11 Mayıs 2017 Perşembe

DRAKONİK TRANSİTLER


DRAKONİK HARİTA (RUHUN HARİTASI) VE TRANSİTLER


Drakonik haritalarla ilgili yer yer yazılar paylaştım. Daha önce okuyanlar bilir. Bu yazımda Drakonik transitlerden bahsetmek istiyorum.

Önce bilmeyenler için kısaca Drakonik harita nedir anlatayım.

Drakonik Harita

Drakonik harita karmik Ay düğümlerinin Koç’un 0 derecesine getirilerek oluşturulan bir harita. Drakonik harita “ruhun, özbenliğin veya yüksek benliğin” haritası diye kabul edilir. Ruhun haritası diye bahsedilir kısaca.
   Sonsuz Yaşam-Ölüm Döngüsünün sembolü: Kuyruğunu yiyen Ejderha-Yılan (Ouroboros)


Drakonik haritanın ayrıca kendine ait zodyakı vardır; Drakonik Zodyak. Bu zodyaka göre, Drakonik haritanın tıpkı Tropikal haritalar gibi çeşitli haritaları üretilebilir. Drakonik natal harita haricinde, Drakonik Transitler, Drakonik Yıllık Güneş Dönüşü, Drakonik Progress harita, Drakonik Sinastri haritası vb.

Bu arada, hepimizin bildiği Doğum Haritası ve Transitler vs Tropikal Zodyaka göre çıkarılır. Bu haritalara bundan dolayı “Tropikal harita” da denir. (Kafanız karışmasın, Tropikal dediğimde şaşırmayın diye not düştüm. Aşağıda, bildiğiniz Doğum Haritası ve Transitlerden bahsederken başına Tropikal ekleyeceğim, Drakonik haritalardan bahsederken de başına Drakonik ekleyeceğim.)

Yukarıda gördüğünüz, Türkiye'nin Doğum Haritası (yani bildiğimiz harita tipi.) Bu haritaya ayrıca Tropikal Doğum haritası da denir.

Tropikal natal/doğum haritasına “fizik planın” haritası, Drakonik natal/doğum haritasına ise “ruhsal planın” haritası diye bakabiliriz.
Yukarıda gördüğünüz, Türkiye'nin Drakonik haritası. Yani, onun ruhunun haritası kısaca. Diğer anlamıyla özbenliğinin haritası.


Natal/doğum haritası üzerinden, madde dünyasında neler yaptığımız ve fizik benliğimiz üzerinden yapımızı görürken, Drakonik natal harita üzerinden ruhumuzun, özbenlik veya yüksek benliğimizin bu hayatta neleri gerçekleştirmeyi amaçladığını ve ruhumuzun genel yapısını görürüz.

Drakonik harita da tıpkı Tropik doğum haritamız gibi çalışır ve işler. Ruh durduğu yerde durmaz, deneyimler yaşar, öğrenir ve ilerler çünkü.

Bizler fizik planında neler yapıyoruz, neler yaşıyoruz, bunu doğum haritasının üzerine transitleri koyarak, karşılıklı yıldız açılarına bakarak anlarız. Fizik planda yaptıklarımızın gerisinde, biz onları yaşarken, ruh ne yapar ve neyi deneyimleyip öğrenmeyi amaçlar, bunu anlamak için ise, Drakonik haritamız üzerine transitleri koyar bakarız.

Bunun haricinde, yaşadıklarımızın ruhsal planda bize etkilerini anlamak için ayrıca Drakonik transitlere de bakabiliriz. Drakonik transitler yaşadığımız deneyimle ruhsal planda hangi kadersel temalar üzerine odaklandığımızı da gösterir.

Özetle, ruhsal planda neler oluyor bu ara, bunu görmek için Drakonik transitlere bakmalıyız.

Özellikle, bizim için önemli zamanların transitlerini hem Tropikal transitlerden hem Drakonik transitlerden bakmak çok geniş bilgi vermektedir bize.

Gözlemlerim, incelemelerin sonucu gördüğüm o ki, önemli zamanlarda, Drakonik transitler en az Tropikal transitler kadar etkili çalışmaktadır. Yani, Tropikal doğum haritamız üzerinde Tropikal transitler kadar Drakonik transitler de etkili olmaktadır. Bunun yanısıra, Drakonik haritamız üzerinde Tropikal transitler de etkili olmaktadır.

Peki, Drakonik transitleri nasıl okuyacağız, bakış açımız ne olmalı? Tabii, ki, ruhun o ara yaşadığı deneyim ve dersler temelinde incelemek gerekir. Biz bir şey yaşarken, diğer yandan ruh neyi gerçekleştirmeye çalışıyor veya neyi deneyimliyor ve yaşanılan olaydan alacağı ders ne şeklinde bakmak ve yorumlamak gerekir.

Bu açıklamanın ardından bazı örnek haritalarla somutlaştırmak isterim konuyu.

Türkiye üzerinden örnek vereyim önce.




Yukarıda, (Tropikal) Türkiye haritası üzerinde Referandum günü transitleri.
Yukarıda, Türkiye'nin (Tropikal) haritası üzerinde Referandum zamanının  Drakonik Transitleri.

Yukarıda, Türkiye'nin Drakonik haritası üzerinde, Referandum zamanının (Tropikal) Transitleri. Referandum transitleri yazımı yazmadan önce, Türkiye'nin Drakonik haritasının üzerine (Tropikal) Transitleri koyup baktığımda, canımın sıkılmasına neden olmuştu. Zorlama, zor yoluyla elde etme işaretleri taşıyordu.

Şimdi kişilerin haritaları üzerinden örnekler vereyim.


Turgut Özal'ın Doğum haritası (doğum saatini bilmiyorum, Güneş haritasını çıkardım ama ölüm zamanı biliniyor) ve ölüm zamanının (Tropikal) Transitleri.



Yukarıda, Özal'ın Drakonik haritası üzerinde (Tropikal) Transitler. Bu sinastri haritası beni çok şaşırtmıştı ilk baktığımda. Özal'ın Drakonik Plütonu ile Transit Güneş'in kavuşum yapması, ayrıca Transit Mars'ın Özal'ın Drakonik Güneş'iyle kavuşum ve Güneş'inin Transit Uranüs ve Neptünle karşıt açı yapması çok dikkat çekici.
Kendi haritamdan örnek vereyim şimdi.


Benim doğum haritam üzerinden "Aşk Düğümleri" Kitabımızı çıkardığımız zamanın (Tropikal) Transitleri.



Benim Drakonik haritam üzerinden, kitabımızın çıkış zamanı (Tropikal) Transitleri.


Benim Doğum haritam üzerinde kitabımızın çıkış zamanı Drakonik Transitleri.

Ve son olarak, Al Pacino'dan örnek vereyim. Biraz renk katalım konuya.




Al Pacino'nun Drakonik haritasının üzerinde 1993 Oscar kazandığı zamanın (Tropikal) Transitleri.



Al Pacino'nun Drakonik haritasının üzerinde Oscar kazandığı 1993 zamanının Drakonik Transitleri.



Al Pacino'nun (Tropikal) Doğum haritası üzerinde 1993 Oscar zamanının (Tropikal) Transitleri.


Yıldızlar yolunuza ışık tutsun!..
Astrolog Semavii


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder