4 Mayıs 2017 Perşembe

ASTROLOG SEMAVİİ’DEN NİSAN AYI BURÇ YORUMLARI


NOT:  (PDF) AYLIK BURÇ YORUMLARIMI ALAMAYIP MERAK EDENLER VAR. ONLAR İÇİN NİSAN AYI BURÇ YORUMLARIMI PAYLAŞIYORUM.  NİSAN AYI YILDIZLARI PEK PARLAK DEĞİLDİ AMA YİNE DE OKUMAK İSTEYENLER İÇİN BUYRUN...

Nisan Ayında Yıldızların Gökyüzü Konumları

Transit Güneş Koçta halen, 19’unda Boğa burcuna geçecek.

Merkür 1’inde Boğa’ya geçiyor, 9’unda Retro harekete geçiyor ve 21’inde Koça geri dönüyor retro’ya devam ediyor. Merkür Retro 3 Mayısa kadar devam ediyor.

Koç’ta gezen Venüs retro hala. 3’ünde retro halde Balık’a geçiyor ve 15’inde Retro bitiyor, 28’inde Koç’a geçiyor.


Mars Boğa’da geziyor, 21’inde İkizler’e geçiyor.

Terazi’de bulunan Jüpiter Retro halde bu ay 19 dereceden ay sonunda 15 dereceye gerileyecek.    

Satürn Yayda 27,5 derecede iken 6’ında Retro harekete geçiyor.

Koçta gezen Uranüs 23-25,5 derece arasında bu ay.

Plüton Oğlakta 19 derecede 25’inde Retro harekete geçiyor.

Neptün Balıkta 12,5-13,5 derece arasında.

Transit Ay düğümleri Başak-Balık aksında ilerliyor halen. Kuzey ay düğümü Başakta 2 derece, Güney ay düğümü Balıkta 2 derece.



Nisan Ayında Önemi Gökyüzü Hareketleri

1-Marttan beri Retro olan Venüs bu ay nihayet retro’dan çıkıp düz pozisyona geçiyor 15’inde. Ancak Balıkta olan Venüs Yay’daki Satürn’den sert açı almaya devam ediyor 28’ine kadar. 28’inde Koça geçince bu sert açı gidiyor.



2-Bu ayki dolunay 11’inde Terazi burcunda gerçekleşecek. Ayrıca bu ay Yeniay 26’ında Boğada gerçekleşecek. Yeniay ve Dolunayın etkilerini burç yorumları içinde bulabilirsiniz.



3-9’unda Retro olacak Merkür var bu ay.. Merkür retrosu 3 Mayısa kadar devam edecek. Eski konu, iş, mevzularla ilgilenmek yerinde olur. Yeni bir şeye geçmeden önce hazırlıkları yapmak, değerlendirmek, eksikleri tamamlamak iyi olur.






ASTROLOG SEMAVİİ’DEN NİSAN AYI BURÇ YORUMLARI

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Burç yorumları okurken, önce Yükseleninizi sonra burcunuzu okuyun ve sonra her ikisini kendi yaşadıklarınızı dikkate alarak harmanlayın.)



Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )


Sevgili Koçlar bu ay ağırlıklı olarak para konularıyla meşgul olabilirsiniz. Mars’ın Boğada para evinizde gezmesi size beklediğiniz veya beklemediğiniz harcamalar çıkarabilir.

Peki buna karşılık kazanç olur mu, para gelir mi size diye baktığımda, bu konuda beklentiler içine girerseniz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Çünkü para evinizi yöneten gezegen Venüs bu ay hem Retro hem Balık burcuna geçip hem kariyer evinizi yöneten Yayda bulunan Satürn’le kare/gergin açı yapacak 28’ine kadar. 15’inde Venüs Retrodan çıkacak ama dediğim gibi 28’ine kadar sert etkinin devam etmesi parasal planlarınızın o zamana kadar aksamasına neden olabilir. En güzeli planlarınızı yapın esnek olun ve sabırlı olun.

Bu ay parayla ilgili bir konu sizi düşündürebilir. Bir iş veya kişi/ler üzerinden kazancınızın azalması veya artık eskisi gibi para getirmemesi sizi o iş veya kişi/lerle buraya kadar noktasına getirebilir. Böyle bir konuyu masaya yatırmanız gerekebilir. Ancak karar vermek için acele etmeyin, bu durum geçici mi, bu ara mı böyle, yoksa artık o işte sona mı gelindi anlamak için zaman tanıyın kendinize. Çünkü Venüs Retro aksamaya neden olabilir, düzeldiğinde özellikle 28’inde Venüs Koça geçince, durumları görmek gerekir. Ancak gerçek durum o zaman çıkmaya başlar. Merkür de 9’unda Retro ve 5 Mayısa kadar Retro, bu da dur, dene, eksik, yanlış vs ne varsa telafi et, sonra sonuca bak, öyle karar ver diyor.

Diğer yandan, kiminiz de mevcut bir işin sizi engellemesi ve bundan dolayı maddi olarak ilerlememe durumu yaşıyor olabilirsiniz. Sizin için de aynı şey geçerli, yani, durum tespiti yapın ama sonuca varmak, karar vermek için acele etmeyin. 5 Mayısa kadar durumlar değişmezse, o zaman karar verebilirsiniz eskiyi bırakıp yeni iş veya işlere geçmek için.

Bu durumu ilişki hayatında yaşayan olabilir. Yani, birşeyler gitmiyor artık, teması yaşayabilirsiniz. Ancak gitmemesi artık o ilişkinin miyadınun dolmasından mı kaynaklı yoksa kişisel hatalar mı buna neden oluyor, anlamak lazım. Hataları telafi etmek, elinizden geleni yapmak lazım, gidişatı görmek ve ondan sonra karar vermek yerinde olur derim.

Merkür Mayıs 5’e kadar retroda yeni bir şey başlamak için o tarihe kadar beklemek yerinde olur ancak mevcut iş, para veya ilişkide yaşadığınız durumları gerçek boyutuyla görmek için 26’ında Boğadaki yeniay ve 28’indeki Venüs’ün Koça geçmesi size olumlu bir alan açabilir.

11’inde zıt burcunuz Terazide dolunay var. Bu dolunay iyi şeyleri de negatif durumları da abartılı bir şekilde büyütebilir çünkü yine Terazide gezen Jüpiter ile kavuşum ve Koçta gezen Uranüsle karşıt açı yapacak dolunay. Dolunayda Terazi’nin yöneticisi Venüs Balıkta halen Retro ve Yaydaki Satürnle kare yapacak.. Dolayısıyla bu dolunay oldukça gergin bir dolunay diyebilirim. Biri veya bir yerle iplerin kopması riski taşımakta, dikkatli yönetmek gerekir dolunay ile ortaya çıkan krizi veya sorunu. Sonucun nereye varacağını hesap ederek davranmak gerekir. Gerilim bir sonuç vermez. Onun için istediğiniz sonucu almanız için ya beklemeniz gerekir ay sonunu ya da sorun yaratan konudan ve/veya kişiden o ara uzak durmak gerekir.

21’inde Retro Merkürün sizin burcunuza geri dönmesi size bir fırsat sunabilir. Arkasından 28’indeki Venüsün burcunuza girmesi lehinize durumlar için fırsatları getirebilir. Özetle, bu tarihlere kadar akıllı ve sakin bir tutum lazım derim.

26’ında para evinizde doğacak Boğa yeniayı maddi konularda, iş ve parada yüzünüzü güldürecek gelişmeleri başlatır. İyi bir toparlanma, başarı ve kazanç getirecek işlere yönelmek için iyi zaman. Maddi problemlere çare olacak ve işlerden kazancı sağlayacak güzel gelişmeleri bu tarihten itibaren elde edebilirsiniz. 21’inde Mars İkizlere geçince, parasal harcama, masraf vs konusunda da sizi rahat bırakır.

21’inden sonra Mars İkizlerde seyahat evinizi hareketlendirecektir. İş veya başka amaçla seyahat planı yapabilirsiniz. Belki daha önce planladığınız ama bir şekilde iptal etmek zorunda kaldığınız bir seyahati gerçekleştirebilirsiniz.

Aşk cephesine bakalım.

Aşk ve ilişkide 28’ine kadar hakim olan Venüs-Satürn karesi bu konuda iyi bir zaman olmadığını söylüyor. İlişkide problem yaşayanlar için, sorunların üzerine bodoslama gitmek doğru olmaz, ipleri germek olayları daha büyütebilir, ilişkiyi koparabilir ve sevgiyi tüketme riski doğabilir. 28’inden sonra daha iyi zaman başlıyor bu konuda. 21’inde İkizlere geçen Mars da size partner vs ile daha sağlıklı ve doğru iletişim kurmanıza yardım edecektir. En azından nasıl davranacağınızı daha iyi bilirsiniz.

Sağlık bakımından bu ay özellikle ritm bozukluğu, kulak, göz problemi, şeker ve karaciğere dikkat etmek, özenli olmak yerinde olur. Sağlık sorunu olmayanlar endişe etmesin gayet iyi olur sağlık.

Mars İkizlerde ay sonuna doğru Neptünle sert açı yapmaya başlayacak. Bu da gıdalar, sıvı, alkol, ilaç vs gelebilecek sağlık problemine dikkat etmek gerektiğini vurguluyor. Bu konuda daha dikkatli olmak iyi olur.



Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )


Boğalar burcunuzu yöneten Venüs halen retroda ve 3’ünde Balık’a dönecek, Satürnle kare/gergin açı yapacak. Bu Aralıkta olan açının benzeri, dolayısıyla o dönemde yaşadığınız önemli olay neyse tekrar edebilir. Kiminiz ilişkilerde sorun yaşamış olabilirsiniz, kiminiz resmi bir konuda, kiminiz bir sağlık sorunu, kiminiz parasal bir konuda.. Her neyse konu yeniden karşınıza çıkar, bu sefer konuyu halletmek ve sonuca ulaşmak için harekete geçmek isteyebilirsiniz.

Ancak diğer yandan olay sizin çok da inisiyatifinizde değil görünüyor. Bekleten durumlar olabilir, acele etmek faydasız olabilir.

Aslında birden fazla konu sizi meşgul edebilir bu ay. Bir konuda çözüm bulurken, bir diğerinde sorunun oluşması gibi bir durum var.. Halledebileceğiniz üzerine odaklanmanız daha doğru olacaktır. Çünkü uğraştıran ve sonuç vermeyecek bir konu hemen halledilecek gibi görünmüyor. En azından 28’inde Venüs’ün Koça geçmesini beklemek daha iyi çünkü bir çaresi veya hal yolu varsa o tarihten itibaren açığa çıkmaya başlar ancak.

Venüs’ün 11.evde Balıkta bazı yıldızlarla sert açı yapması, ideal, amaç konusunda da size bazı sorgulamalar yaptırabilir. Zamanınızı boşa harcadığınız bazı uğraşları, hobi veya iş, proje vs şeyleri tarafsızca görüp değerlendirmeniz gerekebilir. Belki doğru işlerle uğraşıyor olabilirsiniz ancak amaçsızlık veya hedefsizlik içinde, rotasız gemi misali dolaşıyor olabilirsiniz. Özetle bu konularda bir çeki düzen verme vakti gelmiş olabilir.

11.ev ayrıca arkadaşlıkları temsil eden alan. Bu konuda da daha dikkatli olmak gereken bir zaman diyebilirim. Bu konuda yaşayacağınız problemler arkadaşlıklarınıza da sağlıklı bir düzen getirmek için bir fırsat olabilir.

Gelelim para konusuna. Bu ay kiminiz için en çok bu konu gündeminizde görünüyor. Çünkü Satürn’ün yatırım, sigorta, borç-alacak, vergi vs evinde olup Venüs’le sert açısı sizi meşgul eden bir problem olacak demektir. İhmal ettiğiniz bir ödeme varsa, artık onu ihmal etmemek noktasına gelebilirsiniz. Kiminiz bir resmi iş veya anlaşmayı sonlandırmak isteyebilirsiniz. Resmi prosedürde birşeyi bitirmek zamanı diyebilirim.

Merkür’ün 9’unda burcunuzda Retro olduktan sonra 21’inde Koça geri dönmesi ve Satürnle vs iyi açı yapması, neyse sürüncemede olan bir konu onu hızlandırmak için fırsat getirebilir. Ayrıca parasal ödeme, alacak vs için de Merkür size bir para meselesini halledip konuyu kapatma imkanı verebilir.

Sağlık sorunu yaşayan varsa, Venüs bu konuda çok yardımcı görünmüyor size, onun için 28 ve sonrası daha iyi olabilir. Diğer yandan, Merkür 21nden sonra bazı güzel açıları, iyi bir karar vermek, iyi bir haber almak adına gelişmeler getirebilir. Hatta bu sürpriz, beklemediğiniz bir şey de olabilir.

Güneş burcunuzda geziyor 19una kadar, size enerji ve güç verecektir. Marsın da burcunuzda olması sizi cesur, atak, kararlı yapacaktır. Meşgul olduğunuz işler ve günlük uğraşlarla daha akıcı, daha seri ilgilenebilir, harekete geçmeniz gereken konularda canlı, güçlü ve aktif olabilirsiniz.

Güneş-Mars açısı kiminizi evden vs taşınmaya sevk edebilir. Ancak Venüs ve Merkürün retroda olması bekletecektir sizi veya erteleyebilir ya da vazgeçebilirsiniz.

26’ında burcunuz Boğada yeniay gerçekleşecek. Bu sizi harekete geçiren güçlü bir enerji verecektir size. Gerek kişisel hedefleriniz gerekse uğraşlar vs için inisiyatif alacak, kendinizden yana olacak, sizin için faydalı ve doğru olan şeyler için kararlar alabilecek, istediğiniz sonuçları almak için güçlü bir tutum içinde olacaksınız.

Yeni girişimler yapmak isteyebilirsiniz yeniayın enerjisinin etkisiyle. Ancak Retro Merkür ve 15’inde retrodan çıkmakla birlikte 28ne kadar çok iyi açı yapmayan Venüsü düşünürken, yeni kararları alın ama eyleme geçmeden acele etmeyin.

Bu ay yeni girişimlerden ziyade, daha önce başladığınız ama yarım bıraktığınız bir iş, bekleyen, aksayan bir konuyu yeni baştan ele alıp, bu tür bir konuda girişim yapmak daha iyi olacaktır.

11’inde Terazide dolunay var. İş ve sağlık evinde. Sağlık sorunu olan kişiler ilgilensin sağlığıyla. Ancak doğru teşhis, doğru tedavi vs için çok iyi zaman değil. 26’ında Boğa yeniayından güç almak, ayrıca Venüsün Koça geçip Satürnle sert açısından uzaklaşmak daha iyi olur. Bu bakımdan 26 veya 28 sonrası daha iyi olabilir derim.

Yine de, Terazi dolunayının Satürnle iyi açısı, sağlık konusunda bir bakımdan iyi bir durumu da göstermekte. Belki sizi korkutacak kadar değildir durum. Yeter ki ilgilenin kendinizle düzelir, iyileşirsiniz ay sonundan itibaren.

İş konusu enteresan kiminiz için. Yurt dışında veya kent dışında iş teklifi alan olabilir bu ay. Belki daha önce gelmiş bir teklif olabilir bu, şimdi onu değerlendirmek için yeniden irtibat kurabilirsiniz.

Parasal, maddi bir alacağınız varsa, ay ortası veya sonu gibi bir gelişme olabilir. Uzun zamandır beklediğiniz veya hak ettiğiniz bir para olabilir bu. Veya alacak olabilir. Ancak size sürpriz gibi de gelebilir. Belki umudu kestiğiniz bir şeydir.

Aşk konusu bu ay karmaşık, karışık. Aşk ve ilişki ayı değil. Öte yandan, Venüs 28’inde Koça geçtiğinde aşk adına hareketli bir zaman başlayabilir. Aşık olmak isteği, özlem vs sizi harekete geçirebilir. Biri sizinle temas kurmak isteyebilir, ulaşmak isteyebilir.



İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )

İkizler bu ayın karışık yıldızlarından siz de nasibinizi alırsınız. Genel olarak karışık bir ay zaten.

Gerek işte gerekse başka konuda yeni birşeye adım atmak, yeni bir şeye girişmek veya yeni karar almak için çok da doğru zaman değil.

Diğer yandan 19’una kadar Koçta gezen Güneş size pozitif enerji ile destek olmakta. Bu işinizde ve parasal konularda hızlı davranmak, sonuca gideceğiniz işlere odaklanmak, var olan işleri hızla bitirmek adına aktif, enerjik yapacaktır sizi.

Sözünüzü dinletebilir, gücünüzü ortaya koyabilirsiniz. Bunun için özellikle Merkür’ün Retro iken Koça geçtiği 21 sonrası daha iyi olabilir. Güneş 19’unda Boğaya geçecek ama Merkür sizin yıldızınız olduğu için yine de size destek verecektir dost Koç burcundaki açısı. En azından sözleriniz etkiler, insanlardan istediğiniz cevapları alabilir, arkadaş vs lerden kendi kişisel hedefleriniz için destek talep edebilir ve destek alabilirsiniz.

21 sonrası Merkürün Koça olduğu dönem varsa arkadaş, dost, sevgili, eş, yakınlarla problemler çözmek için güzel fırsatlar çıkabilir. İstek ve niyetinizi karşıya anlatabilirsiniz, kendinizi daha iyi ve daha doğru ifade edebilir, bir anlaşma veya olumlu bir çözüm yoluna girebilirsiniz. En azından her iki tarafın birbirini anlaması sağlanmış olabilir.

Duygusal cepheden baktığımızda, Venüs’ün 3’ünde Balık’a girmesi sizin 7.ev ilişki evinizdeki Satürnle sert açı yapması, duygusal problemlere işaret etmekte. Duygusal anlamda iyi sonuçlar almak kolay değil bu açının etkisiyle. Şartları zorlamak daha da beter yapabilir durumları. 28’inde Venüs Koça girince ancak duygusal problemlerden uzaklaşmak, mümkünse sorunları da çözmek için daha elverişli bir dönem başlar.

Mars 21’ine kadar Boğada 12.evinizde gezmekte. Gizli düşmanlık, husumet, kıskançlık konularına dikkat etmek gerektiğini vurguluyor. Ayrıca siz veya başkalarının gizli niyetleri olursa, bu sorun yaratabilir, bir takım rekabet veya çatışmayı getirebilir. 11’inde Terazide gerçekleşecek dolunay bu türden bir sorunu ortaya çıkarabilir, bu konuda gerçekler ile yüz yüze gelinebilir. Sorun kimden veya neyden kaynaklıysa düzelmesi için ne yapmak gerektiği konusunda doğru tutum almak için sabırlı olmak, olaylara aşırı duygusal bakmamak gerek. Aksi takdirde 21’inde Koça geçen Merkür size destek olmakla beraber, zıt burç Terazide bulunan Jüpiterle karşıt açı yapması, biri/leriyle ilişkiyi daha zora sokabilir. Burada kilit nokta işbirliği ve çözüme odaklı olmak olsa gerek veya anlaşma yoluna girmek.. Terazi sınır koymakla alakalı bir tutumun doğru olabileceğini söylüyor. Saygıyı koruyan bir sınır içinde olmak gerekir. Bu bakımdan Satürnün sizin Güneşe açısı sert olsa da, bir anlaşma, medeni bir ilişkiyi tesis etmek mümkün. Baktığımda, gerek sizin gerek muhatap olduğunuz kişilerin orta yolu bulmak hayrına olabilir görünüyor.

21’inde Mars İkizlere geçiyor, 26’ında Boğada yeniay gerçekleşiyor. Bu kiminizi ani bir seyahate çıkarabilir. Sizden kaynaklı olmayan, bir iş veya grubun inisiyatifinde olan bir seyahat olabilir, siz de eşlik edebilirsiniz. Tabii kiminiz de başka yer veya yurt dışında iş için seyahat edebilirsiniz.

21 öncesine kadar Marsın Boğada 12.evde olması kaza, bela, sakarlık, ihmal vb konulara dikkat etmek gerektiğini vurguluyor. Mars 12.evde öfke, kızgınlık, kıskançlık, düşmanlık gibi duyguları biriktirerek kabartabilir. Şiddetli öfke vs dikkat etmek lazım. Başkalarından gelebilecek düşmanlık vs dikkat edin özellikle.

21 sonrası en azından Mars burcunuz İkizlere geçince, kendi duygularınızı daha iyi anlayabilir, kendinizi daha rahat kontrol edebilirsiniz. Olası çatışma veya sorunları lehinize çevirmek adına Merkür Koçun da desteğini alarak, kıvrak, hızlı ve pozitif çözümler bulup hızla yaşadığınız sorunlardan sıyrılabilirsiniz.   

Mars sizi ayrıca hareketlendirecektir, aktif, enerjik olursunuz, birden fazla iş, uğraşı, gezmek, eğlenmek adına fırsatları değerlendirip mevcut şartlardan dışarı çıkmak ister, kendinize iyi gelen şeyler yapmaya odaklanırsınız. Kişisel hedeflerinizi gerçekleştirmek için de sizi harekete geçirecektir, bununla ilgili yakın bulduğunuz kişilerle görüşebilirsiniz.

Parasal açıdan 11 Nisandaki Terazi dolunayı size iyi gelebilir. Başkalarından para gelebilir, bir kurumdan veya kişiden para alabilirsiniz veya yaptığınız işlerden para kazanabilirsiniz. Kiminiz de yaptığı işlerden ileride iyi para kazanmak için fırsatlar bulabilir, bunları değerlendirmek size güzel kapılar açabilir.

Diğer yandan Merkür-Jüpiter karşıt açısı var 21 sonrasında, bu bir işi bitirip para almaya işaret ediyor. Bu bir iş, anlaşma, projeyi tamamlamak, sonlandırmak şeklinde olabilir.

Aşk konusuna baktığımızda, Venüsün sert açılar alması bu ay aşk ve ilişkiler bakımından iyi bir zaman olmadığını söylüyor. Ancak 28 sonrası Venüs Koça geçtikten sonra daha iyi olabilir şartlar bu konuda.







Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )


Yengeçler hareketli ancak karışık bir aya giriyorsunuz. Çevrenizde olan olayların etkisiyle meşgulsünüz, olayları idare etmek, yönetmek önce sizi zorlayabilir ancak ne istediğinizi bilirseniz, olayları gözleyip ondan sonra ne yapacağınızı daha iyi bilir, ona göre inisiyatif alırsınız sizi etkileyen konularda.

Kariyer evinizi hareketlendiren yıldızlar var özellikle. İşinizde bir süredir devam eden beklenmedik durumların da yarattığı gelişmeler sizi işinizde daha fazla inisiyatif almaya zorlayabilir kendinizle ilgili. Yani kendinizi işe değil, işi kendinize göre düşünmek, kariyer ve işle ilgili hedeflerinizi net bir şekilde belirlemeye sevk ediyor olsa gerek.

Demem o ki, işte başarı ve veriminizi artırmak için kendinizden yana olun ve buna göre düşünün hedeflerinizi ve sorumluluklarınızı. O zaman istediğiniz ve sizi memnun eden başarıyı yakalarsınız, kendinizi kariyerde daha iyi bir yere koyarsınız, bu aynı zamanda kariyerinize ve iş yerinize de faydalı olur, iş yerine de başarı getirir. Ben kendimi paralayım, iş ve başkaları için çalışayım, fedakar olayım, o zaman herkes memnun olur, sorun çıkmaz, işler de başarıyla ilerler demeyin. Bu sefer kendinizden yana olmak hem size hem işe kazandırır. Siz varsanız iş vardır. Başkalarını idare edip memnun ettiğinizde iş başarılı olmaz. Siz kendinizi en iyi şekilde ifade ederseniz iş başarılı olur.

Özetle, ben ne istiyorum, benim için iyi olan ne, benim başarım için hedeflerim ne olmalıyı düşünmenin ve bunlara göre hareket etmenin zamanı gelmiş diyorum. Yaşadığınız olaylar sizi bu yöne sevk edecek, siz de bu konuyu ötelemeden, idare ederek, sorunları savarak bir yere gidemeyeceğinizi görerek, zaman bu zamandır diyerek, istedikleriniz için masaya vurun, istediğinizi almanın mücadelesini yapın ve bunun için sabır, kararlılıkla isteklerinizin arkasında durarak ilerleyin derim. İki günde elde edemeyebilirsiniz istediklerinizi ama sonbahar yıldızlarını düşününce, amacınıza ulaşmanız çok da uzak değil derim. Bugün yaptıklarınız sonbaharda ürünlerini verecektir diyorum. Onun için iyi ki bunları yaptım demek için, bu ay doğru olan adımları atmaktan çekinmeyin.

Mars Boğada ideal, dost, yakınlarla ilgili konular gündeme gelebilir. Dost veya yakınlarla dayanışma, karşılıklı destek zamanı.

Ancak Marsın agresif yanını da düşünürsek, 21’ine kadar çevrenizdeki kişilerle, dost, arkadaş, iş arkadaşı, yönetici, veya yakınlarla olan ilişkinizde daha dikkatli olmanız gerekir. Sorun yaratabilecek konular ilişkileri gerebilir.

Dost ve yakınlarla dayanışma ve destek adına 26 Nisandaki Boğa yeniayı iyi bir zaman diyebilirim. Hatta yakın veya dost olan kişi/lerin de desteğiyle bir hedefinize ulaşmanız mümkün olabilir. Bir ideal veya hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Boğa’nın yönetici yıldızı Venüsün Balıkta Satürnle kare/gergin açıda olması düşündürücü, Boğa yeniayı zamanında.. Bu ne demek istiyor diye düşündüğümde, birşeylerden vazgeçmenin de zamanı gelmiş demek istiyor gibi.. Yani, ayağınıza pranga olan, ileri gitmenizi engelleyen neler var geçmişten bugüne getirdiğiniz alışkanlık, ilişki veya iş yapma şeklinizde veya yaşam hedefinizde.. Birşeyleri değiştirmenin, esnemenin ve eskiyen birşeyleri de atmanın zamanı. Belki Boğa yeniayı size bu konuda destek verebilir. İleri gitmenizi engelleyen davranış veya ilişkileri düzenlemek, düzeltmek üzre sizi harekete geçirebilir. Hedeflerinizi engelleyen şeyleri atında, doğal olarak bir hayal veya idealinizin kapıları açılabilir önünüzde. Bu bakış açısından baktığımızda, yukarıda yazdığım, benim için iyi olan ne, ben ne istiyorum sorusunu yerine, belki de beni hedeflerimden alıkoyan, pranga olan alışkanlık, duygu, düşünce ne diye sormak daha doğru ve faydalı olabilir. Bunu bulup attığınızda veya değiştirdiğinizde belki de dediğim gibi engel kalkacak doğal olarak başarının ve hedefe ulaşmanın kapısı açılacak önünüze.

11 Nisanda Terazide dolunay var. Bu evde veya iş, kariyerde bir krizle sizi baş başa getirebilir. Koşturma içinde olursunuz. Ama hiçbirşeyi de düzene koyamamak, işleri bitirememek de canınızı sıkabilir. Terazi dolunayı dip evinizde yani kök, öz benlik evinizde gerçekleşecek. Bu dönemde arada bir kendinizle baş başa kalıp, dua, meditasyon vs iyi gelebilir çünkü Jüpiter de Terazide kök evinizde, sizde kökten gelen bir gerçeğinizi görmeniz için olayları tetikler, sezginizle algıladığınız kökten gelen bazı gerçekleri yüzeye çıkarabilir, hesaplaşma yaşayabilirsiniz. En derinden ihtiyaçlarınızı, yüzleşmeniz gereken kök duygu-düşünceleri bu yıldızların etkisiyle görür, anlarsınız, atmak, değiştirmek size kalmış artık.

Jüpiter geçen Ekim ayından beri kök evinizde geziyor, bu bir dönemin sonu, yeni dönemin başına işaret ediyor. Yeni döneme tazelenmiş, yenilenmiş olarak girmek için, tabiri caizce Bahara sağlıklı ulaşmak için öncelikle üzerinizdeki köklü tozları atmanın zamanı. Eskiyen şeyleri atmanız için yıldızlar sizi ama zorlayarak ama kolaylık sağlayarak destek oluyor. Hiçbirşey yapmadan da yeni bir başlangıç yapabilirsiniz Jüpiter Teraziden çıkınca, ama yeni yaşam tarzınıza, yeni girişimlere eski şeyleri de yanınızda taşıyarak girerseniz, gene tekrar eden sorunlar arkasından gelir. Onun için, tavsiye ederim, yeni başlangıca adım atmadan önce önce kendinizi yenileyin. Bu ay bu konuda sizi uyandıracak, hareketlendirecek gelişmeler yaşarsınız diye düşünüyorum.

21’nde Mars İkizlere geçince sağlığınıza daha fazla özen gösterin. Özellikle karaciğer, nefes, akciğer, iltihap, gıda, ilaç, sıvıdan gelebilecek zarara vs dikkat edin. Spor, egzersiz, vs yapın ama yaparken acele edip biryerlerinizi incitmeyin. Sakarlık vs dikkat edin.

28’inde Venüs Koça geçiyor. Dikkat çekmek, işte veya sosyal hayatta önde olmak, gözde olmak adına ilginç gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Yeni iş için uygun bir zaman değil. Ancak daha önce görüşmeleri yapılan bir işle ilgilenmek, iyi bir anlaşma noktasına gelmek bakımından 26 Nisan sonrası daha iyi olabilir derim. Yine de Merkür 5 Mayısa kadar Retro olduğu için, iş, anlaşma, imza vs konusunda aksamalar olabilir, buna aldırmayın, aksama hayrınıza olabilir, bir takım sorun yaratacak şeyleri önceden görüp düzeltmek için fırsat sayın.

Parasal açıdan baktığımda, sürpriz parasal kazançlara açık bir aydasınız. Para evlerinizi yöneten Güneş ve Uranüs 19’una kadar kavuşumda. Parayla ilgili negatif ve pozitif beklenmedik durumlar olabilir. Daha çok pozitif sürprizler gelebilir.

İlişkiler ve aşk cephesine bakınca.. Bu ay pek de rahat, olumlu enerjiler yok bu konuda. Bir ilişkide sizi şaşırtan bir gerçekle karşılaşabilirsiniz. Bu partneriniz, sevgili/eş ile olabilir veya bir başka kişinin ilişkinizle alakalı tavrı sizi şaşırtabilir, özellikle 11 Nisan Terazi dolunayı döneminde. 26 Nisan Boğa yeniayı ise yeni ve sağlıklı bir ilişki kurmak adına daha iyi enerjiler verecektir size.




Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )


Sevgili Aslanlar Güneş 19’una kadar dost Koç burcunda ilerlerken, size yeni ufuklar açılacaktır. Hayatınızda yavaş giden veya engel olan konuları bir kenara bırakıp, size iyi gelen şeylerle ilgilenmek, yeni olasılıklar veya olanaklar yaratmak için sezginizi çalıştırın, hem gündelik rutininizin dışına çıkmak hem yeni olanaklara kapı açmak için planlarınızı ve düşüncelerinizi gözden geçirin ondan sonra harekete geçin.

İşinizde terfi etmek, yükselmek, yurt dışı veya içi iş seyahatleri yapmak için iyi bir zaman olabilir.

Yeni tanışacağınız insanların size maddi-manevi desteği olacaktır. Gerek yeni fikirler edinmek, gerek bakış açınızı genişletecek ve hayatınızın kalitesini yükseltecek hedeflere farklı ve yeni yollardan ulaşmak için çakılı kaldığınız yerden çıkmanız, sosyal hayatın içinde olmanız, farklı insanlar ve uğraşlarla ilgilenmeniz faydanıza olacaktır.

Resmi veya yasal konuda bir işi veya sorunu olanlar için umut vadeden yeni gelişmeler olabilir. Bu gelişme sürprizleri de beraberinde getirecektir. Belki bitmeyen bir işinizi bitirmek adına yasal veya resmi bir merciden gelebilecek olumlu bir haber sizi hareketlendirecek, işlerinizi hızlandıracaktır. Ancak bu hızlandırma hemen sonuca götürecek demek değil çünkü Mars Boğada kariyer evinde, Boğanın yöneticisi Venüs 15’ine kadar retroda ve 28’ine kadar Balıkta Satürnle kare açıda önünüzde bazı zorlukların bir süre daha devam ettiğini gösteriyor.

Mars 21’ine kadar Boğada kariyer evinizde gezerken, yönetimle veya önemli yetkili kişilerle tartışmalı ortamlara çekilmenize neden olabilir. Yetkili veya önemli kişilerden talebiniz olabilir, bunu agresif bir tutum içinde ifade etmeniz sorun yaratabilir. Çünkü sadece siz değil, muhatap olduğunuz kişi de dediğim dedik tutum içinde olabilir, anlaşma sağlamak kolay olmaz. Yine de, istediğinizi almak için 26’ında Boğa yeniayının enerjisi size destek verebilir. Yine de çok memnun eden bir sonuç almanız için iyi zaman değil diyebilirim. İstediğinizi elde ederken yanı sıra sorumlulukları sizi daraltabilir, sonra neden bunu istedim diye pişmanlık duyabilirsiniz.

Kiminizi iş yerinde olabilecek değişiklik sizin görevinizle ilgili yeni bir gelişme getirebilir, pozisyonunuz değişimden etkilenebilir. Ancak karışık şartlar var gibi.. Parasal şartlarda da değişim olabilir.

İlginç yıldız açıları var kariyer alanını etkileyen bu ay.

Kiminiz eski bir işe veya pozisyona dönebilir. Parasal şartlar daha iyi olabilir. Ancak bir maddi kaynaktan da vazgeçmeyi, bırakmayı gerektirebilir. Yani bir görevden vazgeçip diğerini kabul etmek şeklinde. Kiminiz için yeni görev kiminiz için eski görev söz konusu olabilir. Şunu söyleyebilirim, yeni görev adına değişimler çok da yerine oturmuş değil… Yeni değişim iyi görünse de, rahatsız eden ileride çıkabilecek pürüzleri görmezden gelmemek, halletmek ondan sonra kabul etmek belki de doğru olur. Özetle, iyi düşünmek lazım.

Aile ile bir araya gelmek, aile ziyareti vs gündemde olacaktır. Sağlık veya para meselesi ailede konuşulacak gündem gibi görünüyor.

11’inde Terazide dolunay yollar ve uzakları etkileyen alanda. Bir yakın veya tanıdık biriyle görüşmeniz, kafanızdaki karışıklığı gidermek yerine tam tersi büyütebilir. Ancak bu görüşme belki de hatalı karar vermeden önce iyi düşünmeniz için faydalı olabilir. Çünkü yıldızlar sizi oldukça hızlı hareket etmeye sevk ederken, enerjiler de bir yerde iyi bir yerde oldukça karışıkken doğru-yanlışı görmekte zorlanabilirsiniz.

Para konusuna bakalım.

Merkürün Retro halde 21’inde Koça girmesi parasal konularda hareketlilik getirecektir. Resmi bir yerden parasal gelir, maddi kazanım gelebilir. Bu daha önce hak edilmiş bir para üzerine olabilir. Ayrıca daha önce yapılan girişimler, işlerden gelecek paralar bu dönemde gelebilir.

Diğer yandan Venüsün Balıkta 8.evde olması, maddi bir konuda kriz getirebilir, vergi, banka işleri, sigorta vs konusunda maddi bir mesele sizi uğraştırabilir. Sizin için çok kar etmeyen bir mal, mülk vs satıp daha iyisini almak için ekstra masraf çıkabilir vs. Yine de, parasal açıdan iyi bence durum sizin için.

Daha uzun vadeli kazançlar için kısa vadeli kazanç hesaplarınızı değiştirmeniz mümkün olabilir, banka vs değiştirebilirsiniz.

Kiminiz de, bir işbirliğini, işi veya ilişkiyi bitirip oradan para alabilirsiniz.

Aşk ve ilişki cephesi ilginç. Genel olarak bu ay ilişki bakımından ve aşk bakımından çok iyi yıldızlar yokken, sizin için durum biraz daha farklı ve iyi olabilir. En azından var olan ilişki için iyi gelişmeler olabilir. Nişan, söz, vs için yakın ve aile ile bir araya gelen olabilir. Nikah tarihi belirlemek vs için karşılıklı karar alabilirsiniz. Yine de, Venüs’ün Satürnle kare açısını düşünürsek, ilişkide sorun yaşayanların sevgi bağını bozmamak konusuna dikkat etmesi gerektiğini söylerim. Sorunları çözmek yerine büyütebilir, ilişkide soğukluk, küslük vs ortaya çıkabilir. Sorun parasal konuda da olabilir. Her ne ise sorununuz 28 sonrasına bırakmak yerinde olur, ondan önce çözmek pek mümkün olmaz, bilakis ilişkiyi bozabilir şartları zorlamak veya tartışmayı alevlendirmek.

Yeni ilişki arayan ve mevcut ilişkisinde sorun yaşayanlar için elverişli ve iyi zaman 28’inde Venüsün Koça girdiği dönem iyi olur.



Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )


Başaklar geçen birkaç aydır devam eden karışık durumlar halen devam ediyor görünüyor. Koç yıldızları 8.ev yatırım, sigorta, vergi, borç-alacak vs evinizi baya karıştırmış görünüyor. Bir taraftan iyi açılar da var, merak etmeyin, aslında karışıklıklar belki de daha iyi bir düzeni veya sonucu getirmek üzre yaşanıyor olabilir. Bu bakımdan, özellikle para ve iş konularında soğukkanlı, sakin, programlı olmaya çalışın, duygusal etkileri bir kenara koymayı bilip sorumluluklarınızı, payınıza düşen işleri elinizden geldiğince seri ve iyi şekilde yapmaya çalışın, gerisi bırakın zaman halletsin.

İşten çıkmayı, başka işe girmeyi düşünen olabilir. İşte kriz yaşayıp işinden olmak gibi riske maruz kalan olabilir. Dikkat etmek gerekir. Neyse ki, Güneş 19’unda dost Boğaya geçince, size destek vermeye başlıyor. Halihazırda Mars Boğada 21’ine kadar, o da size destek olmakta. Hangi konularda derseniz, uzak veya yakında bulunan yakınlarınızdan destek gelebilir. Belki birinin bir tavsiyesi işe yarar, bir iş seyahati kafanızı meşgul eden bir sorunu çözebilir veya iş yerinde yetkili olan ve dost tavırlı birileri size arka çıkabilir.

Aileden haber var gibi. Bir taşınma veya seyahat olabilir. Tabii siz de gidip görüşebilirsiniz veya aileden biri gelebilir.

21 sonrası Marsın İkizlere geçmesiyle birlikte, işte hareketlilik daha fazla olur, yeni işler gündeme gelir, eski işlerle meşguliyet bir taraftan devam ederken. Yeni işlerin parasal kriz veya sorunu çözmesi mümkündür.

Bu ay aslında en önemli konu para gibi görünüyor sizin için. Para çıkışı var sizden.. Ama ne için? Borç ödemesi, vergi vs için olabilir ancak daha çok bir yatırım için harcama olabilir görünüyor.

11’inde Terazide dolunay sizin para evinizde gerçekleşecek. Bu size para getiren bir dolunay olacaktır. Ancak gelen paranın gitmesi söz konusu. Kiminiz borç, taksit vs için harcarken, kiminiz yatırım adına harcama için gelen parayı kullanırsınız.

İşbirliği yapanlar için gergin bir dönem diyebilirim. İşbirliğinde pürüzler ayrılık getirebilir. En azından bazı konularda fikir ayrılığı olabilir. Bu da parasal ortak payı ayırmak, kendi hesabınıza düşeni almak için ona göre bir tavır almaya sevk edebilir sizi.

Sağlık harcaması, sağlık gideri olabilir kiminiz için. Bu ay sağlığa dikkat etmeli derim. Ani rahatsızlık, kalp, tansiyon, eklem, diz, şeker veya fıtık vs dikkat etmeli. Stresin sağlığınızı bozmasına izin vermeyin. 26’ında Boğa yeniayıyla birlikte sağlık ve diğer konular daha iyi olacak, şartlar düzelecektir. 

28’inde Venüs’ün Koça girmesiyle birlikte, bir konuda özgürleşme de gelebilir size. Bu bir parasal konu olabilir veya işten güçten yakınları görememekten kaynaklı bir durum varsa, yakınları görmek için fırsat gelebilir. Bir şekilde sizi rahatlatan gelişmeler olacaktır, bir dönemi geride bırakmak adına 28 Nisan sonrası iyi zaman.

21’inde Marsın İkizlere geçmesi, işte hareketlilik getirecektir. Ancak önce birden fazla işle uğraşmak, koşturmaca artacak, sonra hızlı güzel işler ve para kazancı gelecektir. İşte tartışma, dedikodu, laflar olabilir, aldırmamak veya muhatap olmamak iyi olur derim.

Parayla ilgili yoğun bir dönem bu ay, harcama da var dedim ancak beklenmedik, sürpriz kazançlar elde etmeye de açık bir zaman ayrıca.

İlişki cephesine bakalım.

Venüs halen Retro 15’inde retrodan çıkıyor ancak Balık’a geçip Satürnle kare açı yapması, ilişkiler bakımından sizi zorlayabilir. Kiminizi iş ilişkilerinde zorlarken, kiminizi özel ilişkide zorlayacaktır. İlişkilerde birbirini anlamamak, açık, net tutum gösterememek gibi durumlar güvensizlik veya iletişim sorunu yaratabilir. Marsın Boğada olması, Güneşin 19’  unda Boğaya geçmesiyle birlikte ilişkide durumlar daha iyiye doğru gidecektir. Yine de, 28 Nisan öncesinde ilişkiler biraz muğlak, karışık olur. Alınganlık, açık ve net olmamak, duygularda git gel yaratabilir. Başka sorunların ilişkiye yansıtılması ilişkide anlaşmayı zorlaştırabilir vs.

28’inde Venüs Koça geçince mevcut durum değişecektir.

Yeni aşk veya ilişki için iyi zaman değil. Yine de, kısa süreli de olsa heyecanlar yaşanabilir bu ay.

Sağlık konusu bu ay hassas konulardan biri. Özen göstermek yerinde olur. Gerek sizin sağlığınız gerekse bir yakının sağlığına dikkat etmek, ilgilenmek iyi olur. Özellikle kendi sağlığınıza özen gösterin. Boğada bulunan yıldızlar bünyenizin güçlenmesine destek olmakla birlikte, diğer bazı yıldızların sert etkisi geçene kadar ilgilenin kendinizle. 26 Nisandaki Boğa yeniayı sağlık bakımından daha iyi zaman diyebilirim.



Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )


Teraziler ilişkiler cephesini oldukça hareketlendiren yıldızlar var bu ay. Kiminiz iş kiminiz özel ilişki cephesinde yoğun gelişmelerle meşgul olacak görünüyorsunuz.

İş bakımından bakarsak, 11’inde burcunuz Terazide dolunayın olması sizi birileriyle karşı karşıya getirebilir. Gerilim yaratan durumlar işleri ve ilişkileri zorlayabilir. Başkalarına bağlı olduğunuz, sorumluluğu ortak bir şekilde paylaştığınız kişiler arasında fikir uyuşmazlığı veya başka nedenlerden dolayı anlaşma sağlamak zor olabilir ay boyunca. Size karşı tavır alan birileri olabilir, talepkar tutumu sizi zorlayabilir. Bu durum dolunay zamanı daha belirgin bir şekilde ortaya çıkabilir.

Peki, inisiyatif alıp hakkınızı savunabilir misiniz diye baktığımda, karşı tarafın sesinin daha çok çıktığını görüyorum. En azından 21’ine kadar bu konuda ipleri germemek gerekir derim. 

21’inde Marsın dost İkizler burcuna girmesiyle beraber, iş yerinde gündem değişecek, herkes kendi işiyle uğraşacaktır, siz de böylece daha rahat edebilirsiniz. Ayrıca sizin iş ve sorumluluklarınız da beraberinde hafifleyebilir, hatta Mars size mevcut ortamdan çıkıp bir seyahat yapmak imkanı verebilir. Bu da size iyi gelecektir.

İşbirliği, ortaklık yapanlar bu ay daha fazla dikkat etmeli çünkü ortak bir fikir, uyum vs olmaması işlere de sirayet edebilir, işin gidişatını zorlayabilir. Bu ay fikir ayrılığı, ben haklıyım vs gibi tutumların yeri ve zamanı değil gibi görünüyor.

İşte ilişkiler cephesinde sorun yaşamayan, hangi konuda zorlanabilir diye baktığımda, resmi veya yasal prosedürlerin zorlayabileceğini görüyorum. Bu konuda daha önce yaşanmış tecrübeler size ışık tutabilir, bilen kişilere danışmak doğru olabilir. Aslında resmi sorun vs görünen şey belki de daha büyük bir sorunu engellemek, önüne geçmek adına iyi olabilir. Sorunu çözmek imkanı bulabilirsiniz, bu da daha büyük sorunun önünü keser özetle.

21’inde retro Merkürün Koça geri dönmesiyle birlikte, hem gerginlik yaratan durumlar olacaktır, hem de anlaşma, çözüm, olası hata vs düzeltmek adına fırsat olabilir.

Bu ay kiminiz resmi kaynaklı parasal konuyla ilgilenebilirsiniz. Eş, aile vs ile ortak olan maddi bir kaynak veya parasal kaynak gündemi meşgul edebilir. Yatırım, alacak-borç, vergi, sigorta, banka işleriyle ilgilenmek, parasal işleri halletmek mümkün.

Beklediğiniz para olabilir. 26’ında Boğada yeniay ve ayrıca Marsın İkizlere geçmesiyle birlikte, harcama yükünüzü hafifleten, para da getiren bir süreç olabilir. Kiminiz bu dönemde en azından masraflardan kurtulabilir, rahat nefes alabilirsiniz.

Evle ilgili yatırım, masraf olabilir. Bu tür masrafları 26sı sonrası yapmak daha iyi olabilir.

21 Nisan sonrası hem Merkürün Koça dönmesi hem Marsın İkizlere girmesi, iş, işbirliği, anlaşma, imz vs konusunda sizi birileriyle muhatap olmaya, görüşmeye sevk edebilir. Merkürün Satürnle iyi açısı, iyi bir anlaşma işareti vermekle birlikte, Venüsün halen Satürnle sert açısı maddi açıdan çok da elverişli görünmüyor. Bunun için 28 Nisan sonrası daha iyi olabilir. Yani, birilerinden para bekliyor veya talep ediyorsanız, istediğiniz miktarı alabilmek, en azından sizi memnun edecek parayı vs almak için 28 sonrası daha iyi olur.

Burcunuzun yöneticisi Venüs 28’ine kadar Balıkta kalacak ve Satürnle kare açı yapacak. Balık sağlık evlerinizden birinde.. Satürn plan, düşünce, yakın çevre evinde.. Kafanızdaki düşünceler sağlığınızı etkileyebilir, negatif düşüncelerden, evirip çevirip bir sonuca varamadığınız planlar ve sorumluluklardan bunalabilirsiniz. Bu ay plan ve düşüncelerinizi rayına oturtmak kolay olmayacak, bunun bilinciyle hareket ederseniz, yani ağzınızla kuş tutsanız da istediğiniz sonuçları alamayacağınızı bilirseniz, kendinizi de kafanızı da rahat bırakırsınız. Demek ki bu ay çözülemeyen konuları kenarda tutma zamanı, böylece hem zamanı boşa harcamazsınız hem de sağlığınızı korursunuz. Herşeyin bir zamanı var demeyi bilip bazı şeyleri zamana bırakmayı bilmek gerekir. Venüs genel sağlığınızı da ilgilendirdiği için sağlığın önemli olduğunu öğreneceğiniz bir ay. Siz sağlıklıysanız herşey yolunda olur ve zamanı gelince çözülür.

İlişki cephesine baktığımda, yine ilişkilerde Venüsün genel olarak önemini dikkate alırsak, 28’ine kadar Venüsün Satürnle kare/sert açısını düşünürsek, bu ay ilişki ayı değil sonucunu anlarız. Bu konuda da şartları zorlamamak, sevgi bağını zedeleyen, sevgiyi soğutan davranışlardan uzak durmak gerekir. Bitmesi gereken bir ilişki yaşıyorsanız, o zaman aranızda sevginin azaldığını veya bittiğini görebilirsiniz bu ay.

Eğer iyi bir ilişkiniz varsa ama sorunlar da yaşıyorsanız bu ara, o zaman sevgiyi korumak adına daha özenli davranmak, karşılıklı anlayışa önem vermek gerekir ki, ilişki ve sevgi bu ara olan sorunlardan zarar görmesin. Bu ay ne siz partnerinizi ne partneriniz sizi zorlamasın, en güzeli dokunmayın birbirinize, kendi halinize bırakın. 28 sonrası iletişim kurmak mümkün olur, duygusal alışveriş hareketlenir Venüs Koça girince.

Ay sonu seyahat, gezmek, iletişim kurmak, yeni yerler görmek veya sevdiklerinizle görüşmek iyi gelir size.

Kalbi boş Teraziler 28 sonrası dışarı çıkın, ortamlara girin, seyahat edin, belki de duygusal heyecan paylaşacağınız biriyle karşılaşacaksınız bir yerde. Ancak 5 Mayıs öncesine kadar acele etmeyin Merkür Retro geçsin öyle inisiyatif veya karar alın ilişkide.





Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )


Akrepler iş, çalışma ve sağlık evinizde yıldızlar yoğunlaşmış görünüyor ağırlıklı olarak. İşler artması, koşturma zamanı sizin için bu ay, en azından 19’unda Güneş Boğa burcuna geçene kadar.

Çalışma temposuna uyum sağlamak için sağlığınıza daha fazla özen gösterin, yorgunluk vs için önlem alın, daha iyi beslenin vs. Stresten ve agresif ortamdan uzak durun. İşi stresle yapmaya değil, akıcı, hızlı ve keyifle yapmaya odaklanın. Her işi iki günde bitiremeyeceğinizi bilin.

Bu ay özellikle bitirip hızla sonuca gideceğiniz işlere odaklanın. Gerisini zamana yayarak halledin. Çünkü Merkür Retro sizi geçen aylar uğraştıran işlere geri döndürebilir, bu işlerde eksik olan veya yarım kalan şeyleri tamamlamak için ekstra zaman ayırmak durumunda kalabilirsiniz ama yine de işler bu ay bitmeyebilir. Bu sizde sabırsızlık ve tahammülsüzlük yapmasın, bitmesi gereken zamanda biter sadece işi iyi yapmaya, eksik bir şey kalmamasına özen gösterin siz.

Başkalarından gelen para, kazanç, sigorta, banka işleri ayrıca sizi meşgul edecektir. Beklediğiniz alacakları bu ay sonlarından itibaren almanız mümkün olabilir. Maddi olarak desteğe ihtiyacınız olabilir, belki bir yerden borç alabilirsiniz, yakın birileri tarafından desteklenebilirsiniz. Ayrıca beklediğiniz yerden paralar gelmeye başladığında ödemeleri, para işlerini daha iyi yoluna koyabilirsiniz. Para bu ay yavaş geliyor size ama geliyor.

Bu ayın ana gündemi bitmeyen, tekrar tekrar size dönen işler olsa gerek. Bunları bitirmek için çalışmak gerek, arkasından para geliyor gibi.

Yeni proje veya yeni işler gelebilir önünüze ayrıca. Ancak eski işler yeni işler vs birbirine karışabilir. Eski işleri bitirmeden yeniye odaklanmak zor olabilir. Bir organize etmek gerekir bütün hepsini aksi taktirde gerek işler gerek randevular birbirine karışır, işlere yetişme telaşıyla öfke ve sakarlığa açık hale gelebilirsiniz. Bu ay organize olmak önemli sizin için.

Yeni işe girmek isteyen olabilir bu ay ancak şartlar henüz olgunlaşmış görünmüyor. Daha önce başvuru yaptığınız yerlerden çağrılabilirsiniz ancak sonuç almak bu ay çok mümkün görünmüyor. Olumlu yanıt alsanız da sonucu daha sonraya kalabilir.

Yeni proje veya fikirler üretmek için çok iyi bir zaman. Bu ayın en güzel yanı bu olsa gerek sizin için. Orijinal, iş yapacak, para ve başarı kazandıracak proje veya yeni fikirler değerlendirilmeye değer. Bunlar için adımlar atın, fikirleri masaya yatırın, ilgili kişilerle görüşme yapın. Bu bakımdan elverişli görünüyor.

Ancak maddi kaynak problemi ve maddi kaynağın siz değil, başkası tarafından karşılanması söz konusu olan durumlar var gibi. Belki bu yeni projelerle veya eski işlerle alakalı olabilir. Bu bakımdan baktığımda yıldızlara, maddi kaynak sorununu başkalarının çözmesi gereken bir iş veya proje için gelebilecek destek 26’ında zıt burcunuz Boğada yeniay olacak, bu dönemde somut sonuçlar almak veya çarelerin karşınıza çıkması mümkün olabilir. 

11’inde Terazi burcunda dolunay var, 12.evinizde olacak bu dolunay. 12.ev gizli işler, gizli istek, korkular, seyahat, sağlık konusunu temsil eder. Demek ki, en başta sağlık konusuna özen gösterme zamanı bu dolunay civarı. Sağlığınıza dikkat etmezseniz, işler yığılır, kalır, siz de nasıl baş edeceğinizi bilemezsiniz. Onun için önce kendinize iyi bakmanız gereken bir ay diyebilirim. Ondan sonra iş vs düşünün.

Terazi dolunayı ayrıca resmi veya resmi olmayan ödemelerle ilgili de sizi sıkıştırabilir. Bu konuyu da ihmal etmemek gerek. Ancak 21’inde başkasından para gelmesi mümkün olabilir gibi. Yine de parasal dengeyi çok sarsan bir durum oluşmaz diyorum kontrollü giderseniz.

Çıkarların çatışması, gizli hesaplar, net olmayan tutumlar bu ay kafa karıştırabilir. Bu konuda siz de başkaları da sorumsuz veya bencil tutum içinde olursa, akabinde bu ilişkileri bozabilir. Ne yaptığınızı iyi düşünerek adım atın derim. Başkalarının da ne yaptığı net olmadan, sözler vermeyin kimseye derim. Önce net olsun olaylar, durumlar ve niyetler ondan sonra ne yapılacağı daha belli olur. Özetle, net olmayan sularda yüzmek bu ay çok iyi değil..

Ev veya iş yerinde tadilat, tamirat veya bazı eşyalar almak vs gündemde olabilir bu ay kiminiz için. Ancak Venüs retrodan çıktıktan hatta Koça geçtikten sonra yapmanız daha iyi olur çünkü parasal durum zaten ancak elverebilir bunlar için. Ayrıca istediğiniz gibi, içinize sinen birşeyler için de Venüs Koça girince daha mümkün. Buna göre 28 sonrası daha iyi diyebilirim.

Aşk ve ilişki bakımından Marsın zıt burcunuz Boğada olması ve akabinde 19’unda Güneşin Boğaya geçmesi ve 26’ında Boğada yeniay gerçekleşmesi sizi bu konularda hareketlendiren enerjiler ancak bu yıldızlardan bir ilişki çıkması kolay görünmüyor. Yeni ilişki bakımından çok uygun zaman değil özetle.

Ancak mevcut ilişkide var olan olası sorunları masaya yatırmak, karşılıklı olarak anlayış geliştirmek için zemin yaratılabilir. Sizin insiyatifinizle olur bunlar çünkü partner cephesi geri duruyor görünüyor. Ya size ulaşmakta zorlanıyor partner veya bazı sorunlardan dolayı geri duruyor olabilir. Sizin kendinizi ve amacınızı ifade etmeniz gerekir.

Genel olarak baktığımda, çok elverişli görünmüyor iletişim kurabilmek için de.. En güzeli yavaş gitmek, duyguları anlamak, ne istediğinizi tespit etmeye zaman vermek.



Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )


Sevgili Yaylar dost burç Koçta ilerleyen Güneş size pozitif enerji ve güç vermekte bu ay. Güneşin güçlü enerjileri kendinizi daha iyi ifade etmek, girişim, yaratıcı işler, yakınlarla ilişkiler, sosyal faaliyetler konusunda size yapmak istediğiniz hedefleriniz için itici güç olacaktır.

Diğer yandan, ilişkiler cephesinde özellikle 9’unda Merkürün Boğada Retro olması akabinde 21’inde Koça geri dönmesi vs düşününce, ilişkiler kurduğunuz insanların fikirlerinde karışıklık olabilir veya sizin fikrinize uymayan plan veya hedeflerle meşgul olabilirler bu ara, bu da insanlarla ortak bir noktaya buluşmanızı, sizin onları onların sizi anlamasını zorlaştırabilir. Özetle, herkes başka alemde dedirten durumlar..

Ancak ne zaman kafaca ve hedef bakımından kişilerle ortak noktada buluşabilirsiniz diye baktığımda, 21’inde Merkürün Koça geçmesiyle birlikte bu mümkün olabilir derim.

Merkürün Koça geri dönmesiyle birlikte, geçen aylarda başlamış olduğunuz iş, proje veya yaratıcı çalışmalar için güzel bir etki yapabilir. Çalışmaları düzeltmek, daha orijinal hale getirmek, iyi bir başlangıç yapacak fikir haline getirecek ve eksikleri varsa tamamlamak için gayet iyi zaman olur. Aynı zamanda fikir veya projelerle alakalı kişilerle görüşmek, ortak bir noktada buluşmak veya ilgili kişileri ikna etmek için de iyi etki verebilir Merkürün Güneşinize iyi açısı.

Merkürün Koça dönmesi ayrıca size başkalarından teklif veya öneri gelmesini de tetikleyebilir. Belki daha önce yapılan ama havada kalan bir teklif veya yeni bir teklif olabilir. Merkür Retro teklif veya öneriyi daha dikkatli incelemek, olgunlaştırmak için faydalı bir enerji diyebilirim.

Ondan öncesinde 11’inde Terazi burcunda doğacak dolunay sizi hedefleriniz ve ilişkiler konusunda zorlayacaktır. Belki kendiniz ve başkalarıyla bir yüzleşme de yaptırabilecektir. Kimlerle ve nasıl çalışacağınız, kimle hangi konuda uyumlu çalışacağınız vs üzerine daha iyi fikir ve düşünce ortaya çıkabilir, bu olası çatışmaların ardından. Çünkü olur dediğiniz bir iş olmayabilir veya şu kişiyle şu işi yapabilirim dersiniz ama o kişiyle o işi birlikte uyum için yapamayacağınızı vs görebilirsiniz. Bir şekilde uyum, işbirliği için engel olan şeyler neyse onu ortaya çıkaracaktır bu dolunay.

Ayrıca dolunay parasal konuda da bir sorun ortaya çıkarabilir. Yani, yaptığınız iş para getirecek mi, ürettiğiniz bir fikir veya katıldığınız bir projeden parasal kazanç elde edebilecek misiniz. Ya da parasal sermaye koyduğunuz veya masraf yaptığınız bir iş, buna değer mi, yaptığınız iş veya proje kişisel hedeflerinizi besliyor mu vs bir sorgulama zamanı dolunay. Ondan sonra hem para getiren hem verimli iş ve işbirliği yapacağınız işleri öne çıkarır, onlara odaklanabilirsiniz.

Bu ay kendinizi ve kendi işlerinizi, kendi plan ve fikirlerinizi öne çıkarmak size kazandırır. Yaptığınız işlerde bunu düşünerek hareket edin. O zaman işbirliği de daha sağlıklı olur, siz ne istediğinizi, başkaları ne istediğiniz daha net ve sağlıklı bir şekilde ortaya koyar, işler de daha verimli olur.

Yeni iş ve projeler için uygun zaman değil. Mevcut veya daha önce el atılmış fikir veya projeleri somutlaştırıp değerlendirmek için daha iyi zaman.

19’unda Güneş Boğaya geçiyor, Mars halihazırda Boğada ve 26’ında Boğada yeniay var. Bunlar sizi iş, çalışma ve sağlığa odaklıyor. İş temposu yükselebilir ancak Boğa enerjisi de tembellik verebilir. Enerjinizi yükseltecek türden beslenmeye dikkat edin, sizi ağırlaştıracak gıda vs den uzak durun. Ayrıca keyifli çalışmaya önem verin. O zaman işleriniz daha akıcı ve verimli ilerler.

21’inde Mars İkizlere geçtiğinde sizi hem ilişkiler hem seyahat konusunda hareketlendirebilir.

Parasal cepheye baktığımda, Terazi dolunayı masraf çıkarabilir. Bir işi bitirip para almanız mümkün ama para gecikebilir, iş gecikebilir. Ay sonu ancak istediğiniz maddi ve işe dair sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bitirmeniz gereken işlerden para gelebilir, yani yeni işlere odaklansanız bile, eldeki işlere daha fazla önem verin. 26 Nisan Boğa yeniayı da size gayretlerinizin maddi karşılığını verecektir. Maddi olarak desteklenmek, iyi para kazanmak için uygun zaman.

Dolunay zamanı özellikle ilişkilerde çatışmaya dikkat edin.

Koç yıldızlarının etkisi kiminizi toplum karşısına çıkarabilir, tanınma, ün vs adına iyi bir zaman diyebilirim.

Aşk ve ilişki cephesine bakalım.

Koç yıldızları aynı zamanda aşk ve flört evinizde.. Bu aşk veya duygusal heyecanlar adına hareketlendirebilir gibi görünüyor sizi. Eski bir partner veya sevgiliyle görüşmeniz veya iletişim kurmanız mümkün olabilir. Daha çok siz değil, partnerin inisiyatif almanız söz konusu olabilir.

Diğer yandan Merkür Jüpiter karşıt açısı, karşılıklı anlayış, anlama, uyum sağlama, ortak noktada bir araya gelmek konusunda pürüzlere işaret ediyor. Dediğim dedik olmak ilişkiyi zorlar. Uyum adına problemler ortaya çıkar. Bunları gidermeye odaklanmak yerinde olacaktır.

İlişkisi olan ve iyi gidenler için herşeye rağmen, ilişkide bir şekilde duyguları önemsemek, ilişkiyi daha ileri götürmek adına karşılıklı çabalar sonuç verebilir ancak yine de 28 Nisanda Venüsün Koça geçtiği zamana kadar duygusal iletişimde zorlanmak söz konusu olabilir. Bu bakımdan 28’i sonrası hareket etmek daha doğru olabilir.

Kalbi boş olanlar için enteresan bir zaman. Flört, tutku enerjisi yüksek. Birileri sizden hoşlanabilir, dikkat çekebilirsiniz. Hayranlık kazanabilirsiniz. Ancak henüz ilişki adına sağlam enerjiler tam yok gibi, onun için flört vs tadını çıkarıp gerisini zamana bırakmak gerekir.

11 Nisan civarı taciz, sataşma vs gibi durumlara dikkat etmek lazım derim.







Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )


Sevgili Oğlaklar bu ay yıldızların sizi zorlayacağını söyleyebilirim genel olarak ama diğer yandan destek olan ve pozitif enerjileriyle kolaylık veren yıldızlar da var. Demek ki, siz bu ay yaşadığınız olaylar ve yaptığınız işlere vs nasıl bakarsanız öyle gelişecek durumlar. Yani, sert yıldızların etkisine kapılırsanız öfke ve uyumsuzluğu, tartışmayı yaşarsınız, iyi yıldız açılarının etkisine kulak verirseniz, hiç agresif ortama girmez, enerjinizi de boşuna tüketmemiş olur, böylelikle zamanınızı kendi payınıza olumlu şeylere odaklarsınız.

Bu ayın dolunayı 11’inde Terazi burcunda gerçekleşecek ve Terazi sizin kariyer evinizde ve genel amaçlarla ilgili alanda.

Çalışanlar için patron, yönetici kesimle yakın temas ve işle ilgili problem üzerine fikir alışverişi mümkün olabilir. Bir gerginliği el ele verip aşmak adına işbirliğine varmak önemli. Fikir anlaşmazlığı olursa, aranızdaki iletişim, görüşme ipleri geren bir konuşmaya dönüşebilir. Çözüm yerine gerilim hakim olabilir. Onun için amacınızı, hedefinizi unutmadan, buna göre davranmak yerinde olur. Yoksa, kızgınlığınızı kusarsınız ama elinize bir şey geçmez, belki işten ayrılmak noktasına bile gelebilirsiniz. Sorun küçükken büyüyebilir.

Yeni iş, bir takım yeni başlangıçlar gündeminizde olabilir. Ancak gerin enerjiler var, bunları başarıyla kotarmak için sabırlı olmak, amaca hizmet edecek tutumlar içinde olmak gerekir. Mars Boğada size bu konuda destek vermekte, hem ihtiyacınız olan inisiyatifi elinize almak hem cesaretinizi artırmak bakımından. Olayları sizin yönetmeniz başarı adına iyi olacaktır.

Diğer yandan, bu ay çok da başlangıç, yeni girişimler adına iyi zaman değil diyebilirim. Yeni şeylere odaklanıp eldeki işleri ihmal etmek doğru olmayabilir. Zaten Mars Boğada sizi zamanınızı gereksiz yere harcadığınız konulardan çıkmanız için sağlıklı düşünmeye sevk edecektir.

Bir işi veya bir görevi sonlandırmak adına gelişmeler olabilir. Bitmesi gereken bitecektir. Önünüzde engel olan ve miyadı dolan şeyleri bitirmek için harekete geçirebilir yıldızlar sizi.

Bu ay geçmiş ayların bir muhasebesini yapmak, değerlendirmek için zaman ayırın, geldiğiniz noktada olanı biteni, artı-eksiyi masaya yatırın.

26’ında Güneş dost Boğaya geçtiğinde, mevcut iş ve sorumluluklardan uzaklaşıp size hem faydası olacak hem verimli olacağınız şeylerle uğraşırsınız. Bir konu geride kalabilir özellikle. Bu da ilerlemenizi sağlar.

Emekli olmak, bir işten ayrılmak veya bir sorumluluktan vazgeçmek adına bir karara varan olabilir bu ay kiminiz.

Yeni işe girmeyi düşünenler için de fırsatlar gelebilir ancak işin olması vs hemen olmaz ancak en erken gelecek ay olabilir. Yeni olanaklara kendinizi açabilirsiniz ama karar vermek için önce iyi tartın biçin.

Sağlık bakımından yıldızlar dikkat etmek gerekir diyor. Gerek siz gerekse ailede sağlığa önem vermeli. Terazi dolunayı ve Koç yıldızları, Venüsün Satürnle sert açısı, ay sonuna kadar daha özenli olmak gerekir diyor. Özellikle dolunay civarı dikkat etmeli hem kendinize hem bir yakınızın sağlığına.

26’ında Boğa Güneş yaratıcı işler, tanınma, öne çıkma vs bakımından şanslı enerjiler vermekte. Kiminiz bu ay bir konuda öne çıkabilir, toplumun karşısında olabilirsiniz.

Parasal açıdan baktığımda, denge görüyorum. Ancak gerek dolunay gerekse Koç yıldızları bu dengenin gelişen ani bir olay veya beklenmedik bir masrafla bozulabileceğini de gösteriyor. Ancak Satürn, Uranüs ve Güneş arasındaki olumlu açı, geçmişten gelen maddi kaynakların destek olabileceğiniz, yaptığınız bir işten veya hak ettiğiniz bir maddi kaynakla ilgili gelebilecek maddi gelirin de olduğunu söylüyor. Birikimleri iyi değerlendirmek akıllıca olur, ayrıca geçmişten gelecek bir para sevindirir.

Aşk ve ilişki cephesi karışık genel olarak. Aşk ve ilişki için çok elverişli zaman değil. Yine de, 26 Nisandaki Boğa yeniayı duygusal heyecanlara açılmak adına fırsatlar verebilir. Sevilmek, sevmek mutlu eder sizi. Yine de bazı yıldızlar bu konuda acele etmemek gerektiğini söylüyor. Bugün seversiniz ama yarın sever misiniz. Yoksa beğeni mi sevgi mi vs anlamak için zaman tanımak gerekir.




Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat ) 


Kovalar Koç yıldızları seyahat, kısa yollar, düşünce, plan, yakınlarla ilişkileri, iletişimi gündeme getirir, bu konuda hareketlilik getirir size.

Düşünce ve planlar yapmak için heyecan verici, cesur bir enerji içinde olabilirsiniz. Yeni birşeyler yapmak veya daha önce planladığınız bir şeyi eyleme dökmek için somut eyleme geçmek isteyebilirsiniz. Ancak Merkürün Koçta olması hala birşeyleri beklemeniz gerektiğini de söylüyor.

İş veya ait olduğunuz dernek, grup vs her ne ise, orada bir hareketlilik olacak görünüyor. Bir uyum veya anlaşma için kolay değilse bile, cesur yüzleşme ve grup olarak yapılan işi veya hedefi ileri götürmek adına yapılması gereken yeniliklere cesursa adım atılabilir. Bunun için 21’inde Merkür Koça geri dönerek, olumlu ve sonuç getirecek hedefe yönelmek adına birlik beraberliği sağlamanızı mümkün kılabilir.

Ancak diğer yandan herkes kendi istek ve düşüncesinde ısrar eder, birliği zorlayan tutum içinde olursa, o zaman bir süre sonra yolları ayırmak durumuna gelebilirsiniz. Herkes kendi maddi veya manevi payını alıp kendi yoluna gidebilir vs.

Bu durumu kiminiz ailenizle yaşayabilirsiniz. Belki ortak bir para, mal vs sizleri bir araya getirebilir ama herkes kendi yolunda gitmek isterse, paylaşılır, sonra kendi yoluna gider. Birlik için ortak bir hedef belirlerseniz, o zaman başka bir durum oluşur.

Daha önce başvurduğunuz, anlaşmasını yaptığınız bir iş veya proje önünüze gelebilir kiminizin. Bunun için somut bir başlangıç yapmak, adım atmak için harekete geçebilirsiniz. Bu bakımdan 11’inde Terazi dolunayı işbirliğini ve görüşmeleri tetikleyebilir. İşi toparlayıp başlanması için biraz daha çaba gerekir, belki de gelecek ayı bulabilir.

26’ında Boğada yeniay var. Sizin yuva, aile, kök evinizde. Bu kiminizi eve odaklayıp evle, aileyle ilgilenmeye sevk ederken, kiminizi işe, kariyere odaklayabilir. İşle ilgili çalışmalar sizi uzun süre alıkoyabilir, gerek evde gerek işte çalışmalar devam edebilir. Ancak 21’inde Mars İkizlere geçince, rahat bir nefes alabilirsiniz. Yoğun temponun yarattığı bıkkınlık, yorgunluk vs için dinlenmeye, beslenmeye dikkat edin. Biriken öfkenizi atacağınız şeyler yapın, müzik, film, sevdiklerinizle baş başa görüşme vs iyi gelir. Keyif verecek şeyler yapın ki iş güç üzerinize üzerinize gelmesin.

21’inde Marsın İkizlere girmesiyle birlikte, mevcut işten güçten uzaklaşıp dışarı çıkmak, sosyalleşmek için içinizde kendinizi dışarı atma, insanlarla görüşme isteği uyanır ve aynı zamanda kendinizi baskılardan kurtulmuş, özgür hissedersiniz.

Diğer yandan Marsın Neptünle sert açısına bakınca, dışarıda paranıza, çantanıza vs sahip çıkın, dalgınlık, ihmal yapmayın derim.

Marsın İkizlerdeki pozisyonu ayrıca çocuk sahibi olanlar için, çocuktan kaynaklı masraflar çıkabilir, bunun için tedbirli olmak, harcamalarda dikkat etmek iyi olur. Yine de merak etmeyin bu tür ekstra harcamaları karşılamanız mümkün olabilecektir.

Parasal cepheye baktığımda, başkalarından gelecek maddi destek söz konusu olabilir. Belki daha önce hak ettiğiniz para veya verdiğiniz borcu almanız mümkün olabilir. Kardeş veya yakınlarla parasal destek almak vermek söz konusu olabilir. İşlerden, yaptığınız çalışmalardan kazançlar olabilir özellikle 21 sonrası.

11 Nisandaki Terazi dolunayı kiminizi bir seyahate çıkarabilir. Uzaklardan haber gelebilir. Ayrıca resmi işler veya randevular hareketlenebilir.

Aşk ve ilişki bakımından bu ay zaman zaman hareketli görünüyor. 21 sonrası flört vs bakımından canlı, hareketli olabilir. Gezmek, randevu yapmak, görüşmek vs söz konusu olabilir. Ancak ciddi bir ilişki için uygun zaman görünmüyor.

İlişkisi olanlar için, 19’una kadar Güneşin Koçta olması, ilişkide bir anlaşma sağlamak, birlikte yeni bir şeylere karar vermek, gezmek, aile ile görüşmek, bahçe vs şeylerle ilgilenmek, alıveriş vs birlikte keyifli zamanlar geçirmek için iyi zaman diyebilirim. Evde baş başa tembellik etmek, keyifli şeylere yer vermek bakımından da güzel diyebilirim.

Ancak Venüsün 28’ine kadar Satürnle sert açısı, kendinizi keyifsiz hissetmek, giydiğinizi yakıştırmamak, bakımsız hissetmek vs şeylere takılabilirsiniz. Bunlara aldırmayın, geçici duygular, kuruntular. Keyifli şeylere odaklanmaya çalışın ki bu ruh halinizden uzaklaşın. Aşksal, duygusal heyecan için de 28 sonrası ancak daha iyi olur şartlar.



Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart ) 


Balıklar bu ay paraya odaklısınız ağırlıklı olarak. Para işleri sizi ay boyunca meşgul edecek görünüyor.

Yeni işe girmek isteyen olabilir ancak 9’unda Merkürün Retro olması vs düşününce, yeni işe girmek için şartlar çok elverişli olmayabilir veya olgunlaşmamış olabilir. Ancak daha önce konuşulan, görüşülen bir iş gündeme gelebilir, değerlendirip bakın, uygun bulursanız olabilir. Hemen sonuçlanması kolay olmayabilir, özellikle işin parasal kısmı düşündürebilir, bu konuda anlaşma sağlamak kolay olmayabilir veya şartlar tam istediğiniz gibi olmayabilir. Bunun için uygun taleplerinizi belirtin, sonra sonuca bakın.

11’inde Terazi burcunda dolunay var. Bu dolunay sizin yatırım, alacak, borç, vergi, sigorta, mal vs evinizde. Bu bakımdan gelişmeler olabilir. Bir parasal mevzu sizi uğraştırabilir. Resmi veya resmi olmayan bir konuda olabilir bu. İstediğiniz parayı almak bakımından biraz daha sabretmek, çabalamak gerekebilir.

Yine de, para girişi söz konusu size. Öyle veya böyle para kazanmak bakımından krizlere rağmen, iyi bir zaman diyebilirim. Hatta bu ay sürpriz paralar kazanabilirsiniz. Para evinizi yöneten Koçta Güneşin bulunması 19’una kadar, akabinde, 28’inde Venüsün yeniden Koça girmesiyle beraber, size para akışı söz konusu olabilir. Geçmişten gelen para olabilir ağırlıklı olarak ya da geçmişte sahip olduğunuz bir şeyle ilgili kazancınız olabilir.

Para kazanmak ve daha iyi şartlara sahip olmak arzusu yükselebilir bu ay. Bu sizi harekete geçirecektir. Yeni ve daha iyi şartları elde etmek için çaba içine girersiniz. Sahip olduğunuz mal veya birikimlerden daha fazla kar elde etmek için bir takım yatırım planlarına yönelebilirsiniz. Banka hesaplarınızla alakalı işleri halledebilirsiniz. Kredi çekmek isteyen olabilir, 11 Nisan Terazi dolunayı bu konuda sizi tetikleyebilir. Ancak kredi çekmek vs için pek de elverişli görünmüyor. Belki de kredi çekmeden meseleleri halletmek daha iyi olabilir. Veya kredi çekmek işini ay sonuna bırakabilirsiniz.

Çalışanlar iş yerinde maddi-manevi koşulların iyileştirilmesi için yönetimden taleplerde bulunabilir, bunların kabul edilmesi mümkün olabilir. Yine de, sonucu elde etmek için acele etmemek, sabretmek gerekebilir. İstediklerinizi kabul edilse de, sonuçlanması için beklemek gerekebilir.

Kariyer alanına baktığımda, Satürn halen Yayda sizi zorlamakta. Sahip olduğunuz kariyeri korumak için çok çalışmak, zamanınızı işe ayırmak zorunda kalıyor olabilirsiniz. Satürn kiminize işte, özellikle yönetim takımından gelen baskılara neden olmuş olabilir. Bu ay bu konularda şikayetiniz varsa, konuşup çözmek için fırsat bulabilirsiniz. Ne istediğinizi daha net belirtebilir, hatta size vadedilenden memnun olmazsanız, o zaman yeni iş arayışıan girmeyi düşünebilirsiniz.

Bu ay genel olarak 26 Nisandaki Boğa yeniayına kadar yaptığınız çabalarda istediğiniz tam sonuçları almakta zorlansanız da, yeniaydan sonra gündeminizden uzaklaşıp yeni düşünce, plan, işlere odaklanabilirsiniz. Alacağınız para, istediğiniz talep vs her ne ise, onlarla ilgili sonuçları beklerken bir taraftan, diğer yandan yeni gündem yeni iş, proje, planlar olabilir.

Kiminiz belki de yeniay etkisiyle, aile ile yakın görüşmek, aile ziyaretleri, aile veya yakınlarla dışarıda yemek, içmek, keyifli vakit geçirmek için zaman ayırabilirsiniz.

Taşınmak, seyahat, evle ilgili tadilat vs gündemde olabilir kiminiz için. Ev veya yer değişikliği ciddi ciddi gündeme oturabilir.

Bu arada 21’inde Mars İkizlerde uzaktan bir yakının sizi ziyaret etmesi söz konusu olabilir.

Venüs 28’ine kadar burcunuzda, 15’inde retrodan çıkıyor, ancak kariyer evinizde bulunan Satürnle sert açısı, işte, kariyerde anlaşma, yakınlık, samimiyet ve destek görmek konusunda şüpheler uyandırabilir. Bireysel çıkarlar yakın iletişimi, anlaşmayı zorlayabilir. Ancak işinizi korumak istiyorsanız, 28’inde Venüsün Koça geçmesini bekleyin, olayları veya sorunları büyütmeyin gözünüzde.

Eğer işten ayrılmak istiyorsanız, o zaman gerek 11 Nisandaki Terazi dolunayı, gerekse Venüs-Satürn sizi bu konuda harekete geçmek için tetikleyici olabilir. Tazminat vs alıp çıkan da olabilir.

Aşk ve ilişki cephesinde durum nasıl bakalım.

Venüs Balıkta 28’ine kadar, duygusal problem yaşayanlar için destek veriyor gibi görünse de, Satürnle sert açısı duygusal konularda anlaşma, uyumun çok kolay olmayacağının işareti, 28’inde Venüs Koça girince, duygusal stres yaratan konulardan uzaklaşabilirsiniz.

Sorunlu giden ilişkiler için bu ay çok iyi değil diyebilirim. İlişkiyi bitirecek hamleler yapılabilir, ayrılık veya boşanma durumları oluşabilir.

Ancak herşeye rağmen, ilişkisini korumak isteyenler için yine de yıldızların bazı desteği söz konusu. Olgunca yaklaşım, ipleri koparacak tutum içine girmemek, kritik ve zorlayıcı zamanı daha esnek geçirmenizi, ilişkinizi korumanızı sağlayabilir.

İlişkisinde sorun olmayanlar için tabii Venüs-Satürn başka konuda, iş veya parada stres ve baskı yaratır.

Yeni aşk veya ilişki için uygun bir ay değil. Ancak gezmek, flört, vs olabilir.



Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle…

Astrolog Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder