26 Şubat 2017 Pazar

ASTROLOG SEMAVİİ’DEN ŞUBAT AYI BURÇ YORUMLARI

ŞUBAT AYI YORUMLARI (PDF) YAYINLIYORUM.. YORUMLARIMI MERAK EDİP ALMAK İSTEYENLER İÇİN  FİKİR VERİR. 
Okuyun Şubat ayı yorumlarını sonra neler oldu hayatınızda bir karşılaştırın.. 
Şubat Ayında Yıldızların Gökyüzü Konumları
Transit Güne Kova burcunda ilerliyor, 18’inde Balık’a geçiyor.
Merkür Oğlak’ta halen, 7’inde Kova burcuna geçiyor ve ardından 25’inde Balık’a geçiyor. Bir ayda 3 burca geçiş, Merkür oldukça hızlı.
Venüs 3 Şubatta Koç’a geçiyor.
28 Ocakta Koç’a geçen Mars ay boyunca bu burçta.
Terazi’de halen 23 derecede bulunan Jüpiter bu ayın 8’inde “retro” harekete başlayacak. Retro yani geri hareketi 9 Hazirana kadar sürecek.   

Satürn Yayda 24 dereceden 26’ya doğru ilerlemeye devam ediyor.
Koçta gezen Uranüs 21-22 derece arasında bu ay.
Plüton Oğlakta 17,5-18,5 derece arasında.
Neptün Balıkta 10,5-11,5 derece arasında.
Transit Ay düğümleri halen Başak-Balık aksında ilerliyor. Kuzey ay düğümü Başakta 3,5 derecede, Güney ay düğümü Balıkta 3,5 derece y boyunca. (Bu arada, not düşeyim, ay düğümleri gezegenlerin aksine, tersten ilerler, tıpkı retro gibidir, bir burçta geriye doğru gider her zaman.)

Şubat Ayında Önemi Gökyüzü Hareketleri
1-28 Ocakta 8 derece (Güneş ve Ay 8 derecede kavuşumda iken) Kovada Yeniay gerçekleşti.
Bu yeniayın etkilerini 11 Şubata kadar hisseder, yaşarız. Genelde Kova, Aslan, Boğa ve Akrep gibi sabit burçları etkiler, özellikle bu burçların ilk 10 gününde doğanları. Yükseleni, burcu, Ay burcu veya önemli yıldız stelyumu (ikiden fazla yıldızın bir burçta toplanması) bu burçlarda olanlar etkilenir. (Yükselen veya gezegenleri bu burçların ilk 10 derecesinde olanları.)
2- 11 Şubatta 22 derece Aslanda Ay tutulması gerçekleşecek. Bunun etkilerini burç yorumlarında bulabilirsiniz. Genel itibariyle olumlu, gelişmeye, ilerlemeye, bir sıkıntıdan kurtulmaya, hedeflerde başarıya, pozitif olaylara işaret eden iyi bir tutulma gibi görünüyor.
3-Bu ayın en önemli gökyüzü olayı bu diyebilirim; 26 Şubatta 8 derece Balıkta Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma sırasında, Mars ve Uranüs 21 derecede kavuşum yapacak, Mars-Uranüs kavga, kaza, patlama, isyan ve şiddetli olaylar konusunda riskli bir açıdır. Hepimizin bu günler civarında dikkatli olması gerekir. Mars-Uranüs kavuşumu Oğlaktaki Plütonla da hayli sert açı yapacak. Bu da savaş, çatışma, patlama ve ayrıca deprem gibi şiddetli olaylara işaret eden bir açı kalıbıdır. Dünya ve ülke genelinde dikkat etmek gereken bir zaman özetle 26 Şubat civarı (10 gün öncesi ve sonrası).


ASTROLOG SEMAVİİ’DEN ŞUBAT AYI BURÇ YORUMLARI
(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Burç yorumları okurken, önce Yükseleninizi sonra burcunuzu okuyun ve sonra her ikisini kendi yaşadıklarınızı dikkate alarak harmanlayın.)

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )
Sevgili Koçlar bu ay sizin için daha rahat bir ay diyebilirim. Hatta oldukça güzel, pozitif yıldız açıları var. Bir süredir beklediğiniz fırsatlar gelebilir.
28 Ocakta Kovada doğan yeniayla aynı gün Mars sizin burcunuza girdi ve 10 Marta kadar burcunuzda kalacak.
Mars bildiğiniz gibi burcunuzun öz yöneticisi. Dolayısıyla Mars sizi güçlendirecektir. İnisiyatif, harekete geçme gücü, dediğinizi yapma ve yaptırma gücüz artacaktır. Pozitif ve cesur hedefler koyabilecek, bunlar için aktif bir şekilde harekete geçebileceksiniz, acele etmez, sabırsız davranmazsanız hedeflerinize ulaşabileceksiniz.
Bu bakımdan, diğer dost burç Yayda gezen disiplin ve yapılanma yıldızı Satürn de sizi destekleyecek çünkü Mars Koçta ilerleyip Satürn’le güzel/olumlu bir üçgen açı yapacak, bu da uzak/yakın önemli hedeflerinizi planladığınız gibi gerçekleştirme imkanı ve gücü demektir. Kovadaki Güneş de bu güzel açıya ayrıca destek verirken, kim tutar sizi. Önemli hedeflerinizi masaya koyun, değerlendirin, kararlar alın, programınızı yapın ve harekete geçin bu ay. 
Peki karar vermek ve harekete geçmek için bu ay özellikle ne zaman uygun?
7 Şubatta Kovaya geçen Merkür güçlenecek ve gerek Güneşle, Satürn ve Mars’la çok güzel açı yapacak, bu ciddi kararlar almak, imza atmak, anlaşma yapmak, başvuru yapmak, seyahat etmek, yeni bir şeye başlamak, yeni bir şey öğrenmek, bir proje, fikir oluşturmak, bir fikri/projeyi birilerine anlatmak, bir projeye başlamak, yeni bir işe başlamak, yeni müşteri kazanmak, internet vs ortamında duyuru yapmak veya iş ağını geliştirmek, sağlıklı ve doğru kararlar almak ve yapacağınız eylemlerde desteklenmek için şahane bir enerjidir. Merkür’ün 7-24 Şubat arasında Kovada kaldığı sürede, kararlarınızı alıp harekete geçebilirsiniz.
Güneş 11.evinizde seyrederken 18 Şubata kadar, bir istek veya hedefinizi gerçekleştirmeniz çok mümkündür. Hatta bir dileğinizi. Bu küçük veya büyük bir dilek olabilir. Ama bir süredir fırsat bulamadığınız bir şeydir, nihayet gerçekleştirme imkanı bulursunuz vs.
İş arayanlar için de bu ay gayet güzel enerjiler var. Yeni ve iyi para getiren bir işe girmek için harekete geçin ve gerek kariyer açısından gerek parasal açıdan da olan güzel fırsatları değerlendirin.
İş sahibi olanlar işlerinizi yenilemek, canlandırmak için önemli hedefleriniz için düğmeye basabilirsiniz. Sizin inisiyatifinizde hedefler daha hızlı ve sonucu pozitif olacaktır.
Kiminiz önemli bir iş seyahati yapabilirsiniz, güzel sonuç ve tekliflerle dönersiniz.
Terfi, yükselme bekleyenler de bu ay harekete geçsin derim.
İş değiştirmek, daha farklı bir işte çalışmak isteyenler için de, ilginç ve sürpriz güzel fırsatlar çıkacaktır. Böyle bir düşünceniz varsa, bu güzel yıldızların desteği altında, zaman bu zamandır diyebilirim 18 Şubata kadar.
Tabii bu ay riski ve dikkat edilmesi gereken zamanlar da olacaktır. Çünkü yıldızlar genel olarak pozitif, yenilikçi, başarı ve ilerleme vaat ederken, diğer yandan riskli bir ay da diyebilirim. Risk faktörünüz mutlaka dikkate alarak harekete geçin.
Bu bakımdan, özellikle 20 Şubat sonrası frene basmak gerekir derim. 20 Şubat dedim, aslında 24 Şubata kadar gayet iyi enerjiler var ancak 24’ünden sonra ters yıldız enerjileri hemen devreye giriyor.. Onun için 20’i deyince, ters enerjilerin etkileri kendini göstermeye başlar. Frene basarak, önünüzü görerek ilerleyin o tarihten sonra. Hatta bence 20’ine kadar hızlı gitmekte sakınca yok, hızlı ilerleyebilirsiniz, hızlı adım atın ve hedefe ulaşın, 20’inden sonra, özellikle 24 deyince, bir mola verin derim.
Dikkat edilmesi gereken zaman 20 Şubat sonrası özetle. Bu dönemde, sakarlık, kavga, şiddet, öfke, kaza, sosyal ortamlardaki riskli durumlara karşı dikkat etmek gerekir. sokakta, trafikte sabırlı olmak gerekir. Mars sizi hızlı, dikkatsiz ve öfkeli yapabilir. Aman dikkat bu dönemlerde. Aklınız başka yerlerde olmasın trafikte vs. Özellikle 22-28 Şubat arası sakarlık, hırsızlık, kaza, şiddet vs konusunda dikkat etmek faydalı olur.
Bu dönemde, ayrıca borsa gibi riskli işlere de dikkat etmek gerekir. 11 Şubatta Aslandaki Ay tutulması borsada dalgalanma yaratabilir. Kötü bir dalgalanma olmayabilir, yine de öngörerek ilerlemek lazım.
11 Şubatta Aslanda Ay tutulması var. Bu kiminize bir taşınma getirebilir, parasal kazaçnç getirebilir gerek yapılan işlerden, girişimlerden, ayrıca havadan bile para kazanabilirsiniz. Ancak tutulma zamanı Ay biraz baskı altında olacaktır. Beklediğiniz sonuç konusunda hayal kırıklığı verebilir. Aslında hayal kırıklığı değildir, belki siz beklentiyi çok yüksek tutarsınız ama daha azı gelebilir ama gerçekte olması gereken olacaktır. Yani, hakkınızın yeneceğini yine de sanmıyorum, hakkınız olanı alırsınız. Yani, bu tutulmayı ben sizin adınıza kötü görmüyorum, bilakis iyi görüyorum. Tutulma kiminizin bir süredir çok iyi gitmeyen işini düzeltebilir, iyi bir toparlanma ve başarı kazanabilirsiniz.
Yeni işbirliği söz konusu olabilir ancak mevcut işbirliğinde bir yol ayrımı söz konusu olabilir. Yönetim, otoriteyle ters düşmeniz mümkün, iki tarafın da inatçı olması mümkün. Ancak 7 Şubat sonrasında sorunlar düzelip işler lehinize gelişebilir veya sizi özgürleştirecek daha iyi yeni bir yola girebilirsiniz.
Tanınma, ün gerektiren işle uğraşanlar, kendini gösterip insanların hayranlığı ve takdirini kazanabilir, adından bahsettirebilir.
Mars harekete işaret ediyor. Taşınma, seyahat vs gündeme gelebilir. Ancak seyahatlerinizi de bence 24’üne kadar yapın. Sonrasında işler, durumlar karışık, sonuç alınması zor görünüyor. Sonuçsuz işlere zaman ayırmayı veya sonuç almak istediğiniz bir konuyu ya 24 öncesi halleden ya da daha sonraya bırakın.
Bu arada, Mars ve Uranüsün açılarını düşününce, bu ay sürpriz bir şekilde hatta sizin planınızda bile yokken, hızla gelişen olayların etkisiyle, yurt dışına yerleşmek için atağa geçebilirsiniz! Kiminize yurt dışına yerleşme görüyorum.
Diğer yandan, Mars-Jüpiter açısına baktığımda ise, bunu tersi de gerçekleşebilir. Yurt dışındayken ülkenize gelebilirsiniz ama kesin olarak ama geçici.
Parasal açıdan kazançlı bir zaman olacaktır. Araba, ev vs yatırım yapmak için hem iyi hem riskli.. Dikkatli olursanız, iyi bir alışveriş yapabilirsiniz. İşlerin birden açılıp iyi para kazanmanız mümkün.
Sağlık bakımından, sağlık sorunu olanlar veya şikayeti olanlar dikkat etsin derim. Mars’ın agresif açısı, kalp, migren, tansiyon vs riskine karşı dikkat etmek gerekir, varsa şikayetiniz hafife almayın, stresten uzak durun. Genel itibariyle sağlık bakımından iyi ancak Mars’ın  ay sonu gibi yapacağı sert açı dikkat diyor gerek sizin gerekse ailenin.
Aşk konusuna bakalım. Aşkta bu ay hareketlilik, heyecan bol.
Kalbi boş ve aşk bekleyen Koçlar, bu ay aniden aşık olabilirsiniz. Ayaklarınızı yerden kesen bir aşkla karşılaşabilirsiniz. Ama en çok da siz birilerinin başını döndüreceksiniz çünkü bu ay hem Venüs hem Uranüs hem Mars burcunuzda! Evet. Venüs de 3 Şubatta burcunuza giriyor, birini kendinize aşık edersiniz bu yıldızlarla ama şunu da söyleyim, siz de aşık olursunuz.

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )
Sevgili Boğalar bu ay oldukça hareketli yıldızlar var gökyüzünde, peki bunlar sizi nasıl etkileyecek bakalım.
Mars 28 Ocakta 12.evinizde bulunan Koça geçmiş durumda ve 10 Marta kadar burada kalacak. 3 Şubatta Venüs de Koça geçiyor.. Derken 12.evinizi hareketlendiriyorlar. 12.ev “bilinçaltı, perde arkasında olan olay veya işler, rüya, ruhsal alem, gizli dost/düşmanlıklar, gizli kötü/iyi işler veya olaylar, yurt dışı ve ayrıca sağlık” evlerinden biridir.
Hem Mars hem Venüs’ün burada bulunması ay boyunca, kiminizi özellikle aşk ve ilişki konusunda etkileyecektir. Gözlerden ırak veya gizli bir aşkın işaretini taşıyor bu yıldızlar. Beklenmedik, ani gelişen duygusal tutku ve heyecan yaşayabilirsiniz, kalbinizi birine kaptırabilirsiniz.
Ancak gelecek ay Venüs’ün retro olacağını düşünürsek, bu aşkla ilgili hemen pürüzlerin belirmesi de söz konusu olabilir. Aşkta ne gibi pürüz çıkabilir? Partner veya sizin evli olmanız söz konusu olabilir veya size pek de uygun olmayan, farklı biri karşınıza çıkabilir. Tabii herkes için geçerli değil bu. Belki de gayet uygun bir partner de çıkabilir ancak ne olabilir pürüz, belki de ayrı yerlerde yaşamak, şartların ilişkiyi sürdürmek için elverişli olmaması ve sizi zorlaması söz konusu olabilir.
Yine de, karşınıza çıkacak aşk çok heyecan verici olacaktır. Peki bu aşk karşılıklı olur mu dersiniz? Bence evet, Mars’ın da Koçta bulunması, karşılıklı bir elektrik, heyecana işaret ediyor.
Eski mi yeni mi acaba? Daha çok yeni biri gibi görünüyor. Tabii yanılabilirim eski de olabilir sonuçta Venüs gelecek ay retroya giriyor.. Bu da muhtemel.
Venüs ve Marsın 12.evinizde Koçta olması kiminizi sağlık üzerinden etkileyebilir. Bu konuda varsa sorununuz dikkat edin, aniden gelişen bir rahatsızlık korkutabilir sizi. Tedavi vs için üşenmeyin, ilgilenin kendinizle. Küçük bir operasyon ihtimali de olabilir. Belki bu operasyon vs bir estetik üzerine de olabilir kiminiz için pekala. Venüs’ün etkisi söz konusu.
Mars 12.evde kişinin eylem enerjisini bloke eder, baskılar. Kafeste kaplan misali, engellenir. Bu dönemde eylemleriniz, istek ve korkularınızı baskılamanız mümkün. bunlarla nasıl baş edeceğinizi bilememek, istediğiniz şeyleri yapamamak vs sizi hayli zorlayacaktır. Öfkenizin farkında olmamak en riski olanı. Bir anda sizi bile şaşırtan öfkeli çıkışlar yapabilirsiniz. Öfke, korku ve arzularınızın farkında olmaya çalışın, ama bunları çözüme götürmek, bir çıkış yolu bulmak için acele etmeyin. Zaten 12.ev perde arkasında bekleme ve hazırlanma zamanıdır. Yani hazır olmayan şeyler için acele harekete geçmeye çalışmak geri teper. Sabırlı olmalısınız bu ay.
Bu ay ancak kent dışı, ülke dışı seyahat size özgürlük ve rahatlık duygusu verecektir. O zaman gezin, iş seyahati yapın vs. İyi gelir. Ancak Plütonla Mars ve Uranüsün sert açı yapacağı 20-28 şubat arasında seyahatte, evde, dışarıda sakarlık, kaza, bela riskine karşı dikkat edin derim. Başınızı yasal olarak belaya sokmaya da kalkışmayın derim.
Venüs burcunuzun yöneticisi, ayrıca 6.ev sağlık, iş, çalışma evinizdeki Terazinin yöneticisidir. Sağlık, bakım, estetik konularına da dikkatli yaklaşmak gerekir bu ay. Yıldızlar genel itibariyle iyi görünmekle birlikte, sert açıların keskinliği, ciddi ihmal veya hatadan da kaçınmak gerektiğini vurgulamakta. 
Venüs genel gelir, parayı da ilgilendirmekte. 12.evde, miras, alacak, borçlarla ilgilidir. Bu konuyla ilgilenip halletmek için kolları sıvayın. Aşırı masraftan da kaçının. Bir para çıkışı söz konusu olabilir bu ay. Ancak 8.ev borç, vergi, sigorta, ortak gelir, kaynak, başkasından gelen para vs evinizde bulunan Yaydaki Satürn’le Marsın iyi açısı, bir borç konusunda köklü bir çözüm imkanı da vermektedir size. Belki bir yatırım da düşünebilirsiniz, olasılıkla başka yerde, bu da aslında iyi olur derim. Küçük veya büyük yapabileceğiniz bir yatırım ileride faydalı olur size.
Venüs ve Mars daha çok ödeme, para çıkışına işaret etse de, 12.ev etkisi ve gelecek ay Venüs’ün retro hareketi size uzun süredir gelmeyen bir paranın gelmesini sağlayabilir. Ayrıca başka yerden alacağınız varsa alabilirsiniz vs.
İş ve kariyer bakımından ilginç bir ay diyebilirim. Kovada Güneş 18’ine kadar, 11 Şubatta Aslanda ay tutulması olacak, Güneş Kovada olacak vs. Bunlar sizin kariyer, iş ve yuva, aile evleriniz üzerinde olacak. Kiminize ev, aile yaşantısında yeni bir gündem ve gelişme getirirken, kiminiz kariyerde gelişmeler yaşayacaksınız.
Güneş kariyer alanınızı parlatıyor, dikkat çekmeniz, başarılı olmanız zor değil bu güzel gücün enerjisinin etkisiyle. Bir başarıya imza atmak, adınızı duyurmak, takdir kazanmak zor olmayacaktır sizin için. Ancak Mars’ın 12.evdeki pozisyonu kıskançlık, gizli husumete de dikkat etmek gerektiğini vurguluyor. Başarınız kıskanılabilir, haksızlık yapmaya kalkabilir birileri, dikkat etmek gerekir.
Bir miras konusu veya vergi, sigorta, vs gündeminizde olacak bu ay ayrıca.
11 Şubattaki Aslandaki Ay tutulması evle ilgili gündem yaratabilir. Bir taşınma planı kurabilirsiniz. Gelişen olaylar evde bazı değişikleri tetikleyebilir. Taşınma veya evde bazı değişiklikler yapmak gibi. 
İşe girmek, yeni proje vs için 7-24 şubat sizin için de güzel zaman diyebilirim. Başarı vadeden işler için gayet iyi enerjiler var.
Bu ay kiminizin gönlünde yatan aslana göre bir hedefiniz gerçekleşebilir, bu bir teklif üzerine de olabilir. Kiminizin aşkta olabilir bu, kiminizinse kariyerinde. Uranüs etkisiyle yapmaya hazırlandığınız sıradışı kariyer amacı neyse, sanki o amaca uygun şartları karşınıza çıkacak. Belki de ilk işaretlerini verecek. İleride çıkış yapmayı düşündüğünüz bir hedef, bir plan için bu ay zemin döşenmeye başlayacak gibi.
Bu ay keşif ve ilham dolu bir ay olacaktır yaratıcı işlerle meşgul olanlar için ayrıca.
24 Şubat sonrasında yıldızlar karışık, frene basarak ilerlemek gerekir. Fikir veya planlarınızı değiştirmeyin 24’den sonrası ay sonuna kadar. Ancak ilham, yaratıcı üretim vs için gayet güzel enerjiler de var bu günlerde. Enerjinizi bunlara verin.
26 Şubattaki Balıktaki Güneş tutulması riskli, karışık görünüyor. Bu günler civarında ilişkilere, para konusuna ve sakarlık, yasal problem, riskli ortam, kaza vs riskine dikkat etmek gerekir derim.
Arkadaşlık, dostluk konusunda da dikkat edin 24 Şubat sonrasında.

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )
Sevgili İkizler bu ay sizin için genel olarak iyi bir ay diyebilirim, 24’üne kadar olan zaman.
Öncelikle dost Kova burcunda bulunan Güneşin sizin Güneşinize olumlu enerjisi, ardından sizin burcun yönetici gezegeni olan Merkür’ün de 7’inde Kovaya geçmesi vs bunlar size olumlu gelişmeler yaşatacaktır.
Kova 9.evinizde.. 9.ev “resmi başvuru, yurt dışı, uluslararası işler, uzaklardaki yakınlar, önemli yetkili kişiler, kariyerde yükselme hedefleri, terfi, tayin, basın, yayın” vs ilgilendiren bir evdir. 9.ev ayrıca bugun ve gelecekle ilgili büyük plan, projeleri de kapsar. Ufukta beliren ve yolunuzu açan güzel fırsatlar bekleyin bu ay derim istediğiniz bir konuda.
Bu ay eğitim, terfi, tayin, işinizde itibarınızı yükselten bir teklif veya fırsat, yurt dışı seyahati, veya yurt dışına/kent dışına yerleşme, başka yerde daha iyi bir göreve geçme, yeni ve yükselme vadeden bir işe girme konularında iyi gelişmeler var. Bu konulardan hangisi hayatınızda gündeminizdeyse, o konuda iyi fırsat ve haberler bekleyin derim.
Jüpiter de diğer dost burç Terazide olunca, çok güzel olumlu açılar meydana gelecek, bunlar size zor işlerinizi kolaylaştıran, beklediğiniz müjde, veya haberleri getiren, beklediğiniz fırsatları getiren güzel enerjiler.
Kiminizin mesleğinde veya eğitim hayatında bir ödül almanız da mümkün. Bir başarıya imza atıp, takdir göreceksiniz.
İmza, anlaşma, kontrat, mahkeme, dava vb konularda şansınız iyi olabilir, işler lehinize dönebilir. Bu konular için gayet iyi bir zaman diyebilirim.
Önemli ve uluslarası bir kurumla işbirliği yapmanız da mümkün kariyer ve işle ilgili veya ayrı bir konuda. Belki bir projeyle yurt dışından bir yarışmaya katılmak vs gibi. Bu tür şeylerde şansınız var.
Çok önemli bir anlaşmaya imza atmanız mümkün. Bu kiminize para getirecek, kiminize yeni bir alanda çalışma, kiminize önemli bir organizasyonda işbirliği ve görev, kiminize yükselme, kiminize ise, başka bir yere yerleşme getirebilir.
Diğer yandan, Satürn Yayda zıt burcunuzda gezmeye devam ediyor. Güçlü rakip, düşman veya husumet konusunda dikkat etmeye devam etmek de lazım. Dava, mahkeme konularında akılcı olmak gerekir. Yasal çerçevede işleri halletmek gerekir. Aksi takdirde bu konuda bir süre sonra pürüz çıkabilir. Mesela bu ayın sonunda 26 Şubatta Balıktaki güneş tutulması gergin görünüyor.
Yasal veya başka türlü anlaşmazlık veya sorunları çözmeniz için, yeni bir çıkış yolu bulmak için 7-24 Şubat arası sizi destekleyen yıldızlar var. Bu günleri değerlendirip bazı problemleri geride bırakabilirsiniz. Ancak şu da, bu bir karşılıklı anlaşma, karşılıklı kabul veya bir şeyden feragat gerektiren bir şey gibi. Yani, fedakarlık da lazım.
Evet. Yeni işe girmek isteyenler için yılın en güzel aylarından biri diyebilirim. 7-24 Şubat arasında Merkür’ün de Kovada olduğu bu güzel fırsat dolu, şanslı dönemi değerlendirin, güzel ve ileri götürecek bir kariyer fırsatını kaçırmayın.
Parasal açıdan baktığımda, 7-24 Şubat arası gerçekten maddi bakımdan da iyi bir fırsata işaret edebilir. Bir yatırım olayı, mesela, ev, araba almak gibi mümkün görünüyor.
Yalnız araba almak veya yenilemek konusunda Marsın Uranüsle sert açı zamanından uzak durmak lazım. Buna göre, 20’inden önce alın araba vs alacaksanız derim kabaca.
11 Şubatta Aslanda ay tutulması var. Bu tutulma size yarayabilir. Bir hedefinizi gerçekleştirme imkanı bulabilirsiniz. Ancak para konusunda aşır beklentiye girmeyin. Önce hedefin parlak ve başarılı olmasına odaklanın. Yine de, parasal açıdan da parlak olmaya aday işler yapabilirsiniz tutulma etkisinde. Belki de önemli bir iş, proje diğer başka işleri kenara itip, onunla yoğun bir şekilde ilgilenmeye sevk edebilir.
Bu ay parasal konuda sizi tatmin eden kazançlar sağlayabilirsiniz genel olarak.
Bu ay kiminiz güzel bir eğitime başlayabilirsiniz. Bu ileride mesleğiniz de olabilir.
24 Şubattan sonra Balık yıldızları devreye girecek ve ardından karmaşık yıldız açılarının etkisi artmaya başlayacak. 26’ında Balıktaki Güneş tutulması, kiminiz için ev, kiminiz için kariyer hayatında bir karışıklık, kaos getirebilir. Beklenmedik bir durum iş yerini karıştırabilir. Kiminiz için de aile, anne/baba ile ilgilenmenizi gerektiren bir durum olabilir. Sağlık konusu veya bir para konusu ailede problem yaratabilir bir süre.
Arkadaşlık, dostlar, iş arkadaşı vs ortamında da dikkat etmek lazım. Bir çıkar konusu veya başka bir konu biriyle aranızı bozabilir.
Aşka konusuna gelelim. Bu ay ilginç konulardan biri aşk olacaktır. Venüs 3’ünde Koça geçiyor, Mars zaten Koça geçmiş durumda. Bu iki gezegen sizin 11.eviniz üzerinde ve 5.ev aşk evini etkileyen bir pozisyonda. Bu gezegenlere bakınca, siz de aşkta bir sürpriz bekleyin derim. Belki siz sürprizi yapacak kişi olabilirsiniz çevrenize.
Kalbi boş olan aşk isteyenler için aşk geliyor diyebilirim.. Ancak Uranüs’ün de Koçta olması ve Jüpiter-Uranüs, Mars karşıtlığını düşününce, aşk, heyecan, tutku güzel ama ilişkinin geleceğini kestirmek için henüz erken diyebilirim.
Yakın çevrenizde birinin, bir dost veya yakının da duygusal hayatındaki ani ve önemli bir gelişme haberi sizi ayrıca şaşırtabilir bu ay. 

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )
Şubat ayı enteresan, genel olarak güzel yıldız açılarıyla dolu 24 Şubata kadar. Bakalım bu yıldızlar size de olumlu etkiler gönderecek mi bu ay?
Öncelikle iş ve kariyer hayatınızın hareketleneceğini söyleyebilirim. 6.ev çalışma evinde gezen Satürn 10.ev kariyer evine geçen Koçtaki Mars ile gayet iyi açı yaparak, kariyer ve işinizde uzun zamandır yapmak istediğiniz önemli hedefler için harekete geçebilir, planlarınızı uygulayıp sonuç almaya gidebilirsiniz. Peki sonuç alabilir misiniz veya olumlu olur mu? Bu biraz da size bağlı derim çünkü Satürn-Mars çok iyi açıda olmakla beraber, Mars’ın sizin Güneş’e agresif enerjisi ve ayrıca zıt burcunuz Oğlakta bulunan Plütonla Marsın sert açısı, sanki birileriyle ipleri koparacak, gemileri yakacaksınız gibi görünüyor. Gergin açılar biri/leriyle karşı karşıya gelmenize ve bir yol ayrımına neden olabilir özetle.
Diğer yandan, enerjinizi kavga veya öfkeye vermez, hedeflerinize verirseniz, hedef odaklanıp sakin ve soğukkanlı olmayı başarırsanız aslında çok da büyük işler başarabileceğiniz yıldız açıları var. Belki zor ama zoru başarmanız mümkün olabilir. Bu da bir ihtimal.
11 Şubatta Aslanda Ay tutulması gerçekleşecek. Bu size para getirir. Ayrıca başkalarıyla olan ortak yatırım, ortak gelir vs varsa, oradan da para gelmesi muhtemel.
Aslan ay tutulması belki hakkınızın bir ölçüde azalmasına neden olabilir ancak yine de iyi para gelir size.
Yukarıda bahsettiğim yol ayrımı belki kişilerle değil, belki de bir ortak gelir, ortak iş veya ortak mal üzerine de olabilir. Paylaşımın ardından herkes payına düşeni alır, sonra herkes yoluna vs.
Kariyer alanında, yönetim, otorite ile sıkıntı, sorun yaşayan olabilir. Baktığımda sorunu ileri götürmek ancak gerer ve sorunu tırmandırır diye görüyorum. Ancak sorunu geride bırakıp işin hayrına ve paraya odaklanmak o zaman kavga değil, birlikte çalışmayı mümkün kılar. Aksi takdirde, anlaşmazlık büyüyüp ya sizin ya başka birinin işten ayrılması kaçınılmaz olabilir.
Eğer işinizden memnun değilseniz, Kova yıldızları 8.evinizde toplanırken, belki de tazminat alıp işten çıkabilirsiniz. Yeni işe girmek için Mars olmasaydı, iyi zaman sizin için de diyecektim ama Mars Koçta Güneşinizle sert açıdayken, yeni girdiğiniz yerde anlaşmanız da kolay olmayabilir. Yeni bir işe girmek içinse, en erken zaman Nisan olabilir. Ki o zaman da çok ideal görünmüyor aslında..
İşinizden memnunsanız sorunları büyütmeyin, kazanacağınız paraya ve işlerde verimi artırmaya odaklanın derim.
Kiminiz için bu ay sanki bir taşınma görünüyor. Bu iş veya evi taşıma şeklinde olabilir.
Yeni işe girmek için olasılıkla 7-12 Şubat arası yine de uygun olabilir derim. Kalıcı iş olabilir mi şüphe götürür ama en azından gerilimin daha az olacağı bir şartlar mümkün olabilir bu dönemde.
İşte, kariyerde gerilim yaşayanlar için özellikle 20-28 şubat arasında dikkatli olmak gerektiğini söyleyim. Kavgayı körüklemeyin veya öfkeli durumların üzerine gitmeyin derim. Ortamı sakinleştiren olun, olmadı ortamdan uzak durun derim.
Ayrıca bu ay iyi yıldızlara rağmen, gergin bazı açılar gerek sokakta, gerek trafikte, gerek evde gerilim yaratmakta. Pişman olunacak hareketlerden kaçınmak gerek. Ayrıca tehlikeli ortamlardan bulunmamak gerek derim.
Sağlık konusu da önemli. Stres kalp, tansiyon, baş bölgesine ait sorunlar çıkarabilir. Dikkat edip sakin olmak iyi olur.
Ailede sağlık sorunu yaşayan birileri varsa, onların da dikkat etmesi iyi olur derim.
Para bakımından iyi bir ay olabilir gerçekten sizin için. 11 Şubat Aslan ay tutulması para evlerinizde olacak, bu para getirir size. Tutulma parada pürüz de getirse, yine de hakkınız olanı alırsınız. Resmi bir kurumdan veya başkasından, işten, miras, sigorta vsden  para alan da olabilir.
Para konusunda veya başka konuda kavgadan uzak durmak için yasal zemin önemli. Yasal hakkınızı koruyun ve yasal yapın her şeyi derim.
Ailede gerginlik yaşayan olabilir. Sorunu önceden görüp gerginliğin kavga patlak vermesine izin vermemek gerek.
Her şeye rağmen, işte aktif, hareketli ve başarı kazanmanız da mümkün bu ay. Yeter ki, işinize odaklanın, niyetiniz kavga olmasın.
İşte, kariyerinizde bir başarınız başkalarınca kıskanılabilir. Kıskanç gözlere dikkat derim..
26 Şubatta Balıkta Güneş tutulması var ayrıca bu ay. Balık size dost burçtur. Ancak tutulma zamanı oluşacak gergin bazı yıldız açıları var ki, bunlardan en önemlisi Mars-Uranüs kavuşum ve Plüton kare açısı.. Dikkat etmek gereken dönem diyebilirim. Gergin ortamlara girmemek gerekir bu günler civarında. Sakarlık, kaza, sağlık vs de dikkat etmeli derim. Kabaca 20-28 Şubat arası diyebilirim.
Balık 9.evinizde, uzak yollar, seyahat, uzaktaki yakınlar, resmi başvuru, yurt dışı, eğitim, terfi vs. temsil eder. Açıkçası bu konulardan birinde sıkıntı yaşanabilir. Olasılıkla parayı da dolaylı olarak ilgilendiren bir konu beklediğiniz gibi olmayabilir veya beklentinizin büyük olması bir hayal kırıklığı getirebilir.
Bu tutulma taşınma, seyahat vs ile ilgili bir konuyu da gündeme getirebilir kiminiz için.
Aşka bakalım..
Venüs 3 Şubatta Koça geçiyor ve Marsla aynı burçta, Uranüs de Koçta.. Bunlar Güneşinize kare yapmakla birlikte, yani sizi germekle birlikte, diğer yandan aniden gelişen, beklenmedik bir aşka, bir yıldırım aşkına da işaret edebilir. Yıldızlar ilişki konusunda tekin görünmemekle birlikte, aşk heyecan verebilir. Heyecan hoşunuza gidebilir.
Yeni aşk mı yoksa eksi mi derseniz? Yeni gibi geliyor bana ancak Satürne vs baktığımda, eski bir aşkın alevlenmesi de olabilir bu.. Yeni de olabilir kiminiz için.. İlişki devam eder mi orasını söylemek için henüz erken derim. Venüs gelecek ay retro olacak.. İlişkinin sınavları olacaktır.. Ama belli de olmaz… Haydi hayırlısı.
Peki mevcut ilişki nasıl? İlişkisi iyi gidenler için hareketlendiren, canlandıran bir dönem diyebilirim. Ancak ilişkide sorun yaşayanlar için, sorunların bıktırdığı, sizin veya partnerin ilişkiye karşı ilgisinin zayıflaması mümkün. Buna dikkat etmek lazım tabii.

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )
Sevgili Aslanlar bu ay Mars dost Koç burcunda ilerleyerek, Güneş’inize olumlu, pozitif enerjiler göndererek destek oluyor 9.ev üzerinden.
9.ev “yollar, yurt dışı, uzaklar, eğitim, uluslarası işler, yetkili önemli kişiler, terfi, resmi başvuru” temsil eder. Bu konulardan biriyle ilgili güzel gelişmeler ufkunuzu açacak, ilerleme kaydetmenize katkıda bulunacaktır.
İşinde, kariyerinde terfi, tayin, bekleyenler için iyi zaman diyebilirim. Yükselmek için bazı önemli adımlar atabilirsiniz. Belki tayin, terfi bir yer değişikliğini de beraberinde getirebilir veya kurum değişikliğini vs. İş seyahatleri için güzel zaman diyebilirim ayrıca. Seyahatlerden güzel sonuçlar alarak dönebilirsiniz.
Başvuru, imza, anlaşma, işbirliği adına da güzel enerjileri var, size de iyi açılar yapmakta.
Zıt burcunuz Kovada Güneş ve Merkür gezmekte bu ay. İşbirliği, ortaklık veya ortak çalışmalardan faydalı sonuçlar almak için iyi zaman. Yeni işbirliğine de açık bir zaman.
Yeni iş, yeni proje konularında üretken, sıra dışı fikirlerin hayat bulacağı, işe yarayacağı zaman.
Mars size ayrıca cesaret ve kendine güven aşılarak bir konuda öncülük edebilir, insanları bir konu etrafında toplayıp ikna etmeyi başarabilirsiniz.
Diğer yandan zıt burcunuzdaki Merkür ve Koçta bulunan Uranüs akıl akıldan üstündür diyor, yani alanınızla tam alakalı olmayan konularda yetkili ve bilgili insanlara başvurmaktan çekinmeyin diyor. Yani önemli bir konuda çıkış ararken ve iyi bir yol izlemek isterken, bir bilene danışın. Zaten yıldızların olumlu açısı da, doğru kişilerin karşınıza çıkacağı, gerek bilgisi, gerekse dost tavrı ve desteğiyle hedefinize ulaşmak için pozitif sonuca götürecek yolu gösterecektir size. Siz de bu yolu görüp, kararlarınızı ona göre doğru vermeyi bilebileceksiniz. Elinize geçen fırsatları böylelikle daha iyi değerlendirebileceksiniz.
Bu ay başkalarından teklif gelmesi de mümkün kiminiz için. Yeni fikir veya projeler sunulabilir. Bu tür bir proje vs de yer almanız, işbirliği teklif edilebilir. Güzel görünüyor, gelecek vadeden türden fikirler gibi görünüyor. Yeni fikir ve tekliflere sıcak bakın, düşünün, hesaplayın ve değerlendirin derim. Sizi ileri götürecek, başarınızı artıracaktır.
Bu ay kiminize başka yerden veya ülkeden bile teklif gelebilir. Belki sizin başvurduğunuz bir şeye cevap gelebilir veya tam tersi size direkt dışarıdan teklif edilebilir. Tabii iyi düşünmek gerekir ancak 24’üne kadar yıldızları iyi görmekteyim sizin için, gelen teklif pozitif görünüyor, bireysel haritanız da uygunsa, kabul edip bu vesileyle yeni bir yere yerleşmeniz de mümkün. Bu yeni bir hayatın kapılarını açacaktır size. Bir imza, anlaşma, kontrat hayat tarzınızı değiştirecek yeniliklerin işaretlerini verecek görünüyor.
Ancak şu da var, Venüs 3’ünde Koça geçtikten sonra, gelecek ay retro yani geri harekette olacak.. Venüs 10.ev kariyer evinizdeki Boğanın yöneticisi olunca, bu önem kazanıyor.. Yani, bu dönemde kabul edilen yeni iş veya proje veya anlaşma, kontrat, imza vs neyse iyi görünüyor, ancak bununla ilgili hedefin hemen bir çırpıda olması mümkün görünmüyor. Belki parça parça, adım adım olabilir belki olması için bir süre beklenmesi gerekebilir.
Bu ay yeni iş arayışında olanlar için 7-24 Şubat arası sizin için de çok iyi görünüyor, fırsatlar için harekete geçin, güzel fırsatlar çıkacaktır karşınıza ve iyi bir işe girmeniz oldukça mümkün.
Diğer yandan, 20-28 Şubat arası gergin yıldız açıları var. Siz de bu günlerde dikkatli olun, seyahatte aksiliklere karşı önlem almak gerekir, öfkeli veya sabırsız bir şekilde araç kullanmamak gerekir. Ayrıca genel olarak yollarda dikkatli olmak faydalı olacaktır. Ayrıca fevri davranmamak gerekir, planlı, hedefe odaklı olmak gerekir. O zaman önünüzü daha iyi görür, kışkırtma veya aşırı güvenden kaynaklı riskleri daha iyi görürsünüz ve esnek bir şekilde hedefinizi bozacak şeyden kaçınmayı bilirsiniz. Aslında 24’üne kadar oldukça iyi enerjiler hakim ve bunlar size başarı vadeden sonuçlara işaret ediyor. İstediğiniz sonuçları almanız mümkün. Ancak gerek Venüs’ün gelecek ay retro olacak olması gerekse bu ay 26’ında Balıkta Güneş tutulması, işleri biraz karıştıran beklenmedik durumlara karşı da tedbirli olmak gerektiğini vurguluyor.
Nedir tedbir gereken durum veya karışıklık yaratabilecek durum diye baktığımda, 26 Şubattaki güneş tutulmasında, 8.evdeki Balıkta Güneş, Merkür ve Neptün bir pürüz, sıkıntıya da işaret ediyor. 8.ev vergi, sigorta, resmi karar veya mesele, alacak, verecek ve sağlık evidir. Sizin veya ailede birinin sağlık problemi olabilir kiminizin. Kiminiz de belki vergi, resmi problem vs ile uğraşabilirsiniz. Belki eski veya mevcut işinizden ayrılmak istersiniz ama maddi haklarınızı almakla ilgili pürüz çıkarılabilir.. Bu tür sorunlar sizi hedefinizden alıkoyabilir en azından bir süre.  
Parasal duruma bakayım. İşbirliğinden ve başkalarından gelen para var. Yeni işler veya canlanan işlerden para kazancı söz konusu. Kiminizin ise terfi vs den gelen kazanç artışı mümkün.
Bu ay gerçekten kazancınız iyi olabilir. Para evlerinizi yöneten Merkür ve Jüpiter çok ahenkli güzel açı yapıyor. Kiminize, işbirliği, eş, aileden vs para gelirken, kiminiz kendi işlerinden iyi kazanç sağlayabilir. Ayrıca yeni iş, proje vs iyi kazanç vadeden türden görünüyor.
Ancak bu ay başkalarından ziyade, öncelikle kendinize güvenin derim. Çünkü 8 Şubatta Jüpiter retro harekete girecek, bu başkasından gelen kazanç, para vs ile ilgili olarak bazı aksama, gecikme vs getirebilir. Diğer yandan geriye dönük para vs varsa alabilirsiniz. Para işlerini de 24 Şubat sonrasında bırakmadan halletmekte fayda var. Sonrasına kalırsa aksama, pürüz uğraştırabilir.
20’inden sonra ailede ve sizde varsa sağlık problemi daha özenli olmak gerekir.
Bu ay güzel şeylerden biri de, bir eğitim, kurs imkanı doğabilir kiminize. Belki bir burs imkanı.. Bu eğitim beklediğiniz ama henüz fırsat bulamadığınız bir şey olabilir. Şimdi karşınıza bu imkan çıkabilir.
Yaratıcı işlerle uğraşanlar için de sıradışı, yeni fırsatların çıkacağı bir ay diyebilirim. Yeteneğinizle göz doldurabilir, yeni çevrelerin hayranlığını kazanabilirsiniz. Hatta sizin idealim dediğiniz, takdir ettiğiniz biriyle birlikte çalışma imkanı elde edebilirsiniz. Sanki böyle enteresan bir çalışma, bir proje olacak gibi.
Aşka bakalım.. Evet. Bu ay aşk sizin için de heyecan vaat ediyor.. Koçta bulunan Marsın yanına 3 Şubatta Venüs’ün gelmesiyle birlikte ilginç ve tesadüf bir karşılaşma biriyle aranızda aşksal heyecana neden olabilir. Belki önce kısa aşk macerası gözüyle bakarsınız ama daha sonra iş değişebilir. Ancak gelecek Ay Venüs retro olacak.. Bu ilişkide pürüzler çıkabilir demektir.. Bu ay karşınıza çıkacak aşk önemli olabilir onun için hızlı yaşayıp tüketmemek gerekir, daha dikkatli olmak gerekir. Kiminize sanki uzaklardan veya okul yıllarından ya da daha önce tanıştığınız biriyle canlanan bir aşk görüyorum. Belki daha önce aşk yaşamadığınız ama bir şekilde tanıdığınız biri olabilir bu kişi. 
İlişkisi olan veya evli olanlar bu ay eş veya partnerin ailesinde olabilecek bir soruna karşı dikkat etmeli derim. Bu bir sağlık sorunu olabilir. Veya bir konuda partnerin ailesiyle bir anlaşmazlık olabilir.

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )
Şubat ayı sizi özellikle iş, çalışma alanında hareketlendiriyor. Kovada bulunan Güneş iş ve çalışma eviniz üzerinde gezerken, sizi yoğun bir iş temposuna odaklayabilir. Diğer yandan çalışmak size iyi gelebilir tabii. İşleri halletmek, gayretleriniz sonucunda maddi kazanç elde etmek ve başarı elde etmek mutlu edecektir.
Ancak kiminizi de sağlık konusuyla ilgilendirebilir. 6.ev ayrıca sağlık evidir, Kovadaki Güneş’in Koçtaki Marsla açısına bakınca, kiminiz sağlık, tedavi ile ilgilenmeniz ve belki küçük bir operasyon geçirmeniz mümkün olabilir.
Kendi işini yapanlar ise, hem işlerle hem ödeme, vergi, sigorta vs ile ilgilenecektir. Mars’ın Koçta bulunduğu 8.ev bu konulara da sizi odaklayabilir. Masraf çıkacaktır haliyle. Para da gelir size mutlaka ancak gidecektir de. Venüs 3 Şubatta Koça geçince, sizden para çıkışı mümkün olacaktır.
Diğer yandan Venüs’ün ilginç bir duruma işaret etmesi söz konusu, gelecek ay Venüs Koçta retro olacak. Bu uzun süredir hak edilmiş bir paranın size gelmesine de vesile olabilir. Bu paranın gelişi birkaç ayı bulabilir ama gelecektir. Kiminiz bu parayı mahkeme, dava üzerinden, kiminiz aileyle ortak bir maldan, kiminizse sigorta, emeklilik veya tazminat üzerinden alabilirsiniz. Venüs retrosu uzun zamandır beklenen veya hiç haberiniz bile olmayan geçmişten gelen bir para getirmesiyle meşhurdur. Demek ki, bir paranın geliş haberini alacaksınız. Ama dediğim gibi, 8.evdeki Venüs ve Mars, gelen paranın başka bir yere, belki borca, belki yatırıma gitmesine de işaret ediyor.
Bu bakımdan, bu ay Merkür’ün 7-24 Şubat arası Kovada bulunması ve Mars ile güzel açısı, bu paranın veya para haberinin size güç vereceği, hedefleriniz için yakıt olacağı veya hedeflerinize daha güvenle ulaşmak için harekete geçme gücü verecektir.
Sağlıkla ilgilenenler için de şunu söyleyim, evet sağlık önemli bu ay kiminiz için ama Merkür, Marsın vs iyi pozisyonu, sağlıkta iyileşme, tedavi vs olumlu sonuçlanması da söz konusu olabilir.
Marsın Koçta olup Jüpiterle sert açısına dair bir şeyler söyleyim, önemli çünkü bu açı da; bu ay banka hesapları, para, gelir, mal, vs konusunda dikkatli olun, güvensiz işlere mesafe koyun, net olmayan şeylere itibar etmeyin ve hırsızlık, dolandırıcılık vb şeylere karşı da uyanık olun derim. Ayrıca siz de yasal olmayan işlere itibar etmeyin. Bu bakımdan tüm ay dikkat etmekle hatta 10 Marta kadar dikkat etmekle birlikte, bu ay özellikle 20-28 Şubat arası daha fazla dikkat edin derim.
20-28 Şubat arası Güneş zıt burcunuz Balıkta olacak ve 26 Şubatta Balıkta Güneş tutulması olacak, bu güvensiz, yasal olmayan, entrika ve oyuna açık işbirlikleri, ortaklık, alışverişlere dikkat etmek gerektiğini vurguluyor. Güvendiğiniz dağlara kar yağabilir, bu ay sadece kendinize güvenin derim. Belki kişiler güvenilir olabilir ama karşıdan çok şey bekliyor olabilirsiniz, o/onlar da bunu karşılayamayabilir vs. Gerçekçi olmanın zamanı bu ay. Ayaklarınız yere basmalı özetle.
İş ve kariyer açısından genel olarak gayretlerinizin karşılığını alabileceğiniz bir zaman. Para ile meşgulsunuz, para geliyor ve ihtiyaçlara gidiyor.
Diğer yandan para ve maddi kazançla ilgili enteresan bir açı da var.. Satürn-Mars arasındaki olumlu açı, uzun süredir ev veya işle ilgili planladığınız bir şey için de sanki zamanı geliyor. İhtiyacınız olan maddi kaynak elinize geçebilir.
Kiminiz sanki bir ofis, iş yeri kurabilirsiniz gibi görünüyor. Yine de, bu tür yatırım işini yavaştan almak lazım, Venüs’ün gelecek ay retro olması, adım adım ilerlemek, parayı birden harcamamak gerektiğini vurguluyor. Yani önemli bir plan veya hedefinizi adım adım deneye deneye ileri götürmekte fayda var derim.
Bu ay daha çok mevcut işten ayrılıp yeni bir işe girmek konusunda yıldızların desteği var. Güneş ve Merkür’ün Kovada olması yeni işe girmek isteyenler için fırsat getirecektir. Siz de çaba gösterin, güzel bir iş bulmanız ve iyi kazanç elde etmeniz mümkün. 7-24 Şubat arası çabanızı gösterin ve yeni bir işi elde edin derim.
Merkür sizin yönetici gezegeniniz, bu ay zeka ve başarılarınızla göz dolduracaksınız. Verimli olabileceğiniz ve potansiyelinizi iyi kullanacağınız çalışma ortamını elde edebileceksiniz.
İnternet vb teknolojiden bol bol yararlanabilir, bu tür aletlerinizi yenileyerek işlerinizi daha hızlı yapmak imkanı bulabilirsiniz ayrıca.
Bu arada, Mars-Uranüs ve Jüpiter’in sert açılı olduğu, kabaca 20-28 Şub arasında, riski yerler gitmemek, tehlikeye karşı korumak gerekir derim. Elektrik vs den uzak durmalı, varsa şikayetiniz kalp, tansiyon gibi ani rahatsızlık riskine karşı da kendinize ve bakımınıza özen gösterin ayrıca.
Aşka bakalım.. Venüs ve Marsın Koçta olması kısa süreli bir maceraya işaret etmekte.. İlişkisi olanlar ise, kıskançlık, ego savaşı konusunda dikkat etmeli. İlişkide güvensizlik yaratacak hataya mahal vermemeli derim. Açık ve samimi iletişim lazım bu ay ilişkide.
11 Şubatta Aslanda ay tutulması var.. Bu kiminize iş veya miras, para, maaş vs konusunda güzel haber getirecekken, kiminiz için sağlıkla ilgili haber getirebilir ki, olasılıkla olumlu haber olur, kiminize ise, ilişkiyle ilgili, partnerle ilgili bir bilgi elinize geçebilir, bu bilgi onun size karşı tutum ve duygusunu ele verebilir. Olumlu mu dersiniz, evet olumludur. Ama yine de bunu kendinize saklayabilirsiniz. Belki de bu yetmeyebilir..
11 Şubat Aslan ay tutulması civarı, rüyanıza dikkat edin, size bazı gerçekleri gösterebilir.

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )
Sevgili Teraziler bu ayın yıldızları sizi genel olarak iyi etkilemekte ancak şaşırtıcı etkiler yaratan yıldız açıları da var bu ay..
Bu ay dost Kova burcunda yıldızlar ağırlıkta ve ayrıca zıt burcunuz Koçta. Kovadaki Güneş ve Merkür size pozitif güç ve destek verecektir olumlu enerjisiyle. Girişim, flört, aşk, tutku, şans, aşk, çocuk, yaratıcı çalışma, tanınma, ün evi 5.evinizde gezerken.
Bu ay sizden daha çok başkalarının fikri ve tavrı önemli görünüyor. Çünkü 7.ev Koçta ilişki evinizde oldukça güçlü yıldızlar var. İnsanların sizden talepleri olacak anlaşılan. Tabii diğer yandan, sizin başkalarının ikna etme, işbirliği yapmak, işinizi, çalışmalarınızı başkalarına göstererek onların desteğini ve takdirini kazanmak gibi düşünceleriniz de olabilir. Bunun için de genel olarak olumlu bir zemin olmakla birlikte, önce karşı tarafı tanımak, anlamak, ne istediğiniz anlamak, ondan sonra, onları nasıl ikna edeceğinizi anlamakta faydalı olabilir. Özetle, ben istiyorum siz de bana destek verin veya dediğimi yapın deme zamanı değil, birlikte karşılıklı isteklerin dinlendiği, onaylandığı, en azından karşı tarafın ikna edildiği işlerde başarı olacaktır diyorum.
Kova yıldızları ve Koçtaki Mars ve Venüs’e bakarak, bu ay kiminizin aşk ve ilişki hayatı oldukça hareketlenecektir. Yeni bir ilişki de olabilir bu, mevcut ilişki için de olabilir. İlişkisi olanların aşk, heyecan vs canlanacağı, hareketli ve sosyal geçeceği bir ay. Partnerinizle birlikte gezmek, eğlenmek, belki tatil yapmak iyi gelebilir. Sosyal ortamlarda bulunmak, farklı ve yeni bir şeyler yapmak, ilişkinize de taze kan getirecektir.
Diğer yandan, kalbi boş olan ve aşk isteyenler için, sanki bir aşk geliyorum diyor..
Evet, Mars Koça girmiş durumda 10 Marta kadar Koçta, 3 Şubatta Venüs Koça geçince, aşk hayatınız birden hareketlenecektir. Beklenmedik, sürpriz bir aşk karşılaşması olabilir. Birine aşık olabilirsiniz. Tabii karşınıza çıkan kişinin de sizden etkilenmesi ve aşık olması muhtemel. Ancak gördüğüm o ki, biri sizin aklınızı başınızdan alacak gibi daha çok. Belki böyle bir şeyi beklemiyorsunuz, onun için şaşırabilirsiniz.
Venüs sizin yıldızınız olunca, aşk ve ilişkileri yöneten gezegen olunca, Venüs’ün hareketleri önem kazanıyor. 
Venüs Koça geçtikten sonra, Martta retro olacak. Bu aşk ve ilişki hayatınız için önemli bir duruma işaret ediyor. Bu ay karşınıza çıkacak aşkın ilişkiye evrilmesi için kanımca önce bir ilişki sınavı yaşanacak görünüyor hemen akabinde. Onun için, kendinizi aşırı kaptırmadan ilerlerseniz, hem kendinizi hem olasılıkla güzel olan ilişkiyi korumuş olursunuz. İlişkiyi tesis etmek için hassas ve akılcı olmayı bir yandan önemsemek gerekir. Ayrıca önce tanımaya önem de vermelisiniz partnerinizi. Çünkü gelecek ay Venüs’ün retro olması, olasılıkla partner veya ilişkide bir pürüze işaret etmekte.. Doğru partner mi, onunla ilişki mümkün mü, anlamak için biraz zaman gerekli özetle.
Aşk ve ilişki bakımından bu ay özellikle 7-24 Şub dikkat çekici ve güzel zamanlar.
Ancak diğer bazı gergin yıldız açılarını hesaba katınca, 20-28 Şub arası riskli diyorum. Bu dönemde dikkat etmeli, frene basarak ilerlemeli diyorum.
Marsın yine Koçta bulunan Uranüsle kavuşum açısı ve bu ikisinin halen sizin burcunuzda gezen Jüpiterle karşıt/sert açısı, biri/leriyle bir çatışma, anlaşmazlık veya beklenmedik bir sorun yaşayabileceğinize işaret. İlişkiler cephesinde bir kriz, çatışma, kiminiz için husumet veya düşmanlık mümkün.. Biri/leriyle ipleri koparmak ihtimali var.. Sorun ne kim vs anlamak için iyi gözlem yapmak, uyanık olmak gerekir derim.
Bu sert açı ayrıca trafikte, sokakta veya işte vs sakarlık, kaza, bela riskine karşı da dikkat etmek gerekir diyor. Kalabalık, riskli ortamlara girmeyin, kavgaya meyilli insanlara mesafe koyun derim 31 Ocak-2 Şubat, 14-16 Şub, 18-28 Şub arası genel olarak.
Seyahat gündeme gelebilir birden, plansız bir seyahat yapabilirsiniz. Bu size iyi de gelebilir. Yine de, gergin yıldız açılarının olduğu zamanlar dikkat etmek faydalı olur.
Ayrıca siz de fazla agresif, öfkeli davranmayın derim sonuçta Mars zıt burcunuzda, öfke,hırs, vs artırabilir, patlatabilir içinizde, ancak agresif çıkışlar pişmanlık yaratabile sonuçlara neden olabilir. Bu ay hedefe odalı ve sağduyulu olmak şart derim.
Gergin açılara rağmen, yine de pozitif gelişmeler de yaşayacağınız, güzel fırsatlar yakalayacağınız bir zaman diyebilirim.
Yaratıcı çalışma, tanınma, vs gerektiren işte çalışanlar için oldukça favori bir ay diyebilirim. Yaptıklarınızla dikkat çekebilir, toplumun önünde olabilir, insanları etkileyebilirsiniz. Bu bakımdan özellikle 11 Şubatta Aslandaki ay tutulması size yarayabilir. Bir konuda dikkatleri çekmek, tanınmak, önemli çevrelere kendinizi kabul ettirmek, ödül almak veya akabinde iyi ve parlak bir teklif almanız mümkün. Bu ay yağacağınız çalışmalar ufkunuzu açacak, gelecekte daha başarılı işlerin yolunu açacaktır ayrıca. Kiminiz de işinizde maaş yükselmesi veya promosyon vs alabilirsiniz.
Daha önce yaptığınız bir başvuru, resmi iş, vs varsa, ondan bir sonuç almanız da mümkün bu ay. Sizi bir sıkıntıdan özgürleştiren ve ayrıca iyi bir sonuç getiren bir gelişme olabilir.
Parasal açıdan bakınca, başkalarına para harcaması var.. Bu aile, çocuk veya eşiniz olabilir. Gayet iyi ödeme imkanınız görünüyor ancak Mars-Jüpiter karşıt açısında, bu ay parasal hesaplara da dikkat etmek gerekir, aşırı harcama yapmamak gerekir, para ve ilişkiler arasında bir denge kurmak gerekir çünkü bir ilişki belki de paradan dolayı bozulabilir. Ayrıca Mars-Jüpiter sert açısı, astarı bezinden pahalı alışveriş, dolandırılma, yanlış hesap yapma, pişman olunacak harcama vs işaret ediyor. Bu ay para konusunda kararlı, uyanık ve tutarlı olmak şart derim.   
Diğer yandan, Satürn-Mars olumlu açısı ise, planlı, programlı bir alışveriş, planlı ödeme, önceden kararlaştırılmış alacak-verecek işlerinde sizi destekliyor. Yani, planlı gittiğiniz konularda beklediğiniz sonucu alabilirsiniz. Belki resmi bir iş, resmi başvuru vs den iyi sonuç almanız da mümkün ayrıca. Ayrıca bir konu, bir işi veya bir ödemeyi tamamlayıp rahatlamanız da mümkün. Yine de, Mars-Jüpitere dikkat edin, sizi beklenmedik şekilde borçlandıracak ve zorlayacak şeylere bu ay mesafe koyun. Ve beklenmedik harcama ihtimaline karşı, kenarda paranız da olsun.
Bu ay çevrenizdeki insanları tanıma zamanı ayrıca.. Yeni veya mevcut kişileri.. Kim dost kim değil anlamak istiyorsanız, bu ay çevrenizdeki ilişkileri iyi gözleyin.
26 Şubatta Balıktaki Güneş tutulması 6.evinizde olacak. İş, çalışma ortamında karışıklık olabilir. Sağlık nedeniyle işten uzak kalmak mümkün olabilir. Aşırı yoğunluk vs iş temponuzu düşürebilir. Demek ki, 20 Şub sonrası sağlığınıza ve kendinize daha fazla özen göstermeniz faydanıza olacaktır. İhmal etmeyin bu konuyu da.
Venüs Koçta gelecek ay retro olacak.. Venüs ayrıca 8.evinizi yönetiyor.. Başkalarından gelen para, ortak işler, ortak mal, ortak gelir, kurumdan gelen kazanç, vergi, sigorta, banka vs.. Demek ki, ilerleyen aylarda Venüs retrosu size hak edilmiş bir para, mal veya kazanç getirecek.. Bu belki alacak, belki aile veya başka bir yerden hakkınız olan bir maddi kazanç olabilir.

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )
Şubat ayı oldukça ilginç yıldız açıları var gökyüzünde. Bunlar haliyle sizi de etkileyecektir. Kovada Güneş ve Merkür, Koçta Mars, Uranüs ve Venüs. Bunlar sizi 10.ev ve 6.eviniz üzerinden etkileyecektir. Yani, 10.ev kariyer, iş, ve 6.ev iş, çalışma, günlük hayat, sağlık ve bakım konuları öne çıkacak görünüyor.
Koçta Mars var halihazırda 10 Marta kadar burada, 3 Şubatta Venüs de Koça geçiyor. Uzun süredir Koçta bulunan Uranüs.. Bunlar iş hayatınızı, iş yerini ve genel olarak iş temponuzu oldukça fazla hareketlendiriyor. Yoğun bir koşturma, ve yoğun bir çalışma programı sizi bekliyor. Ancak sürprizlere açık olmayı da bilmek gerekir çünkü Mars-Uranüs ani gelişen olaylara ve durumlara işaret etmekte.. İşte programınızı değiştirmenize neden olabilecek iyi veya aksi durumlar gelişebilir beklenmedik şekilde. Onun için esnek olmak gerekir derim, yeni gelişmelere karşı hızlı davranmak için.
Aniden iş seyahati çıkabilir, bu planlanan bir şey olmayabilir.
Ayrıca iş yerinde sakarlık, kaza vs riskine karşı da dikkatli olmak gerekir derim. Mars-Uranüs kavuşumu, elektrikli veya başka tür aletlere karşı dikkat edin diyor gerek siz gerekse başka çalışanlar.
Sağlık bakımından da önemli bu yıldızlar. Stres ve öfke vs den uzak durmak lazım, kalp, tansiyon, migren vs karşı kendinizi korumanız yerinde olur. Aktif olun, hareketli olun ama işlerinizi stresle ve kavga ederek yapmayın derim.
Ayrıca işte birileriyle aniden kavga edebilirsiniz, bu da işi bozabilir. Belki birinin işten çıkmasına neden olabilir bu tartışma, anlaşmazlık vs. İşte insanlara dikkat etmek de gerekir, kim iyi niyetli kim değil, dost-düşman dikkat etmek lazım.
Diğer yandan, pozitif şeyler de olacaktır çünkü gergin yıldızlara rağmen, planladığınız işlerde başarılı olmanız, hatta beklenmedik sürprizli bir gelişme planlarınızı uygulayıp sonuçlandırmada size fırsat sunabilir. Hedefe odaklı olmak, plandan şaşmamak kazandırır. Ani gelişebilecek sorunları da akıllı ve hızlı bir şekilde çözmek iyi olur. Onun için aklınız hedefte ve yaptığınız işte olsun.
Bu ay belki de bir süredir çok da parlak gitmeyen iş hayatınız canlanabilir her şeye rağmen. Mevcut işleri hızla yapmanız, yeni ve başarı kazandırabilecek işler almanız mümkün. Ancak yüksek beklentilerden ziyade, uzak vadeli akılcı planlar yapmanız faydanızadır. Belki bu ay kısa sürede iş yapıp para kazanacaksınız ama asıl önemli olan uzak vadeli hedeflerinize önem vermek olsa gerek. Mars-Uranüs uzak vadeli planları değiştiren gelişmeler getirecektir.. Bu değişim getiren gelişmeler belki de uzak vadeli planlarınızı yeniden değerlendirip, ona göre planınızı daha sağlam ve iyi bir hale getirebilirsiniz.
Kova yıldızları 4.evinizde.. Yeni bir şeye başlayan olabilir bu dönemde.. Bu yeni bir iş veya yeni bir proje olabilir. Farklı ve iyi bir işe benziyor.. 11 Şubatta Aslanda ay tutulması var.. Bu sizi yeni bir iş veya projeye sevk edebilir.
Kiminiz içinse tabii aile konuları ağırlıkta olacaktır Aslan tutulması sırasında.. Aile, eve yönelik yatırım konusu önem kazanabilir. Bir miras, alacak-borç, aileyi ilgilendiren maddi bir konu parasal kaynaklarınızı artırmaya yönelik bir fırsat sunabilir. Belki bir taşınma da olabilir. İş veya evi..
Tutulma zamanı ailede sağlığa da dikkat etmek lazım derim. Ayrıca iş veya evde güvenliğe önem vermek faydalı olur.
Bir yatırımın, bir kira, kontrat veya bir işbirliğinin altına imza atabilirsiniz.
Bu arada ilginçtir, kiminiz hayatınızda bir ilki gerçekleştirebilirsiniz. Bu bir seyahatle ilgili olabilir, farklı bir iş denemesi olabilir, belki işte bir teknik vs geliştirmeniz mümkün olabilir. Yani bir konuda bir ilki başlatabilir veya ilki yaşayabilirsiniz.
20-28 Şubat arası oldukça gergin yıldız açıları var. Bu günlerde siz de dikkatli olun derim. 26 Şubatta Balıkta Güneş tutulması var. Balık dost burçtur size ancak tutulma zamanı yıldızlar oldukça karışık görünüyor. Onun için bu günler civarında, gerek parasal işlere, gerek siz veya ailede sağlığa ve ilişkilerde pürüzlere dikkat etmek gerekir derim. Ayrıca sosyal ortamlarda riski yerlere gitmemek gerekir. Bunun yanı sıra, bugünlerde ağzınızdan çıkan sözlere de dikkat edin ve kışkırtmaya da gelmeyin, arkasından pişmanlık yaratabilecek sorunlar getirebilir.
11 Şubatta Aslanda ay tutulması ve 26 Şubatta Balıkta Güneş tutulması, aile büyüklerinin sağlığı da önemli diyor, dikkat etmek lazım derim.
Varsa sizin veya ailede birinin sağlık sorunu, ilgilenirseniz iyi sonuç da alabilirsiniz.
Para açısında iyi bir ay diyebilirim. Para evlerinizi yöneten Merkür ve Jüpiter bu ay iyi açı yapmakta, geçmişten, aile vs de gelen para olabilir. Alacak, verecek işlerini halletmeniz mümkün, ayrıca yapacağınız işlerden kazanç da sağlarsınız. Yeni bir iş, sıradışı veya farklı bir iş de para kazandırabilir size ayrıca. Bir de, uzun süren ödemeleri tamamlamak da rahatlatabilir ayrıca.
Aşka bakalım.. Aşk için enteresan yıldızlar var ama sizin 6.evinizde olunca, dikkatiniz bu ay işte.. Yine de, Venüs ve Mars’ın 6.evde olması, belki iş yerinde, yakın çevrenizde, veya günlük işleri halletmek için veya bir konuyu halletmek için gittiğiniz bir yer, kurum vs de karşınıza biri çıkabilir, aranızda bir heyecan, aşk olabilir. Ancak bu tür bir şeyin bu ay ilişkiye evrilmesi, görüşmeniz vs sanki pek kolay değil gibi.. Yeni veya daha önce tanıdığınız biri olabilir bu kişi..
İlişkisi olanlar için bu ay dengeli ve uyumlu diyebilirim. Ancak ilgi, alaka da lazım derim. İhmal etmemek lazım ilişkiyi. Venüs Koçta Jüpiterle açısı, ihmal edilmemeli diyor.

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )
Sevgili Yaylar bu ay hayatınızı hareketlendiren iyi yıldız açıları var. Kova ve Koç burcunda ağırlıklı olarak toplanan yıldızlar hayatınıza yenilik, hareket ve olumlu gelişmeler getirebilir.
Kova burcunda Güneş ve Merkür burcunuzda bulunan Satürnle iyi açıda, ayrıca Koçta bulunan Mars da ve Uranüs de burcunuza iyi açı yapmakta.. Bunları bir araya getirdiğimde, önemli bir iş, bir hedef veya girişiminizde büyük bir hamle yapmanız, hedefinize yönelik hızlı eylemler yapıp başarı kazanmanız mümkün görünüyor.
Özetle, önemli bir başarıya ulaşabilirsiniz bu ay. Bu yeni bir hedeften ziyade, daha önce başlattığınız bir hedefiniz olabilir, bu ay yeniden hedefinizde ileri gitmek ve belki de sonuca ulaşmak için oldukça pozitif enerjiler var. Bu güzel enerjileri değerlendirirseniz, uzun süredir beklediğiniz fırsatların gelmesiyle beraber, harekete geçtiğinizde istediğiniz sonucu almanız mümkün olabilecektir.
Kiminiz için bu bir iş girişimi olabilir. Yeni ve sürpriz güzel fırsatların ortaya çıkmasıyla beraber yapacağınız girişimler başarı kazandıracaktır. Bu başarınızla dikkat çekebilir, hayat kalitenizi ve itibarınızı yükseltebilirsiniz. Elde edeceğiniz başarı ayrıca sizi bir konudan da özgürleştirecektir. Nasıl bir özgürlük olabilir? Belki başarınız sizi iyi bir yere taşıyacak bu da mevcut koşulları geride bırakmakla bir rahatlama, özgürleşme elde edebilirsiniz.
Kiminiz belki de, bir yasal süreçte, yasal problem yaşıyor da olabilirsiniz. Mars Koçta ve Güneş Kovada beklediğiniz sonucu alıp, somut bir özgürleşme de getirebilir. Yani, hapisten çıkmak gibi. Veya yasal süreç mahkeme, dava gibi bir şeydir, olumlu bir sonuç alarak sorunu geride bırakıp rahatlayabilirsiniz maddi-manevi olarak.
Kiminiz ise, uzun süredir beklediğiniz bir devlet kapısı veya önemli bir kurumda iş arıyor olabilirsiniz. İşte, uzun süredir beklediğiniz fırsat önünüze gelebilir. Ve önemli bir kurumda çalışma imkanı bulabilirsiniz.
İşinde, reklam, tanıtım vs düşünen kişiler için de iyi zaman. Bu konuda yapacağınız faaliyetler size olumlu katkılar sunacaktır. Teknoloji, bilgisayar, internet sayfası kurmak, yabancılarla veya uzaklarla iletişim kurmak, iş ağını geliştirmek vs üzerinden tanıtım yapmak vs güzel zaman diyebilirim. Kiminiz belki de medya, tv, veya buna benzer bir alanda aktif iş yapacağınız fırsatlar gelebilir. Bu belki belli süreye dayalı bir proje olabilir veya kalıcı bir iş de olabilir.
Eğitim yapan kişiler için de verimli, başarılı bir ay olabilir. Eğitim veya iş nedeniyle başka yere gitmek, başka bir yere başvurmak vs sürpriz bir fırsat gelebilir.
Diğer yandan, bu güzel yıldız açılarına rağmen, gergin ve sert açılar da var ay içinde. Bu bakımdan, 20-28 Şubat arasında sizin de dikkatli olmanız ve frene basarak ilerlemeniz gerekmektedir.
Özellikle 26 Şubatta Balık burcunda Güneş tutulması oldukça karışık enerjilere sahip. Balık 4.ev yuva, aile, kök, başlangıçlar vs temsil eden evdir. Ailede veya evinizde bir problem vuku bulabilir. Bu gündelik programınızı aksatabilir, iş vs bir kenara koyup ailedeki sorunla ilgilenmeniz gerekebilir. Ailede birinin sağlık sorunu veya parasal bir sorunu olabilir bu. Kiminiz içinse, bu tutulma, iyi giden işlerinizi, planlarınızı aksatan bir dış gelişme olabilir. Bundan dolayı ileri gitmenizi engeller. İşte, kariyer alanında, yönetimdeki bazı gelişmeler sizin de işinizi etkileyebilir.  Kiminiz içinse, sanki evde hareketlilik, evi taşıma vs durumu da gündeme gelebilir. Ancak yıldızlar karışık, çıkan durumla ilgili hemen karar vermemek gerekebilir.
Bu dönemde sizin da sağlığınıza dikkat etmeniz lazım. Grip vs sağlık sorunundan dolayı evde dinlenmek zorunda kalabilirsiniz.
20-28 Şub arasında, gerek eve gerek işe gelen kişilere de dikkat etmekte fayda var. Dedikodu, entrika vs karşı uyanık olmak lazım.
Bu ay iyi şeylerden biri, arkadaşlıklarla güzel işbirliği, dayanışma sağlamanız mümkün. Ayrıca sosyal ortamlara katılabileceksiniz, sosyal veya sportif veya yaratıcı faaliyetler yapmak için imkanlar bulacaksınız. Eğlenmek için ayrıca vakit bulabileceksiniz.
Bir işe, bir faaliyete başlamak için ihtiyacınız olan fırsat ve cesaretse, bu ay bunları bulabileceksiniz.
Bu ay ayrıca çocukları olanlar için de güzel bir gelişme olsa gerek diyorum. Çocuğunuzun bir hedefiyle ilgili bir gelişme, onun hayatında önemli bir değişimi başlatabilir, bu sizi de etkiler. Bu değişim olumlu gibi görünüyor.
Parasal açıdan ne diyor yıldızlar bakalım.
Para evlerinizi Satürn ve Ay yönetiyor. 11 Şubatta Aslanda ay tutulması olacak. Aslandaki Ay’ın Yayda bulunan Satürn’le güzel bir açı yapacak, bu size iyi bir para getirebilir. Tutulma Ay’ın enerjisini kısıtlayabilir bir şekilde. Ancak yine de size para getirecektir. Yeni veya mevcut işbirliği, proje vs olabilir, bu tür bir şey de size ayrıca para getirecek başarı vaat edebilir. Genel olarak para kazanacağınız, kazançlı bir ay diyebilirim. Harcamalar da olacaktır. Çünkü Jüpiter-Mars açısı masrafa da işaret etmekte.
20-28 Şub arasında spor vs den dolayı kaza riskine dikkat etmek iyi olur. Genel itibariyle olumlu yıldızlar var ancak yine de temkin iyidir derim.
Aşk bakalım..
Evet. Bu ay en ilginç gelişme veya sürpriz konu aşk olabilir. Mars Koçta, Venüs de 3 Şubatta Koça gececek, 7’inde Merkür Kovaya geçiyor derken, bu yıldızlar flört ve aşk hayatınızı hareketlendirecek görünüyor.
Venüs ve Mars’ın Koçta olması ve Uranüsün de Koçta olması, ani, beklenmedik şekilde gelişen bir aşka işaret ediyor. Heyecan, tutku ve aşksal enerjilerin yüksek olduğu bir ay.. Uzun zamandır ilk kez böyle bir heyecan duyabilirsiniz. Aşk kapıda diyorum özetle.
Yıldızlara baktığımda, biri sizi çok etkileyebilir ancak sanki daha çok siz karşıt tarafın aklınız başınızdan alabilirsiniz gibi görünüyor.
Fakat Venüs gelecek ay retro harekete geçecek. Bu aşk hayatınızda güzel gelişmelerin hemen akabinde bazı sorunların da çıkabileceğine işaret. İlişkinin geleceğini görmek için henüz erken derim.
Diğer yandan, ilişkisi olanlar için de iyi diyebilirim. Belki partneriniz yapacağı bir sürpriz sizi şaşırtıp mutlu edebilir.
11 Şubatta Aslan ay tutulması bir seyahati gündeme getirebilir. Ancak siz mi gidiyorsunuz başkası mı geliyor acaba? Siz de gidebilirsiniz, başkası da gelebilir.

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )
Sevgili Oğlaklar Şubat boyunca önemli ve hareketli yıldızlar var.
Kovada Güneş ve Merkür sizi para eviniz üzerinden etkileyecek. 10.ev kariyer evinizde gezen Jüpiter’le Kovadaki yıldızlar arasındaki güzel/olumlu açı parasal kazancın müjdesini veriyor. Bu ay parasal kazanç yüzünüzü güldürecektir, kazancınızı artırmak ve işlerinizin karşılığını almak mutlu edecektir.
Bir değişiklik, değişim enerjisi de var gökyüzünde, bu sizi de etkileyecektir.
Mesela, yeni işe girmek isteyen olabilir bu ay. Bu bakımdan gayet iyi fırsatlar gelebilir. İşten çıkıp tazminat almanız da mümkün. Akabinde yeni işe başlamanız da.
Bu ay, imza, anlaşma, kontrat vs bakımından iyi görünüyor. Önemli bir anlaşmanın altına imza atabilirsiniz. Gelecek vadeden ve olumlu bir imza gibi görünüyor. Ancak öncelikle kendinize güvenmeniz, kararı kendiniz vermeniz lazım. Yani, başkasına güvenerek imza atmayın, kendiniz araştırın, inisiyatifi alın, ona göre imza atın.
Mars ve Uranüs Koçta yuva evinizde geziyor.. Marsın yuva evinizi hareketlendirmesi, evde aile içinde önemli bir gündem üzerine odaklanmanız mümkün. Bu bir taşınma olabilir veya ailede birinin başka yere gitme hazırlığı olabilir.
Bir taşınma, hareketlilik görünüyor. Bu iş yeri mi, ev mi? Kiminiz ev değişimi, kiminiz iş yeri değişimi yaşayabilirsiniz.
Bu hareketlilik iş seyahati için de olabilir tabii. Ama yine de bir süredir beklediğiniz ve zamanı gelen bir taşınma da olabilir.
Bu ayın güzel yıldız enerjilerine rağmen, gergin/sert yıldız açıları da var. Bu bakımdan, Marsın Jüpiterle sert açısını göz önünde bulundurursak, evde güvenliğe dikkat etmek gerekir derim. Elektrikli aletlere, genel olarak güvenliğe dikkat edin. Özellikle 1-2 Şub, ve 20-28 Şub arası.
Evde, aile içinde bir konu tartışma yaratabilir, sorunu tırmandırmak pişman olunacak sonuçlar getirebilir, en güzeli konuyu sakin zamanda tartışmak için ertelemek veya tartışma ortamından uzak durmak gerekir çünkü gerginlik büyüyebilir, öfke patlaması vs olabilir.
Bu ay genel olarak işte başarı ve parada kazanç var ancak yine de zaman zaman öfke ve sabrınızı zorlayan durumlar olabilir gerek işte gerekse evde.. Sizi sakinleştirecek şeyler yapmaya özen gösterin. Spor, kız seyahat veya evde enerjinizi olumlu yöne kaydıracak tamirat, iş vs.
11 Şubatta Aslanda ay tutulması var. Aslan ve Kovada Güneş bunlar para evlerinizde olacak. Bu tutulma parayla ilgili bir gelişmeyi getirecektir size. Bu tutulmanın size para getireceğini söyleyebilirim. Bu ayrıca hayatınıza bir yenilik de getirecek gibi görünüyor. Yeni bir sürece girebilirsiniz. Olasılıkla yeni bir iş olabilir, yeni müşteri, yeni bir proje, yeni bir yatırım işi vs olabilir. Kiminiz içinse vergi, sigorta, banka vb veya bir kurumdan para gelebilir.
İş ve kariyer hayatınızda dikkat etmenizi gerektiren bir duruma daha dikkat çekeyim; Mars Koçtaki pozisyonu, kariyer evinize karşıt açı enerjisi göndermektedir.. İşte bir konuyu bazı kişiler arasında tartışmanız mümkün. Sorun sizin dışınızda bir şey olabilir ancak yine de dahil olmak durumunda kalabilirsiniz.
Sağlık konusunda bazı gergin yıldızları dikkate alırsak, dikkat edilmesi gereken bir ay diyebilirim. Mars-Uranüs kavuşumu, kalp, tansiyon, elektrik, vs gibi şeylerden olası kaza vs riskine karşı dikkat etmek gerekir derim. Sabırsızlık, öfkeli veya ani fevri hareket sıkıntı verebilir aman dikkat. Yangın vs de dikkat etmeli. Koruyan yıldızlar var tabii ama temkin iyidir yine de.
26 Şubatta Balıkta Güneş tutulması var. Bu programınızı karıştırabilir, planlarınızı bozabilir. Esnek olmak lazım, gelişmelere göre davranmak için. Ayrıca yorgunluk, uyku sorunu veya çok çalışma kafa yorgunluğuna da neden olabilir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirin bu dönemde ki, bu tür yorgunluk, hava şartları derken, şifayı kapmayın.
20-28 Şubat arası, ilhamlı, yaratıcı düşüncenizin canlandığı bir zaman ancak gel geç fikirlere kapılmanız, aldanmanız da mümkün. Onun için fikirleri önemsemekle birlikte, gerçekçi mi değil mi anlamak için zaman tanıyın.
Diğer yandan ondan öncesinde 7-24 Şubat arasında fikirler oldukça verimli ve işlevsel olabilir. 
1-7 Şubat arası ise, enteresan.. Sizin veya başkalarının fikirleri manupule etme, gerçeği farklı gösterme durumu olabilir. Veya siz gerçeği farklı algılayabilir, şüpheci davranabilirsiniz. Endişe, kuruntuya vs dikkat derim. Ayrıca bu dönemde kiminizin işten istifa etmesi veya bir fikirden, bir plandan vazgeçmesi veya tam tersi bir fikir dayatması söz konusu olabilir. Fakat sağlıklı karar vermek, itibar edilecek fikirler bakımından sabırlı olun ve 7-24 Şubat arasındaki sağlıklı karar vermeye müsait enerjilerden faydalanın derim.   
Aşk ne durumda?
İlişkisi olan veya evli olanlar baş başa kalıp güzel vakit geçirmek için zaman ayırabilir, bu ilişkinizi de canlandıracaktır. Zaten Mars sizi ay boyunca eve kapatabilir, evle ilgilenmek, eş/sevgilinizle ve ailenizle ilgilenmek size de iyi gelecektir. Birşeyler için birlik içinde karar vermek mutlu edecektir.
Kalbi boş olan, aşk bekleyenler için güzel bir gelişme var mı diye baktığımda, evet, olabilir diyorum. Venüs ve Mars’ın Koçta 4.evinizde bulunmasından dolayı, bu ay kalbiniz biri için çarpabilir, kiminiz belki de bir aşk randevusu yapabilirsiniz gibi geliyor. Baş başa buluşup romantik zaman geçirmek sizde farklı ve güzel duygular yaşatacaktır.
Ancak gelecek ay Venüs Koçta retro olacak.. Bunu hesaba katınca, bir konu ilişki hayatınızı zorlayacak görünüyor. Onun için yavaş gitmekte, ileriyi görmeden acele karar vermemek lazım derim.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat ) 
Şubat sizin ayınızdır, bu ay da yine sizi ilgilendiren ve hareketlendiren ilginç yıldız açıları var.
Güneş burcunuzda geziyor bu ay, 7 Şubatta Merkür de burcunuza geçecek. 7-24 Şub arası çok pozitif, verimli, aktif olabileceğiniz bir zaman olacaktır gerek işte, gerek sosyal hayatınızda.
Bu ay kişisel hedeflerinize odaklanın, kendiniz için istediğiniz bir şeyleri yapmak için harekete geçin. Hem hayatınızı canlandıracak, yenilik getirecek hem de maddi-manevi katkıları olacak hedeflerinize ulaşmanız oldukça mümkün.
İşinizi, kariyerinizi etkileyecek önemli bir takım hedefleriniz varsa, bu ayı mutlaka değerlendirin derim. Tanıtım, reklam, pazarlama vs faydalanmak için iyi zaman, yeni müşteri edinmek, işi geliştirmek, ileri gitmek adına güzel gelişmeler kaydedebilirsiniz.
Mars Koçta 3.evinizde, iş seyahati ve iş trafiği oldukça fazla olabilir.
Kiminiz sanki bir kurum, kuruluş veya yeni bir oluşum kurmak veya bu tür bir oluşuma dahil olabilirsiniz. Yakın çevre ve yeni çevreden de insanların katılacağı bir dernek vb bir şey de olabilir bu veya mesleki bir platform vs. Satürn Yayda Mars Koçta, epeydir düşündüğünüz veya planladığınız bir proje, fikir veya yapıyı kurmak adına uygun zaman ve zemine işaret ediyor.
11 Şubatta zıt burcunuz Aslanda Ay tutulması gerçekleşecek. Bu sizi biri/lerinin karşısında güçlendiren bir tutulmaya benziyor. Bir konuda birilerini ikna edebilir, dediğinizi kabul ettirebilirsiniz.
Ay tutulması genel itibariyle olumsuz görünmüyor, olumlu enerjiler barındırıyor ancak Mars-Uranüs arasındaki gergin açının etkisiyle, tutulma civarı anlaşmazlık veya problem yaşamanız ve belki birilerine mesafe koymanız da mümkün olabilir diyorum.  
Mars-Uranüs kavuşum açısının Jüpiterle karşıt açı yapması bu ay dikkat edilmesi gereken bir açı kalıbı. Sizi yollar, yakın çevre, resmi başvuru vs üzerinden etkileyebilir. Trafik, sakarlık, kaza riskine karşı dikkat etmek gerekir derim, sabırsız ve aceleci olmamak gerekir. Özellikle 1-2 Şubat ve 20-28 Şub arasında.
Mars düşünce alanınızı da etkiliyor, sabırsız ve tahammülsüz olabilirsiniz bu ara. Onun için hızlı gitmeyen işler, laf anlamayan insanlar sabrınızı taşırabilir. En güzeli bu tür kişilerle ilgilenmemek, halledebileceğiniz işlere odaklanıp onları halletmektir. Zamanınızı, nefesinizi gereksiz yere tüketmeyin, pozitif ve sonuç alacağınız şeylere odaklanın. Zaten planladığınız, üzerinde çabaladığınız hedefler için gayet iyi bir zaman, planlarınızı gerçekleştirmek, sonuç almak için gayet uygun bir zaman, önemli hedef ve planlarınıza zaman ayırın bu ay, bu güzel enerjileri değerlendirin.
Bu ay seyahat var dedim size. Ancak Venüs 3 Şubatta Koça geçiyor, bu uzaklardan birinin gelmesine de işaret ediyor.
Bu ay bir konuya kafa yoracak, adeta takacaksınız. Bir hedefiniz olsa gerek gerçekleşmesini çok istediğiniz. Neyse bu hedefiniz olabilir gibi görünüyor. İşiniz, kariyerinizle ilgili bir şey olabilir bu hedef. Bir işi halledip başarmak, terfi, tayin, görevde yükselme, yeteneğinizle alakalı daha farklı bir işe el atma vb bir hedefi gerçekleştirmek olabilir. Yatırımla ilgili bir hedef olabilir. Ancak işin ucunda para varsa, parasal masrafı fazla olan bir hedefe doğru hareket etmek için iyi düşünmek gerekir. 7-24 Şub arası iyi olmakla beraber, 20 Şubattan itibaren bazı sert yıldız açılarının devreye girmesi söz konusu ve 26 Şubatta Balıkta Güneş tutulması sizin para evinizde olacak.. Yani, başkalarına güvenerek veya olan maddi kazanımı aşan bir şeye kalkmak, hemen arkasından parasal sorunu beraberinde getirebilecektir. Onun için girişim yapın, güzel yıldızları değerlendirin ama para konusunda gerçekçi olun derim.
Parasal duruma bakayım. Para evlerinizi Jüpiter ve Merkür yönetiyor.. 24’üne kadar transit Jüpiter ve Merkür arasında güzel bir açı var, Güneş de bunu destekliyor, demek ki, size para kazandıracak girişimler için iyi zaman. Ayrıca gelirinizde diğer aylara göre daha iyi artış söz konusu olabilir.
Diğer yandan, 26 Şubat civarı Balıktaki Güneş tutulmasının para evinizde olması, parayla ilgili bir soruna da işaret etmekte.. Sigorta, borç, ödeme, vergi veya bir kuruma olan borç konusunda problem olabilir. Hesaplarınıza dikkat edin, bir aksilik, yanlışlık çıkmasın derim. Ödemeleri yaparken verdiğiniz paraya vs dikkat edin, hata olmasın. Ayrıca parasal ve maddi güvenliğinize genel olarak dikkat edin 20-28 Şub arasında.
Venüs Koçta gelecek ay retro olacak.. Bu resmi veya resmi olmayan bir yerden para beklediğinizi de gösteriyor. Bu da biraz zaman alabilir.
Aşka bakalım..
Venüs, Mars Koçta.. Ayrıca, aşk, flört alanında yıldızlar hareketli görünüyor. Bu ay flörtöz olup heyecan, macera arayışı içinde olabilirsiniz. Kalbi boş olan Kovalar için güzel bir aşk çıkabilir karşınıza. Belki önce kısa bir aşk macerası diye düşünebilirsiniz ancak daha sonra duygularınız güçlenebilir.
Bu ay dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Çekiciliğiniz artacaktır. Gerek tavırlarınız gerekse bakım vs ile göz dolduracaksınız. İnsanların ilgisini çekeceksiniz. Bu ay siz gönül çelen olacaksınız gibi görünüyor özetle.
Venüs’ün gelecek ay retro olması, duygusal ilişki hayatında bir pürüz çıkabilir diyor ama bu ay gayet güzel, pozitif ve sizi heyecanlandıran, mutlu eden etkiler var. Haydi hayırlısı diyorum. 

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart ) 
Şubat ayının yıldızları birçok burç gibi sizi de hareketlendirecek görünüyor.
Ancak daha çok paraya odaklı görünüyorsunuz bu ay. Koçta Mars var ay boyunca, Venüs de 3 Şubatta Koça geçecek. Her ikisi de Uranüsle beraber para evinizde.. Para, para, para.. Bu ayın gündemi adeta.
Mars size harcama, masraf çıkarırken, diğer yandan hırs da verecektir, para kazanmak isteyeceksiniz, heves ve hırsla atılıp kısa sürede size para kazandıracak işlere odaklanacaksınız. Yani, normalde Mars para evinde ancak para çıkışına, masrafa neden olurken, sizin için durum biraz farklı.. Sizi kazanmaya da teşvik ediyor, hırs yapmanıza neden oluyor.
Kiminiz yeni bir iş, proje, ek işten para kazabilirsiniz.. Mevcut işten para kazancı konusunda, kiminiz gayet iyiyken, diğer yandan kiminiz sanki para konusunda memnun olmadığınız için işten ayrılmayı bile düşüneceksiniz. Ama yeni işe girmek açısından çok da elverişli görmüyorum yıldızları sizin cephenizde. Bu tür bir planı daha sonraya bırakmanız yararınıza olabilir.
Yeni bir iş ancak başka kent veya ülke söz konusu ise elverişli olabilir. Yurt dışı veya kent dışında daha iyi bir iş için yaşadığınız yerden ayrılmayı düşünebilirsiniz.
Kiminiz de mevcut işinizle ilgili is seyahati yaparak para kazanabilirsiniz. 
Ve asıl büyük kazanç olasılıkla, geçmişten gelen, hak edilmiş bir para, mal, miras vs den dolayı olabilir. Venüs para evinizde olacak ve gelecek ay retro olacak. Bu size geçmişten gelen, size ait para, mal vs getirecektir size. Retro olması aksaklık vs verebilir ama yine de hakkınız olanı alırsınız sonunda. Bu tür parasal meseleyle ilgili bir gelişme, bir haber gelebilir bu ay.
Mahkeme, dava vb üzerinden para kazanan da olabilir ayrıca.
Bu ay ilginç yıldız hareketleri var.. Biri de sizin burcunuzda gerçekleşecek. 26 Şubatta Balıkta Güneş tutulması var. Bu kiminizin hayatında yeni bir süreç, yeni bir dönem başlatabilir. Ancak tutulma sırasındaki enerjileri çok da net, ahenkli bulmuyorum, bilakis karışık ve kaotik buluyorum. Onun için ciddi karar vermeyin bu dönemde ve sizi bağlayan sözler vermeyin ve sonrasında dönüşü olmayan eylemler yapmayın derim.
Aslında 7-24 Şubat arasındaki yıldızlar sağlıklı ve doğru düşünme konusunda oldukça pozitif ve olumlu. Fakat sonrasında fikir değişikliği veya değişen dış şartlardan dolayı mecburi karar değişikliği gibi durumlar yaşanabilir. Yani, evdeki hesap çarşıya uymayabilir.. Gerçekçi olmak başka bir şeydir. İşte onun için, dış koşulları görmeden, ciddi adımlar atmamak gerekir derim. Hele işbirliği yapıyorsanız veya başkalarına bağlıysanız, sorun olur. Ne siz insanların güvenini kaybedin ne de insanlar sizin.
Özetle, istekler, hedefler ve koşulları arasında uyum olacak mı, onu anlamak için acele etmemekte fayda var. Aksi takdirde, Mars-Uranüs-Jüpiter arasındaki sert açı, bir para kaybı getirebilir. Hele bu yıldızlar para evinizde gezerken. Uranüs öngörülmeyen risklere karşı temkine davet ediyor ve gereksiz riskleri almayın diyor.
Yatırım konusunda daha iyi enerjiler var. Yani parayı tutun, yatırım yapın. Bu size kazandırabilir. Bu konuda da iyi araştırın, ondan sonra işi sonuca bağlayın.
Mars, Jüpiter vs hesaba katınca, para, iş ve maddi konuda güvenliğe de dikkat etmek gerekir derim. Gerek sizin güven vermeniz gerekse karşıdaki kişi/lerin güven vermesi.. Onun için işleri, anlaşma, vs imza konusunda karşılıklı olarak tüm şüphe ve istekleri vs açık konuşmakta fayda var derim. Gereksiz sözler vermeyin, gereksiz sözlere itibar etmeyin ayrıca.
Kiminiz büyük bir organizasyona katılabilirsiniz. Bu tür bir şey gerçekten size hem itibar hem başarı ve para da getirebilir. Bu sizin de dahil olduğunuz daha büyük bir organizasyon olabilir.
Yaratıcı veya bilimsel işlerle meşgul olanlar için çok verimli yıldızlar var, üretken, sıradışı fikirler çıkabilir, farklı bir fikir, proje için hazırlık yapmak için çok iyi zaman. Ayrıca kiminiz de belki bir buluş, yeni bir eser çıkarmakla meşgul olabilirsiniz. Oldukça enteresan yıldızlar var bu konuda. Bu tür bir çıkış yapabilirsiniz başka mecralarda adınızı duyurabilirsiniz. Bu bakımdan, 11 Şubatta Aslandaki ay tutulması zamanı oldukça olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz.
Sağlık konusuna bakalım. 11 Şubat güzel dedim ancak aynı zamanda sağlık alanını da etkiliyor. Demek ki, sağlığa dikkat etmek lazım. Hele Jüpiter Marstan sert açı alırken, 11 Şubat ve 26 Şubat tutulmalar sağlığınızı hassaslaştırabilir. Varsa sorununuz ilgilenmek iyi olur. Kalp, tansiyon, eklem, fıtık, böbrek, kafa, alerji, ödem, grip, iltihap, psikolojik sorun vs önemli derim. Sağlık sorununuz yoksa problem yok ama varsa veya olursa dikkat edin, doktora vs gidin derim. Sağlık önemli bu ay.
Psikolojiniz bozulursa, yakınlarınızdan destek isteyin ve terapi desteği alın derim. Mars-Jüpiter karşıt açısı, bu konuda dikkat etmek lazım diyor. Destek, koruyucu açılar var ama yine de dikkat etmek iyi olur derim.
Aşk ne durumda?
Venüs ve Mars Koçta bu ay. Bu yeni ve hızlı bir aşkın işaretidir ancak sizi etkileyecek mi bu diye baktığımda, sizi daha çok para alanında hızlı gelişmeler üzerinden etkiliyor. Yine de, iki aşk gezegenin önemli açısı size de etki yapar. Bir randevu için, sevgilinizle görüşmek için kendinize bakmak, yeni şeyler almak, estetik yaptırmak gibi düşünceleriniz olabilir. Bunları yapmanız mümkün bu ay. Aşktan daha çok tutkuyu önem çıkarmanız da mümkün.. Çünkü ilişkinin geleceğine dair şüpheniz olabilir.
Ancak gelecek ay Venüs retro olacak Koçta.. İşte bu bir sorun getirebilir.. Belki de yer, mesafe vs sorun olabilir.  

Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle…

Astrolog Semavii 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder