30 Ocak 2017 Pazartesi

ASTROLOG SEMAVİİ’DEN OCAK AYI BURÇ YORUMLARI (PDF)


(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Burç yorumları okurken, önce Yükseleninizi sonra burcunuzu okuyun ve sonra her ikisini kendi yaşadıklarınızı dikkate alarak harmanlayın.)

Ocak Ayında Yıldızların Gökyüzü Konumları
Transit Güneş Oğlak burcunda, 19’unda Kova burcuna geçiyor.
Merkür Oğlak’ta retro pozisyonda halen. 5 Ocakta Yay burcunun son derecesine geliyor ve 8 Ocakta 29 derece Yayda doğru pozisyona geçip ilerlemeye başlayacak ve 13’ünde Oğlak burcuna girecek, ay sonuna kadar Oğlakta ilerleyecek.
Venüs Kova burcunda, 3 Ocakta Balık burcuna geçiyor.
Mars Balıkta ilerliyor, 28’inde Koç burcuna girecek.
Terazi’de bulunan Jüpiter bu ay Terazide 21 dereceden 23 dereceye kadar ilerleyecek.
Satürn Yayda 21’den 24 dereceye doğru ilerlemeye devam ediyor.
Koçta gezen Uranüs 29 Aralıkta düz pozisyona geçti. Artık uzun süre düz pozisyonda ilerler. Ocak ayında 20-21 derece arasında Koçta.
Plüton Oğlakta düz pozisyona geçmiş durumda. Ocakta 16,5-17,5 derece arasında.
Neptün Balıkta 9,5-10,5 derece arasında Ocak ayında.
Transit Ay düğümleri halen Başak-Balık aksında ilerliyor. Kuzey ay düğümü Başakta 4-3 derece arasında, Güney ay düğümü Balıkta 4-3 derece arasında. ( Bu arada, not düşeyim, ay düğümleri tersten ilerler, tıpkı retro gibidir, geriye gider her zaman.)

Ocak Ayında Önemi Gökyüzü Hareketleri
1-Aralıkta retro olan Merkür 8 Ocakta retro’dan çıkıp düz pozisyona ilerleyecek. Geçen 1-2 ay meşgul eden konuları çözüp ilerlemek için fırsat sağlayacaktır bu.
2-29 Aralıkta 7 derece Oğlakta Yeniay gerçekleşti. Ocak ayına bu yeniayın etkileri hakim olacaktır dolunay zamanına kadar genel olarak.
3-12 Ocakta 22 derece Yengeç burcunda dolunay gerçekleşecek. Bu dolunay hayli sert, zorlayıcı. Sağduyu ve tedbir lazım derim sizi zorlayan konuda.
4-28 Ocakta bir yeniay daha var; 8 derece Kova burcunda yeniay doğuyor. Bu daha rahat bir yeniay, ilerlemek için imkanlar veren, pozitif girişim enerjisi olan bir dolunay diyebilirim kısaca.

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )
Ocak ayının yıldızları sizi gerebilir genel olarak, onun için esnek bir tutum almanız faydanıza olacaktır. Tüm ay mı geçerli bu durum derseniz, 28 Ocakta sizin yıldızınız Mars burcunuza girecek, işte o zaman “Güç bende!” dersiniz ancak Mars burcunuza girdiğinde birden sizde bir patlama da yaratabilir. Onun için özellikle Mars burcunuza girdiği birkaç gün öncesi ve sonrasında daha da dikkatli olmalısınız derim, kaza, sakarlık, saldırgan tutum, şiddet, öfke ve sabırsızlığa karşı. Uyanık ve kararlı olur, ne istediğinizi bilerek hareket ederseniz tam tersi Marsın enerjisi sizi özgürleştiren, pozitif bir şekilde harekete geçiren bir enerji olacaktır.
28 Ocağa kadar 12.ev ruhsal dünya ve sağlık evinizi yöneten Balık burcunda yıldızlar yığılmış durumda. 12.ev Yükselenden bir önceki ev olunca, kişinin “göremediği, anlayamadığı” durumlar yaşanır, çünkü 12.ev “perde arkası” ve bilinçaltı” evidir. Ruhsal çalkantı, gitgel yaşayanlar özellikle dikkat etmelidir. Ayrıca yasal problemle meşgul olanlar da dikkat etmeli. 12.ev bekleme evidir bir yerde, bekleyin, sabredin, planlarınızı yapın, dileklerinizi yapın, hazırlıkları yapın ve sabırla ve pozitif bir tutumla bekleyin neyi elde etmek istiyorsanız.
Hazırlıklar yapmak için iyi bir zaman. Bu belki işte atağa geçme hazırlığı olabilir, seyahat olabilir. Resmi bir sorunu çözmek için gerekli işlerle meşgul olma zamanıdır. Ancak zorlamayın şartları çünkü Mars Balıkta 28 Ocaka kadar Satürnle kare açıda.. Bu zorlama iyi olmaz dedirten bir açıdır. Belki zor yoluyla bir şeyleri elde etmek isteyebilirsiniz, ama bunun bir yasal yoldan çıkmak veya savaş olduğu bilin ve Mars burcunuza geçene kadar yıldızların sizden pek de yana olmadığını bilin. Satürn aslında sizden yana görünüyor. Bu iyi bir şey. Ancak Satürn “zaman, sabırla beklemek, uzak vadede akıllıca hazırlanmak”la alakalıdır. Yasayla başı dertte olanlar varsa, yasal zeminde halletmek için çabanızı gösterin ve 28 Ocaktan sonra harekete geçmeyi seçin derim o zaman kazanma, istediğiniz sonucu elde etme şansınız yükseliyor çünkü.
Güneş 19’undan sonra Kova burcuna geçtiğinde, istediğiniz bir şeyi elde etmek, bir dileğinizin gerçekleşmesi için size destek olacak dost kişileri yanınıza görürsünüz. Birlikte bir hedefe ulaşmak için birlik halinde, takım ruhuyla hareket edebilirsiniz.
Mars Balıkta 28’ine kadar, seyahat düşünen olabilir. Ancak seyahatte vs aksilikler, istediğinizi alamamak gibi durumlar olabilir. Bunlara karşı esnek, sıkıntıları önceden görmeyi bilmek onun içi sağduyulu ve tarafsız olmak gerekir. Sakin ve sabırlı olmak lazım özetle.
Ailede sağlık sorunu yaşayan varsa ilgilenmek gerekebilir. Bir sağlık sorunu ameliyat veya bir tedavi gerektirebilir.
Balıkta yığılan yıldızlar özellikle kariyer ve işle ilgili sıkıntılara karşı dikkatli olmak gereken zaman diyor. Parasal problemler olabilir, istediğiniz para gelmeyebilir. Parasal konuda güvensizlik yaratan durumlara dikkat derim. Hırsızlık vs dikkat ve ayrıca biri veya bir kurumun yasal oyunlarla sahip olduğunuz bir para veya mala el koyması vs olabilir. Yani hukuksuz bir durumla meşgul olmak zorunda kalabilirsiniz. Ancak ne olursa olsun atağa geçmeden önce iyi hazırlanmanız gerekir onun için 28 Ocak sonrasında harekete geçmek zamanı sizin için. Öncesinde ancak uyanık olun, olaylara mani olun derim önlem alarak.
Kiminiz de sanki dış koşulların getirdiği sıkıntılardan dolayı işinizde bir düşüş yaşayabilir, sıkıntılar maddi olarak yük verebilir size.
Kiminiz de Balıkta yığılan yıldızların etkilerini ilişki alanında yaşayabilirsiniz. İlişkide bir yere varmayan, bitmeyen sorunlarla meşgul olan varsa, ilişkin daha fazla çıkmaya girmesi söz konusu olabilir bu dönemde. Ancak duygusal problemler, yaşanan sorunlar belki de gerçek değil, sizin zihninizde, bilinçaltınızda yarattığınız sahte sorunlar da olabilir. Bakış açınızı değiştirmek zamanı gelmiş olabilir bu konuda. Bir duygudan veya bakış açısından çıkmanız gerekir. Çözümsüzlüğü yaratan bu olabilir.
Kiminiz ise aşk ve ilişki cephesinde bir dedikodu, entrika içinde bulabilirsiniz kendinizi. Aman dikkat, uyanık olmak iyi olur.
Kiminiz ise sanki gözlerden ırak veya gizli bir ilişki içinde gibisiniz. Ancak bu sanki sonu olmayan bir durum gibi. Bu durumdan kısa süre sonra çıkmak isteyebilirsiniz. Sizi bir şekilde rahatsız eden bir durum olabilir. Yine de çıkmak biraz zaman alabilir. Ay sonunda çıkmaya başlarsınız ama sonra yeniden gündeminize gelebilir.
İlişkisi iyi olan bazı kişiler içinde bir sorun olabilir.. Özlem, kavuşmak sorunu vb durumlar yaşanabilir veya sevgide bir soğukluk vs olabilir. Bu tür bir sorun yaşayanlar varsa biraz sabır lazım derim.
Uzakta görev yapan, iş gereği başka yere gidenler olabilir. Hatta iş için başka kent veya ülkeye giden olabilir.. Bu sorunu çözmek ve sevdiklerinize kavuşmak isteyebilirsiniz. Bunun için bir şeyler yapmak isteyebilirsiniz. Bunun hazırlıklarını yapıyor olabilirsiniz. 19’unda Güneş Kovaya geçtiğinde size umut veren kapılar açılabilir. Biraz zaman alacaktır ama sabırla çabaya devam edin derim. Bir sonraki ay yani Şubatta istediğiniz sonucu almanız mümkün olabilir mesela.
Kalbi boş Koçlara bakıyorum.. Çevrenizde sizi beğenenler artmış görünüyor. Ancak ya platonik ya da bağımsız ilişkiler şeklinde durumlar var bu ay.. Aşk ve ilişki içi gelecek ayı beklemek daha iyi olur gibi.
Bu ay dikkat etmeniz gereken konulardan biri, sosyal ortamlarda, seyahatte vs bela, tehlikeli durum ve ortamlardan mümkün mertebe uzak durmanızı tavsiye ederim. Gizli düşmanlık, gizli olay veya entrikalara da dikkat edin diyorum, tabi özellikle riskli işler yapan ve riski ortamlarda bulunanlar için geçerli bu dediğim.
Ayrıca sağlığa da dikkat edin, gıda, ilaç, alkol, vs den gelen olası zararlara, grip vs iltihap vs dikkat edin.
Mars 28’ine kadar duygusal olarak sizi gerebilir, hareket edememek, istediğinizi alamamak sizi agresifleştirebilir, ani beklenmedik duygusal patlamalara karşı dikkat edin. Duyguları bastırınca da hasta olabilirsiniz. En güzeli, bu ay ne yaparsanız yapın istediğiniz sonucu alamayacağınızı bilmenizdir. Sabırlı olmak zamanı.
28’inden sonra Mars burcunuza girince, yine agresif enerjilere, duygusal patlamaya dikkat etmekle beraber, güç, enerji, inisiyatif sizden yana geçmeye başlıyor. Bundan sonra istediğiniz için mücadele edip, çabalayıp sonuç almanız mümkün hale geliyor. Girişim ve ataklarınızı 28’inden sonraya bırakmanızı tavsiye ederim.

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )
Sevgili Boğalar kafanız bir takım planlar, isteklerle meşgul görünüyor.
Düşünce, planlar kafanızda dönüp duruyor görünüyor ancak eylem konusunda biraz yavaş olabilirsiniz. Balık yıldızları planlarınızı karıştırmış gibi görünüyor ve aynı zamanda Merkürün Oğlakta retro olması da plan ve düşüncelerinizi karıştırmışa benziyor.
Beklediğiniz haberler olabilir veya sonucu beklediğiniz resmi başvuru, yasal işler, mahkeme vs olabilir. Kiminiz iş, kiminiz eğitim konusunda bazı yazışma, resmi işlemler veya sınav, başvuru gibi konularla ilgileniyor olabilirsiniz. Terfi etmek, yükselmek veya başka yere geçmek konusunda beklentisi olan kişiler de olabilir.
Resmi yerlerden veya görüşme yaptığınız kişi veya kurumlardan can sıkan sonuç veya haber alan olabilir. Oğlaktaki Merkür Güneşinize iyi açı yapsa da, bazı yıldız açılarının gergin enerjisi Merkür’ün keza bazı yıldızlarla sert açısı pek de rahat bir akışa izin vermemekte enerjileri. Bundan siz de az da olsa nasibinizi alırsınız.
Yine de güzel yıldız açıları oluşacak merak etmeyin. 8 Ocakta Merkür’ün düz pozisyona geçmesiyle birlikte, 12 Ocakta Yengeç dolunayı yaşadığınız sorun neyse o konuda bir ilerleme kaydetme imkanı verecektir.
12 Ocaktaki Yengeç dolunayı da gergin aslında. Ancak bu gerilim size güç, irade ve kararlılık aşılayacaktır, bunlardan aldığınız güçle hamle yapmak, mücadele etmek, hak ettiğiniz şeyi almak için sonuna kadar çaba göstermeniz sonuç verecektir. Özetle, istediğiniz almaktan alıkoyacak şeyler vız gelecektir size.
Bu ay eski dostlar, eski tanıdık kişilerle görüşmek, özlem gidermek imkanı bulacaksınız.
Görüştüğünüz kişiler veya tanıdık kişi/lerle konuşmalar kafanızı karıştırabilir hepten. İstekleriniz, hedeflerinizi sorgulayabilirsiniz yeniden. Bu belki birinin bir teklif, önerisi ardından olabilir. Planlarınızı değiştirmek zorunda kalacağınız bir teklif alabilirsiniz.
Kiminiz bir dost veya yakına destek olmak zorunda kalabilirsiniz. Programınızı aksatmak, ona zaman ayırmak sizi zorlayabilir. Belki de bir maddi destek durumu söz konusu olabilir. Birşekilde maddi veya manevi fedakarlık yapmanız gerekebilir.
Dostlardan destek gelebilir bazınıza da.
Bu ay dikkat etmeniz gereken konu, para ve dostluk konusu. Yani, gerçek dost kişilerle maddi fedakarlık olabilir tabii ancak dost görünüm altında kullanmak veya kullanılmak durumlarına da dikkat etmek gerekir derim. Böyle bir şey biriyle aranızı bozabilir de.
Kiminiz de birileriyle fikir çatışması yaşayabilirsiniz. Karşılıklı fikir dayatması veya çatışması sorun yaratabilir. Hoşgörülü olmak gerekir.
Merkür 9.evde, 12 Ocakta dolunay Yengeçte 3.evde olunca, seyahat etmek, yakın, aile ile görüşmek, aile ile bir araya gelmeniz mümkündür. Aile veya yakınlardan gelen bazı haberler sizi önce gerebilir ancak arkasından rahatlatan güzel gelişmeler olacaktır.
Para konusunda bu ay enteresan durumlar var. İyi parasal kazanca işaret eden güzel yıldızlar var ancak Oğlak yıldızları bazı resmi veya daha önce yazılı planlanmış ödemelerle ilgili bazı sorunlarla da sizi meşgul edecektir. Oğlak yıldızlarının iyi açısı ödemeleri ve resmi işlemleri rahat yapmak, halletmek imkanı vermektedir size. Ancak Satürnün 8.evde Mars ile kare açı yapması, bu konuyu ihmal etmeyin diyor. İhmal etmezseniz problemi çözer, ödemeleri yaparsanız sorunu halledersiniz diyor.
Kazanç kaynaklarınız artabilir bu ay. Özetle işlerinizde bereket ve artış mümkün görünüyor. Merkür para evinizi yöneten gezegen olunca, 8 Ocakta retrodan çıkmasıyla birlikte, alacağınız paraları daha rahat alırsınız.
Diğer yandan Venüs Balıkta burcuna geçecek ve ay sonuna kadar Balıkta kalacak. Bu öncelikle size parasal kazanç verirken, daha sonra Mars ve Venüsün Satürnle kare açısından dolayı, bir para sorununu karşınıza çıkarabilir. İş yaptığınız kişilere karşı daha dikkatli olmanız gerekir, paranızı sağlama alın iş yaparken sonra bundan dolayı sorun oluşmasın derim. İşinizi ve paranızı sağlam yapın, güvenmediğiniz kişilerle iş yapmayın derim.
Bu ay güzel olan bir şey var parayla ilgili; beklemediğiniz yer ve anda para gelişi! Bir para konusu sürpriz ve şaşırtacak ve sevindirecektir sizi.
Merkür ve Oğlak Güneş yeni işe girmek isteyenler için fırsatlar çıkarabilir. 8 Ocaktan sonra değerlendirip işe girebilirsiniz.
Aşk ve ilişki cephesine baktığımda hayli ilginç yıldız açıları görüyorum. Venüs’ün Balıkta Marsla birlikte olması ve Merkür’ün Oğlakta olması, ayrıca Güneş’in de Oğlakta olması bir aşk konusuyla sizi meşgul edecektir. Bu yeni bir aşk mı derseniz pek yeni bir aşka benzemiyor. Var olan bir aşk veya daha evveline dayanan bir aşk söz konusu. Özetle, eski aşkla karşılaşmanız mümkün.
Kiminiz de mevcut ilişkide gündeminizde partnerinizle geleceğinizi konuşabilirsiniz ancak bunun ilgili sorunlar da su yüzüne çıkacaktır. Bu sorunları büyütmek ilişkiyi zorlar, hatta bir mesafe koyma veya hatta sevgide soğuma yaratabilir aman dikkat derim. İlişkide olmayan bir şeyleri zorlamak ilişkiyi daha da zora sokacaktır. Balıktaki Mars ve Venüs sevgiyi öne çıkarmak gereğini vurguluyor. Sevgiyi başka sorunlar veya şu an çözülmeyecek sorunların arkasında iterseniz sonra pişman olacağınız hatalı çıkışlar yapabilirsiniz karşılıklı olarak. İlişkide birlik beraberliğinizin samimiyeti ve sevgi bağınızın gücü sınanacaktır bu yıldızlarla özetle.
Olmayan bir ilişki veya bir türlü ilerlemeyen bir ilişkisi olanlar da sanırım sevgiye rağmen bu durumu görmek durumunda kalacak..
Öyle veya böyle ilişki cephesinde bu ay güçlü olan sizsiniz. Yani sizin iradeniz ilişkinin yönünü etkileyecek ve belirleyecektir.
Kiminiz de enteresan bir şey yaşayacaksınız ilişki ve aşk cephesinde. Daha önce tanıdığınız birinden bir aşk itirafı alabilirsiniz. Belki de bu uzun süredir istediğiniz bir şeydir.
Evli ve evliliğinde sorun yaşayanları uyarmak isterim bu ay. Para konusu veya başka bir konu evliliği zorlayabilir. Evlilikte yanlış giden şeyler bu ay su yüzüne çıkabilir, ortalığı karıştırabilir. Her şeye rağmen sevgi ve birlik varsa, bu ayki problemleri el ele verip çözmeniz çok daha kolay olacaktır.
Mars 28’inde Koça girdiğinde, Güneş de Kovada bir seyahat gündeme gelebilir.


İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )
Balık burcuna yığılan bazı yıldızlar hayatınızı biraz karıştıracak görünüyor. Kiminizin iş yerinde karışıklık kiminizin ise aile içinde bir konu karıştıracak gibi.
Bu ay mümkünse ciddi kararlar almayın derim çünkü haritanızın tepesinde muğlaklık, karmaşa ve karışıklık yaratan Balık yıldızları varken ve bu yıldızlar zıt burcunuzda gezen Yaydaki Satürn’le kare/gergin açılar yaparken ciddi karar vermek zordur, hele de gergin yıldızların yaratacağı duygusal tutum ve duygusal aşırı tepkiler doğru ve sağlıklı karar vermenizi engelleyebilirken.
Ayın ilk yarısında parasal konularla meşgulsunuz. Yatırım, alacak, ödeme, vergi vs. 12 Ocaktaki Yengeç dolunayının size para getirmesi mümkün. Ancak kiminiz bu dolunayda işten çıkıp tazminat alabilirsiniz.
İşte çıkmak eğilimi güçlü görünüyor. İşinde, kariyerinde karışıklık yaşayanlar amaç duygusundan uzaklaşabilir, bu işten uzaklaştırabilir sizi. Ancak yıldızlar da ani kararların pişmanlık yaratacağını söylüyor. Hele duygusal olarak savrulma, amaçsızlık duygusu içinde önemli karar vermek doğru olmayacaktır.
19’unda Güneş dost Kova burcuna geçtiğinde daha iyi pozitif enerjiler devreye giriyor. Ondan sonra net bir görüşe sahip olabilirsiniz. Önünüzü görmeniz, yeniden amaç duygusu kazanmanız mümkün. O zaman ne istediğinizi yeniden bilir olabileceksiniz. Yine de Şubat ayı gelmeden acele kararlar vermemek lazım derim.
Eğer ki, Şubatta yeni ve daha iyi bir işe girmek için görüşmeler yapar, sözler alırsanız, o zaman olabilir. Bu akılcı bir tutumla krizi çözmek yolu olabilir.
Güneş Kovaya geçtiğinde seyahat etmek iyi gelebilir size ayrıca. Ayrıca hedeflerinize odaklanmak, yeni fırsatlar için harekete geçmek çevrenizdeki karışıklıktan da kurtaracaktır sizi. Yine de, yeni fırsatlar için somut atağa geçmek, görüşmeler yapmak için 28’inde Marsın Koça geçmesi ve aynı gün Kovada yeniayın doğması doğru zaman olur derim.
Yasal konuda veya resmi bir konuda sorun yaşayan varsa, bu ay şartları zorlamamak daha iyi olur derim. 28’ine kadar bekleyip, ondan sonra harekete geçmek daha iyi olabilir.
İlişki cephesine baktığımda, yine bazı yıldızların ilişki cephesinde de gerilim yarattığını görüyorum.
Evli olup evliliğinde sorunlar yaşayanların özellikler dikkat etmesi gereken bir ay. Venüs ve Marsın Balıkta ilişki evinizde gezen Satürnle sert açısı, ilişkide iplerin gerilmesi ve hatta kopmasına neden olabilir. Eşinizle aranızdaki anlaşmalığı düşmanlığa veya kavgaya dönüştürmeniz ve işleri iyice zora sokmanız mümkün karşılıklı olarak. Yıldızlar sizi sakinliğe ve olgun tutuma davet ediyor. Boşanmayı veya ayrılmayı düşünenler olabilir. Bunu daha sakin ve olgun bir tutum içinde yapmak ileride doğabilecek barışı da korur veya en azından pişmanlıktan korur. Kavga gürültüyle ayrılmak değil, daha iyi şartlarda anlaşarak ayrılmanın yolunu bulmak daha iyi olur derim özetle.
Merkür Oğlakta Plütonla etkileşimdeyken, öfke, şiddetten uzak durmak lazım derim. Kin vs duygusuna izin vermemek lazım.
İlişkisi iyi olanlar korkmasın tabii. Yukarıda anlattığım şeyler sorun yaşayanlar için geçerli.
İlişkisi iyi olanlar için durum ne olur diye baktığımda.. Sorun ilişkiyle ilgili değil başka konuda olabilir. Ailesel bir sorun veya sizin işte yaşadığınız bir sorun ilişkinizi de gerebilir. Birlikte sorunla uğraşmak durumunda kalabilir, ilişkiye zaman ayıramayabilirsiniz.
19’undan sonra durumlar daha iyi olabilir. 28’inde Kova yeniayıyla birlikte yaşadığınız gergin ortam ve durumlar uzaklaşabilir. O zamana kadar sabır ve esneklik iyi olur.
Ailede sağlık sorunu yaşayan varsa, bu ay bu konu meşgul edebilir sizi.
Kiminiz de sanki geçmişte yaşanan bir konuyla meşgulsunuz. Ailenizle geçmiş bir konuyu konuşmak ve aydınlığa kavuşturmak isteyebilirsiniz. Belki de daha önce bilmediğiniz bir gerçeği öğrenip şaşırabilirsiniz.
Venüs haritanızın tepesindeyken, kiminiz bir konuda gündeme gelebilir, dikkatleri çekebilir. Hakkınızda konuşturabilirsiniz. Bir gündemle adınızdan bahsettirebilirsiniz. İyi bir konu mu vs biraz soru işareti. Çevrenizde kıskançlık vs varsa, bu biraz kıskançlık yaratan durum da olabilir. Bir dedikodu da olabilir açıkçası. Bireysel haritanız iyiyse, o zaman bir başarınız göz kamaştıracaktır ve bu biraz kıskançlık yaratabilir.
Sağlık konusuna dikkat edin siz de. 8.ev sağlık evlerinden birinde, Oğlakta Merkür ve Plütonun bazı aldığı sert açılar sağlığınızı hassaslaştırabilir. Sağlıklı kalmak için Merkürünüzü yani düşünce yapınızı sağlıklı ve pozitif tutmanız faydanıza olacaktır. Merkür Oğlakta Plütonla kavuşumda, gerçeklerin ortaya çıkması demektir. Bu gerçekleri ancak siz görür ve kabul edebilirsiniz çünkü 8.ev “itiraf” evidir bir yerde.. Sizin kendinizle yüzleşmeniz gerçeklerini görmenizi sağlar. Kemik, sinirler, tansiyon vs özen gösterin bu ay.
İşte veya ailede kavga, tartışma ortamına girmeyin derim ay sonuna kadar.
Para konusuna bakalım. 12 Ocaktaki Yengeç dolunayı para getirir size. Dolunay gergin enerjiler barındırmakla beraber, yine de parasal kazancınız iyi olur. Hatta Oğlak Güneş de parasal getiri bakımından iyi işaretler veriyor. Yine de, dolunay civarı ani çıkan parasal pürüz vs dikkat etmek gerektiğini vurguluyor. Aileden maddi destek almak mümkün olabilir.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )
Sevgili Yengeçler bu ay sizi etkileyen yıldızlar hayli yoğun. Zaten 12 Ocakta dolunay burcunuzda gerçekleşecek. Ayrıca zıt burcunuz Oğlakta yıldızların ağırlıkta olması başlı başına sizi ilgilendiren bir ay olduğunu gösteriyor.
Balıkta yığılan yıldızlar Güneş’inizle oldukça güzel etkileşimler yapıyor. Uzaktan gelen haberler mutlu edebilir sizi. Bir yakın veya sevdiğiniz biriyle görüşmek mutlu edebilir.
Uzaklar, başkalarıyla yoğun görüşmeler gündeminizde.
Diğer yandan sizi hayli zorlayan birileri de olabilir. Bu kişi/ler kimse artık görmezden gelemiyorsunuz. Arkadaş, dost, yakın, iş veya sosyal ortamda yoğun olarak görüştüğünüz birileriyle bir konuda çatışma yaşayabilirsiniz. İlişkide mesafe koymakla ilgili bir tutum gerekli olabilir. Fazla samimiyet veya karşılıklı sorumlulukların fazla talep edilmesi de sorun yaratabilir.
Yani ilişkilerinizi yeniden gözden geçirmenize sebep olan gelişmelerle meşgul olacaksınız ve akabinde ilişkilerinizi yeniden düzenlenmeniz gerekecek görünüyor.
İlişkideki çatışma/lar sıradan, günlük olaylar değil gibi görüyor ayrıca. Sanki bir birikimin sonucu olan bir kriz, bir çatışma bu. İlişkide geldiğiniz noktayı aşmanız için gerçeklere gözünüzü açmanız lazım. Gerçekler karşınızda! Oğlak yıldızları olduğu gibi göstermekte gerçekleri. Bu gerçekler çerçevesinde sağlıklı bir karar, bir düşünceye varabilirsiniz. Duygusal olarak görmek istemez ve tepkisel davranırsanız durumlar daha can acıtıcı olabilir. Dost kişiler veya güvendiğiniz kişilerin fikrini, tavsiyesini dinleyin bu ay. Ayrıca duygusal olarak güçlendirin kendinizi. Yani, olayları olduğu gibi kabul edin. O zaman çözüme doğru yol alırsınız. Yoksa bu ayki yıldızlara baktığımda, pek de çözüm şansı veren yıldızlar değil..
Kiminiz de sanki sorun sizde değil ama çevrenizdeki birinin yaşadığı sorunla meşgulsunuz sanki ve o kişi sizden destek ve görüş isteyebilir.
Ailede bir sorun yaşayan da olabilir tabii. Bir istek veya talep çatışması yaşanabilir aile üyeleri arasında. Bu konuda çatışmayı bu ay halletmek pek mümkün görünmüyor. Ancak sevi ve duygu birliği ile yaklaşmak, birlikte çözüm aramak şeklinde bir tavır gerilimi hafifletir.
Gerilimi işte yaşayan olabilir. İş yerinde anlaşamadığınız birileriyle aranız giderek bozulabilir. Bu giderek küslük veya düşmanlığa dönüşebilir. Çözümsüzlük noktasına gelen bir durum iş yerinde rahatsızlık yaratabilir. Herşeye rağmen yine de sorundan uzaklaşmak için bu ay yıldızlar fırsatlar vermekte. Eğer sorun büyütülürse Şubat ayında gerilim tırmanabilir. Bazı şeyleri kabul edip, önünüze bakmanız lazım özetle. Bazı şeyler iki günde çözülmez, bunu bilmeniz lazım.
Kiminiz de sağlık veya başka bir konudaki probleminizi halletmek üzre işten izin alıp uzaklaşabilirsiniz bir süre.
Sağlık konusu zorlayabilir sizi de. Satürn’ün Balıktaki yıldızlardan aldığı sert açı, sağlık için hassas etkiler vermekte. Ailede birinin sağlık sorunuyla ilgilenmek mümkün. Hastane, tedavi vs gündeminizde olabilir bu ay.
Kiminizi uzaklardan birinin sağlık haberi veya başka bir konudaki sıkıntısı biraz üzebilir.
Aşk ve ilişki cephesinden yıldızlar enteresan. Bir sevgi, duygusal yakınlıkla ilgili hareketli günler var. Hatta sevdiğiniz biriyle bir araya gelmeniz mümkün. Ancak Merkür’ün Oğlakta olması vs diğer yıldızlara baktığımda, ilişkide bir yüzleşme, bir konuda gerçeği görme zamanı ayrıca. Belki de bu yüzleşme için bile bir araya gelebilirsiniz. Buna ihtiyacınız olabilir. Balık yıldızlarının güzel açısı sevgide mutlu eden gelişmeler getirebilir. Yine de, bu ay ilişki ve aşk cephesinde bir dönüm noktası gibi. Bu ay yaşanacaklar ilişkini kaderini belirleyecek gibi.
Merkür retrosu eski sevgiliyle görüşmek, onunla temas kurmak gibi durumlar yaşatabilir kiminize. Sevgi güzel görünüyor, karşılıklı bir sevgi paylaşımı söz konusu. Ancak sevginin yetmediği, bazı şeylerin ilişkiyi zorladığını görüyorum. Onun için ilişkide somut ilerleme, çözüm beklemek için doğru zaman değil görünüyor. Ya böyle kabul edilmeli ya da yeniye yol açmalı dedirten durumlar var.
Bu ay gerilimli, sıkıntılı görünüyor sizin için. Ancak merak etmeyin, her sıkıntının ardından bir aydınlık doğar misali, gerilimin zirve yaptıktan sonra uzaklaşma zamanı da geliyor demektir. Ayrıca gerilimli enerjilere rağmen, dolunayın Balıktaki yıldızlarla güzel açısı, her şeye rağmen sizi mutlu eden ve sevindiren bir takım haberler getireceğini de söyleyebilirim.
28’inde Kova yeniayı da ayrıca parasal açıdan bir rahatlama getirebilir. Para gelecektir Kovaya geçen Güneşin güzel etkisiyle.

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )
Ocak ayı genel olarak gergin geçecek bir ay görünürken, sizin için de çok rahat yıldız açılaır görmüyorum ancak 19’unda Güneşin zıt burcunuz Kovaya ve 28’inde Marsın Koç burcuna geçmesiyle birlikte bir rahatlama söz konusu olacaktır. Bu ay yapılacak en güzel şey, esnek olmak, akışta gitmektir diyebilirim.
Oğlak yıldızları sağlık ve çalışma evinizde, bu ay bol çalışma ve yoğun bir tempo sizi bekliyor. Ancak Balıkta yer alan diğer yıldızlara baktığımda, sağlığı da ihmal etmemek gerek diyorum. Sağlık nedeniyle işlerin yarım kalması, yığılması da mümkün olabilir. Onun için bu ay en çok sağlığınıza özen gösterin, grip, soğuk algınlığı, iltihap, gıda, ilaç, alkol vs karşı tedbirli olmak gerekir derim. Sakarlık vs dikkat edin, düşüp bir yerinizi filan incitmeyin.
Para konusunda bazı sorunlara karşı dikkatli olmak gerekir ayrıca. Banka işleri, ortak para konuları, alacak, verecek işlerinde pürüzler olabilir, olası soruna karşı dikkatli olmak lazım. Ayrıca para vs kaybetme riskine karşı da dikkat edin. Bankamatikte filan kartınızı unutmayın  aman ha derim.
Bu ay görmezden geldiğiniz veya ihmal ettiğiniz konu birkaç ay sonra yeniden gelip başınızı ağrıtabilir. Onun için önemseyin ve ilgilenin derim. Bu nedir diye baktığımda, ya sağlık, ya da parasal veya kariyerle ilgili bir konuda olabilir.
Para konusuna bakayım. Güneş Oğlak burcunda ve Merkür de Oğlakta retro. Bu parasal konularda bazı sorunlar getirebilir. Can sıkan bir durum olabilir. Resmi bir konuda beklediğinizden fazla harcama söz konusu olabilir. Bir sağlık harcaması çıkabilir. Kiminiz içinse işte para konusu tartışma yaratabilir. İş yerindeki şartlar da para konusunda dolaylı olarak size sıkıntı getirebilir. 19’unda Güneşin Kovaya geçmesiyle birlikte bu konuda uzaklaşabilirsiniz.
Kiminiz eşten dolayı maddi bir sorun yaşayabilirsiniz. Eşinizin parasal konuda yaşadığı sorun sizi de etkiler haliyle. Aslında para geliyor ancak yine de bir sorunu da beraberinde getiriyor. Belki de söz verilen paranın gelmesinde çıkan sorun işleri karıştırabilir.
İşbirliği veya ortaklık yapanlar bu konuda sorun yaşayabilir. İşbirliğinde olasılıkla para kaynaklı bir anlaşmazlık yaşanabilir veya başka bir konu olabilir, işbirliğini zora sokabilecek. Böyle bir problem varsa, bunu çözmek zaman alır biraz.
Genel olarak baktığımda, Jüpiter size şans ve destek vermekte. Yeni çevre, genişleyen çevrenin size faydası olacaktır. Hayatınız geliştiren yeni uğraşlar size iyi gelecektir. Bir kursa gitmek, daha iyi bir çevreye yerleşmek vs iyi gelir. Ailede olan bazı güzel gelişmeler ayrıca mutlu edecektir sizi. Ay sonunda seyahat edebilirsiniz, bu da iyi gelebilir size ayrıca.
Vergi, sigorta, banka işleriniz varsa onlarla ilgileneceksiniz. Bir pürüz varsa, çözmeniz biraz zaman alır.
Yeni işe girmek isteyen olabilir, iş ve çalışma evindeki yıldızlar sizi bu konuda hareketlendirebilir. Ancak iyi bir iş için gelecek ayı beklemek daha doğru olabilir. İşten çıkmayı düşünenler olabilir. Merkürün Oğlakta sizi zorlaması istifa etmenize neden olabilir. Eğer işinizden genel olarak memnunsanız sabretmeniz lazım.
28’inde Marsın Koça geçmesi sizi biraz daha rahatlatacaktır. Aynı gün zıt burcunuz Kovada yeniay doğacak. Bu sizi ilişkilere odaklar. Yeni insanlar tanıyabilirsiniz. Tanışacağınız kişiler sizi mevcut konularda destek olmak için yol gösterici olabilir.
28 ocak yeniayı aşk ve ilişki cephesinden de enteresan olacaktır sizin için. İlişkide iletişim kurabilmek, karşılıklı olarak anlaşmak, birlikte olmak için güzel fırsatlar olacaktır partnerinizle. Ancak iletişimde anlaşmazlık veya yanlış iletişim sorunu biraz ilişkiyi gerebilir. Bunu ancak gelecek ay daha iyi bir noktaya getirebilirsiniz.
İlişki konusunda sorun yaşayanlar olabilir. Sorunun kaynağı ya doğru partner olmaması veya partnerin ilişkide inisiyatif almasını engelleyen bazı koşullar. Ayrıca sizin de ilişkide beklentinizin farklı olması da sorun yaratabilir. Bu türden sorunları görmek, anlamak ve bir anlayış geliştirmek için 28 ocak yeniay sonrası bazı fırsatlar çıkabilir.
İlişkide çıkmazda olan, yanlış partnere takılan kişiler bu ay ciddi bir şekilde bu gerçekle yüz yüze kalabilir. 28 Ocak yeniayı size bu konuda bir yüzleşme sağlayabilir. Ondan sonra gitmeyen ilişkiye nokta koyup yolunuza gitmeyi tercih edebilirsiniz.
Yeni ilişki veya yeni aşk bekleyenler gelecek ayı beklesin derim.

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )
Sevgili Başaklar bu ayın karışık yıldızları sizi de etkileyecektir. Özellikle ilişki cephesinde karışıklıklar yaşayabilirsiniz.
İlişki evinizde Balık yıldızları yığılmış durumda ve Merkür Oğlakta aşk evinizde retro pozisyonda. Bu yıldızlar nerdeyse tüm hayatınız boyunca yaşadığınız aşk ve ilişkileri sorgulatır size. Sanki hepsi üst üste gelebilir. Eski sevgilerinizi tek tek ortaya çıkabilir. Hepsiyle bir yüzleşme yaşanabilir. Enteresan bir zamandasınız ilişki bakımından. Aslında bir kusma, yüzleşme ardından rahatlama getirebilir. Söyleyemediğiniz sözleri söyleyebilirsiniz. Bu da sizde ilginç bir ruh hali yaratabilir.
Plütonun da Oğlakta Merkürle birlikte olduğunu düşünürsek, bu ay ilişkilerde yaşadıklarınız ve yapacağınız yüzleşme sizde önemli köklü bir dönüşüm yaşatabilir. Bir sayfa adeta kapanabilir ardından. Bir sayfa, hatta uzun süredir ilişkide devam ettiğiniz ilişki tarzınız değişebilir. İlişkide artık başka bir boyuta geçebilirsiniz. Yani, seçtiğiniz partner, ilişki yaşama tarzınız vs kökten değişebilir. Tabii bu değişim iki günde olmayacak ama bu noktaya gelmişsiniz, bundan böyle değişerek ilerlersiniz. Özetle, ilişki hayatınızda artık siz eski siz olmazsınız. Başka bir pencere açılır önünüzde beraberinde.
Bu dediğim evli olmayanlar için özellikle.
12 Ocakta Yengeçte gerçekleşecek dolunay ilişki hayatınızda size yeni bir kapı açabilir, bir dönemi bitirip yenisini başlatabilir. Ancak yeni dönemin tam olarak başlaması için tamamlanma, mevcut sayfanın kapanışını sağlıklı ve doğru yapmanız, bunun için de, kendinizi ilişkide daha doğru ve sağlıklı bir şekilde ifade etmeniz lazım. Özetle, iyi bir yüzleşme yapmalısınız, bundan kaçmayın ve yapın. Kendinizi açık ve doğru ve samimi bir şekilde ifade edin. Ve hatta partnerinizi de buna davet edin.
Evli olanlar ne yaşayabilir diye baktığımda yıldızlara.. Kiminiz evde bir takım yenilikler yapmak isteyebilir, bunun için masraf yapmaya kalkışabilirsiniz ancak eşinizle bu konuda anlaşmalık yaşayabilirsiniz. Birlikte karar vermek zorunda kalabilirsiniz. Zaten birlikte verilen kararlar sizi de mutlu eder çünkü başka türlü sizi zorlar zaten.
Kiminiz ailede bir büyüğün sağlık sorunu için eşinizle birlikte sorumluluk alabilirsiniz.
Yeni aşk bekleyenler için enteresan bir zaman. Yeni bir aşkın karşınıza çıkması muhtemel. Ancak ilişkide hızlı gitmek sorun çıkarabilir. Partneriniz bir konuyu gizleyebilir veya birbirinizi daha tanımadan ilişkide romantizmin coşkusuna kaptırabilirsiniz. Sevgi güzel ama ilişkide pürüz çıkarabilecek noktaları görmeden hızlı gitmek doğru olmaz bu yıldızların etkisinde. Sevgi, romantizm vs yaşayın ama ilişkiyi zamana bırakın derim.
Para konusu ilginç görünüyor ayrıca. Şans yıldızı Jüpiter para evinizi canlandırmaya devam ediyor. İş ilişkileriniz bu ay artabilir. İşten dolayı çok kişiyle görüşmeler yapabilirsiniz. Mevcut işbirlikleri veya iş anlaşmaları iyi olabilir ancak Merkürün 8 ocaka kadar retroda olması bazı resmi pürüzlerin çözülmesini gerektirebilir.
İş konusunda bu ay karşınıza çıkacak kişilere karşı daha dikkatli olun. Verilen sözlerin tutulup tutulmayacağına güvenmeden ciddi işler yapmayın kişilerle. Anlaşmada açık olmayan, muğlak durumlara karşı da dikkat edin. İşbirliği veya ortaklık alanında görünmeyen sorunlar işleri karıştırabilir. Ayrıca güven konusunda sorun yaşayanların bu ay daha dikkatli olması gerekir derim.
Her şeye rağmen işbirliklerinden para gelebilir. Çaba ve gayretleriniz karşılık bulacaktır. Ayın sonlarına doğru frene basarak ilerlemekte fayda var. Gerek Venüsün Satürnle kare açısı, gerekse Marsın 28’inde Koça girmesi beklenmedik masrafları getirebilir. Ödemelerde zorlanmamak için ekstra masraf yaparken iyi düşünmek gerekir. Bazı alışveriş planlarınızı ertelemeniz yerinde olur. Mal alıp satarken de dikkatli olun. Açık bir anlaşma yapmaya özen gösterin. İyi araştırın öyle harekete geçin. 12 Ocak yengeç dolunayı size sürpriz bir para getirebilir. Bu beklemediğiniz bir para gibi. Veya uzun süredir bekleyip gelmeyen bir para olabilir, birden gelmesi sizi şaşırtıp sevindirebilir.
28 Ocaktaki yeniay yeni iş kapısı açabilir. Yeni işe girmek isteyenler için umut vadeden bir süreç başlar ancak yine de acele etmeyin karar verirken eğer sağlam bir iş istiyorsanız iyi düşünün. Yeniaydan sonra vergi, banka işleri, sigorta vs halletmeniz daha kolay olabilir.

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )
Ocak ayında neler olacak bakalım sizin cephenizde..
Ocak ayının yıldızları biraz gerilimli ve sert olunca bundan sizden etkilenirsiniz haliyle.
En başta Oğlak yıldızlarının yuva evinizde bulunması yuva, ailede bir konuda sizi rahatsız edebilir. Geçmişte olan bir konunun ailede gündeme gelmesi tartışma yaratabilir. Çözümü bekleyen bir konu sinirlerinizi gerebilir. Aileyi ilgilendiren ve bir süredir sıkan bir konu olsa gerek bu.
Tabii kiminiz de gerginliği işte, kariyer alanında yaşayabilirsiniz. İş yerinde huzursuzluk yaratan bir konu olabilir. Bu sizi de dolaylı olarak etkileyebilir.
Sağlık konusuna dikkat etmek lazım. Sağlık evinizde Balıkta yığılan yıldızlar sağlığa dikkat etmek zamanı diyor. Grip, iltihap, tansiyon, gıda, ilaç vs dikkat edin. Sağlık sorunu nedeniyle işten uzak kalmak durumda kalmayın. Varsa sağlık sorununuz ilgilenin. 12 Ocakta Yengeç dolunayı sağlık konusunda bir sorunu çözmek için destek verebilir size.
Para konusunda rahat görünüyorsunuz. İşten para kazanmanız, beklediğiniz paralar varsa almanız mümkün. Diğer yandan ekstra masraflar konusunda temkin lazım. İşbirliği veya ortaklık yapıyorsanız, bu konuda görülmeyen pürüz, aksilikler, beklentinin gerçekleşmemesi gibi durumlar planlarınızı bozabilir.
İşte, çalışma ortamında sorumluluklar konusunda çalışan kişiler arasında sorun çıkabilir. Bir kişi özellikle ortalığı karıştırabilir. İş yerinde güvenmediğiniz biri varsa, bu kişiye karşı dikkatli ve uyanık olun derim. Arkasından sorun çıkarması ve sizi de zorlaması mümkün.
Akraba, aile, yakınlar arasında para konusu sorun olabilir. Biriyle aranızın bozulması mümkün. Onun için yakınlarla para konusunda daha dikkatli olmak, sınır koymak iyi olacaktır. Güneşin 19’unda Kova burcuna geçmesi bu tür sorunlara karşı sizi koruyacak ve ihtiyacınız olan desteği başka yerden almanız için imkan verecektir. Eğer para konusunda sizden fedakarlık bekleniyorsa aile, akraba vs çevresinde, 19’una hatta mümkünse 28’ine kadar ciddi sözler vermeyin, paradan dolayı zor duruma düşürmeyin kendinizi derim. 28’inde dost Kova burcunda doğacak yeniay doğru, sağlıklı ve daha iyi çözüm fırsatlarını ortaya çıkaracaktır.
28’inde yeniay Kovaya geçtiği gün Mars da Koça geçiyor ve her ikisi ilişki hayatınız hareketlendiriyor. Kiminiz iş seyahatleri yapabilirsiniz bu tarihten itibaren. Çok yoğun bir görüşme temposuna girebilirsiniz. Bu konuda destek alabilirsiniz ve planladığınız hedefleri gerçekleştirmek için ilerlemeye başlarsınız. Sizi bu konuda gelişmeler hızlandırabilir, hareketlendirebilir.
28’inde Kova yeniayın doğması ve Mars’ın da Koça geçmesi kiminizi duygusal ilişki cephesinde hareketlendirecektir. Baktığımda yıldızlara, eğer mevcut ilişkiniz güzelse gayet iyi, birlikte gezmek, sosyal ortamlara girmek, seyahat etmek imkanı bulabilirsiniz.
Ancak ilişkisi iyi gitmeyenler veya sorunlu ilişki yaşayanlar için bu birden ilişkide durumları değiştiren gelişmeleri hızla hayatına sokabilir. İlişkide yeni bir yola girme zamanı olabilir, farklı bir yola girmek zamanı..
Yeni aşk gelebilir hayatınıza 28’inden itibaren her an. Fakat ilişkide hızlı gitmek doğru mudur, kanımca yıldızlar pek de doğru değil diyor..
Kiminiz yeni başlamış bir ilişkide birden hızlı gelişmelerin içinde bulabilirsiniz kendinizi. Hızlı sözler verilmesi mümkün. Neden olmasın verilebilir. Kiminiz için hızlı sözler verilmesi, hatta hızlı bir evlilik, nişan vs güzel olabilir Şubatta. Yine de, Marsın pozisyonuna baktığımda bazı sıkıntılar, çatışma durumlarına açık bir ilişki sinyali vermekte.. Bireysel haritanız iyiyse olabilir, ama değilse, sorun illa ki kendini gösterir bir süre sonra.. Onun için acele etmemek lazım.
İlişkide veya evliliğinde sorun yaşayanlar için 28’inde Marsın Koça girmesiyle beraber anlaşmazlık tırmanabilir. Biriniz kapıyı çarpıp çıkabilirsiniz her an. İlişkide gerginlik kavgaya dönüşebilir aman dikkat derim. Kovadaki Güneş dengeleyici bir açı yapıyor. Demek ki, birlikte ortak bir nokta bulmak veya daha akılcı bir yol bulmak mümkün görünüyor.
28 öncesinde Mars ve diğer bazı yıldızların pozisyonu sizi çok sert etkilemiyor görünse de, yine de Satürnle kare açısından dolayı dikkatli olmak gerekir derim. Özellikle birinin sizi gözlemesi veya tacizine karşı dikkat edin.
Kalbi boş Teraziler için enteresan yıldızlar var. İş yerinde bir aşk yaşayan da olabilir bu ay mesela. Ancak aşk mı değil mi anlamak lazım. Geçici bir ilgi de olabilir bu. Anlamak için zaman tanımak gerekir. Venüsün Satürne kare açıya doğru gittiği düşünürsek, erken davranmak, çabuk hüküm vermek doğru olmaz derim. Gelecek ayı beklemek daha doğru olur en azından.
Sağlık konusuna bu ay önem vermek gerekir dedim. Sizin dikkat etmeniz lazım. Aynı zamanda bir yakının da dikkat etmesi gerekir. Bir arkadaş veya partnerinizin yakınıyla ilgili sağlık haberi alabilirsiniz. Kiminiz de sanki bir yakın, arkadaş veya partnerin işiyle ilgili bir haber alabilirsiniz.   

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )
Sevgili Akrepler Ocak ayında sevdiklerinizle, yakınlarınızla birlikte olacaksınız anlaşılan bol bol. Yakınlarla bir arada olmak size iyi gelecektir. Sevildiğinizi bilmek ayrıca mutlu edecektir.
Ay boyunca dikkatiniz ve odağınız kendi işlerinize ve ailenize yönelik. Ancak eve kapanmayacaksınız da. Yakın çevrenizle, arkadaşlarınızla bir araya gelecek, eğlenmeye de vakit ayıracaksınız. Merkür retroda eski arkadaş, akraba vs ile bol iletişim halinde olacağınızı gösteriyor.
İşinizle, kariyerinizle ilgili bazı düşünceleriniz, planlarınız olsa gerek. Bunları hayata geçirmek için harekete geçmek istiyorsunuz ancak Merkür retrosu öncelikle mevcut sorunları halletmeye ve önceden yaptığınız planları gözden geçirmeye zorluyor olabilir sizi. 12 Ocakta Yengeçte dolunay zamanı üzerinde çalıştığınız ve uğraştığınız konularda bir tamamlanma getirebilir, ondan sonra yeni konulara yönelebilirsiniz. Kafanızdaki planların dış koşullar tarafından desteklendiği ve planlarınızın yerine oturduğu zaman dolunay sonrası diyebilirim.
Diğer yandan dolunay zamanı güzel enerjiler almakla birlikte, Balıktaki bazı yıldızların para evinizdeki Satürnle kare açısına ne denir? Kanımca para gerektiren bazı planlarınızı ertelemeniz gerekebilir bunun etkisinde. Gerçekçi olmak zamanı. Yapabileceklerinize odaklanmak, enerjinizi onlara vermek ve diğerlerini zamana yayarak halletmek doğru olacaktır bu durumda.
Ailede bazı konular, özellikle aile büyükleriyle ilgili bir konu ayrıca sizi düşündürebilir. Belki bir aile büyüğünün sorunuyla ilgilenmek görevi düşebilir size. Kiminiz de ailede, evde bazı masraf gerektiren tamirat vs ile meşgul olabilirsiniz. Apartmanda çıkan bir sorun sizi uğraştırabilir vs.
Yakın çevrenizle bir gerginlik de söz konusu olabilir. Ancak bunları aşmak veya yumuşatmak için fırsatlar gelecektir. Karşılıklı anlayış, empati aradaki olası soğukluğu hafifletebilir. Aksi takdirde, soğukluk giderek artabilir de.. Çevrenizde olup bitenleri, gidişatı iyi gözlemeniz gerekir. Gidişata hakim olmak, sizi memnun eden bir noktaya doğru ilerlemesi için işlerin nereye varacağını iyi kestirmek gerek..
Bu arada daha önce kaçırmış olduğunuz bir fırsat yeniden karşınıza çıkabilir. Bu geleceğe yönelik bir yatırım fırsatı olabilir, mal almak, sigorta yaptırmak vs gibi, iş, müşteri ağını geliştirmek veya çalışmalarınızı başka çevrelere kabul ettirmek ve işleri daha fazla kurumsal noktaya taşımak fırsatı olabilir veya başarınızı artıracak kişilerle çalışma fırsatı olabilir bu. Hangi konuda yeniden fırsat gelecekse, bu ay ona dikkat etmek gerekir, ve yine kaçırmadan önce iyi düşünmek ona göre hamle yapmak için hazırlanmak gerekir derim. Kiminiz belki çocuk yapmak fırsatı bulabilirsiniz, 5.ev çocuk konusunu da ilgilendirince..
Kiminiz de sanki kaçan fırsatı aşk alanında yaşayacaksınız gibi görünüyor.
Evet, yeniden çıkan bu fırsat sizin için iyi mi değil mi, kararı siz vereceksiniz tabii ki. Yıldızlara baktığımda, fırsatı dediğim şey bu ay gelse bile, değerlendirmek için zemin tam da oluşmuş görünmüyor.. Belki de kısmet olmayan bir şey olabilir bu veya size ait, sizin kısmetinizde bir şeydir ama şartların tam oluşması için bazı şeylerin tamamlanması gerekebilir. İşte bunun için 28 ocaktaki yeniay ve Marsın Koça geçmesini beklemek gerekebilir hatta gelecek ayı beklemek gerekebilir.
Para konusu 12 Ocak yengeç dolunayına kadar iyi görünmekte. Yengeç dolunayı sizi iyi etkiler genel itibariyle. Ancak dolunay zamanı bazı yıldızların gergin açıda olması sizi de dolaylı olarak etkileyecektir. Sizi bir konuda krize sevk edebilir. Belki dış koşulların etkisi işlerinizi etkileyebilir. Ancak yıldızlar sizi her şeye rağmen bu konuda korumakta.. İşte veya kariyerinizde bir değişiklik yaratabilecek gelişmeler birden hayatınıza girebilir.. Gelişmeler kiminizi aniden iş değiştirmeye ve başka yerde işe başlamaya da sevk edebilir. Ama buna karar vermek sizi ikilemde bırakabilir. Tabii bu kalıcı bir durum da olmayabilir, bir süreliğine başka işle meşgul olmak söz konusu olabilir. Fırsat kaçmasın diye buna evet diyebilirsiniz. Sonra hızlı bir iş temposuna girebilirsiniz. 28’inde Marsın Koça girmesi sizi yoğun bir çalışma temposuna sevk edebilir.
Para konusunda gelecek ay daha iyi olur şartlar, bu ay dengede kalmak iyi olur. 12’ine kadar yine de iyi para gelebilir. Ayrıca aileyle karşılıklı maddi destek de söz konusu.
Aşk ve ilişki cephesine bakalım.
Balıktaki yıldızlar aşk için oldukça güzel enerjiler veriyor aşk alanınıza. 5.ev aşk evinizde aşk yıldızları yan yana, Venüs ve Mars Balıkta ve bu iki güzel yıldız Güneşinizle oldukça tatlı etkileşimde. Karşılıklı bir aşk, bir sevginin işaretlerini veriyor yıldızlar. Romantizm güzel görünüyor. Ayaklarınız havada olacak anlaşılan.. Ancak ay sonuna kadar Venüsün Satürnle karesi, ondan öncesinde Marsın kare açısı derken, aşkta pürüzlerin çabuk ortaya çıkmasına neden olabilir.. O zaman demek ki, biraz yavaşlamak gerekir ay ortasından itibaren…

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )
Ocak ayı oldukça gergin yıldız açılarıyla dolu olunca siz de etkilenirsiniz bundan haliyle. Ancak sizin için güzel yıldız açıları da var, özellikle para konusunda diyebilirim.
Oğlakta yığılan yıldızlar size para kazandıracaktır ay boyunca. 12 Ocakta gerçekleşen dolunay da ayrıca para getirecektir size. Bu sanki sürpriz, beklenmedik bir para da olabilir gibi.
Yalnız 12 Ocaktaki dolunay aynı zamanda size bazı ödemeler de yaptıracaktır. Vergi, sigorta, harç, veya evle ilgili bir konuda harcama yapabilirsiniz.
Kiminiz yeni işe girmek, mevcut işten ayrılmak düşüncesinde olabilirsiniz. Merkürün Oğlakta  bazı yıldızlarla açısı, iş değiştirmek konusunda bir gerilime, ikileme işaret ediyor. Yeni işe girmek için iyi zaman görünmüyor açıkçası eğer bireysel haritanız farklı söylemiyorsa. Yeni bir iş için gelecek ay uygun fırsatlar olabilir. Bu ay yapabileceğiniz en iyi şey yeni iş imkanlarını araştırmak, bunun için görüşmeler yapmak olabilir. Özetle yeni işi gelecek aya bırakın derim.
İşlerinizin yoğun olması sizi bunaltabilir. Bu arada sağlığı ihmal etmemek lazım çünkü Marsın Balıkta olup burcunuzda gezen Satürnle kare açısı, sağlık konusunun önemli olduğunu söylüyor. Çok çalışmak, bazı konularda sıkıntı veya endişe yapmak bağışıklık sisteminizi zorlayabilir, hasta edebilir sizi. Gıda, ilaç, alkol vs e de dikkat etmek lazım derim.
Ay sonuna kadar sizi sıkan şeylere karşı biraz sabırlı olmak, elinizdeki işlerle, gündelik hayatınıza meşgul olmak iyi olacaktır. 28’inde Yeniay Kovada doğduğunda ve Mars da aynı gün dost Koç burcuna geçtiğinde sizi canlandıran, pozitif bir şekilde hareketlendiren bir sürece gireceksiniz. O zamana kadar sabırlı olmak, akışta olmak doğru olur.
Yıldızlar işbirliği için de pek iyi açılar göstermiyor. Ancak gelecek ay güzel fırsatlar çıkacak gibi, şimdiden söyleyim..
Kiminiz evden taşınmak, farklı ve daha iyi bir yere yerleşmek düşüncesinde olabilirsiniz. Bu ay sonundan itibaren bununla ilgili fırsatlar karşınıza çıkabilir, hatta gündeminize bu konuyu alabilir, harekete geçebilirsiniz.
Marsın Balıkta olması ve bazı sert açıları, evde güvenliğin önemli olduğunu söylüyor. Elektrik, doğalgaz sisteminin güvenliğine önem verin ve evden çıkarken anahtarı yanınıza aldığınıza emin olun. Ayrıca evi su basması vs karşı da tedbirli olun çünkü dalgın olabilirsiniz ay boyunca. Bunun yanı sıra evde veya sokakta sakarlığa dikkat, dalgın olmayın, kafanızda düşüncelerle dolaşmayın derim.
Para konusuna baktığımda, evet, gerçekten iyi kazanç sağlamanız mümkün. Yine de işinizden veya birden fazla iş yapıyorsanız eğer bir işinizden vazgeçmeniz mümkün.
Eğer birden fazla iş yapıyorsanız, proje vs ile ilgileniyorsanız, o zaman elinizde bitmesi gereken işleri bir an evvel yapıp bitirmeniz gerekebilir. Ondan sonra yeni iş ve projelere yönelebilirsiniz. Güneşin 19’unda Kovaya geçmesiyle birlikte yeni proje veya işler ufukta belirebilir, oldukça güzel, umut ve başarı vadeden fırsatlar gelmeye başlayabilir. Ayrıca kafanızda yapmayı düşündüğünüz bazı iş ve projeleri hayata geçirebilirsiniz. İşbirliği için de ay sonu itibariyle güzel imkanlar görünüyor.
Mars yuva evinizde sizi bir iş konusunda eve çakabilir, evde işi bitirmek için sosyal ortamdan bir süre uzak kalabilirsiniz. Kiminiz de iş-ev arası mekik dokuyup , bu yoğun iş rutininden bunabilirsiniz. Ay sonu Marsın Koça geçmesiyle birlikte bir oh çekip kendinizi dışarı atabilir gönlünüzce gezebilirsiniz.
Ay sonu itibariyle çevrenizde yakınlar veya arkadaş çevresinde bir olaya sevinebilir, bir müjde alıp mutlu olabilirsiniz.
Aşk ve ilişki cephesine bakalım..
Venüs ve Mars Balıkta yuva evinizde.. Bir aşkı gözden ırak, baş başa yaşamanız mümkün sevdiğiniz kişiyle birlikte kiminiz için. Bu farklı, romantik, toz pembe duygularla dolu güzel bir aşk olabilir. Ancak bazı gerçekleri de görmek gerekecektir er veya geç. Hatta ay sonu itibariyle ilişkinizde olası sorunlar kendini göstermeye başlayacaktır. Beklentilerle gerçekler aynı olmayabilir. Gerçekleri görmek gerekecektir kısa süre sonra.
Kiminiz de iş güç ve başka sebeplerden dolayı sevdiğiniz kişiyle görüşmek imkanı bulamayabilirsiniz. Özlem duygusu artabilir.
Ay sonunda yeniayın Kovaya geçmesi ve Marsın da Koça geçmesiyle birlikte ilişkide bir özgürlük, istediğiniz bazı istek ve beklentileri gerçekleştirme imkanı bulabilirsiniz. Bunun için harekete geçebilirsiniz. Mars sizi tutkulu, atak ve cesur yapacaktır aşk ve flört konusunda.
Yeni aşk veya ilişki bekleyenler için de ay sonu Marsın Koça geçmesiyle beraber güzel bir fırsat doğabilir.. Yeni aşk için veya aşkla ilgili güzel bir zemin için gelecek ayı bekleyin, gelecek ay oldukça güzel açılar aşk ufukta dedirtiyor.

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )
Ocak ayı boyunca burcunuzda yıldızlar aya hakim olacak, haliyle bu sizi direkt olarak aktif, hareketli bir gündeme sevk edecektir.
Merkür de sizin burcunuzda ve halen retroda, 8 Ocaka kadar. Demek ki, bu ay eski bir mevzuyla meşgulsunuz. Bu bir işbirliği konusu olabilir veya yatırım, sigorta, resmi bir konuda başvuru veya işi büyütmek, işte yükselmek, terfi vs konusunda olabilir.
Terfi veya yükselme bekleyen Oğlaklar gergin yıldızlara rağmen istediği sonucu alabilir. Herşeyden önce Şans yıldızı Jüpiterin haritanızın tepesinde olup kariyer alanınızı parlatması size hak ettiğiniz güzel ödülleri vaat ediyor.
Yine de, başarınız konusunda kıskançlıklara, dedikoduya vs karşı tedbirli olmanızı tavsiye ederim. Bu ara yükselen sezginize kulak verin derim kim dost kim değil kolaylıkla anlarsınız. Gerek Balıkta yığılan yıldızlar gerekse Jüpiterin Satürnle açısı, sağlıklı bir öngörü yapmanıza işaret ediyor.
Bu ay ilginç rüyalar görebilir, şaşırtıcı mesaj, tel görüşmeleri yapabilirsiniz. Hatta daha önce size sırt çevirmiş veya belki de iş güç ve başka şartlardan dolayı iletişim kopmuş biri/leri sizinle yeniden bağlantı kurabilir. Bir barış çubuğu veya olumlu bir işbirliği veya arkadaşlık sinyali gelebilir. Belki de siz birilerine bu türden bir yaklaşım içinde olabilirsiniz tam tersi.. 
Diğer yandan Balıkta bulunan Venüs ve Marsın Satürn’le sert açı yapması birileriyle aranızdaki ilişkinin soğuması hatta kopmasına da işaret ediyor. Anlaşılan o ki, ilişkileri düzeltmek çok da kolay görünmüyor.
İlişkide sorun yaşadığınız kişi/ler iş yaptığınız kişilerse, bu ay iplerin gerilmesi işi de zora sokabilir. İşte dedikodu, gereksiz tutum ve sözler canınızı sıkabilir. Sizin sert söz ve katı tutumunuz başkasının canını sıkabilir.
12 ocakta zıt burcunuz Yengeçte doğan dolunay etkisinde birine karşı tutumunuzla onu şaşırtabilirsiniz. Belki iyi bir yaklaşım gösterebilirsiniz ancak karşıdan alacağınız tepki ile yeniden sert bir tutuma dönebilirsiniz vs. Özetle, bu ay sorunlu giden ilişki pek de iyileşeceğe benzemiyor gördüğüm kadarıyla.
Daha önceden ilişkiyi kopardığınız birileriyle bir toplantı, arkadaş veya iş görüşmesi veya başka bir sebeple bir ortamında bir araya gelmeniz mümkün. Bir şekilde duygusal yakınlık ve yumuşak iletişimi sağlamak kolay olmayacak görünüyor.
Kiminiz duygusal gerginliği veya iletişimde problemi duygusal ilişki cephesinde yaşayabilirsiniz. 12 Ocaktaki dolunay bu gerginliği su yüzüne çıkarabilir. Bir konuda anlaşmazlık aranızdaki ilişkiye duvar örebilir. Yine de, ilişkinizi korumak istiyorsanız, bu ay ilişkide şartları zorlamamak, beklemek ve sabretmek yerinde olacaktır.
Balık yıldızları bu ay en güzel konu, bir yeteneğinizle ilgilenmek diyor, buna işaret ediyor. İlgilendiğiniz bir konu veya yeteneğiniz olan bir konuda para kazanmak, bir iş yapmak veya bir şekilde tecrübe edinmek, plan ve hazırlıklar yapmak için uygun zemin bulabilirsiniz. Başka işler, yoğun temponuz sizi bu yeteneğinize yeterince zaman ayırmanızı engelleyebilir veya konsantre olmakta zorlanabilirsiniz ancak ay sonu itibariyle konsantre olmanız daha mümkün olacaktır. Yaratıcılığınız son derece yüksek görünüyor bu ara ancak programlı olmak konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bir istekli bir isteksiz halleriniz işinizi zorlaştırabilir.  Sabırlı ve hevesli olmaya devam ederseniz güzel ürünler çıkarırsınız.
Kiminiz ise, bir taşınma arefesinde olabilirsiniz.
Bir anlaşma veya sözleşmeye imza atmanız gerekebilir. Bu sizi düşündürecektir, iyi düşün, şartlarınızı sağlam belirledikten sonra imza atabilirsiniz.
Bu ay birinin sizi ziyareti veya görüşmesiyle şaşırabilirsiniz ayrıca.
Para konusuna bakalım yeniden. Bu ay çaba ve çalışmalarınızın ürünlerini almanız oldukça kolay olacaktır sizin için. gergin yıldızlara rağmen, Güneşin ve bazı yıldızların desteği hak ettiğiniz parasal kazançları almanızı sağlayacaktır. Güneş Kovaya girdiğinde 19’unda, kazancınızda artık hızlanacaktır.
Yeni bir iş anlaşması veya işinizde yeni bir sözleşme veya buna benzer bir resmi görüşme yapmanız mümkün. Şartların lehinize olması için sabredip Ocak sonunu hatta Şubatı bekleyin derim. Veya istediğiniz şartları bulursanız bu ay da imza atabilir veya kabul edebilirsiniz. Bu bakımdan fena değil şartlar.
Bir yatırım için güzel şartlar gelişebilir. Gelişmeler başta hızlı olmasa da veya şartlar tam istediğiniz gibi olmasa da, gelecek ay şartlar çok elverişli olabilir, bunu düşünmeye hatta bu konuda somut adım atmaya değer.
Ailede veya yakın çevrede birinin bir sorunu sizi de biraz endişe ettirebilir.  Ancak ay sonu daha iyi olabilir bu bakımdan. Yine de, sorunu hafife almamak, ilgilenmek gerekir tabii. Sorun ilişki konusunda olabilir veya sağlık olabilir.
Aşk ve ilişki cephesine bakalım. Yıldızlar aşk konusunda yeni bir şeylere işaret etmiyor bu ay. Mevcut ilişkinizde duygusal yakınlığı korumak ve ilişkide ilgi ve sevgiyi ihmal etmemek gerek. Çünkü Satürnün Venüse sert açısı, bu konularda şikayete neden olabilir. Sevgi ve ilgi önemli bir konu ihmal etmemek lazım derim.
12 Ocaktaki dolunay kiminizi eski bir aşkla meşgul edebilir.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat) 
Sevgili Kovalar ayın ilk yarısında Oğlak yıldızları sizi ruhsal ve duygusal olarak gerebilir zaman zaman. 19’unda Güneş burcunuza girene kadar sabırlı olmak, gündelik hayatınızla ilgilenmek ve işleriniz üzerinde çalışmak, planlar, programlar yapmakla meşgul olmak iyi olacaktır sizin için.
Kimi Kovalar bir sağlık sorunuyla ilgilenebilir, tedavi vs için zaman ayırmak durumunda kalabilirsiniz. Kiminiz de daha önce tedavi olduğunuz bir sorundan dolayı yeniden doktora gidebilir, kontrol vs yaptırabilirsiniz. Sizin için de yine, 19 ocak sonrası daha iyi olacaktır, güzel gelişme ve sonuçlar sevindirecektir. Hatta bir sağlık sorununu geride bırakmaya başlayabilirsiniz.
Sağlık sorunu olmayanlar için problem yok tabii. Yine de, siz de genel olarak sağlığa özen gösterin, grip vs karşı koruyun kendinizi.
Çözemediğiniz veya halledemediğiniz bir sorun kafanızı meşgul ediyor olmalı. Ancak sorunu çözmek yerine soruna takılıp kalmanız da mümkün, yani aslında sizin için sorun görünen aslında sorun olmayan bir şeyi kafaya takmış olabilirsiniz. Bunun için gerçekleri açıkça görmeden hüküm vermeniz vs doğru olmaz. Bu ay gerçekleri görmeniz çok da kolay görünmüyor. Belki gözden kaçırdığınız şeyler olabilir, belki birileri size doğruyu söylemiyor olabilir veya siz kendinize gerçekleri itiraf edemiyor olabilirsiniz. Ne şekilde olursa olsun, karar vermek ve eyleme geçmek için pek de elverişli şartlar değil.
Kiminiz dış koşulların getirdiği bir sorunla meşgul olabilirsiniz. Koşullar iyi giden işinizi biraz bozabilir veya mevcut işinizle ilgilenmenizi engelleyen başka meseleler olabilir. Bir şekilde kafanızda takıntı haline gelen ne varsa, ondan uzaklaşmanız ve sağlıklı düşünmek için zaman vermeniz gerek. Zaten sizin düşünmenize veya karar vermenize gerek de kalmayabilir gelecek ay mesela.. Şartlar lehinize dönebilir, sağlıklı kararların kendiliğinden oluşacağı bir zemine geçebilirsiniz.
Mars ve Venüs para evinizde. Para geliyor ve gidiyor hemen. Kendiniz için harcama yapabilirsiniz, ev için alışveriş vs yapabilirsiniz. Ancak ayın ikinci yarısında sert açıları dikkate almak, harcama konusunda temkinli olmak iyi olur. Almak istediğiniz veya yapmak istediğiniz bazı şeyler için biraz da sabırlı olmanız iyi olur çünkü bu ay harcamaları göze alıp alsanız bile belki içinize tam olarak sinmeyebilir.
28’inde burcunuzda doğacak yeniay size taze heyecan getirebilir, Güneşin güzel etkisiyle canlı, hareketli olup yeni iş, yeni girişimlere hazır olabilirsiniz. Ayrıca sosyal hayatınızı canlandırmak için de dışarı fırlarsınız. Marsın da aynı gün Koçta olması sizi yakın çevrenizle görüşmeye, sevdiklerinizle birlikte olmaya sevk eder. Kiminiz seyahat yapabilirsiniz. Seyahat gündeminiz artabilir.
Para kazancına yeniden bakayım. Venüs para evinizde size parasal sevinçler getirecektir mutlaka. Ancak Jüpiter ve Merkür arasındaki gergin açı ödemelerle ilgili de meşgul edecektir sizi. İşbirliğinden kazanç konusunda beklediğiniz sonuçları bulmakta zorluk çekebilirsiniz, yeni işler ve işbirlikleriyle ilgili düşüncelerinizi gerçekleştirmek için biraz daha beklemek, ertelemek durumunda kalabilirsiniz.
Sizin şansınızı iyi görüyorum genel olarak diğer yandan para kazancı konusunda dış koşullar ve ayrıca size para kazandıran kişilerin şartlarında olumsuz gelişmelerin olması sizi de dolaylı olarak etkileyecektir bir süre. Kiminizin ise çalışma temposu düşebilir, yorgunluk vs den dolayı işe kendinizi tam veremeyebilirsiniz vs. Bu bakımdan iyi şartlar ve hızlı akıcı güzel işler ve kazançlar için gelecek ayı beklemek yerinde olacaktır.
Kiminiz 12 ocakta yengeç dolunayının etkisinde, bir şeyi sonlandırabilirsiniz. Bu bir iş olabilir, bir görev veya proje vs olabilir.
Bu arada, 12 ocaktaki yengeç dolunayı sağlık evlerinizi etkiliyor. Onun için sağlığa dikkat edin ayın ilk yarısı geçene kadar.
Aşk ve ilişki alanına bakalım şimdi..
Aşk ve ilişki konusunda bu ay yıldızlar geçen ayki kadar parlak görünmüyor. Venüs halen burcunuzda gezerek aşk şansınızı yükseltmeye devam ediyor ancak 3’ünde Balık burcuna girecek. Ayrıca Satürn ile Venüs ve Mars arasında ayın ikinci yarısında oluşacak kare/gergin açı ilişki konusunda beklediğiniz şeyleri görmenizi engelleyebilir. İyi başlayan bir ilişki birden soğuyabilir, araya bir mesafe girebilir vs. Bu tür şeylere aldırmayın. Zaten bu ay ne yapsanız da ilişki bakımından istediğinizi elde etmeniz kolay değil. Sizin de aklınız ilişkide olmayacaktır, iş ve para konusunda vs olacaktır. Aşk ve ilişkide güzel zamanlar yeniden 28’inden itibaren gelecektir.
Yeni aşk bekleyen ve isteyenler gelecek ayı beklesin derim güzel bir aşk için.  

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart ) 
Sevgili Balıklar Ocak ayında burcunuzda bazı yıldızların hakimiyeti ayın hareketli geçeceğini gösteriyor sizin için.
Bu ay ayrıca Oğlak burcunda yıldız yığılması var. Oğlak sizin dost, arkadaş, idealler evinizi yönetiyor. Ve işten, meslekten gelen kazançları da temsil ediyor.
Baktığımda yıldızlara bu ay oldukça hırslı, kararlı ama bir o kadar da negatif bir bakış açısında olabilirsiniz. Oğlaktaki Merkür retrosu ve Plütonla etkileşimi sizi bir konuda kızdırabilir.
Kızdığınız kişi/ler kimler olabilir diye bakınca, arkadaş, dost, ahbap veyahut yakın çevrenizden tanıdık biri olabilir. Kiminiz de eş veya partnerinize karşı öfke besleyebilirsiniz tabii Merkür ilişki evinizi yöneten gezegen olunca doğal olarak.
 Bir süredir sahte dostlar ile gerçek dost kim sorgulaması yapmaktasınız Plüton’un Oğlakta gezmeye başladığından beri. Kiminiz bununla ilgili olayları iş yerinde yaşayabilir, kiminizse özel yaşantınızda, arkadaş çevrenizde veya ailenizde yaşayabilirsiniz. Şimdi bu ay geldiğiniz noktada, yine birini hayatınızdan çıkarmanız mümkün olabilir.. Aranızdaki anlaşmazlık büyüyebilir. Parasal bir konuda veya kariyerde, başarı konusunda husumet olabilir.
Oğlak yıldızlarının sert etkisine rağmen, bu ay bir dilek veya istediğiniz bir şeyin gerçekleşmesi mümkün. Tek başınıza değil, birilerinin destek vermesiyle olabilir bu. Yani, yanlış kişilere rağmen, yine de, dost ve yakın kişilerin desteği söz konusu size. İşte, bu dost kişilerden birinden destek almanız mümkün olabilir.
Eğer anlaşmazlığı çalıştığınız yerde yöneticilerle yaşıyorsanız, bu ay özellikle dikkat edin derim çünkü Balıktaki yıldızların kariyer evinizdeki Satürnle kare açı oluşturması sıkıntıyı büyütebilir. Bu türden bir sıkıntıyla uğraşmak istemiyorsanız ve işinizi korumak istiyorsanız, en iyisi olan sorunlara mesafe koymak, olanları kabul etmektir diyebilirim. En azından çözüm için fırsatlar elinize geçene kadar.
İş değişikliği düşünen varsa, ki yıldızlar bu konuda sizi hareketlendirebilir, başka kent veya ülkede bir iş fırsatı gündeme gelebilir. Birden çevrenizi değiştireceğiniz, bambaşka bir yere gidebilirsiniz. Bunun için 28 ocakta Kova burcundaki yeniay sizi harekete geçirebilir.
Kiminiz iş değişikliği yapmazsınız ancak sizi de 28’indeki yeniay mevcut sorunlardan uzaklaştıran bir gelişmeyle meşgul edebilir, belki bir iş seyahati veya yeni bir iş, proje vs için hazırlık yapmak üzere inzivaya çekilebilir, gözlerden ırak kendi başınıza çalışmalara dalabilirsiniz.
Para durumunuza bakayım yeniden. Para evlerinizi yöneten gezegenlerden venüs ve mars burcunuzda, bu güzel haber sizin için. Parasal açıdan kazandıran bir zaman olabilir. Ancak diğer yandan, yatırımlar, alacak, verecek, vergi, sigorta, işbirliğinden kazançlar vs durumları sizi zorluyor görünüyor. Bu ay bu konularda dikkatli olmak gerekecektir. Güneşin Kovaya girmesi bu konuda daha iyi şartlar, imkanlar getirebilir size.
Alım-satımla ilgilenenler için entersan bir zaman. Bir şeyleri satmak, ardından başka bir şey almak planınız olabilir, bunun için yıldızlar sizi harekete geçirecektir özellikle ay sonundan itibaren. Kiminiz bir miras konusunu ele alabilirsiniz ayrıca. 12 ocaktaki yengeç dolunayı size beklenmedik yerden para getirebilir.
Sağlık konusuna bakalım. Genel olarak iyi görünüyor. Yine de, sağlık sorunu olanların tansiyon, eklem, şeker, karaciğer vb dikkat etmesi, sağlıklı beslenmeye önem vermesi iyi olur. Ayrıca grip vs dikkat etmek lazımdır. Ayrıca marsın satürnle kare açısı, depresyon vs karşı dikkat etmek gerektiğini söylüyor. Duygusal tutumdan uzak durmak, sağduyulu, gerçekçi olmak lazım.
Venüs ve Marsın burcunuzda olması her şeye rağmen, aşk ve ilişki hayatınızda hareketlilik getirebilir. Sosyal ortamlarda dikkatleri çekebilir ve beğenilebilirsiniz. Aşk ve heyecan yaşama istek ve hevesiniz artabilir. 12 Ocaktaki dolunay sizi etkileyen duygusal bir ilişki imkanı getirebilir mesela.
Yalnız aşk ile tutkuyu karıştırmak gibi bir durum yaşanabilir, buna dikkat edin. Bir de, partnerinizin beklentisiyle sizinki arasında uyuşmazlık olabilir. İlişki bu türden veya başka sebeplerden dolayı çıkmaza girebilir kısa süre sonra. Beklentisiz bir ilişki istiyorsanız tam zamanıdır. Ancak ciddi ilişki olsun vs derseniz biraz yavaş gitmenizde fayda var derim.


Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle…

Astrolog Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder