31 Aralık 2016 Cumartesi

ASTROLOG SEMAVİİ’DEN ARALIK AYI BURÇ YORUMLARI

ASTROLOG SEMAVİİ’DEN ARALIK AYI BURÇ YORUMLARI
(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Burç yorumları okurken, önce Yükseleninizi sonra burcunuzu okuyun ve sonra her ikisini kendi yaşadıklarınızı dikkate alarak harmanlayın.)

Aralık Ayında Yıldızların Gökyüzü Konumları
Transit Güneş Yayda geziyor, 21’inde Oğlak burcuna geçiyor.
Merkür Yay burcunda, 2 Aralıkta Oğlak burcuna geçiyor ve 19’unda retro harekete geçiyor Oğlakta.

Venüs Oğlakta halen, 7’inde Kova burcuna geçiyor.
Mars Kovada, 19’unda Balık burcuna geçecek.
Terazi’de bulunan Jüpiter bu ay Terazide 16’dan 21 dereceye kadar ilerleyecek.
Satürn Yayda 17’den 21 dereceye doğru ilerlemeye devam ediyor.
Uzun süredir retro halde Koçta gezen Uranüs 29 Aralıkta düz pozisyona geçiyor nihayet. Plüton Oğlakta düz pozisyona geçmiş durumda. Aralık ayı içinde 15-16,5 derece arasında.
Neptün 9-9,5 derecede ilerlemeye devam ediyor.
Transit Ay düğümleri halen Başak-Balık aksında ilerliyor. Kuzey ay düğümü Başakta 7-4 derece arasında, Güney ay düğümü Balıkta 7-4 derece arasında. ( Bu arada, not düşeyim, ay düğümleri tersten ilerler, tıpkı retro gibidir, geriye gider her zaman.)

Aralık Ayında Önemi Gökyüzü Hareketleri
Aralıkta önemli gökyüzü olarak birkaç tanesini sıralayım.
19 Aralıkta Merkür retrosu başlıyor! Merkür 15 derece Oğlakta iken retro oluyor, geriye doğru giderek ay sonunda 4 dereceye geri gidiyor. Retro 8 Ocakta bitiyor, Merkür Yay burcunun son derecelerine vardığında düz pozisyona geçiyor.
Demek ki, bu ay yeni girişimler, yeni iş ve ilişkiye başlarken dikkatli olmamız gerekiyor. Diğer yandan, var olan işleri tamamlamak, sorunların üzerine odaklanıp halletmek ve eski işler üzerinde çalışmalar yapmak ve eski veya mevcut ilişkiyi iyileştirmek adına sorunlarını sorumlulukla ele almak için doğru zaman. Ayrıca daha önceden başvurduğunuz iş, sınav, mahkeme vs sonuçlarını almanız mümkün olabilir Merkür retrosunda..
Diğer önemli gökyüzü olayı, Mars ilginç bir şekilde Merkür’ün retro olduğu gün Balık burcuna giriyor. Mars’ın Balık burcuna girdiği zaman, ilerleyince önce Neptün’le kavuşum yapacak, sonra Satürn’le kare açı yapacak. Mars-Satürn kare açılarında, düşme, bacak-kol vs kırma, sağlık sorunları, vs için dikkat etmek gereken zamandır. Özellikle değişken burçların dikkat etmesi lazım. Neptün etkisini de dikkate alırsak, grip, virüs, iltihap, ilaç veya gıda vs den gelen dokunma veya zehirlenme riskine karşı dikkat etmek gerekir.
Aralık ayının ilk yarısı, yani 19 Aralıka kadar ola zamanı ise, özellikle Ateş ve Hava elementi burçlar için oldukça güzel enerjiler taşıyor. Önemli işler ve hedeflerinde çabayla başarıya ulaşmak için gökyüzündeki yıldızlar, ayrıca ilişkileri de destekliyorlar, özellikle Uranüs-Satürn, Mars ve Jüpiter çok güzel destek açılar yapıyor. İyi değerlendirin bu dönemi derim. 19 Aralıktan sonra ise, tüm burçlara bir frene basın derim.
Bu ayın diğer önemli üç gökyüzü olayı; yeniay ve dolunay zamanları.
29 Kasımda Yayda yeniay doğdu. 14 Aralıkta İkizlerde dolunay gerçekleşecek ve 29 Aralıkta Oğlakta yeniay doğacak.



Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )
Sevgili Koçlar 19 Aralıka kadar Mars dost burçlardan biri Kovada geziyor. Mars sizin yönetici gezegeniniz olunca, Güneşinize iyi açı yapan bir Mars sizi destekler, eylem ve hedeflerinizi daha rahat gerçekleştirme gücü ve şansı bulursunuz bu şekilde.
Mars 19’una kadar Kovada olacak, Venüs de 7’inde Kovaya geçecek derken, sizi destekleyen yıldızlar artacak. Mars ve Venüs, Yayda bulunan Satürn ve burcunuzda bulunan Uranüs arasında çok güzel etkileşimler olacak görünüyor. Bunlar size önemli bir konuda istediğiniz sonucu aldırır gibi geliyor bana.
Bir kişisel hedefiniz var sanırım. Bunun için gruplardan veya başka kişilerden destek almak istiyor olabilirsiniz. Eğitim, kurs vs almak veya vermek, internet veya teknoloji üzerinden bir iş yapmak, occult konulara eğilmek, mevcut işlerinizi daha geniş platforma taşımak, işleri ilerletmek vs gibi konulardan birinde bir hedefiniz üzerine odaklanmak, o konuda adım atmak, başlangıç yapmak veya yaptığınız girişimi, daha önce adımlarını attığınız işi ilerletmek için tam zamanı derim.
Kiminiz belki kariyerinizde bir statü, terfi, tayin vb bekliyor olabilirsiniz. Kiminizin  mahkeme, dava gibi bir konuda resmi olarak sonuç beklemeniz mümkün. Bu tür konulardan olumlu sonuçlar almak için iyi bir zaman diyebilirim.
İşlerinizi büyütmek, ilerletmek, işinize katkısı olacak teknik ürünleri almak, teknik bilgi desteği verecek kişilerle çalışmak, işlerinizi daha büyük çevreye tanıtmak için güzel ve faydalı çalışmalar yapabilirsiniz. İşbirlikleri de verimli olacaktır bu dönemde.
Ancak diğer yandan, Merkür Oğlakta ilerliyor bu dönemde ve 19’unda retro olacak, Mars da Balıka geçecek… Bu dönemden itibaren ay sonuna kadar yıldızlar karışık görünüyor, işler karışabilir. İyi giderken, bazı gelişmeler aksayabilir. Bu tarihten itibaren şartları zorlamayın, akışta gidin derim. Çünkü zorlamak işleri bozar, hedeflerinizi zora sokabilir.. Dikkatli olmak ve dış gelişmeleri akıllıca takip etmek, uyanık olmak gerekir. Hatta bu dönem Ocak 25’e kadar devam edecek.. Ocak sonundan itibaren, istediğiniz olumlu şartlar geçecektir elinize yeniden, sabırla bekleyin o dönem derim.
Aralık ayını sizin için değerlendirdiğimde, 7-19 Aralık arası şahane, öncesi ve sonrası ise, karışık, kaotik durumlara açık bir zaman dilimi. 7 Aralık öncesi daha çok parasal açıdan sıkıntılar yaratan etkide.. Hak ettiğiniz parayı almakta zorlanabilirsiniz. Para kazanırsınız yine çünkü para eviniz 2.ev Boğanın yönetiminde, Boğa gibi toprak elementinde gezen Oğlaktaki Venüs size yine de kazandırır bundan dolayı. Ancak gereksiz veya mecburi harcamalar çıkabilir, gelen parayı harcamanız mümkün. Bazı masraflar görünüyor özetle.
İş sahibi olan Koçlar için, Venüs, Merkürün Oğlakta olması, işte ani ve hızlı gelişmeler verir.. İyi görünen işler birden bozulabilir, resmi işlerde pürüz çıkabilir. Ayrıca işten bir anda vazgeçen müşteri vs olabilir. Ani dalgalanmalar söz konusu özetle. Onun için 7’sine kadar özellikle, dikkatli gidin. 7-19 Aralık arası, fırsatları değerlendirmek için güzel zaman, bu zamanı hızla değerlendirin. İşlerinizi düzeltir, istediğiniz para ve sonuçları alırsınız.
7-19 Aralık arası, parasal kazanç bakımından iyi zaman, maaşa zam imkanı, işlerde parasal güzel kazançlar vs iyi görünüyor genel olarak.
Kimi Koçlar sanki işten çıkmak eğilimde… Daha iyi bir fırsatı bekleyip iş değiştirmek ister gibisiniz. Ani karar vermeye meyliniz var ama şartlar sizi durdurabilir bir süre..
19’undan sonra yavaşlayın, gündelik hayatınızla ilgilenin ve akışta gidin.
19’undan sonra dikkat etmeniz gereken konular, gizli işler, entrika çevirenlere karşı gözünüzü açın. Siz de gizli işler çevirmeyin derim.
Mars-Satürn kare açısı bir kişi veya kurumla probleme işaret ediyor. Bu probleme karşı bilinçli olun ancak eyleme geçmeyin, gözleyin ve zamanınızı bekleyin derim.
Mars-Satürnün sert açısının etkisinde, sağlık da önem kazanır. En başta düşme, kırık, incinme vs karşı dikkat etmeli. Ayrıca grip, virüs, iltihap, cinsel konularda vs karşı tedbir alın. Enerjinizde tükenme duygusu olabilir. Bağışıklık sisteminizi güçlü tutun bu dönemde. Zihinsel olarak da dalgın, karmaşık ve yorgun olacağınız bir dönem olabilir. Dinlenmeye zaman ayırın. Bu dönem siz ve ailede varsa sağlık sorunu olan dikkat etsin derim.
Koçlar ilişki ve aşk için 7-19 Aralık arası gerçekten güzel sizin için. İlişkisi olanlar bu dönemde birlikte aktivitelere katılmak, seyahat etmek, sosyal ortamlarda birlikte olmak ve belki bazı spor, sanatsal çalışmalara katılmaktan mutlu olacaksınız. Romantizmi geliştirmek için de iyi zaman. Sadece iletişimde aksaklıklar, doğru iletişimde problem yaşanabilir, sözler incitebilir, espri yapayım veya açık konuşayım derken, kırıcı olunabilir, buna dikkat edin.
Kalbi boş Kovalar aşkı bulmanız için oldukça güzel zamanlar 7-19 Aralık arası. Evde oturmayın, çıkın sosyal ortamlara, hoşunuza gidecek, etkileneceğiniz ve beğeneceğiniz biri çıkabilir karşınıza. Bu dönemde hayranlığı çekebilir, beğenilebilirsiniz. Siz de beğeneceksiniz ancak gözler daha çok sizin üzerinizde olacak!..
İlişkisi olan bazı Koçlar bu dönemde nişan, söz veya evlilik gibi mutlu bir karara varabilirsiniz.



Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )
Aralık ayında yönetici gezegeniniz Venüs’ün açılarına göre iyi ve karışık dönemler var..
7’ine kadar Venüs dost burç Oğlakta size destek vermekte. Ancak Venüs’ün transit Uranüs’le kare açısı duygusal boyutta git-gelli bir durum yaratabilir. Duygularınızı anlamakta zorlanabilirsiniz. Özellikle aşk, ilişkiler konusunda duygusal olarak çalkantılı ruh haliniz sizi ikileme koyabilir. Hatta birine kızıp başkasıyla görüşmek, biraz çapkınlık yapmak eğiliminde olabilirsiniz ama bu sonra pişmanlık doğurabilir.
Kiminiz ise, bir kişiden uzaklaşabilirsiniz. Bu belki uzun süredir sizi rahatsız eden bir ilişki olabilir, bir şekilde artık uzaklaşmak isteyebilirsiniz.
Venüsün Oğlaktaki pozisyonuna baktığımda, Venüsün sert açıları kiminizi ise, iş konusunda etkiliyor gibi. İşinizi sıradanın, rutinin dışında bir şekilde icra edebilirsiniz. Belki insanları yaptığınız bu sıradışı tavrınızla şaşırtabilirsiniz. Yenilik, sıra dışılık iyidir ancak yapacağınız veya yaptığınız şey tuhaf karşılanabilir. Siz de bir süre sonra zaten vazgeçebilirsiniz bundan. Venüs 7’inde Kovaya geçtiğinde, yeni şeyler kafanızda daha iyi oturabilir, yapacağınız yenilikleri daha iyi organize edebilirsiniz ve yenilikleri yetkili ve ilgili kişilere daha iyi kabul ettirebilirsiniz ayrıca.
Kiminiz güzellik, bakıma takmış olabilirsiniz bu ara. Venüs kendinizde bazı değişiklik ve yenilik yaratma isteği uyandırabilir, tarzınızı yenilemek düşüncesi cazip gelebilir ancak Uranüs karesi varken, estetik veya tarzınızı ciddi bir şekilde yenilemek konusunda doğru zaman değil. Bu tür yenilikleri, estetik vs 7’inden sonra yapmanız için iyi dönem. 7-19 arası uygun dönem diyebilirim genel olarak.
Sağlık konusunda problem yaşayan olabilir Venüs’ün aldığı bazı sert açılardan dolayı ancak endişe etmeyin, olur olmaz tedavi vs izin vermeyin 7’ine kadar.
Venüs 7’inde Kovaya geçiyor, Mars da Kovada kariyer evinizde. İşte, kariyerde istediğiniz sıradışı, farklı çıkışı yapmak istiyorsanız, işte fırsat size!. Dikkatleri çekecek, yapacaklarınızla hakkınızda konuşturacaksınız. İşinizde istediğinizi başarmak için yetkili kişilerden destek alabilir, istediğiniz konuda onları ikna edebilirsiniz.
Yeni işe girmek isteyen olabilir.. Merkür’ün pozisyonu bu ay biraz karışık bu konuda.. Oğlakta size destek vermekte ancak diğer yıldızlarla açısı karışık, belki bir adım atabilirsiniz ancak sonucu beklemek için sabretmekte fayda vardır derim.
7-19 Aralık arası gerçekten enteresan, güzel bir zaman olabilir sizin için. Özellikle kariyer alanında farklı bir başarıya damga vurabilirsiniz. Kiminiz dikkatleri çekecek, hakkınızda konuşturacaksınız. Bu ne zamandır yapmak istediğiniz, fırsatını beklediğiniz bir şey olabilir. Şimdi sanki önünüze gelecek bu fırsat. Bir teklif almanız da mümkün.
Kiminiz kariyer veya işle ilgili bir uzmanlık konusunda istediğiniz fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu uzmanlık alanı belki de ileri de size farklı bir statü kazandıracak, işte böyle bir şeyin ilk adımı atabilirsiniz. Belki de işinizi farklı bir platformda yapacaksınız, bu da size yepyeni tecrübeler kazandıracak ve işinizi daha geniş ve yeni bir kitle önünde yapma imkanı verecektir.
Venüs ve Marsın Kovadaki bu ilginç ve güzel pozisyonu, diğer bazı yıldızlarla güzel etkileşimi kiminize aşk ve ilişkide güzel bir sürpriz yaşatacak gibi görünüyor. 7-19 Aralık arasındaki bu güzel açılar ilişki hayatınıza yepyeni ve taze bir soluk getirebilir. Kiminiz partnerinizi ailenizle veya yakın çevrenizle tanıştırmak isteyebilirsiniz.
Kiminiz içinse enteresan bir zaman olacak gibi, Venüs-Uranüs kare açısı 7’ine kadar, ardından Venüs-Uranüs uyumlu açısı, bir ilişkiyi kesip atıp hemen yeni bir ilişkiye girebilirsiniz ve bunu açıkça çevrenize gösterebilirsiniz. Bu bakımdan çevrenizi şaşırtabilirsiniz.
19’undan sonra yıldızların açıları arasında karışıklık başlıyor. Bu kaotik, karışık durum gelecek aya da sarkacak.. Onun için bu tarihten sonra siz de frene basın derim.
19’undan sonra, Mars-Satürn arasındaki sert açı para ile ilişkilerinizde dikkatli olun, dost, yakınlarla olan parasal ilişkilerinizde sorunlar çıkabilir, bu konuda dikkatli olmak lazım. Borç almak veya vermek konusunda temkinli olmak lazım, gerekirse bu türden parasal alışverişe girmemek gerek.
Kariyerde iyi giden işler 19’undan sonra dış gelişmelerin etkisiyle aksama gösterebilir. İyi giden işler karışabilir. Programınız şaşabilir yeni işler ve değişen gündemden dolayı. Ancak Güneşin Oğlakta gezmesi vs yine de sağduyunuzla oluşabilecek karışıklıkları soğukkanlı ve planlı bir şekilde idare edebileceğinizi gösteriyor.
Parasal açıdan bir konuda meşgul olabilirsiniz ayrıca. Vergi, sigorta, bir kurum, banka vs alacak-verecek hesaplarınız ya da işbirlikleriyle alakalı parasal ortak hesaplarla ilgili bir gündem oluşabilir. 14’ündeki İkizler dolunayı sanki bir yerden alacağınızın ardından orayla bağlantınızı kesebilirsiniz gibi görünüyor. Bu belki tamamlanan bir işin sonuna elinize geçecek bir paraya işaret edebilir. Belki bir yerle anlaşmanızı iptal edebilirsiniz kiminiz. Kiminiz ise,eş veya işbirliğinden kaynaklı bir geliri ayırıp, kendinizi özgürleştirebilirsiniz ortak sorumluluktan. Yani bir şekilde bir kontrat iptali veya değişikliği söz konusu gibi. Ayın başlarında ödeme yapmanız mümkün bir kuruma veya birilerine, ortalarında ise almanız mümkün.
 
İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )
Sevgili İkizler sizin için önemli bir ay çünkü bu ayın yeniay ve dolunayı sizin burcunuz ve zıt burcunuzda gerçekleşiyor. Yeniay Yayda 29 Kasımda gerçekleşti, dolunay sizin burcunuzda 14’ünde gerçekleşecek.
Sizi de 19’undan sonrası için uyaracağım, özellikle sizi diyebilirim diğer birkaç burçla birlikte. Çünkü 19’unda Mars Balık burcuna geçecek, zıt burcunuzda bulunan Satürn’le kare/gergin bir açı oluşturacak, Merkür de aynı gün retro harekete girecek. Bu oldukça sert bir açısal pozisyon.. Bu sert açılardan en çok Değişken burçlar etkilenecek görünüyor, siz de Değişken burç olarak daha dikkatli olmalısınız bu dönemde. Ocak 25’e kadar az çok devam edecek bir zaman bu. O zamana kadar iradenizi devreye koyun ve oluşabilecek sorunlara karşı olgun ve çözüme odaklı bir tavırla yaklaşın, olmadı akışa bırakın, zamana bırakın halledemediğiniz şeyleri.
19 sonrasında dikkat etmeniz gereken konu kiminiz için ilişkiler, kiminiz için iş kiminiz içinse sağlık konusu görünüyor.
14 Aralıkta burcunuzda olan İkizler dolunayının arkasından tetiklenen gelişmeler sizi bir konuda kaos, karışıklığa sevk edebilir. Dolunay arkasından, mahkeme, dava veya açık bir husumet, düşmanlık yaşayan varsa, bu konularda dikkat etmesi gerekir. Yetkili kişiler veya kurumdan gelebilecek bir baskı, gizli-kapaklı veya açık sert tavır veya resmi bir karar canınızı sıkabilir, sizi zor bir duruma düşürebilir. Bu dönemde, yapacağınız her şeyi yasal çerçevede yapmaya, kimselere koz vermemeye çalışın ki, hakkınızı ve kendinizi yasal ve resmi bakımdan rahat savunabilesiniz.
Dolunay akabinde kiminizin dikkat etmesi gereken konu kariyer ve iş alanında yaşadığınız olası çatışmaların zirveye varması mümkün olabilir. Bunu tırmandırmak bir tarafa zarar verebilir, zarar gören taraf siz olabilirsiniz. Onun için bir konuda hakkınızı almak veya savunmak istiyorsanız, hedefinizi, amacınızı belirleyin, kavgayı vs ne için yaptığınızın bilincinde hareket edin ki, öfke vs den dolayı amacınızdan çıkıp, başkalarının saldırısına karşı ne yapacağınız bilmek halde kalmayın. Açıkçası çıkarların çatışması mümkün bu ay ve bu çatışma zirve yapabilir, çözümden uzaklaşıp işler daha sarpa sarar hale gelebilir. Bir kör dövüşüne dönüşebilir.. Uyanık olur, profesyonel bir tavır içinde davranırsanız, kavga kaosa dönüşmeden tedbir alabilir, çözüm için zamanınızı bekleme sabrı göstermekte iradenizi ortaya koyabilirsiniz.
Bu ay işten çıkma durumları olabilir kiminizin. Merkür ve Güneş’in Oğlak burcuna ilerlemesiyle birlikte, işten çıkmak, tazminat vs olasılığı olabilir. Ancak 19’unda Merkür’ün retroda olması, Mars vs düşününce, bu çok sağlıklı bir zemin ve zaman değil gibi görünüyor. İşinizi korumak istiyorsanız, işinizden etmeyecek akıllı çarelere yönelmek iyi olacaktır.
Aslında 19 Aralık öncesinde sizin için oldukça güzel ve destekleyici yıldız açıları var gökyüzünde.. Dost ve yetkili kişilerden veya kurumdan alacağınız bir destek, dayanışma veya işbirliği sizi çok iyi bir alanda tutup, koruyabilir. Korunaklı bir noktada durmayı başarabilirsiniz. 19 Aralık öncesi, hatta 14 Aralık öncesi, kimlerle birlikte olmanız faydanıza, işbirliği ve destek kimlerle doğru olur, bunları anlayıp, işbirliği ve dayanışması tesis etmeniz mümkün. Profesyonel davrandığınızda bunu başarabilirsiniz. Bu sayede, saflarınızı netleştirebilirsiniz, dostları yanınıza almak, dost olmayanlara da daha net bir sınır çizmek için iyi zaman aslında.. İşte, önceden gelebilecek krizi, kaosu görüp da öncesinde akıllıca taktiklerle tavrınızı, duruşunuzu ve birlikte yola çıktığınız dost kişilerle güzel dayanışmayı başarırsanız, sonrasındaki krizleri aşmanız çok daha rahat olur. Aksi takdirde ne olur, kriz tırmanır ve size ya maddi ya statü olarak zarar verebilir. Kiminiz resmi olarak birileriyle takışma noktasına gelebilirsiniz vs.
14 Aralık sonrası yıldız açılarından ilişki cephesinde sorun yaşayabilecek kiminiz de. İlişkisi olan ve evli kişilerin ilişkisine dikkat etmesi gereken bir zaman. İlişkide bir süredir devam eden olası sorunlar bu dönemde iyice çekilmez hal alabilir, ilişkiyi tıkayan noktaya gelebilir. Bu sorun neyse, ciddiye alıp, ego veya kırgınlık gibi duyguların gölgesinde çıkarak olgun ve sorumlu bir tutum içinde, suçlamadan, kavga etmeden, akıllıca sorununuzu partnerinizle konuşup önce sorunu kabul etmeniz sonra da sabırla çözümü gerçekleştirmek için ele ele verip iradeyle çözüme odaklanmalısınız. Aksi takdirde, ilişkide bir kriz kapıda! Kiminizin ilişkisi bitebilir, evliliği boşanma riskine maruz kalabilir çünkü Jüpiter Terazide her iki tarafa da özgürleşme, sorundan sıkılıp kaçma meyli vermekte.. Sorunu çözmek için 19 Aralık öncesi gayet güzel yıldızlar varken, bu dönemi sevgi ile el ele verip birlik olun ve çözüm için pozitif çabayla hareket edin ve ilişkinize sahip çıkın.
Kalbi boş olan İkizler için entersan bir dönem.. 19 Aralık öncesi, özellikle 7-19 Aralık arası aşk bakımından oldukça güzel, yenilikçi ve sürprizli bir dönem diyebilirim. Yeni bir aşkın hayatınıza girmesi, sizi birinin etkilemesi oldukça muhtemel. Aklınızı başınızdan alabilecek biri çıkabilir karşınıza her an bu dönemde. İnternet ortamı, iletişim üzerinden, seyahat, yurt dışı, bir yakını ziyarete gittiğiniz yerde, bir iş veya randevuya gittiğiniz yerde veya eğitim, konferans vs gibi bir ortamda..  Bu dönemde çıkabilecek aşk gerçekten güzel olabilir, devam eden bir ilişkiye evrilebilir. Sadece 19 Aralık sonrası ve Ocak sonu arasında oluşan kritik, kaotik yıldız açılarının olduğu dönemde dikkat ederseniz, ilişkiyi bu karışık enerjilerin olduğu ortamda korumayı başarabilirseniz eğer..
Evlenmek isteyen ve ilişkisi olan İkizler de bu güzel dönemde, sürpriz bir nikahla herkesi şaşırtabilir, evlilik kararı verebilirler, düğün yapabilirler. Eğer ki, 7 Aralık öncesi ve 19 Aralık sonrası sert yıldızlar ilişkide bir  probleme işaret etmiyor, sıkıntı yaratan konu ilişki değilse..
Paraya bakalım ne durumda..? 14 Aralıkta Ay-Jüpiter açısı oldukça güzel, parasal açıdan umut vadeden, kazandıran bir etkide. Demek ki, kazanç bakımından fena bir zamanda değilsiniz.
Parasal açıdan dikkat etmeniz gereken zaman 19 Aralıkta Mekrürün retro olduğu dönem ve ay sonunda Oğlak yeniayıyla başlayan dönem. Ödemelerinizi özenli yapın, hesaplarınızı kontrol edin, gelen kazançları akıllı harcayın ve ani kararla işten ayrılıp da bir kazançtan olmayın derim. Merkür retroda iken, ani kararlar vermeyin parasal konularda. Yeni işbirliklerine de mesafe koyun bu dönemde. Ortaklık konusunda ise, güven ortamına dikkat etmek lazım.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )
Aralık ayında dikkat etmeniz gereken zamanlar olacaktır sizin de.
7 Aralıka  kadar Venüs zıt burcunuz Oğlakta geziyor. Bu ilişkiler bakımından hareketli bir zaman yaşatabilir size. Kiminiz duygusal ilişki hayatınızı hareketlendiren, ancak diğer yandan da kafanızı karıştıran bir şeyler yaşayabilirsiniz. Kiminiz ise, iş odaklı ilişkiler üzerinden gelişmeler yaşayabilirsiniz.
7 Aralıka kadar Venüs sizi duygusal açıdan romantizme, bir ilişki yaşamaya veya mevcut ilişkinizde daha yakın bir iletişim isteği verse de, karşılıklı olarak duyguları anlamakta zorlanmaya da işaret ediyor. İsteklerin veya kişilik yapısının farklılığı iletişim sorun yaratabilir. Partnerinize ya fiziksel olarak ya da duygusal ve fikirsel olarak ulaşamama durumu sizi rahatsız edebilir.
Kiminiz eski bir sevgiliyle temas kurmak isteyebilirsiniz ancak bir şeylerin değiştiğini görebilir, nasıl bir iletişim kuracağınızı bilemeyebilirsiniz. Belki kişisel kaygılarınız sizi iletişim kurmaktan alıkoyabilir. Bu türden problem yaşayanlar için 7 Aralık sonrasına kadar sabretmelerini tavsiye ederim. 7 Aralıktan sonra partnerin size ulaşmak istemesi, sizinle duygusal yakınlaşma isteği artabilir, bırakın o yakınlaşsın size o zaman derim.
7 Aralığa kadar duygusal dalgalanma yaşamanız mümkün.. Duygularınızı anlamakta zorlanabilirsiniz. Seviyor musunuz, soğudunuz mu vs kafanız karışabilir. Kiminiz belki de bir bitişi yaşadınız, şimdi duygusal olarak bitiş aşamasında olabilirsiniz. Yeni bir ilişki arayışına doğru ilerleyebilirsiniz. Baktığımda yıldızlara, bu ay yeni ilişki için çok da elverişli görünmüyor sizin için. İş şartları, yaşam şartları, sağlık veya aile konusu bir ilişkinin önünde engel gibi görünüyor..
Ancak 7 Aralıktan sonra, birinin size yakınlaşma isteği, sizinle görüşmek isteği olabilir. Görüşüp tanışmanız mümkün. Belki bir aşk olarak başlamaz, arkadaşlık şeklinde veya yeni arayışa açılmak isteği üzerine görüşebilirsiniz. Yani, arkadaşlık, flörtten duygusal bir yakınlığa doğru giden bir ilişki mümkün. Bunu anlamak için de bu ay erken bence.. Tanışın, açık olun ilişkiye ancak ilişki hakkında yorum yapmak konusunda bekleyin görün derim.
Ayın diğer konularına bakarsak…
29 Kasımda Yay yeniayı iş, çalışma ve sağlık evinizde doğdu. İşlerin artması bir koşturmanın başlaması muhtemel. Kiminiz de evde veya işinizde bir tadilata girebilir, bunun için masraf yapabilirsiniz.
İşte koşturma var ancak yıldızlar iş konusunda karışık görünüyor biraz. Yeni işler yüzünden programınızı değiştirmek zorunda kalabilirsiniz, işte belirsiz şartların yarattığı durumlar dikkatinizi dağıtabilir, aniden olan gelişmelerin rutininizi aksatması muhtemel. Onun için ay boyunca esnek olun, programınızı değiştiren yeni gelişmeler açık olun ki, sinirleriniz de bozulmasın.
Kiminiz işte, yetkili birileriyle tartışma, anlaşmazlık yaşayabilirsiniz. Belki bir kişi bu veya kişi değil de, dayatılan bir iş olabilir veya dış koşulların karışık olmasının işinize etkisi olabilir. Bir şekilde, rutininizi bozan, hevesinizi kaçıran durumlara karşı esnek olun, yapabileceğiniz işlere odaklanın, o zaman zamanı da boşa geçirmemiş olursunuz.
İşte yetkili biriyle tartışma veya anlaşmazlık yaşayan varsa, buna dikkat etmek gerekir derim. Birinin işte ortalığı karıştırması işinizi, huzurunuzu bozmasın derim. Bu tür bir durum işten çıkmanıza bile neden olabilir aman dikkat. Kışkırtmaya gelmeyin.
Yay Yeniayında yeni işe girmek isteyen olabilir. 2 Aralıktan önce anlaşma yapılırsa, olabilir, uygundur derim. Ancak sonra yapılırsa, bu ay açıkçası yeni işin kalıcı olması için çok da elverişli şartlar görmüyorum sizin için. Bunun için sabretmek daha iyi olur.
Bu ayın Yeniay ve dolunayı Yay ve İkizler burcunda olacak.. Bu durumda, sizin 6-12.evlerinizi hareketlendirecektir. Yani, iş, çalışma, akrabalar ve sağlık konuları öne çıkabilir.
Sizin veya evliyseniz eşinizin bir işiyle ilgili problem bu ay öne çıkabilir. Daha çok sizin işinizle ilgili olabilir problem. Bunu zamana bırakmak lazım, aksi takdirde gizli husumet veya diş bileme zarar verebilir size.
Kiminiz sağlık konusunda bir problemle meşgul olabilirsiniz ay boyunca. Sizin, eş veya ailede bir başka üyenin sağlık konusu ilgilenmeyi gerektirebilir. Virüs, gıda, ilaç vs dokunması, iltihap, karaciğer, ayaklar, grip vs dikkat etmek lazım. Sağlık tedavisi için elverişli koşullar 7-19 Aralık arasında var.. Ancak sonrasında tedavi vs hastaneye gitmek gerekirse, gittiğiniz yerin hijyen koşullarına ve doğru tedavi olup olmadığını bilmek gerek. Gerekirse bu dönemde gitmeyin, en azından öncesinde gidin.
Kırık, çıkık, sakarlıklara karşı da 19 Aralıktan sonra dikkat edin.
Parasal bakımdan iyi görünüyor gerçekçi olmanız kaydıyla. Beklediğiniz parasal kazançlar var, bu tür şeyler için erken görünüyor. Yeni başladığınız işlerden sonuç almak isteyebilirsiniz hemen gelmez sonucu, sabretmelisiniz. Hatta dış koşulların etkisi, bazı işleri bozabilir de.. Gelişen şartlara göre esnek davranırsanız, gerçekçi olursanız, zarar etmeden durumları telafi edebilirsiniz. Yoksa, hayal kırıklığı yaşatan bir iş, resmi bir iş, bir proje veya taze bir umutla başlayacağınız ama arkasından çok fazla şeyler bekleyeceğiniz kazançla ilgili bir şeye de işaret ediyor yıldızlar. Gerçekçi olmak kazandırır, kazandığınız parayı sevin bu ara. Elinize para geçecek merak etmeyin. 14 Aralıkta bir para gelebilir size, bir kurumda, aileden veya işten gelen birikmiş bir para olabilir bu. Ancak diğer yandan, paranın gelmesi beklediğinizden geç olabilir çünkü 14 Aralık İkizler dolunayında, Merkürün Oğlakta 19’unda retro olması bu işin sonuçlanmasının gecikebileceğini göstermekte. Belki bir iki ay gecikir ama para elinize geçer merak etmeyin.

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )
Sevgili Aslanlar ilginç bir ay olacak gibi sizin için. Para konusu gündemini meşgul ediyor kiminizin. Kiminizde ise ilişkiler öne çıkıyor.
7-19 Aralık arası sizin için hareketli, bol aktiviteli ve heyecanlı geçecek gibi görünüyor. Özellikle ilişkiler bakımından. Kiminiz iş ilişkisi, kiminizinse aşk ve duygusal ilişki cephesi hareketleniyor özetle.
Bu dönemde Venüs ve Mars zıt burcunuz Kovada gezecek. Kalbi boş Kovalar için oldukça heyecan verici, tutku ve aşk kıvılcımlarının yüksek olduğu bir zaman sizin için. Biri kalbinizi fethedebilir. Kiminiz biriyle yeni ilişkisinden dolayı çevrenizde hakkınızda konuşturabilirsiniz, insanları şaşırtabilirsiniz. Bu güzel bir ilişkiye dönüşebilir. Hızlı başlayan ama tatlı ve iyi gelişen bir ilişki olabilir, hatta kiminiz “hayatımın partnerini” buldum diyebilirsiniz.
Ancak kiminizi de uyarayım şimdiden. Siz evliyseniz veya partneriniz evliyse, sıkıntı oluşabilir hemen akabinde 19 Aralıktan sonra.. Onun için, bu türden riski olan bir ilişkiye adım atmadan önce iyi düşünmek gerekir derim.
İşte yükselmek, terfi etmek veya bir konuda başarı elde etmek, bir hedefi gerçekleştirmek isteyenler çevreden bazı kişilerden destek alacak görünüyor. Başkalarıyla işbirliği sizi hedefinize ulaştırabilir özetle.
Kiminiz de yeni girdiğiniz bir iş, bir projede vizyonu geniş ve işi bilen kişilerle bir araya gelme imkanı bulacaksınız. İşi yaparken yeni şeyler öğrenmek sizi mutlu edecek, ufkunuzu açacaktır.
İş seyahati olabilir. İşten dolayı seyahat etmek faydalı olur.
Kiminiz sanki bir başka yere yerleşme düşüncesi içindesiniz.. Belki de yerleştiniz. Şimdi yeni tanıyacağınız insanlarla orada daha geniş bir alan, çevre yapma imkanı bulabileceksiniz.
Yeni bir iş, yeni proje vs den dolayı bir yol ayrımı da görünüyor sanki.. Mevcut iş yerini değiştirmeyi düşünen ve yeni işin gelmesiyle birlikte iş yerini değiştiren olabilir. Ancak bu konuda 2 Aralık öncesi yıldızlar anlaşma yapmak bakımından daha iyi görünüyor. Sonrasında iş değişikliği iyi olabilir, yine de yeni işe imza atmak vs için çok da iyi değil gibi. Bir karışıklık olabilir. Parasal çıkarları açık konuşmak önemli bu durumda.. Yoksa, sonradan sorun yaratabilir bu konu.
14 Aralıktaki İkizler dolunayı kiminize işte bir yol ayrımı getirebilir. İşte siz değil, başkası da ayrılabilir bu arada on belirteyim. Yani, birlikte çalıştığınız birileri ile yolları ayırabilirsiniz. Kiminiz ise, bir parasal kazancı kapatıp yenisine yönelebilirsiniz.
19 Aralık sonrası genel olarak sert açılar barındıran bir dönem. Bu dönem de sizin de dikkatli olmanız gerekir tabii. Sizin cephenizde çok ciddi sorun yokmuş gibi görünürken, alttan alta kendini belli eden, para ve işle ilgili bazı çıkar problemi sonrasında su yüzüne çıkmak üzere, bu aralar sıkıntı yaratmaya başlayabilir. Karşı tarafla çatışma ortamını bertaraf edecek şekilde görüşmek, anlaşma yapmak gerek. Gerekirse bazı tavizler verilebilir karşılıklı olarak.
19 Aralıkta sağlık konusu da önem kazanıyor. Sağlığa dikkat etmeli, özellikle grip, iltihap, ayaklar, karaciğer, virüs, gıda-ilaç vs dokunması ve sakarlıklara karşı.
Banka hesaplarına dikkat edin ayrıca, internet hesaplarınızın güvenliğine önem verin. Parada muğlak, belirsiz durumlar, güven sorunu yaratan durumlara karşı uyanık olmak gerekir.
Para durumu nasıl diye bakalım..
Para evi 2.evinizi Başak yönetiyor, Başakın yönetici yıldızı Merkür 2’inde Oğlak burcuna geçtikten sonra, 19’unda retro olacak.. 19’undan sonra parasal işlere dikkat etmek lazım, güven sorunu yaşatan durumlara karşı uyanık olmalı. Ayrıca yeni işbirliği veya yeni işlere girişilmemeli bu dönemde. Onun haricinde, yapılan işlerden para gelmesi muhtemel. Fakat kiminiz ailede, kiminiz işte para konusunda bir sorun veya çatışma yaşayabilirsiniz. Bu konuda anlaşmazlık, paranın bölünmesine neden olabilir. Parada bir taviz vermeniz mümkün olabilir. Hak ettiğinizi düşündüğünüz parayı alabilmek veya parada anlaşmazlığı çözmek biraz zaman alabilir.
Kiminizin bir sağlık sorunu, işte kazançla ilgili gelişmeleri, işleri ertelemek durumunda bırakabilir. Bu sağlık sorunu sizinle ilgili olabilir, veya işte çalışan biriyle ilgili olabilir.

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )
Aralık ayında hem iyi zamanlar var, hem sert açıların olduğu zaman. Her ikisinden de nasibinizi alabilirsiniz.
7 Aralığa kadar Venüs burcunuza güzel açılar yapmakta, bu sevdikleriniz ve yakınlarınızdan güzel destek alacağınızı, Merkür 2’inde Oğlak burcuna girince, derdinizi söyleyin, yakınlarınız dermanı bulsun, dedirten güzel bir açı oluyor. Sevilmenin ve desteklenmenin keyfini çıkarın.
Ancak fikirlerinizle istekler arasındaki uyumun net olması biraz zor olabilir. Belki siz ne istediğinizi bilirsiniz, bu sefer de dış şartlar tam elverişli olmayabilir. Ne olursa olsun, bu ara hedeflerinizi, isteklerinizi çevreden tanıdık ve sevdiğiniz kişilere danışarak, destek alarak gerçekleştirmek için çaba gösterin. Şartlar vs aksayabilir, dert değil, sonra düzeldiğinde, bu ay hedef koyduğunuz şeylerle ilgili durumlar istediğiniz noktaya gelebilir çaba ve sabrın sonunda.
Yani, şartlara çok da aldırmadan, bu ayki bazı güzel yıldızları değerlendirin özellikle parasal ve işle ilgili konularda. Çünkü Venüs para evinizi yönetiyor, Güneş’inize 7’ine kadar destek veriyor. Venüs Uranüsle gergin açı yapmakta.. Bu sorun yaratan bir enerji akışı.. Ayrıca Merkür Oğlaka geçtiğinde yine Güneşinize çok iyi açı yapmakla birlikte, Uranüs ve Jüpiterle sert açısı olacak.. Bütün bunlar iş ve parasal hedeflerde beklenmedik bir aksamaya işaret ediyor. Yine de sizden yana durumlar da var, durduğunuz yeri ve hedeflerinizi bilirseniz, istediğinizi alabilirsiniz şartların iyileşmesiyle beraber. İnisiyatif, sağduyu ve içsel gücünüz yerinde görünüyor. Kendinize güvenmeniz hedefinizden çıkmamanız size kazandıracaktır.
İşbirliği, ortaklık konusunda uyarmak isterim. İşbirliği veya ortaklık alanında pek de iyi enerjiler görünmüyor. Muğlak, aldanmaya, entrikaya açık bir zamandasınız, bu konudan uzak durmanızı tavsiye ederim. Özellikle 19’undan sonra çünkü Mars Balık burcuna giriyor, aynı gün Merkür de retroya başlıyor.
14 Aralıkta İkizlerde dolunay var. Dolunay sizin kariyer, iş evinizde gerçekleşiyor. İşte, istediğinizi bir başarıyı elde etmeniz mümkün. Parasal kazanç getiren bir başarı olsa gerek bu. Ancak Merkürün 19’unda retro olmasıyla birlikte karışan işler güzel başarınızı gölgeleyebilir onun için en iyisi 19’undan sonra yavaş, uyanık ve esnek olmak lazım.
Kiminiz 14 Aralık dolunayında belki de yeni bir işe, projeye başlıyorsunuz. Proje veya iş güzel ama dediğim gibi, gelişmeler arkasından gidişatı karıştırabilir, gözleyip durumlara bakmak lazım.
Sağlık konusunda sorun yaşayan varsa, bu dönemde bir küçük operasyon geçirmeniz mümkün. 14 ve öncesinde operasyon vs güzel geçebilir, yıldızlar destekliyor. Belki siz belki bir yakınızın sağlık tedavisi olabilir bu dediğim, güzel görünüyor durum. Varsa böyle bir durum mümkün mertebe 14 öncesi yapılması iyi olur ve 19’undan sonra yapılmamasını tavsiye ederim.
19 Aralık sonrasında siz de, sakarlık, kaza riskine, sağlık konusuna dikkat edin. Kırık, çıkık durumlarına karşı vs dikkat edin, sakin olun yolda ve evde vs. Oğlak yıldızları gayet güzel destek oluyor, ama yine de temkinli olmak iyidir.
Aralık ayına genel olarak baktığımda, sizin çevrenizdeki insanlardan daha sağduyulu ve durduğunuz yeri iyi bilir görüyorum. Belki istekleriniz, fikirlerinizle gerçekler çatışabilir ama yine de ayaklarınız yere basıyor görünüyor. Çünkü Satürn’ün sert açısını ensenizde hissediyor olmalısınız adeta.. Yanlış yapmak lüksünüz yok, biliyorsunuz. Ayrıca Jüpiterin para evinize geçmesi de size gökyüzünün ödülü. Yani, bedel ve ödül bir arada.. Gerçekçi hedeflerle iyi kazanacağınızı biliyorsunuz. 19’undan sonra bazı insanlar sizi raydan, hedeften çıkarmaya çalışsa da, siz kendi aklınıza güvenir, dost ve seven kişilerden destek alırsanız, gerçekçi olursanız, yanlış insanlara kapılmaz ve kazanırsınız. Ancak yine de uyarayım, 19’undan sonra düşmanlığa, hakkınızda dedikodu çıkarmaya çalışanlara, kendini belli etmeden yaklaşan niyeti bozuk olan tiplere karşı dikkat edin derim. Kafanız karışırsa, dost kişilere danışın sadece.
İş ve girişim yapmak açısında önemli fırsatlar çıkabilir aslında.. çok enteresan fırsatlar çıkabilir karşınıza. Ancak dış koşullar net görünmüyor.. Onun için net olan işlere itibar edin derim.
Kimiz yatırım yapmak istiyor olabilirsiniz, bir şeyler satmak, almak vs. Aslında iyi olabilir, ama dediğim gibi net olan ve hızlı çözüme müsait olan yatırımlara yönelin.
İş, çalışma temposu yüksek olanlar var. 19’una kadar gayet iyi tempo, iş yüküne rağmen, enerjik ve yorulmadan çalışabilirsiniz. Ancak ondan sonra dinlenmeye zaman ayırın.
İlişki ve aşkta durumlar biraz iyi biraz karışık durumlar.. 19’undan sonra alınganlık, aldanma, yanılma-yanıltma durumlarıan dikkat etmeli. Yeni ilişki için doğru zaman görünmüyor. 19’dan önce Venüs ve Marsın Kovadaki pozisyonu, kiminize işte veya iş, sağlık veya alışveriş için gittiğiniz bir yerde bir duygusal heyecan yaşamanız, biriyle aranızda güzel bir etkileşim mümkün. Ama bunu ilerletmek için acele etmeyin.
Evli olan, çocuk yapmak isteyen olabilir. 29 Aralıktaki yeniay bu isteğinizi tetikleyebilir ancak Merkür retro vs henüz zamanı değil gibi, daha sonraya kalabilir bu düşünceyi gerçekleştirmek.

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )
Sevgili Teraziler Aralık ayında aşk konusunda en şanslı burçlardan biri sizsiniz. Mars Kovada, aşk evinizde geziyor, 7’inde Venüs de Kovaya girecek, aşk konusunda değmeyin keyfinize.
Kalbi boş olan Kovalar her an birine aşık olabilirsiniz. Ama siz de pek can yakacaksınız gibi,b birini kalbinden vuracaksınız adeta. Bu dönemde karşınıza çıkan aşk gerçekten çok güzel, devamı gelebilecek, güzel bir ilişkiye dönüşecek gibi görünüyor. Zaten aşkta, ilişkide zincirleri kırma zamanındasınız bir süredir. Aşk anlayışınızı daha sağlıklı bir noktaya taşıyan Uranüs’ün etkisindesiniz. Tabii, Uranüs kiminizi raydan çıkarıyor olabilir zaman zaman, doğru partner konusunda zaman zaman sorun yaratmış olabilir. Neyse, daha önce aşkını bulana ne mutlu. Şimdi, kalbi boş ve aşk arayanlar için güzel zamanlardan biri. Aşka şartsız şurtsuz açın kendinizi, hayatınızı daraltan kalıplardan çıkın, o zaman doğru partner karşınıza çıkar, mutlu bir aşk yaşama imkanı bulursunuz.
Aşk ve flört zamanındasınız özetle.
İlişkisi olanlar ne yapacak peki? Tabii ki, bu güzel yıldızların etkisiyle, ilişkisini daha iyi yaşama imkanı bulacaktır. Romantizmin canlanması, sosyal ortamlarda birlikte geçirilen güzel zamanlar, birlikte paylaşılan her şeyden keyif alacaksınız. Sevmenin, sevilmenin tadını çıkaracaksınız 7-19 Aralık arasında.
7 Aralık öncesi ve 19 Aralık sonrasında biraz frene basarak ilerleyin. 7’ine kadar Venüs Oğlakta ilişkide duygusal anlaşmazlık, iletişimde sorunlar veya evle ilgili problemlerden dolayı ilişkinizi keyifle yaşamanız zor görünüyor. Kendinizi keyifsiz, yorgun hissedebilir, hatta kendinizi beğenmezsiniz bu sert enerji etkisinde. Hatta ilişkinizde şüpheler bile yaşayabilirsiniz ancak bu durum geçici 7’inden sonra enerjiler birden lehinize dönüyor bu konuda. Keyif olmak isteyecek, moralinizi yükselten şeyler yaşamak isteyeceksiniz, hayattan keyif almak duygunuz yükselecek ve aşk yaşama isteğiniz artacak. Ayrıca kendinizi de beğeneceksiniz. Güzel iltifatlar almak ayrıca mutlu edecek sizi.
İlişkisi olanlar bu güzel dönemde, aileler arasında tanışma, davet, belki bir nişan vs yapabilir. Ancak 19’undan sonraki yıldızlar, aile, akraba arasında bazı pürüzlere işaret ediyor. Onun için olabilecek sorunları sabırla çözmeye yönelin.
Kiminiz bu güzel dönemde popüler olabilir, yaptığınız bir şeylerle dikkat çekip, ünlü olabilirsiniz. Toplum tarafından alkışlanabilirsiniz. Belki bir ödülle ödüllendirilebilirsiniz bile. Yaratıcı, sıradışı ve hoş bir çıkış yaparak insanların ilgisini ve beğenisini toplayabilirsiniz.
7-19 Aralık arasında çok güzel işbirlikleri, yeni proje veya işler karşınıza çıkabilir. Yeni kişilerden olabilir, yakı dost kişilerden gelebilir teklif. Bu tür işleri görüşmek üzre bir araya gelebilirsiniz. Hatta kimi işbirliği, bir sosyal ortamda birden, kendiliğinden ortaya çıkabilir. Heyecan verici işbirliğine doğru yol alabilirsiniz. Bu dönemde karşınıza çıkan iş, proje vs veya sizin önerdiğiniz iş vs para kazandırabilir gerçekten. Para evlerinizin yıldızları bir arada, gayet güzel şanslı bir açı yapıyor burcunuzda bulunan şans yıldızı jüpiterle. Bu dönemde yapılacak işler size ve işbirliği yapacağınız kişiler popülerite, tanınma ve para getirebilir.
Kiminiz bu dönemde yurt dışına açılmak adına veya teknoloji üzerinden açılmak adına güzel işbirlikleri yapabilirsiniz. Girişimleriniz ve fikirler güzel olacaktır. 19’undan sonra değişen, karışan koşullar olacaktır, bu dönemde biraz frene basmak iyi olur, daha sonra şartlar düzelecektir. Tabii sabırsız davranmaz, doğru kişilerle işbirliği yaparsanız.. Doğru kişileri 19’ öncesinde seçin. Sonrasında mesafe koyun işbirliklerine.
19 Aralık sonrasında dikkat edilmesi gereken konular, iş, çalışma ortamında entrika, dedikodu vs aman dikkat. Ayrıca yoğun çalışma temposu yorabilir, işler üzerinize kalabilir, işte kaytarma durumları sorun yaratabilir. Sizin başkalarından fazla talebiniz sorun yaratabilir. İşte uyumsuzluk yaratan kişi/ler sorun çıkarabilir.
Yasal veya resmi bir pürüz canınızı sıkabilir.
Kiminiz yoğun tempodan dolayı sağlığınızı ihmal edebilirsiniz, birden bağışıklık sisteminizi çökertip hasta düşebilirsiniz. Buna dikkat edin. Sağlığınıza da özen gösterin, dinlenmeye vakit ayırın.
İşte, evde vs sakarlığa, düşme, kırık çıkış vs durumlarına dikkat edin ayrıca 19’undan sonra. Ayrıca ailede birinin sorunuyla ilgilenmek de gerekebilir bu dönemde.
Para durumuna bakalım…
Para işbirliklerinden, yeni proje, işlerden geliyor. Ayrıca işinizde tanıtma, toplum önünde çalışmalarınızı gösterme veya internet, teknoloji ortamından faydalanmak para getirecektir. 19’undan sonra parasal işlere, hesaplara dikkatli olun, acele etmeyin ve olan işlerden para kazanmaya bakın. Parada şanslı bir gelişme de var gibi, sanki beklemediğiniz, sürpriz bir para gibi.

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )
Aralık ayının yıldızları ağırlıklı olarak Yayda sizin 2.ev para evinizde yığılmış durumda.. eh güzel, para geliyor size demektir bu. Parasal kazancınızı artıran güzel bir dönemdesiniz. Bu güzel zamanı değerlendirmeniz yüzünüzü güldürecektir para konusunda ve kazançlar konusunda genel olarak.
Ayrıca kariyer açısından da iyi bir dönem diyebilirim. Kafanızdaki bazı planları gerçekleştirmek için fırsatlar bulacak, eylemlerinizi paraya dönüştürebileceksiniz kısa sürede. İşte başarı ve takdir edilmek de mutlu edecektir sizi.
Güneş’in Yayda Satürnle birlikte olması, elinize geçen parayı uzun vadeli yatırımlara yöneltmenizin faydalı olacağını gösteriyor. Terazide bulunan Jüpiterin Yaydaki yıldızlara desteği başkalarından, aileden, daha önce kazanılan bir şeyden gelen paralar olabilir diyor, bunları yatırıma çevirin, ileride rahat etmek ve parayı doğru değerlendirmek için.
Diğer yandan Venüs’ün Oğlakta gezmesi ve Uranüsle sert kontağı, akabinde Merkürün Oğlaka geçmesi 2’inde ve ilerleyerek Plütona, sonra Uranüse sert açı yapacak olması bazı riski konularda yavaş gitmek gerektiğini söylüyor. Kafanızdaki yeni düşünce ve fikirleri hemen eyleme dökmemek gerek, hızlı paralar kazanmak için acele etmek zarar verir, ayrıca dış koşulların etkisiyle oluşabilecek aksilikler, beklediğiniz kazanca yönelik hedeflerinizi zora sokabilir. Venüs kazançla ilgili bir gezegen olunca, dikkat etmek lazım. Venüs 7’inde Kovaya geçtiğinde, Jüpiterle güzel bir açı yapmaya başlayacak, işte, bu dönemde yeni iş, yeni hedeflerden kazanç sağlamanız mümkün olabilir. Ayrıca başkalarıyla yaptığınız işten de kazanç sağlaman daha mümkün olur.
Bu arada, Venüs Kovaya girdiğinde, maddi şartların daha olacağını söylemekle birlikte, bazılarınızı uyarmak isterim bir konuda; Mars da Kovada 19 Aralıka kadar, Marsın Kovada yuva, aile evinde olması evde güvenlik konusunda dikkat etmeniz gerektiğini söylüyor. Evde teknolojik ürünlerin bozulmasına karşı dikkat edin, elektrik vs den gelebilecek kaza riskine dikkat edin ve ayrıca evin güvenliğine önem verin bu dönemde, yani 19’una kadar olan dönemde. Hem evde hem işte güvenliğe dikkat edin, olur olmaz insanlara güvenmeyin.
14 Aralıkta İkizlerde dolunay sizin, alacak-verecek, yatırım, vergi, sigorta, ortak işler veya kurumla alakalı parasal işlerle ilgili evinizde gerçekleşiyor. Bu konularda gelişmeleri tetikler. Aile ile birlikte bir para konusu gündeme geliyor olsa gerek. Gelen parayla bir şey almanız mümkün olabilir. Ancak dolunaydan sonraki günlerde 19’unda, Merkür retrosu, Marsın Balıka girmesiyle birlikte sert yıldız açıları oluşacak. Balıktaki Mars size iyi açılar yapmakla birlikte, genel oluşan sert açılar biraz etkiler. Ne tür bir sorun olabilir diye bakarsak, kiminiz sağlık masrafı yapabilirsiniz. Sağlığa özen göstermek gerekir. Kiminiz de eve masraf yapacaksınız gibi.
Bu dönemde sakarlık gibi şeylere de dikkat etmek gerekir genel olarak. Ayrıca ev veya araba sigortası vs ile ilgili masraf vb çıkabilir.
Kiminiz de bir yakınınızın sorunu için koşturabilirsiniz.
İşinizde reklam, tanıtım, müşteri ağınızı geliştirmek için bir takım şeyler yapmak isteyebilirsiniz. Ancak aşırı masraf yapmadan halletmek gerek ve bu konularda alacağınız destek konusunda kişileri iyi seçmeniz gerek. Tanımadan anlaşma yapar, sonra pişman olabilirsiniz. Zaten Merkür 19’undan sonra imza atarken bir yere, dikkatli olmak gerektiğini vurguluyor.
Bir yerden teklif alabilir, işinizi daha geniş platformda yapma imkanı bulabilirsiniz. Hatta TV, medya gibi bir ortamda kendinizi tanıtma imkanı bulabilirsiniz. Bu türden güzel gelişmeler size faydalı olacaktır. Yine de, kalıcı aktiviteler gibi görünmüyor. Dönemsel olarak faydası olacak şeyler gibi.
19’undan sonra, işbirliği ve para konusunda aldanma, yanılma, dolandırılma konularında dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Aşk ve ilişki cephesine bakalım..
İlişkisi olanlar için 7-19 Aralık dönemi evde, veya gözlerden ırak ortamlarda sevdiğinizle baş başa kalmak, birlikte güzel paylaşımlar mutlu edecektir. Evde farklı insanları ağırlamak mümkün. 19’undan sonra ise, daha çok sosyal ortamlarda olmak istersiniz, arkadaşlarla birlikte sosyal ortamlara katılabilirsiniz.
Evli olanlar, 19’undan sonra çocukla ilgilenebilirsiniz. Onun bir sorunuyla ilgilenmek size düşebilir. Çocuk yapmayı düşünenler olabilir ancak şartlar uygun görünmüyor henüz.
Kalbi boş olanlar flörtöz olabilir. Kısa süreli ilişkilere meyilli olabilirsiniz ay boyunca. Kiminiz yeni başlayan bir ilişkide hızlı gidebilir, çabuk yakınlaşabilirsiniz. Ancak kafanız karışabilir, hızlı giden ilişki bir süre sonra tökezleyebilir.. Yine de, kendinize yakın bulduğunuzu birini bulmanız mümkün bu ay.
Ama kafanız karışık ve flörtöz havanızla can yakabilir, birilerini kendinize bağlamak hoşunuza gidebilir, sonra değişen tavırlarınızla üzebilirsiniz. Mümkünse sözler vermeyin duygusal konularda bu ara.
Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )
Sevgili Yaylar 29’unda yeniay sizin burcunuzda gerçekleşti. 14 Aralıkta dolunay zıt burcunuz İkizlerde gerçekleşecek.
Bir taraftan endişe ve belirsizlik ruhunuzu sıkarken, diğer yandan yeni umut ve isteklerle içinizi açılıyor. Ancak hangi yöne gideceğinizi bilememek durumu kafanızı karıştırmakta. Bir yönsüzlük, amaçsızlık duygusu içinde hem her şeyi yapmak istiyorsunuz hem hiçbirşey yapmak istemiyorsunuz veya yapacak enerji bulamıyorsunuz, yüksek enerjiyle başlayıp birden tükenmiş hissediyor olmalısınız bu ara.
Yeniayın canlandıran etkisi sizi biraz olsun kendinize getirebilir, yapacak işlerinize, bazı kişisel hedeflerinize daha rahat odaklanabilir, bu ara en azından yapabileceğiniz şeylere odaklanıp, uzak vadeli hedeflerinizi bir kenara koyabilirsiniz, zamanını beklemek üzere.
Yani, Yay yeniayı sizi gerçekçi ve halihazırda olan sorumluluklarınıza sevk eden bir enerji verecektir size. Zaten beklenti ve belirsizlik içinde kalmaktan da sıkılmış olmalısınız. İşte yeniayın size en büyük faydası bu olacaktır, “Biz önümüze bakalım” diyeceksiniz ve olur olmaz şeylerden odağınızı çekmeyi bileceksiniz.
Buna rağmen, kiminizi uyarmak isterim. Yay yeniayında Güneş, Satürn ve Neptün arasında sert bir kare açı oluştu. Bu sizi gerçeklerden uzaklaştıran, zamanı gelmeyen istek ve hayaller veya olmayacak hayaller konusunda uyarmakta ve uyandırmakta. Fakat siz ısrarla beklenti ve hayale dalmaya devam ederseniz ki, Neptün-Güneş karesinin etkisinde, ısrarla gerçekle yüzleşmek veya gerçeklerle, somut şeylerle ilgilenmekten kaçıp, hayallerim de hayallerim derseniz, o zaman bu yeniay yüzünüze çarpılan soğuk su etkisi yaratabilir. Bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Özetle, olmayacak duaya amin demeyin bu ara.. Çünkü ya zamanı gelmemiştir, ya o hayalin size faydası yoktur.. Satürn kaderinize ait size ait gerçeklere yönelin diyor. Asıl size faydası olacak şeyler kendi gerçeklerinizin yolundadır. Ve o yolda gerçekleşebilecek hayalleriniz sizi bekliyordur..
Gerçeğe ısrarla gözünü kapatan olursa, Satürn-Neptün insana sonradan ciddi pişmanlık verecek ve telafisi uzun sürecek ve bedeli ağır olabilecek dersler verir. Satürn “Kaderin/Karmanın Efendisi”dir, ne ekersen onu biçersinin efendisi.. Bu ara ektiğiniz şeylere gerçekten çok dikkat edin. Güzel, gerçekçi amaçlar, hedefler ekerseniz, onun için çabalarsanız, onları biçmenin mutluluğu, huzur ve gururunu yaşarsınız. Yanlış şeyler ekerseniz, hem zaman, hem kiminiz para, kiminiz ilişki, kiminizse sağlıkla bedelini ödemek durumunda kalırsınız, aman diyeyim. Gerçekler inanın olmayan hayallerden daha güzeldir! Hem gerçekler belki de hayallerinizden daha büyük olabilir..
Satürn-Neptün, Güneş vs sert açıları gerçekleri kabul etmemekle ilgili depresyon, hayal kırıklığı ve akabinde sağlığı bozabilir. Aman bu ay dikkat edin bunlara derim. Kabul edin, hayatı olduğu gibi sevin ve “ayıklayın” hayatınızı, kafanızı, kişiliğinizi. Satürn burcunuz Yayda ayıklama, arınma, temizlik ve sadeleşme zamanı demektir ayrıca.. Özellikle 19 Aralık sonrasında dikkat edin.
7-19 Aralık arasında Kova burcunda bulunan Mars ve Venüs’ün çok güzel desteğini alacaksınız. Bu yıldızlar sizin yönetici yıldızınız, bu ara Terazide gezen Jüpiterle çok güzel açı yapacaklar bu dönemde.. İşte, size gerçekçi ve tam sizlik bir hayalin veya hedefin gerçekleşme zamanı..
Bu ay iş veya başka sebeple seyahat iyi görünüyor. Keyif alacağınız seyahatler yapabilirsiniz. Ayrıca internet, teknoloji, occult konular, mesleki bilgilerinize destek olan bir konuda eğitim veya yabancı dil üzerine bilgi edinmek için kurs vs aktivitelere katılma sizi mutlu eder. Yaptığınız iş başkalarıyla iletişim gerektiriyorsa, insanlara ulaşmak için çok iyi bir dönem yine 7-19 Aralık arası.
Kiminiz sanki meslekle ilgili yaptığınız bir şeyle öne çıkıp parlayacak, belki bir ödül bile alabileceksiniz.
Ancak iş cephesinde ilişkiler konusu bu ay sizi oldukça zorlayacak görünüyor. İş yaptığınız birileriyle, veya ortaklık, işbirliği yaptığınız kişilerle bazı konularda çatışma, anlaşmazlık yaşayabilirsiniz. Hedefler çatışabilir, işi yapma tarzında fikir ayrılığı olabilir.. Bir şekilde bir uyumsuzluk durumu olabilir.. Bu böyle gitmeyecek dedirten bir noktaya gelebilir. İşte bu noktada, yeni gelen kişilerin araya girmesi ve yeni bir alternatifin yaratılması durumu kurtarabilir. Bu kiminize iş veya işbirliği yaptığınız kişileri değiştirmeye, yenilemeye sevk edebilir. Yani yola başkalarıyla devam edebilirsiniz. Ancak size tavsiyem, bu ay işbirliği alanında pek de rahat bir yıldız açısı yok.. Kendi başınıza yaptınız işlere odaklanın, veya bir hedef, bir proje, bir organizasyon çerçevesindeki bir şeylere tek seferlik veya geçici katılım gibi şeylere yönelin ama kalıcı işbirliği veya sizi bağlayan iş anlaşmaları vs iki kere düşünün derim.
Bu ay bazı işbirlikleri, ekip çalışmaları veya anlaşmalar bozulabilir veya bitebilir.. Bu belki geçmişten bugüne gelen bir anlaşmanın miyadının dolması şeklinde olabilir. Kiminiz içinse, işi büyütmek, daha ileri götürmek adına artık bazılarıyla birlikte olmak, birlikte iş yapmanın imkansızlığı noktasına gelinir, yollar ayrılabilir. Şunu da belirteyim, yol ayrımı dediğim şey, hemen gerçekleşmeyebilir çünkü 19’unda Merkür retrosu başlıyor gelecek aya sarkıyor bu. Özetle, buraya kadar dedikten sonra bile somut olarak tamamlanması birkaç ayı bulabilir. Çünkü verilen söz veya anlaşma bunu gerektiriyor olabilir.
Bu ay bir şekilde bir mesafe koyma, yol ayrımı söz konusu gibi.. Kiminiz dediğim gibi bunu iş ve işbirlikleri alanında yaşarken, kiminiz arkadaşlık alanında yaşayabilirsiniz.
14 Aralık İkizler dolunayı ilişkiler üzerinden bir ayıklanma zamanı gibi görünüyor. İlişkileriniz mercek altında.. Birileri hayatınızdan çıkabilir bu dolunayın etkisinde.
Dolunay kiminizi yeni çevrelere sevk edecektir, bu mevcut bazı çevreden uzaklaştırabilir sizi. İhtiyacınız olan taze enerji, arkadaşlık, iş veya yakın arkadaşlığı sanki yeni tanıyacağınız insanlarla kurmaya başlıyorsunuz. Çevreniz yenileniyor.
Kiminiz de sanki bir yerden ayrılma, taşınmanın ardından yeni bir çevreye gireceksiniz gibi. Belki kent içinde başka yere, kiminiz belki başka ülkeye bile gidebilirsiniz. Bu türden ciddi hazırlık ve planın içinde olan var gibi görünüyor. Belki bu yeniay ve dolunay sizde bu kararı oluşturacak.
Kiminizde gördüğüm ise, mevcut çevrenize, yaşadığınız ortama giren yeni biri veya birileri sizin çevrenizi  yenilecek yönünde.. Bu ay hayatınıza giren insanlar enteresan etki yapacaklar size.
19 Aralık sonrasına baktığımızda, bu dönem sert açılıların olduğu bir dönem.. İşte, mola verme, frene basma zamanı..
Ev güvenliğine, eve gelen gidene dikkat edin. Bazı kişilerle fazla yakınlaşmanın dezavantajını yaşayabilirsiniz bu dönemde. Kanma, aldanma vb şeylere meyledebileceğiniz bir zaman. Ayrıca size de insanlara tutamayacağınız sözler vermeyin, insanları yapamayacağını şeyler için umutlandırmayın boş yere.
Bu dönemde siz ve aile için sağlık konusu önemli. Bağışıklık sistemini güçlü tutun, iltihap, virüs, huzursuzluk, uykusuzluk, gıda, ilaç vs dokunması, stres kaynaklı psikosomatik sorun, ayak ve baş bölgesi vs dikkat edin. Dinlenmeye zaman ayırın. Depresyon vs izin vermeyin.
Bu dönemde ayrıca evde bir problemle uğraşabilirsiniz. Evde aradığınız bir şeyi bulamayabilirsiniz, evde beslediğiniz bir hayvanın kaybolması, gıdadan zehirlenmesi vs gibi olası sorunlara karşı tedbirli olmak gerekir. Ve doğalgaz vs güvenliğine de özen gösterin.
Ayrıca Satürn-Mars sert açısı söz konusuyken 19 Aralıktan sonra, sakarlık, düşme, kırık çıkış vs durumlarına dikkat etmek lazım derim evde, ailede ve dışarıda.
Para konusunda durumlara bakalım..
Güneş 21’inde Oğlaka geçince, parasal kazancınız daha iyi olacaktır. Ondan öncesinde yapacağınız işler Güneşin Oğlaka girmesiyle paraya dönecektir. Parasal açıdan güzel görünüyor. Ancak parasal açıdan güven sorunu da var gibi. Para hesapları konusunda dikkatli olun, anlaşma yaparken, iş yaparken insanlarla para konusunda tedbirli ve akılcı olun, hakkınız almayı bilin, başkalarına bırakmayın bu işi. 21 Aralık öncesi de kazanç iyi görünüyor aslında. Oldukça iyi para kazancı mümkün.
Merkür retroda olacak 19 sonrasında, parasal çıkarların çatışmaması için anlaşmaları önceden akıllıca yapmakta fayda var.
Kiminiz işten çıkmayı, başka işe girmeyi düşünebilirsiniz. Ama çok da uygun değil yeni iş bu ay.
Aşk ve ilişki cephesine bakalım.
Bu ay aşktan yana şanslı burçlardan biri de siz olabilirsiniz. 7-19 Aralıkta Venüs ve Mars’ın Kovada olup Jüpiterle çok güzel açı yapmaları aşk bakımından heyecan verici sürpriz şeyler yaşayabilirsiniz. Çevrenize giren kişilerden biri sizinle yakınlaşmak isteyebilir.
İlişkisi olan kişilerin ilişkisini düzeltme imkanı olabilir bu dönemde. Ancak Merkürün pozisyonu partnerle bir şeylerin henüz çözülmediğini, bazı istek ve beklentilerin örtüşmediğini gösteriyor. Kendinizi partnere karşı daha güçlü hissedecek ve kendinizi daha iyi ifade edebileceksiniz.
Kalbi boş olan Kovalar için yeni ilişkiye yelken açmak, flört etmek, heyecanlı ve mutlu eden bir ilişki için iyi bir dönem diyebilirim. Yeni ilişki ve yeni aşk enerjisi fena değil gibi görünüyor..
Ancak ilişkisi olan ve evli olanları uyarmak isterim. 14 Aralıkta dolunay bir yol ayrımına işaret etmekte.. Merkürün pozisonu sert olmakla beraber sağduyulu bir yaklaşım gücü verecektir. Bir ayrılık durumu, boşanma durumu olabilir bu ay kiminiz için. Merkür retrosu durup beklemek, biraz daha çaba göstermek adına bir karara sevk edebilir sizi. Ancak Merkür-Jüpiter sert açısı da, zorlamak, ısrarla bir şeyin değişmesini beklemek doğru değil diyor. Belki birilerinin araya girmesiyle ilişkide hava yumuşayabilir. Ama 19 Aralık sonrası gene her şeyin aynı olduğunu görmek hayal kırıklığı yaşatabilir.. Burada püf noktası Satürn. Satürn kendinize odaklanın, kendinizi düzeltin ve kedinizi güçlendirin diyor. Jüpiter de size destek veriyor..  

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )
Sevgili Oğlaklar Aralık ayı biraz inziva, dinlenme zamanı.. Koşturma, iş vs derken dinlenmeye sizin da hakkınız var.
Ancak kiminizin dinlenmeye niyeti yok gibi görünüyor. Büyük işler, yurt dışı veya kent dışına yönelik işlerle meşgul olanlar için seyahat görünüyor. Ayrıca iletişim trafiği yoğun görünüyor. Sizin dışınızdaki işlerin sizi koşturmaya sevk etmesi söz konusu gibi. Yani, başkalarının teklifleri üzerine görüşmeler yapabilirsiniz veya daha önce yaptığınız iş veya işbirliklerinin üzerinden, karşı tarafın görüşme talebi vs den dolayı koşturabilirsiniz. Özetle, plan, programını sizin yaptığınız değil, başkalarının yaptığı bir takım işlerle meşgul olacak kiminiz.
7’ine kadar Venüs burcunuzda, Merkür 2’inde burcunuza gidiyor. Plüton zaten uzun süredir burcunuzda transit geziyor. Venüs kariyer evinizi yönetince, parayla da genel olarak ilgili olunca, bu konuda anlaşmazlık veya aniden gelen aksiliklere karşı dikkat edin 7’ine kadar. Yani, para konusunda verilen sözlerden geri dönülmesi mümkün bu dönemde. Aniden fikir değiştiren kişiler size para bile kaybettirebilir.
Kiminiz de değişen programdan dolayı, mevcut işinizde para kazanmakta zorlanabilirsiniz, başka iş veya programlara mecbur kalırsınız. Özetle, beklenmedik gelişmeler iş programınızı ve parasal kazancınızla ilgili zorlayacaktır sizi. Ancak bu tür şeyler 7’inden sonra rayına oturacaktır.
Her işte hayır vardır denir ya, belki bir yerden kazancınız eksilirken, yeni ve başka bir yerden daha fazla kazanabilirsiniz. 7-19 Aralık arasında, Mars Kovada halihazırda, Venüs de Kovada olacak, bunlar sizin para evinizde, yeni ve parlak güzel proje, hedef veya işlerden yeni parasal kaynaklara işaret ediyor.
Kiminiz belki bu dönemde yeni bir şey alacaksınız, bir harcama görünüyor, bir yatırıma yönelebilirsiniz, bu size ekstradan para kazandırabilir ve size yeni bir kazanç kapısı olabilir.
Kiminiz işinizi daha farklı bir metot veya yolda yapabilirsiniz, bu size yeni müşteri, yeni kazanç kapısını açabilir. Yani, işte, hedeflerde yeni bir şeyler yapmak, yeniye yönelmek, yeni bir hedefi gerçekleştirmek size yeni ve daha fazla kazanç kapısı açacak görünüyor. Satürn ve Jüpiter’in verdiği güzel açı da bunu kalıcı ve kolay olmasına yardım ediyor.
7-19 Aralık arası yeniye yönelin, yeni şeylerden faydalanın, yeni iş, yeni müşteri, yeni işbirliği, yeni teknoloji, işyerinde yenilik vs her türden yeniden size fayda var bu ara. Başarınızı tazeleyecek ve parlatacaktır yenilikler.
Kiminiz de başarınızla ödüllendirileceksiniz. Belki terfi, tayin, promosyon, artan maaş veya bir başarının arkasından gelen ödülle.
Yeni işe girmek isteyen olabilir. Ancak başka yerden teklif varsa, sağlamsa tamam, yoksa merkür retroya girecek 19’undan sonra.. Yeni işe girerken iki kere düşünün. Yeni iş arayabilirsiniz ama yeni işe girmek için Şubatı bekleyin derim size. Daha önce başvurduğunuz bir şey varsa, o zaman durum farklı olabilir. Yine de, başlamak zaman alabilir. 19 Aralık öncesi olabilir tabii.
19 Aralık sonrası yıldızlar genel olarak sert açılı. Hemen herkesi sert etkileyen bir dönem gibi görünüyor. Sizin de dikkat etmeniz gereken bir zaman 19’u sonrası.
Ailede sağlık sorunu öne çıkabilir. Sağlık önemli konu. Siz veya aileden biri bir tedavi vs olabilir. Hastanede tedavi vs mümkün. 14 Aralıkta İkizler dolunayı sağlık konusunu gündem yapabilir. Bu dönemden sonra biraz dikkat etmek, siz ve aile için, sağlığa özen göstermek iyi olur.
Ayrıca Satürn-Mars karesi olacak 19’undan sonra, Merkür de retro, bu dönemden itibaren sakarlık, kaza riskine dikkat edelim derim. Dalgınlık, yorgunluk, gizli öfke vs sizi dikkatsiz yapabilir, düşme, kırık çıkış vs dikkat derim 19 sonrası ay sonuna kadar hatta 25 Ocaka kadar.
19 ve sonrası üretmek, yaratıcı işler yapmak, yazmak, bir yetenekle ilgilenmek, kitap okumak, film izlemek vs için iyi. Yani sizi mutlu eden keyif veren hobilerinize veya sevdiğiniz şeylere yönelin. O zaman dalgınlık vs olmaz, zamanı da iyi değerlendirirsiniz.
Para durumuna yeninden bakarsak..
Venüs 7’inde para evinize giriyor. Para kazandıracaktır size, kariyer evinizde bulunan Jüpiterle beraber çok güzel açısı, size beklediğiniz, beklemediğiniz güzel kazançlar sağlayacaktır. Ayrıca Marsın da Kovada olmasıyla, istediğiniz şeyleri satın alabileceksiniz rahatlıkla, yatırım yapabileceksiniz, hatta size kazandıracak yatırımlar olacaktır. Ayrıca eve veya kendiniz için yeniş şeyler alacaksınız. Teknolojik, modern şeyler olabilir alacağınız şeyler. Veya giyim kuşam olarak kendinize modern şeyler almak, tarzınızı yenilemek isteyebilirsiniz, uygun 7-19 Aralık arası.
Bu dönemde estetik yaptırmak isteyen olabilir, genel olarak 7-19 arası gayet iyi diyebilirim. 
Aşk ve ilişki cephesine bakalım.
Yeni aşk için pek uygun bir zaman gibi görünmüyor size bu ay. Ancak beğenilmek, dikkat çekmek için kendinizle ilgilenmek isteyebilir, tarzınızı yenileyebilirsiniz. Kendinizle ilgilenmek mutlu edecek sizi.
Evli kişiler eşiyle birlikte gezmek, evi yenilemek, yatırım yapmak vs için ele ele verebilir. Kazançları bir konuda bir araya getiriyorsunuz.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat) 
Aralık ayı sizin için ilginç geçecektir. Mars burcunuzda geziyor halihazırda, 7’inde Venüs de burcunuza girecek. Bu iki gezegen size hedefleriniz ve isteklerinizde pozitif bir enerji verecektir. Kendinize güveniniz yükselir, hevesiniz artar, dışa dönük olur, bol bol dışarıda, soysal ortamlarda olmak ister, insanlarla iletişime açık olursunuz.
Bu pozitif enerjiyle bazı hedeflerinize ulaşmanız da mümkündür. Mars ve Venüs’ün canlandırıcı ve hevesinizi artıran enerjisinin yanı sıra, Güneş’in Yaya girip 11.evinizde ilerlemesi de, şans yıldızı Jüpiterin Terazi’den Güneşinize güzel açı yapması vs, ayrıca size bir istek, bir hedefinizi gerçekleştirmede güç ve şans vermekte.
Bu belki de uzun süredir beklediğiniz bir amacınız olabilir.
Bu amacınız veya hedefiniz kiminiz için iş, kariyerde, kiminiz içinse ilişkiler üzerinde olabilir. Tabii şahsi bir hedef de söz konusu olabilir, yıldızların pozisyonuna baktığımda..
Terfi, tayin, iş değişikliği, yer değişikliği, resmi veya yasal bir yerden beklediğiniz bir sonucu almanız, eğitim almak-vermek, bir yeteneğinizi mesleğe çevirmek ve bunun için adım atmak vs gibi çok güzel bir amacınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Herkesin hayatında bu ara beklediği neyse, bu çok rahat bir şekilde gerçekleşebilir gibi görünüyor güzel yıldızların desteğiyle. 
Ancak 7 Aralık öncesi ve 19 Aralık sonrasında yıldızlar karışık biraz. 7-19 Aralık arası çok iyiyken, öncesi ve sonrasında sert açıların etkisi hüküm sürüyor. Onun için bu dönemlerde dikkat etmek gerekir.
7 Aralık öncesinde Venüs, Merkür’ün Oğlakta olması Jüpiterle sert açısı ve Uranüsle sert açısı, canınızı sıkan bir konunun olduğunu gösteriyor. Kiminiz iş, kiminiz sağlık kiminiz ise, sanki resmi bir pürüz konusunda sanki bir sıkıntıyla meşgulsünüz.
Dış koşulların işinizi bozmasından endişe ediyor olabilir kiminiz. Resmi bir konu, beklediğinizin haberlerin gelmeyişi canınızı sıkabilir. Geçmişten gelen bir konu yeniden gündeme gelebilir ve bu canınızı sıkabilir.
Venüs duygusal olarak kafanızı karıştırmış olabilir. İlişkiniz hakkında negatif duygular iletişiminizi bozabilir. Söylenmeyen sözler, ifade edilmeyen duygular rahatsız edebilir vs. Ayrıca kiminiz gizli bir ilişkiye meyledebilirsiniz bu yıldızların etkisiyle.
Kiminiz de dediğim gibi, sağlık sorunu yaşıyor olabilirsiniz.
Her ne yaşıyorsanız, 7’inden sonra birden içinizi açan güzel enerjilerin hayatınıza girdiğini hissedecek ve göreceksiniz. Kendinizi bir şeylerden özgürleştirmek, istediğiniz bazı şeylerin olması ve hayatınızda bir şeylerin tazelenmesi, ileri gitmesi mutlu edecek. Beklediğiniz güzel sonuçları almaya başladıkça mutlu olacaksınız. Çabalarınızın karşılığını almanız keyfinizi yerine getirecek.
Öte yandan 19’undan sonra yine bazı sert etkili yıldız açıları var, bunlar sizi de etkileyebilir. 19’undan sonra bir frene basmakta fayda var derim. Bir konuda istediğiniz tam sonucu almak için biraz daha beklemeniz gerekebilir. Bu konu sağlık, maddi bir borç olabilir, resmi bir yazı olabilir. Kiminiz için, evliyseniz veya çocuğunuz varsa, ailede birinin bir problemiyle ilgili olabilir. Merkür aileden birine de işaret ediyor. Onun için belki kiminiz yakın birinin maddi sorunu, eğitimle ilgili sorunu veya bir sağlık sorunuyla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz.
Mars Balıkta 19’undan sonra para evinizde olacak, Neptünle birlikte.. Aldanma, kanma, dolandırılma durumlarına dikkat etmek gerek 19 itibaren. Hesaplarınızı kontrol edin, harcama konusunda temkinli olun, borç alıp vermeyin bence. Bir para konusu ciddi bir sorun yaşatabilir birileriyle aranızdaki ilişki zora girebilir.
Merkür retorsu ve Marsın Balıkta para evinizde gezmesi bu ay 19’undan itibaren, özetle kiminize sağlık, kiminize resmi bir yazı, kiminize ise, para, yatırım, alacak-verecek, vergi, sigorta vs alanında bir sorun getirebilir özetle. Neyse bu sorun sabırla çözmeyi seçmek lazım, iki günde bitecek bir şey değil gibi.
Yine de, Venüs’ün ay sonuna kadar burcunuz Kovada kalması, Uranüs ve Jüpiterle güzel etkileşimi gerçekten, sorunun beklediğiniz gibi kötü olmadığını ve şansın yanınızda olduğunu, hatta beklediğinizden de iyi bir sonuçla sonuçlanabileceğini gösteriyor.
Para konusunda gerçekten şanslısınız bu ay. Jüpiterle burcunuzda gezen Venüs size uzaklardan güzel haberler getirebilir bu konuda veya işinizden gelen sürpriz güzel kazançlar olabilir. Maddi açıdan bereketli bir dönem 7-19 Aralık arası. 19’undan sonra Mars harcamaları artıracak, işleri biraz karıştıracak gibi görünüyor. Dikkat ederseniz, uyanık olursanız, gereksiz harcama yapmazsınız, aldanma vsden dolayı paranızı kaptırmazsınız birilerine. Yine de uyarayım, 19 sonrasında, para konusunda akıllı ve dikkatli olun. Gereksiz veya beklemediğiniz harcamalara karşı da tedbirli olun. Para yüzünden birileriyle aranız açılmasın sonra.
Aşk ve ilişki cephesine bakalım.
Bu ay sizi mutlu edecek alan en çok aşk ve ilişki alanında olsa gerek. 7-19 Aralık arasında aşk ve ilişki için oldukça güzel enerjiler var gökyüzünde.
Ancak şunu da söyleyim, 14’ünde İkizlerde dolunay var. Bu sizi bir yol ayrımına da getirir. Olmayan, gitmeyen bir ilişki bu dolunayın etkisinde bitebilir. Akabinde yeni bir ilişki ve hatta aşk gündeme gelebilir. Yıldızlar gerçekten şaşırtıcı bir şekilde, bitiş ile yepyeni taze heyecanı hayatınıza getiren bir etkide.
Eğer ki, ilişkiniz iyi gidiyorsa, o zaman 14’ünde ne olur diye baktığımda.. Bu ilişkinizde kritik bir noktanın geride kalmasına işaret edebilir. Yani, bir süredir devam eden bir problem nihayet bitip geride kalabilir, ilişkiniz dolunay sonrasında daha iyi gelişebilir.
Yeni aşk bekleyen, kalbi boş Kovalar bu ay şanslısınız. Mars ve Venüs’ün etkisiyle, oldukça canlı, hevesli, cazibeli ve cesur olacaksınız. Gözünüze kestirdiğiniz birini etkilemeniz zor olmayacaktır sizin içi bu ara. Beğenilecek, hayran bırakacaksınız çevrenizi. Bu güzel etkide, karşınıza çıkabilecek biriyle aranızda heyecan, tutku ve aşksal enerjileri hissedebilirsiniz, gerçekten güzel bir ilişki başlayabilir. Yeni ve güzel bir aşka yelken açabilirsiniz. Yıldızlar “Havada aşk kokusu var!” diyor…

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart ) 
Aralık ayı sizin için de hem iyi hem karışık.
7’ine kadar bazı dost veya arkadaş olan kişilerle geçmişten gelen bir probleminiz su yüzüne çıkabilir, bu bir yüzleşme getirebilir. Kiminiz içinse, bir yakınınızla aranızda bir yüzleşme olabilir. Ancak yıldızlar stres yaratan etkide. Sanırım çözüm için zamanı değil. Belki de olan oldu. Olanı olduğu gibi kabul etmek daha doğru olabilir.
7’inden sonra Venüs Kovaya geçiyor. Mars da Kovada. Bu biraz başka konulara kaydırabilir sizi. Bir seyahat etmek isteyebilirsiniz, kiminiz de biraz kenara çekilmek, dinlenmek, başka şeylerle ilgilenmek isteyebilirsiniz.
7-19 Aralık arası, maddi konuda bir sorunu çözmek için dış koşullar güzel etkiler getirebilir hayatınıza. Bir borçtan kurtulmanız mümkün olabilir veya bir şey almak istiyorsanız, ailenin veya bir kurumun desteğiyle bir fırsat elinize geçebilir. İndirim vs kar etmek adına iyi bir fırsat geçebilir.
Sağlıkla ilgili bir problem yaşayan varsa, bu dönemde sağlıkla ilgili güzel bir fırsat bulabilir. Bir sağlık sorunundan kurtulmak, iyileşmek, doğal güzel bir şifa bulmak için iyi zaman diyebilirim. Kiminiz de sanki gizlice estetik yaptıracaksınız gibi.
7-19 Aralık arasında, kiminizin gündemi aşk ve ilişki olsa gerek. Ancak bu dönemde tutku, seksüel arzu ile aşkı karıştırma ihtimaliniz var. Buna dikkat edin, acele karar vermeyin. Diğer yandan, karşınıza çıkacak güzel bir ilişki, geçici veya kalıcı olabilir, ama bu ara size iyi gelebilir.
İlişkisi iyi gidenler için güzel sürprizler var diyebilirim. Olasılıkla kent dışında veya yurt dışında sürpriz güzel bir evlilik yapabilir kiminiz. Ancak bir problemi de var gibi bu ilişkinin veya evliliğin. Belki yaşanılan yerler farklı, birinin diğerinin yanına gelmesi için resmi bir süreci beklemek zorunda kalabilirsiniz. 19’undan sonraki Mars Balık ve Merkür Oğlak transiti resmi veya yasal bir soruna işaret ediyor, bu sorunun halledilmesi ise birkaç ayı bulabilir en azından.
Bu yasal süreç, belki de birinin evli olması, boşanmayı beklemek durumunda kalmak şeklinde olabilir. Tabii bu da bir ihtimal gibi geldi bana.
Çünkü ortada Merkür-Jüpiter arasında bir sert açı varken, Uranüsü de hesaba katarken, kiminizin bir boşanma ihtimali de olabilir. Merkür retrosu sorun yaratabilir ama boşanma mümkün yine de.
Geçmişten gelen maddi bir problem yaşayan varsa, ki, yıldızlar buna da işaret ediyor bir yerde.. Bu türden bir problem yaşananlar için güzel bir fırsat var.. Hak ettiğiniz para veya mal vs neyse, bu ara gelebilir size, 7-19 Aralık arasında. Ancak bu akabinde bir kriz de getirebilir hayatınızda. Ne türden kriz diye baktığımda, eldeki hesap çarşıya uymayabilir. Elinize geçen maddi kazanımla, istediğiniz bir şeyi yapmak istersiniz, ama yeterli olmayabilir.. Bunun için biraz daha beklemek gerekir veya başka bir yol, yeni bir alternatif yaratmak gerekebilir.
Çocuk düşünen olabilir bu dönemde. Ay düğümleri burcunuzdayken, böyle bir istek duyan olabilir. Hatta hamile kalan olabilir aranızda daha önce. Bu ay 19’undan sonra daha dikkatli olmalısınız bu konuda, kendinize daha fazla özen gösterin, dinlenin vs. Fiziksel şartlarınızı zorlamayın.
İlginç bazı yıldız açıları var, kiminiz belki de çocuğunuzun çocuk sevincini alabilirsiniz.
7-19 Aralık arasında aşksal açıdan güzel enerjiler olmakla birlikte, ilişki sanki gizli yaşanacak gibi görünüyor. En azından gözlerden ırak bir ilişki olabilir. Kiminiz bu ilişkide birinin evli olmasından kaynaklı bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu türden sorun yaşamayanlar içinse, sanırım farklı bir yerde yaşamaktan kaynaklı bir durum olsa gerek.
Evli Balıkları uyarmak isterim, evliliğinizi zora sokan bir ilişkiye karşı dikkatli olun çünkü Merkür retrosu var 19’unda ve aynı gün Mars da burcunuza girecek.. Neptünle kavuşum yapacak. Bir konu ortaya çıkıp işleri karıştırabilir. Merkür-Uranüs kare açısının etkisinde, tatsız bir mesele yaşanabilir biriyle aranızda.  
Merkür retrosu ve Mars Balık biraz hayatınızı karıştıracak gibi görünüyor 19’udan sonra.. Bir düşmanlık, gizli bir öfke patlaması yaşanabilir.  Tabii siz de öfkelenebilirsiniz, birine karşı saldırgan tutum içine girebilirsiniz. Ancak gördüğüm o ki, sanki birileri size karşı bir cephe alabilecek gibi. Bu tanıdığınız biri de olabilir, aklınıza gelmeyen biri de olabilir.
14’unde İkizlerde dolunay var. Bu sizi biriyle karşı karşıya getirebilir veya bir kurumla. Aslında dolunayla açı yapan bazı yıldızlar uzun süredir devam eden bir konunun kapanması için, geride kalması için bazı gelişmeleri tetikleyebilir.
Dolunay geçmişte hak edilmiş bir şeyin size gelmesini sağlayabilir, özellikle maddi bir kazançla, evle, maddi bir kaynakla ilgili bir şey olabilir. Belki de bir miras olabilir. Bu tür bir şey ya kolay gelmiyor ya da tartışma yaratabilir akabinde.. Satürn haritanızın tepesinde gezerken, resmi bir pürüz, bir probleme işaret ediyor.. Biraz daha sabırla beklemek, çabalamak gerekebilir. Ortak çıkarlar konusunda pürüz var gibi. Çözülmesi için sabırlı ve akıllı davranmak gerekir. Yoksa anlaşmazlık büyüyebilir 19’undan sonra.
19’unda Mars burcunuza girdiğinde, öfkenize vs dikkat edin. Ani ve fevri çıkışlar zarar verebilir. Yasal veya resmi bir yerle takışmanız mümkün olabilir, attığınız adımların ne getireceğini iyi hesap edin. Hatta bu dönemde bence bekleyin, şartları zorlamayın derim. Sakarlık, kaza, sağlık konusunda siz de dikkat edin derim bu dönemde. Hayvanlardan gelebilecek riske karşı da dikkat edin. Ayrıca psikosomatik rahatsızlığa karşı dikkat edin. Tabii bu dönemde sağlık sorunu olmayanlar için geçerli değil bu dediğim, sadece şikayeti olanlar daha dikkatli olsunlar bu dönemde, tedbirli olmak iyidir.
14 Aralık ve sonrasında, ailede psikolojik problemi olan varsa, onunla ilgilenmek gerekir. Bu sizseniz, o zaman ailenizden destek isteyin. Olayları gözünüzde büyütmeyin. Bu dönemde, sağlık sorunu olan varsa siz veya ailenizden biri, olasılıkla yaşlı biri, dikkat etmek, ilgilenmek iyi olur. Sağlık, şifa konusunda iyi yıldızlar var, oldukça güzel yıldızlar. Ancak ani rahatsızlık vs gibi riske de açık durumlar var. Onun için 14 Aralık dolunay civarı ve 19 Aralık sonrasında dikkat etmek faydalı olur.
7-19 Aralık arasındaki güzel yıldızlar aslında size iyi gelecek, adeta koruyucu yıldızlar gibi. Ancak seyahat ederseniz, gezerseniz, çevrenizde olan bitene aldırmayıp kendinizi mutlu eden şeylere yönelirseniz gayet güzel olur. Özellikle 19 sonrasında çevrenizdeki kaos, karmaşa, düşmanlık, veya size faydası olmayan kişileri çevrenizde olması vs size zarar verir, en güzeli mesafe koymak bazı kişilere. Şayet, ortalığı karıştıran kişi siz olursanız, o zaman, bence pişman olacağınız şeyler yapmayı derim 14 Aralıkta ve 19 sonrasında.

Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle…

Astrolog Semavii 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder