17 Haziran 2016 Cuma

ASTROLOJİ’YE GÖRE AŞK VE EVLİLİK ZAMANI

ASTROLOJİ’YE GÖRE AŞK VE EVLİLİK ZAMANI    

(NOT: 2015'te Pozitif Dergisinde yayınlanan yazımı bazı düzenlemeler yaparak sizlerle paylaşmak istedim. )

Astroloji yoluyla, bir kişinin ne zaman aşık olacağını, nasıl bir sevgili istediğini, ne zaman evlenebileceğini, evliliğinin nasıl geçeceğini, ne tür kişileri hayatına çekeceğini, aşkta şansının nasıl olduğunu, kişinin evlilikte nasıl davranacağını, eşinin karakterinin, mesleğinin vs ne olacağını kişinin doğum haritasının detaylı bir analizini yaparak ortaya koyarız.

Tabii bunun için kişilerin Astrolojik danışmanlık alması gerekmektedir.

Ancak Astrolojiden anlamayan kişiler için aşk ve evlilik üzerine bazı genel tuyolar verebilirim.


NASIL BİR EŞ ARIYORSUNUZ?

Yükselen burcunuzu biliyorsanız, nasıl bir eş aradığınıza dair genel bir fikir edinebilirsiniz.

Evlilik ve ciddi ilişkilerde, doğum haritasında Yükselen burç ve onun tam zıddında bulunan 7.ev burcu söz sahibidir öncelikle.  

Yükselen burç evlilik ve diğer ciddi duygusal ilişkilerde kişinin kendisini temsil eder, kişi ilişkide nasıl davranıyor, ilişkiye nasıl yaklaşıyor, Yükselen burç bunu genel hatlarıyla anlatır.

Başka bir sürü detay vardır ama kabaca Yükselen burca bakarak, kişinin ilişkide nasıl bir tavır alacağını söyleyebiliriz.

7.ev ise evlilik ve ciddi ilişki evidir.

Yükselen burcun tam karşısında yer alan 7.ev burcu, ayrıca kişinin hayatına çekebileceği sevgili ve eş tipini de anlatır.

Kişinin doğum haritasında sadece 7.ev burcuna bakarak, o kişinin hayatına girecek sevgili ve eş tipi hakkında epey bilgi edinebiliriz. 

Tabii, bilgimizi daha detaylandırmak için, işin içine 7.ev burcunun yönetici yıldızını da katabiliriz.  
Önce 7.ev burcunuzu tespit edelim.

7.ev burcunuzu nasıl bulacaksınız pratik bir yolla?

Yükselen burcunuz neyse, onun zıt burcu 7.eve düşer, işte, sevgili, eş, ciddi ilişki ve evlilik evi burcu odur.

Zıt burçları sıralayalım:

Zıt Burçlar:

Koç-Terazi ile, Boğa-Akrep ile, İkizler-Yay ile, Yengeç-Oğlak ile, Aslan-Kova ile, Başak-Balık ile zıt burçtur.

Buna göre:

Yükselen burcunuz Koç ise, 7.ev burcunuz Terazi’dir.
Yükselen burcunuz Boğa ise, 7.ev burcunuz Akrep’tir.
Yükselen burcunuz İkizler ise, 7.ev burcunuz Yay’dır.
Yükselen burcunuz Yengeç ise, 7.ev burcunuz Oğlak’tır.
Yükselen burcunuz Aslan ise, 7.ev burcunuz Kova’dır.
Yükselen burcunuz Başak ise, 7.ev burcunuz Balık’tır.
Yükselen burcunuz Terazi ise, 7.ev burcunuz Koç’tur.
Yükselen burcunuz Akrep ise, 7.ev burcunuz Boğa’dır.
Yükselen burcunuz Yay ise, 7.ev burcunuz İkizler’dir.
Yükselen burcunuz Oğlak ise, 7.ev burcunuz Yengeç’tir.
Yükselen burcunuz Kova ise, 7.ev burcunuz Aslan’dır.
Yükselen burcunuz Balık ise, 7.ev burcunuz Başak’tır.

7.Ev Burcu ve Aradığınız Eş Özellikleri

7.ev burcunuza göre, aradığınız ve hayatınıza çekeceğiniz sevgili/eş nasıl biri?

7.ev burcunuz diyelim Aslan diye, illa hayatınıza Aslan burcu birinin girmesi gerekmiyor. Aslan burada aradığınız eşi temsil eden bir sembol. Buna göre, eşinizin burcu ne olursa olsun, illa onda Aslan’a has bazı özellikler ararsınız kısaca.

Örneğin, 7.ev burcunuz Aslan ve eşiniz ise Akrep burcu. O zaman nolur, eşiniz tabii ki Akrep burcu özelliklerinde biri olur, öte yandan Aslan’ın temsil ettiği birkaç özelliği de kendinde barındırabilir. Akreptir ama aynı zamanda Aslan vari havalı biridir, ya da Aslan’ın temsil ettiği fizik özelliktedir, kumral veya sarı saçlı saçlıdır vs.

Bir danışanımdan örnek vereyim. Danışanımın 7.ev burcu Yengeç’ti. Kocası Terazi burcu idi. Terazi yemek yapmakla hiç alakası olmayan bir burçtur ama ne ilginçtir ki, eşi yemek yapmaya bayılıyordu. 7.ev burcu Yengeç özelliği!

7.ev burcunuz: 

Koç ise, inisiyatif alan, atak, dürüst ve açık sözlü, cesur, her yaşta genç kalmayı bilen, yenilikçi, gülmeyi ve eğlenmeyi seven, pozitif, hareket sever, sportif, savaşçı ve biraz kavgacı, öncü ve lider ruhlu biri.

Boğa ise, sıcak, çekici, estetik zevkleri olan, güçlü, koruyan, kollayan, yemek yapmakta becerikli, kararlı, değerlerine bağlı, eşine sadık, eşini mutlu etmeye bilen, sakin, yuva sever, hoşgörülü ve sevecen biri. 

İkizler ise, hareketli, çok yönlü, becerikli, zeki, bilgili, eğitimli, genç ruhlu, konuşkan, ağzı laf yapan, insan ilişkilerinde canlı, geniş çevresi olan, sosyal hayatı hareketli, şakacı, sürprizler yapan biri.

Yengeç ise, duygulu, anlayışlı, şefkatli, yuva sever, eli bereketli, (erkek ve kadın için aynı şey geçerli) yemek yapmayı seven ve bilen, ailesine düşkün, koruyan, eşine bağlı, eşinde anne/baba figürü arayan, küsme huyu olan, romantik biri.

Aslan ise, havalı, güçlü, kendine güvenen, yiğit, gururlu, asil, gösterişli, oyun sever, eğlenceli, yaratıcı yeteneği olan, kendini göstermeyi bilen, sosyal hayatı zengin, lükse meyilli, yönetme yeteneği olan, girişken biri.

Başak ise, çalışkan, zeki, çok yetenekli ve becerikli, bilgili, işinde başarılı, evine ve eşine düşkün, eşinin ve ailesinin mutluluğu için kendini adeta feda eden, temiz, titiz, esprili, formuna dikkat eden biri.

Terazi ise, gösterişli, süslü, zevkli, güzel/yakışıklı, ağzı güzel laf yapan, gururu okşayan jestler yapmayı bilen, zarif, asil, medeni, anlayışlı, uyumlu, sosyal, insan ilişkilerinde becerikli, neşeli ve bazen kaprisli biri.

Akrep ise, tutkulu, güçlü, karizmatik, hırslı, ketum, tuttuğunu koparan, savaşçı, korkusuz, derin duyguları olan, tutkuyla seven ve bağlanan, seksi, cinselliği güçlü, sezgisi ve zekası güçlü, mücadeleci ve kıskanç biri.

Yay ise, çok yönlü, cesur, atak, girişken, ateşli, tutkulu, romantik, gururlu, kendine güvenen, girişimci, neşeli, esprili, doğal, rahat tavırlı, pozitif, bilgili, kültürlü, maceracı, gezmeyi ve keşfetmeyi seven biri.

Oğlak ise, ciddi, iş kolik, işte başarılı, işte etkili ve yetkili bir pozisyonu olan, çalışkan, disiplinli, düzenli, otoriter, lider ruhlu, ailesine düşkün, ilişkisine sonuna kadar sahip çıkan, sadık, kafalı ve anaç/babaç biri.

Kova ise, havai, farklı, modern, bakımlı, şık, kaliteye önem veren, seçici, bilgili, kültürlü, donanımlı, işte başarılı, değişim sever, aşkta çılgın ve cüretkar, sürprizli yanları olan, karizmatik, cazibeli, mesafeli, akıllı biri.

Balık ise, idealleri olan, bir işe kendini adayan, büyüleyici, merhametli, yardımsever, yetenekli, ruha ve kalbe dokunmayı bilen, zarif, estetik sever, esprili, romantik, eşine duygusal olarak bağlı, fantezileri olan, yaratıcı düşüncesi güçlü, bazen tembel biri.

Evlilik ve Aşk Zamanları

Kişinin evlilik zamanını tespit etmek, ne zaman aşkı hayatına gireceğini bulmak yine çok detaylı Astrolojik analiz gerektiren bir çalışmadır.

Ancak bu konuda da genel bir bilgi edinmek amacıyla, küçük bir tuyo verebilirim.

Astrolojiden az buçuk anlayanlar için ve doğum haritasını bilenler için ayrı bir tuyo,  bilmeyenler için ayrı bir tuyo vereyim.

Doğum haritasını bilenler, 7.ev burcunun yönetici yıldızının hangi burçta olduğunu bulsun öncelikle doğum haritasında.

7.ev burcunuzu yöneten yıldız, evlilik ve ciddi ilişki evinizin de yönetici yıldızı oluyor.

Örnek 1: 7.ev burcunuz Yay ise, yönetici yıldızı Jüpiter’dir.

7.ev evlilik evi burcunun yönetici yıldızlarını sıralayalım.

Burçların yönetici yıldızları:

Koç: Mars yönetir.                                   Terazi: Venüs yönetir.
Boğa: Venüs yönetir.                               Akrep: Mars ve Plüton yönetir.
İkizler: Merkür yönetir.                           Yay: Jüpiter yönetir.
Yengeç: Ay yönetir.                                  Oğlak: Satürn yönetir.
Aslan: Güneş yönetir.                              Kova: Uranüs ve Satürn yönetir.
Başak: Merkür yönetir.                            Balık: Jüpiter ve Neptün yönetir.

Bu yönetici yıldızın sizin doğum haritanızda hangi burçta olduğunu bulmanız gerekir.

Örnek 1: 7.ev burcunuz Koç ise, yönetici yıldızı Mars’tır. Mars haritanızda diyelim Balık burcunda olabilir.  

Son aşamada, yapmanız gereken transit gezen Şans gezegeni Jüpiter’in 7.ev yönetici yıldızınızla aynı burçta veya uyumlu burçlarda gezdiği zamanları tespit etmektir.

İşte, transit Jüpiter’in aynı burç veya uyumlu burçta gezdiği zamanlar sizin “Aşk veya  Evlilik Zamanınız” olabilir.

Peki, transit Jüpiter’in 7.ev evlilik evinin yönetici yıldızıyla aynı burçta veya uyumlu burçta olmasını nasıl anlayacağız?

Transit Jüpiter genellikle bir burçta 1 sene kalır.

Transit Jüpiter şuan Başak’ta geziyor. 10 Eylül 2016’da Terazi burcuna geçecek ve 2016 Ekime kadar Terazi’de kalacak, sonra Terazi’de 1 sene kaldıktan sonra 2017 sonbaharda Akrep’e girecek. 2018 2. yarıda ise Yay burcuna girecek vs vs.

7.ev yönetici yıldızınız Başak’ta ya da Başak’la uyumlu burçta ise bu sene 10 Eylüle kadar aşk ve evlilik bakımından şanslı sayılırsınız veya Terazi’de veya Terazi’yle uyumlu burçta ise, 10 Eylül 2016’dan sonra evlilik ve aşkta şansınız açılıyor demektir.

Aynı burçta olduğunu bilmek sorun değil ama uyumlu burçta olduğunu bilmek nasıl oluyor?

Diyelim; sizin 7.ev yönetici yıldızınız Mars olsun ve Oğlak’ta olsun Mars. Oğlak burcu Başak burcu ile aynı elementte, yani Toprak elementinde, birbiriyle uyumludur. Demek ki, siz 10 Eylül 2016’ya kadar aşk bakımından şanslı olacaksınız çünkü transit Jüpiter 10 Eylüle kadar Başak’ta kalacak.

Uyumlu burçlar:

Aynı elementten olan burçlardır.
Ateş: Koç, Aslan, Yay
Toprak: Boğa, Başak, Oğlak
Su: Yengeç, Akrep, Balık
Hava: İkizler, Terazi, Kova

Şimdi, birkaç örnekle konuyu noktalayım.

Örnek: Kişinin 7.ev yönetici burcu İkizler olsun, İkizlerin yönetici yıldızı Merkür’dür. Merkür Boğa’da olsun doğum haritasında. Demek ki, 7.ev yönetici yıldızı Merkür Boğa’da.

O zaman bu kişi, Merkür Boğa’ya göre, transit Jüpiter Başak’ta iken, Boğa Merkür’le çok uyumlu açıda olacak, demek ki, bu kişi 10 Eylüle kadar aşk ve evlilikte güzel şans ve fırsatlar yakalayacak!
Astrolojiden anlamayanlar için pratik tuyo:

7.ev burcunuzu bulduktan sonra, transit gezen Jüpiter’in bulunduğu burca bakın, sonra bu burç sizin 7.ev burcunuzla uyumlu mu bakın tespit edin, uyumluysa o zaman aşk ve evlilikte şanslı zamanlardasınız, fırsatları değerlendirin derim!

Örneğin; 7.ev burcunuz Kova olsun.

Transit Jüpiter 10 Eylül 2016’dan itibaren 1 sene boyunca Terazi burcunda kalacak, Terazi Kova ile aynı elementten, Hava elementinden iki burçtur, dolayısıyla birbirine uyumlu enerji desteği verirler, o zaman 2016 Eylülden itibaren 1 sene aşk ve evlilik fırsatları konusunda şanslınız demektir.

Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle

Astrolog Semavii

13 yorum:

  1. Balık Burcuyum peki benim evlilik dönemim

    YanıtlaSil
  2. Nurcaaan iyi bak çöz bu olayı bak şu diğer yorum atan balık burcu mal hazır çorba istiyor onun gibi olmayalım. Balık burcu ya, bu mesajı görse ağlamaya başlar şimdi ehehehe. Neyse hadi az yüzümüz gülsün.

    Seni çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  3. Yine yüzüm gülmedi

    YanıtlaSil
  4. 7 evim koç ta marsım Aslan venüs boga

    YanıtlaSil
  5. 7.ci evim ikizler ve boş,Hiç bir gezegen yok.

    YanıtlaSil
  6. 7. evim oğlak neptün 7. evimde

    YanıtlaSil
  7. 7.evim kova burcum aslan Uranüs'ün oğlak

    YanıtlaSil
  8. 7.evim boğa. Boğa Venüs gezegeni. Venüs akrepte . Akrep boğa karşıt burç uyumlu olması lazım. Jupitere napicam hiç anlamadım

    YanıtlaSil
  9. 7ci evim ikizler ve merkurum aslan noluck simdi

    YanıtlaSil
  10. Saçma. Inananlar daha sacma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman niye buraya bakıyorsun?

      Sil
    2. Bak kardeşim benim marsim boğa ve hayatımda aşık olduğum tüm erkekler bogaydi ben inanıyorum

      Sil