25 Ağustos 2015 Salı

BURCUNUZU HANGİ GEZEGEN YÖNETİYOR?

BURCUNUZU HANGİ GEZEGEN YÖNETİYOR? 

Burçları yöneten gezegenler vardır ve çok önemlidir. Burcun doğal yönetici gezegeni o burcun harita içinde bulunduğu evle ilgili olayları yöneten, ilgili olaylara güç ve kaynak sağlayan gezegendir diyebilirim.

Hem Burcunuz hem Yükselen Burcunuzun yönetici yıldızını okuyunuz.


Burçların Yönetici Yıldızları: 

Koç: Mars yönetir.
Boğa: Venüs yönetir.
İkizler: Merkür yönetir.
Yengeç: Ay yönetir.
Aslan: Güneş yönetir.
Başak: Merkür yönetir.
Terazi: Venüs yönetir.
Akrep: Plüton yönetir.
Yay: Jüpiter yönetir.
Oğlak: Satürn yönetir.
Kova: Uranüs yönetir.
Balık: Neptün yönetir.

Not: Bazı yıldızlar iki burcu birden yönetir yukarıda gördüğünüz üzere. Örneğin, Venüs hem Terazi hem Boğa’nın yöneticisidir.

Burçlar ve Yönetici Yıldızları

Marsiyen Koç: savaşçı, çoşkulu, ateşli, tuttuğunu koparan, eylem insanı, ne istediğini net bilen ve istediğini elde etmek için hemen harekete geçen kişidir. Marsiyen diğer anlamıyla, kas gücünü iyi kullanan kişi.

Venüsyen Boğa: güzelliklere, sanata, doğanın yeşiline ve huzura düşkün, hayatın zevklerinin tadını çıkarmaya odaklı, keyif insanıdır. Güzellik, uyum ve estetik vardır fiziğinde veya tavrında, ayrıca hoşgörülü, insancıl ve sevecendir. Sevgiye önem verir.

Merküryen İkizler: düşünce, iletişim, zeka odaklı, bilmek ve öğrenmek isteyen, meraklı, esprili, çok yönlüdür. Yerinde duramaz, bir çok şeyle bir anda uğraşır, zekasını besleyecek şeylerle mutlu olur. Ağzı iyi laf yapar, yazma-konuşma yeteneği iyidir. Merküryen diğer anlamıyla cin gibi zekidir.

Ay Yüzlü Yengeç: Ay gibi parlaklığı ve buğulu hali vardır, duyguları Ay’ın sık değişen görünümleri gibi sık değişen, ruhsal, hülyalı, duygulu, nostaljik, çabuk sevinen, çabuk küsen, kırılgan yanı olan biri. Hisleri çok kuvvetlidir. Bereketli ve uğurludur. Anaç yapılı veya tam tersi çocuk yapılıdır, ya besler ya beslenir. Enerjisi iyileştiricidir, iyi gelir insanlara.

Güneş İnsanı Aslan: Aslan yönetici yıldızı Güneş gibi parlak ve sıcaktır, girdiği ortama adeta Güneş’in ışık saçması gibi ışık yayar. Her haliyle hemen dikkati çeker, Güneş gibi görünen, mağrur, heybetli, güven ve hayat veren biridir. Hayatı yaşama sanatının ustasıdır. Yeteneklidir ve star ruhludur.

Merküryen Başak: Başak İkizler gibi Merküryen’dir ama aralarında yine de tarz farkı vardır farklı element grubundan olmalarından dolayı. Başak zeki, bilgili, çok yönlüdür, titiz, detaycı, iyi bir analizcidir, didiklemeyi, eleştirmeyi iyi bilir, bir olayın veya kişinin falsosunu şıp diye yakalar, şüpheci bir düşünce yapısı vardır. Teknik becerisi ve el becerisi yüksektir.

Venüsyen Terazi: Boğa gibi Venüs tarafından yönetilir, tarz farkı vardır aralarında. Terazi incelikli, güzel, zariftir her haliyle. İnsan ilişkileri uzmanıdır, diplomatiktir. Süslüdür. Sosyal adap, medeniyete önem verir. Zevklerine, giyime vs düşkündür, çok sosyaldir, bol çevresi vardır. Romantiktir. Aşka aşıktır.

Plütonik Akrep: Plüton en kısa tabiriyle ‘güç ve dönüşüm’ demektir. Kimi güce çok önem verir, kimi bir Anka kuşu gibi yeniden doğmaya dönüşmeye odaklıdır. Ruhsal olarak çok güçlü bir dönüşüm yeteneği vardır. Plütonik aynı zamanda manyetik çekim gücü yüksek anlamında kullanılır. Güçlü sezgisi vardır. Şifasal bir gücü ve enerjisi, derini gören gözleri vardır. Şüphecidir.

Jüpiteryen Yay: Zeus mitolojik karşılığı, bereket, zenginlik bolluk yıldızı Jüpiter etkisinde, neşeli, şanslı, hevesli, hedefe odaklı, yarı at-yarı insandan oluşan bir savaşçı, saygın, bilge, keşifçi, geleceği görme yeteneği olan, maceracı, inanca odaklı ve hayatın anlamını arayan biridir.

Satürnyen Oğlak: tam bir sorumluluk, görev ve disiplin insandır, akıllı, kafalı, iyi bir yönetici, organizatör, otoriter, geleceğe odaklı, geleceği iyi planlayan, amaçlarına sabır, disiplin, iyi planlama ve çalışma ile ulaşan biridir. Soğuk görünür ama içten babacan/anaç yapısı vardır.

Uranüsyen Kova: elektrik yüklü gezegen Uranüs etkisinde, değişim ve devrim insanıdır, bulunduğu toplum içinde farklı olan, ayrık otudur, kimsenin fikrinden etkilenmeden kendi düşüncesine göre yaşamaya odaklı, radikal değişimlere açık ve yatkın, bilgili, akıl ve sezgisi güçlü biri. Serde çılgınlık da vardır.

Neptünyen Balık: Neptün hayaller, inanç, anlayış yıldızıdır, Neptün etkisinde buğulu bakışları, hayalci dalgın ve masum ifadesi vardır, zaman anlayışları geniştir, dalgın görünürler ama aslında zihinsel ve ruhsal olarak başka boyutlara çok rahatlıkla geçerler, sezgileri, ilhamları güçlüdür. Kimi romantiktir, oturup hayal kurmayı, sanatla, aşka uğraşmayı sever, kimi idealisttir, idealist bir kurtarıcıyı oynar.

Yıldızlar rehberinizdir!..

Astrolog Semavii 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder