25 Ağustos 2015 Salı

BURÇLARIN GÖLGE (OLUMSUZ) YANLARI

BURÇLARIN GÖLGE YANLARI 

Yıllardan beri gelen bazı yanlış bilgiler yüzünden, kimi burçlarla ilgili olarak insanların kafasına önyargılı bilgiler yerleşmiş. Astrolojinin devasa bir ilim olduğunu bilen bir Astrolog olarak buna çok karşı çıkıyorum ve hatta gülüyorum. Hani derler ya, delinin biri bir taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış misali, o yanlış ve ilkel bilgiler insanların zihninde önyargı oluşturmuştur. Doğru değildir bu.

Mesela, Akreplerden kaçmak gerekir aman kötü niyetlidir, İkizler yalancı ve fırıldaktır, Balıklar alık, Boğalar hımbıl ve kıt akıllı vs vs.

Nedir bu? Bu bilgilerle ilim mi olur? Olmaz tabii.


Peki, ben size, istatistiklere göre, en çok katil en güvenilir diye kabul edilen burç Boğa ve en sevgi dolu, şefkatli kabul edilen burç Yengeç’ten çıkıyor desem?.. Şaşırdınız, değil mi? Tabii bu da genele yayılan bir anlam ifade etmez kesinlikle. Çünkü, evet Yengeç ve Boğa’dan çok katil çıkıyormuş ama aynı zamanda gerçekten de çok güvenilir ve sevecenlerdir de..!

Peki, ne yapacağız? Bir burcun özelliklerine nasıl bir bakış açısında bakacağız?

Doğru olan nedir?

Her burcun hem pozitif hem negatif özellikleri vardır! Tıpkı paranın iki yüzü gibi, yazı ve tura. İstisnasız böyledir. Kimi insan bir burcun pozitif yanlarını ağırlıklı olarak alır kişiliğinde, kimi de gölge yanlarını ağırlıklı olarak alır.

Bakalım siz veya çevrenizdeki hangi kişi burcun gölge yanlarını almış..?  

Koç’un olumsuz yanları; çocuksu ve güçlü bir egosu vardır, egosu onu alt eden en güçlü düşmanı olabilir bazen. İsteklerinde sabırsızdır, kavgacı, gürültücü yanı vardır. Görev, sorumluluk gibi sıkıcı şeylerden çabuk bunalır, uzun süreli işlere gelemez. Heyecan arayışı insanı yorar, bitmeyen talepleri ile yıldırır. Sinirlendiğinde sert, aksi ve can acıtıcı olmaktan çekinmez. Çok kavgacıdır. İnsafsız yanı vardır. Ve inanılmaz kontrol frik ve asla affetmez. Fena kincidir. Bencil yanı vardır. Aşkta, kendisine hayran bir sevgili arayışı içindedir. Bu bakımdan narsist bir yanı vardır.

Boğa’nın olumsuz yanları; tembel yanı vardır, yavaş davranır, ağırkanlıdır. Rahatına fazla düşkün olabilir. Öfkesi şiddetlenince saldırgan ve kaba olabilir. Güven arayışı onu garantici yapabilir, değişime karşı bazen tutucu ve inatçı davranabilir. Sabit fikirlidir. Dediğim dediktir. Sahip olduğu şeylere fazlaca bağlı olabilir. Alışkanlıklarını değiştirmemekte direnir, bu konuda fedakarlık yapmaktan hoşlanmaz. Düzenini ve alışkanlıklarını sevgiye tercih eder. Zevk düşkünlüğünde dozu kaçırır. Aşkta çekilmez olabilir, sabit fikirli, aşırı inatçı, sevgisini göstermeye üşenen, karşı taraftan ilgi ve aktif hareket bekleyen, pasif, rahatlığı ve değişmezliği yüzünden sevgiliyi usandıran biri olabilir. 

İkizler’in olumsuz yanları; çok değişken ruh haliyle dikkati ve enerjisi çabuk kayar, çabuk demoralize olur. Dikkat sorunu onu hedefe odaklı olmaktan alıkoyabilir. Bundan dolayı bir konuda uzmanlaşması gecikebilir. Çeneden ibaret gibidir bazen. Çok konuşup az iş yapmaya, iletişim becerisini yanlış niyetlerle kullanmaya, insanları kandırarak veya atlatarak iş yürütmeye, verdiği sözü tutamamaya, zekasını yer yer kurnazlığa kaydırmaya meyillidir. Ticari cinliği vardır, üçkağıt severdir. Civa gibidir, yerinde duramaz, sabit olamaz, kaygandır. Eh, serde azıcık dedikodu severlik de vardır. Aşkta sabit kalamaz, sürekli farklı bir sevgili arayışı bitmez. Çok eşli olabilir.

Yengeç’in olumsuz yanları; yöneticisi Ay’ın negatif yanları baskın olan bir Yengeç değişken, kandırıkçı ve güvenilmez olabilir. Bir öyledir bir böyle. Tembel ve miskin yanı vardır. Üşenir hareket etmeye. Birine aşırı bağımlı yaşamaya meyillidir, bu yüzden hiç büyümez, çocuk kalır. Hep insanlar onu beslesin, pışpışlasın ister. Buluttan nem kapar, alıngandır. Saplantıları vardır. Ay gibi git-gel’leri fazladır. Bazen çok iyi bazen çok çıkarcı ve bencil olabilir. Aşkta, kişilerin duygularını kullanarak kandırır, romantik sevgiliyi oynar, bencildir, hevesi bitince veya alacağı bitince, başkasına kayar ve dengesizdir bu yanıyla.
Aslan’ın olumsuz yanları; egosu onun en zayıf karnıdır, egosunu eğitmeyen bir Aslan kibir ve böbürlenmeden kurtulamaz. Kendini egosunun yönetimine teslim eden bir Aslan, tıpkı aşırı sıcak bir Güneş gibi yakıcıdır, en başta kendine karşı körleşebilir, kendine bencil halleriyle, hep üstün olmak derdiyle saplanıp kalır egosuna. Yenilgiden hoşlanmaz. Zayıf görünmemek için oyunlar, triklerle kendini olduğundan farklı göstermeye çalışır ve bu haliyle insanları kendinden kaçırtabilir. Ayrıca kontrol etme ve yönetme sevdalısıdır. Aşkta, kendi gölgesine aşık biri gibidir, narsist yanı ile, kendine tapacak bir aşık arar. Tutku ile aşkı birbirine karıştırır kimi, tutku bitene kadar sözde deli gibi aşıktır, bittiğinde, gözü başkasını arar.

Başak’ın olumsuz yanları; titizlik, prensipçilik, mükemmeliyetçilik ve detaycılık gibi bazı özelliklerini fazla abartan Başak çekilmez olabilir. Sürekli eleştiri ve memnuniyetsizlikle hem kendini hem çevresindeki insanları mutsuz edebilir. Kendisiyle barışık olmakta zorlanır, bunu her şeye yansıtır. Çok gergin, sinirli olur. Keyif, mutluluk duygusu zayıftır. Bazen bir şeyi beğenmediği için mi yoksa kontrol etmek, yönetmek için mi eleştirdiği belli olmaz. Aşırı titizliği ve kontrol severliği ile nefes aldırmaz insanlara. Aşkta, memnuniyetsiz halleriyle sevdiğini bunaltır, sürekli eleştiren yanıyla ilişkisini keyifsiz ve mutsuz bir hale getirebilir. Kendine güveni hassastır, onaylanmak ister ama eleştirel yanıyla bu desteği alamaz. Ayrıca sevdiğini paylaşmak konusunda kıskanç olabilir, ailesinden bile kıskanabilir.

Terazi’nin olumsuz yanları; arkadaşı çok dostu az olur bazı Terazi’nin ama bazen bunu kendi elleriyle yapar. Haksızlıkları savunacağım derken, kendisi haksızlık yapabilir, bencil davranabilir, insanları kırabilir. Öncü burç olmaktan kaynaklı, insanları yönetmeyi, başı çekmeyi sever ama bunu biraz dengesiz bir şekilde yapınca, ne yaptığı belli olmaz haliyle, bir aşırı kibar, aşırı anlayışlı, bir aşırı kırıcı ve haşin haliyle insanları çevresinden kaçırtır. Kimi de, insanlara mavi boncuk dağıtır fazlasıyla, yapaydır. Aşkta, ayran gönüllüdür, şıpsevdi yanıyla her çiçeğe konar, iki gün sonra onun aşk olmadığını anlar, başka çiçek aramaya koyulur vs. Kararsız ve hayran sever yanıyla sevgili biriktirir, çok eşli yanı vardır. Aşkta samimiyeti zayıf olabilir. Kıyaslama delisidir. Elin adamı karısına neler neler alıyor bak, sen bana bir tek taş yüzük bile almadım vs vs vs.

Akrep’in olumsuz yanları; duyguları ve isteklerinde aşırıdır, tutucudur ve fazla talepkardır. Kimi de biraz tembeldir, kolaycılığa meyleder. Ayrıca istekleri ve çıkarlarına aşırı düşkün bir Akrep türü vardır. O dost edinemez çünkü insanlara önce fazla içten davranır, gönlünü alır, sonra onları çıkarına göre kullanır, işi bitince de bir bahane bulup çöpe atar adeta. Bu tip Akrep kendiyle barışık değildir. Sürekli kendini gizler, çok mutlu, harika göstermeye çalışır, zayıf görünmek, insanlara koz vermekten ödü kopar. Kincidir. Aşırı şüphecidir. Kontrol friktir. Aşkta, işi gücü seks ve bencil isteklerini tatmin etmektir. Ve partnerini maddi-manevi kullanmaktan çekinmez. Kendini sevmez, başkasını da kolay sevemez. Kiminin ise, seks, heyecan ve macera düşkünlüğü ilişkide aşırılıklara kaymasına neden olabilir.

Yay’ın olumsuz yanları; fikir ve inançlarında fanatik, farklı fikre ve inanca karşı düşmanca tavır, din, felsefe, siyaset ve inançta aşırıya kaçan, her şeyi abartan biridir. Kimi de, fazla kendine güvenli ve tedbirsiz, kibirli ve böbürlenen, dikkatsiz ve patavatsız, kural ve disiplin sevmez, hedeflerini hevesi geçene kadar sürdüren, sürekli bir arayış ve huzursuzluk içinde, dalgalı ruh halinden dolayı istikrarsız davranan, sorumluluktan kaçan ve sıkıya gelemeyen biridir. Verdiği sözleri unutur, fazla iyimserdir. Dengesizdir. Aşkta, çapkın yanı vardır. Farklı ilişki tecrübeleri onu cezp eder. İlişkinin sorumluklarından da deli gibi kaçar. İlişkiyi yeşil tarla gibi görüp, gözü hep daha yeşil tarlalardadır.

Oğlak’ın olumsuz yanları; bir şeyi başarana kadar fazla ciddi, asık suratlı olabilir. Herkesi kendi gibi sorumluluk sahibi sanınca, gerçekte böyle olmadığını görünce insanlara karşı fazla eleştirel, fazla acımasız ve tavizsiz davranabilir. İşkolikliği ve sorunları çok ciddiye alması onun hayatı kaçırmasına neden olabilir, kendisiyle beraber yanındaki kişileri de mutsuz edebilir. Başarı tutkusu ve bencil yanı aşırı olan kimi Oğlak, şayet başarıyı doğru yollardan elde edemezse, el altından yollarla, ayak kaydırma oyunlarıyla elde etmekten çekinmez. Yenilgiden hiç hoşlanmaz, gerekirse hile yapar ama yenilmez. Kinci ve intikamcıdır. Hiç affetmez. Eh biraz da, cimridir. Aşkta, aşırı kuralcı, ketum ve soğuk yanıyla sevgilisinin ateşini kısa sürede söndürebilir. Aşkta bile kurallardan bahsetmek aşkın ateşine zarardır.

Kova’nın olumsuz yanları; asi yanı yer yer iyi olmakla beraber bazen fazla aksidir. Kestirip atan, tek başına hareket etmeyi seven, başına buyruk, özgürlükçü yanını fazlasıyla abartabilen, kendine özgürlüğü severken, başkasını yönetmekten çekinmeyen, kendine demokrat, bazen bireyselliğini abartıp bağlılıktan korkan ve başkasına karşı bencil olabilen biridir. Kimi Kova ise, dışarıdan modern içeriden tam bir tutucu olabilir, hatta despot, faşist yanı olabilir. Kimi Kova’da ise üstünlük merakı vardır, bu yanıyla sürekli ukalalık yapar. En iyi ben bilirim havasındadır. Aşkta, bencil, çıkarcı ve soğuktur. Kimi de delidir, sürekli aşktan aşka koşar, heyecandan heyecana, durmak bilmez, özgürlük ile sarmaseyipliği birbirine karıştırır.

Balık’ın olumsuz yanları; tembel yanı vardır, üşengeçtir, oturduğu yerden hayal kurmak, boş işlerle vakit öldürmek ister. Sorumlulukları başkasının üzerine atmakta ustadır. Gerçeklerden uzaklaşıp fantezi dünyasında yaşamaya fazla dalar, bundan dolayı bir süre sonra akıl sağlığını bozabilir, sürekli depresyonla mücadele etmek zorunda kalır. Kimi gerçeklerden kaçmak adına içki, sigara, uyuşturucu gibi kaçış alanlarına kayar. İradesi zayıftır bu tip Balık’ın. Kiminde de gizli bir lüks sevgisi ve yapay bir sosyete havası vardır. Kimi Balık acıma, merhamet duygusunu kendi çıkarına kullanır, insanların merhamet duygusunu sömürür ve masum edebiyatıyla işini yürütür. Hayal dünyasını da çıkarcı niyetlerine kullanınca, ortaya iyi bir palavracı çıkabilir. Aşkta, sevgisini çıkarı için kullanır rahatlıkla. Çünkü tembeldir hayata karşı, birilerinin parayı, ekmeği kazanması gerekir, onun için kendine bakacak bir sevgili arar. Gerçekten aşık olsa bile, kendinden sorumluluk beklenmesi düşüncesi onu korkutur ve acındırma numarasına başvurmak durumunda kalır çünkü sorumluluk almaya niyeti yoktur. Kimi ise, depresif ve sürekli küskün halleriyle sevdiğini usandırır.

Yıldızlar rehberinizdir!..

Astrolog Semavii 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder