4 Haziran 2015 Perşembe

MERKÜR RETRO ZAMANI NE YAPMALIYIZ?

MERKÜR RETRO ZAMANI NE YAPMALIYIZ?             

Ah bu hınzır Retro Merkür gene ne işler karıştıracak?

20 Mayıs itibariyle Retro Merkür sürecine girdik yine.

(Not: Akşam Gazetesinde 31 Mayıs 2015 Pazar ekinde yayınlanan Merkür Retro yazımın, genişletilmiş halini burada sizlerle paylaşıyorum. Gazetedeki yazımın linki için: 

http://www.aksam.com.tr/pazar/eyvah-merkur-geriliyor-ne-yapmaliyiz/haber-409442   )



12 Hazirana kadar Merkür İkizler burcunda retro harekette seyredecek. 12 Hazirandan sonra düz pozisyona geçecek ve böylelikle kurtulacağız bir süreliğine.


 
Merkür retro ne demek?

Senede 3 veya 4 defa yaşanan bir Astrolojik olay.

Merkür retro’suna alışmak, onunla baş etmeyi ve yaşamayı bilmek gerek artık.

Peki, retro Merkür nedir?  

Merkür “retro” demek “geri harekette” demektir.

Aslında Merkür geri gitmez, “hızını” yavaşlatır, işte bu hızını yavaşlatma eylemine, Astrolojide “retro” deriz.

Bir gezegen “retro” iken, yani hızını yavaşlatırken ne olur?

O gezegenin özelliklerinde ve temsil ettiği konularda aksama ve problemler çıkar.

Retro’yu alkolü biraz fazla kaçırmış birine benzetebiliriz kabaca.

Bir kişi ayıkken, normal ve doğal davranışlar içindedir, alkol aldığında hafiften sallanmaya başlar ve hareketlerini kontrol etmekte zorlanır.

Merkür retro da böyle bir şeydir.

Merkür Neleri Temsil Eder?

Her türlü iletişim ve haberleşme ondan sorumludur. Ayrıca teknolojik işler, teknik işler, teknolojik ve gündelik ev aletlerinden sorumludur. İş, görüşmeler, iletişim, konuşma, yazılı/sözlü anlaşmalar, kontrat, yazılı prosedürler, kardeşler, yakın çevre, eğitim, trafik, nakliyat, arabalar, seyahat ve hava koşulları da onun temsil alanına giren konulardır.

Bu konuların hepsinde Merkür retro sürecindeyken dikkatli olmamız gerekir. Çünkü Merkür retro illaki bir aksaklık, bir problem veya bir kriz çıkaracaktır.

Büyük sorun çıkarmadıktan sonra, dert değil, hayatın bir cilvesi, der, sorunu çözmeye yöneliriz.

Ama bazen hayati tehlike yaratan problemler çıkarabilir de.. Hayati tehlike dediğim şey bazen çok küçük dediğimiz, önemsiz görünen bir şeyden de çıkabilir.

Mesela, küçük bir söz koca bir ilişkiyi yıkabilir! Ya da ağızdan kaçan bir laf insanı işinden edebilir! Veya yolda seyahat halindeyken, küçük bir dikkatsizlik bir kazaya mahal verebilir… Allah esirgesin.

Retro Merkür’le Nasıl Baş Ederiz ve Onu Fırsata Çevirebiliriz?

Merkür retro “telafi” zamanlarıdır.

Merkür’ün sorumluğu olduğu her türlü konuda bir şeyi telafi etmek için adeta tam zamanıdır Merkür retro zamanı.

Hayat koşturmacası içinde es geçtiğiniz veya ilgilenemediğiniz, kenarda sizin ilgilenmenizi bekleyen bozuk bir çamaşır makinesini tamir etmek için tam zamanıdır. Bir yazı yazdınız, henüz üzerinden geçip düzeltmeye vaktiniz olmadı, işte şimdi tam vakti! Epeydir aramadığınız ve aramazsanız nerdeyse küstüreceğiniz ve aramayı düşündüğünüz bir yakınınızı veya arkadaşınızı aramanın tam zamanı! Bir yola çıkarken hava koşullarını öğrenin öyle çıkın. Veya öğrencisiniz, bir dersten kötü not aldınız ve yeni sınav da yaklaşıyor, şimdi başına oturup eksik bilginizi telafi etmenin, çalışmanın tam vakti!

Özetle, Merkür retro zamanı, halledilmeyi ve telafi edilmeyi bekleyen meseleler ve konularla meşgul olma, eldeki işleri tamamlama ve halihazırda olan sorunları çözme zamanıdır.

Onun için, transit gezen retro Merkür, bizi askıda kalan, yarım kalan veya beklettiğimiz bir konuya geri döndürür zaten.

Merkür Retro İken Ne Yapmamalıyız?

Retro Merkür zamanları kesinlikle “yeni” bir şeye başlamayınız!

Mesela, yeni bir işe başlamayın, yeni bir yere taşınmayın, yeni bir iş anlaşmasına imza atmayın, yeni bir girişim veya projeyi başlatmayın!

İş, proje, seyahat, anlaşmalarda vs kesinlikle aksamalar olur. Güzelim projeleriniz boşa gider, parlamadan sönen lamba misali olur. İmza atmak sakıncalıdır, başınıza iş açacak şartlar olur, fark etmezsiniz, sonra pişman olabilirsiniz. Seyahat etmek, taşınmak problemlidir.

Eğer Merkür retro’da işe başlıyorsanız veya taşınıyorsanız mecburen, ne olacak? Yapacak bir şey yok, o iş veya yer sizin için geçici olur, bir süre sonra yenisini ararsınız. Sizi korkutmayım fazla, belki beklediğinizden de uzun süreli olabilir ama er ya da geç bir değişim kaçınılmaz olur.

Onun için ne diyoruz?

Merkür retro yeni başlangıçlar için yanlış, eldeki işleri tamamlamak ve telafi için doğru zamandır!

Merkür Retro ve Aşk
Merkür Retro zamanları eski sevgili aklınıza gelir, onunla iletişim kurmak istersiniz veya eski bir sevgili sizinle temas kurmak ister, ondan bir haber alabilirsiniz.

Retro adı üstünde “geri dönüş”tür…

İletişimi temsil eden Merkür gezegeninin “retro” olduğu dönemler, yeni bir aşk ilişkisine başlamak için doğru zaman değildir. Sonuçta bir ilişki iletişim olayıdır aynı zamanda. Yeni bir ilişkiye, bir iletişime geçmek doğru değildir. İlişki kısa soluklu olmaya mahkumdur genelde.

Belki karşınızdaki partnerin bitmemiş bir aşk meselesi vardır, belki de sizin… Bu kafayla yeni ilişkiye gereken özeni veremeyebilirsiniz…

En güzeli Merkür retro’sunun bitmesini beklemek gerekir yeni ilişkiye başlamak için.

Ama ilişki kaçınılmaz olarak başladıysa, yapacak bir şey yok, uzun bir ilişki olması için dua etmek gerekir. Üzülmeyin, en azından kısa ama güzel bir ilişki olabilir. Belki de kadersel olarak geldiğiniz noktada, böyle bir ilişki yaşamaya ruhsal olarak ihtiyacınız vardır.

Retro zamanlarda evlilik yapmak da çok doğru bir şey olmayabilir. Nişan, söz gibi şeyler için sakıncalı değildir ama evlilik önemli ve köklü bir olaydır, evlilik zamanı retro bir Merkür o evliliğin ömrünü kısaltabilir. Veya eski bazı meseleler evliliğin tadını kaçırabilir.

Retro zamanlarda hiç mi evlilik olmaz veya aşk ilişkisine başlanmaz?..

Neden olmasın, tabii ki olabilir. Mesela, uzatmalı ilişkilerde, uzatmalı nişanlılıkta ya da eski bir sevgilinin telafi etmek ve ilişkiye devam etmek için geri dönmesi gibi, ucu eskiye veya yarım kalmış olan bir olaya dayanan bir ilişkiye yeniden başlanması veya evlilik olması doğaldır.

Astrolog Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder