2 Ekim 2014 Perşembe

Astrolog Semavii’den 2014 Ekim Ayı Burç Yorumları

Astrolog Semavii’den 2014 Ekim Ayı Burç Yorumları
(Not: Yükselen Burcunuzu okumayı da unutmayın.)

Ekim ayında yıldızların gökyüzü konumları:
Ekim ayı yılın en hareketli ve tantanalı aylarından biri olmaya aday!

BARIŞ SEMBOLÜ DÜNYAYA GELMİŞ ÖZEL İNSANLARDAN UNUTULMAZ TERAZİ: MAHATMA GANDHI

Bu ay iki önemli tutulmaya şahitlik edeceğiz.
8 Ekimde Koç burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma en çok Terazi ve Koç burçlarını etkileyecektir. Ayrıca diğer öncü burçlar Oğlak ve Yengeç de nasibini alacaktır tutulmadan. Burcu, Yükseleni veya haritasında önemli yıldızları bu burçlarda olanlar tutulmadan etkilenir. Son 1,5 yıldır Koç-Terazi aksında gerçekleşen Ay Tutulmalarının sonuncusu bu. Bundan sonra bu burçlar tutulmalardan biraz olsun kurtulacak, rahat nefes alacaklar. Ancak tutulmalar, hayatınızda taşları yerinden oynatsa da, hayatınızda değişmesi ve tazelenmesi gereken şeyleri ters yüz eder, yerinden oynatırlar. Yani, bu tutulmaların hayatınızı ve kendinizi, duygularınızı vs tazelemesi için  gerekli bir hareket, bir uyanış olduğunu anlarsanız, tutulma zamanı zihninizi, beden , duygu ve ruhunuzu değişimin sesine, uyanışın sesine açarsanız, esnek olursanız bundan kazançlı siz çıkarsınız. Yani, tutulma olması gerekeni değiştirir. O yüzden don’t worry, be happy!
Bu arada, Ay Tutulması Koçta iken Güneş tam onun zıddı Terazide olacak ve Koç Ay tutulması 15 derece Koçta iken, Uranüs de Koçta 14 derece, retro hareketinde olup Ay Uranüsle kavuşum yapacak. Pek Uranüsyen tutulma bu tutulma velhasıl! Kanımca, bazıları için, biraz hazırlıksız bir uyanış, bir sürpriz olacak… Haydi hayırlısı.
Ay içinde gerçekleşecek diğer ve belki de ay tutulmasından daha önemli bir tutulma; 24 Ekimde 0 derece Akrep burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması.
Akrepteki 0 derece Güneş tutulması sırasında, Güneş-Ay-Venüs kavuşumu var, bu da enteresan çok Venüsyen bir tutulma. Ama pek hayırlı bir Venüs mü yoksa değil mi derseniz, benim aklıma hemen eğitimde kız çocuklarına getirilen türban takma olayı geliyor… Belki bunun daha da ötesinde gelişmelere şahit olacağız, arkasından daha ne gelecek hep beraber göreceğiz..
Akrep burcu ülkesi olarak, ülkemizi çok yakından ilgilendiren bir Güneş tutulması olunca, anlaşılan bu tutulma dünyanın gözünü bizim üzerimize diktiği, eylem sahnesinin Türkiye olduğu bir tutulma yaşayacağız.
Umarım bu tutulma ülkenin çok sevdiği bir sanatçının sağlığını bozmaz diyelim, dua edelim bu arada.
Bu ay diğer önemli gökyüsü olayı ise, meşhur Merkür retrosu!
Ayın başında Akrepte bulunan Merkür 4 Ekimde retro harekete girecek, geri gitmeye başlayacak ve daha sonra Terazi burcuna geri dönecek, derken, 25 Ekimde Terazi burcunda retrodan çıkıp düz hareketine geçecek.
Yani, her iki önemli tutulma Merkür retrosu eşliğinde gerçekleşecek… Geçmişin defterleri bir biri dökülecek anlaşılan..
Akrep Güneş tutulmasının hemen ertesinde Merkür retrosunun bitmesi çok ilginç, Güneş tutulmasının 0 derece Akrepte olması kadar ilginç. Bu bir sayfayı kesinkes kapatan, yepyeni bir sayfa açtıran olayları tetikleyecek anlaşılan. Sanki yeni bir miladın, dönemin habercisi gibi bir şey..
Ayrıca Akrep “kriz” demektir. Aralıkta Yay burcuna geçecek olan Satürn’ün ekonomik kriz yaratacağını tahmin etmekteyim, Akrep tutulması bunun da bir ön habercisi olabilir diye tahmin etmekteyim…
Akrep ülke doğum haritasının 5.evinde olunca, 5.ev iktidar ve yöneticileri temsil eden evlerden biri olunca, iktidarı ve yönetenleri ilgilendiren önemli gelişmelerin yaşanacağını da anlıyoruz. Pek Akrepsi gelişmeler olacağa benzer…
Ekim ayı içinde diğer yıldızların pozisyonlarına bakalım şimdi de:
Güneş 23 Ekime kadar Terazide, 23’ünde Akrepe geçiyor. Merkür Akrepte, 4 Ekimde retroya giriyor, sonra 10 Ekimde Terazi burcuna geri dönüyor ve 25’inde düz pozisyona geçiyor, ayı Terazi burcunda tamamlıyor.
Venüs halen Terazi burcunda, 23’ünde Akrep burcuna geçiyor.
Halen Yayda olan Mars 26 Ekimde Oğlak burcuna geçiyor.
Uranüs Koçta retroda, Plüton Oğlakta düz pozisyonda, Neptün Balıkta retroda. Şans yıldızı Jüpiter Aslanda düz pozisyonda ilerliyor. Satürn derseniz Akrepte ilerliyor, az kaldı Aralıkta Yaya merhaba diyecek, Yaya geliyorum diyecek..

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )
Koçlar 8 Ekimde Koçta Ay tutulması size ani duygusal çıkışlar yaptırabilir. Beklenmedik bir olay gündelik hayat rutininizi değiştirecek gibi görünüyor. Belki de beklediğiniz ama tahmininizden erken olan bir gelişme olabilir.
Her tür ilişkide karşı tarafın isteklerini anlamak için tarafsız olmalısınız. Sezginizin yükseldiği bir dönemdesiniz, ancak diğer yandan agresif ve sabırsız enerjiler de içinizde yükseliyor. Aşırı uçta gidip gelen duygularınızı kontrol etmeye çalışmayın, esneklik en pozitif kontrolü sağlayacaktır size. Duygularınızı kontrol etmek yerine gerçekten ne hissettiğinizi anlamanız daha iyi olur. Ayrıca bu ay kendinizi anlamakla beraber, karşı tarafı da dinleyin. Çünkü bu ay kararları tek başınıza veremezsiniz, başkalarını da ilgilendiren bir takım önemli olaylar üzerindesiniz.
Yıldızlar sizden yenilik bekliyor, koşullanmadan gözlemleyin olayları.
Mars 26 Ekime kadar dost Yayda gezerken, size pozitif güç ve cesaret aşılamaya devam ediyor. Diğer dost burç Aslanda gezen Jüpiter ile Mars ele ele vererek sizi bir başarıya götürecektir. Bir başarının sevincini yaşayacaksınız. Bu adeta sizin büyük bir istek, dileğinizin de gerçekleşmesi gibi bir şey. Sıradan bir hedef değil, gerçekten sizin dilediğiniz  ve sizi özgürleştirecek, mutlu edecek ve kendinizi ruhen içinde hissedeceğiniz bir başarı olsa gerek.
Girişimci Koçlar, geçen aylarda başlattığınız atılımların eksik yanlarını bu ay Merkür retrosunun desteğiyle, tamamlayacak, akabinde güzel işlere imzalar atacaksınız.
Biliyorsunuz Merkür retro iken yeni girişimlere başlamak iyi değildir. Bu ay daha önce başlamış olduğunuz işlerin eksik kalan şeylerini tamamlamak için şahane zaman. Ayrıca girişim yolunda kimlerle yolda yürüyeceksiniz, birlikte ipiyle kuyuya inilip inilmeyeceğini anlarsınız bu ay. Ve bazı kişi/kişilere “senle olmaz bu iş” deme noktasına gelebilirsiniz.
Belki de size, birileri “senle olmaz” da diyebilir. Ancak gördüğüm o ki, kişileri şaşırtan sizsiniz.
Yeni bir girişime başlamak isteyenler 25 Ekimde Merkürün retrodan çıkmasını bekleyin derim veya 4 Ekimde Merkür retrosundan önce başlayın derim. Tavsiyem 25 Ekime bırakmanız “yeni” işleri.
Seyahat çok iyi gelecek bu ay bazı Koçlara. Zaten iş başarısı kazanacağınız alan, sanki uzaklarda iletişim kurduğunuz kişilerle ilgili ya da seyahat ederek görüştüğünüz kişilerle.
Eğitime başlayacak Koçları başarılı ve çok eğlenceli bir eğitim hayatı bekliyor.
Sanat veya ün gerektiren işlerle uğraşan Koçlar bu ay adlarından bahsettirecekler, önemli bir ödülün sahibi olabilecekler. Şaşırtıyor ve alkışlanıyorsunuz bu ay.
Tüm Koçlara 8 Ekim ve 24 Ekim civarı 3-5 gün öncesi ve sonrası küçük bir uyarım var, tutulma enerjileri kontrolsüz enerjiler çıkarır ortaya, onun için sakarlık, kaza riskleri, ağzınızdan çıkan sözlere ve aşırı stres altında kalp, tansiyon gibi rahatsızlıklara karşı dikkatli ve uyanık olun derim.
Bu ay yeni bir alana başlayacak olanlar var.. Gerçekten başarı ve büyüme vadeden yeni bir iş ve girişim alanı gibi görünüyor. Ancak acele etmeyin. Bu ay hazırlıkları yapın, eksikleri tamamlayın, gelecek ay 25 Aralıkta Yaya geçecek Satürn zaten sizi yerinizden öyle bir kımıldatacak ki, büyümenin, terfi etmenin, büyük iş ve büyük sorumluluk almanın gereklerini yapmaya başlayacaksınız. Şimdiden kaslarınızı güçlendirin. Satürn sizi “büyüme” ve önemli “sorumluluk alma” yolunda terletecek!
24 Ekimdeki tutulma sağlık bakımından hassasiyet yaratabilir. Gerek siz gerekse ailede büyükleriniz sağlığına dikkat etsin derim.
Öte yandan 24 Ekimdeki tutulma, sanki kiminizin parasal bir hayalini veya hedefini de gerçekleştirecek gibi. Belki bir yükten kurtulacaksınız.
Aşk ne durumda bu ay?
Venüs ve Merkür zıt burcunuzdayken, aşka her an aşık olmak havasındasınız. Yani aşka aşık olacak modda… Onun için duygularınızı gerçekten anlamak için acele etmeyin, gelecek ay duygularınız somutlaşır, olgunlaşır. Bu ay aşkın, heyecanın, ayakları havada duyguların tadını çıkarın ama kararlar vermeyin.
Yeni ilişki için uygun bir ay değil. Bu ay bitişler zamanı olabilir ama başlangıçlar zamanı değil. En azından 24 Ekime kadar değil.
Kiminiz evle, emlakla veya araba gibi yatırımla ilgili, kiminiz ailede başka bir konuda mutlu bir gelişme yaşayacaksınız.

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )
Boğalar bu ayki tutulmalardan siz de uzaktan veya yakından etkileneceksiniz.
8 Ekimdeki Koçta Ay Tutulması sizin 12.evinizde gerçekleşecek. Kiminiz çok önemli bir sırrı öğrenip şaşkınlıktan küçük dilinizi yutacaksınız adeta.
Tabii ay tutulması esnasında Güneş Terazide, akabinde Merkür de Teraziye geri dönüş yapacak.
6.ev sağlık, iş, resmi bazı işlerle ilgili evdir. Sigorta, banka işleriniz varsa onlarla meşgul olursunuz ay boyunca.
Kimi Boğalar ise, sağlık için harcama yapacak görünüyor. Baş bölgesi, bel, fıtık, böbrek ve tansiyon konusu bu ay önemli, bunlara dikkat edin. Varsa şikayetiniz ihmal etmeden tedavinizi yaptırın.
Ancak Merkür retro etkisinde, işlemler, tedavi vs aksaklık yaşanabilir. İşlerinizi sağlam yaptırmak için bir yere iki defa git gel yapmak canınızı sıkabilir. Ama yapacak bir şey yok, bu da olağan aksilikler deyip geçmek gerek.
Kimi Boğalar ise, işle ilgili resmi prosedürlerle meşgul, Merkür retrosu, tutulmalar derken, epeydir devam eden bir takım resmi işlerinizi yoluna koymak, işleri tamamlayıp sonlandırmak için uğraş verirsiniz.
Yeni işe girmiş olanlar ise, eksik evraklarla meşgul olabilir, başlamak için gerekli evraklar olsa gerek bunlar. Veyahut deneme mahiyetinde bir işe girmeniz mümkün, akabinde uygun bulunursanız kalıcı devam edersiniz.
Boğalar için ev veya iş mekanında kalıcı değişimler zamanı epeydir başladı. Bu ay bu konuyu tetikleyen bir zaman. Bir taşınma hazırlığına doğru ilerliyorsunuz.
Öte yandan bazı Boğalara ise, 24 Ekimden sonra yeni bir iş kapısı açılıyor gibi.
26 Ekimden itibaren uzun yollar gündeme gelebilir. Bir seyahat yapabilirsiniz planda olmayan veya olan. Bu yakın, tanıdık kişilerle görüşmek amacıyla yapılan bir seyahat olabilir. Kiminiz de sanki beklenmedik, ani gelişen bir iş seyahatine çıkacak.
Gündelik rutininizi, planlarınızı değiştirmeniz gereken dış olaylar yoğunlukla hakim görünüyor. Sizden kaynaklı gelişmelerden ziyade, başkalarından kaynaklı ve dış kaynaklı gelişmeler bunlar. Sevmezsiniz rutininizin bozulmasını ama bu ay hemen her gün gündeminiz, planınız değişebilir, sıkı planlarınız bozulabilir, hazırlıklı olun.
26 Ekimden sonra Marsın dost burç Oğlaka geçmesi sizi biraz olsun rahatlatacak görünüyor. Ancak ay sonuna kadar sakarlık, kaza risklerine dikkat edin. Uranüsle etkileşimde olacak Mars, bu da ani gelişen gerilimler yaratabilir çünkü.
Mars 26 Ekim öncesinde sağlık ve yatırım evinizde. Bu da bu konulara dikkat etmek lazım demektir o tarihe kadar.
Size yine borç ödeme var size bol bol.
24 Ekimdeki Akrep Güneş tutulması, iletişim sorunlarını gündeme getirebilir, halletmek için sabırlı olun. İletişim problemlerini sabırla çözmeniz gerek, ulaşmak istediğiniz kişilere gecikerek ulaşabilirsiniz.
Bir şeylere hazırlanıyorsunuz harıl harıl ve gizli, perde arkasından, ay sonu gibi tamamlayacaksınız ve beklediğiniz çıkışı veya başlangıcı yapabileceksiniz. Bunun için girişimciliğinizi ve cesaretinizi artıran Oğlak Mars size destek olacaktır, yapmak istediğiniz atılımı başarıya ulaştırabileceksiniz. Çalışma temponuz yoğun. Güzel girişimler için de harcama yapacaksınız. Ancak buna değecek doğrusu.
Ay sonunda aşk ilginç bir seyir alabilir. Aşk şaşırtacak ve etkileyecek sizi. Ay sonunda zıt burcunuz Akrepe geçen Venüs duygularınızı hareketlendiren gelişmeler getirecektir hayatınıza. Sanki “bu sefer ki başka” dedirten bir aşka benziyor…
Kimi Boğalar ise eski aşklarıyla meşgul olacak görünüyor. Ay sonlarına doğru yoldan, uzaklardan, iletişim araçları kanalından vs her an bir aşk daveti, aşk mesajı alabilirsiniz.. Evet, arayan siz değil, eski sevgiliniz, aşkınız vs olabilir.

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )
İkizler bu ay dikkatleri üzerinize çekiyorsunuz. Hakkınızda konuşturabilirsiniz. Hatta başarınız ödüllendirilecek ve alkışlanacak.
8 Ekimde Koçtaki Ay tutulması sırasında, Güneş ve Venüs dost Terazi burcunda sizi şımartmaya, emeklerinizin karşılığını görüp mutlu etmeye niyetli.
Girişken, aktif, akışa mutlu ve uyumlu bir şekilde kendini adapte eden bir modasınız. Hayatı geldiği gibi yaşamak, hep iş hep iş mi, biraz da eğlence olsun diyen ruh halindesiniz. Bu ay ne yapıp edip eğlenceyi ihmal etmeyeceksiniz. Gülmeye bol bol zaman ayıracaksınız.
Kiminiz sosyal, eğlence ortamlarında, kiminizse tatil ortamında eğleneceksiniz. Yani dinlenme, dostlarla sohbet vs değil, eğlenmek için atacaksınız kendinizi dışarı.
Arkadaşlıklar enteresan bir şekilde hareketli bu ay ayrıca. Hızlı ama çabuk bitebilecek bir arkadaşlık durumu olabilir. Dost, arkadaş, iş arkadaşlarıyla yoğun bir etkileşim içinde olacaksınız. Ancak Koçtaki Ay tutulmasının arkadaşlıklar evi üzerinde olması da, bu konuda hızlı beklenmedik bir takım gelişmeleri getirecektir.
Uranüs etkisinde hiç bilmediğiniz, yabancı ve size farklı gelen bazı ortamlara girebilirsiniz. Bu arkadaşlar vesilesiyle olabilir veya bir sosyal organizasyona katılmak, kursa katılmak vesilesiyle olabilir. İlginç ve şaşırtıcı gelişmeler mekanınız burası olabilir.
Bu ortam geçici mi kalıcı mı, belli değil.. Uranüs etkisindeki Ay Tutulması varken, beklenmeyeni bekleyin derim.
Jüpiterin Koçtaki Uranüs ve Ay’a olumlu açısına burcunuzda gezen Marsın eşlik etmesi, gerçekten bu ayı sizin için çok olumlu ve heyecanlı kılan bir etken. Bu kiminize bir başarı ödülü getirirken, çevreniz tarafından desteklenip, toplumca alkışlanırken, kiminiz için başka bir mutluluk getirecek gibi görünüyor. Bu bir aşk olabilir.
Gittiğiniz yeni ve bilmediğiniz, farklı bir ortam da aniden beklenmedik bir aşk yaşayabilirsiniz. Kiminiz de, belki bir arkadaşlığa aşka dönüştürecek sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Belki daha önce uzaktan veya yakından tanıdığınız ama aranızda arkadaşlıktan başka iletişim olmayan biriyle, birden kendinizi yakın duygusal bir birliktelik yaşarken bulabilirsiniz.
Kimi İkizler bir hobisini, bir yeteneğini işe dönüştürme hazırlıkları içinde. Kiminiz de yeni bir hobiye başlayabilirsiniz. Ancak bu ay Merkür retrosu varken, bu ayı hazırlıkları tamamlamak adına kullanın derim, 24 Ekimden sonra atılıma geçin. Ya da retro öncesi 4 Ekim öncesine girişiminizi başlatın, sonra 24’üne kadar eksiklerinizi tamamlarsınız.
Zevkleriniz değişiyor, daha önce hiç ilginizi çekmeyen, belki size yabancı gelen şeylere ilgi duymaya başlıyorsunuz. Hayata başka pencelerden bakmanızı sağlayacak bir takım yeni çevreler içine girecek ve yeni insanlar tanıyacaksınız. Ayrıca yeni şeyler öğreneceksiniz. Bu çevre geçici mi kalıcı mı belli değil ama sürprizli, şaşırtıcı ve heyecan verici olduğu kesin.
Aşk heyecanlı yıldız enerjilerine rağmen, kritik diyebilirim, iyi beklerken kötü, kötü beklerken iyi olabilir. Aşk konusu bu ay da git-gelli, akışa bırakın ve yaşayın görün. Yıldızlar hem çok güzel, hem sağı soğu belli değil. Onun için yeni aşk bekleyenler için bu ay çok heyecanlı karşılaşmalar olmakla beraber, ciddi kararlar vermek için erken. Hatta ilişkinizi mümkünse 24 Ekimden sonra başlatın.
Eski aşk konusu ayrı tabii. Bu ay eski aşklar konusunda bir hareketlenme, bir tamamlanma yaşanabilir. Bu arada, bir yakınınız, bir arkadaşınızla ilgili güzel bir haber alabilirsiniz. bu bir evlilik haberi olabilir ya da aşk haberi olabilir.
Ay sonunda işte beklediğiniz bir şey gerçekleşebilir. 24 Ekimden önce şartları zorlamadan, tatlılıkla ilerletin hedeflerinizi ve iletişiminizi, 24 Ekimden itibaren sizi memnun eden bir iş teklifi gelecektir.
26 Ekimde Mars Oğlakta, gizli kıskançlıklara dikkat. İşinizi sakin, gizli halledin derim.
Bir sağlık sorunu yaşayan varsa, gelecek haberle içiniz rahatlayacaktır. Sonuç iyi görünüyor.
Evli İkizler belki de hamilelik müjdesi alacaksınız.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )
Yengeçler bu ayın gündemi yine iş ve ev arasında geçiyor.
Kiminiz işte kiminiz evde önemli değişimler için kolları sıvıyorsunuz.
Son 1,5 yıldır yuva ve kariyer evinizde Koç-Terazi aksında gerçekleşen Ay tutulmalarının sonu bu ay 8 Ekimde yaşanacak. Ay tutulmaları bundan sonra başka burçta yaşanacak.
Buradan çıkan sonuç, kiminizin ev kiminizin iş, kariyer konusunda bir süredir yaşadığı ani değişimlerin son halkası bu ay gerçekleşecek, ondan sonra bu konularda taşlar yerine oturacak.
Ev değişimi yapması gerekenler ev değiştirecektir, iş, kariyer değiştirmesi gerekenler de iş veya kariyerinde değişiklik yapacaktır. 
Marsın 26 Ekimde Yay burcundan Oğlak burcuna geçmesiyle, bir seyahat gündeme gelebilir. Kiminiz için de iş değişimi gündeme gelebilir.
Uzun süredir dost Akrep burcunda gezen Satürn Aralıkta Yaya geçmeye hazırlanıyor. Satürn kalıcı temeller atmak konusunda size yardım etmekle beraber, hayatınızı tatsız tuzsuz hissetmenize, sorunlarla, aile sorumluluklarıyla uğraşmaktan bıkmanıza, keyfinizin, yaşam sevincinizin kaçmasına neden oldu zaman zaman. Satürnün Yaya geçmesi demek, bu ruh halinden nihayet kurtulacaksınız demek.
İş değişikliği yapmak isteyenler için bu ay hareketlilik olmakla beraber, Merkürün retro olması işleri bozar, kalıcı iş imkanı zor olabilir. Ancak kalıcı iş istemeyenler için iyi bir başlangıç olabilir. Kalıcı iş isteyenler ise Aralığı beklesin derim.
Bir yenilik size iyi gelecektir ancak karar vermek için acele etmeyin.
24 Ekimdeki Güneş tutulması enteresan. Sizi bir yükten kurtaracak görünüyor, hatta bir beklentinizi, bir hedefinizi gerçekleştirmeniz mümkün olacak. En başta ne istediğinizi iyi bileceksiniz, gözünüz açılacak adeta gerçeklere ve ideallerinize, hedeflerinize karşı bir uyanış yaşatacak gibi. Ondan sonra gözünüzün önünü görebilecek, ne yapacağınızı, hangi yoldan gideceğinizi bileceksiniz.
Bir haber bekliyor kimi Yengeçler. İşte, bu haber 24 Ekimden sonra gelebilir.
Ailede sağlık konusu önemli, dikkat etmek iyi olur. Ailede sağlık önemli, kalbe ve tansiyona vs dikkat etmek lazım. Ancak merak etmeyin varsa sağlık sorunu, iyi haberini alacaksınız. Sonuç sizi mutlu edecek, içinizi rahatlatacak.
Yine de, ailede sağlık sorunu yaşayan kişi için 8 Ekim civarı ve 26 Ekim ve ay sonu arasında dikkatli olmak gerektiğinin altını çizeyim.
Parasal beklentiniz ay sonu gerçekleşiyor. Parasal açıdan son hafta iyi. Ancak 8 Ekim civarı da hiç beklemediğiniz yerden sürpriz paralar gelebilir.
Ay sonunda sevdiklerinizle birliktesiniz. Bir ziyaret veya seyahat söz konusu olabilir. Eski bir dostla bir araya geleceksiniz.
Kimi Yengeçler yeni iş için seyahat edebilir. Haber ve gelişme uzaktan geliyor gibi.
Aşkta hem mutlusunuz hem bir konuda tartışma söz konusu.
Yeni aşk bekleyen var mıdır, vardır elbet.. Acaba diyorum, 24 Ekim sonrası aşk konusunda sizin için bir milat olabilir mi? Ne dersiniz, belki de olur… Venüs etkisinde bir tutulma aşk hayatınızı kalıcı bir biçimde değiştirebilecek bir aşkı hayatınıza getirebilir birden…

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )
Aslanlar tatil ve gezi bitmemiş sizin için anlaşılan. Belki de 8 Ekimde dost Koçtaki Ay tutulması size tatilde başlattığınız bir şeyin devamını getirtecektir. Bu bir dostluk, bir aşk veya tatilden önce karar verip de yapamadığınız bir takım işleri bu ay yapabileceksiniz. Bir şekilde yollarla, uzaklarla ilgilisiniz.
Dostlar, aile ve tanıdıklarla bir aradasınız ay boyunca. Kiminiz yeni samimi olduğunuz insanlarla birlikte sosyal ortamdasınız. Arkadaşlık, dostlukların geliştiği, kafaca anlaştığını insanlarla mutlu işbirlikleri yapacağınız bir zamandasınız. Kiminiz de birlikte kafaca anlaştığı, mutlu olduğu bir sosyal çevre kurmaya doğru ilerliyor. Sosyal çevreniz değişerek, tazelenerek gelişiyor.
Yaratıcı çalışmalarla ilgilenen Aslanların parladığı bir ay. Adeta bir yıldız gibi doğuyorsunuz.
Yuva veya işte önemli bir değişim zamanı. Bu değişime adım adım hazırlanıyorsunuz, start vermenize az kalmış.
Kiminiz değişimi başlatmış olabilir bile. Şimdi başlangıcını yaptığınız girişimi büyütmekle meşgul olabilirsiniz. Ekim yıldızları size bu konuda destekler veriyor. Daha önce söz verip henüz size destek olamayan insanlar tek tek sizi arayacak, desteğini verecektir.
Öte yandan başlatmış olduğunu yeni girişim bir şeye de nokta koydurabilir size.  
Bir yakınınıza destek oluyorsunuz. Bu kişi ya eş, sevgili ya da iş partneriniz olabilir sizin. Bu ay birlikte bir ortaklık, bir işbirliği gündeme gelebilir. Yeni bir şey değil bu, daha önceden konuşulan ama bir türlü ele alınamayan bir iş bu ay uygun zemin bulabilir, kafanızdaki proje veya planı birlikte eyleme dökmek üzere kolları sıvayabilirsiniz.
Bunu gelen bir telefon, bir haber, yapılan sürpriz bir teklif tetikleyebilir.
Reklam, medya, iletişimle işleri olanlar için çok sürprizli ve pozitif gelişmeler var. Yaptığınız işleri duyurmak, daha geniş çevreye hitap etmek için sürpriz teklifler veya görüşmeler sizi harekete geçirecek.
Kimi Aslanlar bir ilk’e imza atacak. Daha önce yapmadığı bir işe başlayabilir. Merkür retro bunun ön hazırlıklarını yaptırır size.
8 Ekimdeki Koçta Ay tutulması rutininizi, önceliklerini, planlarınızı değiştiren güzel gelişmelere gebe. Bu kiminiz için çok parlak bir iş gibi görünüyor, kiminiz için yurt dışına açılacağınız bir haber gibi görünüyor. İşin somutlaşması Aralığı bulabilir.
Yeni aşk için veya müjde vermek için gelecek ayı bekleyin. Merkür retroda iken yeni karşılaşmalar dikiş tutmayabilir.
Öte yandan bu ay enteresan bir takım yıldız açıları var. Yeni aşktan ziyade, daha önce bir şekilde karşılaştığınız ama henüz bir araya gelemediğiniz biriyle sürpriz gelişmelerin akabinde bir araya gelebilirsiniz. Bu bir yolculuk esnasında olabilir veya iletişim ortamında bir şekilde görüşmenizi tetikleyen gelişmelerle olabilir.
Yeni aşk güzel bir arkadaşlık havasında başlayan şartlarda gelişip büyüyecek görünüyor.
İlişkisi olan Aslanlar 24 Ekimdeki Akrep Güneş tutulmasının ardından, ilişkide ne istediğini daha iyi anlayabilecek.
Ailede bir sürpriz var.

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )
Başaklar bu ay gündeminizi para konusu meşgul ediyor bolca. Ödemelerde, kredi vs konusunda dikkatli ve özenli olun. Yine de parada şanslısınız bu ay. Gelişmeler hem işlerinizi hem para akışının size yönelmesini harekete geçiriyor.
Moralinizi düzelten güzel gelişmeler bekleyin işte.
Para evinizde yığılan Terazi yıldızları size, beklediğiniz bir takım işleri geri getirebilir. Epeydir halledemediğiniz bazı parasal problemleri çözmek için tam zamanı dedirten gelişmeler hareketlendirecek sizi.
Güneş’in 23’inde kadar para evinizde olması, gelişecek parasal olayların moralinizi düzeltmesi ve kendinize güveninizin yükselmesini sağlayacaktır.
Öte yandan Terazide gezen retro Merkür ve 8.ev yatırım, alacak, verecek vs evinizde gerçekleşen 8 Ekimdeki Koçta Ay Tutulması ani çalkalanmalara meyilli olabileceğinizi, acele davranmaktan veya yanlış ata oynamaktan kaynaklı hatalar yapmaya meyilli olabileceğinizi söylüyor. En iyisi, aile içinde fikrine ve sağduyusuna güvendiğiniz birine danışıp öyle karar vermeniz. Belki de sizi bir yakınınız yanlış karar vermekten kurtaracak. Hızlı gelişmeler tam hata yaptıracakken, bir yakınızın desteği, müdahalesi parasal ve işle ilgili olayı ve sizi doğru yöne kaydıracaktır.  
Size yeni bir yol planı ve programı lazım. İşte, 24 Ekimdeki Akrep Güneş tutulması size bu yeni yol planını önünüze getirecektir. Kafanızda somut ve gerçekleştirilebilir bir plan doğuracak enteresan gelişmeler yaşayacaksınız ve bu konuyla bağlantılı kişilerle görüşmeler yapacaksınız. Bu bir yerde başka bir yol planının da bitişi demektir.. Bir bitiş, yeni bir başlangıç aşamasındasınız. Ama önce bu kafada, düşüncede doğacak görünüyor.
Ailenizle veya işte bir konuda gereksiz veya yanlış bir zamanda bir tartışma yapabilirsiniz. Neyse ki, bir dost veya yakınınız sizi sağduyuya davet edip destek verecek.
8 Ekim civarı ve 26 Ekimden sonra sağlığa dikkat. Sağlığınıza özen gösterin. Ani rahatsızlıklar konusunda temkinli olun ve kendinizle ilgilenin. Ailede sağlığı bozulan kişi varsa, onun da ihmal etmemesi ve dikkat etmesi, özen göstermesi lazım.
Çevrenizde birinin iş değişikliği veya taşınması gündeme gelebilir ay sonlarında.
Siz eğer iş değiştirmeyi düşünüyorsanız, 23’nden önce olması daha muhtemel. Ancak iş değişikliğini tavsiye etmem bu ay. Onun için size iş konusunda zararı dokunacak kişilerden uzak durun, mesafe koyun. Güçlü olan sizsiniz, onun için sabırlı, soğuk kanlı halledin meselelerinizi, kazanırsınız bu şekilde.
Aşkta git-gelli duygular içindesiniz. Yeni aşk arayışında olanlar için geçerli bu durum.
Diğerleri için, 26’sına kadar oldukça uyumlu, güzel ve sıcak enerjiler sizi aşk ve ilişki konusunda destekliyor. Mevcut ilişkisi olanlar gayet mutlu. Birlik ruhu ve sıcak ilişki sizi mutlu ediyor.
İlişkisinde problem yaşayanların da gelişmeler akabinde ilişkisinde partneriyle daha sıcak ve sevgi dolu bir iletişim yakalaması mümkün.
Öte yandan 26 Ekimden sonra Oğlaka geçen Mars sizi sert, aksi yapabilir. Aşkta gereksiz kıskançlığa dikkat.
Yeni aşk veya ilişki 24’nden sonra yakın çevrenizde ortaya çıkabilir.. Belki de biri bir dönüş yapacak size.

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )
Teraziler 8 Ekimde Ay tutulması zıt burcunuz Koçta, tutulma her türlü ilişkiler üzerinden sizi duygusal değişimlere sevk edecektir.
Özellikle bu ara yakın temasta olduğunuz biriyle, ilişki yapınız değişime uğrayacaktır. Kiminiz için bu kişi bir yetkili, patron vs olabilir, kiminizin anne-babasıyla ilgili ani gelişme rutini farklı bir boyuta taşıyabilir, kiminiz için de sevgili veya eşle ilgili gelişen durumlar hayatınızda değişimin kapılarını açabilir.
Güneş burcunuzda olunca, olası ilişki problemlerinde, kendinizi istediğiniz gibi ifade edebilecek, insanları etkileyeceksiniz.
Belki bir sorumluluk almanız, bir konuya müdahil olmanız gerekebilir. Sizi biri/leri inisiyatif almaya zorlayabilir. Bunu iyi düşünüp öyle tavrınızı belirtmekte fayda var çünkü Merkür retrosu, detaylı düşünmenizi, öyle karar vermenizi salık veriyor.
Başkasının alması gereken bir sorumluluğun üzerinize bindirilmesine direnebilirsiniz.
Şaşırtıcı bir haber var.
Mars Yayda sizi seyahate çıkarabilir veya yakınlarınız sizi ziyarete gelebilir.
İşinde reklam, tanıtım, yeni müşteri ağı oluşturmak söz konusu olan kişiler, bu ay bu konuda başarılı çalışmalar yapacaktır, yaptığınız çalışma ve gösterdiğiniz çabaların, atılımların meyvelerini bu ay rahatlıkla alabilirsiniz. Bu konuda olumlu ve güzel geri dönüşler sizi mutlu edecek.
Öte yandan, Merkür retrosu ve Ay tutulması sizi bir elemeye de götürecektir. Hangi kişilerle verimli çalışılır, hangisiyle çalışılmaz, hangi proje işe yarar, yürütülebilir olur, hangisi değil, bunları deneyimleyerek geldiğiniz noktada daha net görecek, olanı olmayanı masaya yatıracak ve ona göre planlarınızı yeniden düzenleyip yola devam edeceksiniz.
Kiminiz bu eleme işini başka bir konuda yapabilirsiniz işten ziyade. Bu ilişki cephesinde olabilir kiminiz için, yatırım konusunda olabilir kiminiz için de. Çünkü bu ay 7. ve 8.evle bağlantılı olaylar ağırlıklı olarak gündemde.
Parasal konuda bir meseleyi geride bırakıyorsunuz. Para işleri iyi gidiyor.
Kredi çekmek isteyenler için şartlar elverişli görünüyor. Ancak değişen şartlar, parasal konuları yeniden ele alıp öyle harekete geçmeye zorluyor sizi. Parasal konuda planlarınız yerine oturmuş görünmüyor. 8 ve 24 Ekimdeki tutulmalar bu konuda taşları yerine oturtacaktır.
Yakın çevrenizde değişim var. Bir yakınınız iş değiştirebilir veya taşınabilir.
Bu ay tutulmalar aktifken, sağlığa da özen göstermek gerekir. Özellikle ailede birisi veya bir yakınınızın sağlık konusu sizi de ilgilendirebilir. Tutulma zamanları temkinli olmak gerekir ani rahatsızlıklara karşı.
Ciddi planlar yapmayın. Olanlarla ilgilenin. Aralığa kadar planlarınız her an değişebilir.
İş değiştirmek isteyenler olabilir aranızda, ancak 25’inden önce düşünmeyin derim. Hatta gelecek aya bırakın. İşte çıkabilecek ani problemleri de akıllıca çözümleyin. İyi bir kriz yöneticisi olun bu ay.
Aşk cephesinde neler var? Zıt burcunuzda Koçta gerçekleşecek Ay tutulması, son 1,5 yıldır Koç-Terazi aksında gerçekleşen tutulmaların sonuncusu. Bu da ilişki konusunda bir sonuca yaklaştığınızı anlatıyor. Değişen duygular değişen hayat tarzı ilişkinizi de yenilemekte. Birlikte bu yeni şartlara uyum sağlamak için esnek hareket etmelisiniz.
Kiminiz için de ilişkide bir yol ayrımı demektir, değişen şartlar yeniye doğru yol aldırmakta sizi.
Yeni aşk bekleyenler için hazır olmadıkları, heyecan verici bir aşk karşılaşması olabilir. Bu beklemediğiniz bir şey gibi. Onun için otomatik olarak savunmaya geçebilir, kendinizi korumaya alıp, mesafe koyabilirsiniz. Ama daha sonra bu savunmayı nereye kadar sürdürürsünüz bilinmez. Ego problemi, her iki tarafından kendinden yana olması durumu yeni bir ilişkiyi yaşanmaz kılabilir.
Tavsiyem olası güzel bir aşk ilişkini 25’inden önce başlatmayın. Veya 3 Ekim öncesi başlatın, sonra bir yavaşlatın gidişatı ve görün. Güzelim ilişki çalkantılı ortamda ve git-gelli duygular içinde heba olmasın derim.
8 Ekim ve 24 Ekim civarı, 3-5 gün öncesi ve sonrasında sakarlık, sağlık, kaza risklerine karşı dikkatli ve uyanık olun, yolda yürürken filan dalgın olmayın. Ayrıca birileriyle beklenmedik çatışma konusunda uyanık, sakin ve esnek olun derim.

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )
Akrepler 24 Ekimde Güneş tutulması burcunuzda gerçekleşiyor. Önemli bir ay sizin için. Esnek olmanız lazım her şeyden önce çünkü gelişen olaylar üst üste gelir, önkoşulsuz, şartlanmadan uzak davranmanız size kazandırır.
Ondan önce bir tutulma daha var, 8 Ekimde Koçta Ay tutulması sizin sağlık ve çalışma evinizde gerçekleşecek. İş şartlarınızı sürpriz ve beklenmedik gelişmeler aniden değiştirebilir. Bu konuda ani değişimlerle başarılı bir şekilde uğraşmak ve değişimi başarıya dönüştürmek biraz sizin kriz yönetmedeki başarınızla bağlantılı olacaktır.
Kimi Akrepler de, sağlık konusunda beklenmedik sıkıntıya karşı dikkatli olsun derim. Öte yandan, Marsın tutulma zamanında olumlu açısı, bir şekilde bu konuda güzel bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Hatta belki de epey bir zamandır devam eden bir problemden bir anda kurtulabilirsiniz. Belki de yepyeni bir metodu denemek sizde başarılı sonuç verecektir.
Kimi Akrepler sanki bir yere dava açacak, davadan para kazanma yolunu seçecek görünüyor. Bu belki bir sağlık davası olabilir. Kiminiz için de, iş yerine açacağınız bir dava olabilir.
Bu ay önemli tutulmaların etkisindesiniz. Ne istediğinizi iyi bilin ve yeniliğe kendinizi açın. Değişim sizi bekliyor.
Yeni bir başlangıç yapabilirsiniz, para ve iş konusunda şartlarınızı daha iyiye götürmek için. Ancak bu yeni iş daha önce startı verilmiş henüz başlanmamış bir iş olabilir. Merkür retrosu,  yeni işin detaylarını görüşmek adına sizi yoğun bir tempoya sokabilir, harıl harıl işlerin detayını tamamlamak, çerçevesini oturtmak, karşılıklı anlaşmaları sonuca bağlamak için yogun iletişim ve çalışma temposu içindesiniz. 25 Ekim demeden anlaşmalara imza atmayın derim, eksikleri ve detayları görüşün ama imzayı 25 Ekimden sonraya bırakın.  
Bu arada, dava dedim, ancak kimi Akrepler, başkasının açtığı bir dava ile meşgul olmak zorunda kalabilir..
Genel olarak gördüğüm, size bir başarı var.. Ancak bir şeyi feda etmeniz de gerek. Bir şeye nokta koymak veya vazgeçmek vs. Nedir bu derseniz, bu herkesin bireysel yaşantısına göre değişir.
Güneş tutulmasından sonra yeni bir döneme girersiniz. Bir şeyler geride kalır artık sizin için. Bu ayki Akrep Güneş tutulması, son 1,5 senedir Akrep-Boğa aksında devam eden son tutulma olacak bildiğim kadarıyla. Bu yaklaşık son 2 senedir devam ettiğiniz, yeni hayat düzeni kurmak, hayatınızı yapılandırmak adına meşgul olduğunuz meselelere de nokta koymak demek olabilir.
Bol harcama var. Öte yandan bir yerden de sizi şaşırtan önemli bir para gelebilir. Bu beklemediğiniz bir para olsa gerek. Veya düşünüp de ihtimal vermediğiniz bir para olabilir. Başkasından gelecek bir para bu. Merkür retrosu bu paranın kiminiz için, seneler öncesinde hakkınız olan bir para olabileceğinin altını çiziyor.
Kiminize bir borç ödeme kiminize alacak düşüyor. Kısmetinize düşen neyse onu yaşayacaksınız bu ay.
Kimi Akrepler için iş değişikliği kapıda..  
Sağlığa dikkat, baş bölgesi, böbrek, fıtık, bel ve boyuna özellikle. Genital bölgeler de önemli bu ay. Hijyen, bulaşıcı hastalık vs özen gösterin derim.
Ay sonu reklam, tanıtım ve yeni müşteriler için atak yapacaksınız. Oğlak burcuna geçen Mars sizin planlı ve hırslı bir şekilde hedeflerinize doğru hızla ilerlemenizi sağlayacaktır.
Aşkta önemli bir zaman. Ay sonunda kiminize eski bir sevgiliden geri dönüş kiminize yepyeni ve büyük bir aşk kapıda! Yeni aşk 24’nden sonra her an sürpriz yapabilir size. Bu kalıcı bir aşk ilişkisi olmaya aday…

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )
Yaylar geçen aydan beri Marsın burcunuzda dolaşmasıyla, enerjiniz yükseldi ve giderek yükseliyor. 26 Ekimde Mars Oğlak burcuna geçene kadar sizi tutana aşk olsun.  
Öte yandan Marsın sizi fazla enerjiyle doldurmasının bir yan etkisine karşı uyarayım. Mars hedef ister, hedefsiz hareket ederseniz, enerjinizi boş işlere harcayabilirsiniz ve güzel enerjiniz de boşa gidebilir.
Hedefe odaklı olmanın tam zamanı demektir bu! Bu hedef bireysel gündelik hayatınıza göre değişir. Kiminiz bir işe, bir kursa, bir aktiviteye başlayabilirsiniz. Size bir şeyler kazandıracak, hayatınızı canlandıracak bir aktivite olabilir. Kiminiz spora başlayabilirsiniz. Kiminiz de işle ilgili bir projeyi, bir planı hayata geçirebilirsiniz.
Ay boyunca çok girişkensiniz. Gözler üzerinizde. Ne yapsanız dikkat çekersiniz.
Yeni insanlar hayatınıza giriyor, sizi canlandıran yeniliklerle hevesiniz ve neşeniz yükseliyor. Hayatınıza taze kan getiren yeni insanlarla birlikte yeni uğraşlar ve ilgi alanları da giriyor. 5. ve 11.evleriniz ay boyunca çok aktif ve hareketli, bu arkadaşlıklar, kurs, yaratıcı veya başka türlü yeni çalışmalar, sosyal aktiviteler, insanlık yararına organizasyonlar, bir idealiniz, bir dileğinizle ilgili proje veya planlarınızı aktive edecektir.
Aralık ayında disiplin ve yapılandırma yıldızının sizin burcunuz Yaya gireceğini de hesaba katarsak, bu ayı iyi değerlendirmenizin gereğinin daha güçlü bir şekilde altı çiziliyor.
Satürn sizin son dönemlerde, en büyük amacınız, idealiniz neyse, ona hazırlanmanızı şimdiden salık veriyor. Ancak bunun için bir dönemi geride bırakmanız gerektiğini de biliyorsunuz. Bırakmanız gereken şeyler ayağınıza bağ olan, ilerlemenizi engelleyen taşlar, tümsekler misali şeyler.. Bu bir alışkanlık olabilir, bir huy, gündelik hayat rutini, çalışma tarzı ve temposu, eski ortaklık, bir iş, bir arkadaşlık, bir ilişki, bir kent, bir mekan vs olabilir.. Neyse o, zamanı gelmiş diyor yıldızlar. Burcunuzda gezen Mars size Yaya geçecek Satürnün ayak izlerini gösterecektir… Bu ara neyi çok yoğun yaşıyorsanız, bu hayatınızın yeni yapısında sizin ana gündem maddeniz, yeni yaşam tarzınızın ana konusu olabilir. Bu yeni bir şey olsa gerek..
Kimi Yaylar gelecek önemli hayat amacını anlamış, idrak etmiş ve bu konuda gözden uzak, ciddi bir hazırlık içinde olacak ay boyunca.
Hala yeni hayat amacını bulamayan Yaylara tavsiyem, esnek olun ve anda kalın, anın size getirdikleri, sizi yönlendirdiği mekanlar, insanlar, işler vs bakalım sizi nerelere götürecek.. Ne gibi ilhamlar uyandıracak bakalım… Esnek olun, şartlandırmalardan uzak ve akışta ilerleyin.  
Mars sizi zaman zaman sinirli ve agresif yapabilir, sakarlık, kaza riski ve başkalarıyla tartışma ve çatışma ortamına girmemeye dikkat edin. Kalabalık, gerilimli ortamlardan da uzak durun.
26 Ekimde Mars Oğlak size kesenin ağzını açtırır, para harcatır. Öte yandan, para konusunda daha hırslı da yapar, yaptığınız işlerden hak ettiğiniz parayı kazanmak istersiniz. Hatta hakkınız yenecek olursa, buna şiddetle karşı çıkabilir, ipleri çekinmeden gerebilirsiniz.
Sağlığa özen gösterin. Sağlık ve sigorta işleri gibi konular önemli, bunlara özen gösterin. Ayrıca aile üyelerinden sağlığı hassas olan biri varsa, o da dikkat etsin. Gereksiz yere gerilimler tansiyon vs gibi sorunları birden ortaya çıkarabilir. Marsın burçsal desteği bu konuda sorunlara karşı gerekli korumayı veriyor ancak sizi ve yakınlarınızı da sağduyuya, pozitif davranışlara davet ediyor.
Sağlık ve sakarlık, tartışma vs bakımından özellikle 8 Ekim civarı dikkatli olmak gerekir.
Kimi Yayların uzak yerler, seyahat ve yurt dışı kapısı açılmış.. Gözünü yurt dışı hedefine dikenler, bu konuda sürpriz ve pozitif haberler, gelişmeler beklesin derim.
Yeni bir işe başlayanlar olabilir aranızda.. Bu size yepyeni iş tecrübeleri yaşatacaktır. İşinizde sizi parlatacak, ödül bile aldıracak veya iyi maaş verdirecek önemli tecrübeler yaşayacaksınız. Çok önemli insanların da desteğini yaşayacaksınız, adeta önemli biri/leri size el verecek.
Bu ay önemli bir dileğinize veya hedefinize ulaşabilirsiniz.
Kiminiz de bir çok kişiyi geride bırakarak bir yarışmayı kazanabilirsiniz.
Şans oyunları mı oynasanız acaba bu ay.. Bir deneyim derim. Sürprizi şans oyunlarında yaşayabilirsiniz.
Yurt dışından kıyafet, kitap vs siparişi verebilirsiniz.
Aşk konusu şaşırtıcı. Gizli bir hayranınız dolaşıyor çevrenizde, gözlerinizi açın.
Yeni aşk için yıldızlar hem çok uygun hem değil. Merkür retrosu geçmeden, biriyle önemli bir aşk karşılaşması yaşasanız bile, ilişkiyi başlatmayın. 25 Ekimden sonra başlatın derim. Aksi taktirde, partnerin veya sizin eski ilişkisi yeniş ilişkinizi bozabilir. Yanlış anlamalar yüzünden yeni başlayacak güzelim ilişkide tadınız kaçabilir. Ne güzel ay sonuna kadar sabırla ilerleyin.
Yeni aşk konusunda, karşınıza çıkacak partnerin medeni durumunu bir araştırın, öyle karar verin derim ayrıca…

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )
Oğlaklar bu ay gerçekleşecek iki önemli tutulma sizi de yakından veya uzaktan etkileyecektir.
En başta 8 Ekimdeki Koçta Ay tutulması sizi yakından etkileyebilecek bir duruma işaret ediyor. Çünkü Koç sizin gibi öncü burçtan olup, kare açıyla gerilim yaratabilecek bir pozisyonda.
Gerilim ve kriz nerede, hangi hayat alanında ortaya çıkacak derseniz, bu bireysel yaşadıklarınıza göre değişir. Kiminiz için bu iş, iş yeri, kiminiz işte önemli yetkili biriyle, kiminiz bir aile büyüğüyle bir gerilim yaşayabilirsiniz. Kimi Oğlaklar ise, gerilimi eş, sevgili gibi bir partnerle yaşayabilir. Kiminiz de evle alakalı bir gerilim içinde olabilirsiniz.
Bir bakıma, sizden kaynaklanmayan bir mesele.. Ancak sizi de yakından ilgilendiriyor haliyle.
Gelişen yeni gündem sizin bir planınızı, proje veya girişiminizi ertelemenize de neden olabilir. 24’ünde Akrepteki Güneş tutulması bir beklentinizin karşılığını alamamanıza neden olabilir. Bir konuda hayal kırıklığı yaşamanız mümkün.
Hayal kırıklığı daha çok parasal konuda olabilir. Bir iş, işbirliği düşünüyorsanız, size sunulan veya teklif edilen parasal boyut sizi memnun etmeyebilir. Ya da, yapmayı düşündüğünüz maddi temelli bir plan istediğiniz şartları size getirmeyebilir. Veya istediğiniz şartlar belki bir ek masraf yapmanızı gerektirebilir.
Her şeye rağmen, yine de sizin eliniz güçlü diyebilirim. Terazide yığılan yıldızlar işin sizin lehinizde olduğunu, kozların daha çok sizin elinizde olduğunu söylüyor. Onun için büyük tavizler vermeyin derim. Belki biraz sabretmek veya hedefinize daha geç ulaşmayı göze almak ve başka alternatiflere bakmak iyi olabilir.
Bir resmi sonuç, resmi rapor, dava, mahkeme vs bekleyenler için beklediği sonuç bu ay gelebilir. Merkür retrosu uzun zamandır beklediğiniz ve meşgul olduğunuz bir davayı bitirebilir. Sonuç lehinize mi olur diye bakınca, evet olabilir diyorum.
Yakınlarla sorunlarınızı sorumluluk ve dayanışma içinde halledebileceksiniz.
Bu ay işte önemli kararlar alabilirsiniz, kar etmeyen şeylere gereksiz zaman harcamak istemeyeceksiniz artık. Size zaman kaybettiren insanları da ayıklayacaksınız veya mesafe koyacaksınız.
Eski müşterilerinizden veya çalıştığınız yerden size geri dönüş yapılabilir. Bu sizi önce duraklatabilir ancak köklü ve güçlü temeli olan kişilerle işbirliği mutlu edecek ve bunun için belki de yapılan teklifi kabul edeceksiniz. Merkür retrosu sizi düşündürebilir, ama acele etmemek lazım zaten, kararınızı 25 Ekimden sonra verirsiniz veya girişime ondan sonra adım atabilirsiniz.
Venüs tepenizde, bir yıldız gibi ışıl ışıl parlıyorsunuz. Gireceğiniz sosyal ve iş ortamlarında parlayacak, gözleri üzerinize çevirmeyi bileceksiniz. Dikkatleri çekeceksiniz hareketlerinizle, tavrınızla ve söylediklerinizle.
Kiminiz bir konuda beklenmedik ve şaşırtıcı bir çıkış bile yapabilir. Hatta bu çıkış kimi Oğlaklar için ülke veya dünya çapında ses getiren bir çıkış bile olabilir. Bu belki dünyayı ilgilendiren insani bir konuda yapacağınız önemli bir çıkış olabilir, insanların ve dünyanın takdirini kazanabilirsiniz.  Enteresan bir zaman sizin için bu bakımdan.
İş için kent veya yurt dışına çıkabilirsiniz, yurt dışında çeşitli kültür ve yapıda insanla tanışmak, güzel ve verimli işbirliğinde bulunmak sizi ayrıca mutlu edecektir.
Sağlık konusuna gelirsek, sağlık için bu ay da dikkatli olmak gerekir çünkü tutulmalar insanın sinir sistemini, tansiyon vs etkileyebilir. Hızlı tempo ve ani gelişmelerle değişen rutin yorabilir. Özellikle 8 Ekim civarı ve 24 Ekim civarı dikkatli ve özenli olmakta fayda vardır derim sağlık konusunda. Ayrıca aile büyükleri de dikkat etmeli sağlığına derim.
Mars sizi sabırsız, tahammülsüz yapabilir, içinizden taşan istekleri nasıl ortaya koyacağınızı bilememek, gelişmelerin sizin fizik eylemlerinizi engellemesi ve bekletmesi, eylemsel bazda geciktirmesi ve durdurması sizi sinirli ve öfkeli yapabilir. Yayda bulunan Mars sizin daha çok heves ve isteklerinizi coşturmakta. Bu isteklerin gizli bir el yoluyla adeta durdurulması öfkelendirebilir. Bu enerjiyi ancak dolaylı yollardan atabilirsiniz, gezmek, seyahat, yoga, yurt dışı gezmesi vs. Ayrıca enerjinizi yeni iş ve projelerinize hazırlanmak için yönlendirin derim, enerjinin yönünü olumlu amaçlara, hedeflere yöneltin, o zaman perde arkasından mutlu ve hevesli bir şekilde hazırlıklar yaparsınız, güzelim yüksek yaratıcı enerjinizi de öfke gibi negatif duygularla boşa harcamamış olursunuz.
26 Ekimden sonra fiziksel olarak, eylemsel olarak yerinden fırlarsınız!
26 öncesi ve sonrası, aniden dışarı fırlayan yüksek enerjiniz sizi saldırgan, dalgın, aceleci yapabilir. Sakarlık, kaza, birileriyle takışma konusunda dikkatli olun birkaç gün öncesi ve sonrası.
8 Ekim civarı da sakarlık, kaza riskine ve sağlığa dikkat edin, birkaç gün öncesi ve sonrasında. Enerjinizi yapıcı işlere, an’a odaklayın.
Marsın 26 Ekime kadar Yayda olması sizin yaratıcı ve ilhamlı enerjinizi adeta patlatacak, tavan yaptıracaktır. Bu muhteşem enerjiyi sakın boşa harcamayın. Hedefleriniz ve ilhamlı işleriniz için değerlendirin, o zaman 26 Ekimden sonra sizi tutana aşk olsun!
Ev değiştirmeye hazırlanan Oğlaklar var.. 26 Ekimden sonra bu olay tetiklenebilir.
Resmi işleri olan, resmi konularla ilgilenen Oğlaklar 24’ünden önce bu işleri halledebilir.
Aşk ne durumda bakalım? İlişkide sorunları ve sorumlulukları zamana yayarak, sağduyu ve anlayışla çözme yoluna gidin.
Marsın Yayda bulunması sizin 12.ev ruhsal aleminde gezmesi, aşkta fantezi dünyanızı zenginleştirecektir. Koçtaki Ay tutulması da size ilk’leri yaşatabilir. Partnerinizi şaşırtabilir, kendinize hayran bırakabilirsiniz. Hiç yapmam dediğiniz cesur çıkışlar yapabilirsiniz ilişkinizde, ilişkideki ruhsal ve seksüel yakınlığı güçlendiren ve ısındıran, sıra dışı tavrınıza siz bile şaşırıp mutlu olursunuz.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )
Kovalar 24 Ekimde Akrepteki Güneş tutulması haritanızın tepesinde gerçekleşecek. Önemli bir olaya damgasını vuracaktır hayatınızda.
Tutulma enerjileri gerilim yaratacaktır, onun için iyi bir kriz yöneticisi olmanız, iradenizi ve sabrınızı hakim kılarak, kararlarınızı verirken sakin ve tarafsız olmanız gerekecek.
Sabrınız ay boyunca epeyce sınanacak. Onun için bunun bir hayat sınavı olduğunu, bu sınavı başarmak için iyi bir öğrenci gibi davranmak gerektiğini düşünün bu ay.
Olaylara böyle bakarsanız, yaşadığınız yoğun gündem içinde kendi bulunduğunuz yeri ve durumu daha net görebilir, ona göre sağlıklı kararlar alır ve sağlıklı ve doğru tavırla kazanırsınız.
Tutulma sizi bir bitişin ve yeni bir başlangıcın noktasına getirebilir. Hayat tarzınızı değiştiren, eski alışkanlıkları geride bıraktıran bir sürece giriyorsunuz.
Hangi konuda bitiş ve başlangıç yaşayabilirsiniz, bunu bireysel yaşantınız ve bireysel doğum haritanız belli edecektir.
Ancak kabaca söylersem hangi alanda önemli bir bitiş-başlangıç olur diye, kiminiz kariyerinizde kiminiz ev ortamında. Kiminiz de aile içinde değişen şartlara göre adapte olmak zorunda kalabilirsiniz.
Bir şey hayatınızda miyadını doldurmuş olabilir.. İşte, ona nokta koymanın zamanı gelmiş. Yeniye yer açmak için eskiyi geride bırakmanız gerekebilir.
24 Ekimdeki Güneş tutulması öncesinde bir tutulma daha yaşanacak. 8 Ekimde Koçta Ay tutulması gerçekleşecek. Bu size yollar, uzaklar, uzaktaki yakınlar, resmi işlemler, yeni iş veya eğitim arayışları, yurt dışı vs üzerinden bir gündem değişikliğine sevk edecektir. Belki epeydir meşgul olduğunuz veya düşüncelerinizi meşgul eden bir konuda somut bir adım atmak üzere harekete geçeceksiniz. Uzaklarla ilgili bir planınızı devreye koyacaksınız. Bunun için resmi işlemleri başlatabileceksiniz.
Öte yandan, Merkür retrosu harekete geçmeden veya kararı vermeden önce iyi düşünün ve iyi araştırın diyor. Yanlış karar vermemek için sabretmen, gerekirse, bir bilene danışmak gerekir derim. Hatta resmi olarak araştırma yapmanız bile gerekebilir.
25 Ekimden itibaren Merkür retrodan çıktıktan sonra, somut alternatif veya kararınızla ilgili somut sonuçlar elinize çekecektir, ondan sonraki adımda ne yapacağınızı daha iyi olursunuz böylelikle.
Kariyerine bir bitiş yaşayan Kovalar başak bir planı devreye koyacak görünüyor. Güneş tutulması belki de bu bitişe, yeni yola girmeye somut olarak sizi koyacaktır.
Zaten bu ay genel olarak Kovalara yeni iş arayışı görünüyor. Daha önce görüşme yaptığınız yerlerden haber gelebilir. Bu sefer ki görüşme daha iyi sonuçlanabilir. Kimi Kovalar iş değişikliğine gidecektir bu tutulmaların ve Merkür retrosunun ardından.
Kiminiz de, sizden kaynaklı olmayan, iş yerinde gerçekleşen beklenmedik bir olaydan dolaylı olarak etkilenecektir. Yetkili birinin işten gitmesi veya sağlık sorunu iş yerinde otorite takımından bir takım ani değişimleri gündeme getirebilir.
Yasal problemleri olan Kovalar sabırla çözüme gidin derim. Bu ay işleri hızlandırmaya, şartları zorlamaya çalışmayın. Yavaş ve sabırla ilerleyin. Hızlılık zaman kazandırmaz, kaybettirir bazen. 8 Ekim civarı eylemlerinizde hızlı ama kararlarınızda yavaş olun. Erken hükme varmayın.
İşte kıskanç gözlere dikkat. Gereksiz tartışmaya girmeyin.
Dost, yakın ve kardeşlerle destek ve dayanışma içindesiniz. Birlikte bir şeyleri başarmanın keyfini yaşarsınız.
Güneş tutulması, kimi Kovaların ailesinde, bir aile büyüğü üzerine bir kriz getirebilir. Bir aile üyesinin, olasılıkla bir aile büyüğünün sağlık problemi veya onun iş değişikliği, ailede bir süre krize neden olabilir.
Ev değişikliği gündeme gelecektir kimi Kovalar için. Tutulmalar kiminiz için ev değişikliğine işaret ediyor.
Çalışmayan Kovalar için enteresan bir dönem olur. İş hayatına merhaba diyebilir. Bu durum Aralıkta somutlaşabilir ama bu ayki olaylar tetikleyici etki yaratabilir.
Sağlık sorunu olan Kovalar sağlığını ihmal etmesin derim, ilgilenin sağlınızla. Ayrıca eş, sevgilisi olanlar, partneriniz de sağlığına özen göstersin, aşırı stres ani rahatsızlık doğurabilir. Tutulma civarı stresten uzak durmak, hayatı sakin modda yaşamak en iyisidir.
Seyahat var. Gittiğiniz yerde bol alışveriş yaparsınız.
Kimi Kovalar eğitim veya resmi bir konuda masraf yapacak görünüyor.
26 Ekimden sonra Mars Oğlak burcuna geçince, bir mola vermeniz, dinlenmeniz iyi olur, yorucu işlerin enerjinizi düşürmesi dinlenme gerektirebilir.
Aşk katıldığınız dost, arkadaş grubu ortamlarında veya sosyal organizasyon, kurs vs karşınıza çıkabilir. Aşk enteresan sizin için.
Kimi Kovalar için bir ilişki biterken, diğeri başlayabilir.
Eski ilişkiyle meşgul olanlarınız olacaktır aranızda.. Evlilik, resmi nikah vs ile meşgul olacak kimi Kovalar. Ancak merkür retrodan önce veya sonrasında yapmak daha uygun olur yani 4 Ekimden önce veya 256 Ekimden sonra.
Para konusunda dolandırılma, resmi işlemlerde hata yapmak, vs karşı uyanık olun derim. Paranızı olur olmaz kişilere teslim etmeyin.
Geçmişte tanıdığınız biri hakkında haber alabilirsiniz. Şaşırtıcı bir gelişme var gibi.

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart ) 
Balıklar 8 Ekimde Koçta Ay tutulması para evlerinizi etkiliyor en başta. Parasal şartları değiştiren sürpriz gelişmelere hazır olun derim.
Belki de daha önce düşündüğünüz parasal bir konuya açıklık getireceksiniz, bir yatırım planınızı mesela, eyleme dökmek üzre harcama yapabileceksiniz.
Ancak tutulma var olan prosedürü, planı, rutini değiştirecek gibi görünüyor. Tutulmalar geçmeden somut ve ciddi kararlar vermeyin, en azından iyi düşündükten ve araştırdıktan sonra verin derim. Çünkü ya planın kendisinde, ya sizin parasal şartlarınızda ya da muhatap olduğunuz kişilerin şartlarında ani değişiklikler planı değişecektir.
Para konulu şartlar ancak 8 Ekimdeki Koçta Ay tutulmasının ve 24 Ekimdeki Akrepte Güneş tutulmasının ardından netleşecektir. O zamana kadar gündem ve rutin sürekli bir değişim dalgasının etkisinde.
Öte yandan epeydir beklediğiniz bir konuda başlangıç yapabilirsiniz bu ay. Bu başlangıçtan ziyade, beklediğiniz bir konuda somut adım atmak diyebilirim. Planladığınız, hazırlandığınız bir konuda. Resmi bir konu olabilir.
Kiminiz için iş ortaklığı, kiminiz için evlilik önemli bir aşamaya gelebilir.. Belki de yol ayrımı olabilir görünüyor. Dava açmayı gerektiren bir konu bile olabilir kimi Balıklar için.
Veya kiminiz için de yaşadığınız mekanda değişimi gerektiren bir resmi prosedür olabilir.
Belki bazı genç Balık burcu erkekleri askere filan gidebilir. Sanki zorunlu bir resmi prosedür gibi bir şeyler var çünkü kiminiz için. Kimi genç Balıklar ise yeni bir eğitim hayatına adım atabilir, başka bir kentte veya yaşadığı yerde uzak bir yerde.
İş ve kariyere bakarsak, yeni işe girmek isteyenler için gelecek ayı beklemesini tavsiye ederim. Öte yandan bu ay işten çıkıp tazminat alabilirsiniz.
Eski bir işe dönebilirsiniz. Ancak baktığımda yıldızlara, eski işten size pek hayır da olmayabilir. Yeni için ise, 24 Ekim öncesinde hareket etmek zor olabilir ya da iyi sonuç vermeyebilir. Kalıcı güzel adımlar için 24 Ekim sonrasını beklemekte fayda var.
Bu arada, sürüncemede bekleyen yasal işleri veya alacak-verecek işlerini bitebilirsiniz. Bir alım satım işiyle meşgul olanlara tavsiyem 24’ünden sonrasını beklesin çünkü alışveriş işlerinde karşı tarafın eli güçlü görünüyor 24 Ekime kadar. İyi bir kazançla satış için sabredin. Almak konusunda da bence sabredin.
Bu ay güzel, hatırı sayılır para geçebilir elinize yine de. Sanki birilerinden alacağınız paralar elinize geçecek görünüyor.
Sağlık konusuna gelirsek, sağlık bu ay da önemli. İhmal etmeden ilgilenmek faydanıza. Terazi-Koç aksında yıldızlar, gerilim ve stresin çeşitli rahatsızlıkla maruz yapabilir sizi. Geçici gerilim ve krizlerden sağlığınızı koruyun derim. Soğuk kanlı ve sabırlı olmak sağlığı koruyacaktır.  
Ailede sağlık sorunu yaşayan biri varsa, onunla da ilgilenmek gerekebilir. 8 Ekim ve 24 Ekim civarı bu bakımdan önemli zamanlar. İlgi ve özen lazım derim. İhmal edilmemesi lazım.
26 Ekimden itibaren dost veya yakınlarla parasal konuda dikkatli olmak lazım, borç vermeyin kimseye derim ya da iyi tanımadığınız birine vermeyin. Ayrıca para yüzünden işte sorun çıkması konusunda uyanık ve dikkatli olmak gerekir.
Yeni iş düşünen Balıklar için 4 Ekim öncesini veya 24 Ekim sonrasını tavsiye ederim.
Güvendiğiniz bir kişi hayal kırıklığına uğratabilir.. Çıkarlar çatışabilir çünkü.
Aşkta gereksiz kıskançlık ve tartışmaya dikkat. Ayrıca bir konuda fikir anlaşmazlığı tartışmayı büyütebilir. Bir arkadaş veya yakın yüzünden tartışma çıkabilir. Sorunu büyütmemek gerekir.  
Yeni aşk bekleyenler için gelecek ayı beklemek daha iyi olur.
Hamile Balıklar bu ay sağlığına özen göstersin, hamilelikte hassas bir dönem yaşayabilirsiniz. Tedbir ve önlem koruyucu olur.

Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle…
Astrolog Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder