29 Eylül 2013 Pazar

Semavii’den 2013 EKİM AYI Burç Yorumları

Semavii’den 2013 EKİM AYI Burç Yorumları
(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın.)

DUYURU: "AŞK VE İLİŞKİLER ASTROLOJİSİ" KİTABIMIN 2.BASKISI TÜM KİTAPÇILARDA. ALINIZ VE TAVSİYE EDİNİZ LÜTFEN. BU ARADA ŞİMDİDEN DUYURMAK İSTERİM, 2 KASIM İSTANBUL KİTAP FUARINDA YİTİK ÜLKE YAYINEVİNİN KİTAP STANDINDA OLACAĞIM YİTİK ÜLKE YAZARLARIYLA BİRLİKTE.

2013 Ekim ayının gökyüzü hareketleri:

Bu ay önemli bir gökyüzü hareketi var; 19 Ekimde 25.5 derece Koç burcunda gölgeli Ay Tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma burcu veya Yükseleni Koç ya da Terazi olanları ve ayrıca Ay’ı Terazi ya da Koçta olanları etkileyecektir, özellikle Güneş, Ay ya da Yükselen burç derecesi 25 dereceye yakın olanları.
Ayın diğer gök hareketleri:
Terazi burcunda gezen Güneş 23’ünde Akrep burcuna geçiyor. 29 Eylülde Akrebe geçen Merkür Akrepte yolculuğuna devam ederken, 21 Ekimde retro konuma geçecek, yani bu ay Merkür geri hareketi de diğer önemli bir gökyüzü olayı diyebilirim.
Akrepte gezen duygu yıldızı Venüs 7 Ekimde Yay burcuna geçiyor ve ayı Yayda tamamlayacak.
Mücadele yıldızı Mars Aslanda halen, o da burç değiştirecek bu ay ve 15 Ekimde Başak burcuna geçecek.
Geçen ay retro’dan çıkan Plüton düz pozisyonda ilerlemeye başladı, artık epey gizli olayların açığa çıkışına tanık olacağız demektir.
Uranüs ve Neptün retro’da devam edecekler. Jüpiter ve Satürn düz pozisyondalar ay boyunca. Satürn hızlanmaya başlıyor bu arada, olayları hızla inşa etmeye niyetli.
Ekim ayındaki Yeniay ve Dolunay zamanları ise;
Yeniay 5 Ekimde 11.5 derece Terazide Yeniay doğacak ve Dolunay ise, tabii Ay tutulması gününde, tutulmadan 10 saniye önce Koçta 25.5 derecede Dolunay gerçekleşecek.

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )
Bu ay burcunuzda önemli bir tutulma olacak, 19 Ekimde 25.5 derece Koç burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Tutulma zamanı 5 gün öncesi ve sonrasında dikkatli olmak gerekir, özellikle Koçun son 10 gününde doğanların dikkatli olması gerekir. İlişkiler konusunda bir sorun çıkarsa, sağduyu ve anlayışla çözmek için karşı tarafın taleplerine açık olmak, dinlemek gerekir. Dinlerseniz sorunun ne olduğunu iyi anlar ve ona göre de daha rahat çözersiniz. Duygusal olarak hazır olmadığınız bir eleştri, bir siteme maruz kalabilirsiniz, ancak karşınızdakinin derdini anlayın yanıt vermeden önce derimi, belki iyi niyetle yapılan bir sitemdir.
Memnuniyetsiz insanlarla karşılaşabilirsiniz, ne yapsanız yaranamayabilirsiniz, en iyisi siz yaptıklarınızdan ve sözlerinizden emin olun ve arkasında durun, bırakın zamanı gelince, durumu lehinize çevirirsiniz.
Bu ay özellikle 15’inden itibaren, sağlığınıza özen gösterin, varsa şikayetiniz ilgilenin derim. Bağırsak, baş bölgesi, iltihap, ödem, hayvan ısırması ve mide gibi konulara özellikle dikkat edin. İşte veya evde ayağınızı burkmak gibi sakarlıklara da dikkat edin.
Ekimin başında yapmayı düşündüğünüz bir şeyi 15’dinden sonra yapacaksınız, yapmak için zemin bulacaksınız, yani tam zamanı. Kiminiz epeydir düşündüğü check up yaptıracak, sağlık taramasından geçeceksiniz ve alacağınız sonuç içinizi rahatlatacak merak etmeyin, kiminiz ise, işte yönetim takımıyla konuşmayı planladıgı bir konuşmayı yapacak, Ay tutulması sizi gerse de, konuşmayı yapmak, bir ortak pozitif sonuca varmak için iyi zamandır derim. Kimi Koçlar ise, evde tadilat, tamirat yaptıracak gibi çünkü evdeki bir sorun artık çözülmesi gerektiğinin sinyalini verecektir.
Kimi Koçlar ise, geçen aydan düşündüğü bir iş planını devreye koyacak gibi, yeni iş anlaşması planlayan Koçlar tutulmayla birlikte gelişen olayların hemen akabinde, yeni bir yerle güzel bir iş anlaşması imzalayabilir.
Kredi çekmeyi düşünen, bir yerden borç almayı düşünen Koçlar, bu ay tam niyet ederken, vazgeçebilirsiniz, çünkü ihtiyacınız olan parayı başka yerden alabilirsiniz. Bir işbirliği, bir ortalık size para getirebilir bu ay.
Elinizde bulunan ve satmayı düşündüğünüz bir malınızı da satabilirsiniz. Bu ay bu türden alım, satım işleriyle meşgulsunuz baya. Başkalarından gelen parayla planlarınızı gerçekleştirebileceksiniz.
Bu ay bir sorununuz varsa, yakın gördüğünüz kişilere anlatmaktan çekinmeyin, duygusal olarak güçsüz görmeyin kendinizi, anlatırsanız derdinize deva gelir hem de kısa sürede gelir.
Ayın diğer olaylarına bakalım.
Jüpiter-Merkür kontağı çok iyi görünüyor, bu ay gerçekten para getiren bir işe, bir olaya imza atacaksınız, parasal güvenliği hızla sağlayan bir anlaşma olacaktır bu. Bu anlaşma tek sizi ilgilendiren bir şey olmayabilir, bir tanıdık ya da yakınlarınızı da ilgilendiren bir kazanç olabilir.
Yatırım, alacak verecek evinize bakıyorum, gerçekten iyi bir aydasınız, Satürn yatırım evinden sizi düzenli bir borç ödeme konusunda sıksa da, bereketli yıldızların desteği imdadınıza yetişmiş, adeta büyük bir yük kalkacak üzerinizden bu ay parasal kazançlarla ilgili güzel ve hızlı gelişmelerin ardından. Kiminiz uzaklardan bir yatırım planı bile yapacak cesareti göstereceksiniz gelecek parasal kazanımların verdiği güvenle. Kiminiz ise, uzaklardan size gelir getirecek işlere yöneleceksiniz, para kazanma konusunda kendinize güveniniz artacak.
Peki Ay tutulması neyin nesi, yıldızlar bu kadar iyiyken..?
Ay tutulması sizi yanlış bir hesaptan döndürür, yanlış bir plandan döndürür, belki yanlış yere, yanlış kişiye bel bağlamışsanız, onun olmayacağını görürsünüz. Doğru kişiler ise bu ay gelecektir karşınıza. Yani, şerden bir hayır doğacaktır, yıldızlar sizi hızla dogru kişi ve hedefe yöneltecektir.
Bir de, kiminiz içinse, tutulma bükemediğin eli öp misali bir olay yaşatacaktır. Yani, bir konuda karşı tarafa hak vermek durumunda kalırsınız. Belki, o kişi sizin iyiliğiniz için bir olay taş koyabilir. Onun dediğine gelebilirsiniz veya.
Bekar Koçlar bu ay aşk meselesi ilginç görünüyor, aşk var gibi, aşkınızı ilan edebilirsiniz. Sevgilinizle birlikte sosyal ortamlara katılabilirsiniz, eğlenceli ve aktif bir ay geçirebilirsiniz özellikle Venüs 7’inde dost Yay burcuna geçtikten sonra.
Belki de uzun zamandır ilk kez aşık olduğunuzu anlayacaksınız.
Mars çalışma evinize girince 15’inden itibaren yoğun bir çalışma temposuna girersiniz. Ancak dediğim gibi, sağlık durumunuza özen gösterin, ilgilenin ki, aktif bir şekilde çalışabilesiniz. Detay işleri atlamayın bu ay, önemseyin.

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )
Boğalar için yoğun gündem devam ediyor. Zıt burcunuz Akrepte yıldız yığılması ay ortasına kadar devam ediyor çünkü. Bu da sizi bir takım olaylarla meşgul eder, özellikle ikili ilişkilerinizde önemli bir dönüm noktasındasınız, ilişkileriniz üzerinden yıldızlar tarafından sorgulanmaktasınız.
Bakalım ne yapacaksınız, nasıl tepki vereceksiniz, ilişki hayatınızda nasıl bir yöne doğru gideceksiniz.. Bunların yanıtını sizin olaylar ve insanlara vereceğiniz tepkiler gösterecektir, Satürn ilişki evinizde kaldığı sürece, şans faktörü beklemeyin ilişkilerinizde, top sizde, ne yaparsanız ona göre sonuç alacaksınız görünüyor. Haklı haksız önemli degil, siz nasıl yaklaşıyorsunuz olaya, ne gibi karar alıyorsunuz, kendinizi ilişki üzerinden nasıl ortaya koyuyorsunuz, yaşadığınız tecrübelerin mesajı nedir, bu mesajı görüyor musunuz, bunun için ne yapıyorsunuz, ilişkiler üzerinden kişiliğinizi yeniden inşa etmek için, kendinizi yeniden var etmek için ne yapıyorsunuz vs vs.
Anlayacağınız önemli bir sınav zamanındasınız özellikle ilişkiler üzerinden bir sınav zamanındasınız.
19 Ekimde Koç burcunda gerçekleşecek Ay tutulması sizin ruhsal dünya evinizde olacak, Koç sizin 12.ev ruhsal dünya evinizde çünkü. Bu durumda ruhunuzda hafif bir deprem yaratması kaçınılmaz bu tutulmanın. Buna hazır olun, bilinçaltınız, ruhunuzdan kopan hafif çaplı depremin su yüzüne çıkaracağı gerçeklerle yüzleşmeye hazır olun derim. Bastırdığınız bazı duygular, kaçtığınız bazı konular hortlayacak görünüyor, kaçış yok, demek ki bir konuda uyanışın zamanı gelmiş ki Ay tutulması buna hizmet edecek.. Uyanış iyidir, ama kaçmazsanız kendi gerçeklerinizde, kaçarsanız depresyona girersiniz, depresyon kaçan insanın sığındığı limandır zaten. Tutulma varken, kaçmanızı tavsiye etmem, gerçeğe bırakın kendinizi, ruhsal ve duygusal güçlenmek istiyorsanız, bırakın patlasın ruhsal fırtına içinizde, korkmayın gemi batmaz bir fırtınayla..
Hangi konuda bir fırtına olabilir bu acaba..?
Kiminiz bir terapiye gittiğinde, kendinizle ilgili önemli bir bilinçatlı gerçeğini su yüzüne çıkarıp şaşırabilir. Evet, Ay tutulması terapi yaptırmak için iyi bir zamandır, gidin derim. Gerçekleri su yüzüne çıkarmak şifa verir çünkü.
Kiminiz ise, gizli bir olayı pat diye öğrenip çok şaşırabilir. Ancak tavır almadan önce düşünün derim, fevri olmayın.
Kiminiz ise, kariyeriyle ilgili bir kopuş yaşayabilir. Kariyerinizde, öğrendiğiniz bir sırrı hemen başkalarına anlatmayın derim. Ketum olun, ağzınızdan çıkan sözleri tartarak söyleyin, mesleğinizde kendinizi zora sokacak bilgiler vermeyin. Bir şekilde, kariyerinizle bağlantılı biri hakkında bir şeyler öğrenip şaşırabilirsiniz, ancak tavır almadan önce iyi hesap edin olasılıkları.
Kiminiz ise, aileden biriyle ilgili alacağınız bir haberle şaşırabilirsiniz, sizden gizlenen bir şey kulağınıza gelebilir.
Kiminiz ise, şişirilmiş bir hesapla, bir borçla karşılaşıp şaşırabilir, ama diğer yıldızlar gayet iyi açılı, yani, olayı lehinize çevirebilirsiniz akabinde.
Aslında kariyerinizle ve parayla ilgili güzel gelişmeler de olacak görünüyor, yani, iyiyle kötüyü aynı zamanda yaşayacaksınız adeta.
Duygular ve düşünceleriniz bu ay abartılı görünüyor. Aşk konusunda özellikle, abartılı, aşkta ikilem yaşayabilirsiniz. Bu tutulma özellikle, sizi aşkta bir ikileme koyabilir. Gelecek ay ikilem biter ancak.
Aşkta ikilem, iki kişi arasında kalmak şeklinde de yaşanabilir kimi Boğalar, iki kişi arasında kalabilir, ancak dediğim gibi, gelecek ay ikilemi bitiren hızlı gelişmeler olabilir.
Jüpiter-Merkür kontağı çok iyi bu ay, bu güzel açı size biriyle bir anlaşma yaptırabilir, karlı, sağlam gidecek bir işin altına imza attırır.
Kimi Boğalar ise, epeydir beklediği bir resmi konu, bir anlaşmazlık konusunda nihayet iyi sonuca bağlayan bir gelişme yaşayabilir, güzel bir haber alabilir. Sorun yaşadığınız kişiyle hızlı bir anlaşmaya varabilirsiniz. Karşı tarafın eli şu an güçlü görünüyor, ama gelecek ay ipleri bırakabilir, pes edebilir. Ama bu ay sizi gelecek ay bir başarıya, iyi bir sonuca götürecek olayların başlangıcı. Hızlı ve güzel gelişmeleri iyi değerlendirirseniz, istediğiniz sonucu gelecek ay alabilirsiniz.
Para konusu Ay tutulması size beklenmedik parasal sorun getirse de, bence iyi görünüyor, Venüs yatırım evinize geçecek ayın 7’inde, parasal gelişmeler, kariyerinizle ilgili güzel sürprizli gelişmeler yaşayabilirsiniz, beklenmediğiniz miktarda güzel bereketli parasal teklifler alabilirsiniz. Bir yerden size iyi para kazandıracak iş çıkabilir. Size gizli yapılacak bir teklif iyi para vaat edebilir, bu teklifi bir süre gizli tutmanız gerekebilir, ancak gelecek ay açıklarsınız.
Boğalara bu ay, ya aşk var ya para. Kiminiz aşkta, kiminiz parada kazanacaksınız.
Kimi Boğalara aşk geliyor, hatta gelmiştir bile diyebilirim. Ancak ikilemlerin bitmesi ve aşkın yerine oturması gelecek ayı bulur.
Bu arada, siz de 19 Ekim civarı sağlığınıza dikkat edin, tutulma sağlığınızı etkileyebilir. Böbrek, fıtık, şeker, baş bölgesi özellikle hassas olabilir. İlgilenin derim.
Son olarak, şunu söyleyim, kimi Boğalar güzel bir iş anlaşmasına evet deyip, yeni bir işe başlayabilir.

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )
İş ve çalışma ortamınız hareketli görünüyor, geçen aydan başlayan yoğun ve hareketli zamanlar devam ediyor.
19 Ekimde Koç burcunda gerçekleşecek Ay tutulması sizi de bir şekilde etkileyebilir. Kiminizin de çevresinde bulunan birini, bir dostunuzu ya da kardeşinizi etkileyen bir gelişme olabilir.
Bu tutulma kiminize aşkla ilgili hızlı ve farklı, beklenmedik gelişmeler yaşatabilir. Kiminizin hayatına birden yeni giren bir aşk, aşk hayatınızı birden değiştirebilir. Kiminiz ise, bir konuda bir tanıdığınızla arkadaşlığınıza nokta koyabilirsiniz, bu bir kıskançlık veya rekabet konusundan çıkabilir.
Kiminizin ise, yapacağı bir iş anlaşması, birini arka plana atmaya sevk edebilir, bu da o kişiyle ilişkinizi zora sokabilir.
Kimi İkizler, bir yakının sitemine maruz kalabilirsiniz, sizden beklediği bir şeyi alamayınca, hayal kırıklığına uğrayabilir, sizi bencillikle suçlayabilir, ancak işi tatlıya bağlamak zor olmasa gerek derim. Yaya geçen Venüs işi hızla tatlıya bağlamak için destek verir size.
Resmi bir kurumla işi olanlar, imzayı atacaktır bu ay, güzel bir imza, bereketli, para getiren bir imza olacaktır bu. Bu imza gündelik hayatınızı ve iş hayatınızı düzene sokacaktır, sizi maddi-manevi güçlendirecektir. Hatta beklediğinizden daha iyi para alıp sevinebilirsiniz.
Sağlık sorunu yaşayan İkizler, güzel sonuç alacaksınız, ve sağlığınızla ilgili yaptırdığınız tedavi şifa getirecektir size.
Ancak bu ay 15’inden itibaren Marsın Neptün’le sert kontağına dikkat edin derim, evde, işte, sakarlığa dikkat edin, yediğiniz bir şeyden zehirlenmemeye, iltihap kapmamaya dikkat edin, ev hayvanlarından gelecek mikrop riskine karşı önlem alın derim.
Ayrıca bu ay 15’inden sonra, ev güvenliğine dikkat edin derim, özellikle 15-20 Ekim arasında.
Kimi İkizlere taşınma görünüyor, yeni bir eve taşınma söz konusu olacak gibi. Ya da evinizi bir tadilattan geçirebilirsiniz dip köşe, ve bu işle meşgulken, çok eskilerden kalan, kaybolan eşyalarınızı bulabilirsiniz. Kiminiz de başka yerde kaybolan bir eşyasına ulaşabilir. Kiminiz ise, gizli bir bilgi veya eşyaya ulaşabilir.
Bazı İkizler ise, epeydir beklediği yazıyla ilgili ya da başka bir işle ilgili nihayet beklediği işbirliğini alıp karşılıklı olarak işin altına imzalar atabileceksiniz.
Aşk konusu gerçekten şaşırtıcı, iyi görünüyor aşk aslında, hem de aniden gündemi hareketlendirecek şekilde hızlı gelişmeler olacak görünüyor, birine duygularınızı rahatça anlatacaksınız, duygularınızı paylaşacaksınız. Aşk konusunda sanki bir yol ayrımı var gibi, ya sevgilinizle gidişat hızlanacak, ya da siz aniden başkasına aşık olabileceksiniz gibi. Bireysel haritanıza göre değişir bu, öyle veya böyle aşk hareketli bu ay. Ve siz aşkta artık daha aktif ve aşk hayatınızı hareketlendiren bir sürece girmek istiyorsunuz, kimse sizi seven onunla yola devam etmek şeklinde, yani sabrınız sınıra gelmiş. Bu ay sanki aşkta kozlar yer değiştiriyor gibi, daha önce nasıl davranıyorsanız şimdi tersini yapacaksınız birden.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )
Sevgili Yengeçler 19 Ekimde Koç burcunda olacak Ay Tutulması kiminizin ailesinde kiminizin ise kariyerinde hafif çaplı bir kriz yaratabilir. Varsa kendini hafiften hafiften belli eden bir sorun, o soruna şimdiden eğilin, ilgilenin derim, ki tutulma zamanında soruna hakim olarak aşabilesiniz, krizi fırsata çevirebilesiniz.
Geçen aydan başlayan dost Akrep burcundaki yıldız yığılması bu ayın ortasına kadar devam ediyor, geçen ayın yoğun gündemi bu ay devam edecek demektir. Dost Akrep burcundan güzel destek enerjiler alarak, ilgilendiğiniz konularda iyi bir sonuca gitmeyi başaracaksınız. Kiminizin aşk, kiminizin iş girişmeleri, kiminizin ise, yaratıcı işler veya kendini topluma daha iyi göstereceği bir iş, bir yaratıcı çalışmada önemli hedefleri olsa gerek. Artık hangi konuda güzel bir sonuç, bir zafer bekliyorsanız, o konuda istediğiniz hedefe ulaşmanız an meselesi, 29 Eylülde Akrep burcuna giren Merkür hızla sizi istediğiniz hedefe ulaştıracaktır, hızlı ve güzel çalışmaların altına imza atacaksınız. Bir takım masraflar yapıyorsunuz, sanırım bir yol planı üzerindesiniz ayın ilk yarısında, veya 15 Ekimde aniden bir yol planı yapabilirsiniz, kısa bir seyahati gündeme sığdırabilirsiniz.
Baktığımda yıldızlara beklentilerinize göre gelişmeler yaşıyorsunuz, sizi gittiçe güçlendiren şartları emekle inşa ediyorsunuzdur, çünkü yıldızlar size nihayet açık kapı verdi, güç ve destek verdi, engelleri kaldırdı, aslında o engeller sizin amaçlarınızda ne kadar samimi ne kadar kararlı oldugunu sınamak içindi belki de, şimdi ne istediğinizi iyi biliyorsunuz, ona göre de kararlı duruşunuza yıldızlar destek veriyor. Satürn sizi yine yoruyor ama bu sefer olacak işler için yoruyor, olmayacak işler için değil. Bu ay işte, bunları hissedeceksiniz, hayatınızın aktıgını, gayretlerinize göre işlerin ve genel hayatın ilerlediğini, ilerleme kaydettiğinizi hissedecek ve kendinizden memnun olacaksınız.
Aşk konusu enteresan görünüyor bu ay da. Akrepte gezen Venüs aşk evinde halen, 7’dinde Yay burcuna geçiyor. Aşk için emek veriyor kimi Yengeçler ise, evli veya sevgilisi olan Yengeçler için aşkta istediklerine kavuşma zamanı diyebilirim. Partnerinize dediklerinizi kabul ettirebileceksiniz.
Bir sorun, bu geçmişten gelen eski bir sorun olabilir, veya yeni çıkan bir sorun olabilir, çözülmek üzere ortaya çıkmış görünüyor. Hatta çözümü için gelişmeler olunca bekleyen sorun gündeme gelecek, ve adeta sizin bir hayaliniz gerçekleşecek, sorunun çözülmesi sizi mutlu edecek. Bu bir haber de olabilir.
Peki nedir Ay tutulmasının getireceği kriz size, diğer yıldızlar çok iyi görünüyor, sizi güçlendiren önemli işlerle meşgulsunuz, beklentilerinize göre gidiyor her şey, ee o zaman bu ay tutulması neyin nesidir?..
Bu bir aile büyüğüyle ilgili bir kriz olabilir, bir aile büyüğünün rahatsızlığı gündemi aniden değiştirebilir, özellikle tutulmadan bir gün önce. Veya sizin bir ani rahatsızlığınız olabilir, varsa sağlık şikayetiniz, tansiyon vs gibi özellikle, dikkat edin tutulma civarında. Ancak endişeye gerek yok derim, Venüsün pozisyonu krizin tatlıya bağlanacağını, hızla sorunun çözüleceğini gösteriyor.
Sizin gizlediğiniz veya sizden gizlenen bir olay da patlak verebilir bu tutulma sırasında, şimdilik atlatılır, ancak gelecek ay da tantana çıkabilir, şimdiden uyarayım da, ona göre önlem alın derim.
İşle ilgili kriz yaşayanlara tavsiyem, krizi fırsat olarak görün, bir sorunu kökten çözmek adına bir sorunun seslendirilmesiyle sorun ortadan kalkabilir. Yapılan size haksızlık gibi görünen bir olay olabilir, ancak siz de kendinizi açık ifade etmek için harekete geçmeli ve inisiyatif almalısınız. O zaman sorun ortadan kalkacaktır. Hatta sizin işteki pozisyonunuz daha netleşir bu krizin ardından.
Güzel olaylara dönelim yine, bu ay size gerçekten piyango gibi bir iş teklifi var gibi, bu iş neyse, size büyük bir itibar kazandıracak görünüyor. Yeniden gücünüzü kazandığınızı görüp mutlu olacaksınız bunun ardından.
Kimi Yengeçler sanki aşkta aniden bir karara varıp resmi bir kağıdın altına imza atacak.
Bu ay bazı Yengeç kadınları ise, hamile kalabilir. Bu sürpriz bir hamilelik olabilir.
Bu ay işinde reklam, tanıtım, iş atağına geçmeyi düşünen varsa, 15’inden sonra atağa geçin bu konularda derim.

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )
Burcunuzda gezen Mars 15’inde Başak burcuna geçecek, o zamana kadar hayatınızda koşturma, aktivite bol olur, cesaretiniz ve kendinize güveninizle göz doldurursunuz.
19 Ekimde Koç burcunda gerçekleşecek Ay Tutulması sizin düşüncelerinizi etkileyecektir. Uzaklarla yapacağınız görüşme önce sizi hayal kırıklığına uğratabilir, ancak olayı abartmaz, fazla şahsi almazsanız, kırgınlık yaşadığınız kişi/kişilerin de haklı olduğunu görürsünüz. İnsanları dinlemeyi öğrenmek gerekir, belki sizin bu ay önemli dersiniz bu olsa gerek, yani başkalarının da bir görüşü vardır, sizin görüşe saygı duyulmasını isterken, sizin de başkalarının fikrine saygı duymalısınız. Hele bu sevdiğiniz bir kişiyse, sevmek yetmez, anlayış ve saygı da gerekir.
Bu ay bir erkek aile büyüğüyle ilgili bir kriz doğabilir, ancak çabuk çözülür sorun.
Kimi Aslanlar ise, bir resmi başvuru yaptığı yerden olumsuz yanıt alabilir, ancak bu bir sonuç olmayabilir, eğer başka bir yöntemle meseleyi halletmeye çalışırsanız, sorunu halledersiniz, bence bu sorun neyse birkaç ay erteleyebilirsiniz, o zaman uygun şartlar gelişecektir. Zaten sanırım bu konuda bir geri çekilme, meseleyi halletmeyi başka zamana erteleme söz konusu olacaktır.
Ailenizle bir konuda görüş birliği var öte yandan, birlikte bir karar bağlayacaksınız bir olayı, bu bir ev veya mülk satışı konusunda olabilir. Herkesin rızası gereken bir konu olsa gerek.
Evde size problem çıkaran, bozulan bir eşya olabilir, yerine yenisini almanız gerekebilir. Eskilerden bıkmışsınız, evinizde bulunan eski ne varsa atacak, evinizi yenileyeceksiniz, evde bir yenilenme, tazelenmeye ihtiyacınız var, dip köşe bir ayıklama yapacaksınız bunun için. Bu arada, kiminiz de, aileden kalma, eski değerli bir eşyayı alabilirsiniz, sizin için değerli bir şeyi ve yenileyip kullanabilirsiniz.
İş yerinde yönetimle ilgili bölümde, bir kişinin değişmesi söz konusu olabilir. Sizin anlaşacağınız biri gelebilir, ancak gelen kişi rahat etmeyebilir. Kısa sürebilir kalışı.
Bu ay sağlık konusunda, yediğiniz içtiğinize dikkat edin, yollarda, başka yerlerde yemek yerken dikkat edin, hava değişimi etkileyebilir, açık havada kalmak bünyenizi bozabilir, bunlara dikkat edin derim, karaciğerinizi yoran gıda tüketimine dikkat etmelisiniz ayrıca.
Aşk hayatınız 7’sinde Venüsün Yay burcuna geçmesiyle hareketlenebilir, aşk yaşama duygunuz ve hayatı canlı yaşama isteğiniz alevlenir, güzel bir aşk denk gelebilir aşk bekleyenlere veya sevgilisi/eşi olanlar ona güzel bir sürpriz yapabilir. Aşk, sosyal hayat bu ay size keyif ve mutluluk verecektir. Partnerinizle birlikte gezebilirsiniz ayrıca. Birlikte bir sevdiğiniz kişinin düğün, nikahına gidebilirsiniz. Sosyal ortamlarda birlikte olursunuz. Kalbi aşk bekleyen Aslanlar için güzel bir aşkın kapısı aralanabilir.
Bu ayki bazı gelişmeler yakın bir zamanda, yönetim takımında önemli bir değişikliğin sinyalini verebilir. İş konusunda önemli gelişmeler yaşanacak görünüyor. Ancak sizinle alakalı görünmüyor, daha çok yönetim takımıyla alakalı görünüyor. Belki size yeni bir görev teklifi gelebilir, ancak siz buna yanaşmayabilirsiniz.

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )
Mars sizi halen sıkıştırmakta, eyleme geçemeyişiniz, isteklerinizin içinizde birikip beklemek zorunda kalmanız, sizi sabırsızlıktan sinirlendiriyor olabilir, bekleyen istekleriniz, bekleyen ve halledilmesi gereken sorunlar sizi fazlasıyla düşündürüp öfkelelendirebilir, ve bu öfke, bekleyiş vs sizi hasta edebilir, buna dikkat edin derim, Mars 12.evinizdeyken, istediğiniz adımları atamazsınız, bu gerçeği bilerek davranırsa nız hasta da olmaz, sabırla beklersiniz bu sefer. O yüzden size 15’ine kadar sabredin derim. Bu arada gezmeye gidebilirsiniz, bu işle ilgili olabilir, başka türlü gezme olabilir. Veya özel hayatınızla ilgilenebilirsiniz, partnerinizle baş başa kalıp romantizm yaşamak, gelecekten bahsetmek, anlık güzel sohbetler etmek sizi rahatlatıp mutlu edecektir. 15’ine kadar işi gücü ikinci plana atın derim, bırakın biraz işler kendi akışında ilerlersin, hayat sadece işten ibaret değildir.
Yapabilirseniz, eğlence ortamına gidin, bol dans edin, eğlenin, veya bir sporla ya da meditasyonla ilgilenin bu arada. Yeni bir beceri kazanmaya zaman harcayın derim. Size iyi gelecek bir takım şeyler yapın.
15’inde enerjik, yerinde duramayan Mars burcuna geçecek ve sizi de birden hareketlendirecektir, işte, beklediğiniz hareket geliyor hayatınıza nihayet.
Yalnız şimdiden uyarmak isterim, bir sağlık sorununuz varsa, ve olayları stres yaparak yaşadıysanız son aylarda, o zaman 19 Ekimde Koçta gerçekleşecek Ay Tutulması civarında, sağlığınızda ani beliren bir sorun olabilir, varsa şikayetiniz ilgilenin, ihmal etmeden doktora başvurun derim ki bu sefer sağlık sorunu sizi işi güçten alıkoymasın. Özellikle tansiyon, fıtık, boğaz vs gibi konulara dikkat edin derim.
Bu ay ayrıca gereksiz harcamalardan kaçının, para işlerinizi kontrol altında tutun. Parasal bir konuda beklediğiniz yerden para gecikebilir, ona göre parasal işlerinizi ayarlamayın, daha kontrollü olun. İşlerinizin artması geçen aydan beri söz konusu, iş konusunda rahatsınız, sadece para işlerinde akış, para trafiğinde sorun olabilir, bunun yoluna girmesi ise, gelecek ay olabilir.
Ancak bu ay da güzel görüşmeler, anlaşmalar söz konusu olabilir. Bu ay Merkürün size verdiği destekle, görüşmeler akıcı, iş anlaşmaları konusu güzel yolunda akar, dost kişilerle yapacağınız görüşmeler ve hatta atacağınız imzalar size önemli bir garanti sağlayacaktır, önemli bir anlaşma size itibar ve güç kazandıracaktır yeniden. Geçen aydan sorunlu giden bir olay ise, bu ay anlaşmaya bağlanabilir, bir barış söz konusu olabilir. Kiminize eski bir işbirliği kiminize ise yeni bir işbirliği önemli bir başarı getirecektir, önünüze açan, sağlam bir başarı ve kazanç veren bir anlaşma gibi görünüyor. Özetle, bu ay işler akacak, önemli bir işi bir anlaşma yoluna koyacaksınız, ve bu sizi güçlendirecektir. Belki de eski bir dostla yeni bir işbirliği olacaktır bu. Bence bu iyi bir anlaşma görünüyor, doğru bir karar görünüyor. Zaten bu sene eski dostlukların faydasını göreceğiniz zamanlardasınız, geçmişte yaptıklarınızın güzel ödüllerini alacağınız zamanlardasınız. Yaptıgınız iyi şeyler size geri dönecektir.
Girişimci zamanlarınız başlıyor, hareket geliyor hayatınıza yeniden. Ancak sadece 19 Ekimdeki Ay tutulması zamanında, parasal konuya ve sağlığa dikkat edin derim.
Bir kişi konusunda bir yakınınızın sözlerinin etkisinde kalabilirsiniz, bence kendi sezginize kulak verin derim. Birilerinin ortalığı karıştırmasına izin vermeyin.

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )
Bu ay sizin için de önemli bir ay olsa gerek çünkü 19 Ekimde zıt burcunuz Koçta Ay Tutulması var, tutulma zamanında Güneş sizin burcunuzdayken Ay zıt burcunuzda olacak haliyle.
Bu tutulma sizi birine veya bir olaya karşı güçlendirecek görünüyor. Bir konuda birilerini dediğinize getireceksiniz, bir konuda sahne sizin. Ancak olayları fazla abartmasınız iyi olur, koz elinize geçiyor, bunu iyi değerlendirin gerçeklerden uzaklaşmadan derim.
Ay tutulması ilişki üzerinden size ilginç bir olay yaşatabilir, birini küstürebilirsiniz. Ondan habersiz, onu dikkate almadan yapılan bir görüşme, bir anlaşma kırgınlık yaratabilir. Ancak, dikkate almanızı tavsiye ederim o kişiyi, çünkü yaptığınız işin başarısı ya da aldıgınız karar bir başkasını da dikkate almanızı gerektirir, şu an her şey iyi görünebilir, sorunsuz ilerleyeceğinizi sanırsınız ancak sonra tek başınıza hareket edemeyeceğinizi anlarsınız.
İlginç yıldızlar hakim gökyüzüne. Kimi Teraziler ise, bir konuda bel bağladıkları kişiden bekledikleri desteği göremeyebilir, ancak yıldızlar sizin o kişiden fazla beklentiniz olduğunu gösteriyor, yani bu konuda gerçekçi olmak gereken bir zaman. Bu gerçeği görmeniz daha sağlıklı karar almanızı sağlayacaktır.
Kimi Teraziler ise, bir yakının sorununa el atmak zorunda kalabilir, siz ve yakınlarınızın özellikle trafik konusunda dikkatli olmasını tavsiye ederim 15’inden sonra, bu konuda resmi bir sorun peydah olmasın derim, dikkat edin ki olmasın. Veya bir sağlık sorunu nedeniyle, hastaneye yatması gerekebilir bir yakınınız, onunla ilgilenmeniz gerekebilir. Hatta bir yol planını erteleyebilirsiniz bunun için. Ancak merak etmeyin, sorun hızla çözülür, düzelir durumlar.
Bir kısım Terazi ise, dediğim gibi, birinden yapabileceğinden fazlasını bekliyor olabilirsiniz ancak bunun gerçekçi olmadığını, gücünden fazlasını yapamayacağını anlarsınız, sizin kendinize güvenmenizin bu meseleyi çözebileceğini anlarsınız. Yanlış kişiye bel bağlama durumu olabilir özetle.
Öte yandan yıldızlar para ve iş konusunda gayet iyi görünüyor. Bir yerle anlaşma gibi, ya da bir sözleşme gibi bir şey biterken, bir başka yerle sağlam bir anlaşma yapacaksınız gibi. Bu size parasal açıdan iyi gelecektir.
Yeni işe girecek olan Teraziler için iyi ve sağlam bir zaman, kalıcı, sağlam bir iş görünüyor ve zaman içinde iyi para kazandıracak bir iş gibi, en başta, size itibar kazandıracaktır iş çünkü şans yıldızı Jüpiter haritanızın tepesinde parlarken, itibarınızı yükselten iş anlaşması olacaktır. Hatta iyi bir yatırım planı bile yapabilirsiniz alacağınız paraya güvenerek.
Aşk ne durumda diye bakalım…
Aşk bekleyen Teraziler varsa, aşk 7’inden sonra Venüsün Yay burcuna geçmesinin ardından gelebilir. Ancak karşınıza çıkan kişi sizden bir şey gizleyebilir, sonra ögrenirsiniz gizlediği şeyi, bu ileride aranızda sorun yaratabilir. Belki de siz bir şeyi gizlersiniz, tam tersi olabilir yani. Bir şekilde bu sorun çıkarabilir aranızda. Açık ilişki kurmaya gayret edin derim.
Kimi Teraziler ise, bir kişiyle artık yolları ayıracak görünüyor. Bu belki de yeni hayatına, yeni ilişkisine odaklanmak için iyi bir gelişme olacaktır. Yani aslında bitmesi gereken bir ilişki olabilir. Veya ilişki degil de, bir anlaşma da olabilir bu. Yeni bir yola girmek adına bitirilmesi gereken bir ilişki veya bir anlaşma sizi bekliyor.
15’inde Başak burcuna geçen Mars ya sizin ya bir yakınınızın sağlığını etkileyebilir. Ancak yanlış tedavi konusuna özen gösterin veya yanlış teşhis olayına dikkat edin derim. Aslında belki de tamamen stres kaynaklı bir şeydir. Bir sorunu bırakmayı bilirseniz belki hastalık da gidecektir. Bu ay iyi düşünmeden operasyon veya tedavi yaptırmayın derim. Karışıklık aslında teşhisten değil, başka bir sağlık konusundan kaynaklanabilir. Yani, önce başka bir sorunu halletmek gerekebilir.
Daha önce tedavi yaptıran ya da operasyon geçirenler varsa, bu ay dinlenmeye zaman ayırın derim. Sonuçlar iyi olacaktır merak etmeyin.
Bu ay evcil hayvan besleyenler özellikle iltihap, mikrop olayına özen göstersin derim özellikle 15’inden sonra ay sonuna kadar. Mide, bagırsak olayına önem versinler.
Ve Terazilere bir uyarı daha, 15 Ekimden itibaren, birileriyle, özellikle bir yakınla gereksiz tartışmaya girmeyin derim, tartıştığınız yakınınız rahatsızlanır üzüntüden, sonra siz üzülürsünüz. Birden patlayabilecek öfkenizin önceden farkına varın ve tartışmadan uzak tutacak bir şeyler yapın.

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )
Bu ay sizin dışınızda gelişen olaylar sizi harekete geçirecek görünüyor yine.
Öte yandan, burcunuzda yıldız yığılması ay ortasına kadar devam ediyor. Yani artık aktif, olayları yöneten konumundasınız, ancak dediğim gibi hala dış etkenlerin etkisi söz konusu, dış olayları dikkate alarak harekete geçmek mecburiyeti bu ay da var biraz da olsa.
Merkürün burcunuza gelmesi, inisiyatif alma zamanınız geldiğini gösteriyor. Hangi konuda inisiyatif almanız lazım peki?..
Öncelikle geleceğinizi ilgilendiren, sağlam bir iş konusunda diyebilirim. Bir konuda insanları çevrenizde toplayabilecek, birlikte hareket etmeyi sağlayacaksınız. Dost kişilerle birlikte yapacağınız bir iş, bu bir ekip işi olabilir, veya birlikte bir işbirliği olabilir, başarı kazanacak görünüyor. Gücünüzü artıran bir iş görünüyor.
Bu arada 21 Ekimde Merkür’ün retro yani geri harekete geçeceğini ve 10 Kasıma kadar retro olacağını unutmayın, işlerinizi 21 Ekime kadar halledin, atılım, girişim vs yapın o tarihe kadar, ondan sonra durun ve detay işlerle ve yaptığınız girişimleri değerlendirmek, bir sağlama yapmakla meşgul olun.
Yeni işe girmeyi düşünen Akrepler varsa, bu ay harekete geçsin derim. Sözlerinizle, kararlılığınızla insanları etkileyebileceksiniz. İstediğiniz işi elde edebileceksiniz, zaten size teklif edilen veya önerilen bir iş üzerine görüşmeye gideceksiniz. Teklif veya öneri dost kişilerden gelecek görünüyor.
Bu ay özellikle, 21 Ekime kadar bitmesi gereken işlerinizi yapın, teslim edin ilgili kişilere, sonrasını onlara bırakın.
Venüs 7’ine kadar burcunuzda, size cazibe, hayat neşesi ve sosyallik katmakta, gittiğiniz yerlerde güzel enerji saçarak, dikkatleri çekecek, ilgi göreceksiniz, işlerinizi tatlı dille halletmenin faydasını anlayacaksınız, insanlara güler yüzle yaklaşmanın işleri daha kolay hallettiğini göreceksiniz, derken bu pozitif halinizin maddi-manevi ürününü alacaksınız. Venüs 7’inde Yay burcuna geçince, parasal kazançlarınız gelişecek, beklediğiniz, beklemediğiniz yerlerden irili ufaklı paralar alacaksınız. Ayrıca işlerinizin halledilmesinden mutlu olacaksınız. İşlerinizin iyi gitmesi, insanların işlerinize el vermesiyle ilerlemesi kendinize güveninizi artıracak, işleri daha keyifle yapar olacaksınız. Kendinize güvenin yükselmesiyle, kafanızdaki daha büyük projeleri de ortaya koymak üzre plan, programlar yapmaya başlayacaksınız.
21 Ekim sonrası planlar, programlar, geriye dönük maddi veya başarıya dair değerlendirmeler yapıp, nerede olduğunuzu net bir şekilde tespit edip, şimdi nereye doğru ilerlemek istediğinizi düşünecek ve ileriye dönük güçlü hedefleri belirleyip adımlar atmak üzere zamanı bekleyeceksiniz ki, yeni adımlar için zaman 10 Kasım sonrasıdır. 21 Ekim -10 Kasım arası adımlar ancak yapılan işler, atılmış adımların pekiştirilmesi, altının çizilmesi, yapılan işlerin içinin doldurulup güçlendirilmesi amacına hizmet etmelidir.
Satürnün sizi güçlendirmek istediğini anlamışsınızdır şu ana kadar, şimdi ne yapacağınızı daha iyi biliyorsunuzdur. Satürn sizi güçlendirmek için, diğer yıldızları da yanına almış, eh gerisi size kalıyor, bu kadar yıldız size destek olurken, kendine güven ve irade yapmanız gereken şey ve sağlam planlar yapmak ve amaçlardan vazgeçmemektir. Kararlı bir savaşçı olmaktır.
Ayın diğer olaylarına bakalım…
Bir olaya, geçmişte kalan bir olaya artık nokta koymaya hazır olun. Bu bir statü olabilir, bir görev olabilir, ya da iş ilişkisi veya özel bir ilişki olabilir, bir şekilde nokta koymanız gereken bir olay için kozlar elinize geçmiş görünüyor. Geçmişe ait bir parçayı kesmenin zamanı gelmiş yani. Ayağınıza bağ olan bir parça bu, herhangi bir parça değil tabii. Merkür burcunuza girmişken, bunu başarmanız kolay olacaktır, güzel bir anlaşma elinize geçecektir. Resmi ya da resmi olmayan bir anlaşma diyebilirim, ancak kanımca resmi/yazılı bir anlaşma, bir evrak olsa gerek bu. Yani sonuç elinizde bu ay diyebilirim. Ancak Merkür retrosunu düşünürsek, sonucun biraz daha uzaması, bir küçük detay nedeniyle biraz daha beklemeniz mümkün, fakat sonuç bu ay neyse elinize geçecek haber, ya da belge o yönde olacaktır, küçük aksaklık sonucu değiştirmeyecektir.
Resmi bir davası olan varsa, Merkür retrosu, sanki temyiz gibi bir durum yaratabilir. Ancak bu temyiz sonucu değiştirmez, sonuç sizin istediğiniz gibi olur, Satürn varken, kadersel bir yeniden yapılanma için ortada iken, biten bitecektir, başlayan başlayacaktır.
19 Ekimde Koç burcundaki Ay tutulması ile Merkür’ün retrosunun yakın zamanlarda gerçekleşmesi, sanırım beklemenizi gerektiren son bir durumu anlatıyor. Ne olabilir, tutulma size ne getirir, baktığımda, muhatap olduğunuz kişinin yakınları ya da destekçilerinin son hamlesi olabilir, ancak tutulma tam da ona destek verenlerle ilgili, yani onların elini zayıflatan bir olay yaşatacak görünüyor. Bu tutulma da, kozların sizde olduğunun bir başka göstergesi.
Yine de, tutulma zamanında, siz de ruhsal, bedensel sağlığınıza dikkat edin derim, stres sağlınızı zorlayabilir. O günlerde doktora başvurmak durumunda kalabilirsiniz. N iyisi stresten uzak durmak, nasılsa işler zamanı gelince yoluna girecek diye inanmaktır.
Ay tutulması kiminize ise, uzaklarda bulunan bir yakının sağlık haberini getirebilir, canınızı sıkılabilir ancak bu çabuk geçecek bir durum.
Para işleriniz 7’inden itibaren açılıyor, ay ortasından sonra ise daha da açılacak, kazancınız artacaktır. Yapacağınız iş anlaşması size karlı başarı yolunu açacaktır. Kiminiz de alacağınız bir eğitimden başarı ve genişleme yolunuzu açacaksınız. Kimi Akreplere daha önce dediğim gibi uzaklar, yurt dışında bir iş başarı yolunu açacaktır, ki bu tür bir gelişme bu ay da söz konusu.
Yeni bir şey öğrenmek, kariyerinizde sizi güçlendirecek yeni bir tecrübe alanına adım atmak isteyenler bu ay durmasın, ilgili kişilere ulaşsın derim.
Kimi Akreplere sanki biten bir iş ya da işbirliği süreci yeni bir işbirliğinin kapısını açıyor gibi.
Bu ay size durmak yok, atak, girişken, tuttuğunu koparan olmanın zamanıdır.
Aşk bekleyen var mı aranızda.. Aşkı yazmasam olmaz…
Venüs halen sizin burcunuzda gezerken, aşkın hayatınıza girmesi çok mümkündür. Sevgilisi olan, evli olan ve aşk bekleyen tüm Akrepler için bu ay aşka da zaman var dedirten bir aydasınız. Bu ay aşk görünür sonra bir ara kaybolabilir… Ancak Kasımda aşk daha bir derin hal alır…

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )
Ruhsal alem evinizde yıldız yığılması var Akrep burcunda, bir olaya hazırlanıyorsunuz anlaşılan, ancak kiminiz dış olayların etkisiyle bir çıkış, bir patlama yaparsınız, ya da birilerinin ya da bir olayın sizi dürtmesiyle öne atılırsınız ya da kendiniz bir konuda gizli, perde arkasından bir hazırlık yapıyorsunuz ve olayı yakında patlatmaya niyetlisiniz.
Ancak bu ay iki ilginç gökyüzü olayı var, biri 19 Ekimde Koç burcunda Ay Tutulması, diğeri Akrep burcunda 21 Ekimde Merkür retrosu yani Merkür gerilemesi. Merkür önemli sizin için, tam kendinizi duyuracakken, isteklerinizi açıkça beyan edecekken sizi tutan bir şeyler olacaktır, 10 Kasımda Merkür düz pozisyona geçene kadar bekleteceğiniz bazı sözleriniz veya bazı haberleriniz olacaktır.
Belki de tam siz hedeflediğiniz bir olaya hazırlanırken, başka bir olay gündeminize dan diye girecek ve siz onunla meşgul olmak için o tarafa odaklanacaksınız.
15 Ekimde Mars Aslandan çıkıp Başak burcuna geçecek, sizin haritanızın tepesine, bu da sizi birileriyle bir mücadeleye sokacaktır. Bazı özel sorunlarınızı önem verdiğinizi birileriyle konuşacaksınız, amacınızı anlatacaksınız ve onlardan yanıt isteyeceksiniz.
Kimi Yaylar ise, kendisinin ya da aileden bir yakının sağlık durumu nedeniyle, onunla ilgilenebilir, belki bir küçük operasyon gerekebilir, bunun için gerekli mercilerle görüşebilirsiniz ya da bir kuruma başvurabilirsiniz. Yani biraz hastane işleriyle meşgul olabilirsiniz. Ancak Jüpiter-Merkür açısı çok güzel bu ay, bu sorunların hızla çözüleceğinin, güzel sonuçlar alacağınızın işareti.
Kimi Yaylar ise parasal bir konuda resmi kuruma başvurup istediği sonuca kısa sürede ulaşacaktır. Bu bir banka işi, sigorta işi ya da yatırım adına bir resmi kuruma başvuru işi olabilir.
Genel itibariyle baktıgımda, güzel açılar var sizin için, 7’inde Venüsün burcunuza girmesiyle güçleneceğiniz ve mutlu olacağınız bir süreçtesiniz diyebilirim.
Venüsün Uranüsle güzel açısal bağlantısı size taze yaşama sevinci, cazibe, işleri keyifle, eğlenerek yapma hevesi ve sosyal olma, dışa dönme arzusu getirecektir. ayrıca bu güzel açısı sizi aşka, eğlenceye ve sosyal olmaya açacaktır, aşka açık olunca çevrenizde sizinle ilgilenen kişiler dikkatinizi çekecektir doğal olarak, çünkü çevreye pozitif, canlı, hoş bir enerji saçacaksınız, cazibenizle de büyüleyeceksiniz.
Bu ay çevrenizin ve dostlarınızın da ilgi odağı olacaksınız. İnsanlar sizinle görüşme isteyecek, sizinle sosyal ortamlarda olmak isteyecektir.
Toplumun önünde olmayı gerektiren bir iş yapanlar ise, bu ay dikkatleri, flaşları üzerine çekecektir. Popüler bir ay geçireceksiniz özetle.
İçte hala bazen inzivada olmak, kendi başınıza kalıp düşünmek, dinlenmek, araştırma yapmak, ruhsal yapınızı güçlendiren şeylerle meşgul olmak isteyeceksiniz, ancak bunlara bu ay biraz ara vermek, sosyalleşmek gerecektir, şartlar sizi dışarıya teşvik edecektir.
Bir iş için, sizin için önemli bir hedef için gizli görüşmeler, perde arkasından görüşmeler yapabilirsiniz, gerçekleşmeden önce pek konuşmak istemediğiniz bir hedef olsa gerek bu. Hatta sizin değil, dostların devreye gireceği bir iş veya bir hedef üzerinde olabilirsiniz. Bu hedefe ulaşmak biraz zaman alabilir, Merkür 21’inde retroya girdikten sonra sonun başlangıcı misali son görüşmeler, değerlendirmeler olur, ardından 10 Kasım deyince, Merkür düz pozisyona geçince netleşir, belli olur, siz de o tarihten sonra artık sessiz kalmayı bırakır, herkese haber verirsiniz.
Bu suskunluk, kiminiz için dediğim gibi, aslında gizli bir olay degil, kendi başınıza, inzivada çalışarak halletmeniz gereken, bitirmeniz gereken bir iş olabilir bu. bu türden bir çalışma için tam da zamanı. Bu ay sosyallik de fazla, kendi başınıza kalıp çalışmak da yogun, ikisine de enerjiniz yeter merak etmeyin.
Kendi başınıza çalışsanız da, sanırım bir işbirliği üzerine yapılan bir çalışma olacak. yani bitirip teslim etmeniz gereken, sizi bekleyen birileri var gibi, işbirliği evinizi temsil eden Merkürün Akrepte olması, işin size bağlı olduğunu, sizi bekleyen birileri olduğunu gösteriyor. İş size kalmış yani, ve siz de bunu hakkıyla yapıp bitireceksiniz. Çünkü ortada güzel bir ortaklık, güzel bir işbirliği var görünüyor. Sizin pozitif, işbirliğine yanaşan tavrınızla hızla halledilecek bir hedef bu.
Bu ay, aşk konusunda top sizde görünüyor. Güç sizde yani. Yaylar, bu ay gizli hayranlarınızı çıkarsa hiç şaşırmayın derim, birden çevrenizde sizi beğenen, ilgi duyan birileri olacaktır, bu haliyle hoşunuza gidecek.
Bu ay adeta gizli bir dileğiniz, gizli bir hayaliniz gerçekleşebilir. Bunun sinyalini alacaksınız. Gözlerden ırak yapacağınız bir iş, bir aktivite, sizi bir hayalinize ulaştıracak adeta. Bu sizin bir hayat amacınız, bu ara en büyük hayat amacınız bile olabilir, yani en derin amacınıza ulaşacaksınız, veya en azından en derin cevherlerinizle karşılaşacaksınız, içinizdeki potansiyel zenginlikle karşılaşıp, gerçekten ne istediğinizi, şimdi hangi amaç için mücadele etmeniz gerektiğini anlamak sizi kendinize getirip, enerjinizi o amaca kitlemenizi ve onun için canla başla çalışmaya koyulmanızı sağlayacak. Gerçekten bu ay kimi Yaylar için çok derin, engin tecrübelerin yaşandığı bir ay olacaktır. Ruhunuzda, kalbinizdeki deniz adeta bir parmak hareketiyle dalgalanacak, dalga dalga yayılacak bir şeyler.
Parasal konuda, ise, banka, sigorta işleri gibi işlerle meşguliyetin haricinde, Venüs ve Güneşin size verdiği yaşama aşkı, çalışma hevesiyle işlere sarılacaksınız ve başarınızı artıracaksınız. Yaptığınız işler toplumda ya da ilgili yerlerde, çalıştığını yerde daha görünür olacak, daha fazla takdir edileceksiniz.
Güneş şu an Terazide, sizi bir hayalinize kavuşturmaya niyetli görünüyor. Sizi mutlu edecek bir hayal, bir dilek bu. Bu bir işbirliği ile gerçekleşecek bir şey kiminiz için, kiminiz içinse, aşkla ilgili bir mevzu olsa gerek.
Merkür-Jüpiterin güzel açısal kontağı kiminize işte kiminiz aşkta bir hedefi 12’den vurma başarısı getirecektir. Kiminiz işte kiminiz aşkta birilerinin kalbini 12’den vuracaksınız.
Aşk bekleyen Yaylar, size bu ay yeni aşk göz kırpacak…
Bu ay son olarak bir noktaya değineyim sizin için, aile arasında görüşülen bir ortak mal konusu var, sizin payınıza da bir şeyler kazandıracak bir ortak mal konusunu gündeme getiren bir gelişme bekleyin derim. Kiminiz için bu hiç aklında olmayan bir ortak, aileden gelen mal olabilir.

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )
Sizin için de ilginç, yoğun ve aktif bir ay olacak sevgili Oğlaklar.
19 Ekimde Koç burcundaki Ay Tutulması sizin yuva evinizde olacak, yuvada gündemi değiştiren olaylar olsa gerek, bu aileden birinin hayatındaki bir değişimin ev hayatını hareketlendireceği anlamına gelir.
Tabii kriz getirir genellikle tutulmalar, bundan dolayı değişimin yarattığı krizi aşmak için ensek davranmak ve sakin olmak gerekir.
Ay sonlarında sizin bir dilek veya hayaliniz gerçekleşebilir, bu iyi haber. Dost insanların desteği yanınızda görünüyor, birlikten kuvvet doğar misali birlik içindesiniz bu ay. Birlikte olduğunuz yakınlarınızın ya da birlikte aynı hedef için çalıştığınız ekip, iş arkadaşlarıyla güzel bir anlaşma içinde olacak, herkesi heyecanlandıran, çalışmaya sevk eden bir iş üzerinde olacaksınız.
Bu arada, küs olduğunuz bir varsa, bir barış yolu, uzlaşma yolu görünüyor. Kiminiz içinse uzun zamandır görmediğiniz biriyle bir karşılaşma, bir görüşme olabilir, bu sizin için de karşı taraf için de mutlu ve güzel bir görüşme olacaktır. Bu tür bir görüşme kiminiz için duygusal, özel bir konuda, kiminiz içinse, bir işbirliği şeklinde, yani eski bir tanıdık kişiyle, beklide epeydir zamanını bekleyen bir iş görüşmesi gerçekleşecek gibi.
Sanki senenin en kararlı ayı, en dolu ayı gibi bu ay.. Herşey bir merkezde toplanmış, şimdi güçlü bir şekilde hedefe doğru yürüyor gibi. Zaten kendinizi geçen senekinden, hatta bu sene ilk yarısından daha güçlü görüyorsunuz, gücünüzü topladınız. Belki zor işlerle, zor meselelerle uğraştınız ama sizi güçlendirdi bunlar.
21 Ekimde Merkür retro olacak, o zamana kadar işlerinize asılın derim, başarılı işler çıkarmak, dediklerinizi çevrenize kabul ettirmek, güzel iş anlaşmaları, işbirlikleri yapmak için çok iyi zaman, 21’inden sonra da yaptığınız işler, iş anlaşmaları üzerine detay çalışmalara oturun derim.
Bu ay sanki ya sizden ya da bir dost, bir tanıdıktan bir teklif var gibi… Bu sizi hem şaşırtacak hem beklediğiniz ama belki de ummadığınız bir şey gibi. Sizi mutlu edecek bir şey bu. Bir dileğinizi de yerine getirmiş olacağınız bir teklif gibi. Kafanızdaki bir proje, bir hayali eyleme dökeceksiniz yani.
Davası, resmi bir kurumla sorunu olan Oğlaklar varsa, bence yıldızlar sizden yana. 19 Ekimdeki Ay tutulması aile, yuva evinizde gerçekleşse de, Ay ayrıca resmi işlerde sizin muhatap olduğunu, karşı tarafı da temsil eden evinizi yöneten yıldızdır, açıkçası, Ay tutulması karşı tarafa pek de yaramayacak, evet, şu an şans yıldızı ondan yana görünüyor, ama bu ay tutulması ondan yana değil. Özetle, dava gibi konularda bu ay beklediğiniz bir sonuç gelebilir, sadece Merkür retrosu işi uzatır, o da sonucu değiştirmez. Jüpiter-Merkür üçgen/olumlu açısı, bu tür resmi işlerde her iki tarafa da tamam dedirtecek bir imza attırır.
Tutulma zamanı, sağlık bakımından sizin ve ailenizin dikkatli olması gerekir derim. Ay genelde ruhsal yapıyı dalgalandırır, sağlığı negatif etkileyecek düşünce ve duygulardan uzak durmak gerekir. Venüsün Ay’la güzel kontağı moralinizi toparlamak adına güzel gelişmeleri hızla hayatınıza taşır, yeter ki sabırla ve inançla ilerleyin.
Yeni işe girenler olacaktır aranızda, geçen ay yaptığınız başvuruları ertelemek durumunda kaldıysanız hemen başvurun derim kısa sürede sonuç almak için iyi zamandasınız. Maaşınızda artış söz konusu olabilir.
Aşk konusu ilginç, kafanızı karıştıran bir mesele olsa gerek, bu konuda karar veremiyor olabilirsiniz, ancak karar vermek zamanı değil, gelecek aya bırakın derim. Gelecek ay taşlar yerine oturacak gibi görünüyor bu konuda.
Kiminiz de tam tersi, kalbi boş Oğlaklar bu ay, hatta geçen aydan kendinizi derinden etkileyen bir aşkla karşılaşmış olabilirsiniz. Bu belki de beklemediğiniz bir şeydi, güçlü bir aşk. Ancak sizi kararsız veya ne yapacağını bilmez halde bırakan bir şeyler de var gibi.. Gelecek ay netleşir nasıl olsa.
15 Ekimden sonra, seyahatler olabilir. Ev veya işten dolayı bir hareket olabilir, veya özel bir konu için birini ziyaret edebilirsiniz.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )
Bu ay gündeminiz yine dolu sevgili Kovalar.
Tepenizde yıldız yığılması devam ediyor. Önemli bir konuyla ilgileniyorsunuz anlaşılan, kiminiz işle, kariyerle ilgili kiminiz ise, şahsi bir konuyla ilgili olsa gerek.
İşte, dikkatler üzerinizde, sizi kıskanan, ayağınızı kaydırmaya niyetli olan birileri olabilir çevrenizde, bu tip kişilere dikkat edin derim, işlerinizi profesyonelce yapın, kimselerin ağzına laf vermeyin derim. Güneş sizden yana, bundan dolayı gereksiz laflar konuşan insanlara önem vermeyin ayrıca ve işinize bakın, aldırmayın. Ama Satürn tepenizdeyken, ister istemez her yaptıgınız olay olabilir, konuşulabilir, dikkat çekebilir, bu haliyle kıskançlıkları da çeker, bundan dolayı yine de dikkatli olmak ve akıllı politikalar gütmek gerek.
Bu arada, yaptıgınız her işte, yasal olmaya, profesyonel olmaya, işleri raconuna göre ve resmiyete göre yürütmeyi ihmal etmeyin ki, ileride biri karşınıza dikilip sizden hesap sormaya kalkarsa, belgesini gözüne tutarsınız, ağzına lafı tıkarsınız.
19 Ekimde Koç burcunda Ay Tutulması gerçekleşecek, bu size bir seyahatte, yakın biriyle anlaşmazlık getirebilir, bir anda olay alevlenebilir, ancak her kriz fırsattır, bunu böyle bilirseniz, sorunların da tam çözüleceği zamandır kriz zamanları.
Kimi Kovalar ise, bir yakının sağlık durumuyla ilgilenebilir kısa bir süre için. Tabii sizin de sağlığınıza özen göstermeniz gerekir, özellikle baş bölgesi ve mide konusuna özen gösterin, stresten uzak tutun kendinizi.
Kimi Kovalar da bir yakın, bir ahbapla bir konuda ciddi bir konuşma yapabilir, tavrınızı net ortaya koymanız işe yarayabilir.
21 Ekimde Merkür retrosu başlayacak yani Merkür gerilemesi, bu geriye dönüş işlerinizi halletmek, planlarınızı düzene koymak için iyi bir zamandır. Bir konuda işler beklediğiniz gibi ilerlemeye başlayacaktır bu dönemde, özellikle parasal bir konuda.
Mars 15 Ekimde Neptünle biraz sert kontak yapacak, 15’inden sonra hayvanlardan geçen mikrop konusuna, ve genel itibariyle hijyen konusuna özen gösterin derim ay sonuna kadar.
Üzerinizden bir yükü atacak güzel bir haber alabilirsiniz, ayrıca güzel bir işe de imza atabilirsiniz, çalışma şartlarınızı daha iyi hale getirebilecek bir iş görünüyor bu. Kimi Kovalar ise, çalışma şartlarını düzeltecek, daha iyi hale getirecek bir işi bitirmenin huzurunu yaşayacaktır. İhtiyacınızı olan düzeni başaracaksınız.
Ayın 7’inde Venüsün Yay burcuna geçmesiyle, sosyal hayat daha canlı olacaktır, tanıdıklarınızla görüşeceksiniz, ayrıca tanıdık ortamlarda yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Kafanıza göre insanlar olacaktır bu kişiler.
Aşk bekleyen Kovalar varsa, aşk tanıdık ortamlarda, grup ortamlarında, veya gezilerden karşınıza çıkabilir. Ya da medya, net ortamında olabilir. Kiminiz ise, bir partnerle güzel bir randevu yapıp karşılaşacaksınız özellikle 7’inden sonra. Bu geçici bir flört mü olur, yoksa bir aşk mı doğar aranızda, bunu anlamak için biraz zaman tanımak gerekir derim. Bu ay duygusal isteklerinizi, içinizden gelenleri rahatça ortaya koyabileceksiniz.
Kimi Kovalar için oldukça önemli bir ay görünüyor. Meslek ve kariyer açısından, sizi misyonunuza bir adım daha taşıyacak bir iş birliği, bir kararı eyleme dökmeniz söz konusu bu ay, bir iş koşulunu geride bırakıp yeni bir iş koşuluna adım atmanız önemli ve olumlu bir adım olacaktır, işlerinizi ve amaçlarınızı daha kendinden emin bir şekilde yapmaya başlayacaksınız. Kiminiz yaptıgı bir işi kurumsal bir işe bile dönüştürebilir, bunun için önemli kişilerle görüşüp onları desteğini, işbirliğini kazanabilirsiniz.
Kitap yazmak işiyle meşgul olanlar, bir işin yönetim sorumluluğunu almak isteyenler, önemli bir işte ses getiren bir başarıya imza atmak isteyenler için başarılı bir ay olacaktır. Kiminiz dikkatleri üzerinize çeken önemli bir seminer, toplum önünde bir konuşma vs yapabilirsiniz.
Tabii bu arada, tepedeki yıldızları biraz risk da taşır, bu bakımdan, birilerinin hışmına uğramak konusunda da dikkatli olmak gerekir derim, özellikle işleri çetrefil gidenlerin dikkat etmesi gerekir. Bir yasal sorunla ugraşmak konusunda dikkatli olun derim. Ben genel itibariyle iyi görüyorum durumları, ancak yine de uyarmak da istedim.

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart )
Dost Akrep burcunda yıldız yığılması ay ortasına kadar devam ediyor, bu sizin işlerinizi kolaylaştırır haliyle.
Venüs 7’inde Yay burcuna geçince, iş hayatınız hareketlenecektir, daha sosyal bir çalışma ortamı yakalayacaksınız, iş-eğlence karışık, keyifli bir çalışma dönemi olacaktır, hatta iş gezisine katılabilirsiniz. İşte, kariyerinizde popüler olacağınız bir zamandasınız.
Yeni işe girmek isteyen Balıklar varsa, Merkür dost burç Akrepe geçmişken, durmayın, istediğiniz, sizin için önemli olan yerlere başvuru yapın, olmaz diye düşünmeyin, büyük kurumlara başvurun derim, sonuç sizden yana olacaktır yıldızların desteği altında.
Öte yandan, Mars zıt burcunda yer alacak ve burcunuzda bulunan Neptünle bir süre karşıt/gergin açı oluşturacak, 15’Ekim ve ay sonuna kadar diyeyim, bu günlerde, birini yakından tanıma imkanı bulursunuz, dost mu düşman mı anlarsınız. Kiminiz ise, duygusal konuda bir kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz, kafanızı karıştıran gelişmeler olabilir, ancak, sonra net bir karara varabilirsiniz, bunun için gelecek ayı beklemek gerekebilir.
Kimi Balıklar ise, bir işte, birinin yerine sizin geçirilmeniz gibi bir durum yaşayabilirsiniz, bu çevrenizde birileri tarafından kıskançlık yaratabilir.
Kimi Balıklar ise, bir iş seyahatine çıkacak görünüyor, kiminiz ise, uzaktaki yakını görmek adında bir yola çıkacak görünüyor. Aileden biriyle görüşüp ona bir konuda destek vereceksiniz anlaşılan. Bu bir sağlık konusu olabilir, ya da onun işleriyle ilgili bir konuda vermeniz gereken bir destek olabilir.
Epeydir terfi etmek, daha iyi bir yere geçmek isteyen veya işleri büyütmek isteyen Balıklar varsa, bu ay zamanıdır derim harekete geçmenin. Güçlü ve sağlam bir atılım yapmak için iyi bir zaman, hem de kalıcı bir atılım olmaya aday. Bir başarınızla cevrenizde hakkınızda konuşturacaksınız ve takdir, tebrik veya ödül alacaksınız.
19 Ekimdeki Koçta gerçekleşecek Ay Tutulması para evinizde gerçekleşecek.. Bu ne getirir size acaba?
En başta parasal bir konuya nokta koyma zamanıdır, bir işi bitirmek zamanı, daha büyük bir işe adım atmak için. Bir işi elden çıkarmanız lazım özetle.
Tabii tutulma zamanı parasal konuda maceraya atlamayın derim, sağlam gidin. Kiminiz için iyi bir gelişme olabilir gelen bir parayla önemli bir ödemeyi yapıp borcu kapatabilirsiniz.
Tutulmanın size öğreteceği bir konu ise, önemli bir işe kalkışırken, tek başına bir işi başarmak zordur, bunun için güçlü insanların, güçlü bir kurumun ya da muhatap olduğunuz kişilerin desteğini almak zorundasınız. Büyümenin yolu önemli kişi ya da yerlerden destek almaktan geçiyor. Bunu anlamak kafanızdaki soruları bitirip, nereye başvurmak, kimden destek almak gerekiyorsa, oraya başvurmaya sevk edecektir.
İşte, dedikoduya dikkat edin derim kimi Balıklara..
Resmi başvuru yapması gerekenler ise, bu ay Merkürün de desteğiyle yapmak istediği başvuruyu yapıp gelecek ay sonucu alacaktır. Hatta kiminiz bu ay kısa sürede sonucu alırsınız. Sonra detay işleri halledersiniz, sonuca göre gelişen durum için.
Aşk bekleyen Balıklar, bu ay aşk konusu güçlü ve sağlam, köklü ilerleyecek görünüyor. Hayatınıza aşk girebilir, hem de karşılıklı bir aşk bu. Birlikte aynı duyguda olmak mutlu edecek sizi. Hızla gelişen bir ilişki gibi görünüyor.
Fakat bu ay Yayda bulunan Venüs biraz ortalığı karıştırabilir, dedikodulara mahal vermemek gerekir derim 7’inden sonra.
Parasal bakımdan iyi bir zamandasınız, para geliyor, ancak tutulma zamanında parasal konularda uyanık olun derim. Birilerine parasal konuda sözler vermeden önce düşünün ayrıca.

Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder