1 Nisan 2013 Pazartesi

Semavii’den 2013 NİSAN AYI Burç Yorumları
(Not: Yükselen Burcunuzu okumayı da unutmayın.)
2013 Nisan gökyüzü hareketleri:
Nisan ayının genel itibariyle 20’ine kadar Koç yıldızları gökyüzüne hakim, sonrasında Boğa yıldızları hakimiyeti ele geçiriyor.
 
Koçta gezen Güneş 19 Nisan akşamında Boğa burcuna geçiyor, yine Koçta gezen Venüs 15 Nisanda Boğa’ya geçiyor ve Koçta gezen bir diğer gezegen Mars 20’sinde Boğa’ya geçiyor.
Uranüs zaten Koçta, bildiğiniz gibi. Koç yıldızları Uranüs de devrede olunca tam bir “energizer” görevi yapacak, yüksek enerji ile olayları ve kişileri hızlandıracak, süper dinamik yapacak anlaşılan.
Balıkta gezen Merkür ise, 14 Nisanda Koç burcuna geçiyor.
Anlaşılan Koç’un hızlandırdığı ve hızla başlattığı olayları 20’sinden sonra Boğa ele alıp pişirecek, ayıklayacak, ete kemiğe büründürecek.
Uzun yıllar Oğlak’ta kalacak olan dönüşüm gezegeni Plüton bu ayın 12’inde retro harekete geçecek, 12’ine kadar gizli olayları ayaklandırır, yüzeye çıkarır, 12’inden sonra gene olaylar yer altına inecek anlaşılan..
Akrep’te Satürn retro pozisyonda geri hareketle ilerlemeye devam ediyor, Ekimde başlanan olayları olgunlaştırmak, yeniden düzenlenmek üzre.
Bu ayın en önemli olayı 25 Nisanda Akrep burcunun 5.5 derecesinde gerçekleşecek olan Ay Tutulmasıdır. Güneş Boğa’da Ay Akrepte olacak, iki kutup arasında inatçı bir çatışma getirecektir.
25 Nisan Akrep Ay Tutulması Türkiye’nin tam Akrep Güneş’i üzerinde gerçekleşecek, bu çok önemli bir olayı ülkenin ve dünyanın gündemin getirir oturtur. Bu Ay Tutulmasını yaklaşan günlerde özel olarak yazacağım.
Tutulmadan hemen önce Akrepte Dolunay gerçekleşecek.
Bu ayın Yeniayı ise 10 Nisanda 20.5 derece Koçta gerçekleşecek! Yepyeni ve taze başlangıçlar yapmak isteyenler için tam zamanı derim!

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )
Nisan ayı sizin ayınızdır sevgili Koçlar. O yüzden iyi değerlendirin derim, gergin açılara rağmen, bence harika enerjiler de sizi sarıyor, büyük çıkış, taze başlangıçlar yapmak için, eskimiş şeyleri hayatınızdan söküp atmak ve hayatınıza taze kan getirmek, hayatınızı değiştirmek için tam zamanıdır.
Nisanın ilk 3 günü biraz dikkatli olmakta fayda var, Plüton’un Koç yıldızlarına muhalif, sert enerjisi olayları ve insanları gerer, tatsız gelişmelere neden olabilir. O günlerde sakin ve olgun olmak lazımdır.
Zaten 9 Nisandan önce düşünün, planlayın, 9-10 Nisan deyince inisiyatif alın, harekete geçin derim, ondan öncesi erken davranmış olursunuz.
Hayatınızı tazeleyen başlangıçların, girişimlerin üzerindesiniz. Size kesinlikle başarı ve para kazandıracak işlerle meşgul olmalısınız. Bu ayı gerçekten durmayın iyi değerlendirin, ulaşmak istediğiniz insanlara ulaşın, amaç ve taleplerinizi iletin, inisiyatifi ele alın, olayları siz yönetin derim 9-10 Nisandan sonra. İstediklerinizi ortaya koyduğunuzda, yapamayacağınız şey yok bu ultra yüksek ve güçlü enerjilerle.
Yeni bir iş veya proje başlatmak isteyenler, işe girmek isteyenler, işinden para kazanmak isteyenler için süper zamanlar. Ayın 20’ine kadar yapacağınız işler, girişimler 20’inden sonra para getirecektir hanenize.
10 Nisandan önce bitirilmesi gereken işlerle de meşgul olun, zamanınızı yeni büyük işler için boşaltın derim.
Hayatınızı değiştiren önemli kararlar alacaksınız. Ancak dediğim gibi 9 Nisan öncesi alınan kararlar erken ve yanlış kararlar olabilir.
Bu ay önemli işleri tamamlamak için çok iyi zaman.
Ayın sonlarında para geliyor ve para harcıyorsunuz.
25 Nisandaki Akrep ay tutulması, hak ettiğiniz parayı almak için karşı tarafı ikna etme zamanıdır. Güç sizde görünüyor. Karşı tarafı zayıflatmak ya da onun zayıf anını yakalamak zamanıdır derim.
Kiminiz için ise, eşinden ya da yakınından bir maddi talebi olabilir, bunu kabul ettirebilirsiniz.
Bu ay 24-25 gibi, kiminiz de yatırım hesaplarına sahip çıksın derim, banka hesaplarına vs, bir aksaklık, yanlışlık yüzünden bir ödemeyi iki defa yapmayın, banka hesaplarınızı, vergi vs iki defa kontrol edin derim ve kem gözlerden de hesaplarınızı koruyun derim.
Kiminize bu ayın sonlarında eski bir iş yerinden bir iş teklifi gelebilir, şaşırabilirsiniz. Sanki eski dostlar, ahbaplarla karşılaşacak ve iş konuşacaksınız.
Ayın 20’inden sonra harcamalarınıza dikkat edin, ölçüyü kaçırmayın, ödemelerinizi zamanında yapın.
Ayın sonunda bir büyük yatırım planı kuracaksınız, kafaya bir şeyi koyacaksınız.
Bu ay genel itibariyle, kazançlı bir ay, para kazanıyorsunuz, parasal gelirin artışı moralinizi yükseltiyor, hem de sağlam işlere imza atıyorsunuz.
Bu ay büyük bir müşteri sizinle iş yapmaya talip olursa şaşırmayın derim.
Yönetim takımı ile sorunu olanlar sorunları konuşmaktan, kendi taleplerini ortaya koymaktan çekinmesin derim 9-10 Nisandan sonra, mutlaka inisiyatifi alsınlar derim, 20’sinden sonra bunun meyvelerini alırsınız, ayrıca otorite, önemli kişilerle sorunlarınızı da güzel ve barışcıl yollarla çözüme kavuşturabileceksiniz.
Aşka bakarsak, aşk var tek kelimeyle size. Parlıyorsunuz bu ay ışıl ışıl. Etrafınız hayran kaynayacak anlaşılan, çok beğeneileceksiniz, cazibeniz ve gücünüz yerinde. Bu cazibeli enerjiyle istediğinize teslim bayrağı çektirirsiniz alimallah. Ay’ın 14nden sonra yol planı, veya ilişkinizle ilgili gelecek planı yapıp uygulamaya koyarsınız. 
Sevgilisi olanlar, sevgilisi dizinin dibinde.. Daha ne olsun. Bu ay aranızda evlenen olabilir. Nikah yapan olabilir. Jüpiter İkizlerde çok güzel destek veriyor bunun için, kiminizin de Mayıs sonu-Hazirana kayabilir, Jüpiterin Venüsle birleştiği zamana yani.

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )
Evet, bu ay sizin için önemli çünkü ayın 20’sinden itibaren yıldızlar burcunuza geçiyor ve üstelik 25 Nisanda Güneş burcunuzdayken zıt burcunuz Akrepte Ay Tutulması gerçekleşiyor ki, bu sizi direkt etkiler.
Nisan 20’ine kadar adeta bir bekleme, hapis dönemi var sizin için. Aslında bu bir gizli, içten, perde arkasından hazırlık dönemidir. Ve ruhsal dinginlik zamanıdır, ancak Koç gibi dinamik bir burçta yıgılınca yıldızlar size dinginlik ve huzur haram bu ay. En güzeli içten aktif olmaktır. Tıpkı bir sporcunun önemli bir müsabakaya hırsla, azimle hazırlanması gibi. içten hırslanma ve isteklerinizi güçlü bir sesle kendinize söyleme, korkmadan kararlar alma zamanı diyebilirim. Alın kararlarınızı, içten hazırlanın ve zamanınızı bekleyin!
Bu arada, siyaset, spor gibi takım işi ile uğraşanlar varsa aranızda, zafer hazırlığı için iyi bir zamandır.
Boğalarının kafalarının içinde adeta kaynar kazanlar fokur fokur kaynıyor. İstekler, öfkeler, korkular, korkuları ürküten usanmışlık ve gözü karalık hali, planlar, beklentiler hepsi sökün etmiş kafanıza ve dönüp duruyorlar kafanızın içinde.
Bir şeyin arefesinde olduğunuzu hissediyorsunuz. Bu bir başlangıç mı yoksa bir son mu?.. Buna siz karar verin derim. Planınız neyse ona göre, bir son da olabilir, başlangıç da. Hem de hayatınızı değiştirecek bir başlangıç ya da son.
Artık bir şeye nokta koyma zamanı gelmiş. Ama bu nokta sizin eseriniz olacaktır, unutmayın. Nasıl bir nokta koymak isterseniz, ona odaklanın derim. Öfke veya aşırı hırsa yenilmeyin, içinizden kopan, sökün eden duyguları dinleyin ve onlara güvenin derim. Duygularınız, sezginiz ne yapmanız gerektiğini iyi biliyor, size onları kabul edip uygulamak düşüyor.
Gerçekten bu ay kimi Boğalar biraz hüzünden pay alacaklar, üzüntü verici bir nokta koyma zamanı olacak, kiminiz de adeta yeniden doğacaksınız, yeni bir yola, yeni bir başlangıca adım atacaksınız. Bu başlangıç hayatınızın sahnesini giderek değiştirecek, yaşantınız değişecek adeta.
20’ine kadar, sağlığınıza özen gösterin, beklemede olmak bazınızı hasta edebilir, özellikle baş bölgesi ve bel, böbrek ve fıtık konusuna özen gösterin.
Bir de, hayvan ısırmasına veya saldırısına karşı önlem alın derim.
Ben genelde iyi görüyorum, bomba gibi görüyorum sizleri. İnş pozitif kararlar alırsanız, adeta yeniden doğarsınız. Yani irade sizde, hayatınızı nasıl mutlu yaşayacaksanız onları yapmak adeta elinizin ucunda.. Tutun o fırsatları derim sıkı sıkıya.
Borçları olanlar aman ihmal etmesinler, 20’sinden sonra kötü sürprizle karşılaşmayın sonra. 20’sine kadar borç, ödeme gibi şeyleri bir dengede tutun, ondan sonra sıkı bir plan yapın, borç, ödeme planı kararlıca sonuçlandırmaya doğru ilerleyin derim. başarmanız mümkün, maddi olarak toparlanmak ve güçlenmek zor olmayacak, planlı programlı giderseniz.
Bu ay eski bir dost, sevgili, geçmişten gelen biriyle karşılaşabilirsiniz. Hatta o sizi arayıp bulacak. 25 Nisanda zıt burcunuz Akrepteki Ay tutulması böyle ilginç bir karşılaşama yaşatabilir size.
Ay tutulması kiminize ise, daha önce kaçırmış olduğu bir resmi başvuru fırsatını yapma imkanı verebilir. Ama bu daha çok bir şeyden vazgeçmek, bir şeyi sonlandırmak adına bir fırsat. Mecburi bir nokta koyma zamanı diyebilirim.
Kiminiz ise, işine son verebilir, yeni işe adım atmak isteyebilir. Bunun için ek planınız yoksa, ben zamanı değil derim, varsa, evet, yapın ama sonucu Mayısa kayabilir.
Bu ay bir konuda dava açmayı düşünen olabilir, sanırım ay sonunda bunu gerçekleştirirsiniz, tutulmadan sonra.
Kiminiz ise, bir çatışma, sorun yaşadığı kişi ile 25 Nisanda şapkayı öne koyacak ve yüzleşecek. Siz daha güçlü görünüyorsunuz, en azından ne istediğinizi bilir görünüyorsunuz. Bir ortak karara varmanız mümkün.
Para bu ayın 20’inden sonra yapacağınız çabaların arkasından gelecektir. Aslında bu ay yapacağınız işler ve girişimler, paranın ötesinde, hayatınızı değiştiren gelişmeler getirecektir. Para küçük kalır buna göre. Ve para da gelir zaten.
Ancak bu ay para çıkar sizden onu da bilin. Bu ay ödemeniz gerekenleri ödemek şart.
Aşka bakalım.. Ask ay sonunda.. Hiç beklemediğiniz bir gizli hayranınız peydah olabilir ay sonunda. 25 Nisan kiminize bir aşk tutulması yaşatacak gibi. Siz birini çarpacaksınız anlaşılan. Güçlü bir aşkın başlaması an meselesi 20 Nisandan sonra.
Sağlık sorunu olanlar sağlığıyla ilgilensin, özellikle 25 Nisan civarı, bünyeniz alarm verebilir. İlgilenirseniz ertesi ay sorunu bertaraf edersiniz.

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )
Bu ay sizin için en iyi zaman 10 Nisanda Koçta Yeniay’ın sizin umutlar, dilekler evinizde olmasıdır. Yeniaydan dileyin ne dilerseniz…
Gerçekten bir isteğiniz, bir dileğiniz gerçekleşecek görünüyor, taze, güzel, pozitif enerjiler hayatınıza dolduracaktır.
Koç yıldızları hakimiyeti ayrıca dostlar evinizde, demek ki dostlar, yakınlarla birlikte el ele önemli işleri başaracaksınız. Dostlarınızın desteğini alacaksınız. Karşılıklı bir dayanışma içinde önemli bir amaca ulaşacaksınız. Bir başarı söz konusu bu ay.
Ayrıca bu ay dostlukların kıymetini bilme zamanı.
Kimi İkizler sanırım aile, dostlar arasında önemli bir şeyi kutlayacak, bu bir söz, evlilik gibi bir şey olabilir ya da bir işle ilgili bir başarıyı kutlama olabilir.
İlginç bir ay olmaya aday bu ay sizin için.
Bu ay ayrıca süregelen bazı sıkıntılardan da sıyrılıp çıkma, kurtulma zamanınız diyebilirim. Barışmak istediğiniz birileri varsa, tam zamanıdır. Zaten yakın ve dost kişilerin desteğini alacaksınız bu tür konularda. Size arka çıkacak, destek vereceklerdir.
Çalıştığınız iş yerinde ya da yapmış olduğunuz işbirlikleri size başarı ve para getirecektir. Bu ay gerçekten epeydir emek verdiğiniz, çabaladığınız şeylerin ödülünü alacak ve yaptıklarınızın karşılıksız olmadığını görüp mutlu olacaksınız. İçinizi umutlandıran, moralinizi yükselten bir döneme giriyorsunuz.
Öte yandan, burcunuzda gezen Jüpiter ile kariyer evinizdeki Neptün, Şiron, Merkür arasındaki biraz gerilimli açı, ayaklarınızı sağlam basmaya devam etmenizi söylüyor, yani, bu ay büyük hedeflerinizde çok önemli bir noktaya geleceksiniz, sizi umutlandıran ve başarı getiren bir takım gelişmelerle kendinize güveninizi yükseltiyorsunuz fakat yol daha bitmemiş, henüz zafer daha gelmemiş. Hedefinizden şaşmamaya, kararlı ve gerçekçi olmayı bırakmadan çalışmaya devam derim.
Ne zaman zafer derseniz, Hazirandan sonra derim.   
Kimi İkizlere önemli bir iş teklifi görünüyor. Yeni ve parlak bir yerden gelebilir bu teklif. Yeni bir şey üzerine olabilir bu. Ya da yepyeni bir iş, girişim olabilir. Sizin de öncülüğünü yapacağınız yeni bir girişim olabilir.
Belki bir işe, girişime ortak olabilirsiniz. Bu türden önemli bir hamle yapabilirsiniz. Geleceği parlak bir işe, projeye benziyor.
İşte, beklediği prim, zam vs olan İkizler bu ay beklediğini alabilir. Parasal kazançlar bu ay iyi görünüyor.
Kiminiz önemli bir paranın altına imza atıyorsunuz, bu bir kredi olabilir. Yeni işin altına atılan bir imza olabilir, parasal açıdan iyi olmakla beraber, beklentilerinizi henüz karşılamayan, sizi memnun etmeyen bir şeyler de yok değil.. Yaklaşmışsınız ama daha istediğiniz gibi değil.. Diğer beklentilerinizin gerçekleşmesi için biraz daha zaman var dediğim gibi.
Kurs veya dönemsel bir iş yapan İkizler bu ay bir tamamlama, işi bitirme sürecinde.
Bu ay kimi İkizler önemli, hatta belki de ünlü kişilerle karşılaşabilir, önemli kişilerin olduğu sosyal organizasyonlara katılabilir, yeni yüzlerle ya da önemli kişilerle tanışabilir. Yeni arkadaşlıklar için güzel başlangıçlar yapılabilir.
Enteresan ve rutinin dışında gelişmelerin olduğu bir zaman bu ay.
20 Nisandan sonra ise durumlar biraz değişiyor. Akrep burcunda 25 Nisanda Ay Tutulması var, bu sizi sağlık ve çalışma eviniz üzerinden etkileyecek. Öncelikle sağlığınıza dikkat etmeniz gerekir bundan dolayı. Öte yandan, ay sonlarında Boğada yığılan yıldızların Plüton’la güzel açısı, sağlığınızı koruyan etkide. Korktuğunuz gibi çıkmayacak demektir bu. Hem bazen sağlığı güçlendirmek, eskisinden daha sağlıklı olmak için bazen küçük bir rahatsızlığın kişiyi endişe ettirip, sağlığıyla ilgilenmeye sevk etmesinde hayır vardır.
Yine de, birkaç gün izin alıp işten uzaklaşabilir, evde dinlenmeyi tercih edebilirsiniz.
Bu ay her şey çok güzel görünmekle birlikte, kafanızı kemiren, içinize sinmeyen ve sezginizden gelen sesin pek de rahat etmediği bir konu varsa, bekleyin, o konuda karar almayın derim. Bu konuyu Mayıs sonuna bırakın derim.
Para konusu bu ay parlak görünüyor, çalıştığınız işten ya da işlerden kazançlar iyi görünüyor, ayrıca yine para getiren belki kredi, belki bir iş anlaşması söz konusu. Kiminiz de sanki eşiyle bir anlaşma yapacak, ya da eşinin de imzası gereken bir şeye imza atacak gibi. Ya da bir ortağı ile imza atan olabilecek. Özetle, tek sizi değil, başkasını da ilgilendiren bir şey olsa gerek bu resmi önemli şey.
Aşka bakalım. Aşk ayın ilk yarısında gelebilir. Bir grup ortamında, sosyal bir organizasyondan biri çıkabilir. Hatta bu ay kiminiz ünlü birinden hoşlanabilirsiniz. Öte yandan, aklınız başka yerde, bundan dolayı hoşlandığınızı sonra anlayabilirsiniz. Yani, hiç aklınızda yokken, biriyle arkadaş gibi görüşecek, sohbet edeceksiniz, fakat sonra ona karşı duygularınız olduğunu anlayacaksınız.
İlişkisi olan ya da evli olan İkizler bu ay biraz kesip atma taraflısı görünebilir ilişkisini, ancak yıldızlar bu konuda muğlak.. Pişmanlık yaratabilir.. En iyisi bu tür bir sorunu olan konuyu Hazirana bıraksın derim…
Bu ay bazı İkizler bir evlilik teklifi alabilir ya da yapabilir..

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )
Sevgili Yengeçler tepenize Koç yıldızları yığılmış. Hayırdır inşallah diyelim. Yılın dönüm noktası olan ayı bu ay diyebilirim sizin için. Önemli yıldızlar kariyer ve genel sosyal statü evinizde yığılmış durumda.
Bu ay işte kimi Yengeçler keskin, iş bitirici ve masaya yumruğunu sert vuracak görünüyor. Bazı olaylar sizi hızlandıracak, inisiyatifi elinize aldıracak görünüyor. Taviz vermez bir tavır içinde olacağa benziyorsunuz. Ya öyle ya böyle ötesi yok, ortası yok. Evet, belki de bu tavır gerekli, çünkü bakıyorum ay sonlarında yıldızlar uzlaşmaya, anlaşmaya doğru gidiyor, demek ki, birilerine kendinizi dinletmek için sert olmanın zamanı gelmiş…
Kimi Yengeçler önemli bir işi, önemli bir projeyi başlatabilir, Yeniaydan önce önemli kişilere işleri, projeleri vs anlatacaksınız, sonra 10 Nisandaki Yeniayla birlikte hızla harekete geçeceksiniz. Özetle, önemli kişilerle işbirliği görünüyor.
Kimi Yengeçler için, yeni bir işe başlamak söz konusu, belki onayını aldığınız ama zamanını beklediğiniz, henüz start vermediğiniz bir işe başlıyorsunuz. Hem de hızlı bir başlangıç yapacaksınız.
Hayat birden sizin için hareketlenecek ve hızlanacak.
Yalnız, şunu da söyleyim, hızla başlayan işlerinizde şayet planlar sağlam yapılmadıysa, kısa süre sonra aksama olabilir, bunu bilin, ona göre hızla önlem almak için esnek davranın derim. Keskin olmak iyidir ama bir yerde hata varsa, unutulmuş bir şey, acele yapılan bir şey, o çabuk kendini gösterir, bunu görün ve hemen tedbirini alın derim.  
Kiminiz için ise aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. İşler karışabilir kiminiz için, söz ve güç başkasına geçebilir. Bu türden bir güç savaşı yaşayan varsa aranızda, bu tür bir şeyin kaçınılmaz olarak zamanı gelmiş görünüyor. Size düşen belki de bir anlaşma sağlamak olsa gerek. Bu türden bir sorun yaşayan kişi, ancak ay sonlarında bir anlaşma zemini bulabilir.
Para konusuna bakalım. Dediğim gibi, süper bir taze başlangıç yapacak Yengeçler müthiş bir işe imza atacak ve para getiren işe koyulacak. Önemli kişilerle önemli anlaşmalar anlayacağınız. Ama paranın gelmesi için anlaşmanın arkasından çalışmaya koyulmanız da gerekiyor, para iki günde gelmiyor, onu da bilin. Ancak anlaşma sağlam, ondan emin olun.
Diğer bazı Yengeçler ise, gücü başkasına kaptıracak görünüyor. Özellikle 15 Nisandan sonra işler sarpa sarabilir. Esnek olmakta fayda vardır derim sizin için. Ay sonlarında bir anlaşma, bir çıkış yolu bulunabilir.
Yengeçler için gerçekten hayli ilginç, tantanalı ve bir o kadar da kadersel, kaderin tatlı cilvesiyle aksiliklerin kol kola gezdiği bir ay..
Aşka baktığımda, ay sonunda kalbi boş olan Yengeçlere aşk var, hem de evliliğe gidecek görünen önemli bir aşk. Karmik bir aşk üstelik. İlişkisi olanlar için yine ay sonunda ciddi bir karar görünüyor. İşler ciddiye biniyor. Bu lafta ciddiyet değil, gerçekten ciddi kararlar veriyorsunuz, bu evlilik kararı olacak görünüyor.
Ay sonunda dostlar, yakınların arasındasınız, bir arada dayanışma, destek halindesiniz ve sanırım bir şeyi kutlamanız mümkün. Bu ay kararınızı resmileştirebilirsiniz.
25 Nisanda Akrep burcundaki Ay tutulması sizi bir konuda biri ikna edecek görünüyor. Yani birine karşı evet demek zorunda kalırsınız, onun dediğine gelirsiniz. Güç onda. Fakat belki de onun dediği sizin hayrınıza olacak.
Bu arada, hamile Yengeçleri uyarmak isterim, sağlığınızla ilgilenin, hamilelik dönemini rahat geçirmek için.
25 Nisan Ay tutulması aileden bir yaşlı kişinin sağlığını bozabilir. Ay sonuna kadar ilgilenmek gerekebilir, özen gerekebilir.

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )
Evet, Aslanlar için ayın 20’sine kadar süper güzel enerjiler hakim gökyüzünde. Uzaklara mı gitmek istiyorsunuz, uzaklardan bir aşk mı arıyorsunuz, önemli birileriyle iş mi görüşmek istiyorsunuz, resmi bir yere başvurmak mı istiyorsunuz, yeni bir yerde tatil mi yapmak istiyorsunuz, tayin mi düşünüyorsunuz, hatta terfi..
Resmi işler konusunu 10 Nisanda Yeniay Koçta doğduktan sonraki günlere bırakın, özellikle 14 Nisandan sonraya derim. Ama elinizi de çabuk tutun çünkü kıza sürede başvurusu yapılması gereken bir şey var gibi, zamanını kollayın ve kaçırmadan yapın başvurunuzu derim. Ondan önce ancak daha önce planlanan işleri yaparsınız.
Para konusu sizi düşündürebilir ayın 14’üne kadar ama sonra beklentilerinize göre güzel gelişmeler olur.
Kimi Aslanlar için uzaklara yerleşmek zamanı gelmiş yeniden.. Daha önce yapmayanlar için yeniden fırsat kapıları açılmaya başlamış. Yeniay bu konuda taze fırsatlar, gelişmeler getirecektir hayatınıza. Bu bir tatil beldesi de olabilir, ara ara gideceğiniz bir mekan yani. Kiminiz içinse tamamen yerleşmek söz konusu olabilir. Ancak Hazirana kadar yaptınız yaptınız, yoksa yeniden bir sonraki fırsatı beklemek durumunda kalabilirsiniz. Siz Aslanlar yenilik sevseniz de, bazı konularda sabit fikirlilik, elindekinden vazgeçmemek gibi huyunuz vardır. Bu huyunuz bazı fırsatları kaçırmanıza neden olabilir. Tabii ki sahip olduğunuz şeyleri tutun, bu güzel huydur ancak yıldızlar bazı konularda yenilik yapın diyor. Bu meslek olabilir kiminiz için, kiminiz içinse yeni mekan olabilir. Eh, artık neyse, size yenilik ve keyif, taze enerji getirecek şey, Yeniay size bununla ilgili fırsatları getiriyor, görmeyi bilin derim. Size artık bir şey kazandırmayan neyse, onu bir kenara koymanın vakti gelmiş, kımıldayın.
Bu ay sevdiklerinizle bir araya gelme, özlem giderme, güzel bir paylaşım zamanı. Sanırım siz uzaklara gideceksiniz, yakınlarınızın yanına.
Bu ay kimi Aslanlar ise, bol bol iş gezisi ile arkadaşlarla eğlence, tatil bir arada vakit geçirecek. Tatil ile iş bir arada yürüyecek. İçiniz açılacak, değişim iyi gelecek.
Yeni bir işe başvuru yapmak isteyen Aslanlar için 14’ünden sonra tam zamanıdır derim. Aslında 10’undan itibaren iyi zaman ama Merkür’ün Koça girdiği zaman daha iyi olacaktır sizin için, başvurularınızın kabul edilmesi ve hızla işe başlamanız için.
Ay sonunda 25’inden sonra yeni bir işe başlayan olacaktır aranızda. Hatta bir işin yetkisi veya sorumluluğunu üstlenebilirsiniz, yetkinizi artıran bir iş olabilir.
Yine de, yapamayacağınız kadar büyük sorumluğun altına girmeyin derim.
Para konusu ne durumda derseniz, ayın ikinci yarısında daha iyi olur derim, ancak kalıcı yatırımlar, banka hesaplarınız bakımından ayın ilk yarısı daha iyi görünüyor, yani, hesapları düzene koymak, almanız gereken paraları almanız için ilk yarı iyi zaman. Yeni kazançlar için ikinci yarı daha iyi görünüyor. Kiminiz birden fazla iş yapıp iyi gelir elde edebilirsiniz. Bunun için fırsatlar doğacaktır.
Aşk.. Bu ayın sizin için en iyi konusu bu olabilir.. Aşk.
Sevgilisi olan ya da evli olan Aslanlar partneriyle birlikte keyifli bir tatil yapabilir, ya da hafta sonu farklı ve güzle yerleri gezip, birlikte çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. Canlı, eğlenceli ortamlarda olacaksınız, festival gibi kalabalık ortamlarda birlikte keyifle eğleneceksiniz.
Kalbi bol olan Aslanlar ise, uzaklarda bulunan birinden bir davet alabilir, hatta siz gidebilirsiniz onu ziyarete. Kiminiz de sanki başka bir mekanda, yani, ne sizin ne onun mekanı değil, ortak yeni bir mekanda buluşabilirsiniz. Böyle bir sıra dışı çılgınlık hoşunuza da gidebilir.
Kalbi boş bazı Aslanları yıldırım aşkı bekliyor.. Hem de hayatının aşkı diyebilirim!
25 Nisanda Akrep burcunda Ay tutulması sizin yuva evinizde gerçekleşecek. Ailede bir sorun peydah olabilir, olan bir sorun çıkmaza girebilir. Ailede biri kazan kaldırabilir özetle. Ayrıca, geniş ailede yaşlı bir kişinin sağlığı sizi biraz üzebilir. Ancak bir süre sonda durumlar düzelir merak etmeyin.
Kiminiz içinse, ay tutulması, beklemede olan bir yatırım işini hızlandırmaya vesile olabilir.
Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )
Sevgili Başaklar bu ay enteresan bir yıldız açısı görmekteyim sizin için, bu ay olan bazı gelişmeler Temmuzda kendini belli edecek gibi, bir yere not edin derim… Bu özellikle aşk, özel ilişki ile ilgili bir şey. Kiminiz içinse, bu bir iş teklifi olabilir.. Ama hayalinizi süsleyen bir iş..  
Neden, çünkü bu ay olmaz gibi görünen şey Temmuzda olur hale gelecek gibi..
Kiminizi hummalı bir gizli hazırlık, iş programı üzerinde görüyorum. Önemli bir çıkış, taze ve sıra dışı bir çıkış yapmaya niyetlisiniz. 10 Nisandaki Yeniay sizi daha da hızlandıracak ve hırslandıracak görünüyor.
Ayın 14’ünden sonra, bir takım önemli sırları öğreneceksiniz, sırları veren kişi ya da kişilerle bir gizli, perde arkasından işlerle meşgul olacaksınız. Alışık olmadığınız, enteresan bir takım gelişmeler, tecrübeler sizi şaşırtacak ama şartlar böyle..
Sır dedim, bu sırrı şimdilik saklamanız gerek..
Kimi Başakların dikkati yatırım ve para işlerinde, kredi almak isteyenlere uyarım, bence zamanı değil. Birkaç ay beklerseniz zaten istediğiniz parayı siz kazanabileceksiniz. Aile desteği almanız daha iyi sizin için, kısa dönem parasal meseleleri halletmek için.
Ayın ilk yarısında, işle ilgili problemleri olanlar sorunlarını önemli kişilere gözlerden ırak ortamda aktaracak, ay sonunda beklentilerine ulaşacak görünüyor.
Beklediğiniz önemli hedefler var, planlarınız var.. Şartlar ay sonunda istediğiniz noktaya doğru ilerliyor ama yine de sabretmek ve Temmuzu beklemek durumunda kalabilirsiniz işlerin tam rayına girmesi için çünkü önemli işbirliği yaptığınız kişilerin cephesinde işler karışık, onların planındaki değişiklikler sizi yine bekletebilir, ne derler, bazı şeylerin daha hayırlı olması için bazen aksilikler kişiler için şanstır.. Özetle, en büyük hedefiniz Temmuzda gerçekleşecek, o zamana kadar adım adım ilerleyin ve hedefinize güvenin.
Yine de, bu ayın sonunda sizi mutlu eden bir gelişme olacak gibi. Önemli ve dost kişilerin desteğiniz alacak ve önemli kişilerle birlikte adeta geleceğe imza atacaksınız, geleceğe damgasını vuracak işlerin üzerindesiniz birlikte.
Beklediğiniz bir iş pozisyonu, terfi ya da yeni bir görev mi var geliyor, ama bu işin bir parçası, arkası gelecektir.
Kimi Başaklar ise, ay sonunda hatta Mayısa sarkan iş görüşmeleri yapacak, keyifle çalışacağı, becerilerini ortaya koyacağı bir iş olsa gerek bu. Ve tanıdık kişiler bunlar, iş yapacağınız kişiler. Kiminiz için, tanıdık kişi değil fakat birlikte bir ortak kaderi paylaşacağınız kişiler diyebilirim. Basit bir iş değil anlayacağınız.
Ay sonlarında para kazandıran işler yaparsınız, parasal koşulları iyileştiren bir sürece girersiniz.
Hamile Başaklara bu ayın 20’ine kadar dikkat edin derim, biraz hassas bir dönem sağlık bakımından.
Aşka bakalım. Kalbi boş Başaklar ay sonunda sizi bir aşk bulabilir. Bu aşk ya eskiden tanıdığınız biri ile olabilir, eski aşk yeniden gelebilir. Kiminiz içinse, bu yeni aşk olur ancak karmik, kadersel bir aşkın tohumları atılır. Hatta hızlı gelişmeler bile yaşanabilir aşkta.
25 Nisanda Akrep burcundaki Ay tutulması kardeş ya da bir yakınla ilgili sorunu gündeme getirebilir. Bu tutulma sizi şaşırtan bir haber de getirebilir.
  
Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )
Bu ay zıt burcunuzda Yeniay doğacak sevgili Teraziler. Nisanın 10’unda Koç burcunun 20.4 derecesinde Yeniay doğacak, bu daha çok Terazinin ikinci yarısında doğanları etkileyecektir.
Ayın 20’sine kadar zıt burcunuz Koçta yıldız hakimiyeti söz konusu. Bu da ayın 20’ine kadar insanlarla muhatap olacaksınız bol bol demektir.
Hayatınıza yeni fikirlerle dolu insanlar girecektir, sizi şaşırtacaklar. Kafanızdaki bazı düşünceler için adeta ilham verecek fikirler, öneriler dinleyeceksiniz. Teklifler yapılacaktır ayrıca size, sizi baya ikileme koyacaktır, oldukça cazip teklifler olacaktır çünkü.
Belki de siz bir öneri, fikirle gidecek, ama onun/onların fikrini dinleyeceksiniz, ve önce bir duraklayacaksınız, sonra kabul edeceksiniz gibi görünüyor. Önemli işlerle meşgul olan Teraziler bol bol birileriyle masaya oturacak bu ay. Hayatın akışını değiştiren kararlarla ayrılacaksınız masadan.
Kiminiz için bir dönemi kapatan yeni ve taze, güçlü bir geleceğin kapısını açan gelişme olacaktır bu görüşmeler, projeler veya teklifler. Hem ilişkileriniz hem yaşantı tarzınızı değiştiren gelişmelere hazır olun. “Yeni şeyler” hayatınıza sökün edecek..
Banka, para işlerinizle ilgili oldukça istikrarlı ve toparlanma sağlayan bir süreçtesiniz. Bir takım para işleriyle ilgili resmi işleri ayın ilk yarısında başarıyla halledersiniz.
Ancak, geleceğiniz üzerinde engel olan eski imzalar, eski işler sizi biraz zorlayabilir, bunları bir an evvel yapıp elinizden çıkarın derim. Yine de, çok acele etmeyin, bazı işlerin bitmesi Haziranı bulacak çünkü.
Bu arada, işle ilgili veya bir resmi konuda, birinin ikircikli konuşmasına dikkat edin derim. Bir şeyleri gizleyebilir. İkilemli konuşan kişiye itibar etmeyin.
Siz de, ikilemli konuşursanız, bir fırsatı kaçırırsınız, onu da belirteyim. Bu ay aklıselim, hızlı ve doğru düşünme zamanı. Gelen yeninin farkına varın derim. Bu başka bir şey, sıranda bir şey değil.
Yine de, bireysel haritası bu kadar net işaret vermeyenler için, acele karar vermeyin diye tavsiye ederim, fırsatlar çok iyi, ama yıldızlarınız henüz buna sizi hazırlamıyorsa, beklemekte yine de fayda vardır.
Taşınma, tayin, terfi bekleyenler için bu ay iyi zaman derim, bir de Haziran iyi zaman. Bu ay fırsatı kaçıranlar Haziranda yeniden ele geçirebilir.
Bir davası olanlar, mahkemesi olanlar için 10 Nisan Yeniay zamanı yeni umutların doğduğu, davadan kurtulduğu ve güzel haber aldığı zaman olabilir, hatta ondan bir-iki gün öncesinde.
Ayın sonlarında önemli para girebilir hanenize, ama harcamalar da görünüyor. Beklediğiniz, hakkınız olan paralar gelecektir. Ayrıca yeni işbirlikleri de para getirecektir.
Parasal açıdan şartlarınızı değiştiren bir sürece gireceksiniz. 25 Nisandaki Ay Tutulması paranın bölüşülmesini getirebilir size. Hakkınız olan parayı akabinde alabilirsiniz. Kiminiz de bir banka hesabını kapatacak. Belki bir borcunu ödeyip bitirecek.
Yeniay civarında ve ay sonlarında bir yakınınızın sağlık sorunu sizi ilgilendirebilir, meşgul edebilir. Ay sonunda sizin de sağlığınızla ilgilenmeniz gerekebilir. Sağlık için harcama olabilir.
Aşk nasıl derseniz, kalbi bol Teraziler varsa hala, ki vardır, aşk bangır bangır geliyor. özellikle Yeniay zamanında aşk kapıda diyebilirim. Kiminize yeni biriyle bir randevu söz konusu, bir tanışma var.
Sevgilisi olanlar ise, aşk konusunda sevgiliyle birlikte kararlar alıyor. Eh artık, bir şeyler ciddiye biniyor anlaşılan.

Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )
Bu ay sizin için önemli bir ay çünkü 25 Nisanda burcunuzda Ay Tutulması gerçekleşecek, özellikle Akrep burcunun başlarında doğanları etkileyecek bir tutulma olacak.
Ayın 20’ine kadar Koç yıldızları sizi 6.eviniz üzerinden etkileyecek, bol bol koşturma, iş, hareketle meşgulsunuz. Ayınız çok hareketli geçecek.
İş değişikliği düşünen varsa aranızda, tam zamanıdır derim, taze bir başlangıç için iyi zaman, ancak 25 Nisandaki tutulmayı hesaba katarsak, pişman olmamak için iyi düşünün, sabırsız olmayın, çünkü Koç yıldızları sizi sabırsız yapıp acele karar verdilebilir. Yeni ve tazen kan getiren bir işe evet deyin ama sizin beklentilerinize de hizmet eden özellikleri olsun mutlaka, bundan dolayı altına imza atacağınız kağıda dikkat edin, sözlere değil, yazılı kağıda güvenin derim. Çünkü dost Balıkta gezen Merkür ile burcunuzdaki Satürn arasındaki güzel açı, “ianesi iştir kişinin lafa bakılmaz” diyor, resmi anlaşma asıl olandır özetle. İçinize sinmeyen bir nokta varsa, merak etmeyin Temmuzda daha iyisi gelir, ya da en azından Temmuzda da yine sizi maddi-manevi memnun edecek iş fırsatları gelir.
Bu ay işe girecek veya iş anlaşması imzalayacak olanlara ayın 14’üne kadar olan zamanı öneririm. Ondan sonrası ancak işleri bitirmek, hızla yeni işe adapte olmak için uygun zamanlar, bir şeyden vazgeçmek için uygun zamanlar. Veya bir yeni görevi alıp hızla ve başarıyla tamamlamak için iyi zamanlar.
Girişimci Akrep insanları için, yine ayın 14’ine kadar olan süreyi yeni girişimler yapması için öneririm, 14’ünden sonrasını, özellikle 20’inden sonrasını tanıtım, reklam, kişilerle görüşmeler yapmaya ayırmasını öneririm.
Parasal hesaplarınız, planlar ve istekleriniz var kafanızda, daha lüks şartlarda yaşamak istiyorsunuz, bu konuda hırs ve hevesiniz yükselmiş durumda. Evet, yerinde bir karar, ama biliyorsunuz, adım adım ilerlemeniz gerekiyor, en büyük plan ve ataklarınızı Temmuza bırakmanız lazım, onun da altını çizeyim, çünkü bu ay sabırsızlık gelecek üzerinize ve acele erken adımlar atabileceksiniz, acele adımlar ters teper.. Her şeyin bir zamanı vardır.. 
Bu ay sizin değil, karşı tarafın zamanı.. Ay’ın 20’sinden itibaren sizin biraz karşı tarafa uymanız gereken bir takım gelişmeler olacak gibi görünüyor. Güç karşı tarafta yani muhatap olacağınız kişilerde, üstelik sağlıklı düşünen taraf da o. Sağlıklı planları uygulamak ve başarılı gitmek istiyorsanız, kişilerin dediklerine kulak verin, onlarla işbirliği yapın derim.
Öte yandan, kimi Akreplerin ise, popüler olma zamanı ay sonundan itibaren. Ancak bu yalnız olunan bir popülarite değil, ortaklaşa bir güç gösterisi gibi görünüyor. Bir takım işi bu.
Para durumları nasıl diye bakalım, ortaklaşa işbirliği içinde yapılan işlerde başarı ve para var sizlere. Evli olanların eşlerinin iyi kazanacağı zamanlar. Ayrıca sizlerin de gerçekten bir ortak proje, işte kazanç kapısı görünüyor. Size para getirecek bir iş bu. Yalnız bunun için, elinizdeki bir işten feragat etmeniz, bir şeyden vazgeçmeniz gerekebilir, Ay tutulması size bir seçim yaptıracak anlaşılan. Doğru ata oynayın, doğrı tercihi yapın derim.
Bu ay, evlilik var kimi Akreplere kesinlikle. Tüm aşk yıldızları adeta toplanmış partner evinizde.
Aşk bekleyen varsa, ki eminin vardır, aşık olma zamanı. Yani, birine sırılsıklam aşık olabilir, gönlünüzü kaptırabilirsiniz.
İlişkisi olanlar ise, bir kırgınlık, alınganlık yüzünden birden sevgilisi ile karşı karşıya gelebilir ama biliyorsunuz ki, o haklı.. Evli Akreplere ise, 25 Nisan Ay Tutulması zamanında eşleriyle ilişkisinde dikkatli olmaları gerektiğini söyleyim, pişman olacağınız duygusal tepkiler göstermeyin, ciddi bir konuda, anlık alınganlıklar yüzünden keskin sirke olmayın derim.
Ayın 20’ine kadar hatta Merkür Koçtan çıkana kadar yani gelecek ayın ortasına kadar, sağlığınızı ihmal etmeyin derim. Koşturmalar sağlığınızı hassaslaştırabilir. Yine de, çabuk toparlanabilirsiniz.

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )
Sevgili Yaylar bu ayın 20’ine kadar dost Koçtan adeta doping enerjisi alacaksınız. Koç yıldızları size müthiş güzel enerjiler gönderecek, kendinizi çok pozitif, güçlü, atak, girişken ve canlı hissedecek ve yerinizde duramayacaksınız.
Hele ayın 10’unda Koçta doğacak Yeniay ile bir hedefi tam 12’den vurabilirsiniz!
Dostlar, sevdiğiniz insanlar arasındasınız ay boyunca, girdiğiniz ortamlarda dikkatleri üzerinize çekeceksiniz, söylediğiniz sözler ses getirecek, yapacağınız işleri öne çıkacak, etki uyandıracaktır. Yani, bu ay ne yapsanız dikkat çekersiniz bu güzel taze bahar gibi fışkıran pozitif enerjiyle.
Sosyal ortamlarda, dost meclislerinde hem eğlenecek hem iş yapacaksınız. Alacağınız bir teklif kısa bir süre sonra başka işten belki vazgeçmenize neden olabilir ya da elinizdeki işi çabucak bitirmek durumunda kalabilirsiniz. Hızlanacaksınız.
Kiminize iş teklifi bir terfi de getirebilir, pozisyonu farklı bir iş olabilir. Ama yine severek yapacağınız, hatta size güç verecek bir pozisyon olsa gerek bu. epeydir sizi böyle enerjik hissettiren zaman olmamıştı, yeniden heyecan ve heves duyacaksınız, moraliniz yükselecek.
Gözler üzerinizde bu ay. İşinde ün, sahne önünde, toplum önünde olmayı gerektiren kişiler için çok iyi ve verimli bir ay olacak. Konuşulacak işlere, eylemlere imza atacaksınız, damganızı vuracaksınız.
Bu arada, gerçekten hiç beklemediğini bir teklif alabilir bazı Yaylar. Bu belki şimdilik uzak bir gelecekle ilgili bir şey olabilir, ama tohumlarının bu ay atılacağını söyleyebilirim size, ayrıca pek de uzak sayılmaz..
Kiminiz önemli bir girişime start verecek görünüyor. Başı çeken siz de olabilirsiniz bu girişimde.
Kiminiz bu ay bir ödülle onurlandırılabilirsiniz. Bir başarının ödülü olacaktır bu. Kiminiz için ise, bir şeyin zaferi var. Zafer sizin.
Parasal konuda, size gerçekten fazla para kazandırmayan ve zaman kaybettiren bir işi de artık bir kenara koymak, bitirmek durumundasınız.
Kimi Yaylar bir yakını, dostu veya sevdiği birini görmenin mutluluğun yaşayacak, bu kişi ya bir sıkıntıdan kurtulan biri olabilir, onun sevincini paylaşabilirsiniz. Veya kiminiz ise, birlikte bir işe koyulmanın keyfini yaşayacaksınız.
Yeni işler, yeni hayat tarzı giderek ev yaşantınızı bohem bir yaşantıya dönüştürmeye başlayabilir ama ne derler, büyümenin cilvesi.. Bir amaç için çalışan insanın kaçınılmaz yaşantı tarzı diyelim.
Bu ay kimi Yaylar bir çocuk sevinci yaşayabilir. Çocuklarıyla ilgili bir başarı onları mutlu edebilir.
Kimi Yaylar bir kulübe, bir derneğe üye olabilir. Kimi de bir yarışmaya katılabilir.
Kimi Yaylar için, ailecek önemli ve mutlu bir anı kutlamak söz konusu, sevincinizi yakınlarınızla paylaşıyorsunuz.
Hatta kiminiz için bu duygusal konuda olabilir yani bir söz, nişan gibi. Kiminiz de bir teklif alacaksınız gibi görünüyor özellikle ayın 10’undan sonra. Kalbi boş Yayların bu ay aşk şansı yüksek. Gerçekten dikkatleri çekecek, cazibenizle çok beğeni toplayacaksınız, gözler üzerinize çevrilecek gittiğiniz yerlerde. Ve bir aşk teklifi alacaksınız.
Ayın 25’inde Akrep burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Bu sağlıkla ilgili bir sıkıntı getirebilir. Sağlığınıza özen gösterin derim bu arada.
Ancak, bu tutulma kimi Yaylar için de, sanki tabiri caizse “şeytanın bacağını kıracak” ya da “yılan size dokunmadan güçsüz kalacak”.. Yani kuyu kazan kendi kuyusuna düşecek gibi. Bilemiyorum, enterasan, bu türden bir şeyler tahmin ediyorum. Bakalım hayırlısı sizin için.  
Bu arada, evet, bazı kişileri uyarmak isterim, gizli düşmanınız olabilir.. Bunu belki de bu Ay tutulması ortaya çıkaracaktır…
Ay sonunda, işe girmek, yeni iş düşünen kişiler için iyi zaman derim ama size daha çok bir işe başlamak yerinde, bir grup içinde birlikte çalışmak, girişim, proje veya bir çalışma programı başlatmak şekilde gelişmeler görüyorum. Bu girişim planını eyleme döktükten sonra, bunun üzerine bir hummalı çalışma dönemine girebilirsiniz.
Kimi Yaylar parayı önemli birinin iş teklifi ardından alacak gibi.
Kiminiz de ortaya bir para koyacak, girişim üzerine. Bu ay böyle enteresan bir ay…

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )
Sevgili Oğlaklar bakalım sizin için durumlar nedir bu ay…
Bu ayın sonlarında, ayın 25’inde Akrep burcunda gerçekleşecek Ay tutulması ile sanki birine ya da bir yere gol atacaksınız.. İlk gördüğüm budur, bakalım diğer gelişmelere.
Bir davası olan Oğlaklar ya da kendisiyle uğraşan bir düşmanı olan Oğlaklar için bu ay Ay tutulması sanki karşı taraf için, dağ fare doğuracak, hevesi kursağında kalacak. Ancak o zamana kadar sabretmeniz lazım.
Çünkü ayın 20’ine kadar Koç yıldızları sizi sabırsız, öfkeli ve tahammülsüz yapabilir. Bu halinizle kendinizi boşuna yıpratmış olursunuz, üstelik öfkeli çıkışlarla insanlara koz vermeyin derim.
Kimi Oğlaklar evde yakınlarıyla takışabilir, ev ortamı çekilmez hal alabilir öfke patlamaları yüzünden. Hatta ya siz ya aileden biri kapıyı çarpıp çıkabilir..
Özellikle Mars yuva evinizde, sizin sabrınızı taşıyabilir, artık dayanamadığınız bazı şeylere rest çekebilirsiniz, dramatik isyanlar yapabilirsiniz. Aslında enerjinizin yükseldiğini, hatta bu enerjinin pozitif bir enerji olduğunu ve bunu işlerinize, olumlu şeylere yönelttiğinizde başarılı işler için ataklar yapmak üzre güzel hazırlıklar yapmaya koyulabileceğinizi bilin. Enerjinizi öfkeye değil, derdinizi aktif, akılcı, net ve pozitif bir şekilde anlatmak için kullanın derim. Ne derler, öfke ile yıkacağınız köprünün siz de üzerindesiniz.. Kurduğunuz düzeni bir öfkeye kurban etmeyin derim. Hem zaten 25 Nisandan sonra sizi mutlu edecek, keyfinizi yerine getirecek gelişmeler olacakken, yok yere ortalığı velveleye vermeyin derim.
Özetle, 25’ine kadar sabretmeniz ve o zamana kadar taleplerinizi, derdinizi yakın kişilere başka bir dil kullanarak anlatmanız lazım. Olmadı, başka şeylerle meşgul olun, kafanızdaki iş planları için hazırlıklar yapın.
Bu arada, bir takım önemli hedefleriniz için bir arada olduğunuz, işbirliği yaptığınız kişilerden biri ile yolları ayırabilirsiniz. Bu kişinin pek de size uygun biri olmadığını anlarsınız yakında.
Kiminiz içinse, kişi değil mevzu, hedefin kendisi olabilir. Ortaya koyduğunuz hedefin pek de doğru olmadığını kısa sürede görüp, ondan vazgeçmeniz gerekebilir. Ay sonuna ya da gelecek ayda yeni ve daha işe yarar, doğru hedefi koyarsınız onun yerine.   
Sizin için de enteresan bir ay olacak gibi görünüyor.
Bu ay olanı biteni, gelecek planlarını bir yeniden değerlendirme, toparlama zamanı olacak sizin için. Ve ayrıca bir ayıklama zamanı.
Bir konuda büyük sözü dinlemeniz gerekecek. Olaya bakış açınızı değiştiren bir söz sizi etkileyecek ve sizi kendinize getirecek.
Kiminiz de izlediği bir filmden, bir sohbetten, eline geçen okuduğu bir gazete, kitaptan vs etkilenip düşünecek, kafasında bir ışık yanacak. Yapmak istediğiniz ve kendinizi kapanda hissettiren durumdan kurtaracak bir şeyler arıyorsunuz. İşte, onu bu ay bulacaksınız.
Nisanın 20’ine kadar sabrınız zorlansa da, sabredin derim, başkalarını dinleyin, burnunuzun dikine gitmeyin. 25’inden sonra derin bir oh çekersiniz. Bir meseleyi de böylece kapatmış olur, gözünüzün önünü görür hale gelirsiniz, amacınız belli olur, yapacaklarınız netleşir ve yapacaklarınız sizi ayrıca mutlu eden şeyler olur. özetle, sorunlarınızı memnun olacağınız bir şekilde çözüme kavuşturursunuz.
Bu ay bazı Oğlaklara taşınma görünüyor. Kiminiz için de, sanki uzun bir seyahat olabilir. Taşınma planı olanlar sanırım daha iyi bir semte yerleşmek niyetiyle harekete geçecek.
Ay sonunda, para konusu moralinizi yükseltecektir ayrıca. Hatta lüks, keyfi harcamalar da yapacaksınız. Kiminiz sevdikleriyle bir araya gelecek, birlikte keyifli vakit geçirecekler. Özlem giderme var ay sonunda.
Aşk bekleyenlere ay sonunda aşk görünüyor. Güzel bir aşk bu. Ve özel bir aşk olacak gibi. Ancak bir sorunu da olabilir bu aşkın.. Ortada bir engel olabilir.. Bu aşkın gidişatını anlamak için birkaç ay beklemek gerekir derim. Bu kişi eski bir sevgili, geçmişten gelen bir sevgili de olabilir. Kiminiz için de garip bir zaman aşk bakımından, eski bir ilişkiden uzaklaşmakla yeni bir ilişkiye başlamak aynı zamanda olabilir. Bir ikilem var ve bu ikileme nokta koyma zamanı gelmiş…
Evli olan ve sevgilisi olan bazı Oğlakları uyarmak isterim, bu ay ipleri gerebilirsiniz, ilişkiyi bir yol ayrımına getirebilirsiniz.
Bazı Oğlaklar ise, tam tersi, partneriyle birlikte çocuk sahibi olmanın planlarını kurabilir baş başa verip..
Ay tutulması enteresan.. Kiminiz için, dediğim gibi, bir rakibinden kurtulma zamanı ya da resmi sorun yaşadığı bir olaydan. Kiminiz içinse, birlikte yola koyulduğu bir iş arkadaşıyla yolları ayırma zamanı olabilir. Ya da çalışan bir eleman gidebilir..
Kiminiz içinse, sıkıntılı bir dönemin bitişini ilan edebilir ay tutulması.
Bu arada, ya aileden ya da iş ortamından yaşlı birinin, bir büyüğün sağlık sorunu üzebilir.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )
Sizin için ay sonuna kadar yeni gelen haberler üzerine harekete geçmek söz konusu. Kiminize sanki bir taşınma söz konusu olacak akabinde. Bu ev midir, iş midir, yeni iş ya da iş yeri midir derseniz, kiminize göre değişir derim, bireysel haritanıza göre değişir yani.
Bu türden bir konu sizi harekete geçirecek gibi.
Bu ay bir kısa yol da gündemde olacak, sanırım siz değil, yakınlarınızdan gelen olacak yanınıza.
İşi yol, kısa mesafe gezi, reklam, tanıtım, medya ile iletişim gerektiren kişiler bu cephede yoğun ve aktif bir çalışma içinde olacak. Bu ay bu konularda yapacağınız faaliyetler, girişimler gerçekten işiniz için çok faydalı sonuçlar getirecektir.  
Dikkatiniz bu ay çevre değişiminde. Çevrenizi değiştirecek yeni gelişmeler gündeminize giriyor. Bunu gerçekleştirmek yaz aylarını bulabilir ama değişim belirgin görünüyor. Ve bu sizi bazı maddi hedeflerinize daha çok yaklaştıracaktır. Sadece maddi değil, aynı zamanda yaşantı tarzı, iş koşullarını da iyileştiren, hayatınızı kolaylaştıran bir şey olacaktır.
Satürn sizi epeydir iş, ev, koşturma, kariyer için çabalama derken baya yordu, biraz rahat etmek istiyorsunuz ve işte, bu amacınıza ulaştıracak gelişmelerin başladığı, bunun için somut harekete geçtiğiniz zaman bu ay.
Bunun için yüz yüze görüşmeniz ve ikna etmeniz gereken yetkili kişi ya da kurum olabilir, bir şekilde ikna etmeyi başaracaksınız. Kiminiz de bir aile büyüğünü ikna etmek durumundasınız.
Ay sonunda birileriyle artık yollarınız ayrılıyor. Bu kiminiz için iş çevresi kiminiz için yaşadığı mahalle olur.
Nisan bol iletişim trafiği ile geçecek. Yakınlarla görüşmeler, iş görüşmeleri, arkadaşlarla görüşmeler. Ayrıca kiminiz bu ay tel ya da internet erişim markasını değiştirebilir, başka bir şeye geçebilir. Kiminiz yeni telefon alabilirsiniz veya aklınızda olan bir teknolojik aleti alabilirsiniz.
İşinde teknoloji üretimi üzerine çalışmalar yapan Kovalar bu ay yeni bir şey icat edebilirsiniz, kafanız çok yaratıcı çalışıyor bu ara, bir ilk’i, yeniliği bulabilecek üretken bir düşünce sürecindesiniz.
Kiminiz teknoloji üzerine bir işe başvuru yapabilir, bu bilimsel çalışmalar olabilir, ya da medya üzerine olabilir.
Ancak 25 Nisandaki Akrep Ay tutulması ve gelecek ay 10 Mayıstaki Boğa güneş tutulması sizi biraz negatif etkileyecek gibi, o yüzden kararlarınızı verirken, sağduyulu olun ve işi sağlama almadan gereksiz masraflar yapmayın derim. Önce onay bekleyin. Ne derler, çabuk heveslere kapılmayın, gidişatı görün.
Evini ya da başka bir yatırım malını satıp yerine başka bir ev vs almayı düşünenler olabilir, bu ay bu konuda haberler, gelişmeler olabilir, acele etmeden ilgilenin derim, beklediğinizden biraz daha uzayabilir, alıcı gibi görünen kişiler son anda vazgeçebilir çünkü.
Kardeş ya da kardeş gibi yakın birinin bir mutluluğunu paylaşacaksınız bu ayrıca. Kardeşlerle bir araya gelip önemli bir konuyu görüşecek, onların desteğini ve fikrini alacaksınız kiminiz de. Bu görüşmelerin ardından, ortak bir işbirliği doğabilir.
25 Nisandaki Akrep burcunda gerçekleşen Ay tutulması size bir konuyu sonlandırtır. Bir şeyin bitmesinin zamanıdır.
Aşka bakalım. Sevgilisi olan Kovalar sevgilisini ailesine tanıştırmaya niyetli bu ay. Kalbi boş olan Kovalar enteresan bir dönemdesiniz, aşkı kısa yollarda, yakın çevrenizde, ve iletişim üzerinden tanıyacaksınız. Bir seyahat ya da gelen bir tel, bir mesaj aşk getirebilir size.

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart ) 
Bu ay para durumları iyi görünüyor sizin için. Yeniay da Koçta para evinizde doğacak 10 Nisanda, daha güzel maddi gelişmelerle sevineceksiniz.
Kimi Balıklar ise, yeni ve önemli bir maddi kaynağın sahibi olabilir. İş kurmak isteyenler olabilir aranızda mesela. Yeni ve taze bir başlangıç yapmak niyetindesiniz, işlerinizi büyütmek niyetindesiniz. Bunun için yüksek ve taze enerjilerden faydalanmayı bileceksiniz.
Öte yandan, kimi Balıklar ise, 25 Nisan Akrep burcunda gerçekleşecek olan Ay Tutulmasının ardından, bir planından vazgeçebilir, ya da iş yaptığı biriyle işbirliği bitebilir. Sanırım, bazı erken kararların sonuçlarını getirecektir tutulma, nerde yavaş nerede hızlı gitmeniz gerektiğini görüp anlayacaksınız.
Tutulmalar biraz işi şansa bırakmamak gereken zamanlardır, çünkü geleceği beklenmedik sürprizlere göre de ayarlamak gerekir. Neyse ki, Ay tutulması dost burç Akrepte gerçekleşiyor, bu da size ciddi zarar vermez, hatta şerde bir hayır var misali sizi ciddi bir hatadan bile korur.
Kimi Balıklar ise, hem iş, hem eğitim, hem başka şeyler derken on parçaya bölünmüş vaziyette görünüyor, işte, tutulma size bir ayıklama, eleme imkanı ve zorunluluğu getirebilir, bir şeyden vazgeçmek gerekebilir sağlam ve güçlü bir yol planı, kariyer planını daha başarılı bir şekilde yürütebilmek için.
Herşeye rağmen, bu ay gerçekten parasal açıdan parlak görünüyor işleriniz. Sürpriz işler de çıkabilir. Kiminiz birden fazla işle meşgul olabilirsiniz.
Bu ay sonunda, bir değerlendirme, sorgulama, ve planları ayıklayıp toparlama zamanı. Ay sonunda geldiğiniz noktada, yola daha sağlıklı devam etmek için gerekli.
Ay sonundan itibaren, tanıtım, reklam, tasarım, kitap gibi işlerle uğraşanlar ya da işlerinin bir parçası bunlardan biri olanlar, bu tür bir şeyle meşgul.
İşe girmek isteyen, yeni işe girmeyi planlayan Balıklar için aslında çok iyi bir zaman, ancak ev-iş arası mesafe problemi olabilir, aileniz uygun bulmayabilir, bir şekilde hesaplar tutmayabilir. İşe başlasanız bile uzun soluklu bir iş olmayabilir.
Gerçekten bu ay yeteneklerinizi konuşturacaksınız. Yeteneklerinizden gelir elde edeceksiniz.
Ay sonunda ev, emlak, araba gibi lüks mal almak isteyen Balıklar harekete geçecek, ancak bu iş ya gelecek ayın başlarına hatta Temmuz sonlarına kayabilir.
Aşk cephesine bakalım. Yeni aşk bekleyen Balıklar aşk yakınlarda bir yerde, iş yerinde ya da devamlı gittiğiniz mekanlarda çıkabilir karşınıza. Aşkta sizde de ikilem görüyorum, bu ikilemi bitirmenin zamanı gelmiş..


Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder