29 Aralık 2012 Cumartesi

Semavii’den 2013 YILLIK BURÇ Yorumları

Semavii’den 2013 YILLIK BURÇ Yorumları
(Not: Yükselen Burcunuzu okumayı da unutmayın.)
2013 yılının herkese ve tüm dünyaya barış, huzur, anlayış, birlik ve mutluluk getirmesi dileklerimle, yılın önemli gökyüzü olaylarına kısa bir bakış atayım.
 
Bu senenin Ay ve Güneş Tutulmaları:
Ay Tutulması: 25 Nisanda 5,5 derece Akrepte, 25 Mayısta 4 derece Yayda ve 25 Ekimde 25.5 derece Koçta gerçekleşecek.
Güneş Tutulması: 10 Mayısta 19.5 derece Boğada ve 3 Kasımda 11 derece Akrepte gerçekleşecek.
Yıldızlar Türkiye’yi hayırlısıyla iyi sınayacak bu tutulmalarla, bir Akrep burcu ülkesi olarak.  
Yıl içinde transit yıldızların retro yani geri harekette olacağı dönemler olacak ama burada vermeyeceğim, aylık burç yorumlarımda belirtiyorum tek tek zaten.
Yılın diğer önemli ve değişen gökyüzü olayı: Şans yıldızı Jüpiter’in İkizlerdeki yolculuğu 26 Haziranda tamamlanacak ve Jüpiter 26 Haziranda Yengeç burcuna geçecek.
Yengeçler hadi iyisiniz..

Koç Burcu ( 21 Mart-19 Nisan )
Zor bir 2012 yılını geride bıraktınız ve 2013’e merhaba dediniz.
Yılın önemli yıldızlarında transit Satürn geçen yılın Ekim ayında Akrep burcuna girerek sizin için yeni bir sorumluluk, yükümlülük ve görev alanı yarattı.
Geçen yıla göre değişen görevleriniz ve buna göre beklentileriniz olsa gerek. dikkatiniz artık ilişkiler, kişilerle anlaşmazlık, kendinizi birilerine ifade etmek, anlatmak ve birileriyle hesaplaşmak derdinden uzaklaştı, şimdi kendinizle baş başasınız.
Kendinizle maddi-manevi hesaplaşma dönemi..
“Ben bugüne kadar kendim için doğru diyebileceğim ne yaptım? Nerelerde hata ettim? Ne günah işledim de şunlar şunlar başıma geldi? Nerelerde doğru yapmışım ki, faydasını gördüm, güzel bir kazanım olarak bana döndü?” vs vs soruların yanıtlarını bulmakla meşgul olacaksınız kendinizle baş başa kaldığınız zamanlarda.. 
Bu soruların yanıtlarına göre bir kişilik değişimine gireceksiniz.. Bu içsel kendiyle hesaplaşmadan çıktıktan sonra bir şeyleri de geride bırakacak, değişen, olgunlaşan kişiliğinizle kendinize yeni bir rota çizeceksiniz.. Ve “I did it my way” şarkısındaki gibi kendinize ait ideal yola girecek, hayat yolunda ait olduğunuz, kendinize ait yolda ilerleyeceksiniz..
Ama buna daha var, acele etmeyin, sabırsız Koçluğunuz tutmasın derim..
Hesaplaşma yaklaşık 2 sene sürer. Bu konuda gevşeyin, hayatın akışına bırakın, hayatı mutlu akışında yaşayın, bir taraftan bugünün hesabını yapıp ruhunuzu temizlerken, öte yandan gelecek planını yapın. Bir tarafta başta iç boğucu gerçeklerle yüzleşme yaşarken öte tarafta geleceğinizi şekillendirecek, sizi daha yüksek bir yola sevk edecek gelecek planları yaparak kendinizi ödüllendirin ve unutmayın o plan sonra eyleme dökülecektir.
O yüzden geleceğinizi planlarken ve daha zamanı varken acele etmeyin, bu zaman her zaman ele geçen zaman değil çünkü, bu plan sıkı, iyi, sağlam bir plan olmalı. iyi bir kariyer ve hayat planı olmalı. Nasıl, nerede bir hayat tarzı ve hangi ve nasıl bir kariyer? Bunları düşünün ve hazırlanın adım adım, içten içe, gizli gizli.. Zamanınızın geleceğini bilerek…
Ve dediğim gibi, geçmiş ve bugünün hesaplarını da bitirmek üzre temizleyin derim.
Satürn sizin 8.evinizde ilerlerken maddi-manevi borçlarınızı ödeyin hayata, insanlara ve kendinize karşı..
Maddi-manevi/ruhsal borç hanenizi bir güzel ayıklayın, boşaltın.
Satürn Akrep burcunda size direkt açı yapmadığı için, bu sene daha rahat olursunuz, ancak bireysel haritanızda çeşitli yıldızlarınızla temasta ise, etkiler direkt olarak. Bireysel haritanız yoğun etkilenmezse daha hafif bir sorumluluk dönemi olacaktır sizin için, yoğun etkilerse yukarıda dediklerimi yoğun yaşarsınız.
Ayrıca 8.ev maddi borçlar, ortak hesaplar, kredi, sigorta, vergi evidir, bu konularda Satürn sizden özen ister. Zamanında halledin resmi işlerinizi, aksi taktirde bu konularda yasal sıkıntılarla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz.
Bu sene alacak-verecek işlerinize de özen gösterin derim. En yakınım, bir şey olmaz demeyin, kimse adına kefil olmayın, kimse adına kredi çekmeyin, kendiniz için bile gereksiz borçlar yapmayın derim. Çünkü Satürn borç hanenizi temizlemenizi istiyor sizden, borç almanızı değil, temizleyin ve hatta mümkün olursa para biriktirin, yatırım değeri olan şeyler alın derim.   
Bu evde gezerken sabır ve disiplin yıldızı, “Damlaya damlaya göl olur” sözünün somutlaştığını yaşayabilirsiniz. Küçümsemeyin küçük meblağları, atın bir kenara, sonra bir bakmışsınız, hatırı sayılır bir birikiminiz olmuş..
8.ev para evlerinden biri olduğu için, Satürn de zaman ve emeğe, çalışmaya saygı bekleyen bir yıldız olarak, sizin maddi olarak yapacağın her tür katkıyı ödüllendirecek, değerlendirecektir.
Bir küçük arsa alırsınız bir yerden, sonra bir bakarsınız ki, arsa acaip değerlenmiş..
İşte, maddi olarak böyle bir dönemdesiniz..
Hatalarınızın bedelini yaşatır, akıllı ama küçük ama büyük yatırımlarınızın da değerini büyütüp sağlamlaştırır Satürn.
Para, yatırım, borçlar konusunda dikkat etmeniz gereken zamanlar Nisan, Mayıs, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı.
Satürn ve 8.ev deyince, akla sağlık gelir bundan başka. Kiminiz için sağlık daha ön planda olabilir. Hatta bu sene bir operasyon geçiren olabilir aranızda.
Bu sene özellikle kronikleşme özelliği olan sağlık sorunlarına itina edin derim, bu türden sorun ilerlemeden, kronik hal almadan önlem alın derim. Tedaviye önem verin ki sağlığınız hem düzelsin hem güçlensin.
Sağlık konusunda, genital rahatsızlıklar daha bir önde olabilir, bu konuda özenli olalım derim, korunma, güvenli cinsel ilişkiye dikkat ediniz derim.
Ayrıca kan yoluyla bulaşan rahatsızlıklara karşı dikkat edin, kan verirken, alırken kullanılan aletlerin hijyenik olmasına özen gösterin, şüphe ederseniz vazgeçin işlemden derim.
Sağlık için yıl içinde önemli ve dikkat edilmesi gereken zamanlar Şubat, Mart, Mayıs, Eylül ve Ekim ayı.
Kimi Koçlar bu sene evlilik yapıp eşleriyle gelirlerini birleştirecek gibi görünüyor. 8.ev ortak hesaplar, ortak mal ve ortak borçlar demektir. Kiminiz evliliğe ortak borçlarla gireceksiniz sanki. Hesap kitaplarınızı birleştirirken karşılıklı saygılı ve hakkaniyetli olmaya dikkat edin derim, sonra ileride senin paran benim param sorunu yaşamayın.
Kimi Koçlar eşiyle veya sevgilisiyle ortak iş yapacak görünüyor. Birlikte bir işe atılacaksınız, ortak iş hesabınız oluşacak.
Ocak 2013den sonraki süreç bu konuda olumlu görünüyor. Ancak Temmuz ve Aralıkta ayı arasında krizli, kritik bir süreç söz konusu, kötü demiyorum, hassas, akıllı, uyanık adımlar atılması gereken bir dönem, detayda olan bazı negatif şeyler dikkatinizden kaçarsa, işin ters gitmesi riski doğabilir. Bu tür hassas dönemleri atlatma konusunda kendinize güveniyorsanız neden olmasın derim. Aksi taktirde bence 2014 yazını bekleyin diyeceğim.
Hatırlatmak isterim, 2013 Aralık ayında zıt burcunuz Teraziye geçen Mars yaklaşık 6 ay boyunca burada kalacak ve ortaklıkları, ilişkileri bozan koşullar oluşabilecek.
Tabii bu dönem kimi için zor bir dönem olurken, kiminiz içinse önemli bir yükü geride bırakmak üzre bazı resmi işlerle meşgul olacaksınız ve akabinde kazancınızı artıran sonuçlar alacaksınızdır. Ancak masraflı ve yorucu bir dönem olacağını şimdiden söyleyin, hesabınızı kitabınızı ona göre sağlam yapın derim.
Şans yıldızı Jüpiter size olumlu açı yapan İkizler burcunda geziyor halen, Haziran sonuna kadar burada..
Sizi iletişime, eğitime, hem gündelik hayatı hem iş hayatınızı daha sosyal, daha kültürlü yaşamaya yöneltiyor.
Teknolojik aletlerin hayatınıza kolaylıklar katması söz konusu bu dönemde. Arabanızı yenilemek, daha özellikli bir araba almak için iyi zaman derim. Mars’ın da iyi açılı olduğu dönemleri tavsiye ederim bu konuda, mesela Ocak ayında. Jüpiter Ocakta halen reto yani geri harekette ama dikkat ederseniz sorun olmaz. Veya Nisana, Hazirana bırakın derim.
Medya, internet üzerine iş yapanlar için çok verimli, bol iletişimli, yeni kişileri iş hayatınıza katacağınız, aktif ve hareketli bir dönem Haziran sonuna kadar.
İşleriniz reklam, tanıtım, yazı, teknoloji, eğitim temelli ise, bu dönemden bol bol yararlanın derim.
Bilgi ve teknik eksikleriniz varsa, kursa gidin, internet ve bu konuda bilgili kişilerden destek almaktan çekinmeyin. Bilgi ve teknik donanımızı artırma sürecindesiniz.
Kiminiz ise iş için sık sık gezi yapacaktır. Başka kentlerde müşteriler, muhataplarınız olabilir, onlara ulaşmak adına seyahatler söz konusu olabilir.
Yakın çevrenize yeni dahil olan insanlarla samimiyet kurabilirsiniz. Ancak bu konuda adım adım ilerleyin derim. ağzı laf yapan, kendini kültürlü diye pazarlayan, gerçekte boş çeneden başka bir şey olmayan kişilere karşı uyanık olun. Hem sosyal çevrenizde hem iş çevrenizde size zaman ve para kaybettirebilecek iş değil laf üreten, hava civa tiplere karşı temkinli olun.
Bu sene kardeşlerle ilgili güzel gelişmeler sizi mutlu edebilir. Onların müjdeleri ile sevineceksiniz. Ayrıca sizin de onlarla paylaşacağınız sevinçleriniz olacaktır.
Jüpiter Haziran sonunda Yengeç burcuna geçince, dikkatinizi iletişim, yollar, iş dolayısıyla kurs, seyahat vsden uzaklaştırıp yuvanıza, ailenize ve işinize çevireceksiniz.
Kiminiz ev değiştirmek, kimini evde eşyaları yenilemek isteyecek. Bu sene zevk bakımından nostaljik takılabilirsiniz ki, hiç alışkanlığınız değildir ama bu sene birden eskiye merak sarabilirsiniz. Antika eşya alabilirsiniz. Bahçesi olan, doğal bir eve taşınmak isteyebilirsiniz.     
Kiminiz bahçe kiminiz yemek kursuna merak sarabilir.
İş yerinde pozisyonu müşterilerle meşgul olmak, dışarıdaki ve teknik işleri halletmek olanlar, pozisyon değiştirebilir, işin yönetim, idare kısmında yer alabilir. Hatta belki çalıştığı yere ortak olabilir.
Ortaklık konusunda yukarıdaki uyarımı dikkate alın derim. Geleceği iyi hesap ederseniz neden olmasın. Bu konuda aylık burç yorumlarımı takip etmenizi tavsiye ederim hangi ay işbirliği için iyi ve bereketli vs daha iyi fikir edinebilmek için.
Koçlar ben size yeni ev görüyorum, uzun vadeli, senelerce oturmak isteyeceğiniz tam kafanıza göre bir ev olabilir.. Temmuzdan sonra her an böyle bir şeye girişebilirsiniz.
Uranüs ile Plüton’un sert açılı dönemlerini de aylık yorumlardan takip etmenizi tavsiye ederim çünkü bu sert açı kalıbı en başta sizi ve sizin gibi öncü burçları ilgilendiriyor. Bu açı kalıbı gerçekten yönetilmesi zor bir açı kalıbı. Biri diyor ki “isyannnn” diğeri “planlı yönetim, iş değişimi, dönüşümü olmadan bu maceradan başka bir şey değil, dağıtırım vallahi, isyan ettiğine pişman ederim” diyor.. O yüzden ne derler, her zamankinden daha keskin zekalı, uzağı gören, ve sağlam ve cesur olmanız gerekiyor. İyi bir yönetici tavrı ile, hem cesur, öncü hem uzağı çok iyi planlayarak hamle yapmanız gerekiyor. Yoksa gemileri olmadık zaman ve yerde yakar sonra da pişmanlıklar yaşarsınız. İçinizdeki isyankar, özgürlükçü ruha “profesyonel bir özgürlükçü” olmasını öğütleyiniz diyor aman ha zamansız köklü, radikal değişime kalkışmayın diyorum, ama bir değişim de şart.. Eh ona hazırlanın diyorum işte..
Bu sene bazı Koçlar evlendireceğiz anlaşılan dedim yukarıda.
Jüpiter Yengeçte yuva evine girerken, kiminiz evlenip yuva kuracak demektir bu.
Ancak Jüpiter’in Yengece girdiği ilk aylarda, Plüton ve Uranüs’le bir düellosu olacak.. Bu dönemler ilişkiler ve evlilikler için riskli bir dönem olacaktır. En iyisi ya Temmuz öncesi evlenin ya da Ağustosa kadar sabredin derim.
Başka yere yerleşmek isteyenler için Ocak, Şubat (ilk yarısı), Nisan, Haziran ve Aralık ayını tavsiye ederim.
Aynı Yengeç Jüpiter kiminizi de iş konusunda sıkıştıracaktır, gitmeyen bir işi şak diye bitirebilir, kendinize ondan önce bir iş ayarlasanız iyi olur derim. Gitmeyen derken, zorla bir işi oldurmaya çalışmayı kastediyorum..
Genelde iyi bir sene olacaktır, en azından geçen seneki tantanalar azalacak. Şimdi bugün ve gelecekle meşgul olabileceksiniz.
Geçmiş yaşantı tarzına vedaya hazırlanma ve geleceğe yönünü çevirme zamanıdır derim..   

Boğa Burcu ( 20 Nisan-20 Mayıs )
Bu sene zıt burcunuz Akrepteki disiplin, sorumluluk yıldızı ile işiniz var sevgili Boğalar. Yapacak bir şey yok, alışacak ve sorumluluklar adına sizi sevk ettiği mücadele alanına, yani sizin bu seneki er meydanına girecek, terleyecek ve bileğinizin gücünü göstereceksiniz.
Tabii bu sefer başka türlü..
Her zamanki tarzın, tavrın işe yaramadığını öğrenme zamanı çünkü.
Ödevlerinizi, sorumluluklarınızı önce iyice bir anlayın, sonra bu sefer nasıl karşılık vermelim, bu sorunu ve sorumluluğu nasıl daha usta, daha profesyonel bir tarzla aşabilirim diye oturup düşünün önce.
Satürn aceleyi sevmez, zaten verdiği sorunlar iki günde çözülecek şeyler de değildir.. Daha uzak vadeli, daha planlı, daha programlı, daha soğukkanlı, daha kararlı, daha vs vs olmayı gerektiriyor.. 
Zıt burcunuzdaki Satürn kiminizi bir yakınınızla karşı karşıya getirecek, bir yüzleşme yaşatacaktır.. Açık açık bir yüzleşme..
Kiminizi yasal bir dava, resmi bir konuda sınamak isteyebilir..
Kiminizi iş ilişkilerinde sınayacaktır. Dost-düşman kavramı üzerine size felsefe doktorası yaptıracak düzeyde önemli tecrübelerden geçirebilir…
Haksızlık yaşayabilirsiniz mesela işte.. İşten atılmak, hakkınız ödenmeden çıkarılmak, veya ortağınız varsa, onunla önceden olan ama kulak arkası ettiğiniz sorunlar birden önünüze dikilebilir. Belki ayrılıp tek çalışmayı düşünebilirsiniz. Ya da onun sorunu yüzünden işler, sorumluluklar size yüklenebilir. 
Kiminiz ise özel ilişkinizde, evlilikte önemli sınavlardan geçersiniz.. Zaten Boğalardan boşanma haberleri geldi daha Satürn Akrebe geçer geçmez.. Umarım evliliğin, ilişkinizin kıymetini bilirsiniz, çünkü aslında bu yıldız size ilişkinizin hayatınızdaki yeri ve anlamını sorgulayarak size önemini göstermek istiyor. Bir şeyi kaybedince değil, varken önemsemeyi vs.
Tabii kangren olmuş sorunlarla dolu evliliği konu dışı ediyorum. Satürn bu türden bir evliliği de keser atar.. Bu olması gereken bir şeydir.
Ama diğeri kaybedilince kıymeti anlaşılan bir şey.. Geçen sene kaybettiğiniz sizin için değerli olan bir ilişki, evlilik olabilir.. Şimdi belki de önünüze öyle kişiler çıkacak ki, siz elinizdeki kıymeti teptiğinize bin pişman olacaksınız. Çünkü Satürn karşınıza sizden daha zor birini çıkarabilir bu sene..
Tabii bunlar herkes için geçerli değil, gerçekten Satürn bu konuda kime hayat dersi vermek istiyorsa onun önüne getirir zor bir ilişkiyi.
Satürn sizi ilişkiler, dava, belki düşmanlık vs üzerinden mücadeleye iterken, onun sizden istediği şeyi unutmayın derim. Nedir bu?
Kendinizi daha kararlı, daha net, daha açık ve bu sefer daha farklı, daha profesyonelce ifade etmeyi öğrenmek ve hayat içindeki güçlü yerinizi almak için bileğinizin gücünü göstermektir.
Hiç düşmanım yok benim demeyim, Boğalar genelde hoşgörülü haliyle düşman çekmediğini düşünür ama unutmayın, parlayan, güçlenen, kendini ortaya koyanı çekemeyen birileri çıkar..
Uranüs 12.evinizdeyken hele.. Yani gizli alem evindeyken..  Kim kimdir nedir vs, insana küçük dilini yutturacak denli tecrübeler yaşatır.
Kimi Boğalar ise, rakip, düşman, husumetle uğraşmak yerine, tam tersi o birilerinin başına bela kesilebilir. Kendini açık açık gösterir. Aman ha, Boğalara yakışmak kötü niyetli olmak derim.. Yaparsanız, bedelini de ödersiniz, ona göre..
Yılın ilginç ve güzel olaylarına gelelim..
Şans yıldızı Jüpiter İkizlerde sizin para evinizde gezinirken, ne derler, musluk akarken kovanızı doldurun. Para evindeki şans yıldızı size birden fazla yerden gelir imkanları getirebilir. İkizler değişken yapılı, çift kısmetli bir burçtur, birden fazla yerden kısmetler gelebilir.
Ancak iş değil laf üreten kişilerden uzak durun derim, iş alışverişi konusunda etik sorunu olanlara mesafeli olun, boşa zaman harcamayın onlarla. Şans para konusunda yanınızdayken siz para kazanmaya bakın, bu türden işlere yönelin.
Ek iş isteyenler ve çeşitli girişimlerle gelirini artırmak isteyenler için Ocak, Mart, Nisan, Mayıs, Temmuz. Haziran hem masraf bol hem kazanç. Kasım da iyi bir ay olabilir.
Mayıs ayında burcunuzda Güneş tutulması var. Tutulma civarında yani 10 Mayıs civarında dikkatli adımlar atın derim, sürpriz tatsızlıklarla daha rahat baş edebilmek adına. Öte yandan aslında bu tutulma maddi kazancınızı ve hayat tarzınızdaki bazı eskimiş ve kötü giden çarkı kıran, belki başta aksilik gibi görünen, kriz gibi görünen ama arkası hayırlı gelen gelişmeler getirerek, yaşamınızdaki kötü çarkı kırıp atabilir de. Hayatınız iyi yönde gelişebilir. Herşey biraz sizin olaylara nasıl bakıp nasıl tepki vereceğinize bağlıdır.
Şans yıldızı 26 Haziranda burç değiştirip Yengece geçiyor. Sizin iletişim, yollar, kardeşler, yakın çevre evinize..
Yengeç Jüpiter size sadece maddi değil manevi güzellikler getirmeye niyetli. Jüpiter Yengeçte sizi belki de yaşamak istediğiniz çevre, hayat tarzı için harekete geçirecektir, özellikle başka bir yerde yatırım yapmaya sevk edebilir. Başka bir yer derken bu başka kent, başka semt, hatta deniz kenarı bir ülke olabilir.
Yaşamak istediğiniz yer konusunda sizi uyandıracak, düşüncenize ilhamlı ve umutlu fikirler gelecektir, adeta bir şeyler dileyeceksiniz ev olacak! İlham ve hayalleri gerçekleştirme perileri etrafınızda gezecek yol boyunca.. Dileyin lamba cininden, hayal perilerinden ne dilerseniz.. İyi dileyin, emin olun istediğinizden ve çekinmeyin, dileyin ve sonra sonucunu izleyin..
Yazdan sonra, yakınlarınızla daha samimi olacak, daha fazla bir araya geleceksiniz.
Epeydir gitmediğiniz, gitmeyi düşündüğünüz yerlere gideceksiniz.
Dostlar, kardeşlerle karşılıklı mutlu sevinçleri paylaşacaksınız. Sizin özellikle kardeş veya dostlarınıza faydanız dokunacaktır. Çünkü uğurlu olacaksınız, periler etrafınızda dolaşırken kısmetli olacaksınız, bu güzel kısmetleri çevrenize de bulaştıracaksınız.
Satürn sizi ilişkiler, hayat içindeki duruşunuz konusunda sıkıştırarak, kendinize layık gördüğünüz daha iyi, daha kaliteli hayat tarzı ve mesleki pozisyona sevk ederken, Jüpiter de Yengeçte gezerek, doğru yolda ilerledikçe sizi o yolda destekleyen şansları verecektir. Belki de uzun zamandır hiç olmadığı kadar, kendinize ait bir hayat içinde hissedeceksiniz. Hayat içindeki bugün ve gelecekteki yerinize yerleşeceksiniz adeta. o yer için azıcık terlemek kaydıyla..
Yıl içinde gergin zamanlar olarak, Şubat, Nisan, Ekim ayını verebilirim. Bu zamanlarda daha dikkatli ilerleyin derim. Mayıs ayı çok iyi veya berbat bir ay olabilir, biraz size bağlı diyorum.
Temmuzdan sonra birçok sorunu geride bırakır, ilerlediğinizi görürsünüz. Ayağınızdaki bazı maddi-manevi bağlardan kurtulursunuz. Daha hızlı bir ilerleyişe geçersiniz.
Aşk için enteresan bir yıldasınız. Zor ama gelince kalıcı gelecek bir ilişki yaşayabilirsiniz. Kuzey-güney ay düğümü size önemli bir ilişki yaşatabilir. Belki ömürlük bir ilişki olabilir. Ama önce geçmişin hatalarını temizlemek gerekecek kimi Boğalar..

İkizler Burcu ( 21 Mayıs-21 Haziran )
Burcunuzda gezen Şans yıldızı Jüpiter Ocak sonunda retro yani geri hareketten çıkıyor düz pozisyona geçiyor nihayet, ve hızlanarak ilerliyor, size vermek istediği hediyeleri vermek üzre.
Ancak Mart 20’ye kadar yine de temkinli gitmenizde fayda var derim çünkü kare/gergin açı ile etkileyecek bir Mars, Merkür ve Venüs kontağı olacak.
Balık burcunda gezecek Mars, Merkür ve Venüs Jüpiter ile gergin açı oluşturunca, abartılı olaylara yol açar, gerek siz gerekse karşı taraftaki kişi ya da kişiler iletişimi yanlış yollarla yapabilir demektir bu. Sonuç abartı, tartışma ve boşa giden emek olabilir.
Bundan dolayı Mart 20’ye kadar dikkatli ve diplomatik gidin, kavga da etseniz, ki mecbur kalabilirsiniz buna, zorlayarak işlerinizi halletmek, meselelerinizi çözmek durumunda kalabilirsiniz, ama en azından ne için kavga ettiğinizi bilin, abartılı enerjiler sizi ana amaçtan çıkarabilir, saçma sapan şeyler yüzünden kavga ederken bulabilirsiniz kendinizi.
Mart 20’ye kadar trafik, yasal işlemler vs sorunlar olası, dikkatli olun derim, araba kullanırken falan, öfkeli bir şekilde yola çıkmayın, dalgın ve öfkeli tutum küçük kazalara ve maddi zararlara yol açabilir, boşuna masraflar çıkarabilir size. Aman dikkat derim. Kiminizde de alışveriş canavarlığı uyanabilir, alır alır doymazsınız sonra da bir bakarsanız saçma sapan şeyler satın almış, borcu da kabartmışsınızdır. 
Mart 20’den sonra yol serbest, geçebilir ve hızlanabilirsiniz.
Emin olun ki şans yıldızının size vermek istediği bazı güzel şeyler var, bunları kiminize burcunuzdan gitmeden verecektir, kiminize burcunuzdan gittikten sonra 1 sene içinde verecektir.
Ama ne olursa olsun, hediyelerini sonradan verse bile, bilin ki Jüpiter burcunuzdayken yaptığınız doğru girişimler, doğru istekleriniz için çabalarınızın sayesindedir.
Jüpiter insana şans aşılarken, sabırsızlık, abartı da aşılayabilir. Kestirme yollardan isteklerinize ulaşmak isteyebilirsiniz, bu sorun değil ama kestirme yol, kolaya kaçma sizi asıl isteklerinizden uzaklaştırmasın yeter ki ve bol laf az işe sevk etmesin.
Bu uyarılarımı yaptıktan sonra, evet şanslısınız bu sene yaza kadar diyorum. Şansınızı güzel değerlendirmeniz, heba etmemeniz içindi bu uyarılarım.
Belki de uzun zamandır ilk kez kendiniz için bir şeyler istemeye başladınız, kendiniz için tatlı bencil olmaya niyet ettiniz. Jüpiter burcunuzda iken buna hakkınız var sonuna kadar. Senenin başında yeniden bir hesap yapın geçtiğiniz aylarda neler için çabaladınız, neler istediğiniz, kafanızı toparlayın Ocak ayında, Mart 20’ye kadar sabırlı gidin, ondan sonra hevesle yola devam edin.
Bu arada, Ocak ayı gerçekten yılın en iyi ayı olmaya aday, bazı hedeflerinize ulaşmanız bakımından. Belki de oltaya büyük kısmet Ocak ayında gelecektir. Ancak dediğim gibi hemen akabinde olan aksi enerjiler canınızı sıkabilir, uğraştım, elde ettim ama sonuç iyi gitmiyor diye düşünebilirsiniz, bence erken bir düşünce olur bu, dediğim gibi biraz sabredin, karşınıza çıkacak aksilikler kısa süreli ve geçici çünkü.
Şanslı aylarınız Ocak, Nisan, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim. Dikkatli olmanız gereken aylar Şubat, Mart, Mayıs, Kasım diyebilirim. Detaylar için aylık burç yorumlarımı takip etmeniz tavsiye ederim.
Sorumluluk ve zor işler adına ilgilenmeniz gereken alan nedir derseniz, geçen sene Ekimde Satürn Akrep burcuna girdi, sizin 6.evinizde.
Demek ki sorun ve sorumluluk alanınız bu. Yani sağlık, iş ve gündelik hayatınızı bunlara göre ayarlamak.  
İş cephesinden bakınca, aslında yukarıda gergin dediğim dönemlerde yani Şubat ve Martta iş bakımından iyi gelişmeler kaydedebilme imkanınız var. Yorulursunuz, kavga eder, birilerinize zorla dediğinizi kabul ettirmek durumunda kalırsınız ama bu kavgayı akıllı yönetirseniz kazanan siz olabilirsiniz. Yanlış adımlar atarsanız işinizi kaybetme riski doğabilir. 
Bu konuda kendinize güveniyorsanız, mücadelenizi yapın bu dönemde derim, yoksa Nisana bırakın. Hatta bence Haziran sonunda şans yıldızı burcunuzdan çıkıp Yengeç burcuna geçince, sizin para evinize, işinizde maddi ve terfi gibi ödülleri almayı o döneme bırakabilirsiniz, Temmuz ve sonrasına.
Sağlık bakımından ise, bu sene genital bölge sorunlarına, stres kaynaklı sorunlara dikkat edin derim. Kemiklerinizi güçlendirecek, kan yapacak, moral verecek gıdaya yönelin. Hijyene dikkat edin.
Varsa sağlık sorununuz özellikle Temmuzdan sonra seyrin değişeceğini ve olan rahatsızlıktan uzaklaşıp kurtulacağınızı tahmin ediyorum.
Yazdan sonra kimi İkizler aileyi ilgilendiren para, miras konuları ile ilgilenecek, hanenize ailenin katkısı ile gelir, maddi kazanım gelecek.   
İşinizle ilgili önemli başarılar elde edip parasal kazançlar elde etme yolunuz açılacak önünüze Nisandan sonra. İşinizle ilgili hayalleriniz var, vazgeçmeyin bundan. Şartların giderek sizden yana döneceğini ve bu konudaki isteklerinizi elde edeceğinizi bilin.
Yapmanız gereken belki yeni yollar denemek, yeniden toparlanmak ve gayretle devam etmektir ama istekleri değiştirmek değil.
Bu sene bekar İkizler evlenecek. Hatta aklında evlilik olmayanlar bile birden evlilik planı içinde bulabilir kendini.
Devlet ya da onun gibi önemli bir kuruma girmeyi hedefleyenler için de iyi bir sene. Geçici işlerden bıktım, sağlam, garanti iş olsun diyenlere özelikle Hazirandan sonra buna uygun iş şansı geliyor.
Bütün İkizler ama öyle ama böyle devlet kurumundan fayda sağlayacak. Kiminiz belki emekli olup toplu gelir alıp onu bir ev yatırımına dönüştürebilirsiniz, kiminiz sağlık konusunda devletten destek alabilirsiniz, kiminiz bir terfi alabilirsiniz önemli veya devlet kurumu gibi bir yerden, kiminiz böyle bir kuruma geçebilirsiniz.
Özetle, yazdan sonra işiniz garantili iş.
Yeteneklerinden para kazanmak isteyenler için bence çok iyi bir sene, durmayın derim. Size iyi popülarite, ün bile getirebilir bu yıldızlar. Hatta kimi ünlü İkizler adlarını yeniden duyurabilir, gündeme damga vuran çalışmalar çıkarabilirler. Belki işleriyle değil, söylediği bir sözle yıla damgasını vuran bile çıkabilir. 
İkizler için evlilik yılı dedim. Tabii aşk yılı aynı zamanda. Jüpiter sizi aşka, ilişkilere yöneltecektir. Bu bakımdan, geçen Aralık ayı enteresandı, Ocak, Mart, Nisan, Haziran ve Ekim ayı diyebilirim uygun zamanlar olarak. Mayıs ilginç bir ay, size düşmanlık yapanların da olacağı, birden hayranlarınızın da çıkacağı bir ay diyebilirim.

Yengeç Burcu ( 22 Haziran-22 Temmuz )
Yılın ilk yarısı ile ikinci yarısını ikiye ayırabilirim sizin için; ilk yarısı hazırlık ikinci yarısı eylem zamanı.
Şans yıldızı Jüpiter Haziran sonuna kadar ruhsal alem evinizde, sizi ruhsal olarak yeni döneme hazırlarken, Haziran sonunda burcunuza geçerek inanılmaz bir eylem trafiği ile hayatınızı adeta yeni baştan düzenleyecek, değiştirecek ve geliştireceksiniz.
Hazirandan sonra kim tutar sizi.
Şans yıldızı Jüpiter tam olarak bir sene boyunca burcunuzda kalacak, hayatınızdan atmak istediğiniz, almak istediğiniz, yapmak istediğiniz, değiştirmek istediğiniz ne varsa ilk yarıda bir güzel, enine boyuna düşünün, sonra ikinci yarıda harekete geçin, Jüpiter size arka çıkacaktır emin olun.
Bu sene Yengeçlerin evlenip yuva kurma zamanı da geldi çattı böylece.
Epeydir sizin gibi öncü burçlara yerleşen –Oğlak’ta Plüton, Koçta Uranüs – yıldızlardan dolayı inisiyatif elinizden kayıp gitti epey zamandır.
Değişen dış dünyaya ayak uydurmak düştü payınıza, ama Jüpiter burcunuza geçince, değişen dış koşullardan edindiğiniz tecrübeleri harmanlayıp, yeniden kendi hayatınız için inisiyatifi elinize alma gücünü bulacaksınız.
Yılın ilk yarısı yeniden kendiniz için bir şeyler dilemeyi hatırlayacaksınız. Yaşam içinde akışa uyumlu bir şekilde gündelik hayatınızı devam ettirken, bir taraftan, boş vakitlerinizde gelecek hayalleri ve planları kurarken bulacaksınız kendinizi.
Belki işten çıkıp eve gitmek üzre sokakta yürürken, hayallere dalacaksınız.. Belki bir yeri gezerken dikkatiniz farklı bir şeye yönelecek, kafanıza farkında olarak ya da olmayarak bir şeyler girecek, bir dilek, bir istek..
Ne derler, gözünüzü açın, evrenin size sunduğu işaretleri yakalayın.. Zaten sezginiz kuvvetli, hissedersiniz çabucak..
Evren ve yıldızlar işbirliği yaparak size gelecek günlerin işaretlerini verecektir bol bol.. Ve yaz dedi mi en geç, bir bakmışsınız o hayalin, o dileğin içindesiniz.
Ama şu uyarımı da yapayım: “hayallerinize dikkat edin, gerçekleşebilir.”
O yüzden güzel ve pozitif hayaller kurun derim.
Mesela, “of işten sıkıldım,” dersiniz. Şans yıldızı Jüpiter ruhsal alem ve bilinçaltı evinizde, bunu sizin isteğiniz olarak algılar ve size bir olay yaşatır, pat işten çıkarsınız, sonra şok olursunuz. Ama bunu siz istediniz.. İyi düşünün, hatırlayın ne dediğinizi mesela..
Sizin için bir toparlanma, güçlenme ve şansın da yardımıyla kalıcı bir yeniden düzen için ileriye atılma yılı olacak.
Yaşam tarzınızın değişeceğiniz anlıyorsunuz buradan da..
Bu aslında geçen Ekim ayın Satürn’ün dost burç Akrebe girmesiyle başlayan bir süreç ama ilk adımlarını atsanız da, somut ve büyük adımlar, büyük değişimleri Jüpiter burcunuza geçince başarırsınız. Ondan sonra çok önemli yollar kat eder, hayatınız isteklerinize göre güçlü bir şekilde yapılandırırsınız.
Ne istiyorsunuz?.. Evlilik mi, çocuk mu, işte büyük başarı mı? Köklü ve yeni bir işe girmek mi, iş kurmak mı? Uzun yıllardır hayaliniz olan bir şeye somut adım atmak mı?
Korkmayın, düşünün, hayalinizi ete kemiğe büründürecek tasarımlar yapın kafanızda, kendinizi içinde görmek istediğiniz sahnenin fotoğrafını çekin kafanızda.. Sonra gerisini Jüpitere bırakın, ona güvenin ve kendinize güvenin.. Ve atılıma geçin.
Jüpiter hayal kurup oturanı sevmez.. Ona göre..
Size şans verir, hatta fırsatları pat önünüze getirir, ama onu gören gözler lazımdır ve tutan eller..
Sizin için bu bakımdan, bir kalkınma yılı da olabilecektir. İyi değerlendirirseniz gerçekten önemli bir maddi-manevi güç elde edebilirsiniz.
Kimi Yengeçler ev alıp taşınma, yeni bir yere yerleşme görünüyor. Maddi olarak sağlam yatırımlar yapabileceğiniz maddi imkanlar gelecektir önünüze. İyi değerlendirirseniz geleceğinizi garanti edersiniz.
Gelelim sizin için yılın sorumluluklar, mücadele, zorluklar, ödevler alanına..
Satürn Akrepte 5.evinizde.. Aşk, çocuk, girişimler evinde..
Aşk hayatınızı daraltıp yoğunlaştırmaya niyetli Satürn.
Anlaşılan aşk ve ilişki için kimi Yengeçler önemli sorumluluklar üstlenecek. Güçlü bir yuva kurma, sağlam bir ilişki kurma arzusu hakim olacak içinizde. Derin bir aşk, derin bir ilişki zamanı..
İlişki size yeni sorumluluklar getirecektir. Ama yıldızlardan gördüğüm o ki, siz buna hazırsınız. En azından yılın ikinci yarısında hazırsınız. İstediğiniz de bu olacak. Kalıcılık, anlamlı ilişki.  
Ayrıca sorumlulukların hayatınıza anlam ve değer katacağını düşüneceksiniz.
Çocuk düşünen Yengeçler, eh artık sıra sizde.. Anne/baba olmak için iyi zaman başlıyor Jüpiter Yengeçe geçince, dost burç Balıktaki Şiron ve Neptün ile güzel enerji etkileşimi içinde olurken, çocuk hayaliniz gerçekleşebilir.
Bu sene Satürn’ün de ekstra etkisiyle, ilişkiler alanınız en önemli ve mücadele alanı diyebilirim. Çünkü epeydir zıt burcunuz Oğlakta bulunan ve daha uzun yıllar orada kalmaya niyetli Dönüşüm yıldızı Plüton sizi ilişkileriniz üzerinden değiştirmeye ve dönüştürmeye devam edecek.
Jüpiter de burcunuza geçince, Jüpiter’in şans vermesinin yanı sıra kritik zamanlar da yaşatacaktır bu yıldızlar bir araya gelince..
Ve hayatınızdan atmanız gereken kişileri atmanızı hızlandıracaktır Jüpiter..
Çünkü yaşama, ilişkilere bakışınızı kökten değiştirmeye niyetli Plüton. Derin, köklü ve yenilenen ilişkiler kalır gerisi hayatınızın arka sahnesinde yerini alır veya gider.
Bu bakımdan kritik, gergin olabilecek zamanlar Haziran, Temmuz, Ağustos ve Aralık diyebilirim. Haziran-Ağustos arası hem çok farklı, çok pozitif bir süreç olabilir hem kritik. Bu size bağlı.
Özellikle Temmuz ve Ağustosu çok akıllı, planlı, bilinçli yaşayın, olayları bilinçli bir şekilde yönlendirin derim. Çünkü bu iki ay hayatınızda dönüm noktası olmaya aday. Bu iki ayı nasıl yönetirseniz, neler yaparsanız, yılın diğer zamanları ona göre şekillenecektir. 
Bu dönemde, rekabete, düşmanlığa, sakarlıklara ayrıca dikkat edelim derim.
Ve inisiyatifin sizde olmasına önem verin, kimsenin değil, sizin sezginiz ve istediğiniz önemli bu dönemde.
Yılın ikinci yarısı girişimler ve maddi olarak çok parlak geçecektir. Fikirleriniz netleştikten sonra vazgeçmeyin hedeflerinizden derim. Cazip görünen her şeye kanmayın, parlayacaksınız, sizden faydalanmak isteyenler çıkabilir, buna da dikkat edin derim.
Gerçekten bu sene önemli çıkış yapan olacaktır aranızda. Alanında damga vuracak kişiler olacak.
Yılın ilk yarısı sağlığınıza özen gösterin daha sonra yıldızların desteğini alarak, varsa sağlık sorununuzdan kurtulabileceksiniz.
Sağlık bakımından ilgilenmeniz gereken zamanlar, Ocak, Şubat, Haziran ve Aralık diyebilirim.
Maddi olarak gerçekten bir kalkınma yılı olacaktır sizin için. Yaşam çıtanızı sosyal ve ekonomik olarak yukarı çıkaracaksınız.
Ayrıca Satürn isteyen ve planlayanlara, istediği yetkili iş pozisyonunu da verecektir. Gelen yetki size sorumluluklar yükleyecek ama istediğiniz çalışma ortamına ve yetkiye da kavuşturacaktır. Bu yetki/statü kalıcı olacak. kıymetini bilin derim.
Yazın bol deniz yolcuğuna ne dersiniz?.. Bol bol gezeceksiniz.

Aslan Burcu ( 23 Temmuz-22 Ağustos )
Geçen Ekim ayında Akrep burcuna giren Satürn ile bu senenin sorumluluklar, sorun ve yükümlülükler alanınız belli oldu. Aile, yuva, ev ile ilgileneceksiniz anlaşılan. Bu konuda aşılması gerekli şeyleri aşmak için sorumluluklar üstleneceksiniz.  
Akrep size gergin açı atan bir burç olduğu için, sorumluluklar size fazla gelebilir, alışık olmadığınız bir ev, yuva düzenini başta yadırgayabilirsiniz, ancak sonra bir çaresini bulursunuz ve düzene koyarsınız.
Kimi Aslan ailede bir büyük ve onun sağlığıyla ilgilenebilir. Belki evinizde kalabilir bakımdan dolayı veya evinizde birlikte yaşadığınız bir aile büyüğün sağlığıyla ilgilenmeniz söz konusu olabilir. Bu türden sorun ve sorumluluklar yılın ikinci yarısında mücadelenin, uğraşın ardından geride kalacaktır.
Bu bakımdan Şubat ve Mart ayı biraz yorucu ve masraflı geçebilir. Bu iki ayı daha sabırlı, dikkatli yaşamak gerekir.
Kimi Aslanlar ise, aileyi ilgilendiren parasal mevzunun içinde bulabilir kendini. Aileyi ilgilendiren yatırım konusu ciddi gündem maddesini oluşturabilir.
Bu konu için uyanık ve dikkatli olunması gereken zamanlar Şubat, Mart, Haziran diyebilirim. Bu aylar içinde iki kere düşünün, para alışverişlerinizde, borç vermek, almak konusunda ve yatırım yaparken astarı bezinden pahalı işler bakımından.
İyi zamanlar ise aslında yılın ikinci yarısı diyebilirim. Daha önce ise, Nisan, Haziran olabilir.
Haziran hem dikkatli olmak gereken hem çok fırsatların çıkacağı zaman.
Kimi Aslanlar ise, evle ilgili başka planlar içinde olacak, başka yere yerleşmek şeklinde.. Bu düşüncenizi yazdan itibaren hayata geçirebilirsiniz.
Ancak bu tam kalıcı bir şey olmayabilir, yer yer plan aksayabilir, gecikebilir, planda değişimler olabilir, yerleşmek zamanınızı alabilir.
Jüpiter Haziran sonuna kadar idealler, umutlar evinizden sizi kendi isteklerinizi güncelleyip yenileyip, bunun ardından yenilenen istekleriniz için harekete geçmeye, kendiniz içim bir şeyler isteyip onları gerçekleştirmek üzre çabalamaya sevk ediyor.
Uzun süredir gitmeyi istediğiniz bir beceri kursuna gidebilir, yeteneklerinizi parlatacağınız ortamlarda, faal çalışmalar içinde olabilirsiniz. Bu vesileyle yeni arkadaşlıklar da edinebilirsiniz.
Bu sene arkadaşlıklar bakımından verimli bir yıldasınız hatta fazla kalabalık bir çevre edineceksiniz, bir süre sonra bazılarını ayıklamaya yöneleceksiniz. Ya da değişen şartlar sizi bazı ortamlardan uzaklaştırınca birtakım arkadaşlıklar orda kalacak.
Yine de keyifli, kişisel gelişim için iyi vakitler geçireceksiniz geçirdiğiniz zaman içinde.
Varsa küslükler, barışmak için uygun fırsatlar olacaktır. Bu bakımdan Ocak, Mart sonları, Nisan ve Haziran uygun görünüyor.
Bu sene yurt dışına sık gidenleriniz olacaktır aranızda. Farklı farklı yerler görecek, yeni yüzlerle tanışacaksınız. Çeşitli kültürel organizasyonlar içinde bulunacaksınız.
Hem iş hem gezi ağırlıklı olabilir bu tür seyahatler.
Şubat ve Mayıs işte dikkatli gidin derim, işteki sorunlar size yansımasın, iş değişikliğine mecbur kalmayın derim gereksiz yere.
Yılın ikinci yarısı çocuk sahibi olmak isteyen Aslanlar için iyi bir zaman, hatta sürpriz bir hamilelik bile olabilir.
Evlilik düşünenler olabilir aranızda. Nisan-Haziran arası düğün, kutlama görünüyor kimi Aslanlara.
Yılın ikinci yarısında, aile ile ortak görüştüğünüz miras, ortak mal konusu somutlaşır ve size buradan para veya mal gelebilir.
Yılın ikinci yarısı ruhsal alem evinize geçen Şans yıldızı Jüpiter sizi biraz inzivaya, sakinliğe, sayfiye yerlere sevk edecek. İçinizden sevdiklerinizle baş başa kalmak, hayatın koşturmacasından uzaklaşıp ruhunuza iyi gelen yerlerde dolaşmak ve yaşamak gelecek.
Yazlık almayı düşünenler olacak aranızdan. Hem güzel, pastoral manzarası olan hem şık bir yer.. Yüzme havuzu da olmalı hani falan..
Öte yandan yılın ikinci yarısından itibaren kendinizi bir gelecek planına da hazırlayacaksınız. Kafanızda oluşan bir hedef, bir hayat amacı için koşulları oluşturmak üzre yavaştan yavaştan hazırlıklar yapacaksınız. Kiminiz ise, işinde fark yaratmak, çıkış yapmak üzere hummalı bir hazırlığa girecek.
Kiminiz ise, kurduğu yuvasında yaşantısını daha mutlu hale getirecek birtakım hazırlıklar içinde olacak. Dediğim gibi kiminiz bir çocuğa hazırlık yapacaksınız. Kiminiz yeni bir yerde yaşamaya hazırlık.
Bireysel yıldızları uygun olmayanlar için yılın ikinci yarısında evlilik görmüyorum, seneye kalır bu düşünce ama devam eden bir ilişki, birliktelik de iyi gider. Hatta yılın ilk yarısındaki sorunların geride kalacağı, huzurun geleceği zamanlar olacaktır diyebilirim.
İşte bir dönüm noktasındasınız ama bu konuda acele etmeyin derim. dönüm noktası iki günlük bir olay değil, iyi planlayın, iyi hesaplar yapın.
Oğlaktaki Plüton’dan dolayı meslek değişimi veya mesleki pozisyon değişimi yapanlar için rota belli aslında, ama yola henüz hazır olmayabilirsiniz. İşte, yılın ikinci yarısı kimi Aslanlar arka planda kendini bu yeni kariyer rotasına hazırlayacaktır. Aksilikler, engeller canınızı sıkabilir ama moralinizi bozmayın, yıldızlar zamanı gelmeyen bir kısmet için sabırsız olanlara aksilikler yaratır, bunlar size mesajdır, böyle kıymetli bir kariyer rotasına derme çatma hazırlıkla girilmez, sağlam ve adım adım hazırlanmayı ister. Yola devam, vazgeçmeden, tabii önce karar vermeyenler için karar vermek işi düşüyor, ondan sonra yolunuz belli olacak, ikinci yarısından itibaren hazırlıklara başlayın derim. Aslında yılın tamamı bir yerde yakın geleceğe hazırlık yılı gibi olacak sizin için. Yeni bir kariyer ve hayat tarzına..
Evli olup evliliğinde sorun yaşayan Aslanları uyarmak isterim. Satürn Akrebe girer girmez, birkaç Aslanda boşanma haberi aldım..
Satürn evlilik, yuva konusunda sizi daha özenli olmaya davet ediyor. Sıkıcı, sorumluluktan ve baskıcı bir evlilik bir yerde gelir patlar. Kimin kimi sıktığı sorun değil, evliliği sıkıcı ve boğucu bir hayat alanına dönüştürmek mesele.. Bundan kendinizi ve evliliğinizi kurtarın derim. ilişkinizde açık, dürüst olun ve eşinizden beklentilerinizi, onun sizden beklentilerini gerçekçi bir gözle görün ve ona göre davranın.
Kimi Aslanlar ise, eşin çalışması vs dolayısıyla evde arada bir yalnız kalabilir. Bunlar mecburi görevler olabilir. Yaza kadar buna katlandıktan sonra, bu rutin geride kalabilir ve siz de istediğiniz yuva ortamını yeniden tesis edebilirsiniz.
Yılın güzel ve şanslı zamanları Nisan, Ocak, Haziran, Ağustos ve Eylül diyebilirim.  

Başak Burcu ( 23 Ağustos-22 Eylül )
Yılın ilk yarısı ile ikinci yarısını sizin için de ikiye ayırabilirim sevgili Başaklar.
İlk yarısı kariyer adına yer edinme çabaları, işleri toparlama ve yeniden parlama, iyi şartlar yakalama çabaları, ikinci yarısı nihayet istediğiniz koşullara kavuşma zamanı diyebilirim.
Disiplin ve sorumluluk yıldızı Satürn kariyer düşüşü evinizden ayrıldıktan sonra, nihayet iş ve kariyer adına istediklerinizi elde etmeye başladınız.
Kafanızda önemli kariyer planları var, ama dediğim gibi adım adım ilerleyip kafanızda oluşturduğunuz planı ancak yılın ikinci yarısında tamamlarsınız, somutlaştırırsınız.
Kimi Başaklar sanki bu yılı eğitim yılı ilan edecek gibi.
Yeni bir işe adım atanlar ise, Ocak ve Şubat ayında olacak değişikliklerin ardından bu yılki rotası belirleyip netleştirecektir. Planlar değişse bile, dikkatli olur doğru ata oynarsanız bazı önemli sorunları geride bırakıp birilerine karşı ön geçebilirsiniz, ya da ön alabilirsiniz işinizde. Ama dediğim gibi doğru ata oynayın, iki ay sonra vazgeçeceğiniz işlere dalmayın.
Kimi Başaklar sanki işinde bir elçi gibi çalışacak, bir yeri başka yerlerde temsil eden kişi olacak adeta. Enteresan bir kariyer dönemi olacaktır sizin için.
Ocak ve Nisan arasında kimi Başaklar işinde yılın ikinci yarısında yapmayı planladığı önemli çıkış ve işinde önemli bir hedefi yakalamak adına hummalı bir çalışma içinde olacaktır. Birlikte çalıştığınız takım arkadaşları, yol arkadaşlarıyla sıkı bir programa tabii tutacaksınız kendinizi.
Siz de hissedeceksiniz dediğimi, yılın ikinci yarısında önemli bir hedefi 12’den vurma şansınızın çok yüksek olduğunu. Ve bunu içinizde hisseder hissetmez, bu işe, amaca odaklanacaksınız.
Epeydir dağılan düzeniniz plan yapmayı unutturmuş olabilir size, ama dediğim gibi o dönem bitti, toparlanma ve güçlenme, yol alma zamanı geldi. Şimdi adeta hayat denen arabayı virajdan geçirip bereketli ve güzel bir yola çevirme zamanı, dümen kırıyorsunuz yeşil tarlalara..
Yılın ilk yarısını böyle görün derim. Viraj alma zamanı.
Tabii bunu elinize geçireceğiniz iş veya başka türlü imkanlar vesilesiyle yapacaksınız. Bir yerlerden dümeni kırma cesareti alacaksınız. 
Hayatınıza düzeni, tertibi ve yeniden anlamlı bir hayatı tesis etme zamanı.. İşte, sizin için yılın ilk yarısı budur.
İkinci yarısı ise, yeniden tesis ettiğiniz hayat içinde yaşamaya başlamak diye özetleyebilirim.
Bu sene dikkatiniz somut ve kalıcı şeylerde. Arada bir dikkatinizi, ilgi alanınızı dağıtan şeylere kaysanız da, çabuk toparlarsınız ve size faydası olan şeylerle meşgul olursunuz.
Kararlı ve hırslı olacaksınız. Sadece kariyer ve genel hayat evinizdeki Şans yıldızı Jüpiter’in çift kısmetli etkileri arada bir sizi dağıtabilir, başta cazip gelen ama gel gel heveslere kaptırabilirsiniz, birilerinin geçici iş tekliflerine, önerilerine kanabilirsiniz, ama yapmayın, size gel geç işler dönemi geride kaldı, bu seneden itibaren kalıcılıkla meşgul olun.
Kökleştireceğiniz, büyüteceğiniz ve devamını getireceğiniz şeylerle meşgul olun. Zaten yıldızlar size buna sevk edecektir, duygusal olarak artık buna ihtiyacınız var.
İş kurmayı düşünen Başaklara Haziran sonunda Jüpiter Yengece girdikten sonra kurmasını öneririm.
Ondan önce kuranlara ise, adım adım gitmesini tavsiye ederim. Jüpiter Yengece geçtikten sonra işinizi sağlamlaştırmak, başarılı bir şekilde büyütüp devam ettirmek daha kolay olacaktır.
Siz de evleneceksiniz anlaşılan Başaklar…
Yılın ikinci yarısında Yengece geçecek Jüpiter yuva evinizi yönetiyor. Evlenip yuva kurmak isteyenlerin şans yüzüne gülecek anlaşılan.
Hem kısmetli bir yuva olmaya aday. Hani ne derler kısmetini de beraberinde getirecek bir evlilik.
Zaten yazın bir ev değişimi de olacak anlaşılan, bu planlı, programlı ve iyi bir ev görünüyor. İdealinize, kafanıza göre bir ev diyebilirim.
Yazdan itibaren ruh haliniz değişecek, pozitif, daha keyifli olacaksınız. Yılın ilk yarısı harcadığınız emeklerinizin karşılığını almanın huzur ve mutluluğu ile keyfiniz yerine gelecek.
Evlilik düşünenler için Haziran, Temmuz, Eylül ve Kasım uygun görünüyor.
Yılın ikinci yarısını gerçekten iyi değerlendirin derim. Dileyin Yengeç Jüpiter’den ne dilerseniz.. Oh, nihayet istediklerim takır takır oluyor diyeceksiniz.
Çevrenizi genişletmeye yöneleceksiniz çeşitli vesilelerle. Ayrıca eski dostlarla bir araya gelecek, mutlu anları paylaşacaksınız. Hayatınızı yeniden istediğiniz gibi güzel bir seviyeye çıkarmak mutlu edecek sizi.
Kimi Başakları ikinci yarıda büyük başarılar ve ödüller bekliyor. Haydi hayırlısı.
Sadece Jüpiter’in Yengece geçtiği ilk aylarda, şansın da iyi yönde değişmesiyle beraber bir kritik enerji akışı söz konusu olacak, bu geçiş sürecinde dikkatli olmayı da ihmal etmeyin derim. Sakarlıklara karşı dikkatli olun, bazı ilişkilerinize özen gösterin..
Kimi Başaklar için ikinci yarı, özgürlüğü ilan etmek zamanı olabilir. Özellikle Şubat ve Mart ve Haziran bu konuda biraz kritik zamanlar. Evli Başakları bu konuda uyarmak isterim. Varsa sorununuz çözün derim.
Yılın ilk yarısında, hatalar konusunda özenli olun, adınız bir şeylere karışmasın derim.
Başaklar için gerçekten enteresan bir yıl olacak.. Havadan para kazanma şansınız var, bir deneyin derim.
Kimi Başaklar ise, sanki bir yerden eski yere dönecek, yuvaya dönüş gibi bir şey. Belki eski bir grupla, dostlar veya çalışma grubu ile bir araya gelmeniz mümkün olabilir.

Terazi Burcu ( 23 Eylül-22 Ekim )
Yılın ilk yarısı geçen yazdan beri başlattığınız girişimleri ilerleterek devam ettirmekle geçecek görünüyor.
Bu bakımdan geçen seneden pek farkı yok gibi..
Ama ikinci yarısında değişen bir şeyler olacaktır tabii.
Şans yıldızı Jüpiter sizi yeni ufuklara yöneltmeye devam ediyor.
Yeni şeyler öğrenmek, denemek, tecrübe etmek için çok iyi bir dönemdesiniz.
Belki de bu senenin en güzel yanı budur, hayatınıza yeni bir şeyler katmak, yeni şeyleri öğrenip tecrübe etmek geçen senelerin sıkı ve zorlayıcı döneminin izlerini atmak için ilaç gibi gelebilir size.  
Sizin parolanız bu olmalı: yeni ufuklara açılmak.
Yaşam tarzınıza taze yenilikler getiren bir şeylere kapınızı açmak yaşadığınız sıkıntıların üzerine çıkıp kendinizi sıkışan düşünceler ve enerjilerden kurtaran bir güç olacaktır.
Hem yaşadığınız olaylara da tepeden, daha tarafsız bir yerden bakma imkanı bulursunuz böylelikle. Kimi sorunları kendi kafanızda fazla büyüttüğünüz için ruhunuzu gereksiz yere daralttığınız anlarsınız.
Ve yıldızların sizi değişime sevk ettiğini, değişen dünya, değişen koşullar içinde yenilenen yerinizi almanız için neler yapmanız gerektiğini daha iyi anlarsınız.
Siz hayatınızdaki insanların değişmediğini, onlar yüzünden geride kaldığınızı düşünürken belki de onların yol kat ettiğini, değiştiğini sizin değişimde geride kaldığınız anlarsanız şaşırmayın.
Kiminiz de değiştiğinizi düşünürsünüz ve haklısınızdır ama bu değişimi hayatınıza yeterince yansıtıyor musunuz acaba? Değişen siz ama değişmeyen alışkanlıklar.. İlişkilerinizin eski alışkanlıklarla gitmeyeceğini görmüş olmanız lazım mesela.. İşinizde de eskimiz bir şeyleri yenilemenin vakti geldiğini falan..
Yani artık, değişen sizi hayatınızın her alanına yansıtmanız lazım.
İşte, Jüpiter’in İkizlerdeki en büyük faydası belki de bu olacaktır sizin için. Değişimi hayatınızın neresine yansıtıp neresinde hala eski alışkanlıkları devam ettirdiğinizi daha bilinçli bir şekilde görme yetinizi güçlendirecektir.
Yeni sizi belli bir felsefeye taşıyıp kendinizi ve hayatınızı daha geniş bir konsept içinde sorgulayıp hayat felsefenizi tazeleyeceksiniz.
Değişimin neresinde olduğunuzu, resmin tümünü görerek idrak edeceksiniz.
Tabii bunları hayatınıza giren “yeni”ler sayesinde daha çabuk görmeyi başaracaksınız. Yeni insanlar, yeni hayat tecrübeleri ve yeni ilgi alanları, farklı yaşantı yaşayan insanların içinde olup farklı yaşantılara şahit olacak ve bunlar sayesinde kendi hayatınıza dışarıdan bakacak, şimdi neler yapmak istediğinizi daha iyi anlayacaksınız.
Nasıl bir yaşantı?
Yaşadıklarınızla bu sorunun yanıtını bulacak ve o yaşantıya doğru evrileceksiniz.
Hayatınızın cici alanı bu. Yeni şeyler öğrenmek, tecrübeye kendinizi açmak, hayat tarzınızın tazelemek ve genişletmek, yeni insanlarla verimli iletişimler kurmak, işbirlikleri yapmak. Belki yer değişikliği yapmak, başka bir yerde yaşamak.
Eğitim almak. Üniversiteye başlayanlar için verimli bir zaman zaten.
Çalışanlar için işinde yeni bir şeyler denemek en güzeli. Ama denemeden karar vermemek, önce yaşayın sonra kararınızı verin.
Kimi Teraziler ise evlenecek görünüyor. Jüpiter ve Uranüs’ün etkisiyle hayatınıza durup durup birden evlilik olayı girebilir. Uzun süredir bekar kalanlar, evliliği aklına hiç getirmeyenler kendini birden evli görebilir.
Geçen seneden evlilik etkisine girdiniz. Kiminize kısmet bu sene düşebilir. Ocak, Şubat, Nisan, Haziran, Ağustos ve Ekim ayları evlilik için oldukça uygun zamanlar görünüyor.
İşe girmek, yeni işte ilerleme kaydetmek isteyenler için Mart hem kritik hem iyi bir zaman olabilir. Mart-Nisan arasında kişilere dikkat edin derim, ve önce davranan siz olun. İş değişimi için diğer önemli ve iyi zamanlar Temmuz ve Ekim.
Ocak ödül zamanı, sürpriz zamanı hayatınızda. Sürpriz iyi de olabilir kötü de. Çünkü kazandığınız bir şey kıskanç gözleri üzerinize çekebilir.
Ocak ilk haftası ve son haftası ise sakarlıklara, fevri hareketlere ve küçük kazalara karşı dikkat edelim derim.
Sağlığınıza özen gösterin. Neptün, Şiron iltihap, ilaçlar, alerjik rahatsızlıklar konusunda sizi daha dikkatli olmaya davet ediyor. Sağlık bakımından yazdan sonra iyi bir sürece girersiniz, var olan bir sağlık sorunundan kurtulup geride bırakabilirsiniz.
Bu sefer yılın ikinci yarısı ailede yaşlı bir büyüğün sağlık konusu gündem oluşturabilir.
Beklediğiniz, planladığınız bir yer değişikliği varsa, Ocak, Şubat ve Temmuz ayı gerçekleşme zamanları görünüyor.
Bu senenin sorun ve sorumluluk alanı para ve kariyere bağlı para kazancı diyebilirim.
Para biriktirmeyi öğreneceksiniz. Birikim yapmayı, hayatınızı maddi olarak garanti altına alacak kazanca yöneleceksiniz.
Hatta kiminiz kredi vs ile ev sahibi olabilir, borç ödeyerek ev sahibi olma yoluna gidebilirsiniz. Borcun sizi parasal açıdan disipline sokacağı düşüncesi mantıklı gelebilir. Kiminiz ise, aileyle bağlantılı mal varlığı konusunda bazı yasal işlemleri başlatıp bunun ardından payınıza düşen kazancı daha kalıcı bir yatırım amacına sevk edeceksiniz.
Daha güzel bir yerde yaşamak, yeni bir yaşantı tarzına imkan veren bir yerde yaşamak düşüncesiyle kiminiz de başka bir yere yerleşmek hatta başka yerden ev almaya yönelebilirsiniz.
Yurt dışına yerleşmek isteyen olacaktır aranızdan, Jüpiter uzak yollar, yurt dışı evinizdeyken. Kiminiz de bol bol gezeceksiniz yeni yerleri, yurt dışını. Önemli tecrübeleri oralardan edineceksiniz.
Yeni kültürlerle tanışmak ufkunuzu açacaktır.
Para konusuna dönersek, gerçekten sıkı yatırımlar yapmanız mümkün. Sizi kariyer bakımından zorlayan şartlar içinden sıyrılıp güçlü bir koz elde edebilirsiniz. Bence sizin cephenizden bu senenin en büyük karı da bu olabilir. kalıcı maddi kazanımlar, maddi yatırımlar. Hayat çıtanızı kariyer üzerinden değil, maddi birikimler üzerinden yapmak.
Aşk ve ilişkilerde Nisan adeta kilit ay diyebilirim. Çok enteresan, önemli ve ilişkiler konusunda hayatınızı değiştiren gelişmelere gebe, ilişkiler üzerinden bir dönüm noktası diyebilirim.
Kalbi bol olan Teraziler Nisanda zil zurna aşık olabilir..!
 
Akrep Burcu ( 23 Ekim-21 Kasım )
Disiplin ve kısıtlama yıldızı Satürn geçen Ekim ayında burcunuza girdiğinden beri, sizin sorun, sorumluluk ve mücadele alanınız kendiniz ve kendi hayatınız oldu.
Bu sene de devam edecek bu konu çünkü Satürn daha yeni yerleştir sayılır burcunuza, 2015 Eylül’e kadar sabretmek ve Satürn’ün sizden yapmanızı istediği ödevleri yapacaksınız. Başka yolu var mı, bence yok..
Satürn “Zamanın Efendisi”dir. Zaman her şeyin ilacıdır… Sakla samanı gelir zamanı.. Gün gelir devran döner.. Zamana dayanamayan kağıttan yapı gibi yıkılır.. Zamana dayanan çelik gibi güçlenir… vs vs. Zamanla ilgili çok şey söylenebilir.
Siz böyle bir zamandasınız, zamanın kıymetini anlayıp ona göre daha iyi yaşamak adına hayatınızı ve kendinizi yeniden yapılandırmak yeni göreviniz.
Geriye dönüp baktığınızda “zamanı har vurup harman savurmuşum, boş yaşamışım” dememek için hayatınıza bir kalite ve çeki düzen vermeniz gerek. Bunu Ekimden beri yaşadıklarını size öğretmeye başlamıştır.
İrade.
Bu sene sizin en büyük dersiniz bu bence.
İrade ve kendi adınıza zamanı iyi kullanmak.
Kendiniz için radikal, uzak vadeli kararlar alıp, iradenizi ortaya koymalısınız. Yaşamak istediğiniz hayat tarzını hayata geçirirken size engel olanları, karşı çıkanları iradenizle durdurmanız lazım. Ama önce nasıl bir yaşantı ve nasıl bir “ben”i bulmuş olmanız lazım tabii.
Değişen ve olgunlaşan sizi önce sizin anlamanız lazım.
Satürn etkisinde kiminiz anlamlı bir hayat kurmak adına, kiminiz yalnızlıktan kurtulmak adına evlenebilir.
Kimi evliler de boşanabilir. Tabii Akrep burcunu daha önce etkileyen bazı yıldızlar kimi Akreplere daha önce ayrılık getirdi..
Bu senenin yıldızlarına baktığımda, sizin için daha çok yapıcı şeyler görüyorum aslında. Çünkü dost burç Balıkta bulunan Neptün ve Şiron olsun, yılın ikinci yarısında diğer bir dost burç Yengece girecek olan Şans yıldızı Jüpiter olsun, size güzel ödüller getirecektir.
Kalıcı ve büyük aşk isteyene aşk gelebilir, evlilik isteyene evlilik, işinde başarı ve ün isteyene ün gelebilir, başka bir yere, özellikle güzel bir yere yerleşmek isteyene yol ve yerleşim şansı gelebilir. İyi bir okulda eğitim düşünenlere de eğitim imkanı gelebilir. Ve çocuk yapmak isteyene de çocuk gelebilir. Terfi isteyene veya işinde yeni bir rotaya girmek isteyene terfi ve yeni bir iş pozisyonu gelebilir.
Her şey size bağlı biraz da. İrade. İradenizi neyin üzerine koyarsanız o size gelecektir. Yıldızların işbirliği adeta sizin iradenizle tetiklenecek görünüyor.
Epeydir Koç burcunda bulunan Uranüs zaten sizin iş veya başka nedenle çevrenizde radikal ve ani değişimler yapmış. Başka bir çevrede, başka ilgi alanları, başka işlerle meşgulsunuz zaten.
Epeydir yıldızlar nefes aldırmadan sizi önemli olaylarla koşturmasından kendinizde ve hayatınızda ne kadar önemli değişiklik olduğunu tam olarak fark etmemiş olabilirsiniz.
Şimdi resmin tamamını görmeye başlayacaksınız. Bambaşka bir insan olduğunuzun adeta bilincine varacaksınız.  
Bu bilinçlenme sizi bu sene kendiniz için bilinçli isteklere sevk edecek. Daha önceki değişimleri belki sizin iradenizle yapmadınız, koşullara göre manevra yaptınız belki, olması gerekene katlandınız belki. Şimdi irade sizde. Ne isterseniz, o olacak. hayatınıza nihayet kendiniz hakim olacaksınız.
O yüzden kararlarınızı iyi verin derim, yanlış karar verirseniz, ileride “kendim ettim kendim buldum” demek zorunda kalabilirsiniz çünkü.
Ama yine de şunu söyleyim, bazen hatalı gibi görünen kararlarda da bir hayır vardır.. Kendinizi o kadar aşırı sorgulayıp yıpratmaya gerek yok.
Hatalı da olsa kararı siz verin, benim tavsiyem bu size.
Biraz sabrederseniz, yılın ikinci yarısına kadar yani, Jüpiter Yengece geçene kadar, bu senenin kararını vermeyin derim size.  
Çünkü Jüpiter Yengece geçince, öncelikle size moral dopingi yapacak. Bu süper bir şeydir, onun size ilk büyük hediyesidir. Pozitif düşünce!
Ayrıca Yengeçte bereket getiren etkisi vardır Jüpiter’in. Evlilik, eğitim, başka yere yerleşme, iş değişimi, terfi vs için bereketli ve uğurlu bir başlangıç yapmış olursunuz hem.
Jüpiter Yengeçte 9.evinizde olacak. Zaten hayatınız geliştiren, yaşantınıza kalite ve ivme kazandıran resmi olayları somutlaştırmak için de son derece iyi bir zaman diyebilirim.
Nerden bakarsam bakayım, Satürn-Jüpiter ve Neptün arasındaki güzel açı, sabreden Derviş muradına ermiş açısı bence!
Yılın iyi ayları aslında yılın ikinci yarısı diyebilirim genel olarak. İlk yarısında ise Şubat, Mart ve Mayıs iyi olabilir bazı yıldızlar gergin olmakla beraber. Ocak mesela hem gergin hem maddi olarak iyi zamanlar olabilir. Ocak ilk yarısı gergin, dikkatli geçirin derim. Şubat ise, maddi olarak sakıncalı, hatalı tutumlara yönelebilirsiniz, olur olmaz kişilerle para alışverişi sakıncalı özellikle ve bir de sakarlıklara açık bir zaman. Bu konularda dikkatli olun derim. Mayıs da ilişkilerde hem çok sıra dışı iyi zamanlar olabilir hem birinden darbe yeme riski.. Bu konuda her türlü ilişki alanında dikkat edin derim, aşk, iş, arkadaşlık, akraba vs.
Sağlık için Mart ve Nisanda daha özenli olun derim. Bir de Haziranda.
Bu aylarda dikkatli gittikten sonra, yılın ikinci yarısı sizin için süper iyi olacaktır.

Yay Burcu ( 22 Kasım-21 Aralık )
Yılın ilk yarısı hayli ilginç, hareketli ve yenilikçi geçmeye aday sizin için.
Çünkü öz yıldızınız, Şans yıldızı Jüpiter zıt burcunuz İkizlerde gezmeye devam ediyor. 26 Hazirana kadar İkizlerde kalarak, size ilişkiler, işbirlikleri üzerinden ilginç olaylar yaşatmaya devam edecektir.
Sizin için yılın ilk yarısı daha önemli görünüyor. Daha doğrusu yılın ilk yarısında önemli çıkışlar yaparsınız, sonrasında bunların meyvelerini yersiniz.
İlişkiler üzerinden hayata bakışınız değişiyor, değişen bakış açınız sonra kişiliğinizde değişikliklere sevk ediyor sizi.
Sizi tanıyanlar “çok değişmişsin” derse şaşırmayın. Bu güzel bir değişim olacak, çiçek gibi açılıp serpilmeye benzer bir pozitif açılım içindesiniz.
Ocak ayından sonra Jüpiter retro yani geri hareketten düz harekete geçer geçmez hızla ilerleyip sizi de hızla girişimler için koşturacaktır. Yerinizde duramayacaksınız adete.
Birden fazla işle, girişimle, kalabalıklaşan çevrenizle ilgilenecek, kendinizi hevesli ve coşkun bir şekilde bu çevrelerde ifade edeceksiniz.
Olan olmayanla ilgilenmek, sizi geçmişe saplayan ya da yerinizde durmanıza neden olan, gelişmenizi engelleyen şeylerle ilgilenmeyi bırakıp, hayatı akışında yaşamak, hayatı yakalamak adına anda yaşamaya odaklanacaksınız.
Bu senenin parolası sizin için, “iletişim ve kültürel gelişim ve paylaşım” olacak.
Tabii ilişkileri de es geçmemek gerek, ilişkiler sizin hayat alanınız olacak çünkü.
Aşk, arkadaşlık, iş vs her türlü ilişkiniz bir şekilde sizde olan değişimlerden etkilenecektir.
Ama önce ilişkiler sizi etkileyecek, sonra siz ilişkileriniz üzerinden insanları etkileyeceksiniz.
Yeni hayat mesajını alacaksınız sonra ona göre hayat içinde yeni şeyler yaparak kendinize taze bir yer edineceksiniz veya yerinizi tazeleyeceksiniz hayat içinde.
Kendi stilinizi yaratacaksınız bu sene. Bol tecrübe ve koşturmanın ardından, kendinize ait iletişim, iş yapma, ilişki kurma ve yaşam stili geliştireceksiniz.
Bunu yenilenen giyim vs tarzınızla da göstereceksiniz.
Satürn 12.ev ruhsal alem evinizde sizi sağlık, ruhsal ayıklanma, hayatın ruhsal yüklerini ve borçlarını temizleyip atmanın önemi üzerine düşündürürken, bunları başarmanın en iyi yolunun bunlara odaklanmak değil, hayatın içinde kalmak, akışa ahenkli katkıda bulunmak, anda kalmak olduğuna kanaat getireceksiniz.
Yani kendinize içeriden değil dışarıdan bakacaksınız.
Yeni insanlarla kültürel, eğitimsel paylaşımlar içinde olacaksınız veya işinize bağlı girişimlerin ardından yeni arkadaşlıklar geliştireceksiniz. Aslında çok insan girecek hayatınıza, kimisiyle uzun soluklu kimiyle kısa bir süreliğine arkadaşlık, bilgi alışverişi içinde olacaksınız. 
Jüpiter sizi toplum, çevre içinde parlatmaya niyetli.
Siz de parlamaya niyetlisiniz. Birilerine beğendirmek, takdir edilmek isteğiniz güçlenecek içinizde. Bunu çeşitli vesilelerle yapacaksınız.
Kimi Yayların mesleki başarı ve ödül almanı mümkün bu sene. Yaptıklarınızla göz dolduracak, dikkatleri üzerinize çekeceksiniz. İnsanları şaşırtacaksınız!
Yılın ikinci yarısı parasal açından gerçekten bereketli zamanlar olabilir sizin için.
İş ve yer değişikliği yapmak isteyenlere Haziran ve Temmuz ayını tavsiye ederim.
Ayrıca sağlık sorunu yaşayanlar varsa, tedavi ve iyileşme bakımından yine yılın ikinci yarısı oldukça güçlü ve olumlu görünüyor. Hatta sağlık için şifalı suları olan, şifalı yerlere gitmeyi düşünebilirsiniz. Farklı ve doğal yöntemlerle yaşam ve sağlık kalitenizi yükseltmeyi seçebilirsiniz.
Aile, yuva yaşantınızdaki dağınıklık, bulanık hava yazdan sonra düzelecek, yuvanızda sıcaklık, bütünlük ve huzur hissedeceksiniz yeniden. Yuvada ayrıca maddi-manevi bir bereket söz konusu.
Satürn tabii sıkıntılar verecektir. Kiminiz bunu sağlık konusunda yaşarken, kiminiz ruhsal konularda, kiminiz maddi konularda, kiminiz ise yasal konuda. Bunları aşmak adına çabalarınız yazdan sonra iyi sonuç verecektir ve önemli sorunları geride bırakmayı başaracaksınız. Hatta bu sefer yıldızlar aynı konularda çarkı sizin lehinize çevirecektir.
Gerçekten kimi Yayların yılın ikinci yarısında büyük paralar kazanması ve önemli yatırımlar yapması mümkün. Bu sene ikinci yarıda alacağınız her şey bereketlenecektir. Küçük bir arsa bile alsanız o bir süre sonra önemli bir arsaya dönüşecektir. Karlı ve bereketli alışveriş ve yatırım zamanı. iyi değerlendirin derim.
Kazancınız artacak ayrıca. İşte edindiğiniz gelir artacaktır. Ailecek bir kalkınma söz konusu kimi Yaylar için.
Aşk bu sene önemli konuların başında geliyor. İlişkilerde sorun yaşayanlar için bu sene aşk hayatının canlanacağı bir zaman diyebilirim.
Kalbi boş Yaylar aşık olacaklar. Bu bakımdan, Nisan ve Haziran ayı ilginç görünüyor.
Jüpiter İkizlerdeyken aranızdan evlenenler olacaktır haliyle, çünkü Jüpiter evlilik evinizde geziyor ayrıca. Kısmetleriniz artacak, evlilik teklifi gündeme gelecektir. Bireysel yıldızları uygun olanlar bu sene evlenebilir. Ve bu baya kısmetli bir evlilik olur gibi görünüyor. Ancak evliliği Temmuz ve sonrası yaparsanız, daha kalıcı bir yuva kurma imkanınız olur derim. Tabii bireysel yıldızları uygun olanlar daha erken de evlenebilir. Ben bu sene Yaylara daha çok söz, nişan gibi şeyler görüyorum.
Ocak, Nisan ve Haziran kilit aylarınız iş, aşk ve genel gelişmeler bakımından.
Yurt dışına yerleşmeyi planlayan Yaylar var aranızda sanırım, bu planı bahardan itibaren her an uygulayabilirsiniz.
Diğer Yaylara ise bol bol seyahat ve gezi görünüyor. Jüpiter İkizlerde sizi hem çalıştıracak hem yeni yeni insanlarla tanıştıracak hem bol bol iş yaptıracak anlaşılan.
Bu sene becerilerini bir işe çevirmek isteyenlere tavsiyem, tam zamanı. Ayrıca becerilerini geliştirmek isteyenler için de bol bol kurslara katılma zamanı. İyi değerlendirin derim.
Daha önce tecrübe edinmemiş olan Yaylar, bu sene araba kullanmaya merak sarabilirsiniz. Hatta alabilirsiniz yılın ilk yarısında.

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )
Yılın ilk yarısı geçen senenin ikinci yarısına benzer geçecekken, ikinci yarısı radikal ve sürpriz değişimlere açık görünüyor. 
Nisan ayında yuva, aile ile ilgili önemli gelişmeler, bir süre sonra kiminizi ev değişikliğine sevk edecektir. Bir taşınma, değişim olacak. Bu sıradan bir taşınmanın ötesinde hayat tarzınızı da değiştiren bir taşınma gibi.
Kanımca ikinci yarıda bazı bekar Oğlaklar evlilik sürprizi yapacaklar.
Yalnız erken bir karar bir süre sonra sıkıntılarını beraberinde getirebilir. Bunu da not düşeyim. Bunu bilerek adım atın derim, ya da biraz daha zaman tanıyın kendinize ve ilişkinize.
Evliliği düşünenler için olası zamanlar Mart, Mayıs ve Temmuz görünüyor. Aralık da dikkat çekici ama Aralıkta Venüs retro.. Bu zamanda evlenilmez.. 
Zaten evlilik için Merkür, Venüs ve Mars retro zamanlarını aylık burç yorumlarımda takip etmenizi tavsiye ederim. Sağlam bir evlilik yapın yapmışken derim.
Oğlaklar iki şey arasında kalacak ve bir tercih yapacak. İşle alakalı bir tercih olsa gerek bu. Bir şeyden vazgeçmek ve bir başka şeye karar vermek. Bu iş hayatınızda yeni bir sayfa açacaktır size.
Yılın ilk yarısında, hayatı daha bilgi, kültür, sağlıklı yaşamak, sağlığa özen göstermek adına bazı alışkanlıklara veda etmek ve daha düzenli yaşamak vs ile meşgulsunuz.
Kiminiz ise, tarzında önemli değişiklikler yapacak.
Estetiğe yönelen olacak aranızda. Geçen yazdan sonra estetik yaptırdıysanız problem değil ama bu sene bakıyorum yıldızlara Mayısa kadar pek de uygun değil zamanlama. Pişmanlık oluşabilir zamansız bir bakım olayı.
Ayrıca form için olur olmaz bakım, diyet vs de başvurmayın deyin, iyi araştırdıktan sonra uygulayın yoksa sağlığınızı bozma riski oluşabilir. En güzeli iyi araştırmak, emin olmaktır.
Genel olarak bakım, tarz değişikliği için iyi zaman. Zaten Jüpiter İkizlerde doğal zayıflatıcıdır adeta, kendiliğinden zayıflarsınız, forma girmek içinse biraz spor yeterli. Önünüze gelen spor, plates vs itibar etmeyin derim, kaslarla ilgili sorun çıkmasın yok yere. Bedeninizi zorlamayın hazır olmayan şeylerle.
Hem bazı kalbi boş Oğlakları aşk zayıflatacaktır. Bu sene doğal zayıflatıcılar bol bol girecek hayatınıza..
Haziran sonunda zıt burcunuz Yengece geçen Jüpiter bile size etki etmez, iştah açıcı bir burç olmasına rağmen..
Yılın ikinci yarısı yaptığınız çalışmalarla ses getirmeye niyetlisiniz. Tabii bu kimi Oğlaklar için geçerlidir. Hakkınızda konuşturacaksınız. Yani yaptığınız her şey olay olabilir. Parlayacaksınız. Hem başarılarla hem bazı önemli belki iyi belki gergin olaylar vesilesiyle.
Düşmanlıklar, çatışmalar söz konusu yine sizin için bir yerde.. Bu bakımdan, Temmuz ve Ağustos önemli. Bu aylarda kimden ne geleceği belli olmaz, en iyisi siz temkinli olun derim.
Hazirandan itibaren kimle muhatap olduğunuzu bilmek konusunda uyanık olmaya başlayın derim. Temmuzda kendilerini belli eder bu düşman tavırlı kişiler ama ne derler tedbir, önce davranmak, ön almak bakımından Hazirandan itibaren uyanık olun derim.
Aralık da yer yer gerginlikler olacaktır. Sanırım Nisan ve Aralık köklü kararlarınızı vereceğiniz aylar olacak gibi. Atacağınız önemli adımlara karar verme zamanı. Yer değişikliği düşüncesi de bu zamanda oluşabilir mesela.
Bu yer değişikliği sanki çok da eski bir yer olmasa gerek, eskiden bildiğiniz bir yer olabilir..
Çocuk sahibi olmak isteyen Oğlaklar yılın ikinci yarısında harekete geçecekler.
Aşk bekleyen Oğlakları sanki kadersel, önemli bir aşk bekliyor.. Belki eskilerden önemli bir aşk, belki yeni ama ta eskiden tanımış gibi derin bir ilişki yaşayacağınız biri ile büyük aşka yelken açabilirsiniz.
Ailede sağlık sorunu olan varsa, bu sorunun gitmesi Mayıs ayından sonra mümkün görünüyor, tamamen geride kalması için Mayıs kilit zaman. Ondan sonra rahatlama, tam iyileşme gelir.  
İşe gelirsek yeniden, yılın ilk ayları ve Haziran-Temmuz en önemli zamanlar görünüyor. Bu aylardan ne yaparsanız sonra onların meyvelerini yersiniz. Ayrıca bu aylar kazanç için de iyi zamanlar. Kazanç için ayrıca Ağustos ve Kasım da fena görünmüyor.
İş arayışı, değişiklik sürecini yaşayanların, arayış süreci yılın ikinci yarısında biter, artık arayış dönemi geride kalır, ne yapacağınızı bilirsiniz, gözünüzün önünü görecek, kalıcı bir iş düzeni içinde olursunuz. Ama ondan önce bir ikilem yapmanız ve birinden diğerini seçmeniz gerekebilir.
Satürn dostluklar konusunda sizi daha dikkatli olmaya davet ediyor.
Ayrıca kimi Oğlakları da dava ile meşgul edebilir, dava daha çok şahsi davalar olabilir. Hak arama davası gibi. Sizin açacağınız bir dava olabilir mesela. Yasal bir şey elde etmek adına falan.
Evli olup evliliğinde sorun yaşayan Oğlakları da yeniden uyarayım, ilişkinizi toparlayın, Satürn yasal açıdan evliliğinizi vurmasın derim. İlişkisi iyi gidenler korkmasın, gitmeyenler ise iki kere düşünsün derim.

Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )
Geçen Ekimde Akrep burcuna giren Satürn’den dolayı kariyerle uğraşma, kariyer için mücadele etme sırası sizde.
Kiminiz edindiğiniz kariyeri korumak adına bir mücadele içinde olacaksınız, kimini kariyeri büyütmek adına, kiminiz değiştirmek adına bir takım ciddi planlar içinde olacaksınız. Hedefler koyup ona adım adım ulaşmak için çaba sarf edeceksiniz.
Bu arada, çekemeyeni olanları uyarmak isterim, başka zaman olmaz ama bu zamanlarda birileri sizin ayağınızı kaydırmak isteyebilir.. Buna dikkat edelim derim. Hem de beklemediğiniz insanlardan kıskançlık ve kötülük görebilirsiniz. Dikkat ederseniz kendinizi korumuş olursunuz.
Şans yıldızı Jüpiter dost burç İkizlerde size şans vererek koruyor. Yine de bana bir şey olmaz, tavrı ile davranmasanız iyi olur derim.
Aslında kariyerde önemli bir zamandasınız, bunun farkına varın, gerçekten kariyerinizle ilgili bir amacınız varsa, bunu iyi planlayın ve eyleme geçin derim. Adım adım gidin ve yılın ikinci yarısında önemli bir mücadele ve hedefe yürüme dönemini geride bırakır, işte elde ettiğiniz yeni veya daha güçlü pozisyonla yola devam edersiniz.
Bu bakımdan, Haziran ve Temmuzda kimi Kovalara yeni veya daha farklı bir pozisyona geçme görüyorum. Sağlam ve iyi bir iş olacağa benziyor.
Bu sene sağlık konusunda biraz uğraşan çıkabilir, hatta bir operasyon da söz konusu olabilir.
Satürn sağlık nedeniyle kısa bir süre de olsa sizi işten uzak tutabilir. Yılın ikinci yarısı uygundur derim sağlık bakımla ilgilenmek için.
Aileden bir büyükle ilgili veya akraba ile ilgili sağlık sorunu da gündeminizi biraz meşgul edebilir, Şubat, Kasım ve Aralıkta ilgilenmeniz gerekebilir.
Ve yılın ikinci yarısı sizin en önemli konu daha kaliteli, ve iyi bir yaşantı alışkanlıklarını oluşturmak olacaktır. Gündelik hayatınıza daha doğal olan, daha fazla huzur ve bereket getirecek şeylere yöneleceksiniz.
Aile ile, yakınlarınızla mutluluklarınızı keyifle paylaşmak isteyeceksiniz. Yakınlarınızla daha sık görüşeceksiniz.
Eski dostlarınızı evinizde ağırlayacaksınız. Üzerinize bir yuva severlik, yemek yapmak, geleneksel ve doğal şeyleri öğrenmek merakı gelecek.
Bu bu seneki tatil programınıza bile yansıyacaktır. Bildik tatil yerlerinden ziyade daha doğal olan yerlere yöneleceksiniz.
Kimi Kovalar sanki havuzlu ev, doğal manzarası olan, havuzu, bahçesi olan ev almaya niyetlenecek.
Zaten kimi Kovalara yazdan sonra farklı bir yere yerleşme görüyorum. Kafanıza göre bir yer olacak bu tam olarak. Ruhunuza uyan bir yer..
İşte, bu sene sloganınız bu olsa gerek: ruhunuza göre, içinizden gelerek yaşamak ve buna uygun yaşantıyı tesis etmek.
Ve yılın en önemli konusu kiminiz için kariyer olmakla beraber, aslında hepiniz için daha güzel yaşamak. İstediğiniz yaşam tarzını tesis etmeniz olacaktır. Yani aslında yapacağınız her şeyi bunun için yapacaksınız. Kariyeri de daha iyi ve kendi istediğiniz hayatı yaşamak adına isteyeceksiniz.
Aranızda emekli olacaklar çıkacaktır. Emekli olup doğal bir yere yerleşmek.
Jüpiter yılın ilk yarısı dost burcunuz İkizlerde gezerken, sosyal hayatınıza kültürlü, bilgili, geniş görüşlü, çok yönlü kişileri isteyeceksiniz. Çevrenizde daha kaliteli insanlar olsun, sosyal paylaşımlarınız sizi geliştiren türden olsun isteyeceksiniz.
Bunun için kiminiz bazı beceri ve gelişim kurslarına yöneleceksiniz.
Kiminiz ise, daha önce gezmediğiniz kültürel ve tarihi yerleri görmeye gideceksiniz. Grup turlarına katılacaksınız. Hiç aklınızda yokken bu tür organizasyonlara dahil olacaksınız.
Yeteneği olanlar bunu göstermek için bazı organizasyonlara başvuracak.
Kiminiz yeteneğinizi yeni bir kariyere dönüştürmek üzere yeni bir yola koyulacaksınız.
Yeteneği olanların bunu geliştirmek üzre kurslara, eğitime katılması için tam zamanı derim. Kaçırmayın bu güzel dönüm zamanını.
Bu sene ayrıca lükse de düşeceksiniz. Bakıyorum da, bu sene baya istekleriniz birikmiş görünüyor. Onu istiyorsunuz bunu istiyorsunuz derken, çok konuşmaktan eyleme geçmekte gecikmeyin derim. Eylem bakımından gayet uygun bir zaman çünkü.
Lüks derken, lüks isteyeceksiniz ama lüks anlayışınız da değişecek beraberinde. Ya da özünüze döneceksiniz demek daha doğru olabilir..
Aşk… Bu senenin pozitif konulardan biri.
Jüpiter’in aynı zamanda aşk evinde olması boşuna olmasa gerek. Evlilik, nişan, bir ilişkiye girmek için uygun zamanlar Mart, Nisan, Haziran, Ağustos ve Ekim görünüyor. Mart ilk yarısında Merkür retro, hatırlatırım. Bu dönemde nişan gibi kısa süreli bir resmi kutlama için uygundur ama evlilik için retro’nun geçmesi iyi olur derim, üstelik Mart biraz masraflı bir ay olacak gibi. Ama Mart dememin nedeni diğer yıldızların sizi hareketlendirecek olmasındandır.
Şubat ve Martta ayrıca parasal hesaplarınıza dikkat edin derim, iki kere düşünün alışveriş yaparken.. Önünüze gelen kişiye ve fikre hemen itibar etmeyin.

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart ) 
Yılın ilk yarısı ve ikinci yarısı diye ayırmak daha doğru olur sizin için.
İlk yarı elde ettiklerinizi öğütme, harmanlama, geliştirme ve yanlışları eleme zamanı, yeni tecrübeler katma, ikinci yarı ise kafayı toplama, sonuca gitme ve aldığınız yeni kararları eyleme koyma zamanı.
Satürn dost burç Akrepte kariyer evinizde.. Burası aynı zamanda hayat tarzını da temsil eder.
İşte, kariyeriniz hayat tarzınıza uygun olmalı. Satürn’ün belki ilk mesajı size budur.
Jüpiter yılın ilk yarısında değişken burç İkizlerde gezerken, sizi kariyer ve yaşam tarzı konusunda biraz maymun iştahlı yapabilir.
Veya popüler olana yönelme eğilimine yönelebilirsiniz, kolay kaçmaya meyledebilirsiniz.
Ama bu tür şeylerin sizi bir süre sonra tatmin etmesini beklemeyin, zaten ne derler elmas yerinde ağırdır..
Kendinize ait yerde olmak, o yer için çabalamak en doğru şeydir yapmanız gereken.
Bir oraya bir buraya savrulma riski içindeyken, yılın ikinci yarısında Şans yıldızı Jüpiter imdadınıza yetişecek.
Zaten Jüpiter sizin ikinci burcunuz. İlk öz burcunuz 2012’den beri burcunuzda, bu demektir ki, büyük hatalar yapmadıysanız, yılın ikinci yarısından itibaren sizin yılınız olabilir!
Hatalar yapanların bile şansı var, hatalarını telafi edebilmek, şansın yardımıyla. Ama biliyorsunuz, bu size zaman kaybettiren bir şeyi telafi etmek demektir.. Hani bazen olan zamana oldu dedirten bir durum..
Neden hatalar yapabilirsiniz diyorum, nedenini yukarıda bahsettim aslında, Jüpiter gerçekten sizi birden fazla ilgi alanına kaydıran bir pozisyonda. Bir bunu yapmak istersiniz, sonra vazgeçersiniz öbür alternatife kayarsınız, sonra ondan da vazgeçersiniz vs.. Bu dalgalanma durumları da size zaman ve para kaybı olarak geri dönebilir.
Bütün Balıklar bunu yapacak değil, ben yapanlar için uyarımı yaptım.. Jüpiter Yengece geçene kadar ben olsam son kararımı vermezdim..
Öte yandan gerçekten geçen ayları iyi değerlendirenler için bu sene en başta aile, yuva ortamında ve bundan başka eğitim, kariyer alanında güzel gelişmelerle ilerleme yılı olarak görünüyor.
Sadece yılın ilk ayları hem girişimci olun hem dikkatli adımlar atmayı ihmal etmeyin derim. Sağlam kararlarınızı ve işbirliklerinizi gelgeç hevesler için bırakmayın. Yeni kararları Nisandan sonra alın derim.
Nisan genel olarak herkes için enteresan, sizin için de enteresan görünüyor. Hani ne derler, ya başlattığınız girişimlerin hatalı olması ve bitiş, iflas demek ya da gerçekten hedefi 12’den vurmak demek hatta büyük bir kurmak vs. Kalkınmak için kritik ve çok önemli bir zaman görünüyor.
Kendinize ve gelecek planlarınıza güvenseniz bile, Nisanı çok profesyonel geçirin derim, başarmak için önemli zaman çünkü. Dönüm noktası sanki.
Kimi Balıklar yazdan sonra eğitime yönelecek. Bu yüksek lisans türü bir şey olabilir, ya da yetenekleri üzerine kurs, okul olabilir.
Kiminize yazdan sonra, Jüpiter dost burç bereketli Yengeç burcuna geçince, iyi bir iş, iyi bir kariyer görünüyor. İş sahibi olanlar önemli ve maddi gücü olanlarla kalıcı, uzun soluklu işbirliklerinin imzalarını atabilecekler.
Gerçekten yılın ikinci yarısı, birçok bakımdan çok iyi, verimli, bereketli ve şanslı bir zaman. Ondan önce günlerde çalışıp daha az kazanırken, yazdan sonra daha az çalışıp daha çok kazanabileceksiniz. Böyle şanslı ve bereketli bir zaman olacaktır sizin için.
Ocak ve Nisan arası hataları telafi etmek, önemli detaylarla meşgul olmak, işleri toparlamak için iyi zaman ve hatadan dönmek için iyi zamanlar.
İkinci yarıda, çocuk müjdesi bekleyenler var sanırım.. Bereketli Yengeç burcunda gezen Jüpiter hele sizin burcunuzdaki Neptün ve Şiron ile güzel açılı olunca, sağlıklı bir hamilelik için iyi bir dönem diyebilirim yazdan sonrasına.
Ve aşk bekleyen Balıklar.. Jüpiter Haziran sonundan itibaren Yengeç burcuna geçince aşık olmaya hazır olun.
Neptün ile Jüpiter yazdan sonra el ele verince, dileyin bu iki sihirli yıldızdan ne dilerseniz.. Aşk, evlilik, para, piyango, tatil, işte başarı ve bereket vs vs
Ama her şeyi Satürn’ün yönettiğini unutmayın. Daha doğrusu uzun solukluk olmak, kalıcı olmak, bir alana damga vurmak vs Satürnyen sabra, uzak görüşe ve çabalamaya bağlıdır. Gerisi gel gel olur çünkü.
Hani para kazanmak değildir asıl beceri onu harcamayı bilmektir, denir ya işte Satürn böyle bir şeydir..
Yükselmek, tayin olmak, devlette bir işe girmek isteyenler için de yılın ikinci yarısı oldukça şanslı ve fırsat dolu bir zaman olacaktır.
Yatırım için Ocak fena değil. Şubat ve Mart dikkatli olmak kaydıyla olabilir derim. Temmuz ve Kasım iyi olabilir.
Ocak ilk haftası, Mayıs ve Kasım sakarlıklara karşı dikkat etmek lazımdır. Nisan-Mayıs yakın çevrenizden birilerinin sakarlığa falan dikkat etmesi lazım derim.  
Yazdan sonra bir çevreden uzaklaşma görüyorum kiminize. Bu ya oturduğunuz semtten ayrılmak şeklinde olabilir veya meslek arkadaşlarınızdan veya bazı grup arkadaşlıklarından olabilir. Farklı bir yere yönelme var bir konuda.


Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder