10 Eylül 2012 Pazartesi

TRANSİT SATÜRN 7.EVDE

TRANSİT SATÜRN 7.EVDE
Yakın geleceği inşa eden ve bizim en az 2-3 yılımızı, hatta rahat bir 10 yılımızı şekillendiren transit Satürn’dür.
 
Transit Satürn’ün bulunduğu burç, ev ve Satürn’ün seyri gerçekten çok önemlidir, bize kalıcı şeyleri veren, hayatımıza kalıcı yerleşecek ve dönüm noktası olacak hayata dair şeyleri katan en başta odur.
Uzun vadeli etkisi olacak eylemlerimizden o sorumludur.
Satürn aslında vermez, Satürn etkisinde ne ekersek onu biçeriz. O bize işaret eder, sonra da “Hadi bakalım, şimdi sıra bu alanı inşa etmede, kolları sıva, terleme vakti” der ve tabiri caizse vallahi de insanı eşek gibi çalıştırır o konuda.
O konu derken, hangi evde ise o evin konusunda, 2.evde para konusunda, 4.evde hayatı yeni baştan kurma konusunda veya ailede sorumluluk üstlenmek konusunda vs.
Bu arada, “transit” kavramını henüz bilmeyenler için belirteyim; transit bu ara gökyüzünde gezen yıldızdır ve “natal” ise doğum haritamızda bulunan yıldız.
Transit Satürn etkisindeki hayat alanında, ekmek kırıntılarını takip ede ede gitmek gerekir.
Hızlı gitmek bize hata yaptırır, üstelik Satürn hızlı ve planlanmadan, bir şeyler “pişmeden” atılan adımları mutlaka tökezletir. Ve bizi o konuda yavaşlatır, biz birkaç zorlama, hızlı adımlar atmak isteriz, geri teper, “Dur, yavaş git, pişire pişire git,” der.
Hele o adımlar, kararlar ciddi türdense ki, genelde ciddi kararlardır ve biz Satürn’ü dinlememeyi seçersek, hatalarımız ciddi olur ve geleceğimizi derinden etkiler ve bizi en az 2 yıl ve bana göre bir 10 yıl geriye götürür.
Geriye götürdüğü şey nedir derseniz; yaşam kalitesi, sosyal ve ekonomik statü, maddi durum!
Transit Satürn etkisinde attığımız doğru adımlar bize 10 yıl kazandırırken yanlış adımlar 10 yıl kaybettirir kaba tarifiyle.
Bakın mesela, bir örnek; Türkiye şu an bir Anayasa hazırlıyor değil mi, çalışma yavaş gidiyor neden çünkü rahat bir 10 belki 30 yılımızı etkileyen bir şey, o yüzden her detayın iyi düşünülmesi, iyi hazırlanması, iyi planlanması gerek. O yüzden yavaş ve ciddi çalışılması gerekiyor. Anayasamız Transit Satürn Terazi etkisinde yapılıyor çünkü!
Satürn “Zamanın ve kalıcı inşanın, yapının Efendisi”dir. O bir “yapı ustası”dır. Binanın yalap şalap iki günde dikilmesine karşıdır, ince, detayları planlanmış, zemin kontrolü yapılmış, bir de estetik mimarisi düşünülmüş güzel, sanat eseri gibi bir bina dikmek ister.
Gerçekten, sanatta da Satürn çok önemlidir. Sanatta adını “Büyük” diye yazdıran, o alanın baş köşe taşları, zirvedeki kişilerinin natal Satürn’ü kesinlikle çok etkilidir. Tabii Venüs, Ay, Uranüs vs zaten kuvvetli olmalı bir sanatçıda ama Satürn’ü kuvvetli olmayan bir sanatçının baş yapıt çıkarması, “kendine özgü bir yapıya, bir tarza” sahip olması çok zordur, tepede kalamaz fazla, Ağır top olamaz.
Satürn emek, emek, emek, düşünme, planlama, olayların bütününü görme, uzağı görme yetisi ve çalışmak, çalışmaktır, çalışmaktır. Yapı/form duygusu, planlama becerisi ve detaylarıyla birlikte uzağı bir bütün olarak tasarlama kabiliyeti verir olumlu anlamıyla natal Satürn. Satürn’ü dinleyen ve Satürn’ü kuvvetli insanın özellikleridir bunlar.
Transit Satürn’e dönersek, o girdiği alanı inceltir, hassaslaştırır, daraltır, zorlaştırır, bazen de katılaştırır, o alanda kişiye sabrı öğreten türden bir takım zorluklar, engeller verir.
Aslında bu engeller geçmişte yapılması gerekenlerin yapılmamasından kaynaklı engellerdir. Veya pişmek, usta olmak adına bizdeki eksiklerden kaynaklı engellerdir.
Mesela, geçmişte hesap kitaba dikkat etmemiştir kişi. Transit Satürn 2.ev yani para evine geldi mi, birden büyük paraya ihtiyaç doğar ama kişi biriktirmeyi ihmal etmiştir. Çakılıp kalır! Satürn para evindeyken kişiyi doğru adımlar attığı takdirde ev sahibi falan yapar! Ama para hesabını daha önce öğrenemeyen kişi, işte o çok önemli ev sahibi olma fırsatını kaçırır, üstelik ödemesi gelmiş bir sürü borçla da debelenir.
İşte, transit Satürn sürecinde yaptığımız hatalar bize 10 sene kaybettirir derken bunu kastediyorum. Ev sahibi olma fırsatını kaçırmak kişinin rahat bir 10 sene daha kiracı olarak sürünmesi demek değildir de nedir. Şimdi, Satürn ona dersi öğretmiştir, bu acı tecrübeyle yani 10 senesini kaybettirerek ve borç ödemeyle debelendirerek.
Transit Satürn ciddi hatanın bedelini kesin ödetir, ötesi yok.
Çünkü bilir ki, bedel ödemeyen kalıcı başarılar, kalıcı somut şeyler elde etmenin kıymetini asla anlamaz. Önemli bir şeyin sahibi olmak, sorumluluk ister ve kıymet bilmeyi ister ve olgunluk ister. Eh, bunu yapmayan bedele razı olmalıdır, ona göre.
Satürn hayatımızın yapı ustasıdır dedim. Transit Satürn hangi evde geziyorsa o sene ve kaldığı 2.5 yıl boyunca, o evle alakalı bir inşaat faaliyeti, bir tadilat, bir bina yıkımı ve yeniden yapılanma başlar…
Transit Satürn 7.evde:
Transit Satürn 7.evde demek kısa tabirle “ilişkiler evinde hesaplaşma” demektir.
7.ev her tür “bireysel, birebir” ilişkiler evidir; bu işbirliği, ortaklık, iş arkadaşları, iş görüşmeleri, müşteriler, yakın ve aileden kişilerle birebir ilişkiler, arkadaş ve dostlarla bire bir yoğun temaslar ve tabii aşk ve evlilik ilişkisini yöneten evdir. Burası ayrıca açıp rekabet, açık düşmanlık, açık çatışmalar evidir. Ayrıca davalar evidir.
Ve bazı tecrübelerle kendimizi toplum karşısında görmeye, kendimizi toplum ve insanlar üzerinden yakından tanımaya sevk eden olayları yaşatan evdir. Burada biz ya bir kişinin ya toplumun karşısında bir sunum yapan insan gibi hissederiz kendimizi. Kendimizi tanıtmak, kanıtlamak isteriz, ayrıca kendimiz ve hayatımız için insanlardan bir şeyler istediğimiz, beklediğimiz alandır.
Davalar evi dedim ayrıca, mesela, kişi bir davada savcının karşısında kendini kanıtlamaya ve davayı kazanmak için onu ikna etmeye çalışır. Yani kendimizi birilerine anlatmaya, ifade etmeye çalıştığımız yerdir.
Zaten transit Satürn 7.evde kimi zaman, iş yerinde bize karşı açık düşmanlığı ortaya çıkarır, bazı kişiler bu süreçte yoğun bir düşmanlık yaşar, işten çıkarılır ve bundan dolayı iş sahibine veya düşmanlık yapan kişiye dava açar.
Ne enteresan bir durumdur; burasının hem evlilik evi hem boşanma evi olması. Dost ve düşman evidir ayrıca. Sevgi ve nefret evidir…
Bu ev “açık bir hayat sahnesi”dir. Bana göre, hayatın kendisidir özetle.
Bu evin alanında hayatı mutlaka bir kişi ile ya da birileriyle veya toplumla paylaşırız.
Transit Satürn bu eve girdiğinde ilişkilerimiz incelir, hassaslaşır.
Satürn “gerçeklerin” yıldızıdır, ilişkilerimizle ilgili gerçeklerimizle açık açık karşılaşırız.
Hayatımızdaki kişilerle çatışma, hesaplaşma, açık yüzleşme zamanı gelmiştir.
7.evde bir Satürn varken, biz hayatımıza bir şekilde girmiş yakın ve/veya resmi bireysel kişilerin gerçek yüzlerini, zayıf ve sağlam yanlarını vs yakından tanır, şahit oluruz.
Öte yandan, bu insanlarla mücadele ederken, çatışmaları vs çözmek yolunda kararlar alıp eylem alanında kendimizi ortaya koyarken, kendimizi de çok iyi tanırız.
İnsanlara biz ayna tutarız, insanlar da bize ayna tutar.
Bu ayna “gerçeğin” aynasıdır. Düşmanlık da ortadadır, sevgi de, hatalar da, doğrular da ortadadır.
Neyin ne olduğu bellidir 7.ev hayat arenasında. Kime neden küseceğimizi, kimi neden daha çok seveceğimizi çok iyi anlarız çünkü durum net ve ortadadır. Kişiler açık düşmandır ya da açık dosttur.   
Derken, bunlar düşünce yapımızda ciddi bilinç sıçramaları yaratan ve ciddi sorgulamalara sevk eden noktaya getirir bizi. Ve bunların ardından öyle değişiriz ki, ilişkileri yaşama bakımından, ilişkileri yaşama tarzında, kişilere karşı tepkilerimizde, ciddi derecede olgunlaşma kaydederiz, kişilik olarak daha olgun, daha pişmiş bir seviyeye yükseliriz.
Bundan sonra eski alışkanlıklarla davranmayız kişilere, yani o fevri, toy insan gider, yeni ve daha olgun tavırlarla ve daha pozitif ama daha kararlı hayır’ları ve daha kararlı evet’leri olan bir insan gelir. Bu kendimize öz saygımızı ve güvenimizi güçlendirir ve pekiştirir.
Artık yeni ve olgunlaşan bizin neye hayır neye evet diyeceğine insanlar daha fazla dikkat eder, dolayısıyla bize daha dikkatli ve saygın yaklaşırlar.
Bu durum aile için de geçerlidir. Çünkü onlara karşı sevgimizden dolayı fazla alttan almalar yaptıysak, transit Satürn 7.ev sürecinde onlar da yüzeye çıkar, bize batmaya, bilinçli bir şekilde bu alttan almaların sonucunda bize hissettirilen “değersizlik” duygusu zorumuza gitmeye başlar, kişisel alanımıza fazlaca, çat kapı girmeler bizi rahatsız eder hepten. Bundan dolayı, onlara da tatlı ama kararlı bir ayar çekeriz. Bazen de kavga patlar, onun ardından bir ayar çekeriz.
“Ben artık büyüdüm, ayakları üzerinde olgun bir bireyim, benim alanıma çat kapı giremezsiniz, girseniz de, tepeme çıkamazsınız, evet beni seviyorsunuz ama sizden biraz da saygı istiyorum, değer verdiğinizi görmek istiyorum. Yoksa sevginizin samimiyetinden şüphe edeceğim” tarzı ama direkt ama dolaylı mesajları veririz çevremize.
İnsanlar bir süre yaşanan olayların ve “dur” ihtarlarımızın ardından, bize daha dikkatli, daha özenli yaklaşmayı böylece öğrenirler. Çünkü değiştiğimizi ve bu konuda “ciddi” olduğumuzu görürler. Ve ısrarla öğrenmeyene “Güle güle” deme zamanının geldiğini de görürler.
Transit Satürn 7.ev süreci ayrıca bire bir temaslarımızı, ilişkilerimizi bir köklü “ayıklama zamanı”dır çünkü.
İlişkilerde “temizlik” zamanı.
Ama daha önce dediğim gibi, transit Satürn “gerçeklerin,” gerçekle yüz yüze gelmenin yıldızıdır, o yüzden bu güle güle’ler, ancak kendimizi de sorguladıktan sonra olursa sağlıklı olur.
İlişkilerimizde “Evet, ben bu kişinin bana saygısız tavrından hoşlanmıyorum fakat galiba ben de şu şu tavrımla onu bu davranışa sevk ediyorum, ona bu cüreti ben veriyorum. Ben kendimi bu konularda daha net, daha dik ifade edersem, bakalım o düzelecek mi?” gibi sorgulamalar sonucunda ilişkilerimizde kesin güle güle’ler netleşir.
İnsanlara bir zaman vermeliyiz özetle.
Zamanın Efendisi Satürn çat diye bitirmeleri sevmez, geçmişe ve yaşanmış bir hayata, emeğe saygı ister. Satürn kolaya kaçanı da sevmez, kestirip atma zamanı değil, iki taraflı sorgulama, hesaplaşma ve ondan sonra karara varma zamanıdır.
Mesela, sevgilimizle/eşimizle transit Satürn 7.ev etkisinde yaşanan açık ve ciddi çatışmalar yüzünden kavga ettik ve küstük, ayrıldık ama sonra birbirimizi daha iyi anladık ve sevdiğimize karar verdik ve barıştık. İşte, transit Satürn küslük verir ama kesin bitiş yıldızı değildir bana göre.
O kişilere “zaman” tanır; adı üstünde zamanın efendisidir...
O zaman dolunca, bir şeyler “evet bitti bu iş,” dedirten noktadaysa transit Satürn bitirir ama tam tersi sorunların, kavgaların ve ayrılıkların ardından sorgulamalar yapıldıktan sonra, son duygu ve kararlar “devam” diyorsa, devam edebilir ilişki.
İlişkilerimiz sorunları çözmenin ardından devam ederse, bu sefer daha saygılı, karşılıklı değer duygusunun altını daha iyi çizen bir ilişki kurularak yola devam edilir.
Transit Satürn 7.ev ilişkilerde çatışma sürecinde, çatışma ve sorgulamaların sonunda, ilişkiler daha bir kopmaz bağ ile bağlanır.. Böyle bir acaip yıldızdır. Aradaki bağ adeta göbek bağı misali kopmaz hale gelir. Tabii ilişki incelip kopmadıysa, bitmediyse ve sorunlar da çözüldü, hesaplar verildiyse. Aksi takdirde, giderek soğuyan iki insanın ilgisiz ve sorumsuz ilişkisine dönüşür ve bir olayla da ilişki kopar ve biter.
Transit Satürn’ün 7.ev sürecinde bize öğrettiği bir diğer gerçek; ilişkilerimizi daha gerçek ve daha dürüst yaşamak!
Satürn ilişki kalıplarımızı önce yıkar, sonra daha sağlam hale gelecek şekilde onarır, ilişkiyi daha bir kopmaz, daha bir gerçek yapar ve bizi “bağımlılıktan” çıkarıp “bağlı”ya dönüştürür.
Ancak bu dediklerimin tamamı kişilerin bilinç ve olgunluk seviyesi veya olgunlaşma isteği derecesinde olur. Ve bu olgunluğu sadece bizim değil karşı tarafın da göstermesi gerekir. Aksi takdirde giderek mesafe açılan, soğuyan bir ilişkiye doğru yol alır ve bir süre sonra biter.
Olgunlaşmak isteği ve kararlılığı olmayan, değişmek istemeyen bir kişi ile ilişkimiz, biz değiştikten sonra, artık bize tat vermemeye başlar. Değişmişizdir artık. Gerçek ve çıplak gözle görürüz onu, bakarız ki, o aynı tas aynı hamam, “evet, o hayatımın önemli bir parçası ama bundan sonraki hayatımda bana artık eski anlamı vermiyor. Onu seviyorum, o benim için değerli fakat artık eski hayatımın bir parçası olarak kalmalı, ben yoluma ondan uzaklaşarak devam etmeliyim. Ben artık eski ben değilim, o da benim için eski o değil” diye düşünürüz.
İlişkideki “bağ,” bu kez tam tersi, çözülmeye başlar, yavaş yavaş uzaklaşırız, sonra bir bakmışız, o hayatımızdan ya tamamen gitmiştir, anılarda alması gereken yerini almıştır ya da kenarda, arada bir görüştüğümüz birine dönüşmüştür.
Transit Satürn 7.ev “ilişkilerde hesaplaşma sürecinde,” Satürn’ün bizim için özünde tek bir amacı vardır; ilişkilerimizi daha kaliteli ve daha düzeyli yaşamak.
Satürn’ün yani “aklın” sesine kulak verin.
Yıldızlar rehberiniz olsun.
Semavii 

4 yorum:

  1. Nikahim transit saturn 7. Evimden gecerken olmus . O zaman astrolojinin a sını bilmiyorum tabi. Gunes ve pluton da 7. Evimde transitteymis. Natalimda 7. Evim terazi ama saturnum akrep. Vee evet o 10 yıl cok sey ogretti bana.

    YanıtlaSil
  2. Nazlı Tuğçe Oğuz22 Haziran 2022 23:46

    Ben çok astrolog tanıdım ama kelimeleri böyle kullanan, ifade zenginliği bu derece doyurucu kimseyi tanımadım.. Dünyanın en iyi terapisti, psikoloğu bile ilişkilerle ilgili veya kendimizi etrafımıza ifade etmemiz gereken şekli böylesine karşıya aktaramaz.
    Bravo!!
    Önünüzde saygıyla eğiliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Transit Satürn 7. Ev İşten çıkarılır demişsiniz ancak İş 6. Ev ile ilgili değil miydi acaba neye dayanarak söylediniz bunu veya tam olarak neyi kasdettiniz acaba

    YanıtlaSil
  4. Evet 2021 ağustosta evlendim 2022 haziranda çat diye boşanmadık ayrılık şu bu. Davalık olduk şimdi boşanma aşamasındayız. Onun 7. Ev benim 8. Evimde transit bu satürn. Bile bile lades dedik. 3 yıl önce satürn benim 7. Evimdeyken ayrılacaktık. Dersimi almadım. 8. Ev bana kayıplarla dersimi verdi. Sağol Satürn varol satürn

    YanıtlaSil