9 Eylül 2012 Pazar

SEMAVİİ’DEN 2012 YENGEÇ BURCU YILLIK BURÇ YORUMU

SEMAVİİ’DEN 2012 YENGEÇ BURCU YILLIK BURÇ YORUMU
Yengeç Burcu ( 22 Haziran – 22 Temmuz )
(Yükselen burcunuzu da okuyun mutlaka.)
Sevgili Yengeçler, bu seneyi sizin için de ikiye bölmek mümkün; ama Jüpiter’e göre değil, Satürn transitine göre.
 
Buna göre; 5 Ekime kadar birinci dönem, 5 Ekimden sonraki zamana ikinci dönem diyebiliriz.
Çünkü bu sene uzun süredir Terazi burcundan sizi gergin açı ile etkileyen ve sizi biraz boğan, engelleyen sorunlar ve sorumluluklarla uğraştıran, zaman zaman adeta sabır çatlatan, disiplin, kısıtlama yıldızı Satürn 5 Ekimde sizin gibi Su grubundan olan dost Akrep burcuna geçiyor, yaklaşık bir 2.5 sene orada kalmak üzere.
Buradan, bu sene bazı şeylerin değişeceğini anlayabilirsiniz. Sanki uzun süredir giden bir süreç, bir durum yerini yeni bir köklü gelişmeye bırakarak, hayatınıza değişim getirecektir.
Bu arada, bu sene bazı Yengeçler için hayli enteresan bir yıl olmaya aday; birileriniz yabancı biriyle aşk yaşayabilir ve hatta bunun için uzaklara gidebilirsiniz. Özellikle yılın ikinci yarısında. Böyle çılgınlıklar yapacak birileri olacak aranızda; aşk için her şey.
Ve çoğunuzu yuvada, yaşadığınız ortamda köklü bazı gelişmeler ve değişimler bekliyor.
Yaşadığınız mekanı değiştirmeye neden olacak gelişmeler bekleyin derim. Kiminiz somut olarak yaşadığı mekanı değiştirirken, kiminiz de yuvadaki koşullarda gelişmelerin ardından değişim yaşayacaklar. Özetle yuva şartlarınız önemli ölçüde değişime hazırlanmak üzere.
Bu ne zaman olur peki?
Dediğim gibi, transit Satürn 5 Ekimde Akrep burcuna geçince..
Ama bana kalırsa daha erkenden olabilir çünkü Temmuz-Ağustosta hem burcunuzda yığılan yıldızlar olacak hem de yuva eviniz olan 4.evdeki Terazi burcunda Mars ve Satürn gibi iki önemli yıldız kavuşum açısı yapacak.
Mars halen Başak burcunda ve sizin 3.evinizde gezmekte, Temmuza kadar. Buradaki bir Mars sizi habire entelektüel çalışmalara, yani kafa gerektiren işlere, planlar yapmaya ve harıl harıl bunlar üzerinde detaylı çalışmaya sevk eder.
Mars burada reklam, basın-yayın, araştırma, bilgisayar, hesap kitap ve yazıyla uğraşanlara yarar. Gerçekten verimli ve titiz çalışmalar çıkarabileceğiniz bir dönem.
Ayrıca Mars’ın hareketli enerjisi savunduğunuz veya inandığınız bir konuda başarılı çıkışlar yapmanıza da yarar. Planlar, işler için sürekli hareket halinde olursunuz hem fiziken hem zihnen.
Yeni insanlar tanırsınız işler vesilesiyle. Özellikle de sizin gibi işinde titiz insanlarla tanışırsınız. Bu arada, Jüpiter’in dost ve idealler evi 11.evden Mars’a yaptığı güzel açılar, tam da ihtiyacınız olduğu zaman dostlarınızın size yetişeceğini söylemekte. Hani en büyük servet, dostlardır, insandır, sözünü bizzat yaşamaktasınız bu ara ve yaza kadar.
Promosyon, tanıtım için de Mars 3.ev oldukça favori bir konumdur, işi tanıtım gerektiren Yengeçler durmasın derim.
İşte, Mars sizi bu ara neyle meşgul ediyorsa, o yazdan itibaren hayatınızda, özellikle yuvada bazı hareketlenmeler, değişimlerin katalizörü olacaktır.
Ancak Haziran ve Temmuz bir kitlenme de yaşarsınız; yani olaylar sizi seçimlere zorlarken, bazı çıkmaz durumlar neye karar vermeniz gerektiğinde sizi epey terletir.
Hayatınıza yeni bir pencere, yeni bir hayat alanı açacak gibi görünüyor yaz deyince hızlanacak olaylar.
Jüpiter dediğim gibi idealler, dostlar evinde. Yani, bu yıldız geçen yazdan beri sizden hem hayallerinizi, ideallerinizi güncellemenizi istiyor, hem sizin en büyük hayaliniz/hayalleriniz neyse onun için emek vermenizi istiyor ve asla vazgeçmeden, pes etmeden sonuna kadar götürmenizi istiyor.
Bu sene enteresan bir şey de yaşayacaksınız; birileriyle sanki daha önce kavgalı veya düşmanken sonra birden kırk yıllık dost olacaksınız. Yani düşmanlarınızın dostluğunu kazanacaksınız.
Çocuk bekleyen ve evlilik isteyenler için ilginç bir dönem. Gerçekten bunların gerçekleşmesi çok mümkün olacak, hem de birden isteyecek ve kısa sürede bir bakacaksınız ki, çocuk bekliyorsunuz ya da evlenmişsiniz.
Uranüs Koçta 10.evde, yani meslek, kariyer ve statü evinde, Mars derseniz 3.evde ama Temmuzda Teraziye yuva evinize girecek. Tabii gerek Uranüs Koçtan gerek Mars Teraziden sizi gergin enerjilerle etkileyecek; ancak bu hayatınıza giren hızlı sürprizlerin verdiği ve şaşkınlığın neden olduğu bir gerginlik olacak gibi.
Bu sene, statünüzde hem düzelme, hem uzun süredir beklediğiniz şeylerin olmasıyla değişme var. Neptün’ün de dost Balık burcuna 3 Şubatta girdiğini hesaba katarsak, gerçekten bir vizyonunuz, bir hayaliniz gerçek olacak diyebilirim kesinlikle.
Bazı eski dostluklara nokta koyarken, bazıları ile de yakınlaşmanız söz konusu. Yaza kadar dostluklarda hayli enteresan gelişmeler yaşarsınız.
Tabii her şey güllük gülistanlık değil. Aslında bazı yıldızlarınız hayli gergin diyebilirim. 
Özellikle yuva, ailede sorun yaşayanlar varsa şayet, sorunlar katlanarak ilerlerse, Temmuz dedi mi, olaylar yuvayı adeta ikiye böler. Ayrılık kaçınılmaz olur. Eğer sorunlarla olgun bir şekilde ilgilenirseniz ve bazı çözülmez şeylere katlanmaya razı olursanız, sonbahardan sonra rahatlamaya başlarsınız bazı sorunlardan kurtulmanın ardından.
Bu bakımdan özellikle Nisan ayında ve Temmuzda dikkatli gitmeniz, uyanık ve sağduyulu olmanız gerekir, en azından neyi neden yaptığınızı bilmeniz gerekir.
Yurt dışına gitmeyi düşünen varsa aranızda, sanki Mayıs-Haziran oldukça hareketli geçecek bu bakımdan. Kiminiz de, oralarda ne var, neler yapılıyor diye merak edip bir süre kalmaya gidebilirsiniz, hayat görüşünüzü genişletmek, belki de mesleğinize katkıda bulunacak yeni fikirler, anlayışlar edinmek amacıyla.
Bu bakımdan Mart ayı da iyi görünüyor. Martta sadece yollara dikkat edin derim, acele etmeyin, sakarlıklara karşı dikkat edin derim.
Uranüs Koçta tam tepenizde. Uzun süre de burada kalacak. Bu sizi zaman zaman asi yapacaktır. Birden pire yüzünden yorgan yakma riskiniz var. Yaptığınız emekleri bir kalemde silecek ani ters tavırlar alabilirsiniz, özellikle de otorite konumumdaki kişilere ve aile büyüklerine karşı. Bu iyi olmaz, emeklerinizin boşa gitmemesi için sabırlı olmalısınız. Bu bakımdan Nisan, Temmuz, Aralık ve Ekim dikkatli olun derim.
Sorunlarınızı eski yöntemlerle çözemeyeceğinizi bilin, yeni bakış, yeni anlayış edinmeye açın kendinizi. Plüton zıt burcunuzda bazen size oldukça gergin, hatta bıçak misali keskin bakış verebilir. Bu dönemler duygularınıza yenilmeyin, sakin zamanlara bırakın kararları derim.
Mayıs-Haziran ve Kasım-Aralıkta sağlığınıza özen gösterin derim. Bu dönemlerde ihmal etmeyin sağlığınızı, gerekirse bir tedavi sürecinden geçin.
Para konusu?
Ekime kadar iyi görünmekte, yatırım işleri, borçları halletmek için vs. Hatta varsa alacağınız para alırsınız da. Yazdan itibaren, durumlar enteresan. Jüpiter İkizlerde aileden, havadan gelen paraya, bir de sanki başka işlerden gelen paraya işaret etmekte, ancak, Ekimden sonra Satürn Akrepte size para harcatabilir, yani belki borçlarınızı ödeme zamanı olabilir. Ya da para kazansanız da, daha büyük amaçlara parayı aktarmanız mümkün. Masraf var özetle. Şu da var; hedefinize, amacınıza uygun şartları yakalamanın ardından gelen maddi-manevi büyüme söz konusu. Para için detayları aylık yorumlardan okursunuz.
Aşka bakalım. Yıldızlar sizi de bu sene evlendirmeye niyetli gibi. Yukarıda bahsettiğim gibi, evlenip yurt dışına giden olur, evlenip yuva, ev mekanını değiştiren olur.
Sevgilisi olmayan, ilişki bekleyen veya evlenmek isteyenler bu sene hızlı davranırsanız siz de muradınıza erersiniz. Eğer olmazsa, o zaman Hazirandan sonra hayatınıza giren ilişki sizi seneye evliliğe götürebilir.
Mart, Nisan, Mayıs ve Temmuz-Ağustos, Kasım aşk ve evlilik için uygun aylar gibi.
Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle.
Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder