9 Eylül 2012 Pazar

SEMAVİİ’DEN 2012 YAY BURCU YILLIK BURÇ YORUMU

SEMAVİİ’DEN 2012 YAY BURCU YILLIK BURÇ YORUMU
Yay Burcu ( 22 Kasım – 21 Aralık )
(Yükselen burcunuzu da okuyun mutlaka.)
Sevgili Yaylar bu sene de burcunuzda bir iki önemli yıldız hareketliliği olacak.
 
Sonbaharda uzun yıllar sizin ve zıt burcunuz İkizlerde bulunan Kuzey-Güney Ay Düğümü ayrılıp Akrep-Boğa eksenine yerleşiyor.
Bu artık en azından sizin dışınızda, kontrolünüz dışında bazı karmik olaylara bu denli çok maruz kalmazsınız demektir bir anlamda.
Geçen Kasımdan beri Başak burcuna yerleşen ve 3 Temmuza kadar sizi 10.evinizden yani statü, meslek, toplumsal konum ve kariyer evinden etkileyen Mücadele yıldızı Mars önemli pozisyonda sizin için. 
Mars adeta bu seneki ana olaylarınızın katalizörü gibi. Adeta çarkı döndüren bir açı pozisyonunda.
Mars bir konuda belki önemli hedefinizde zorlu bir mücadeleye işaret etmekte. Siz zorlusunuz, muhatap olduğunuz insanlar da..
Çok enteresan bir yıl olacak gibi görünüyor sizin için. Eski bir mücadelenin sonu, yeni bir dönemin hatta perdenin başlangıcı gibi bir dönem olacağa benziyor.
Bu sene zıt burcunuz İkizlerde Mayıs sonu ve Haziran ayında çok önemli yıldız pozisyonları gerçekleşecek gökyüzünde. Bu adeta bir dönüm noktası yaşatacak birçok Yay burcuna.
Bu size neler getirir, detaylar için aylık burç yorumlarını takip etmenizi tavsiye ederim. Tabii burada da genel bir taslağını çıkarabiliriz.
İkizler burcundaki yıldız yığılması oldukça çetrefilli bir süreç gibi. Varsa rakipleriniz, onların güçlenip kendilerini göstereceği ve muhtelemen zor bir mücadele olacak bir zaman diyebilirim. Kanımca Mart-Nisanda hızlanan ve Haziran-Temmuzda noktalanan bir süreç bu.
Şimdiden düşünün bunun üzerinde derim; neler istediğinizi ve bu mücadeleyi nasıl sonuçlandırmak istediğinizi ve nasıl bir sonucun hayırlı olacağını.
Satürn Terazi burcunda ve idealler, dostlar evinde size hala destek olmakta. Geldiğiniz pozisyonda başardığınız şeyler size hem güç vermekte hem güçlü insanların da bundan dolayı desteğini almaktasınız.
Eski dostlukların ne kadar değerli ve önemli olduğunu anlamaktasınız bol bol.
Öte yandan 5 Ekim 2012’de Disiplin ve kariyer yıldızı Satürn Teraziden ayrılıp Akrep burcuna yani 12.evinize girecek.
Bu açıkçası en başta, bir mola demektir. Kariyerinizde, uğraştığınız işlerde, belki bazı dostluklarda vs bir mola dönemidir. Veya bitiş diyebiliriz.
Hayatın hızlı akışından biraz geriye çekilecek, hem ruhen hem zihnen dinlenmeniz gerekecek. Özetle, hayatınızda bir şeyleri bitireceksiniz.
Sonbahar deyince, dinlenmek, mola vermek, olan bitenlerin hesaplarını yapmak ve adeta şarj olmak zamanı. Biraz uzun süren bir şarj olma zamanı. Çünkü geçen 2 senedir Akrep burcunun yaşamakta olduğu Satürn krizi süreci denir Astrolojide bunun adına.
Bu süreç yoğun olarak 1 sene, tam olarak 2.5 sene süren büyük bir ruhsal ayıklanma zamanıdır, adeta ruhunuzda “kış temizliği” yaptırır size bu Satürn. Tabii bunun için de önce ruhunuzda bir kış dönemi başlar..
Ama varsın başlasın, eski yüklerden, eskimiş alışkanlıklarınızdan ancak böyle kurtulursunuz. Ayrıca insanların zaman zaman inzivaya çekilmesi gerekir. Doğa buna göre yaratmış biz insanları.
Tabii bu dönem tamamen geriye çekilmek dönemi değildir. Bununla birlikte, bu dönem bazı Yayların gizli, içten ve belki de en büyük mücadelesini yürüttüğü, çok ciddi bir şekilde büyük amacına içten ve kararlılıkla hazırlandığı bir dönem olacaktır.
Satürn 12.eve geçtikten sonra dikkat etmemiz gereken en önemli şey ruhsal ve bedensel sağlığımızdır.
Evet, Satürn krizi etkisinde, sağlığımız önem kazanabilir. En önem vermemiz gereken şey ciddi bir sağlık sorununa maruz kalmamaktır.
Mayıstaki Güneş Tutulması İkizlerde, İkizlerde ayrıca Venüs Tutulması olacak Haziranda. Gerçekten çözmek zor… 4 Hazirandaki Yaydaki Ay Tutulması, yani Yay-İkizler eksenli tutulma size karşı işler, ama gerek Güneş Tutulması gerekse Venüs Tutulması da size karşı olanları kötü etkiler…  
Bu açılar neye benziyor.. Aklıma dalgada çalkalanan gemiyi getirdi.. Yani İkizlerdeki yıldız yığılması size karşı yapılan bir mücadele demek ama İkizlerin de sert açıyla yakın zamanlarda etkilenmesi, tıpkı aynı gemide kavga eden insanları çağrıştırdı bana. Siz kavga ederken veya karşınızdaki kişi/ler sizinle kavga ederken her an gemiyi fırtınada yan yatırabilirsiniz ve batınca hepiniz batarsınız.
İşte, açılar bana bunu hissettirdi. Demek ki, bu gerçeği kavradıktan sonra, yapılması gereken şey karşılıklı açık ve medeni tartışma ve gemiyi batırmamak adına ortak ve herkesin tamam diyeceği kararlar alınması ve buna saygı duyulması gerekir demektir.
Bütün bunlar, kolay lokma olmadığınızı göstermekte..

Yayların kafasını daha fazla karıştırmayım. Şimdi bu tür çetrefil mücadele etmeyen diğer Yaylar neler yaşayacak ona bakalım..
Jüpiter Boğada 6.evinizde yani çalışma evinde, sağlık ve bakım evinde. Buradan bu sene kendinize daha iyi bakma, sağlıklı kalma, gündelik hayatı daha sağlıklı ve düzenli yaşama alışkanlıklarını rahatlıkla edinmektesiniz demektir. Belki Boğa spor yapmak hususunda tembellik verebilir, aşırı derecede iştahınızı açabilir.
Ancak sizin Güneş’e sert açı yapan Mars’ın Jüpiter’e iyi açısı, yemek alışkanlıklarınızı da iyi dengelemek şansı vermekte. Metobolizmanızı hızlı çalıştırmakta. Ayrıca kiminiz de sanırım diyet için doktora başvurdunuz ya da başvuracaksınız.
Özetle sağlığınızı, buna göre gündelik hayatınızı düzenlemek sizin için  bu sene zor olmayacak. Hatta keyif alacaksınız kendinizle ilgilenmekten.
Daha güzel giyinmek için gardrobunuzu yenilemek isteyeceksiniz, özellikle daha çekici görünmenizi sağlayan kıyafetlere yöneleceksiniz.
Jüpiter 11 Haziranda zıt burcunuz İkizlere yani sizin 7.ev evlilik, aşk, her türlü bireysel ilişkiler evinize girecek. O zamandan itibaren popüleritenizi artıran faaliyetlere ağırlık vereceksiniz. İşi tanıtım, popüler olmayı gerektiren kişilerin kendini tanıtması için çok iyi bir dönem olacak.
Hayatınıza gerçekten hobileri olan, çok yönlü çalışmaları olan, kültürel kapasitesi yüksek insanlar girecek. O çevrelerde kendinizi var edeceksiniz. Bir süredir geri planda çalışırken, bu süreden sonra öne çıkacaksınız.
Ve Mars’ın verdiği enerji ve kararlılıkla üzerinde çalıştığınız projeleri, çalışmaları Jüpiter İkizlere geçtikten sonra gün yüzüne çıkaracak, topluma, ilgili çevrelere tanıtacak, hak ettiğiniz karşılığı, ödülü almak isteyeceksiniz. Ve Temmuz-Ağustos döneminde Mars’ın Terazi burcuna geçip Satürn ile kavuşum yapması, uzun süredir devam eden projeler, çalışmaların sağlam ve güzel sonucunu alacağınızı söylüyor.
Öte yandan, tüm Yaylar, bu sene çalışmalar, kendini ortaya koymak girişimler bir yana, daha çok kendisiyle, yakınlarıyla ilgilenmeye ağırlık verecek. Hani bir taraftan evet, insanların arasındasınız, hele Jüpiter İkizler süreci etrafınızda insan kaynamasına yol açan bir etkide, yine de, sizin dikkatiniz kendiniz ve yakınlarınızda olacak.
Yani ara ara kaçıp inzivaya çekileceksiniz. Kiminiz belki geri planda daha büyük amacı, hatta misyonu için çalışacak gözlerden ırak.
Para konusuna bakarsak, para evinizde Oğlakta Plüton var. Plüton 2008’den beri Oğlakta ve daha uzun yıllar burada kalacak.
Plüton’un para evindeki varlığı, en başta meslek değişimi, farklı meslekten/mesleklerden para kazanmak demektir. Yani çok farklı, bambaşka bir işten ziyade, yine daha önce yaptığınız işle de bağlantılı olan farklı bir pozisyon almak ve bundan para kazanmak demektir.
Jüpiter İkizler süreci hobi, yeteneklerinizle alakalı kurslara gitmek, kendinizi geliştirmek için çok uygun bir zaman. Hatta bunlardan birini işe çevirmek için de oldukça uygun zaman.
Para kazanma durumunuz oldukça iyi görünmekte. Yaptığınız işte parasal koşulları dengeye kavuşturmak için bazı yıldızlar iyi konuşlanmış durumda. Öte yandan, Satürn Akrep süreci sanki büyük para, yatırım için size daha faydalı olacak gibi görünmekte. Satürn Terazide, 8.ev yani yatırım evinize sert açı yaparken, gelen parayı tutamamaya neden olmakta, Ekimden sonra sanırım asıl büyük yatırım için uygun dönem başlar sizin için.
Hayaller yıldızı Neptün 3 Şubatta Balık burcuna sizin yuva evinize geçiyor, uzun yıllar burada kalmak üzere.
Neptün sizi Balık burcundan kare yani gergin açıyla etkiler. Yuvada zaman zaman belirsiz, dumanlı hava yaratır. Evde istenen düzeni sağlamak zorlaşabilir. Ama güzel bir yanı var Neptün’ün, Satürn Akrepe geçince, Neptün ile yapacağı güzel açı, ruhsal bazda size bir huzur getirecek. Artık evdeki yakınlarınızı eleştirmek, beklentilerinizi alamayınca üzülmekten vazgeçip, onları da kendinizi de olduğu gibi kabul etmeyi başaracaksınız.
Ayrıca bu açı misyon açısıdır. Gerçekten önemli hedefleri, amaçları olan Yaylar bu mistik güçten, ruhsal yüksek enerjiden faydalanırsa hayatının en anlamlı çalışmalarını yapabilecektir.
Büyük yıldızların detayları üzerine aylık burç yorumlarını takip etmekte fayda vardır.
Gelelim aşka, evet, Jüpiter İkizler süreci aşka teslim olacağınız bir zaman diyebilirim. Aşık olmak zamanı.
Venüs’ün zıt burcunuz İkizlerde uzun süre kalması ve retro olması enteresan sizin aşk hayatınız açısından. Venüs retrosu kimi Yaylar için eski bir sevgiliyle karşılaşma veya geri dönme ve kanımca onunla hesaplaşma yaşatır size. Şayet bir anlaşma, barış vs sağlanırsa ilişki tazelenip yeniden devam edebilir.
Bazı yıldızlar size, aşkta karşı tarafa teslim olun diyor, hayatı biraz da karşı cepheden görün diyor. Tabii ki teslim olmak onun her şeyini kabul etmek anlamında değil, kafanızdaki aşka ve ilişkiye dair düşünceleri bir süreliğine bir kenara atıp, hayatın ve aşkın size öğretmek istediklerini almak için kendinizi esnetin demek istiyorum.
Bu bakımdan Nisan-Haziran arası oldukça ilginç geçecek gibi görünmekte. Evlilik için ise uygun zaman Haziran, Ağustos ve Ekim uygun görünmekte.
Aşk bekleyen Yaylar,  yukarıda verdiğim Nisan-Haziran, Eylül ve Aralık arası sizin için de ilginç geçebilir aşk adına.
Bu sene evli Yaylara küçük bir uyarım olacak; Satürn Ekimde Akrep burcuna geçince, ruhunuzda başlangıçta depresyon belirtisi göstermesi çok olası ve bu depresyonla baş etmekte zorlanırsanız, bu şiddetli karamsarlığa dönüşebilir ve evliliğinizi yıktırabilir size. Aman deyim, bu sürece kanmayın, sakin ve olgun aşmaya bakın.
Satürn 12.ev transit sürecini lütfen önemseyin, bilincinizi yükseltin bu konuda, bu sürecin detaylarını öğrenmek için sitemde yazdığım “Astroloji Öğretiyorum” Bölümündeki “Satürn Transitleri Üzerine Astrolojinin Yanlışları” adlı makalemi okumanızı tavsiye ederim.
Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle.
Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder