9 Eylül 2012 Pazar

SEMAVİİ’DEN 2012 OĞLAK BURCU YILLIK BURÇ YORUMU

SEMAVİİ’DEN 2012 OĞLAK BURCU YILLIK BURÇ YORUMU
Oğlak Burcu ( 22 Aralık – 19 Ocak )
(Yükselen burcunuzu da okuyun mutlaka.)
Sevgili Oğlaklar 2008’den beri burcunuzda kalmaya başlayan ve daha uzun yıllar kalacak olan Dönüşüm yıldızı Plüton’un derin etkisini hayatınızda hissetmeye başlamış olmalısınız.
 
Çünkü Plüton geçen sene bir ara uzun süre retro pozisyonda iken, sonbahar gibi yeniden düz pozisyona geçip hız almaya başladı.
Plüton ile siz Oğlaklar hayata bakışınızı adeta kökten değiştiren bazı olaylar yaşamaktasınız. Hani bir olay olur, ondan sonra “hayatım değişti” deriz ya, o türden.
Bu tür bir olay bazen üzücü bir olayken, bazen de sevindirici ve çok önemli bir olaydır ve o olayın ardından adeta gözünüz açılar.
Sanki daha önce gözünüzde bir perde varmış da, hayatı çalakalem yaşıyormuşsunuz gibi, birden uyanıp etrafa bakarsınız, hayatı cam gibi net gözlerle seyredersiniz. Artık bambaşka bir insansınızdır. Hayatın derin anlamına dair derin kavrayışlar yaşarsınız.
Plüton dönüştürür insanı..
Ancak bu dönüşüm bazen çok önemli ve pozitif bir değişim yaşatırken hayatınızda ve kişiliğinizde bazen de yozlaştırır. Aman dikkat.. Yani dönüşümün pozitif olması sizin elinizde, köklü ve güzel bir dönüşüm mü yoksa bozulma, yozlaşma mı?..
Evet, size bu dönüşümü yaşatan dış etkenli, elinizde olmayan bir olay olabilir, kadersel etkilidir çokça, fakat o olayın sizde bıraktığı etki sizin iradenize bağlıdır.
Ve henüz hayatında dönüşüm etkisi taşıyan önemli bir olay yaşamayan Oğlaklara küçük bir tavsiyem olacak; ara ara düşünmeye zaman ayırın, hayatın hır gürünü bir kenara koyarak. İçinizde kıpırdayan ve sizi rahatsız eden ve sanki derinden, aklın derinliklerinden gelen sese kulak verin. “Şunda yenilenmen lazım, şu alışkanlığını, şu düşünce yapını bırakmanın zamanı gelmedi mi?” diyen derinden ama giderek kuvvetlenen sesin dediği budur…
Plüton nasıl bir şey yaşatır insana..
Kimiz zaman hani aniden gelen bir haberin, gelişmenin ardından bir anda çok farklı bir hayatın içinde bulursunuz, işte bu Uranüs etkisidir. Sonra yeni ortamınıza uygun bir felsefe, bir hayat görüşü edinmeniz gerekecektir, eski-yeni felsefenin bir harmanı, bunu da Neptün etkisinde gerçekleştirirsiniz. Sonra bir bakmışsınız ki, siz artık eski siz değilsinizdir. Yabancı bir yerde kendini var eden, yine siz ama başka bir siz olan birisiniz. İşte bu da Plütondur!
Plüton işte, diğer yıldızların etkisinden önce kendini belli etmeden, derinden ilerler. Sonra olaylar, hayat ilerledikçe kendini belli etmeye başlar. Siz yeni felsefe vs ile meşgulken, bazı gelişmeler, kavşak nitelikli olaylar yaşarsınız. İşte o olaylar sizin Uranüs, Neptün etkisinde yaşadıklarınızı adeta çalkalar çalkalar pat diye oturtur yerine. Son noktayı koyan olay gibidir. Ve içinizdeki değişim-dönüşüm tamamlanmıştır artık.
Yani; hani bir kavşak olay olur; bir karar ver: yenilenmek mi aynı kalmak mı, yoksa eksiye dönüş mü? Eskiye dönüş imkansızdır, dediğim gibi olursa, ancak yozlaşma olur, iyi bir dönüşüm için, artık geçmişle bağınızın kopması gerektiğini anlarsınız. Yeni yaşam sahnesinde var olma-yok olma zamanıdır. Olmak mı olmamak mı, bütün mesele bu hali..
İşte, o tarihten sonra, siz ne eski sizsinizdir, ne de kendinizi benzetmeye çalıştığınız yeni ortamdaki insanlardansınızdır. Siz yeni ortamında eski-yeninin harmanından kendini yeniden doğuran, yeniden var eden birisinizdir!
Yurt dışına yerleşenler güzel bir örnektir bunun için: yurdunuzdan kalkıp atıyorum Kanada’ya yerleştiniz. Bu Uranüs’tür. Sonra sizden çok farklı yaşam tarzı, inançları, anlayışları keşfettiniz, şahit oldunuz ve kafanız karıştı. Bazen o inanç, felsefe, anlayışa kendinizi kapattınız, bir fantezi dünyasına çekildiniz, olmadı, onların felsefesini tam kabul etseniz o da olmaz.. Muğlak, karışık bir ruh halindesiniz.. Bu Neptün’dür. Böyle yaşayıp giderken bir gün bir olay olur, ya da bazı olaylar olur ama mutlaka bir nokta koyduran bir olay sizde dank etkisi yaratır: Ve “Ben kimim?” dediniz. Bundan böyle ben nasıl yaşamalıyım? Kavşaktasınızdır. Onu mu bunu mu yapmalıyım? Orada mı burada mı kendimi var etmeliyim? İşte, bu sorunun cevabı; sizin “yeni siz olduğunuzu” anladığınız ve yeni sizi netleştirdiğiniz zamandır. İşte, bu da Plüton’dur.
Bu yıllık yorumlarda, felsefe yapma sıram sizdeymiş.. Neyse, uzatmayım daha fazla.. Yeterince anlaşıldı sanırım demek istediğim.
Bu seneye güçlü girdiğinizi görüyorum yıldızlardan, çünkü sizin gibi Toprak grubundan iki dost burçta bulunan yıldızlardan pozitif enerji ve güç almaktasınız; Boğada Hazirana kadar kalacak olan şans yıldızı Jüpiter ve 3 Temmuza kadar Başakta kalacak olan Mars.
Bu iki yıldız, kendiniz için, büyük bir girişime başladığınızı veya önemli somut bir karar verdiğinizi ve bunun üzerine mücadele, eylem planı yapıp harekete geçtiğinizi göstermekte. Gerçekten planlarınız sağlam, tutarlı ise siz de olumlu bir kararlılık ve hevesle donatıldıysanız, bu iki önemli “eylem” yıldızının desteğiyle bir zafer kazanırsınız, istediğiniz bir şeye ulaşabilirsiniz.
Yukarıda tam tepenizde Demoklosin Kılıcı gibi Disiplin yıldızı Satürn durmakta hala, Terazi burcunda.
Satürn Terazi burcunda size sert yani gergin açı yapmakta epey zamandır, ama sonuçta Satürn sizin öz yıldızınızdır. Ne zorlukları, mücadeleyi aşmışsınızdır, bunu mu aşamayacaksınız. Üstelik Satürn Terazide yücelmiş pozisyondadır ve ayrıca Satürn kendi evindedir sizin burcunuza göre, yani 10.evde.
Bütün bunlar, evet, Satürn sizi ciddi bir karara zorlamakta meslek, statü, hayat tarzı, toplumsal konumunuzu, ailedeki konumuzu ilgilendiren konularda.
Satürn “size evet, şimdi bu dönemdesin, zor bir dönem, sorumlulukların ağır geldiği, dıştan dayatılan fazla sorumlulukların seni sıkıştırdığı, çekilmez olduğu bir dönemdesin. Haklısın. Fazla geldi sorumluluklar. Ama kaçarsan, sil baştan başa dönersin. O yüzden ne yapmalısın? Kararın nedir? Hem statünü yükseltecek, en azından kazandığın statünü korumanı sağlayacak veya sana daha iyi bir statü kazandıracak ve gereksiz sorumlulukları üzerinden atmanı sağlayacak kararların neler?”
Satürn sürekli bu soruyu sordurur size: “Şimdi, mesleki konumum adına ne yapmalıyım?
Tabii genelde Satürn 10.ev süreci, iki meslekten veya iki mesleki konumdan birini seçmeye, birinden vazgeçmeye, ona nokta koymaya davet edebilir. Birinden fedakarlık zamanıdır, diğerinden elde edilecek statü daha iyidir çünkü.
Ayrıca ikisi birden gitmez, omuzlarınızda yüklü taş vardır adeta. Biri fazladır. Veya ikisi de lazımdır ama bu sefer başka yerlerden fedakarlık yapmak zorunda kalırsınız, mesele evi, yuvayı fena halde ihmal edersiniz…
Özetle, Satürn bu tür zorlu bir mesleki konum sürecinde, sizi ikileme, iki tercihten birini yapmaya zorlar.
Hangisi hayırlıdır sizin için onu iyice, sakince düşünmek gerekir. Yorulup kaçmak çare değildir.. O yüzden zaman ayırıp düşünmek, önce tıpkı hastalığı teşhis eder gibi, sorununuzu tespit etmek, sonra isteğiniz, gönlünüzde yatan nedir, aklınızın size “bu senin için daha hayırlı” dediği tercih nedir, onları tespit etmek ve bunların ışığında kararlarınızı vermek ve ardından bu kararları eyleme dökmek için sıkı sağlam bir yol planı yapmaktır.
Eminim bazı Oğlaklar bu dediğim süreçleri çoktan yaşadı ve kararlarını da verdi. Eylem planlarını da yaptı, şimdi hedefe giden yolda eylem planını harekete geçirdi.
Geçirmeyenler için yazdım zaten, hayatınızı etkileyen önemli bir karar verirken iyi anlayın durumları ve sağlam kararlar verin diye.
Bu süreçte çok kişi emekli olur mesela ve hemen kendini başka ve statüsü olan, konumu iyi bir işe atar. Yetkisi olan bir iştir genelde. Ya da emekli olup kendine yeni meslek alanı açan bir kursa gider, ya da staj gibi ciddi çalışmalar yapar.
İşte, iyi düşünün, kaçmadan ama kendinizi de düze çıkaracak, hayatınıza katkıda bulunacak şekilde kararlarınızı verin, sonra da dost burçlardaki Mars ve Jüpiter’in Haziran-Temmuza kadar size verdiği destek enerjisini sizi hedefe götürecek yakıtınız olarak kullanın derim. 
Bu arada, Mars 24 Ocak-14 Nisan arası retro posizyonda olacak, bu eylem planınızı yürütürken, bazen aksilikler çıkacak demektir, gecikmeler olacaktır, bazen eylem planınızdan şüphe edersiniz, bazen bir güvensizlik gelebilir üzerinize, böyle zamanlarda mola verin derim, yeniden planlarınızı düşünün, güncelleyin, varsa eksik gedik halledin bu süreçte ve Nisanda Mars yeniden hız alırken, ileri doğru devam edin.
Kanımca hedefinizin sonuçlanacağı zaman Temmuz-Ağustos arası Mars’ın Terazi burcuna geçip Satürn’le kavuşum yaptığı zaman olsa gerek. Bu çok önemli bir dönem, ayrıca son derece dikkatli ve uyanık olunması gereken bir dönem: zafer mi yenilgi mi?...
Hani bu açı adeta yenilgiyi de büyük verir zaferi de.. öyle kuvvetli bir enerjisi var açının..
Bu açı döneminin ardından artık, mücadele, koşturma, hır gür biter. Sonuç elinizdedir.
Bu arada küçük bir uyarıda bulunmak isterim; bazı dost yıldızlar sizi gerçekten süper pozitif enerji ile desteklerken, aslında diğer açılar hiç kolay değil, üstelik yukarıda bahsettiğim Mars-Satürn kavuşması oldukça sert bir açıdır.
Şayet, kendini çok zorlanmış, yorulmuş, bıkmış ve çıkmazda hisseden Oğlaklar olursa, lütfen mola!
Bu Oğlaklara tavsiyem, bırakın bir süre ara verin hırsa, kariyer koşturmacasına, mücadeleye.. Aksi taktirde, kendinizi ciddi depresyonda ve şiddetli öfke patlaması yaşarken bulabilirsiniz, anlık şiddetli öfke nöbeti size umulmadık şeyler yaşatabilir. Kendiniz veya bir başkasına bir anda zarar verebilecek bir harekete yeltenebilirsiniz. İçinizde kopan fırtınayı sakın hafife almayın, gerekirse mutlaka bir psikolog desteği alın derim.
Yani mücadeleyi önemseyin ama hayat memat meselesine dönüştürüp yaşadığınız sıkıntıları gözünüzde büyütürseniz, hayatınızın çıkmazını yaşarsınız. Aman ha, siz güçlüsünüzdür. Hırslısınızdır da. Ama hırsı ölüm-kalım meselesine dönüştürmeyin derim. Zaten Plüton da size, hayatın en derin sırlarını öğrenmeye davet ederken, sığ, geçici hayatın geçiçi ama yıkıcı hırslarına kaptırmayın kendinizi.
Derinleşin, hayatın sırlarına ermek için gönül ve ruh kapılarını ardına kadar açın.. Görün bakın, o zaman dünya gözünüze nasıl güzel görünecek…
Uranüs Koçta yuva evinizde.. Hakikaten geçen seneden beri size birden mekan, kent hatta ülke değiştireceksiniz diye yazdım. Bulunduğunuz köklerden uzaklaşacaksınız. Yani, evet, gittiğiniz yerde ya da gideceğiniz yerde mutlu musunuz, belki hayır, ama eski yere de dönemezsiniz. Yeni yeni yeni.. Ama öyle ama böyle yeniyle barışmak, onu kucaklamak zorundasınız. Cennetiniz de cehenneminiz de orası artık.
Tabii kimi Oğlaklar da yeni mekan değiştirmekten ziyade, hayatındaki soyut mekan kavramını değiştirmekte. Yani yaşadığı yerde artık başka bir yaşantı içinde.. Ruhsal bir mekan değişimi adeta.
Uranüs yuva evinizde iken, mekanda, yuvada beklenmedik değişimler bekleyin derim. Yuva alanı adeta “yüzer gemi” gibi Uranüs burada kaldığı sürece. Tam ev düzenimi kurdum dersiniz, hop birden başka bir evde, başka bir kentte vs bulabilirsiniz kendinizi.
Bu sene, yurt dışında eğitim düşünen Oğlaklar varsa, bu sene çok uygun diyebilirim. Koyun hedefinizi ortaya ve çalışın. Kanımca, yazdan itibaren başka yerdesiniz. Başka kültür ve ortamda.. Yurt dışına gitmeyen Oğlaklar ise eğitimi yaşadığı mekandan farklı yerde alabilir. Tabii bireysel haritalarına bağlı olarak. Kimi de aynı kentte olur ama kendisine çok yeni gelen bir eğitim alanında bulup, bugüne kadar yaşadığı kenti şimdi başka boyutlarıyla yaşamaya başlar.
Varsa sağlık sorunu olan Oğlaklar, Mayıs-Haziran tedavi için iyi bir dönem. Hatta ufak bir operasyon bile olabilir ama merak etmeyin daha sağlıklı olmak adına olur.
Sevgili Oğlaklar, galiba içinizden yeni bir Martin Luther King çıkacak gibi görünüyor.
Düşünce yapınız çok ruhsal, mistik seviyeye çıkacak gibi. Siz Oğlaklar kalıplaşmış düşüncelerden bazen kendinizi kurtarmaz, onların tuzağına düşersiniz. Ama şimdi Neptün Balıkta öyle derin düşünce kapılarını size açacak ki, düşünce sınırlarını bu sefer siz gönüllü olarak yıkmak isteyeceksiniz. Oldukça idealist ama uzak görüşlü mistik, manevi, aklın sınırlarını aşan yüksek düşünce ve duygularla donatılacaksınız adeta. Ereceksiniz..
Para konusuna gelirsek, ki bu sevdiğiniz konudur..))
Yazın sanki bazı Oğlaklar toplu para alacak gibi. Ya da çok önemli bir anlaşmaya imza atacak, para getiren türden. Sanırım yazdan itibaren yeni şeylerden, ilgi alanlarından, ek işlerden vs iyi para kazanacaksınız. Para akabilir size..
Jüpiter 11 Haziranda 6.ev çalışma evi ve sağlık-bakım evine giriyor.  Bazı Oğlaklar estetik yaptırmaya ve tarz değiştirmeye merak saracak gibi. Sağlıklı yaşamak adına düzene girmeniz gerekecek bu dönemde. Aşırı çalışmalar sinirlerinizi bozabilir. Bu bakımdan, özellikle, sinirler, beyin, akciğerleri ihmal etmeyelim derim. Sigara gibi alışkanlıkları bitirmek için iyi bir dönem..
Satürn 5 Ekimde Teraziden ayrılıp Akrep burcuna geçecek, 2.5 sene orada kalmak üzere.
Akrep sizin dostlar, idealler evinizdedir. Bazı dostlukları pekiştirme, bazısını eleme, ayıklama dönemi olacaktır sizin için. Ayrıca mesleki mücadelede elde ettiklerinizi pişirme dönemi diyebilirim.
Aşka bakarsak; bu sene Ekime kadar evli Oğlaklar evliliklerine dikkat etmeli derim, Satürn 10.evde ayrıca mahkeme evindedir. Anlaşmazlık, evi ihmal boşanma riski taşımakta. En iyisi ailenizle ilgilenmektir.
Bekar Oğlaklara gelirsek, aşk için güzel zamanlar; Mart, Nisan, Ağustos ve Eylül. Yeni aşk bulmak için oldukça iyi dönemler.
Ayrıca Plüton’un sizde kalması demek, eh, artık Plütonik bir aşkı yani derin, kopmaz bağla bağlanacağınız sevgilinizi bulmanız yakın demektir.
Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle.
Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder