9 Eylül 2012 Pazar

SEMAVİİ’DEN 2012 İKİZLER BURCU YILLIK BURÇ YORUMU

SEMAVİİ’DEN 2012 İKİZLER BURCU YILLIK BURÇ YORUMU
İkizler Burcu ( 21 Mayıs – 21 Haziran )
(Yükselen burcunuzu da okuyun mutlaka.)
Sevgili İkizler, bu yıl da yine sizi yakından ilgilendiren ve etkileyen çok önemli yıldız açıları var gökyüzünde.
 
Hem iyi hem gergin açılar diyeyim..
Önce güzel bir haberden başlayalım; şans yıldızı Jüpiter bir sene kalmak üzere 11 Haziran 2012’de burcunuza geçiyor!
Jüpiter’in burcunuzdayken en büyük faydası gitmeyen işlerin ilerlemesini sağlaması ve bazı konularda size adeta temiz ve yeni bir sayfa açmasıdır.
Artık sorunları boş vermek, hayatın keyfini çıkarmak, bugüne ve yarına dikkatinizi vermek zamanı olacak. Ve ayrıca daha önce ayağınıza takılan taşların gitmesi, en azından bu türlü engelleri şansın yardımıyla çabuk aşmanızı sağlaması olacaktır.
Transit Jüpiter halen Boğada yani ruhsal alem, gizli işler, gizli yürütülen şeyleri temsil eden evde ve ayrıca yurt dışı evinde.
Bu arada kimi İkizler yurt dışına yerleşirse hiç şaşırmam. Kiminiz yazın ilk zamanlarında taşınmış olabilirsiniz, kiminiz geçen Kasım-Aralık gibi. Kiminizin taşınma düşüncesi varsa hala, taşınması Jüpiter’in burcunuza geçeceği zaman olabilir.
Özetle, aklınızda bir yerlere yerleşme düşüncesi ve isteği var olsa gerek ve bunu gerçekleştirmek üzere araştırma, girişimler yapıyor olmalısınız.
Kısa mekanda taşınma olayı da söz konusu. Ama dediğim gibi, bu Kasım gibi gerçekleşmiş olsa gerek. Diğerleri için Temmuz 2012 diyebilirim olası taşınma zamanı.
2012 yılını sizin için ikiye bölmek mümkün; Jüpiter’in Hazirana kadar Boğada olduğu dönem ve sonra sizin burcunuzda olduğu dönem..
Hele bu sene burcunuzda yer alan çok önemli yıldız aktiviteleri, oluşumları var ki, adeta dönüm noktası değeri taşıyan gelişmelerin ardından başka döneme giriyorsunuz diyebilirim. Bu önemli yıldız olayları tam da Jüpiter’in burç değiştirmek üzere olduğu Mayıs-Haziranda etkili ve aktif durumda.
Tabii bu çok özel, önemli ve dikkatli gidilmesi gereken ve gergin de olabilecek dönemi bilinçli aşmak hatta bu yüksek ama gergin enerjileri başarıya, zafere dönüştürmek için aylık burç yorumlarını takip etmenizi tavsiye ederim. Burada genel bir tespit yapmakla yetineceğim çünkü.
Bu yıldız yığılmasına bakınca, sıkı bir mücadele ile; şeytanın bacağını kırarsınız! Yıldızlar adeta bana bu sözü çağrıştırdı..
Bu sene güçlü ve iyi niyetli dostların çok faydasını göreceksiniz. Adeta sizi kollayacak, koruyacaklar, size önemli katkıda bulunacaklar. Bazen sizin bile haberiniz olmadan, onlar size destek olacaklar.
Jüpiter 12.evinizde Boğada iken, ayrıca Tanrı koruması yaşarsınız, bu sene dikkat edin yaşadıklarınıza, bu türlü bir yüce enerjilerin sizi koruduğuna şahit olacaksınız. Yeter ki içinizdeki size güven, inanç veren, hayata dair güven veren, kendinize güven veren enerjilere kulak verin, dışarıda fırtına olsa da, içerideki sessiz ve inançlı sese kulak verin, doğrusunu o söylüyor çünkü…
Bu arada Jüpiter sezginizi ikiye katlayacaktır.. Düşündüğünüz şeyler gerçek olacak ya da sezginiz size bazı şeyleri pat diye gösterecektir.
Rüyalarınız da anlam kazanır bu sene.
Jüpiter’in Boğada iken bir güzel yanı daha; büyük yatırım zamanı. Size ait olanın size geri dönmesi zamanı. Bu aileden gelen miras olabilir, bir alacağınız olabilir.
Ayrıca yıldızlar küçük yatırımdan büyük kar elde etmeye de işaret etmekte. Yani küçük bir şey alırsınız, mesela bir toprak, arazi veya mütevazi bir ev, bu ileriki yıllarda inanılmaz değer edebilir. Değeri çok artabilir. Bu zamanı iyi değerlendirin derim.
Bu sene eğitimle ilgilenen İkizler de hayallerindeki iyi okula kavuşma şansını yaşayacaklardır.
Gerçekten yıldızlara bakıyorum; bu sene hayatınız action dolu… ))
Özellikle yılın ilk yarısı yıldızlardan sizden hareket, eylem ve inisiyatif bekliyorlar. Zaten yerinizde de duramayacak, kendiniz için bir şeyler yapmak için koşturacak, uğraşacaksınız.
Bu arada, ara ara kendinizle baş başa kalıp, geçmişi ve hayallerinizi düşünün derim. İçinizi ısıtan şeyleri.. Bunların bir süre sonra gerçekleşmesi mümkün olabilir.. Ama hayalle fanteziyi de ayırın derim..
Mars’ın pozisyonu 3 Temmuza kadar zaman zaman sıkıntı verici sizin için. Çünkü Mars Temmuza kadar size kare yeni gergin açı yapan Başak burcunda ve 4.eviniz yani yuva evinizde. Dolayısıyla evde birileriyle anlaşmazlık had safhaya çıkabilir ve bu anlaşmazlık gürültü, kavga koparabilir. En başta siz daha tahammülsüz olabilirsiniz. Sinirli ve agresif olabilirsiniz zaman zaman. Başka zaman kavga büyümeden geçip giderken, Mars etkisi can acıtan, öfkeyi doruğa çıkaran etkide olabilir. Ve az işten çok iş çıkabilir.
Yani ya sizin ya yakınınızın sağlığı aşırı tartışma, öfkeden dolayı bozulabilir. Hem siz hem yakınınız anlayışsız olabilirsiniz.
Bu durumda ne yapmalısınız?
Mars aslında sizin Güneşe sert açılı iken, başka yıldızlara oldukça iyi açılı. Bu da sağduyu hakim olursa evde uzun zaman çözülemeyen bazı sorunları kökten çözmek fırsatı verebilir demektir. Belki kopan bir kavga ile gündeme gelen bu çözümsüz sorun, kişiler sağduyuyu hakim kılarsa, çok rahat çözüme kavuşur ve artık o sorun hayatınızdan çıkabilir demektir. 
Eğer bunu başaramazsanız, Mars’ın yüksek ve gergin enerjisini başka yere, size fayda getirecek alanlara kaydırın derim.
O zaman, bu gergin Mars enerjisini başka eylemlere kaydırmakta fayda var derim. Mesela yukarıda bahsettiğim yatırım işlerine eğilin derim, arayın tarayın, detaylı bilgiler edinin ve küçük de olsa yatırım yapın derim. Kafanızı bunlarla meşgul etmek sizi de rahatlatacaktır.
Jüpiter-Mars olumlu, ahenkli açısı kafanızın bir kenarında tuttuğunuz şeyleri eyleme dökmek zamanına işaret ediyor. Neyse o, o konuda somut girişimlere, eylemlere ağırlık verin derim. Tabii bu girişimleri bir plan çerçevesinde yapın.
Bu istekler, gizli niyetler ne olabilir? Kiminiz için dediğim gibi yatırım, kiminiz için güzel bir mekana taşınmak, hatta kiminiz için başka ülkeye vs taşınmak, kiminiz için evde bazı çalışmalar yapmak, yazı gibi, kiminiz için de işte kendi istediği düzeni hayata geçirmek olsa gerek.
Ve kiminiz için de evlenmek olsa gerek.
Derinden gelen sese kulak verin.. Onun zamanı gelmiş çünkü..
Bu tür girişimlerin meyvesini alacağınız zaman, Temmuzda sizin gibi Mars Hava grubundan olan Terazi burcuna geçince sanırım. Temmuz-Ağustos dönemi bir çarkın kırıldığı dönem, hayatınızın farklı bir yöne yöneldiği dönem olacak gibi.
Yalnız bu dönemin bir riski var; Mars Ağustosta Satürn ile kavuşum açısı yapacak. Bu biraz kırıcı, yıkıcı eylem, tavırların ardından gelen bir dönüm noktası olabilir. Yine de her şey size bağlı.. Satürn gerçeklerin ve sorumlulukların yıldızıdır. Bu çizgiden sapmayanın çatışma, yıkıcı eylemlere yöneleceğini veya maruz kalacağını sanmıyorum, tam tersi, mücadele gücünüzün doruk noktasında olduğu ve kendinize güvenin de tam olduğu bir dönem olur ki, o zaman istediğinizi masaya vurarak alırsınız.
Mars-Satürn kavuşumu her ne kadar çok kuvvetli ve zorlu bir enerji oluştururken, kişinin iradesinde bir enerjidir. Olayları yöneten ve hatta olayları yaratan sizsinizdir.
Bu dönemin güzel bir yani; o zaman Jüpiter burcunuza geçmiş olacak ve kendinize her zamankinden fazla güveneceksiniz.
Zaten bu dönemden önce başka ve daha önemli ve hatta Temmuz-Ağustosta ne gibi sonuçlar alacağınızı su yüzüne çıkaracak bir dönem var. Daha önce dediğim gibi, Mayıs-haziranda önemli yıldız aktiviteleri sizin burçta konuşlanıyor adeta. 
Mayıs-Haziran daha ziyade dış olayların yoğun etkisi altında olacağınız, yani karşınıza çıkan gelişmeleri yaşayacağınız bir dönem. Yine de rota iradesi sizde olacak… Yani beklenmedik dış gelişmeler olur, bu olaylar sizi bir yol ayrımına veya seçime zorlar.. Seçmek size aittir.
Para bakımından sene boyunca iyisiniz, hatta küçük paralar hususunda sıkıntı olsa da, asıl büyük para, yatırım bakımından şanslısınız.
Bu sene ilginç olan bir şey daha var; Koça yerleşen ve uzun yıllar burada kalacak olan değişim yıldızı Uranüs 11.ev yani dostlar ve idealler, amaçlar evinizde. Oldukça enteresan ve sıra dışı insanların gruplarına girecek, kendinizi o ortamlarda var edebileceksiniz. Daha önce sizi kale almayan insanların size itibar gösterdiğine şahit olacaksınız.
İlginçtir; Neptün Balıka geçiyor 3 Şubatta ve 10.ev kariyer, meslek ve statü evinize iyice konuşlanıyor. Normalde Neptün kaos, karmaşa ve bol yanılgılar ve hayal kırıklıkları verir girdiği evin alanına.
Ama öte yandan Uranüs’ün de nerdeyse eş zamanlı olarak 11.evinize yerleşmesi adeta Neptün’ün kaotik enerjisini bertaraf edecek, asıl şimdi gerçek istekleriniz için mücadele edecek ve hak ettiğiniz güzel yerlerde olacak, isteklerinizi daha net görüp, bir tür özel bir ışık belirecek hayatınıza. Hayatınızı ışıtan bir enerjinin etkisine gireceksiniz.
İçlerinizden bazılarınızın ünlenmesi, ün büyümesi, toplumda adını duyurması kaçınılmaz bu enerjilerle.
Ve bu güzel enerjilerle bugün olmayanlara kafayı takmayın sakın, büyük düşünün. Kendinizi yanıltmayın ama büyük de düşünün.
Bu arada küçük bir uyarı; bazı yeni veya eski dostlarla para yüzünden yolları ayırmanız da mümkün. Arkadaş, dost grubu ortamlarınız kuvvetli değişim rüzgarı etkisinde.. Demek ki bunun yenilenmesinin zamanı gelmiş; en azından Uranüs öyle düşünüyor olmalı.
Ve ayrıca küçük hayalleriniz değil, gerçek ve asıl hayallerinizle ilgilenme zamanı gelmiş.
Satürn hala 5.ev sosyal aktivite, terfi, girişim, aşk ve mutluluk evinde gezerken, aşksız kalmaktan şikayet etmeniz doğaldır. Çünkü Satürn gerçekten girdiği evin alanında kısıtlama verir. Tabiri caizse adeta kurutur o alanı bazen. Çünkü bu konuda daha olgun ve gerçekçi bir düşünce yapısı, beklentiler edinmenizi, aşk ve mutluluk adına daha bilinçli olmanızı istemekte. Bu dönemde kısa flörtler size anlamsız gelir zaten.
Bu sene burcunuzda bir de, Venüs Dönüşü yaşanacak, hani ay tutulması gibi bir etki.. Bu aşk hayatınızda önemli bir dönüm yaşatır size. Ya birini hayatınızdan tam anlamıyla çıkarırsınız, ya bitmeyen bir ilişkiye nokta koymak, olumlu/olumsuz bir kesin sonuca bağlamak istersiniz ve ilişkiniz iyi gidiyor gibiyse, Temmuz gibi daha ciddi şeyler planlar, hatta uygulamaya koyarsınız. Yani evlenirsiniz.
Özetle, Mayıs-Haziran, bilemedin, Temmuz-Ağustos bir ilişkide kesin sonucun belli olduğu süreç; ya kesin biter, ya kesin evliliğe gider.
Bu arada, evli İkizler veya sevgilisi olanlar, Satürn 5.evinizde iken, evliliği canlandırmanız zordur biliyorum, ama yapmanız, gayret etmeniz gerekir.  
Sevgilisi olanlar, Satürn etkisinde, mesafeli, belki soğuk görünen, fazla konuşmayan, iş kolik ve evle ilgili sorumlulukları kadına/erkeğe yükleyen partneriniz olmalı. Eğer siz bu tür eş adayını severseniz sorun yok. İlişkinizde Mart ayında bir çatışma, sorun yaşanması söz konusu olabilir. Olayları sağlıklı yönetin derim.
Aşk bekleyenler için uygun dönem; Şubat, Mart, Nisan, ve Venüs’ün burcunuzda uzun süre kalacağı dönem diyebilirim.
Venüs 3 Nisan-7 Ağustos arası burcunuzda. Bu arada, Venüs’ün retro yani geri pozisyonda olacağı dönem evlenmeyin derim; 15 Mayıs-27 Haziran 2012 arasında.
5 Ekim 2012’de transit Satürn dost Terazi burcundan çıkıp Akrep burcuna yani sizin 6.evinize, iş, çalışma, gündelik hayat, sağlık ve bakım evine giriyor. Bu tarihten itibaren bu konular önem kazanmaya başlıyor. Özellikle sağlığınıza karşı daha itinalı olmanız gerekecek bu tarihten sonra.
Son olarak; İkizler yazdan itibaren bol ve sürprizli yurt dışı seyahatlerine hazır olun derim.
Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle.

Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder