9 Eylül 2012 Pazar

SEMAVİİ’DEN 2012 AKREP BURCU YILLIK BURÇ YORUMU
Akrep Burcu ( 23 Ekim – 21 Kasım )
(Yükselen burcunuzu da okuyun mutlaka.)
Sevgili Akrepler geçen yılın zorlu süreçlerinden alnınızın akıyla çıktınız diye umalım ve bu sene sizlere neler getirecek bakalım..
 
Şans yıldızı hala zıt burcunuz Boğa burcunda geziyor.
11 Haziranda Jüpiter İkizler burcuna geçecek yani sizin yatırım evinize.
Disiplin ve kısıtlama yıldızı Satürn de hala yerinde duruyor, yani sizin ruhsal alem evinde.
Ama 5 Ekimde Satürn burcunuza geçiyor!
Geçen 1-2 sene size ciddi sıkıntılar yaşatan Satürn idi. Hayatınızı çalkalandırdı epeyce. Ama şimdi onunla yaşamayı, onunla iletişim kurmayı ve onu dinlemeyi öğrenmişsinizdir diye tahmin ediyorum.
Biliyorum, başta tatsızdır ama dinlemediğimizde daha tatsız gelişmeler olur, zaten asıl problem de bu değil mi? Onu daha önce dinlese insanlar, sonrasında sorunları katlayarak insanın önüne atmaz.
Yani Satürn tek kelimeyle “akıl”dır ve “olgunluk”tur. Hayır efendim, bu böyle olmamalı, diye diretmek, gerçekleri kabul etmemek sorunu çözmediği gibi katlanarak büyümesine neden olur.
Satürn krizleri döneminde, öncelikle işe “evet, benim böyle bir sorunum var” deyip kabul etmek, sonra “ben bu sorunu nasıl güzel bir şekilde aşabilirim?” sorusunu sormaktır.
İşte, bunları gerçekçi ve olgunlukla ortaya koyarsak, her şey biraz daha kolay olur bizim için.
Satürn’ün 12.ev krizini atlatıp kendine gelenlere tavsiyem, size mutluluk, ruhsal huzur, tevekkül duygusu veren, ruhunuzu zenginleştiren, derinleştiren şeylerle meşgul olun.
Birileri için bir şey yapın. Satürn “ben insanlık için faydalıyım, ne mutlu bana” duygusu veren gönüllü işlerde gerçekten büyülü bir enerji yaratır kişinin içinde. Bunun paha biçilmez mutluluğunu kendinize tattırın derim. Veya bir evcil hayvan besleyin, onunla iletişim kurun, sevin ve besleyin.
Hem hayatta hiçbirimizin hem Tanrı olmadığını, hem aslında Tanrıdan bir parçanın bizde var olduğunu anladığımız en özel aktivitedir, görevdir diyebilirim bu tür gönül işleri.
İşte, Satürn tam 12.evde, size bunu yaşatmak, anlatmak istiyor olsa gerek.
Kendinizi sorgulayın, hayatınızı sorgulayın, olgun ve pozitif çıkarımlar yapın, bazı konularda temiz sayfa açın. Ama kendinizi mazoşistçe didiklemeyin derim. Kendinizle çok uğraşmayın, direkt olarak dikkatiniz kendinizde olmasın derim. Tam tersi başka şeylerde olsun, başka kişilerde olsun. Kendinizi dolaylı yoldan tanıyın, kendinizi dolaylı yollardan görün derim.
Çünkü Satürn’ün felsefesine ancak böyle erersiniz.
Bir de, tabii hayatta değer verdiğiniz bir görevle, bir amaçla uğraşın derim. Yani hayat amacınız nedir? Onun için mücadele edin tıpkı bir maden işçisi gibi.
Ayrıca geçen 1-2 senede kaybettiklerinizi düşünün.
Neleri yıktınız? Tabii tüm Akrepler için demiyorum, ama bazı Akrepler kaçınılmaz olarak yıkmış olsa gerek bir şeyleri. İşte, yıkanlara diyorum, düşünün, yıktığınız şeyler sizin için şu an ne ifade ediyor? Pişman mısınız? Bunları düşündükten sonra, kanımca 5 Ekimde Satürn artık 12.evinizden çıkıp sizin burcunuza girerken geri kazanmak için bir fırsat doğacaktır.
Evet, bu sene 5 Ekimde Satürn burcunuza geçiyor 2.5 sene sizde kalmak üzere.
12.evde kaldığı yetmezmiş gibi, şimdi benim burcumda mı kalacak, dersiniz. Ama sizden önce de Terazi, ondan önce de Başak aynı şeyleri yaşadı. Hayat sorgulaması bazen böyle uzun sürer. Her burç bu süreçten geçer. Ve sıra sizde.
Ama korkmayın, emin olun, Satürn’ün burcunuzda misafirliği 12.evdeki gibi zor değildir, bir bakıma zor ama bir o kadar da güçlendirir sizi. Ve zaten 12.evde ruhsal bir olgunlaşma yaşamış olarak gireceksiniz, dolayısıyla hazır olacaksınız Satürn’ü ağırlamaya. Bu sefer adeta başka bir insan olarak…
Çünkü Satürn 12.evden çıkıp 1.eve yani burcunuza girdikten sonra, sizdeki derin ve köklü değişimleri anlayacaksınız.
Bu şeye benzer; bir boksörün karşılaşma öncesi hazırlanmasını 12.ev sürecine, ringe çıktığı ve dövüşün başladığı zamanı Satürn’ün burcunuza girmesine benzetebiliriz. Yani ringe çıkmaya hazırsınızdır artık.
Satürn 12.evden çıktıktan sonra, kişiler kendini adeta hapisten çıkmış, uzun aradan sonra ilk kez güneşe çıkmış gibi hisseder. Ruhsal/duygusal olarak bu duyguyu verir gerçekten. Kalabalıklar arasında yalnızlık duygusu hani..
Yani bedel ödeme dönemi bitmiş, şimdi yeni bir düzen kurmaya hazırsınızdır. Ama bir şeyleri geride bıraktığınız bir zamandır, nereye nasıl başlayacağınızı bilemeyebilirsiniz. Bazen uğraşırsınız olmaz, çabalarsınız, istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Merak etmeyin, bir düzen kurarsınız. Hayatta acemi gibi hissedersiniz bir süre, sonra toparlarsınız merak etmeyin.
Tabii herkes böyle hissetmez. Gerçekten Satürn sürecinde bir şeyleri yıkanların hissedecekleri türden şeyler bunlar…
Satürn 12.ev sürecinde sorunlar değil de, tam tersi, büyük bir amacınız, göreviniz için uğraştıysanız, o zaman onun geri dönüşlerini almaya başlarsınız. Satürn size kuvvetli bir zafer verir, önemli bir ödül verir. Ve şimdi o ödüle layık bir hayatın düzenini kurar ve yaşarsınız.
Ve bütün Akrepler Satürn Akrepe girdikten sonra, hayatlarına yeni bir şeyi, yeni bir düzeni katan şeyleri hayatlarına katarak işe başlarlar. Kiminiz evlenirsiniz, kiminiz yeni bir yerde çalışmaya, okumaya vs gidersiniz. Bu bakımdan, Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım diyebilirim.
Bu sene çocuk düşünen Akrepler varsa, yazdan sonra mümkün görünmekte. Biraz sancılı bir-iki ay olur ama yine de gayet iyi bir süreç.
Sağlık bakımından özellikle Haziran, Kasım ve Aralıkta dikkat etmenizde fayda var kendinize.
Evli Akreplerin eşleri bu sene iyi para kazanacak gibi görünmekte.
Sizin para bakımından iyi zamanlarınız Nisan, Temmuz ve Ağustos ve Aralık diyebilirim.
Mars’ın 12.evinizde Teraziye girip Satürn’le birleştiği Temmuz-Ağustosta gizli düşmanlara, beklenmedik sorunlara, ruhsal olarak sizi aşırı sıkan şeylere dikkat edin derim. Bu dönemde bir şeyleri gözünüzde çok büyütüp aşırı tepki gösterebilirsiniz. Öfkeli tavrın riskli olduğu bir dönem.
Ayrıca bu dönem önemli bir şey için uzun süredir mücadele edenlerin o sorundan köklü bir şekilde kurtuldukları, bekledikleri zaferi, güzel haberi vs neyse, alacakları zamandır diyebilirim. Hani adeta büyük bir savaşı kazanmak gibi bir şey…
Neptün yuva evinizde kalmaktaydı uzun yıllardır, 3 Şubatta yuva evinizden ayrılıp 5.evinize ve dost burç Balık burcuna giriyor. Bu güzel bir gelişme sizin için. Artık Neptün’den dileyin ne dilerseniz, güzel bir aşk mı, hayallerinizi süsleyen bir ev mi, ün mü, para mı, yoksa güzel bir bebek mi?.. ))
Jüpiter zıt burcunuz Boğada gezerken Hazirana kadar, aşkta epey gelişmeler yaşarsınız. Jüpiter en başta bu evde aşk verir, aşık olabilirsiniz, her an birine gönlünüzü kaptırabilirsiniz. Ancak bu aşk sanki gerçekle pek örtüşmeyen, bir şekilde engelleri olan bir aşk olabilir. Şayet aşarsanız engelleri ki, bu mümkündür, o zaman ilişki kalıcı olur. Tabii engelin kendisi aşk sanıp aşık olmadığınızı anlamak da olabilir..
Ya da evliyseniz, eşinize yeniden aşık olmanızı sağlayan enerjilerle dolarsınız, onunla daha güzel, keyifli şeyler yapmaya yönelirsiniz, hayallerinizi, birlikte paylaştığınız mutluluk veren şeyleri yeniden düşünüp konuşup eyleme dökmeye çalışırsınız hevesle. Aşkınızı tazelersiniz adeta.
Yeni aşk bekleyenler için, tabii ki aşk var. Ama bu sene aşk sizin gibi inatçı birinden gelebilir. Zıt burç çekimleri gibi, çekimler yaşarsınız. Ayrıca yılın ilk yarısı uygun gibi evlilik için, fakat, kanımca, evlilik Satürn burcunuza girdikten sonra olur gibi. En erken zaman Mayıs diyebilirim.
Bu sene Boğa, Balık ve Başaklar hayli ilginizi çeker gibi.
Jüpiter’in zıt burcunuzda olduğu sürede, popüleritenizin artması, yeni çevrelere girmeniz, kendinizi oralarda kabul ettirmeniz olası. Keyif alacağınız, sanki, hayatın güzel yanları, estetik yanlarıyla ilgilenen kişilerin çevresine gireceksiniz. Ortası yok, ya tembeller ya işkoliklerin arasındasınız. Çevreniz gerçekten önemli kişilerden örülmekte. Yakın dostluk kuracağınız önemli kişiler olacaktır bu sene mutlaka. 
Taşınmak, iş veya ev mekanını değiştirmek isteyenler için sanırım uygun veya olası zaman Temmuz-Ağustos. Bir de Aralık diyebilirim.
Parlak şans yıldızı sizinle olsun dileklerimle.
Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder