11 Eylül 2012 Salı

SATURN TERAZİDE

SATURN TERAZİDE

Beklenen gerçekleşti ve 29 Ekim 2009’da Disiplin ve Kısıtlama Gezegeni Satürn Terazi burcuna geçti.
 
Transit Satürn 7 Nisan 2010’a kadar Terazi burcunda kalıp daha sonra Başak burcunun son derecelerine geri dönecek ve 21 Temmuza kadar Başakta olup yeniden ve bu sefer tam olarak Teraziye yerleşerek uzun misafirliğine kaldığı yerden devam edecek. Terazideki ziyaretini 5 ekim 2012’de tamamlayıp Akrep burcuna giriş yapacak.
Satürnün Terazideki misafirliğinden, başta Terazi ve diğer öncü grup burçlar etkilenecek, yani Koç, Oğlak ve Yengeç. Ve Terazi gibi hava grubundan olan burçlar etkilenecek, yani İkizler ve Kova. Ayrıca bu burçlarda önemli yıldızları olanlar etkilenecek, tabii bunu bilmek için bireysel yıldız haritanızın elinizde olması gerekir. Bundan başka Yükselen burçları öncü gruptan veya hava grubundan olanlar etkilenecekler.
Satürn 7 Nisan 2010’a kadar Terazi burcunda 4 derece kadar ilerleyerek, öncü ve hava grubu burçların başlarında doğanları veya yükselenleri öncü ve hava grubu burçların ilk derecelerinde olanları etkisi altına alacak. Sonra, 21 Temmuz 2010’dan itibaren 5 Ekim 2012’ye kadar olan sürede, burç içinde ilerleyerek öncü ve hava grubundaki herkesi sırayla etkisi altına alacak ve geçip giderken hayatlarında bazı köklü izler bırakacak. Diğer burçları da, Satürnün bulunduğu eve göre, çok etkili olmasa da, etkileyecektir belli oranda.
Satürnün astrolojik özelliklerini daha önceki bir makalemde yazmıştım. Burada, okurların yoğun merakı üzerine, Terazi burcunda kalacağı sürede tüm burçlara yapacağı etkileri yazmak istiyorum. Yani hangi burç ne şekilde etkilenecek, disiplin ve kısıtlama yıldızından..
Konuya geçmeden önce, şunu belirtmek isterim: Satürn Terazi burcunda çok rahattır, güzel özelliklerini ortaya koyma imkanı bulur bu burçta çünkü adalet ve eşitlik simgesi kabul edilen dengeli Terazi burcunun temel özellikleriyle Satürnün pozitif özellikleri çok örtüşür. Satürn lider yıldızıdır ve olumlu anlamıyla, adaletli, saygın ve sorumluluk sahibi, eylemci bir liderliği temsil eder. Ayrıca tarafsızlığı, güvenilir ve saygın otoritesiyle, herkese eşit hak dağıtılmasından yana olmasıyla, adaletin yerini bulmasını sağlayan saygın, onurlu bir Yargının da simgesidir Terazi burcundaki Satürn.
Ayrıca belirtmek istediğim bir detay: yorumu okurken, ayrıca yükselen burcunuzun bölümünü de okuyun derim. Çünkü, öz burcunuza göre yorum daha çok kişiliği ve tabii biraz da geleceği belirlerken, yükselen burca göre yorum öncelikle geleceği ilgilendirir. Çünkü gelecek yorumu Yükselen burç 1.ev olarak alınarak yapılır.
Başlamadan önce, şu ek bilgiyi de not düşmek isterim: Terazideki Satürn zıt ve kare açı yaptığı burçları pek de olumlu etkilemeyecektir. Yani, öncü burçlardan Oğlak ve Yengeçi 90 derecelik sert, kare açı ile, Koçu 180 derecelik zıt açı ile etkileyecek. Hava grubundan olan burçları üçgen, yani 120 derecelik tatlı açı ile olumlu etkileyecektir. Ayrıca, Terazinin dost burçları Aslan ve Yayı da 60 derecelik, uyumlu açı ile etkiler, bu açı üçgen açı kadar etkili olmasa da, yine de iyi, destekleyici bir açıdır.
Şimdi, hep beraber bakalım Terazideki Transit Satürnün burçlara göre etkilerine…
Koç Burcu
Koç 1.eve göre, Terazi onun tam zıttında 7.evdedir. Satürn burada 7.ev olaylarını etkisi altına alır genel olarak. Ancak açı yaptığı yıldızların bulunduğu evleri de hesaba katmak gerekse de, detay yorum bu makalenin boyutunu aşar, o yüzden sadece Satürnün 7.evle ve ayrıca Koçtaki güneşle ilişkisine göre bir yorum çıkarmak mümkün olacak burada.
Transit Satürnün Terazide ve 7.evdeki pozisyonuna göre, Koç burcuna etkisi:
Olumlu: Kişinin iş, arkadaşlık, aşk ve evlilikteki ilişkilere bakış açısı hassaslaşır, adaletli, seviyeli ilişkiler arayışına girer, sosyal ortamda daha kaliteli bir yaşantıyı yakalamak için kendindeki eksikleri tamamlama gereği doğar. Bunun için belki kurslara katılır, bilgi ve görgüsünü artırır. Kendini her bakımdan seviyeli ilişkilere hazır etmek ister. Etrafındaki yanlış, hayatına bir şey katmayan kişileri de silmeye başlar. Eski çevresinden uzaklaşır. Kendini yeni ve daha üstün bir çevre içinde bulma arayışı başlar. Bu arada mesleki ideallerine uygun olarak ciddi çalışmalar yapar, bunun için ilişkilerini biraz ihmal edebilir. Satürn 7.evde kişinin toplum önüne çıkmasına ön ayak olabilir, yaptığı bir işle saygınlık kazanması ve kariyeri adına ciddi teklifler alması mümkündür. Toplum karşısında tanınma ve ün kalıcı da olabilir. Ayrıca, Satürn Terazide ve 7.evde iken, bulacağı eş adayı son derece adil, ince ruhlu ve iyi eğitim veya görgü almış biri de olabilir. Kendinden büyük veya küçük olabilir, yaş farkı olmasa da bir kariyer farkı söz konusu olabilir. Kişi işinde kariyerli bir pozisyona getirilebilir, sorumlulukları ve beraberinde kariyeri, statüsü de artar. Özel hayatta, bir yakını ile yakından ilgilenmesi gerekebilir, bu kişiyi mutlu eder, paylaşmanın ve sevdiği biri için somut bir şeyler yapmanın iç huzuru ve mutluluğunu duyar. Evlilik bu zamanda mümkün olabilir. Böyle bir evlilik yeni sorumlulukları ve paylaşımları getirir. Saygın bir eşle evlilik mümkündür. Ayrıca gıpta edilen bir evlilik yapabilir.
Olumsuz: yapılan geçmiş hatalar yüzünden kişi yalnız kalabilir. Ayrıca ciddi düşman, rakipler gerçek yüzlerini ortaya koyar, ciddi bir çatışma, güç yarışı başlayabilir. Ciddi hakarete uğrayabilir, haklı veya haksız bir suçlama ile işten atılma riski doğabilir. Kendini savunmasız hissedebilir, gücünün azaldığını duyumsar. Ancak başka olumlu açılar varsa ve kişi haklı ise, bir adalet arayışına girebilir ve hatta kazanabilir de. Evlilik gerçekleşebilir ama kişiyi mutlu etmeyen bir evlilik olabilir. Eş soğuk, ilgisiz, cimri ve uyumsuz olabilir. Yaş ve bakış açısı farkı sorun oluşturabilir. Paylaşım ve gönüllü sorumluluk almaktan kaçmak evliliğin bütünlüğüne zarar verebilir, ve bir boşanma riski doğabilir. Ya da evlilik olumlu olsa da, bazı dış yükümlülükler, eşin işi gereği uzaklara gitmesi gibi durumlar kişinin evlilik sorumluluğunu üzerine daha fazla almasına ve yalnızlık çekmesine neden olabilir. Yaşlı bir yakını ile ilgilenmek sorun olabilir. Yaşlı bir yakını ile uyum, anlaşma sorunu çıkabilir. İşte dost tavırlar görmeyebilir. Dostlukların sorgulandığı ciddi çatışmalar yaşanabilir. Etektekiler ortaya dökülür, kozlar paylaşılır, sonuçta bir ayrılık, küskünlük çıkabilir. Yeni çevre arayışı sonuçsuz kalabilir. Mahkemeyle ilgili can sıkıcı durumlar olabilir. Toplum içinde daha güçlü bir şekilde var olma mücadelesi kaçınılmaz olur. Bunun için kişi aynayı kendine tutup eksikleriyle yüzleşmek zorunda kalır.
Boğa Burcu
Terazi Boğa burcu ile açı yapmaz, daha doğrusu önemli bir açı yapmaz. Ama yine de bulunduğu eve göre evin ilgili alanlarıyla ilgilenme gereği doğabilir. Boğa burcuna göre, Terazi 6.evdedir. Buna göre etkileri neler olabilir…
Olumlu: Başta sağlık evi olduğu için, sağlıkla ilgilenme gereği doğar, kişi daha sağlıklı yaşam koşullarını oluşturma çabasına girer. Sağlıklı yaşam alışkanlıklarına özen gösterir. Hastaneye git-gel artabilir ama sonuçta daha sağlıklı olmak adına rahatsızlıklarını tedavi ile giderir ve sağlık bakımından sağlamlaşır. İşte koşullar sıkıcı hale gelse de, şikayet etmeden görevini sorumlulukla yerine getirir, işlerin zamanında tamamlanmasına özen gösterir. İşini iyi-kötü yanıyla benimsemeyi öğrenir. Hatta işinden keyif alacak şeyler de yaratır. Yükselen görev duygusuyla üşenmeden işini başarıyla yapar. Günlük hayatta sorumluluklar artar, arada bir hayat ona sadece görevleri yerine getirmekten ibaretmiş gibi gelse de, yine de şikayet etmenin faydası olmadığını, işler tamamlanınca hayatın daha düzenli olduğunu düşünür. Satürn etkisinde günlük hayata renk katmak zordur ama bu da böyle bir süreçtir, geçene kadar mümkün olduğunca gönüllü olarak sorumlulukların yapılması gerekir. İşte ileride başarı elde etmenin yolunun önce sorumlulukları yerine getirmek ve vermek, hizmet etmekten geçtiğini daha iyi anlar. Bu da kişiye dayanma gücü verir. İşinde daha ciddi çalışır.
Olumsuz: Günlük hayat, işler kişinin üzerine üzerine gelir, sorumluluklar onun için sıkıcı görevlerden başka bir şey değildir, kaçmak ister, bahaneler bulmaya çalışır. Yarım kalan işler yığıldıkça bunalır. Bazen bu yüzden çatışma, kavga yaşanabilir. Geniş ailede büyüklerle anlaşma zorlaşabilir. Veya bir yakının hastalığı aileyi meşgul edebilir. Aile içinde para konusu tartışma ve hatta küskünlük yaratabilir. Sağlıklı yaşam gereği doğsa da, kişi bunun için isteksiz ve gönülsüzdür. Kronik rahatsızlığa dönüşme riski olan hastalıklar çıkabilir. İlaçlar hayatın bir parçası haline gelebilir. Bu dönem kişi için kapalı, bulanık bir hava gibi gelir, bir an evvel geçip gitmesini bekler. İşte arkadaşlarla sorun, anlaşmazlık çıkabilir, uyumla çalışma sağlanamayabilir. Kendini işte yalnız hissedebilir.
İkizler Burcu
Terazi İkizler gibi hava grubundan bir burçtur, dolayısıyla Terazideki Satürn İkizleri üçgen, çok olumlu açı ile etkileyecek. Yine de Satürnün olumsuz etkisini yazalım, çünkü bireysel haritanızda başka, olumsuz açılar varsa, Satürn olumlu enerji göndermesine rağmen, olumsuz sonuçlar da doğurabilir. Ya da şöyle diyelim; olumsuz açıların yarattığı olumsuz olayları belki hafifletme, veya kişiye dayanma gücü verir, ama yine de olumsuz olayları engelleyemeyebilir.
İkizler 1.ev baz alındığında, Terazi 5.eve düşer.
Olumlu: Burada Satürn kişinin daha önceki çabalarını destekler, başarıyı kalıcı bir noktaya taşır. Kişinin işiyle, yaptığı çalışmalarla adını duyurması ve benimsenmesi mümkündür. Yüksek tabakadan, önemli kişilerle sosyal ortamlarda bulunur. Çevresi daha kaliteli bir çerçeveye oturur. Sosyal statüsü yükselir. Dışarı hayatına karşı seçici davranır, dışarı hayatını daha kaliteli bir hale getirir, sosyal ilişkilerini güçlendirir. Bu arada, ciddi ve verimli çalışmalardan dolayı sosyal hayatı ihmal eder veya artık eski yaptığı şeyler onu tatmin etmez, mutlu olacağı başka, daha ciddi, daha anlamlı şeyler bulur kendince. İşi kişinin eğlencesine dönüşür, ya bir işkolik olur ya da işte mutlu olacağı şeyler bulur, işinde eğlenir. Varsa bir yetenek veya sosyal aktivitesi, bunu işe çevirebilir ve bununla para ve başarı kazanmaya başlayabilir ve hatta bununla adını duyurup, onurlandırılabilir. Anne ya da baba olup, sosyal hayat yerine çocuk veya çocuklarıyla daha fazla vakit geçirebilir. Ailesiyle sosyal ortamlar yaşamaya eğilebilir. Öte yandan, eşinin veya kendisinin yoğunlaşan işleri yüzünden, bir taraf evin ve sosyal yaşantının sorumluluklarını üstlenebilir. Daha lüks, kaliteli maddi koşullar elde etmek için kişi yatırıma yönelebilir. Kafasında kurduğu ve uzun zamandır hazırlandığı işi kurup başına geçebilir. İşinde yetkisi ve unvanı artabilir. Çocukların iyi eğitim almasıyla meşgul olabilir. İleride elde etmeyi düşündüğü kariyer amacına hazırlıklara başlayabilir. Yurt dışı temaslı işler yapabilir, hedef kitleyi büyütebilir. Devletle yaptığı ve yasal işlerde iyi sonuçlar alacağı meşguliyetler içine girebilir.
Olumsuz: İkizler daha önce başlamış ve halen devam eden sorunlarla uğraşabilir, Satürnün olumlu etkisiyle sorunların ağırlığı hafifleyebilir. Çok çalıştığı ve bir unvan ile ödüllendirilmeyi beklediği halde, beklentileri gerçekleşmeyebilir, çok çalışıp az kazanmaktan yakınabilir. Bu arada, hayatında mutlu olmak ve daha kaliteli sosyal hayat için uzun zamandır uğraştığı işleri ciddi bir gözden geçirmenin ardından eleyebilir, işe yaramayanları bırakabilir, önceliklerini belirledikten sonra, belki yeni bir işe girmeyi hedefleyebilir ama aradığını bulmakta zorlanabilir. Çocukların artan ihtiyaçları kazancı azaltabilir, bütçe giderek az gelebilir. Çocukların eğitim sorunu uzun süre kişiyi meşgul edebilir. Evde ve sosyal hayatta üzerine binen yükler ağır gelebilir, iyi veya kötü bir sebepten dolayı eşin sorumluluklara yanaşmaması kişiyi bunaltabilir. Kıskanç ve aşırı ilgi isteyen eş onu mutsuz edebilir. Sevgi olsa da, destek görememek kendini yalnız hissetmesine neden olabilir. Eski dostlarla dışarı gidip eğlenme imkan ve zamanı azalabilir. Kendini bir robot gibi hissedebilir. Yasal işler uzayabilir hatta olumsuz sonuçlanabilir. Beklediğinden daha az bir üne kavuşup bir hayal kırıklığı, burukluk yaşayabilir. Evlilik gerçekleşebilir ama kişi umduğu mutlu ortamı bulamayabilir. Eşinin yalnız bırakması onda hayal kırıklığı yaratabilir. Mutluluk ve kaliteli yaşam için tek başına çabalamak yorabilir. Farklı sosyal kültürden gelmek evliliği zorlayabilir.
Yengeç Burcu
Terazi Yengeçe 90 derecelik sert açı yapar, dolayısıyla Terazideki Satürnün Yengeçe olumlu etkisini beklememek gerekir, ancak başka olumlu yıldız açıları destek verirse, olumlu etkiler olabilir veya olumsuz etkiler hafifler.
Yengeç 1.eve göre, Terazi 4.evdedir. Buna göre Satürnün Terazide 4.evdeki etkilerine bakalım..
Olumlu: Yengeçler ev ve yuvaya çok düşkündür. Ancak Satürn 4.e üzerinde iken, yuvada biraz gri bulutlar dolaşabilir. Olumlu açı yapan başka etkiler varsa, Satürn etkisinde meydana çıkan aile, yuva ve güvenlikle ilgili sorunlar başta kişiyi üzse ve yorsa da, sonunda iş çözüme bağlanabilir. Kişi yuva güvenliği çabalarına girer. Evi geçindirmek zorlaşabilir. İşten çıkmak onu bir süre eve bağlayabilir. Bu arada evle ilgilenmekle vakit geçirir. Hayat ve ev sorumlulukları artar. Eve yeni gelen bir üye, yani bebek onu eve bağlayabilir. İş çalışmalarını eve taşıyabilir, bu yüzden aile üyeleriyle sorun çıksa da, fazla mesai ile her iki tarafı da memnun etmeye çalışabilir. Evde hasta bir yakınına bakması gerekebilir. Yakının iyileşmesi mümkün olsa da biraz zaman alabilir. Evle ilgili yatırım masrafları ve bu yüzden bazı şeylerden fedakarlık gerekebilir. İş için evden uzaklaşabilir, kent değişimi olabilir. Aileden uzaklara yerleşebilir. Gittiği yerde epey bir süre güvenliği sağlamak için uğraş verebilir. Bir hastalık onu eve bağlayabilir, ama bu arada uzun zamandır ihmal ettiği, zaman bulamadığı işlerle meşgul olabilir. Daha sade, daha basit yaşamak, maddi kaygıları ruhsal olarak aşmak ona iyi gelebilir. Daha azla da mutlu olunabileceğini öğretir kendine. Aileden birinin iş, eğitim veya evlilik vs nedeniyle uzaklara gitmesi söz konusu olabilir.
Olumsuz: Her şey tepe taklak olabilir, iş güvenliği, ailede güvenlik sorunu, temel ihtiyaçları bile karşılamakta zorlanmak… Bunun için statüyü, kaliteli iş arayışını bir kenara atıp aylık geçim parası için ne gerekirse yapmak zorunda kalabilir. Kiracı ise evden çıkarılabilir. Evle ilgili borçlar çok kısıtlı yaşamayı gerektirebilir. Evi satmak söz konusu olabilir. Mecburiyetten mekan, kent değişimi doğabilir. İşleri kötü gidebilir. İstediği statü verilemeyebilir. Sanki kişi hayata sıfırdan başlamış gibi olabilir. Sağlık sorunu kişiyi eve çakabilir, temel ihtiyaçlarını bile başkasından yardım alarak giderir. Ameliyat vs sonrası uzun süre evde yatabilir. Bir aile yakınının hastalığı aileyi alt üst edebilir, evde yaşam koşulları buna göre yeniden düzenlenebilir. Kişi adeta Tanrı tarafından sınandığını düşünür. Belki de öyledir, bu düşünce sorunlara dayanma gücü verir, ruhsal dünyası sağlamsa.. Değilse, kendine acıyan birine dönüşebilir. Aile üyelerinden veya akrabalardan birini kaybedebilir. Eşten ayrılıp nafaka davası açabilir. Kişi artık yorulduğunu hissedip emekliye ayrılabilir.
Aslan Burcu
Terazi burcu Aslana 60’lık uyumlu açı yapar, onun için olumlu etkisi olur ama negatif açılar varsa, ya negatif etkileri hafifletir ya da ona rağmen olumsuz olaylar kaçınılmaz olabilir.
Aslan 1.eve göre, Terazi 3.evdedir.
Olumlu: Düşüncelerini toplama ve netleştirme yetileri güçlenir. Günlük hayatlarını düzene koyacak küçük hedefler, rotalar belirlerler. Bu arada belli bir statü veya işte kalıcı pozisyon elde etmek için bir eğitim, kurstan geçmek durumu ortaya çıkabilir, bunun için iyi koşullar doğar. İş gereği yol yapabilir, ya da uzakta, eve arada bir gidip geldiği bir iş bulabilir. Görev gereği yeni kısa yollar gündeme gelir. Olumlu gelişmelere açık bir iş anlaşmasına, kontrata imza atabilir. İşini daha pratik hale getirip daha derli toplu çalışabilir. Yüksek lisans vs başvurabilir. İşinde eğitim, bilgisini artırma gereği doğar ve bunun için olumlu bir çaba içine girer. İş tecrübesini artıracak yorucu ama güzel deneyimler yaşar. Tecrübeli iş çevresinden bilgi edinerek işini sağlamlaştırır. Eğitim için başka kente, veya yurt dışına gitme olasıdır. Kardeş ve yakınlarla, yakın çevresiyle, aile ile daha sağlıklı bir diyalog kurmayı başarır. Kardeşin eğitim veya iş gereği veya evlilik için evden uzaklaşması söz konusu olabilir. Tayin olabilir. Yakın çevresiyle ilişkilerini güçlendirir. Kişi anne ya da baba olmaya karar verebilir hatta başka yıldız desteği varsa, hamilelik mümkün olur.
Olumsuz: Yaşanılan olaylar kişiyi ruhsal olarak sıkar, desteksiz kalmak veya çaresiz kalmak duygusu hevesini kırabilir. Gücünün tükendiğini hisseder, çabalarının boşa gideceğini düşünür. Çok çabalamasına rağmen hiç birşey istediği gibi gitmez. Bir an evvel bu sıkıntılı durumdan kurtulmak ister. Düşünceleri negatif, endişe ve korkuya eğilimli olabilir. Zor bir hamilelik dönemi geçirebilir. Eğitimde çok çabalasa da, istediği kariyeri elde edemeyeceği düşüncesi hevesini kırar. Yüksek lisans, eğitim, mesleki kurs diğer işlerini ihmal etmesine neden olabilir. İş tecrübesini artırmak adına yaptığı şeyler boşa çıkabilir, kent değişimi yaptıysa gittiği yerdeki şartlar onu memnun etmeyebilir. Küçük veya büyük kaza riski olabilir. Bacağını kırmak, veya bir araba kazası riski olabilir. Akrabalarla, aile ile anlaşmakta güçlük çekebilir. İlgi ve şefkati başka yerden arayabilir. İşleri iyi gitse de meydana gelen yeni engeller onun biraz daha sabretmesini, hatta iş değiştirmesini gerektirebilir. Kardeşlerle anlaşmakta sorun çıkabilir.
Başak Burcu
Başak burcu Teraziden açı almaz, daha doğrusu önemli bir açı almaz. Yine de belli bir etki yapar. Bu arada, transit Satürnün geçici olarak Teraziye geçtiğini ve bir süre sonra Başak burcuna döneceğini düşünürsek, Başak burcunu da yakından etkileyeceğini anlarız.
Başak 1.eve göre, Terazi 2.eve düşer.
Olumlu: İkinci ev para evi olduğu için, buradan Satürnün para işlerini yoğunlaştıracağı, konuyu hassaslaştıracağı sonucunu çıkarabiliriz. Şayet, kişinin işleri daha evvelden iyi gittiyse, ailecek bir ev veya başka bir büyük yatırıma yönelebilirler. Bunun için hesap kitap işleri yoğunlaşır, bazı fedakarlıklar gerekir. Uzun bir süre fedakarlık gerekebilir hatta. İşinde, mesleğinde iyi bir zam alabilir, otorite ile ilişkileri çıkar çerçevesinde daha iyi olabilir, hatta otoriteden maddi-manevi destek görebilir. Yönetim, otorite daha adil davranabilir çalılaşanlara karşı. Ortak bir hak için yönetimle birlik içinde mücadele verilebilir. Baba veya devlet gibi önemli bir kurum kişinin mal varlığını yükseltecek yardımda bulunabilir. Yatırım devlet veya baba destekli olabilir. Mali durum daha iyi duruma gelebilir, ya da kişi yeni oluşan koşullara göre mali durumunu, harcamalarını ayarlamayı bilir. Daha önceden yaptığı olumlu çabaları, akıllı planları ve çok çalışmasına rağmen, hak ettiği ve beklediği mali kazancı alamayan kişi, şimdi almaya başlar. Olumlu bir hasat mevsimi yaşar. İşinin çapını, içeriğini büyütebilir, ve daha üst çevrelerce kabul görebilir. Piyasada iyi bir yer edinebilir.
Olumsuz: Olumsuz en büyük etkisi para kaybıdır. İyi gitmeyen işler, para durumlarını zorlamaya, kişiyi bütçeyi kısmaya zorlar. Bazı fedakarlıklar zorunlu olur, planlanan yatırım gerçekleşmez, şayet elde para varsa ve kişi bunu yatırıma dönüştürmek için ev, arsa vs almaya niyet ederse, alacağı şeyi olası fiyatından yüksek alabilir, yani dolandırılabilir, kandırılabilir. Aldığı mal beklediği karı etmeyebilir. Beklenenden fazla masraflı çıkabilir. Ya da istediği bir yatırım yapamaz, şansızlığı istediği gibi yatırımı engeller, onun yerine daha mütevazı yatırımla yetinmek gerekebilir. Banka, devlete borçları ödemek kaçınılmaz olur. Çalışıp kazanılan habire borca gider. İşten çıkabilir, önemli bir mali kaynaktan mahrum kalabilir. Baba vs desteğinden mahrum kalabilir.
Terazi Burcu
Satürn Terazi burcunu derinden etkiler.
Terazi yükselene göre, Satürn 1.eve düşer.
Olumlu: Olumlu bir kişilik değişimi sürecine girer. Hayat artık eskisi gibi gitmez duygusu hakimdir. Bunun için, hayata anlamlı şeyler katmak amacıyla kişi daha kalıcı şeylere yönelir. Bekar ise, evlenebilir, devam eden ilişkisi varsa, daha ciddi boyuta taşımak ister. Somut, kalıcı bir şeylerin sahibi olmak ister. Hayatını daha iyi olacağını düşündüğü bir yere gidebilir, yurt dışı veya kent değişimi söz konusu olabilir. Veya daha iyi bir semte yerleşebilir. Daha önceden hummalı bir şekilde çalıştığı alanda isim yapabilir, çok ciddi ödüller alabilir veya yüksek mevkiye getirilebilir. Yalnızlıktan hoşlanmasa da, önemli bir amaca ulaşana kadar yalnız kalması gerekebilir. Bu arada kendi başına, ayakları üstünde yaşamayı öğrenir. Daha önce başkalarının yaptığı şeyleri kendi yapmak, evin, hayatının tüm sorumluluğunu üstüne almak onda tecrübelerin ardından daha pozitif bir iz bırakır, kişi kendini daha güçlü kılar. Sorumlulukları almak o kadar da kötü değildir, bunu öğrenir. Kişiyi olgunlaştıracak, değiştirecek deneyimler yaşar transit seyir boyunca. Kendine ait çevresini yeni baştan gözden geçirip daha kalıcı, anlamlı ilişkilerden çevre kurmaya özen gösterir. İş hayatındaki kişileri değiştiremeceyeceğine göre, özel hayatında istediğine göre, kafasına göre insanları hayatına katmak ister.
Olumsuz: Transit Satürnün olumsuz etkileri pek hafif olmayabilir 1.evde. Bir kayıp söz konusu olabilir. Kişi evinden uzaklaşabilir, yalnızlık ve mutsuzluk, çaresizlik içinde bulabilir. Her şey ve herkes üzerine gelir, kurduğu çevre dostluk göstermeyebilir, küçük bir olaydan düşmanlık doğabilir. Ailenin, en yakın dostların kıymetini anlayacağı tecrübeler yaşar. Bazen aileye bile yabancı olacağı olaylar yaşayabilir. Daha önce ilgilenmediği hastalığı ortaya çıkabilir. Kendini kapana kısılmış, dünyası daralmış hissedebilir. Maddi ve fiziksel kısıtlamalar dayanma boyutunu aşabilir. İmkansızlıklar genişlemesinin önünü tıkayabilir. Umutsuzluğa kapılıp hayatın hep böyle kötü geçeceği korkusu yerleşir içine. Bazı kazalara maruz kalabilir. Aile ile arası açılabilir. İşten çıkmak zorunda kalabilir. Veya bazı şeyler onu aşırı derece çalışmaya, çok fedakarlık yapmaya zorlayabilir. Kısacası hayat bu dönem zarfında epeyce bulutludur, kişi kendi gücüyle aşamayacağını anlayıp dönemin geçmesi için dua etmekten başka çare bulamaz. Mahkeme vs sorununda haklı da olsa, yetkililer tarafından haksızlığa uğrayabilir. Hak ettiğini alamayabilir. Kişi kalabalıklar arasında yalnızdır, evli ise ve sorunları varsa, eşle iyiden iyiye yabancılaşır hatta kopma olur, boşanma riski yükselir. Sorunlar katlanarak büyür ve ilişkiler kesilip atılır.
Akrep Burcu
Akrep burcu Teraziden önemli açı almamasına rağmen, Akrep için özel bir durum arz eder çünkü Terazi ruhsal eve girdiği için, kişinin ruhsal dünyasını derinden etkilemeye başlar. Hele de başka açı yapan yıldızlar varsa, derin etkisi kaçınılmazdır.
Akrep 1.ev temel alındığında, Terazi 12.eve düşer.
Olumlu: 12. Ev ruhsal dünya evi olduğu için ayrı bir anlam taşır, çünkü kişinin yaşantısını ruh hali çok etkiler. Şayet, sert yıldız etkileri yoksa bireysel haritada, 12.evdeki Satürn, hele de rahat ettiği Terazi burcunda sert izler bırakmaz. Bilakis kişinin ruhsal bakımdan daha olgun bir seviyeye gelmesi için çalışır. Kişiyi yakın geleceğe ruhsal olarak hazırlar. Hayatı derinden sorgulama, bir ruhsal temizlik başlar bu süreçte. Hayat hızını düşürür, kişi artık biraz köşeye çekilme gereği hisseder. İnzivada kalmak gereği bir süre sonra arzuya dönüşebilir. Bu dönemde ciddi sorgulamalar kişinin hayatın, evrenin sırlarını daha üst boyutlarda keşfetmesini sağlar. Varsa yeteneği, yazıya yönelir. Ya da başka yaratıcı, bilimsel çalışmalara bol vakit ayırmayı tercih eder. Kişisel gelişim eserlerini daha çok takip etmeye başlar. Bugüne kadar kurduğu hayatı derinlemesine gözden geçirir ve güzel, faydalı bir eleme yapar ardından. Kurduğu hayat içinde sahip olduğu, hayatına kattığı güzel kazanımların tadını çıkarmak ister. Dünyevi hırslara mola verip, kendisi için özel şeylerle meşgul olur. Bu süreçte kişi adeta derinlemesine bir ruhsal temizlik ve önemli derecede bir ruhsal aydınlanma yaşar. Kişi kendini dinlemeyi öğrenir. Kim olduğunu, dünyaya niçin geldiğini daha net kavrama yetisi yükselir. Çok önemli iç keşifler yapar. Ailesiyle, en yakınlarıyla huzurlu bir ilişki kurar.
Olumsuz: Ruhsal dünya epey karışır, kişi giderek kendini karamsarlığın, endişeli düşüncelerin ve korkularının kucağına atar. Kendine acıma başlar. Hayattan, bugüne kadar yaptıklarından memnun olmaz, kendini negatif bir şekilde sorgulama kişiyi depresyona sevk eder, hatta kişi bu tuzağa kaptırırsa kendini depresyon ciddi boyuta ulaşır, tıbbi yardım almak zorunda kalabilir. Geçmiş kökenli korkular ayaklanabilir, karanlıkta yalnız kalamama, tek başına uyuyamama, uykusunda kabuslar görme başlayabilir, bu daha ileri boyutta kişinin tüm hayatını tıkayabilir. Şayet yasa dışı işerle meşgul ise, hapishane, mahkeme işleri, tutuklanma olayları gündeme gelebilir. Ciddi ve önemli gizli düşmanlar kendisiyle ciddi ciddi uğraşabilir, tehlikeli ve karanlık olaylar içinde bulabilir kendini. Bundan başka, kişi çok çalışmasına rağmen fark edilmeyebilir, kendini, yaptıklarını ortaya koyması zordur. Birileri onun önünü tıkayabilir. Yalnızlık duygusu dayanılmaz hal alabilir.
Yay Burcu
Yay burcu Teraziden 60’lık uyumlu açı alır. Üçgen açı kadar olmasa da, iyi, destekleyici bir açıdır.
Yay 1.eve göre, Terazi 11.eve düşer.
Olumlu: Dostlar, ideallerin zaman zaman gündemi olumlu olaylar vesilesiyle meşgul etmesi söz konusu olur. Kişi bundan önce, bazı kariyer ve meslek hedeflerini gerçekleştirdiyse, şimdi bunların tadını çıkarıyor olabilir. Bu arada, yükselme dolayısıyla, girdiği yeni meslek çevresiyle ilişkileri güçlendirmek, mesleki bilgi alışverişi yapma, işinde, pozisyonunda tecrübelerini artırmak çabaları içine girer. Şayet isteği kariyere tam ulaşamadıysa, edindiği yeni veya eski güçlü, yetkili dostların desteğine yönelebilir ve onların somut yardımını alabilir. Meslek çevresinde saygın bir yer edinmeyi başarır. Fırsat buldukça, ideallerini gözden geçirip, bazı manevralara karar verebilir, mesela mesleği iyidir ama kurumunu uygun bulmayabilir, ya da kent değişimi ister, bu gibi amaçları için güçlü kişilerin desteğine başvurur. Bekarsa, idealine göre bir evlilik imkanı doğar. Var olan ilişkiyi evliliğe taşıyabilir. Bazı dostluklarını güçlendirecek tecrübeler yaşar. Anne veya baba olma kararı alıp bunu hayata geçirebilir. Mesleki amaçları için dostlar haricinde kardeş desteğini alır. Bir hayaline çabaların ardından kavuşur. Mesleki ödüllendirme yaşayabilir.
Olumsuz: Mesleki idealine kavuşsa da kişi aradığını tam bulamayabilir, belki maaşı belki yerini beğenmeyebilir, bunu düzeltmek veya değiştirmek adına girdiği çabalar boşa çıkabilir ya da gereğinden fazla uğraştırabilir. Destek ararken, dost gibi görünen kişilerin ciddi darbesini yiyebilir, verilen sözler tutulmayabilir, üstelik bir kandırılma, dolandırılma yaşayabilir. Bazı dost geçinenlerin gerçek yüzlerini acı tecrübelerden sonra görebilir. Bazı kişileri hayatından çıkarabilir. Yükseldiyse kişi, meslek grubundan ya da dost geçinen kişilerden kıskançlık görebilir, grup içine alınmaz, yalnız bırakılır. Ya da kişi yükselince eski çevresini küçük görüp uzaklaşır, dost kaybeder. Bencil çıkarlar için kullanma veya kullanılma riski yüksektir. Çok istediği bir şeyi gerçekleştirmesinin zor olduğunu anlayabilir, en azından yakında olmayacağı gerçeğiyle yüzleşmek durumunda kalabilir. İçinde bulunduğu grupla ciddi çatışma gizli veya açık düşmanlığı besler. Kişinin hayatı risk altına girebilir.
Oğlak Burcu
Oğlak burcu Teraziden 90’lık sert açı alır, dolayısıyla pek olumlu değildir Terazideki Satürnün etkileri. Yine de, Satürn Oğlak burcunun doğal temsilcisi olduğu için, onun zorluklarına en fazla dayanacak burç Oğlaktır. Ayrıca başka tatlı açılar da destek olursa, durumlar hafifleyebilir.
Oğlak 1.eve göre, Terazi 10.eve düşer.
Olumlu: 10.ev Satürnün en rahat ettiği evdir. Böyle bir açı lider, yönetici doğurur. Transit etkilerine göre bakarsak, çok önemli bir yönetim, kariyer mücadelesi başlar. Bugüne kadar yaptığı büyük çabaların, edindiği tecrübelerin meyvesini almak için mücadele daha büyük bir hırsla devam eder. İşinde kariyerini kalıcı hale getirmek, yönetime aday olmak, ya da daha üst düzey bir pozisyon almak ve toplum içinde statüsünü artırmak en büyük hedefidir. Satürn 9.evde iken başlattığı kariyer çalışmalarının son noktasına gelir. Destekleyici açılar da varsa, kişi hedeflediği kariyeri ele geçirir. Toplumda, çalıştığı çevrede itibar kazanır, ama bunları kolay elde etmeyecektir, kendi çabalarının eseri olacaktır. O yüzden elde ettiği kariyerin kıymetini bilip, insan desteğini toplamaya gayret edecektir yönetimde kalıcı olmak için. Bu arada kişinin ailesi de epey fedakarlık yapmak zorunda kalır. Eşin çok çalışması, evi ihmal etmesi kaçınılmazdır çünkü. Ailesiyle daha az vakit geçirmek, sürekli çalışmak durumundadır. Şayet kişi emekli olmak ve başka iş yapmak amacındaysa bunu gerçekleştirir ve iyi bir emekli ikramiyesiyle ve tam tepede iken işi bırakır, yine kariyerli başka bir işe adım atar. Bu arada transit Plüto Oğlak burcunda seyrederken, önemli kişilik dönüşümü de başlamıştır. Yaşanılacak olaylar kişiyi bir süre sonra çok değiştirecektir, Plüto asla kendisine karşı çıkılmasını istemez, değişime ayak direyeni alaşağı eder, o yüzden bu gerçeğin farkına varan, yani değişimi damalarında hisseden ve kendini değişim, dönüşüme açan kişi mücadele sonunda kazanır. Kendini yenilemek, fikirlerini tazelemek, değişen şartlara bilincini açıp, gereğini yapmak kişiye kendisinin bile hayal edemeyeceği derecede bir başarı verebilir. Kişi ülke çağında hatta dünya çapında bir başarı bile elde edebilir. Ama bütün bunlar ancak geçmişte yapılan sağlam ve iyi hazırlıkların ve sabrın, çok çalışmanın ve kendini yeni dünyaya, yeni konjonktüre açmasının ürünü olacaktır. Bu başarı şans eseri olmayacaktır, kişinin kendisinin olacaktır. Satürn insana bedel ödetir; bedeller ödenecektir. Terazideki Satürn adaletin yerini bulmasını ister, bu konuda haklı mücadelesini veren kazanır. Ayrıca Terazideki Satürn paylaşımın, desteğin saygı görmesini ister, bencil çıkarlarla yola çıkana, haksız rekabetle tepeye çıkmak isteyene kötü sürprizler hazırlar. Büyük başarıların kolektif bir çabanın eseri olduğu gerçeğinin kıymetini takdir edeni ödüllendirir. Toplumun saygı duyduğu ve benimsediği bir lider olur. Yurt dışı işleri olan, işlerini büyütme girişiminde bulunan kişi Satürn tepede iken, çabalarının meyvelerini alır. Ayrıca evlilik düşünen kişi, evliliğe adım atar ve sosyal statüsünü güçlendirir. Statü getiren bir evlilik yapar. Tepedeki Satürn kişinin gücünü biler.
Olumsuz: Satürnün sert açısı kişiyi zorlar, ona karşı tavizsizdir. Plüto Oğlakta Terazideki Satürn ile kare, sert açılı iken, kişi için önemli olan, aileden veya işten bir kişinin kaybı söz konusu olabilir. Kişi bir operasyon geçirmek durumunda kalabilir. Sağlık hassaslaşır. Kariyer çabaları iyi sonuç vermeyebilir, ya da elde edeceği sonuç beklentilerini karşılamayabilir. Kariyer hedefinde yalnız bırakılabilir. Önemli kişiler desteğini çekebilir. Yatırım hesapları sıkıntılı olur, alacağı paralar gelmeyebilir, geç gelebilir, dolandırılmaya maruz kalabilir. Yüklü vergi, borçla uğraşmak zorunda kalabilir. Bugüne kadar kazandığını kaybetme riski doğabilir. Diğer yıldızların açılarını hesaba katarsak, yani 6 ay Aslanda kalacak olan Marsın 8.evdeki etkisi ve onun Kovadaki yıldızlarla zıt açısını düşünürsek, bence kişi sağlığı ile yakından ilgilenmelidir. Sağlık sorunu bir anda gündeme oturabilir. Yüklü hastane masrafı doğabilir. Neptün-Mars zıt açısı enfeksiyona karşı kişiyi hassaslaştırır, ilaç zehirlenmesi, mikrop kapma riski yükselir. Kalp sorunu olanların dikkat etmesi gerekir. Güvenilir hastane, doktora muayene önemlidir. Geçmiş çabalarıyla elde etmeyi beklediği para gecikebilir, kağıt üzerinde yüklü bir kazanç görünse de, onun somutlaşması zaman alabilir. Bir anda çevre değişimi gündeme gelebilir. Ya iş ya da sağlık nedeniyle yer değişimi söz konusu olabilir. Mahkeme işleri sabrederse iyi sonuçlanabilir ama hakkını alması zaman alabilir. Başta bu tür işler için çok para gidebilir. Evli ise, ve sorunlar varsa, eş birden evi terk edebilir ya da kendisi terk edebilir. Hayat artık eskisi gibi değildir, değişen koşullar birden omuzlarına biner, kendini büyük bir yenilgi içinde bulabilir.
Kova Burcu
Terazi Kova burcuna 120’lik yani üçgen, çok tatlı, pozitif açı yapar. Buradan olumlu etkiler yapacağını anlarız, tabii kişi geçmiş deneyimlerinde doğru adımlar attıysa, doğru kararlar aldıysa. Herşeye rağmen, Satürn sorunlara karşı yine de hafifletici bir etki yaratabilir.
Kova 1.eve göre, Terazi 9.eve düşer, transit Satürn 9.evden kişinin hayatını etkileyen izler bırakır.
Olumlu: Kariyer tırmanışının başladığı noktadır 9.ev. Kişi bunun etkisiyle, birden kent değişimine yönelebilir, tayin isteyip başka yere yerleşebilir. Geleceğini daha iyi kuracağı ortam arayışı başlar. Var olan işini yükseltmek adına girişimlerde bulunur, bu arada yeni tecrübelerle işin konseptini, boyutunu değiştirip genişletebilir. Ticaret işini büyütebilir. İşi gereği yeni veya eski, işin ehli, yetkili kişilerle temaslarını artırır. Kafasında sürekli iş genişletme, kariyer edinme veya kariyer yükseltme planları vardır. Bu arada çok önemli dost tavırlı yetkili, önemli şahıslardan güzel teklifler alabilir. Hayat felsefesi değişerek yerine oturur, daha sağlam bir bakış açısı kazanır, tabii bunları epey bir çatışmanın ardından kazanır. Transit Mars Aslanda 7.evde yaklaşık 6 ay kalacağı sürede dost-düşman açığa çıkar, gerek yakın gerekse iş vesilesiyle birebir görüştüğü kişilerle yaşanan yoğun olaylar ardından dostunu düşmanını iyi tanır. Açık düşmanlıklarla, rekabetlerle mücadele gücü artar. Aşkta çoşkulu bir sürece girer, yeni veya var olan ilişkisini daha ciddi bir temele oturtma kararı alabilir. Ancak Mars 7.evde kişinin duygusal dengesini bozabilir, bir anda büyük heyecan, çoşku ile başlayan bir ilişki bir süre sonra tartışmalara maruz kalabilir, kişi maymun iştahlı olup evlilikle ilgili kararlarında ikilemde kalabilir. Destekleyici açı yoksa bu etkilerle evlilik biraz risk altında kalabilir, çünkü heyecanın çabuk sönme olasılığı vardır. Ayrıca ilişkide güç dalaşı, egemen olma yarışı yaşanabilir. Eş ya da kendi agresif çıkışlar yapabilir. Her şeye rağmen, hareketli bir ilişki yaşayacaktır bu etkide. Geçmiş akıllı adımlarının meyvelerini almaya başlar, Satürn Terazide ilerledikçe maddi genişleme hatta maddi zenginlik, ve kariyer başarısı belirginleşir. Hele ki Kovada bulunan transit yıldızların bereketli yıldızlar olduğunu göz önünden bulundurursak, Kovaların transit Satürnün Terazideki seyrinden çok yararlanacağı sonucuna varırız rahatlıkla. Öz burcu Kova veya yükseleni Kova olanlar yaşadı!.. Hamile kalan Kova kadınları bu süreç içinde doğum yapabilir. Kasım-Aralık ayı doğum için iyi bir ay, rahat doğum için açılar iyi. İşte tartışma, çatışma ile başlayan bir ilişki aşka dönüşebilir ve giderek ciddi boyut kazanabilir. Uzaklardan yeni veya eski dostlardan, önemli kişilerden güzel haberler gelebilir. Yurt dışına yerleşmeyi düşünenler veya daha iyi bir yere yerleşmek isteyenler bu amacını gerçekleştirebilirler. Parasal yepyeni kaynaklar doğabilir, içlerinde var olan yenilikçi yanları yaşamalarına imkan verecek güzel maddi çabalar meyvelerini vermeye başlar. Eşinin maddi sorunu olan kişiler bu dönemde durumların düzelmesiyle rahatlayabilirler. Veya eşle sorunu olan ve artık bitmesi gereken bir evlilik ise, mahkemeye başvurup lehine gelişmelerle eşten ayrılabilir. Kendi ayakları üzerinde güçlü durmanın gururunu yaşarlar. Anne-baba olmak isteyenler bu kararını hayata geçirebilirler. Kariyerinde saygın bir yere gelirler. İşlerinin uzmanı olurlar. Çok önemli bir projeyi başarıyla tamamlayıp onur ve başarı kazanırlar.
Olumsuz: Olumsuz olarak ilk göz batan, eş dolayısıyla sorun yaşayanlar var, onlar bir ara mola verse de, sorunun bitmemesi ve hala uzun bir süre daha devam etmesiyle, eşle ciddi tartışmalar, kavgalar yaşayabilir. Bir süre sonra iyi gelişmeler olacak olsa da, var olan işte ciddi çatışmalar onları emek verdikleri işinden edebilir. Hakları yenebilir. Dost görünen kişilere para kaptırabilirler, ve kaptırdıkları para gelmeyebilir. Bugüne kadar emek verdikleri işin kendilerine bir faydası olmadığını bir anda anlayıp köklü bir karar değişikliğine gidebilir ama şartların yavaş ilerlemesi sabretmelerini gerektirebilir. Bir gelirden mahrum kalabilirler, ve yaşamsal standartları korumak adına ekstra çabalara girişmek durumunda kalabilirler. Boşanmak, miras gibi durumlarda hak ettiklerini alamayıp, ya da daha azını alıp üzülebilirler. Bankada biriktirdikleri para bir krizle eriyebilir. İşte var olan sorunlar su yüzüne çıkar ve artık ciddi bir çözüm gerektirebilir. Eşin ailesiyle veya kendi ailesiyle görüş farkı, anlayış farkı nedeniyle ciddi çatışma yaşayabilir. Para kaynakları istikrarsız olabilir. Yeni işler başta parlak görünse de sonu hüsran olabilir. Kovadaki Jüpiterin verdiği iyimser hava dağılıp gerçek göründüğünde daha az umut vaat edici olabilir. Yüksek beklentiler karşılanamayabilir. Babayla ilgili veya eşin babasıyla ilgili sorunlar ortaya çıkabilir.
Balık Burcu
Balık Teraziden önemli bir açı almaz, ancak az da olsa etkilenir. Hele ki Satürn yatırım evine düşerken…
Balık 1.eve göre, Terazi 8.eve düşer.
Olumlu: 8.ev ortak para, ortak mal, yatırım, borç, vergi ve eşin gelirini ve ayrıca hayatı manevi bakışla gözden geçirmeyi temsil eden evdir, dolayısıyla bu konular mercek altına alınmaya başlar. Öncelikle Balıklar Başaktaki Satürnün zorlayıcı, ezici gücünden kurtulduğu için biraz olsun nefes alabilecekler, tabii Nisan’a kadar. Nisan’dan sonra Balık burcunun son günlerinde doğanlar için kriz bitmiş değildir.. genel olarak Terazideki Satürnle, birebir ilişkilerde yaşananlar dinmiştir, artık geriye çekilip düşünme, sorgulama vakti gelmiştir. Bu dönemde kendinizi hayatın akışına bırakıp, hayata, kaderinize teslimiyetin biraz buruk, biraz tatlı rahatlığına kavuşursunuz. Hayatın kendiniz için anlamanı sorgulama, kendinizin derinliklerine inip ilginç gerçekleri keşfetme başlar. Kimlere, nelere değer verdiniz bugüne kadar, nelerde doğru nelerde hata yaptınız, bunları ayıklarsınız, hayattaki duruşunuzu derinden düşünürsünüz. Süreç sonunda artık başka kişi olarak hayatın merkezine atlar, kaldığınız yerden hayatınıza devam edersiniz, ama bu sefer başkalaşmışsınızdır. Bu doğrultuda başka hedefler, mutluluklar için çabalama kararı almışsınızdır. Evli olanlar eşlerin mali durumuyla yakından ilgilenir, birlikte yapılan yatırımlarda ortak güçle hareket edilir. İş yerinde iyi bir pozisyon elde edenler, işin mutfağında söz sahibi olmaya başlar, mali hesaplamalar onların da sorumluluğundadır artık. Yönetimle ortak, kafa kafaya yeni stratejiler belirlenir. Önemli bir hesap-kitap, sorgulamanın ardından şirketi bir üst seviyeye çıkaracak kararlara imza atılır. Gerekli eleman temizliği, hataları telafi etme girişimi ağırlık kazanır. Yüklü yatırım yapan, veya borcu olanlar, bu gerçekle yüzleşip hayatını buna göre düzenler, kızma, öfkelenmeyi bırakıp bir an evvel bu borç, yatırım yükünü aşmaya gayret ederler. Söz dinleyen uslu çocuk olurlar. Çünkü aşmanın yolu bundan geçer. Bu yatırım, borcun ardından ya büyük bir mali yük kalkar üzerlerinden ya da sağlam bir malın sahibi olurlar. Artık mali olarak daha özgür olurlar, sosyal olarak da bir üst basamağa çıkarlar. Eşin veya kendisinin hastalığı varsa, bununla ilgilenme söz konusu olur, bu süreçte kişi tedaviye, doktora teslimiyete boyun eğer, bilir ki, kurtuluş bundadır. Satürnün buradaki en büyük etkilerinden biri, kişinin ruhsal, manevi olarak güçlenmesidir, süreç dolduktan sonra hayata daha güçlü bir ruh haliyle sarılır. Korkulanlarla yüzleşme, onları aşma kişiyi güçlü ve korkusuz kılar. Yüzleşme insana ruhsal bir yıkanma etkisi yapar. Bu süreçte kişi görünüşte daha pasiftir, daha geri planda kalmayı seçer, ama içten yoğun, aktif, derinlemesine bir ayıklanma yaşamaktadır. İçinde yepyeni, taze güzel duygular filizlenir, kişi yeni umutların doğmasıyla yaklaşan yeni bir güne hazırlanmanın huzur verici, sevinçli enerjisini hisseder iliklerinde. Şafak doğmak üzeredir…
Olumsuz: Satürn Başakta iken ikili ilişkilerde ciddi sorunlar yaşayan Balıklar belki sevdikleri birini kaybetmenin acısını yaşamıştır, dost dediği kişilerin düşmanlığını yaşamıştır, kendi eksikleri, çiğ yanlarının ortaya çıkmasıyla şaşkınlık yaşayıp, kendileri hakkında hayal kırıklığı yaşamıştır. Gücünün bittiğini, topluma, ilişki kurduğu çevreye karşı güçsüz olduğunu duyumsamıştır. Bir yenilgi yaşamış olabilir. Birinin veya kendinin ekstra sorumlulukları epeyce yormuştur. Yalnız kalmış olabilir. Her neyse, şayet, geçen dönemde yaşadıklarından önemli hayat dersleri çıkarmadıysa, Satürn 8.eve geçince, kişi ciddi bir depresyon, ciddi bir yalnızlığın içinde bulur kendini. Herkes, her şey ona karşı düşmandır adeta kendine göre. Hayattan umudunu keser, geçmiş kökenli korkuları ayaklanır. Depresyon ciddi boyuta taşınırsa, kişi kurumsal yardım almak zorunda kalabilir. Negatif düşünceleri ileri boyuta taşırsa, tedavinin de çözemeyeceği noktaya gelebilir, paranoyalar, kabuslar, korkular, akıl sağlığını dönüşü zor bir boyuta getirebilir. Kişi artık kendi hayatını yönetemez, başkalarından alacağı destekle yaşayabilir hale gelebilir. Yaşanılan mutsuzlukları gözde büyütmek, abartmak, kendine acımak hiç iyi sonuçlar vermez. Yüzleşmekten kaçmak sorunları daha da büyütür. Kronik sağlık sorunları varsa bu dönemde kritik noktaya gelebilir. Yaşamsal gücü azalabilir. Borçları varsa boyunu aşabilir. Hatta ciddi bir soruşturma, haciz veya hapis durumuyla da karşılaşabilir. Ödenemeyen borçlar iki kat katlanır. Hayatın rengi koyu gri hatta kapkara bir hale gelir. Eşle ilgili mali sorunlar kişiyi güç durumda bırakabilir. Boşanma veya miras davalarından hakkı yenebilir, beklediği parayı alamayabilir. Biriktirdiği para yanlış kararlarla, veya eşin, bir yakınının yanlışıyla güme gidebilir. Satürn geçmiş hataları affetmez burada, kişiyi dibe çökertir. Çıkana kadar çok uğraşması gerekir. Onu bu durumdan kurtaracak veya sorunu hafifletecek tek bir güç var, Kovada transit gezen Neptün. “Beni Allah kurtardı” denen mucizevi şansla ucuz atlatır, ama bedeller bırakarak. Ancak, transit Mars Aslanda 6.evde yaklaşık 6 ay kalacakken, Neptün bile çare olmayabilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder