10 Eylül 2012 Pazartesi

Astroloji'de Aşk ve Evlilik Analizi (Sinastri)

Astroloji sevenlerin en çok merak ettiği ve ilgisini çeken konudur, ‘AŞK VE EVLİLİK’.
Astrolojiye inanmadığını söyleyenlerin dahi, dayanamayıp sorduğu bir konudur bu.

Gerçekten Astroloji bizlere derya gibi bilgiler sunar.
Bir kişinin yıldız haritasına (horoskop) bakarak, hangi burçlarla anlaşabileceği, hangi burçtan biri ile evlenmesinin daha yüksek olasılık olduğu, hangi burçlardan veya hangi tip kişilerden uzak durması gerektiği, olası aşk ve evlilik zamanları, nasıl bir aşık olduğu, nasıl bir aşk istediği, nasıl bir eş aradığı gibi soruların cevapları bulunabilir.
Ayrıca iki kişinin haritasının karşılaştırılması (Sinastri) ile, kişilerin aşk ve ilişki raporu tüm detayıyla ortaya konabilir.
Amacım, sizlere burada aşk, ilişkiler ve evlilik üzerine pratik astroloji bilgileri vererek, fazla teorik terimlerle sıkmadan, verilen bilgiler ışığında, işinize yarayacak fikir ve sonuçları edinmenizdir.
Astrolojik aşk ve evlilik analizi için vereceğim bilgileri uygulamaya hazır mısınız?..
K, İLİŞLER VE EVLİK KRİTERLERİ
Evet, artık pratik bilgiler ışığında analiz uygulamasına başlayabiliriz.
Batı Astrolojisine Göre Genel Aşk ve Evlilik Kriterleri
Kişi kendi haritasına bakarak, hangi burçlarla anlaşır, hangi burçtan eş adayı çıkar, aşk durumları nedir vs önemli derecede bir fikir edinebilir.
Tabii haritanın bir bütün olduğunu ve asıl incelemenin daha detaylı olduğunu hatırlatayım.
Buradaki amacım, Astrolojiyi biraz bilenler veya hiç bilmeyenler için kendi haritasına bakarak ve partneriyle harita karşılaştırmasını pratik yoldan yaparak az da olsa tatmin edici bir fikir edinmesidir.
Yıldız Haritasında Aşk Ve Evlilik/İlişki İçin Dikkate Alınması Gereken Önemli Evler:
Aşağıda belirttiğim evlerin başka anlamları da vardır ama burada sadece aşk-evlilik bağlamında anlamlarını veriyorum sizlere.
Ayrıca, verdiğim kriterleri hem kendi haritanıza hem karşılaştırmalı haritalara uygulayabilirsiniz.
7.ev: Bireysel ilişkiler ve evlilik evidir. Ayrıca aşk evi sayılır.
8.ev: Eş evidir. Eşin özellikleri hakkında önemli fikirler verir. Ayrıca seks, seksüel partner evidir, yani eşle/sevgiliyle paylaşılan özel alanlara işaret eder. Bundan başka, evlilik durumunda eşle paylaşılan maddi sorumluluklar/kazanımları anlatır. Eşin/eş adayının maddi durumu ve genel özellikleri hakkında bilgi verir.
5.ev: Aşk ve romantizm evidir. Ayrıca mutluluk ve hazlardan sorumlu evdir. Seksüel ve romantik/duygusal hazlar, heyecanlar için bu evin durumuna bakılır. Nasıl bir aşık olduğumuzu da gösterir 7.evle birlikte. Bunun için ayrıca 5.ev ve 7.evin yönetici yıldızlarına da bakmak gerekir.
11.ev: İdealler, amaçlar evidir. Bu ev ideal eş/ideal sevgili için önemli fikirler verir.
4.ev: Yuva, aile evidir. Aşkla, ilişkiyle bir ilgisi olmasa da, yuvada mutluluk için bu eve olan yıldız açılarına da bakılmalıdır.
1.ev: Aşk/evlilikle direkt bağlantılı sayılmadığı halde, en başta 7.ev evlilik evinin tam zıttında olduğu için evliliği etkileyen yoğun bir enerji gönderen bir ev olması sebebiyle, ayrıca kişinin kendine özel eylem, hayat alanını ve kişinin sosyal davranışlarını temsil eden ev olmasından dolayı, bu evin de aşk/evlilik konusunda dikkate alınması gerektiğini söylemeliyim. Hele ki, bu ev Sinastri’de çok önemlidir.
10.ev: Bu ev haritanın en tepesinde bulunan, kişinin hayatta ulaşabileceği en üst mertebeyi, sosyo-ekonomik pozisyonunu, statüsünü anlatır. Aşk/evlilik evi olmamakla birlikte, genelde bazı evli çiftlerde yıldız etkisi aldığı gözlemlenmiştir. Bu bence doğal bir şeydir. Çünkü evlilik de kişiye statü kazandıran bir kurumdur. Ayrıca işleri ortak olan veya işleri evlilikten etkilenen kişilerde dikkat çekicidir.
Evlerin anlamını basit bir şekilde verdiğim halde kafanızın karışacağını tahmin ediyorum. Neye, nasıl bakacağınızı hala bilemez durumda olmanız doğaldır.
O yüzden işinizi kolaylaştıran başka pratik bilgiler vermek isterim. Tabii bu bilgilerin bazısı sadece kendi haritanıza göre analizler için olacak, bazısı da karşılaştırmalı haritalar (Sinastri) üzerine olacak.


Kişi hangi burçlardan eş/sevgili seçer?..
Bunu genellemek kolay değildir ama yine de, genel doğru kabul edeceğimiz bir gruplandırma yapabiliriz.
Güneş’e yani kişilerin burçlarına ve evlere göre tahminler yapacak olursak…
1)Buna göre, kişi genellikle, 1., 11., 5., 4., 10. ve 7.evlerin bulunduğu burçtan kişilerden eş/sevgili seçer.
Yani, haritanıza baktığınızda, diyelim, 5.evinizde Başak burcu var. Bu bir Başakla aşk yaşama veya evlenme ihtimaliniz var demektir.
Bu evlerden başka, 12. ve 8.evde bulunan burçlardan kişilerle evlenenler/evlenecekler çıkabilir.
Ama bunun bir sakıncası vardır. Bu evler “kapalı” dediğimiz evlerdendir. Sinastri’de bu evlerden birine Güneş’i düşen bir eş, kendini ilişkide, boğuluyor hissedebilir, biraz kıstırılmışlık duygusu yaşayabilir. Partnerinizin veya sizin Güneş’iniz bu evlerden birine düştü ise, bu boğulma duygusundan sizi kurtaran başka yıldız açılarına bakmak gerekir.
Burada, toplam 8 ev ve 8 burcu verdiniz, ne kaldı geriye derseniz, herkesin haritasında bu evlerin tamamı evlilik/aşk partneri verecek değil derim.
Burada haritanın bir bütün olduğunu ve sizde hangi evlerin daha fazla ön plana çıktığına dikkat etmeniz gerektiğini eklemek isterim.
Hangi evlerin öne çıktığını gösteren işaretler ise gezegenler ve onların haritadaki pozisyonlarıdır.
Mesela, haritanızda 10.evde Koç burcu olsun. Koç burcu haritanızda çok sert etkiler alıyorsa ve üstelik Koçun yönetici yıldızı Mars bu evlilik/aşk evlerinden birine açı yapmıyorsa ya da 10.evinizde bulunan diyelim Satürn evlilik evindeki yıldızlara iyi açılı değilse, o halde Koç burcu olası uygun bir partner değildir sizin için.
Küçük bir not: Bir evde yüksek olasılıkla iki burç vardır, hangisinin o evin burcu sayıldığını, o evin sınır çizgisinde hangi burcun olduğu belirler.
Örneğin: 7.evde Balık ve Koç burcu olsun birlikte. Hangisi 7.evin burcu sayılır? Tabii ki, 7.ev çizgisi dediğimiz, sınırı belirleyen çizgideki Balık burcudur.
Yine de, diğer burç da, şayet yıldız varsa o burçta, haritada ön plana çıkıyorsa, dikkate alınmalıdır.
2)Tecrübe ve bilgimin ışığında, bir harita üzerinde, aşk ve evlilik analizi yaparken, ilk elden bakılması gereken ev, burç ve gezegen hangisidir diyecek olursanız, ev olarak 11.evdir, dersem şaşırmayın.
Bu arada, bu 11.ev olayı benim bulgumdur, fikir bana aittir. 7.ev vs özellikleri bana ait değil, genel bir astroloji bilgisidir.
Neden 7.ev değil, 5.ev değil ama 11.ev? Öyle ya, 7.ev evlilik evi, 5.ev de aşk evi..
Çünkü gerek aşk ilişkisinde gerekse evlilikte “kişinin aradığı ideal eş/sevgili” tipini en iyi gösteren evin 11.ev ve onun yönetici yıldızının bulunduğu burç olduğunu gördüm gözlemlerim sonucunda.
Hemen bir somut örnek vereyim: Diyelim, haritanızda 11.evde Koç burcu olsun. O zaman şu olasılıklar öne çıkar:
a)Eş adayı Koç burcu olabilir.
b)Koç burcunun yöneticisi Mars olduğundan dolayı, siz Mars tabiatı kuvvetli olan birini eş olarak arıyorsunuz demektir. Koç ve Akrep burcu Mars yönetiminde olan burçlardır. O halde, eş adayınız ya Koç ya da Akrep olabilir.
c) Koçun yönetici yıldızı Mars haritanızda hangi burçta ve hangi evde, buna bakın derim. Diyelim, Mars’ınız Terazi burcunda. O zaman Terazi de eş adayı olabilir demektir.
Peki, bu 3 seçenekten hangisi doğru olabilir?
Onu da kısaca açıklayım; yukarıda belirttiğim gibi, evlilik/aşktan direkt ya da dolaylı olarak sorumlu olan evleri yeniden gözden geçirin ve bu evlerden hangisi/hangileri, örneğe göre gidecek olursak, 11.evdeki Koçtan yıldız enerjisi alıyor, Mars bu evlerden birinde mi ve Mars 7.ev evlilik evine açı yapıyor mu?
İşte, bu tür tetkiklerle doğruya yaklaşırsınız.
11.evi bu hususta önemli kılan birkaç şey daha söylemek isterim...
Bir haritada genel olarak, 11.ev 7.eve olumlu açılıdır ki, bu da evliliğe katkı sunar.
Örneğin; 7.eve Yengeç burcu denk gelince, genellikle 11.eve Akrep burcu denk düşer. Yengeç-Akrep su grubundan, birbirlerine olumlu enerjiler gönderen, pozitif açılar yapan, aynı gruptan dost burçlardır.
Ancak bazı haritalarda burç ve ev yerleşimlerine göre, 11.eve düşen burç 7.eve olumlu açı yapmayabilir.
Mesela; 7.eve Yengeç burcunun düştüğü her haritada, 11.eve Akrep burcu denk gelmeyebilir. Onun yerine, bir önceki burç Terazi veya bir sonraki burç Yay gelebilir.
Bu durum işleri karıştırsa da, detaya girmemeye söz verdiğim için, bunu görmezden geleceğim. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim: eğer böyle bir durum varsa haritanızda, o zaman 10.ev veya 12.evdeki burca bakın. 12.evin burcunun ilk dilimi 11.evde olur. Bu da 12.evi bu bakımdan dikkate almak gerekir demektir.
Bundan başka, 11.ev neden önemlidir?
Çünkü bu ev “idealler, amaçlar” evidir. Kişiyi ileri götürecek, tatmin edecek kazanımları gösterir. Kişinin en büyük amaçları, hayalleri, istekleri ve ideallerini anlatır.
Ayrıca bu evin “ideal eş/sevgili” hakkında bilgi verdiğine kanaat getirdim, yaptığım bireysel harita analizlerinin ve gözlemlerimin ardından.
11.evde bulunan burç veya 11.evdeki burcun yöneticisinin bulunduğu burç kişinin nasıl bir partner aradığının çok güçlü ipuçlarını verir. Aynı zamanda, bu burcun yöneticisi evlilik veya aşk evine (7.ev ve 5.ev) açı yapıyorsa, bu olasılık daha da güçlenir.
Bir örnek daha…
Örnek: 11.evde Balık olsun. İşte, evleneceğiniz kişi/eşiniz/sevgiliniz bir Balık olabilir demektir bu. Ya da Balık burcunun yöneticisine bakalım. Çünkü bazen burcun kendisi haritada ağırlıklıdır ve aşk/evlilik göstergesidir, bazen de yöneticisi ve onun bulunduğu burç.
Balık burcunun iki yönetici yıldızı vardır; birincisi Neptün, diğeri Jüpiter’dir. İkisine de bakın, haritanızda hangi burçtalar ve hangi evdeler?. Bu yıldızlardan hangisi yukarıda verdiğim aşk/evlilik evlerine açı yapmakta ise, işte o yüksek olasılıkla sizin eş adayının burcu olabilir.
Diyelim, Balık’ın yöneticisi Neptün 5.evde olsun ve Akrep burcunda olsun. Bu durumda, Balık ya da Akrep burcu olasıdır. Demek ki, siz duygusal tabiatlı erkekleri tercih ediyorsunuzdur.
2)Yukarıda verdiğim 11.ev ve yöneticisi hakkındaki bilgiyi, özellikle 5.ev ve 7.eve de ayrıca bakarak, teyit edin derim. Hatta 8.eve de bakmanızı tavsiye ederim çünkü hatırlarsanız, eş evidir orası.
7.eve ve 7.ev çizgisine bakın. Bu evin burcu ve yıldızı sizin aradığınız partner hakkında bilgi verir. Diyelim, yedinci evinizde İkizler var ve 7.ev çizgisinde yine İkizler olur. İkizlerin yönetici yıldızı Merkür’dür. Demek ki siz, iletişimi kuvvetli ve entelektüel bir partner arıyorsunuz.
7.evde gerek 7.ev burcu gerekse yanında 7.evi paylaşan burca bakın derim ve içinde yıldız var mı? Diyelim 7.evde Oğlak var ve Oğlakta Mars var. Bu, eşinizin biraz agresif, endişe üretmeye yatkın biri olabileceğinin bir göstergesidir.
8.eve de bakın. Oradaki burç ve yıldızı da bu şekilde kısaca tanımlayın. Diyelim 8.evde Kova ve içinde Venüs olsun. Bu, paylaşmayı seven, eşini sosyal ortamlara götürmekten hoşlanan, aşkı ve seksi özgür yaşamayı seven biri demek olabilir.
5.ev genellikle sizin nasıl bir aşık olduğunuzu ve aşkı nasıl yaşadığınızı gösterir ancak partnerinizin burcu da bu burca denk gelebilir.
Tabii, bütün bu tahlilleri haritanın bir bütün olduğu ve hangi burç ve yıldızların ön plana çıktığına göre bir sonuca bağlayın.
3)Bundan başka, doğruluğundan kesin olarak emin olmadığım ama haritanın bütününü dikkate almayı unutmadan, denenebilecek pratik bir yöntem daha var: haritanızda Ay’ın bulunduğu evi 1.ev yani Yükselen ev pozisyonuna getirerek analiz yapmak!
11.ev konusundaki tespitler bana ait iken, bu tespitin bana ait olmadığını belirtmeden geçmemem gerekir. Bunu Hint astrolojisinden öğrendim. Ve Hint Astrolojisi yerine, Batı Astrolojisine uyguluyorum.
Buna göre; Ay’ınızın bulunduğu burcu 1.ev yapın, yani yükselen ev pozisyonuna çevirin. Ve bu pozisyonda, 7.evinize bakın. Oradaki yıldız/yıldızlar sizin aradığınız eş adayının özelliklerini gösterir.
Örneğin: Ay’ınız İkizlerde olsun ve İkizleri 1.eve yerleştirdiniz, buna göre 7.eve Yay burcu denk düşer. Yayda, diyelim Venüs olsun. Bu, Venüs tabiatlı birini aradığınızı gösterir. Venüs Boğa ve Terazinin yıldızıdır, bu durumda aradığınız kişi bu burçlardan biri olabilir.
Tabii bu durumda, sadece Venüs değil, Yay burcunu da dikkate alırsak, Yay burcu da olası partner grubuna girer.
Yıldız yoksa, Yayın yöneticisi öne çıkar, yöneticisi Jüpiter’dir. Demek ki, Jüpiter tabiatlı birini arıyorsunuzdur. Bu da Balık veya Yay burcundan bir partner arıyorsunuz demektir.
Tabii burada, küçük bir noktayı daha belirteyim; Ay burcunuzun kendisi de olası partner adayı demektir, şayet Ay sert etkiler almıyorsa.


Burçlar ve yönetici yıldızlarını bilmeyenler için bir not: hangi yıldız hangi burcun yöneticisidir?
Koç-Mars, Boğa-Venüs, İkizler-Merkür, Yengeç-Ay, Aslan-Güneş, Başak-Merkür, Terazi-Venüs, Akrep-Plüton ve Mars, Yay-Jüpiter, Oğlak-Satürn, Kova-Uranüs ve Satürn, Balık-Neptün ve Jüpiter.
Evet, aşk/evlilik partnerini bulma yöntemlerini pratik olarak verdim sizlere.
Evler ve burçlardan sonra gezegenlere/yıldızlara ve açılarına geldi sıra… Yani uyum analizine…
Sinastri (Karşılaştırmalı Harita Analizi)
Şimdi vereceğim bilgileri kendi haritanıza uygulayabilirsiniz ama daha çok Sinastri için uygulanabilir.
Bu başlık altında verdiğim yıldızlardan birini sizin haritanıza diğerini eş/sevgilinizin haritasına uygulayın.
Örnek: Venüs-Mars açısı, dediğim anda, A kişisinin Venüs’ünün B kişisinin Mars’ına olan açısını kastediyorumdur.
Küçük not: Hemen birkaç sert açı görünce, korkmayın, unutmayın harita bir bütündür ve olumlu yıldızların gücü olumsuz yıldızları döver… Şaka bir yana, olumsuz açıların varlığı ilişkiyi zorlar ama gerek olumlu açıların yani ‘sevginin gücü’ gerekse kişilerin geldiği ‘olgunluk seviyesi’ çok şeyi değiştirir.
1)Güneş-Güneş açıları. Bazı astrologlar iki Güneş arasındaki üçgen açıyı olumlu kabul etse de, ben bunun ilişkiyi tembelliğe, monotonluğa ittiğini düşünmekteyim. Birbirine benzeyen iki kişinin bir süre sonra karşılıklı verecek bir şeyleri kalmayabilir, bu da ilişkiyi tekdüzeliğe iter.
Ayrıca gözlemlerim sonucu, iki Güneş’in kare, karşıt ve 150’lik açıda olmasını ve bazen kavuşum açısında olmasını olumlu sayıyorum.
Gözlemlerimin ayrıca söylediği, evli çiftlerin genelde ya kare açı ya da 150 derece açı aldığı burçlardan biriyle evlendikleridir.
Örnek: Boğa-Kova kare açılıdır, zordur, ego çatışması verebilir ama heyecan da verir farklı oldukları için. Balık-Aslan 150 derece açılıdır, hayli farklıdırlar, bu farklılık karşılıklı hayranlık yaratabilir. Ayrıca bu açıda ego çatışması pek yaşanmayabilir.
2) Güneş-Ay pozisyonları. Genellikle üçgen, kavuşum, altmışlık ve karşıt açı çok olumlu kabul edilir ilişkide. Kare açı zorlayıcıdır, olumlu sayılmaz. Özellikle kavuşum ve karşıt açı çok kuvvetli çekim yaratır, bu bakımdan çok olumludur. Güneş-Ay olumlu açılarına ben “karı-koca açıları” derim.
3) Venüs-Mars, Venüs-Ay veya Ay-Mars açıları. Bunların olumlu açıları kavuşum, üçgen ve altmışlık açıdır. Karşıt açı yapmaları da olumludur. Duygusal ve seksüel heyecan ve mutluluk demektir. Kare açı seksüel merak, heyecan verse de, ben kare açıyı uygun görmem bunlarda. Kişilerin duygusal/seksüel heyecanı ve yakınlık duygusunu bir süre sonra zedeleyebilir çünkü. Ayrıca kıskançlık, zevklerde çatışma yaratabilir kare açı.
4)Uranüs’ün Güneş, Venüs, Mars, Ay ile açıları. Burada üçgen, kavuşum ve altmışlık açı olumludur. Uranüs olumlu açılı ise verdiğim yıldızlardan birine veya birkaçına bu sürekli canlı tutulan bir heyecan, heves ve aşk demektir bana göre. Uranüs kare açısı da heyecan verebilir. Farklı olanın cazibesi. Ama açıkçası ben tavsiye etmem, çünkü heyecanı kesen ani olaylara sebep olabilir. Sinastri’de, böyle sert bir Güneş-Uranüs veya Uranüs-Ay vs açınız varsa, o zaman Uranüs’ün diğer yıldızlarla olan durumlarına bakın derim. En azından Uranüs olumlu değilse bile, başka açıların sağlam olması lazım. Yoksa heyecanla bir anda başlayan kısa sürede pat diye kesilen bir ilişki riski demektir.
Uranüs olumlu hatta olumsuz açıları “yıldırım aşkları” verir. Ama ilişkinin devamı için başka olumlu açılar şarttır.
4)Satürn’ün diğer yıldızlara açıları. Özellikle duygu yıldızlarına ve evlilik ve aşk evine açısına bakın derim. İlişkinin kalıcı olmasını sağlayan bir gezegendir. İlişkiye durağanlık verse de, kalıcı yapar ve korur. Satürn olumlu açıları üçgen ve altmışlıktır sadece. Diğer açılar risk taşır.
5) Jüpiter, Venüs, Neptün, Şiron ve Ay açıları. Bu gezegenler aşk ve çıkarsız, saf sevgi verir ve karşılıklı anlayış, nezaket, incelik aşılar. Özellikle evlilik ve aşk evine güzel açıları (kavuşum, üçgen, altmışlık) evliliğe/ilişkiye huzur, incelik, anlayış, şefkat ve sevgi getirir. Eş/sevgili adayını size karşı bonkör ve verici yapar. Bazı karşıt açılar da olumlu sayılabilir burada.
6) Venüs, Ay ve Plüton açıları. Bunların sadece kavuşum, üçgen ve altmışlık açıları derin sevgi verir. Karşıt ve kare açılar zararlı bir ilişkiye dönüşme riski barındırır.
7)Merkür açıları. Zekadan sorumludur. Evlilik için bu da gereklidir. Sevgi yıldızları en önemlisidir ama yine de iletişim kurmak için birkaç Merkür olumlu açısı lazımdır.
8) Ay, Venüs, Mars, Plüto açıları. Bunlar seksüel anlaşmayı sağlar. Olumlu açıları iyidir. Kavuşum, üçgen, altmışlık olumlu açılardır. Yukarıda derin sevgi verdiğini yazdım, ayrıca seksüel uyum açılarıdır.
Karşıt ve kavuşum açısı yoğun cinsel arzu verse de, burada kritik bir noktaya dikkat çekmek isterim. Diyelim, Venüs-Mars kavuşum yaptı partnerinizle. Bu süperdir. Ancak bu gezegenler arasında, hele de sert tabir edilen Mars, Satürn, Uranüs, Plüton ve Neptün arasındaki kare veya karşıt açıların fazlalığı risk teşkil eder.
9)Yukarıda verdiğim sevgi yıldızlarından biri veya birkaçının diğerinin Yükselen burcu, MC (Başucu, yani haritanın 10.ev çizgisi), aşk ve evlilik evi veya evlilik ev çizgisine olan kavuşum, üçgen, altmışlık veya karşıt açısı da aşk ve evlilik için iyidir.
Ama sert gezegenlerin kavuşum ve karşıt açısı risk taşır. Bu açılar yumuşak gezgenler ile olursa iyidir.
10) Aşk veren gezegen açılarının hangisi olduğu konusu tartışmalı olsa da, Venüs, Ay, Güneş, Jüpiter, Neptün, Şiron arasındaki kavuşum ve üçgen ve belki karşıt açılarını sayabilirim. Tutkunun ötesinde aşkı veren açılar bunlar arasındadır genellikle.
Ben bunların arasına Uranüs’ü de katarım her zaman, bazı Astrologların Uranüs’ü geri plana atmasına rağmen, bana göre, özellikle Sinastri’de Uranüs’ün sevgi yıldızları ile üçgen veya kavuşum açısı çok önemli bir kıstastır aşk için.
11) Kuzey ve Güney Ay Düğümleri’nin de aşk ve evlilik üzerine önemi vurgulanır. Bu da bir önemli ayrıntıdır.
12) Evlilik veya ilişki zamanını ise, Jüpiter, Satürn, Mars, Uranüs, Neptün, Şiron ve Venüs transitleri belirler. Bunlardan özellikle Jüpiter ve Venüs daha önceliklidir, çünkü Astrolojide bunlar evlilik yıldızları diye kabul edilirler.
Bu yıldızların özellikle aşk, evlilik ve 1.eve yaptıkları olumlu açılar (kavuşum, altmışlık, üçgen ve belki karşıt açı) evlilik/ilişki zamanının geldiğinin önemli bir göstergesidir.
Not: Astrolojide, bir kadının haritasında Güneş ve Mars erkek temsilcisidir, erkeğin haritasında Venüs ve Ay kadının temsilcisidir.
Evlilik yıldızları kabul ettiğimiz parlak Venüs ve Jüpiter her daim sizinle olsun dileklerimle.

Semavii

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder